USDC bijna grootste stablecoin op Ethereum

Jul 2, 2021
Aanbieding: 

Stablecoins zijn die dingen die in alle opzichten crypto zijn, maar die één op één gekoppeld zijn aan de US dollar. Op die manier heb je een coin exact zo stabiel als de dollar, maar anders dan de fiat dollar kan de stablecoin gewoon meedraaien op cryptobeurzen en opgeslagen worden op cryptowallets. Het is voor traders dus hét financiële vehikel om tegoeden op te parkeren en zelfs om rente te trekken.

Veruit de grootste stablecoin is Tether. Die komt qua markt kapitalisatie direct na Bitcoin en Ethereum. Met Tether is er echter van alles aan de hand. Net als Ripple ben je met Tether aan de goden overgeleverd qua lopende juridische onderzoeken. En dan heb je de nieuwkomer US Dollar Coin oftewel USDC. Het aanbod van deze stablecoin is meer dan 18 keer gestegen sinds begin 2021. Van 1,3 miljard destijds zijn we opgeschoven naar 25 miljard nu.

Ook Tether groeit nog hard. Er is nu ruim 60 miljard USDT in omloop en dat is een verdubbeling sinds het begin van het jaar. Van het totaal staat momenteel ruim 30 miljard op het Ethereum-netwerk en het is dat cijfer dat stevig daalt door de almaar stijgende transactietarieven. USDC doet het daarentegen wel goed op de Ethereum blockchain en komt meer en meer naar voren als de dominante stablecoin op Ethereum. Analysebedrijf Messari stelt dat dit komt omdat USDC de favoriete stablecoin is voor DeFi. De helft van het totale USDC-aanbod ligt vast in smart contracts op Ethereum.

En zo komt Ryan “The revolution will not be centralized” Watkins tot de prognose dat USDC, een product van het crypto-financiële power house circle.com, spoedig Tether gaat passeren als meest gebruikte stablecoin op Ethereum en dan dus met name in smart contracts van DeFi-protocollen.

Hij voegt eraan toe dat de trend zich waarschijnlijk gaat voortzetten met de aanstaande lancering van Compound Treasury, een nieuw product dat 4% rente op USDC biedt aan instellingen, en initiatieven rond Circle’s DeFi API, een nieuw platform om DeFi-activiteiten voor bedrijven te vergemakkelijken. Eerder deze week kondigde de Amerikaanse crypto-exchange Coinbase ook aan dat het 4% rente zou betalen op USDC-holdings.

Zie ook ons artikel over waarom en hoe Stablecoins te kopen! Of ons artikel over rente met crypto tegoeden waaronder Bitcoin en stablecoins.

Titelafbeelding: Wes Levitt

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min