Saylor zegt: “Verkoop je altcoins”

Nov 8, 2021
Aanbieding: 

Een boeiende korte video van een gesprek tussen Raoul Pal en Michael Saylor. Meteen aan het begin van het gesprek zegt hij: “Vorig jaar om deze tijd zeiik tegen je dat je je goud moest verkopen en Bitcoin moest kopen. Ik denk dat ik gelijk heb gehad”. Vanaf dat moment zie je Pal toch wat besmuikt kijken naar de grote goeroe Saylor. En die zegt nu: “Verkoop je altcoins”.

Het gaat er allemaal om of een coin een security is of een commodity. Bij Bitcoin is het duidelijk: een commodity vergelijkbaar met olie, suiker, goud, koper. Bij altcoins ligt het anders. Gary Gensler, de baas van de SEC, die dus over de regulering van securities gaat en niet over Bitcoin zei onlangs:

“Als en groep geld ophaalt door een token te verkopen en de koper anticipeert op winst op basis van de inspanningen van die groep, dan praten we over een security. Ik ga dat nu niet token voor token doornemen, want dat kan ik vanuit mijn positie niet doen. Maar mijn voorganger, Jay Clayton… zei drie jaar geleden al dat hij echt niet veel tokens had gezien niet positief zijn bij deze test.”

Michael Saylor staat duidelijk aan de kant van de mensen die Bitcoin niet zien als iets dat regulering ontduikt maar als iets dat geleidelijk juist volledig in ondersteunende regulering wordt ingebed. Simpelweg omdat er vraag is vanuit de institutionele wereld. Of het inderdaad zo is dat altcoins straks allemaal buiten spel worden gezet is afwachten. Een voorspelling is altijd maar een voorspelling. Maar het blijft natuurlijk geniaal dat de bedenkers van Bitcoin snapten dat ze hun kindje volledig anoniem te vondeling moesten leggen.

Om een lang verhaal kort te maken: altcoins zijn speculatief interessant als nieuwe tech projecten, Bitcoin is al een ding, een product en beleggingsklasse geworden…. je kunt het niet fysiek vasthouden als goud, maar eigenlijk digitaal wel vasthouden zonder dat het kan worden geconfisqueerd. Die strijd heeft Bitcoin al gewonnen. Het is het digitale goud geworden van dit Web 3.0 informatietijdperk en lijkt daarmee uiteindelijk niet te stuiten op weg naar een nieuwe standaard, de Bitcoin standaard, van nieuw hard geld.

Ripple hangt al een hele tijd in de touwen in deze discussie. Ethereum (ETH) gaat dé showcase worden van of een altcoin met een bekend management team toch ook een commodity kan gaan worden. Het is zeker ook denkbaar dat oude regulering van voor de tijd van crypto uiteindelijk zal moeten buigen naar een nieuwe realiteit. Maar het zou best prima zijn als zeer conservatief munt voor munt zou worden toegelaten met hele strikte criteria. En ook zeer goed als de ponzi schemes onder de altcoins uiteindelijk sneuvelen.

Gerelateerde artikels:

Waar zal ik veilig bitcoin (BTC) kopen?

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min