Strike lanceert de Bitcoin tab

Jul 2, 2021
Aanbieding: 

Jack Mallers van Stricke blogt als “jimmynow” op Medium.com. Op 1 juli 2021 maakt hij daar wereldkundig dat Strike de “Bitcoin tab” lanceert. Want tot dusver was Strike een US dollar wallet gebouwd op het Lightning netwerk, waarbij Bitcoin enkel als transportvehikel diende om dollars van bijvoorbeeld New York naar El Salvador te sturen.

De missie van Strike was al om mensen te bevrijden van banken en tussenpersonen die belachelijk hoge fees rekenen over transacties. Mallers heeft ook de pik op crypto exchanges want die besmeuren volgens hem het hoge ideaal van Bitcoin door toch een paar procent af te romen. Helemaal boos is Mallers omdat een exchange als Coinbase de handel in “shitcoins” zou subsidiëren met de provisies die worden geheven op Bitcoin. Mallers is dan ook een pure Bitcoin maximalist. Strike verdient enkel en alleen aan de kleine verschillen tussen vraagprijs en aanbodprijs, via een minimale kickback van wat de miners en validators ontvangen. Dat percentage ligt nu bij 0,3% en kan volgens Mallers snel dalen naar 0,1% als de volumes toenemen. Leuk weetje: Bitvavo in Amsterdam heeft als hoogste percentage 0.25 % en de eerste 1000, euro verhandel je er gratis. Voor meer informatie:

Strike Bitcoin Tab is nog in Beta

De Bitcoin tab is nog in een beta fase waarvoor je op een wachtlijst kunt komen. Hoe meer vrienden je tipt om hoe groter de kans om snel toegelaten te worden. Zelf heeft Mallers de Bitcoin tab al een maand grondig getest:

“Ik koop nu ongeveer een maand bitcoin op Strike. Ik ben op dit moment al bijna een decennium Bitcoiner en ik ben trots op de ervaring die we hebben opgebouwd. Bitcoin kopen zonder extra kosten is hoe het altijd had moeten zijn. Dat is nu gerealiseerd.”

In Europa is Strike helaas nog helemaal niet te gebruiken. Mallers had zelfs een akefietje met iemand uit het management team daarover. Commercieel is Europa natuurlijk erg interessant. Maar Mallers besloot eerst volle focus te houden op landen als El Salvador. Dat is misschien ook het mooie als CEO’s van bedrijven wat Bitcoin hodlen, dan hebben ze die schapen tenminste al op het. droge en is geld verdienen minder een drijfveer.

Ik heb mezelf toch maar even op de wachtlijst geplaatst voor Strike Europa. Wil jij daar ook op dan graag via deze link. Het is de link uit het screenshot hierboven waardoor ik sneller aan de beurt ben. Bedankt!

Lees hier Mallers blogpost over de Bitcoin tab.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min