cardano

De Djed stablecoin van het Cardano project

Sep 27, 2021
Aanbieding: 

Wat is de Djed stablecoin? Djed is een nieuwe generatie decentrale synthetische USD stablecoin. Het wordt voor het Cardano netwerk ontwikkeld door het cryptobedrijf COTI. Djed zal een vaste waarde van 1 dollar representeren.

Deze waarde wordt gewaarborgd niet door dollars op een bankrekening die als tokens op de Cardano blockchain uit te geven. Nee, er wordt gekozen voor een nieuwe decentrale aanpak waarbij via algoritmes automatisch een fonds van crypto activa wordt beheerd die er voor zorgt dat 1 Djed altijd 1 dollar waard is.

Bepaalde tokens kunnen in reserve worden aangehouden of worden verkocht, burned of bijgekocht om de djed waarde stabiel te houden aan de dollar. Djed werkt als het ware als een autonome bank of vermogensbeheerder die de waarde van de stablecoin cryptografisch formeel garandeert met behulp van de interactive theorem en bounded model checking technieken.

Er wordt door knappe koppen serieus gewerkt om een nieuwe generatie decentrale stablecoin uit te geven voor het Cardano ecosysteem. Er is een whitepaper geschreven door de IOHK onderzoekers Joachim Zahnentferner, Dmytro Kaidalov, Jean-Frédéric Etienne en Javier Díaz over de precieze werking van Djed. Hier kan de Whitepaper worden gelezen.

Deze Djed USD stablecoin zal buiten het bereik van toezichthouders kunnen werken en autonoom binnen de Cardano DeFi-sector kunnen gaan opereren zonder derde partij risico´s. De risico´s zijn verbonden aan de kwaliteit van de onderliggende cryptografische principes, de software zoals de werking van de slimme contracten en algoritmes. Kwetsbaarheden kunnen er voor zorgen dat Djed als stablecoin mogelijk in de toekomst zou kunnen worden gehackt. Echter, daarover kunnen op dit moment nog geen uitspraken worden gedaan. Hieronder kun je Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, aan het woord zien over de Djed Stablecoin.

Gerelateerde artikelen:

Photo by Executium on Unsplash

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min