De werking van SYNEREO en AMP

19 okt. 2016
Aanbieding: 

synereoSynereo heeft de ambitie om een peer to peer sociaal netwerk en economie te ontwikkelen op basis van gedecentraliseerde applicaties en een eigen cryptotoken, de AMP. Synereo wil eerst beginnen met het lanceren van een gedecentraliseerde peer to peer variant van Facebook. Synereo wil een echt P2P sociaal netwerk bouwen zonder machtige derde partijen en op basis daar van ook een eerlijke globale p2p economie verwezenlijken. Synereo lijkt op Ethereum, maar legt het accent anders. Synereo legt de nadruk op het bouwen van een sociaal p2p netwerk. Ethereum legt de nadruk op het feit dat het een crypto-equity is. Synereo is het beste de beschouwen als een beter uitgeruste variant van Steemit.

De elementen van de Synereo Internet Technologie:

Het is gebouwd op een eigen Synereo blockhain. De Synereo blockchain is niet vergelijkbaar met de blockchain van Bitcoin. Het wordt eerder een Blockhain 2.0 genoemd.

de blockchain van synereoEen inherent tehnische limitatie van de Bitcoin Blockchain is het feit dat alle nodes in het netwerk het grootboek moeten verwerken. Het is een gedistribueerd grootboek waarbij alle informatie door het gehele netwerk in één keer moet worden verwerkt en gevalideerd. Dit maakt de afhandeling van transacties relatief traag en duur. Het maakt de blockchain minder schaalbaar om gelijktijd enorme hoeveelheden van transacties binnen een korte tijd te verwerken. Met andere woorden, de blockchain van Bitcoin is niet ideaal om een echte globale peer to peer economie op te bouwen met honderden miljoen gebruikers voor het super snel kunnen verwerken van alle transacties.

Synereo heeft een transparante proof-of-stake blockchain ontwikkeld met een protocol die het grootboek sneller in kleinere, makkelijker te verteren deeltjes distribueert. Deze deeltjes van het grootboek heten shards en kunnen worden samengevoegd met grotere shards. Dit betekent dat niet elke node in het netwerk het hele transactiegrootboek hoeft in te zien en opnieuw moet verwerken en een transactie valideren. Het is voldoende om een klein gedeelte, een shard te valideren in plaats van het gehele grootboek. Het is niet nodig om het gedistribueerde grootboek elke keer massaal te repliceren over het gehele netwerk. Dit maakt de blockchain van Synereo veel meer schaalbaar dan die van Bitcoin. Het wezenlijke element binnen deze nieuwe generatie Blockchain technologie is een pay-to-play consensus protocol. Nodes die actief meewerken en deelnemen, de validators, om het gehele grootboek te onderhouden en te valideren verdienen aan de AMP transactiekosten die deelnemers moeten betalen.

Synereo als een gedistribueerd netwerk voor data opslag. 

De Synereo blockchain is verder voorzien van een content delivery netwerk en werkt als een gedecentraliseerde data opslag netwerk (decentralized cloud). Informatie en communicatie is eenvoudig toegangkelijk en makkelijk verdeeld over het gehele netwerk.

Synereo als een gedistribueerd netwerk voor het opstellen van smart contracts. 

De Synereo blockchain is verder voorzien van smart contract technologie en het makkelijk opstellen van slimme gedecentraliseerde sociale contracten. De content delivery proces kan worden geprogrammeerd in de vorm van slimme contracten op basis van een bepaald content delivery beleid. Elke gebruiker van Synereo’s p2p sociaal netwerk kan zelf zijn beleid voor content verspreiding schrijven en informatiedeling binnen zijn eigen sociaal netwerk vormgeven.

Synereo als een gedistribueerd sociaal netwerk voor het delen van content.  

synereo als een p2p social netwerk
Gecentraliseerde sociale netwerken zoals Facebook maken gebruik van de aandacht van haar gebruikers om geld te verdienen met advertenties. Synereo wil een gedecentraliseerd model maken die ervoor zorgt dat de gebruikers alleen content zien die aandacht verdienen. De verspreiding van content zoals posts, video’s en plaatjes wordt gedaan op basis van een Attention Economy Model.  Alleen content die jouw aandacht verdient kan binnen jouw content stream komen.

Deze content stream (informatiestroom) kun je zelf instellen en afstellen naar jouw eigen wensen en eisen van de dag. Heb je meer behoeft vandaag om muziek te luisteren, dan kun je dat zo instellen en op basis daarvan krijgen muziek gerelateerde applicaties en berichten meer aandachtsprioriteit. Een bericht zelf heeft een bepaalde current (lading), hoe beter de current hoe meer prioriteit deze zal ontvangen binnen jouw informatiestroom. Hoe meer aandacht een bericht krijgt, hoe meer lading deze krijgt. Wanneer iemand een bericht heeft opgesteld dat door veel mensen wordt gezien heeft dit een positieve invloed op iemands reputatie. Deze reputatie wordt gemeten en vastgelegd als een REO score. Iemand met een hoge REO score kan gemakkelijker organisch meer mensen bereiken binnen het netwerk van anderen waarmee je bevriend bent.

De werking van AMP – hoe kan ik AMP tokens krijgen en kopen?

Je kunt content ook promoten en er geld mee verdienen met behulp van de AMPs. Je kunt content met meer lading voorzien door er AMPs aan te koppelen. Hierdoor kan de content sneller bij meerdere mensen ook buiten je netwerk aandacht verkrijgen. De AMP is de cryptocurrency van de Synereo blockchain en kan gebruikt worden om geld te verdienen met het maken van goede content zoals een muziekvideo. Wanneer deze content wordt geladen met AMPs zal bij het delen van de content de AMPs worden teruggestoten naar de wallet van de maker als een vergoeding en de gene die aandacht heeft besteed aan de content. De producent en de consument worden beide beloond voor het delen en bekijken van content binnen het sociale netwerk. Je kunt AMP ook kopen op een cryptocurrency exchange.

de blockchain van synereo

Synereo en Rholang

Synereo zal gebruikt kunnen worden voor de ontwikkeling van allerlei decentrale applicaties op basis van Rholang voor het opbouwen van een echte peer to peer economie binnen het sociale netwerk. Peer to peer trading dapps zullen later toegevoegd worden met behulp van Rholang. We nemen aan dat dit ook geld voor peer-to-peer lending dapps. In die zin heeft Synereo’s opzet weer veel weg van Ethereum’s eigen programmeertaal. Voor meer informatie: Synereo

Hier in deze video’s kun je Dor Konforty, een van de oprichters van Synereo aan het woord zien:

Gerelateerde blockchain technologieën:

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

20 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min