cardano

De Djed stablecoin van het Cardano project

Sep 27, 2021
Aanbieding: 

Wat is de Djed stablecoin? Djed is een nieuwe generatie decentrale synthetische USD stablecoin. Het wordt voor het Cardano netwerk ontwikkeld door het cryptobedrijf COTI. Djed zal een vaste waarde van 1 dollar representeren.

Deze waarde wordt gewaarborgd niet door dollars op een bankrekening die als tokens op de Cardano blockchain uit te geven. Nee, er wordt gekozen voor een nieuwe decentrale aanpak waarbij via algoritmes automatisch een fonds van crypto activa wordt beheerd die er voor zorgt dat 1 Djed altijd 1 dollar waard is.

Bepaalde tokens kunnen in reserve worden aangehouden of worden verkocht, burned of bijgekocht om de djed waarde stabiel te houden aan de dollar. Djed werkt als het ware als een autonome bank of vermogensbeheerder die de waarde van de stablecoin cryptografisch formeel garandeert met behulp van de interactive theorem en bounded model checking technieken.

Er wordt door knappe koppen serieus gewerkt om een nieuwe generatie decentrale stablecoin uit te geven voor het Cardano ecosysteem. Er is een whitepaper geschreven door de IOHK onderzoekers Joachim Zahnentferner, Dmytro Kaidalov, Jean-Frédéric Etienne en Javier Díaz over de precieze werking van Djed. Hier kan de Whitepaper worden gelezen.

Deze Djed USD stablecoin zal buiten het bereik van toezichthouders kunnen werken en autonoom binnen de Cardano DeFi-sector kunnen gaan opereren zonder derde partij risico´s. De risico´s zijn verbonden aan de kwaliteit van de onderliggende cryptografische principes, de software zoals de werking van de slimme contracten en algoritmes. Kwetsbaarheden kunnen er voor zorgen dat Djed als stablecoin mogelijk in de toekomst zou kunnen worden gehackt. Echter, daarover kunnen op dit moment nog geen uitspraken worden gedaan. Hieronder kun je Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, aan het woord zien over de Djed Stablecoin.

Gerelateerde artikelen:

Photo by Executium on Unsplash

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min