SOLIDOR

Solidor is een edelmetaal specialist gelegen in Rotterdam. Het bedrijf is actief in heel West-Europa als aanbieder van fysiek goud en zilver. Het is mogelijk om te betalen met iDeal via de beveiligde webomgeving. De beveiligde webomgeving van Solidor ziet er mooi en overzichtelijk uit en stelt de klant om de meest actuele informatie te volgen, zoals de huidige en historische koersen.

solidorSolidor onderscheidt zich van haar concurrenten zoals GoldRepublicHolland Gold en AmsterdamGold door deze mooie webomgeving. Persoonljk, vind ik het bijzondere van deze Solidor Dashboard dat je orders en koersdoelen kunt instellen en waarschuwingen kunt ontvangen over de prijs die jij wilt betalen voor een bepaalde goudbaar. Vooral als je denkt dat de prijs nu te hoog is en niet de tijd hebt om deze in de gaten te houden. Dan kun je dit gewoon mooi instellen in jouw persoonlijke webomgeving bij Solidor. Je zult een notificatie ontvangen zodra de prijs op het niveau ligt wanneer jij wilt toeslaan.

Het nadeel is dat er geen kluis-metaal wordt aangeboden als een optie en de Dashboard verder zou kunnen worden gebruikt om snel te handelen in goud en zilver. Nu zul je eerst kosten moeten oplopen om het goud thuis te ontvangen en beveiligd op te slaan en wanneer je wilt verkopen moet je jouw edelmetalen weer terugsturen naar Solidor. Deze kosten zijn een drempel bij het handelen en maken van de Solidor Dashboard een Porsche die alleen maar 30km mag rijden. Real time trading zoals dit kan bij de concurrenten zoals o.a. GoldRepublicGold Direct en BullionVault zou een mooie toevoeging zijn, maar dan moeten ze een kluis-dienst aan hun dienstverlening koppelen. In ieder geval, dit nadeel is alleen van toepassing als je kluis-edelmetalen wilt kopen en deze ook makkelijk wilt kunnen verkopen.

solidor reviewSolidor profileert zich als een solide partner in onzekere tijden en garandeert discretie, porfessionaliteit en heldere communicatie. Alle goudbaren en zilverbaren voldoen aan de Good Delivery-status en de aanschaf is 100% verzekerd tot op het moment van aflevering. Solidor B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (52891046) en heeft bij de belastingdienst een eigen BTW-nummer. Ze voldoen aan de Europese en Nederlandse wet-regelgeving en hanteren strikt het privacy-protocol. Trouwens, ben je van plan om goud en zilver te kopen, dan besef je al waarschijnlijk dat ons monetair systeem aan een hervorming toe is. Steun dan het burgerinitiatief Ons Geld!

Gerelateerde artikels: