solana

Solana boekt nieuwe prijsrecords

Sep 7, 2021
Aanbieding: 

Een van de snelle stijgers qua marktkapitalisatie is Solana. Dit decentrale applicatienetwerk kent een snelle adoptie waardoor de vraag naar SOL tokens flink is toegenomen. Solana heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van meer dan 50 miljard dollar behaald en onder meer Polkadot, Avalanche, Dogecoin en Cosmos ingehaald. Solana staat nu op een zevende positie op coinmarketcap. Hieronder kun je de SOL koersontwikkeling zien van de afgelopen dertig dagen.

Hoe is dit mogelijk?

Ethereum kent veel concurrentie, maar deze concurrentie heeft vaak weinig adoptie. Ethereum is voor de doorsnee gebruiker te duur. De transactiekosten op het netwerk en op DeFi-applicaties zoals Uniswap zijn veel te hoog. Dit maakt dat steeds meer ontwikkelaars en gebruikers gaan kijken naar werkende alternatieven die qua technologie niet te veel afwijken. Onder meer Polkadot, Avalanche en natuurlijk ook Solana zijn volledig compatibel met Ethereum en hebben onder meer een werkende Ethereum Virtuele Machine. Hierdoor wordt het makkelijk om onder meer Dapps van het Ethereum netwerk naar onder meer het Solana netwerk te verhuizen of te kopiëren.

NFT Mania

Solana trekt verder meer ontwikkelaars aan doordat het niet alleen goed werkt, maar ook over enorme fondsen bezit voor het aantrekken van talent. Solana wordt onder meer ondersteunt door Alameda Research en de FTX exchange onder beheer van miljardair Sam Bankman-Fried (SBF). Alameda Research zag een enorm potentieel in de NFT-platforms.

Er is vandaar flink geïnvesteerd geworden in NFT-platforms die zowel op Solana en Ethereum werken. Zo is er deze zomer Metaplex gelanceerd die snel in populariteit is gegroeid; bovendien heeft de FTX exchange een eigen NFT-marktplaats toegevoegd. Wat hierbij bijzonder is om op te merken is dat deze NFT-marktplaats open is voor Amerikaanse handelaren en beleggers. Over het algemeen worden Amerikaanse klanten geweerd. FTX-exchange en daarmee indirect het Solana netwerk zal hier flink van profiteren. Het zal meer Amerikaans kapitaal naar het eco-systeem naar zich toetrekken. Echter, even opgelet. In 2017 was er een bubbel in token sales (ICO`s) van allerlei schimmige projecten. In 2021 is er sprake van een bubbel in non-fungible tokens (NFT).

Institutionele adoptie van SOL als een hedge?

Verder heeft de FTX-exchange het institutionele Amerikaanse crypto-derivatenplatform ErisX opgekocht. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat de SOL token van het Solana netwerk hier zal worden toegevoegd. Institutionele beleggers en handelaren in de Verenigde Staten zullen hierdoor blootstelling gaan krijgen tot SOL als een belegging en hedge tegen een mogelijk falen van Ethereum (ETH).

Ten slotte kent Solana een deflatoire monetaire politiek voor de SOL-tokens. Steeds meer SOL tokens worden gestaked en uit de circulatie gehaald. SOL staking op het Solana netwerk wordt steeds meer populair naarmate de adoptie van het netwerk groter wordt.

Voor meer informatie:

Koop voordelig SOL tokens op Bitvavo

+ super lage handelscommissies – max. 0.25%
+ grootste handelsvolumes in Europa
+ registratie bij DBN in Nederland – geen illegale exchange
+ verzekerde opslag van de aangekochte SOL tokens
+ Nederlandse ondersteuning

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min