crypto trading

SOCIAL TRADING

Wat is social trading?

Social trading is een nieuwe vorm van beleggen waarbij meer ervaren en de beste beleggers transparant zijn. Ze kunnen worden gevolgd door webtrading software en applicaties die gewoon een real-time informatiestroom generen over wat ze precies doen.

social tradingDe ervaren belegger deelt gewoon zijn strategieën met anderen, zodat zo veel mogelijke mensen geld kunnen verdienen. Natuurlijk verdienen de ervaren beleggers ook geld op basis van het aantal volgers binnen het netwerk die de belegging kopiëren. Een uitstekend voorbeeld is het Markets trading netwerk en CopyOp. Hier krijgen de ervaren beleggers een bonus voor elke andere belegger die zijn trade overneemt. Deze coins kunnen worden omgezet in geld. CopyOp is een van de beste social trading platform voor beginners die alles gemakkelijk en eenvoudig willen houden. Voor meer informatie: CopyOp Review.

Het verkrijgen van social indicators binnen social trading netwerken zijn trouwens voor ervaren beleggers zelf ook belangrijke gegevens. Deze kunnen worden gebruikt voor het maken van bepaalde beslissingen. Bijvoorbeeld, in het verlengde van het CopyOp voorbeeld, het formuleren van een goede binaire optie strategie bij het handelsplatform van Anyoption. Dit is natuurlijk een bijzondere ontwikkeling, voorheen werden beslissingen genomen op basis van nauwgezette technische analyses over allerlei financiële rapporten en data over de markten. Deze beslissingen werden en konden niet aan de grote klok gehangen worden. Deze situatie is nu behoorlijk veranderd. Je kunt gewoon zo’n technische top trader volgen en zijn trades kopiëren.  

Beurs makelaars willen natuurlijk graag dat zo veel mogelijk mensen gebruik maken van een handelsrekening. De meeste mensen zijn natuurlijk zeer onzeker om geld te beleggen op de beurs. Dit terwijl de huidige technische ontwikkelingen in combinatie met nieuwe financiële instrumenten (zoals binaire opties en cfd’s) er voor hebben gezorgd dat het tegenwoordig zeer makkelijk is om te beleggen op de beurs. Dus, hoe haal je zo veel mogelijk mensen over om gebruik te maken van een handelsrekening (brokerage account)? Nou door de risico’s gedeeltelijk in te perken en de handel en wandel van de beste traders transparant te maken. Kijken, kopiëren en leren. Het kan bijna niet meer eenvoudiger! Is het beste om een call optie te kopen? Gewoon even spieken…. of Is het toch beter om een put optie te kopen? Wat doen de beste optie makelaars nu?… even kijken…. Ja, het is niet zo vreemd; Social trading networks groeien als kool en meer en meer makelaars integreren een social trading module in hun handelsplatform.

Wat zijn goed voorbeelden van social trading networks? 

etoro social trading De eerder genoemde Markets.com en ook eToro zijn uitstekende, gebruiksvriendelijke social trading platforms voor het handelen in cfd’s op de Forex markt, indices en aandelen. eToro zorgt ervoor dat iedereen zich op z’n gemak voelt en makkelijk aan de slag kan gaan. Er zit ook een mooie educatie center aan vast waar iedereen alles kan leren over hoe je geld kunt verdienen met jouw geld op jouw handelsrekening. De grote concurrent van eToro is Markets.comVoor meer informatie: homepage Markets.comAls het gaat om het handelen in binaire opties zijn vooral de eerder genoemde brokers bekend voor het integreren van social trading modules.

 

Een andere term voor social trading die je kunt tegenkomen is crowdtrading. Een bekend crowdtrading platform is 360 Trade. Deze dienst is ook vergelijkbaar met die van eToro.

Trouwens, social trading kan zich ook uit in mogelijke social investing projects die kunnen worden gefinancierd door de ‘crowd’. Een nieuwe vorm waarin meer geld wordt verzameld om in een nieuw fintech of bedrijfsidee te steken wordt crowd investment of investing genoemd. Een van de eerste bedrijven die zich daarmee bezighoudt is BnkToTheFuture.

Gerelateerde artikels:

Bron: