USDC bijna grootste stablecoin op Ethereum

Jul 2, 2021
Aanbieding: 

Stablecoins zijn die dingen die in alle opzichten crypto zijn, maar die één op één gekoppeld zijn aan de US dollar. Op die manier heb je een coin exact zo stabiel als de dollar, maar anders dan de fiat dollar kan de stablecoin gewoon meedraaien op cryptobeurzen en opgeslagen worden op cryptowallets. Het is voor traders dus hét financiële vehikel om tegoeden op te parkeren en zelfs om rente te trekken.

Veruit de grootste stablecoin is Tether. Die komt qua markt kapitalisatie direct na Bitcoin en Ethereum. Met Tether is er echter van alles aan de hand. Net als Ripple ben je met Tether aan de goden overgeleverd qua lopende juridische onderzoeken. En dan heb je de nieuwkomer US Dollar Coin oftewel USDC. Het aanbod van deze stablecoin is meer dan 18 keer gestegen sinds begin 2021. Van 1,3 miljard destijds zijn we opgeschoven naar 25 miljard nu.

Ook Tether groeit nog hard. Er is nu ruim 60 miljard USDT in omloop en dat is een verdubbeling sinds het begin van het jaar. Van het totaal staat momenteel ruim 30 miljard op het Ethereum-netwerk en het is dat cijfer dat stevig daalt door de almaar stijgende transactietarieven. USDC doet het daarentegen wel goed op de Ethereum blockchain en komt meer en meer naar voren als de dominante stablecoin op Ethereum. Analysebedrijf Messari stelt dat dit komt omdat USDC de favoriete stablecoin is voor DeFi. De helft van het totale USDC-aanbod ligt vast in smart contracts op Ethereum.

En zo komt Ryan “The revolution will not be centralized” Watkins tot de prognose dat USDC, een product van het crypto-financiële power house circle.com, spoedig Tether gaat passeren als meest gebruikte stablecoin op Ethereum en dan dus met name in smart contracts van DeFi-protocollen.

Hij voegt eraan toe dat de trend zich waarschijnlijk gaat voortzetten met de aanstaande lancering van Compound Treasury, een nieuw product dat 4% rente op USDC biedt aan instellingen, en initiatieven rond Circle’s DeFi API, een nieuw platform om DeFi-activiteiten voor bedrijven te vergemakkelijken. Eerder deze week kondigde de Amerikaanse crypto-exchange Coinbase ook aan dat het 4% rente zou betalen op USDC-holdings.

Zie ook ons artikel over waarom en hoe Stablecoins te kopen! Of ons artikel over rente met crypto tegoeden waaronder Bitcoin en stablecoins.

Titelafbeelding: Wes Levitt

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min