USDC bijna grootste stablecoin op Ethereum

Jul 2, 2021
Aanbieding: 

Stablecoins zijn die dingen die in alle opzichten crypto zijn, maar die één op één gekoppeld zijn aan de US dollar. Op die manier heb je een coin exact zo stabiel als de dollar, maar anders dan de fiat dollar kan de stablecoin gewoon meedraaien op cryptobeurzen en opgeslagen worden op cryptowallets. Het is voor traders dus hét financiële vehikel om tegoeden op te parkeren en zelfs om rente te trekken.

Veruit de grootste stablecoin is Tether. Die komt qua markt kapitalisatie direct na Bitcoin en Ethereum. Met Tether is er echter van alles aan de hand. Net als Ripple ben je met Tether aan de goden overgeleverd qua lopende juridische onderzoeken. En dan heb je de nieuwkomer US Dollar Coin oftewel USDC. Het aanbod van deze stablecoin is meer dan 18 keer gestegen sinds begin 2021. Van 1,3 miljard destijds zijn we opgeschoven naar 25 miljard nu.

Ook Tether groeit nog hard. Er is nu ruim 60 miljard USDT in omloop en dat is een verdubbeling sinds het begin van het jaar. Van het totaal staat momenteel ruim 30 miljard op het Ethereum-netwerk en het is dat cijfer dat stevig daalt door de almaar stijgende transactietarieven. USDC doet het daarentegen wel goed op de Ethereum blockchain en komt meer en meer naar voren als de dominante stablecoin op Ethereum. Analysebedrijf Messari stelt dat dit komt omdat USDC de favoriete stablecoin is voor DeFi. De helft van het totale USDC-aanbod ligt vast in smart contracts op Ethereum.

En zo komt Ryan “The revolution will not be centralized” Watkins tot de prognose dat USDC, een product van het crypto-financiële power house circle.com, spoedig Tether gaat passeren als meest gebruikte stablecoin op Ethereum en dan dus met name in smart contracts van DeFi-protocollen.

Hij voegt eraan toe dat de trend zich waarschijnlijk gaat voortzetten met de aanstaande lancering van Compound Treasury, een nieuw product dat 4% rente op USDC biedt aan instellingen, en initiatieven rond Circle’s DeFi API, een nieuw platform om DeFi-activiteiten voor bedrijven te vergemakkelijken. Eerder deze week kondigde de Amerikaanse crypto-exchange Coinbase ook aan dat het 4% rente zou betalen op USDC-holdings.

Zie ook ons artikel over waarom en hoe Stablecoins te kopen! Of ons artikel over rente met crypto tegoeden waaronder Bitcoin en stablecoins.

Titelafbeelding: Wes Levitt

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min