Wat zijn de Skycoin of Skywire miners?
skywire minersDe terminologie is aanvankelijk misleidend aangezien Skycoin geen gebruik maakt van een Proof-of-Work algoritme. Dit consensus algoritme veronderstelt de introductie van miners die transacties verifiëren en transactieblokken samenstellen om aan de blockchain toe te voegen van bijvoorbeeld Bitcoin. Je zou de definitie een beetje kunnen verbreden. Een miner is uiteindelijk een actieve node binnen een decentraal netwerk die een vergoeding krijgt voor het uitvoeren van een belangrijke actieve onderhoudende taak. De belangrijkste vertrouwde nodes binnen het Skywire netwerk zijn actief met het doorsturen van data communicatie en het aanbieden van bandbreedte. Ze worden miners genoemd aangezien ze een vergoeding krijgen in munturen (coin hours) van de gebruikers van het Skywire netwerk.

Wat zijn coin hours?

 De Coin hours zijn een parallelle cryptovaluta die elk uur worden gegenereerd in een 1 op 1 ratio met de Skycoin in de Skycoin wallet. Ze worden gebruikt om spam-aanvallen binnen Skycoin te vermijden en als een betalingsmiddel voor bandbreedte op het Skywire netwerk. Je gebruikt ze voor het verrekenen van transactiekosten voor het versturen van data over het Skywire netwerk die door de Skywire miners wordt verzorgd. Er zal een marktplaats beschikbaar zijn voor het verhandelen van Skycoin en de coin hours.

Hoe kan ik Skywire Miners bouwen of kopen?

Het is ook mogelijk om zelf als een Internet Service Provider voor het Skywire netwerk te werken en daardoor coin hours en Skycoins te verdienen. Je zult dan een Skywire miner moeten bouwen of kopen. Er zijn enorme wachtlijsten en er is een enorm tekort. Daarom zijn er bedrijven opgezet die een Skywire miner dienstverlening hebben opgezet. Ze bouwen en onderhouden de Skywire miners voor geïnteresseerde beleggers of enthousiastelingen aangezien er niet alleen een beter internet mee wordt gebouwd, maar ook een automatische inkomstenstroom.
Nederlanders hebben weer geluk dat er genoeg innovatie mensen wonen in het kikkerlandje. Er is een vooraanstaand Skyminer turnkey solution provider in Nederland gevestigd: Skywire Relay Group!

Gerelateerde artikels: