solana

Solana boekt nieuwe prijsrecords

Sep 7, 2021
Aanbieding: 

Een van de snelle stijgers qua marktkapitalisatie is Solana. Dit decentrale applicatienetwerk kent een snelle adoptie waardoor de vraag naar SOL tokens flink is toegenomen. Solana heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van meer dan 50 miljard dollar behaald en onder meer Polkadot, Avalanche, Dogecoin en Cosmos ingehaald. Solana staat nu op een zevende positie op coinmarketcap. Hieronder kun je de SOL koersontwikkeling zien van de afgelopen dertig dagen.

Hoe is dit mogelijk?

Ethereum kent veel concurrentie, maar deze concurrentie heeft vaak weinig adoptie. Ethereum is voor de doorsnee gebruiker te duur. De transactiekosten op het netwerk en op DeFi-applicaties zoals Uniswap zijn veel te hoog. Dit maakt dat steeds meer ontwikkelaars en gebruikers gaan kijken naar werkende alternatieven die qua technologie niet te veel afwijken. Onder meer Polkadot, Avalanche en natuurlijk ook Solana zijn volledig compatibel met Ethereum en hebben onder meer een werkende Ethereum Virtuele Machine. Hierdoor wordt het makkelijk om onder meer Dapps van het Ethereum netwerk naar onder meer het Solana netwerk te verhuizen of te kopiëren.

NFT Mania

Solana trekt verder meer ontwikkelaars aan doordat het niet alleen goed werkt, maar ook over enorme fondsen bezit voor het aantrekken van talent. Solana wordt onder meer ondersteunt door Alameda Research en de FTX exchange onder beheer van miljardair Sam Bankman-Fried (SBF). Alameda Research zag een enorm potentieel in de NFT-platforms.

Er is vandaar flink geïnvesteerd geworden in NFT-platforms die zowel op Solana en Ethereum werken. Zo is er deze zomer Metaplex gelanceerd die snel in populariteit is gegroeid; bovendien heeft de FTX exchange een eigen NFT-marktplaats toegevoegd. Wat hierbij bijzonder is om op te merken is dat deze NFT-marktplaats open is voor Amerikaanse handelaren en beleggers. Over het algemeen worden Amerikaanse klanten geweerd. FTX-exchange en daarmee indirect het Solana netwerk zal hier flink van profiteren. Het zal meer Amerikaans kapitaal naar het eco-systeem naar zich toetrekken. Echter, even opgelet. In 2017 was er een bubbel in token sales (ICO`s) van allerlei schimmige projecten. In 2021 is er sprake van een bubbel in non-fungible tokens (NFT).

Institutionele adoptie van SOL als een hedge?

Verder heeft de FTX-exchange het institutionele Amerikaanse crypto-derivatenplatform ErisX opgekocht. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat de SOL token van het Solana netwerk hier zal worden toegevoegd. Institutionele beleggers en handelaren in de Verenigde Staten zullen hierdoor blootstelling gaan krijgen tot SOL als een belegging en hedge tegen een mogelijk falen van Ethereum (ETH).

Ten slotte kent Solana een deflatoire monetaire politiek voor de SOL-tokens. Steeds meer SOL tokens worden gestaked en uit de circulatie gehaald. SOL staking op het Solana netwerk wordt steeds meer populair naarmate de adoptie van het netwerk groter wordt.

Voor meer informatie:

Koop voordelig SOL tokens op Bitvavo

+ super lage handelscommissies – max. 0.25%
+ grootste handelsvolumes in Europa
+ registratie bij DBN in Nederland – geen illegale exchange
+ verzekerde opslag van de aangekochte SOL tokens
+ Nederlandse ondersteuning

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min