silver squeeze

Occupy Wall Street 2.0 mikt op een Silver Short Squeeze

Feb 1, 2021
Aanbieding: 

Er komt een Silversqueeze aan. Een nieuwe Occupy Wall Street 2.0 beweging is flink op gang gekomen. Jonge, particuliere beleggers gewapend met sociale media, goede analyses en een collectief brein, gedragen zich als een decentraal hedgefonds.

silver short squeeze

Een decentraal hedgefonds dat als doel heeft de gevestigde financiële orde op Wall Street eens op z’n plaats te zetten. Deze jongeren zijn opgegroeid met de gevolgen van de 2008 crisis. Ze weten goed in welke financieel-economische positie ze verkeren en kunnen de vijand identificeren. Na het GameStop-schandaal waarbij twee Wall Street hedgefonds bijna sneuvelden, is het nu tijd voor een silversqueeze! Op het Reddit-forum van Wall Street Bets wordt nu volop gesproken over het provoceren van een zogenaamde silver short squeeze. Vanuit de smartphone kunnen ze via hun trading apps allemaal tegelijkertijd long gaan op zilver. Nu is het zelfs mogelijk om elke dag 24/7 in zilver te handelen op de innovatieve digitale FTX-exchange. Wanneer miljoenen beleggers tegelijkertijd long gaan, kan dit een short squeeze veroorzaken op de zilvermarkt waardoor Wall Street banken in grote problemen kunnen komen. Alasdair Macleod een vooraanstaande economische analist en zilverexpert had het volgende commentaar op Twitter:

Wat is een Silver Short Squeeze?

De systeembanken hebben veel short posities uitstaan op zilver. Dit schept een kunstmatige verkoopdruk. Vooral als er meer posities uitstaan dan er fysiek zilver in omloop is. De zilver short posities zijn gebaseerd op leencontracten, geen echt onderpand. Een zilver-termijncontract met een aanspraak op een zilverleverantie wordt geleend en meteen verkocht in de hoop deze goedkoper weer terug te geven aan de uitgever waarbij een mooi rendement in de eigen zak wordt gestopt.

Er kunnen meer termijncontracten uit staan dan er, in dit geval, fysiek zilver in omloop of leverbaar is. Deze zwakte kan worden uitgebaat, vooral bij een snelle koersstijging, dan zullen short sellers zich moeten indekken en de contracten vroegtijdig moeten terugkopen om hun verliezen binnen de perken te houden. Dit escaleert de koopdruk verder waardoor steeds meer short sellers genoodzaakt zijn om hun positie af te sluiten. De verkoopdruk verdwijnt steeds sneller en de koers stijgt steeds harder. Steeds meer short-posities worden samengeperst en zijn gedwongen om de onhoudbare verlieslijdende positie af te sluiten. De silver short squeeze is dan een gegeven feit en kan vele short sellers in grote financiële problemen brengen wanneer ze onder meer een te grote hefboom hebben gebruikt en niet meer in staat zijn om de geleende zilvercontracten terug te kopen en te retourneren. Ze gaan bankroet.

De Silver Squeeze is mogelijk door structurele marktmanipulatie:

De zilvermarkt is een van de meest gemanipuleerde op aarde. Systeembanken ‘beheren’ oftewel manipuleren de zilverkoers onder meer om het ware inflatiecijfer omlaag te drukken. Voor elke ons zilver zijn er wel 200 contracten in omloop.

Zilver heeft zowel een monetaire als industriële waarde waardoor het kan worden gezet voor het afdekken van inflatierisico’s. Volgens de beoordeling van een inleg op het WallStreetBets-forum zou de zilverkoers rond de 1000 dollar liggen in plaats van $25.

Het plan is nu om via de zilver-ETF $SLV een silver short squeeze te veroorzaken naar die topkoers. Op de koop toe wordt ook JP Morgan die de meeste silver shorts heeft bankroet gaan. Volgens de beoordeling is SLV een goed instrument omdat deze wordt beheerd door BlackRock. Het is een van de mindere ETF’s met nu relatief weinig short sell interesse; echter goede liquiditeit en beschikt over opties. Het is een goed instrument om te kopen voor het provoceren van een silver short squeeze. Verder de iShares Silver Trust (SLV) 24/7 worden verhandeld op de FTX-exchange. Het is een tokenized versie van de SLV die buiten de reguliere uren van de traditionele effectenmarkt kan worden verhandeld. Voor meer informatie: Bezoek FTX.

Wanneer is de silver short squeeze daadwerkelijk succesvol?

Het kopen van zilver ETF’s kan zeker de koers op korte termijn opjagen. Echter, voor het winnen van deze financiële opstand moeten de particuliere beleggers ook uit de papieren of digitale zilvercontractenmarkt stappen. Het alleen kopen van zilveraandelen zoals de SLV wordt afgeraden door verschillende analisten waaronder Max Keiser, die in 2010 deze stunt probeerde uit te halen. Er is meer dan 250 x zoveel papierzilver dan echt fysiek zilver in omloop waardoor het beste is om via daadwerkelijk fysieke aankopen deze markt te ondermijnen. Echter, bullion dealers kampen al met fysieke zilvertekorten. Het is niet makkelijk om fysiek zilver te kopen en te verkopen. Nederlanders kunnen onder meer terecht bij GoldRepublic. Tekorten op de fysieke zilvermarkt is verder ook geen goed nieuws voor de shorters.

Zoals al eerder opgemerkt; er is al een schaarse aan fysiek zilver. Het beste voor Nederlandse particuliere beleggers die een silversqueeze willen veroorzaken is dan ook om fysiek zilver te kopen bij Gold Republic in Amsterdam. Hier kan gemakkelijk echt fysiek zilver online worden gekocht en verkocht. Verder kan er op de FTX-exchange 24/7 koopdruk worden uitgeoefend door het long te gaan op de termijncontracten.

Het probleem voor de zilver longers!

Echter, Wall Street kan ongestraft ongelimiteerd nieuwe contracten blijven uitgeven. Hoewel, niemand zal dan nog kunnen ontkennen dat de zilvermarkt volledig gemanipuleerd wordt door Wall Street. De corruptie valt door niemand meer te ontkennen. De papierenzilvermarkt is immers 200 tot 250 keer groter en volledig in handen van de Wall Street short sellers. Ze zullen nieuwe certificaten bij-printen en verder de handelsopties voor de kleine man limiteren, waardoor ze altijd de overhand hebben. De handel in digitale contracten kan gemakkelijk worden aangepast ten bate van de Wall Street shorters. Alleen door het kopen van ook fysiek zilver bij o.a. Gold Republic of een andere bekende bullion dealer met een online handelsomgeving en kluisopslag-voorziening, wordt daadwerkelijk de short positie op lange termijn ondermijnd en zal de zilver koers blijven doorstijgen.

In de Tweet hieronder legt Max Keiser dit mooi uit. Hij voorziet dat na de Silver Short Squeeze de beleggers het gevecht zullen moeten voortzetten op de de bitcoin markt waar de Wall Street shorters niet in staat zijn om de regels naar hun hand te zetten.

Dus, het handelen in digitale zilvercontracten op de beurzen zal niet effectief zijn om bijvoorbeeld JP Morgan onderuit te halen. Verder is het ook niet transparant hoeveel fysiek zilver bijvoorbeeld JP Morgan in de kluizen heeft liggen om haar short positie vol te houden. Er wordt ingeschat dat er nu 400 miljoen ounces short staan. Dit representeert de zilverproductie van een halfjaar. Elke $2.5 omhoog kost de short sellers $1miljard. Het is werkelijk een achilleshiel van het financiële systeem.

Het is onwaarschijnlijk dat Wall Street zich laat verslaan op haar eigen speelterrein. Bovendien, mocht deze rebellie tegen Wall Street daadwerkelijk slagen, zal het Amerikaanse bankenstelsel in elkaar storten. Op een bepaald punt, zal er aan de noodrem worden getrokken; niet alleen door Wall Street, maar ook de toezichthouders en de overheid.

Saifedean Ammous ziet de kans van slagen niet goed in, ook doordat zilver monetair gezien zwak is met een lage stock-to-flow ratio. Dit maakt zilver makkelijk te manipuleren en kunnen ze uiteindelijk niet op tegen de zilver miners die de productie zullen vergroten en meer zilver op de markt zullen dumpen. Alleen Bitcoin is resistent tegen prijsinflatie en heeft de Number Go Up Technology. Met andere woorden: Pumping silver is uiteindelijk een loosing game

Van de silver short naar de komende bitcoin short squeeze

Wil de Occupy Wall Street 2.0 beleggersbeweging daadwerkelijk succesvol blijven op lange termijn, moeten ze verhuizen naar een nieuw transparant terrein die buiten de controle van Wall Street ligt en waar Wall Street nog niet de bovenhand heeft. Dit is de wereld van defi met bitcoin als absoluut schaars en 100 % transparant decentraal digitaal goud. Verder, vele Wall Street bedrijven hebben een short positie op bitcoin. Echter, de bitcoin voorraad is volledig transparant en er kan niet succesvol worden gebruikt voor spelletjes met digitale contracten. Uiteindelijk is er al een schaarste op de exchanges en liggen de meeste van de 19 miljoen BTC opgeslagen in koude opslag. Wanneer Wall Street Bets beleggersbende van 7 miljoen gebruikers en haar verdere aanhang besluit om massaal bitcoin te kopen; is het short selling spelletje snel uitgespeeld en zal bitcoin verder omhoog knallen. Zal Elon Musk, die een bloedhekel heeft aan short sellers, het gepeupel weer een teken geven om bitcoin te kopen?

silversqueeze

Voor meer informatie:

Selectie van YouTube video’s over de Silver Short Squeeze!

Hier zijn een aantal videocommentaren over de aankomende silver short squeeze die Wall Street nerveus zal maken en wellicht JP Morgan zal kunnen crashen.

Mike Maloney – First GameStop, Silversqueeze next!

Finding Value Finace over de aankomende Silver Short Squeeze:

SD Bullion – Is de Silver Short Squeeze mogelijk?

Max Keiser, is de originele master mind achter de silversqueeze idee om door het kopen van zilver JP Morgan bankroet te maken. Hij bracht zijn plan in 2010 al in werking, maar mislukte om de JP Morgan bankroet te maken. Persoonlijk, is hij nu van mening dat de jonge particuliere beleggers het beste bitcoin moeten kopen op het spel uit eindelijk te kunnen winnen van de gevestigde Wall Street elite.

Peter Hug – zal de zilversqueeze de koers naar $1000,- sturen?

Mike Moss- Rage against the financial machine:

Interessante Twitter Feeds over de Silversqueeze:

TF Metals Report:

Gold Ventures Silversqueeze:

Alasdair Macleod over de Silversqueeze:

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. Voor meer informatie:

Meltem Demirors heeft een mooie meme gevonden op Twitter. Er zullen vele nieuwe Silversqueeze memes volgen en een nieuwe silver meme war zal losbarsten om de silver buyers en longers te ondersteunen in hun opstand.

Lees verder

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min