VEILIG INTERNETBANKIEREN

Sep 28, 2015
Aanbieding: 

Hoe kan ik het beste veilig internetbankieren?

Internetbankieren is gemakkelijk, maar de virtuele wereld is het werkterrein van cybercriminelen of beter gezegd de cybermafia. Er wordt veel geld gestoken in de ontwikkeling van banking trojans, ransomware en keyloggers voor het plunderen van online bankrekeningen. Daarnaast zijn er allerlei phishing schemes opgezet om nietsvermoedende gebruikers de val in te lokken. Veilig internetbankieren heeft alles te maken met de regels voor veilig internetten.

veilig internetbankierenGelukkig is in de meeste gevallen je geld verzekerd, maar de banken schuiven meer en meer verantwoordelijkheid af naar de gebruikers. Gebruikers worden meer en meer verplicht om een goede malware scanner te installeren. Uiteindelijk kan een gebruiker naar zijn geld fluiten mocht de bankrekening door nalatigheid door een banking trojan worden geplunderd zoals de Rabobank Trojan. Het zal me niet verbazen als in de toekomst je ook anti-diefstal/inbraak verzekeringen zult moeten afsluiten om gebruik te kunnen maken van de dienst internetbankieren.

veilig internet bankierenVeilig internetbankieren is alleen mogelijk wanneer je gebruikt maakt van een goede internet security oplossing of malware scanner in combinatie met een VPN-service zoals die van IPVANISH. Hierdoor kun je anoniem surfen en laat je geen internetsporen achter die door cybercriminelen gebruikt kunnen worden. Je internet privacy wordt zo gegarandeerd. Als je dit niet doet, loop je gewoon risico’s. Dit geldt trouwens ook voor gebruikers van fintech diensten en cryptocurrencies zoals Bitcoins. Je zult dan ook moeten kijken naar de beste bitcoin portemonnee uit het oogpunt van beveiliging. Dit is een smarcard hardware wallet zoals deze door Ledger in Parijs wordt ontwikkeld: Ledger Products Review.

veilig bankieren internet onlineTrouwens, echt veilig internetbankieren doe je op een bank die niet jouw geld mogelijk in aanspraak neemt bij een dreigend bankroet. Banken zullen via bail-ins een bepaald % van je geld kunnen opeisen om de bank te redden. De bankgarantie zal in een bankencrisis niet voldoende zijn om de ‘schade’ van alle betrokkenen te kunnen dekken. Het is een systeem puur gebaseerd op vertrouwen. Veilig internetbankieren kun je het beste doen op een bank die niet fractioneel bankiert en een waterscheiding hanteert tussen haar activiteiten als investeringsbank voor het handelen in effecten en de activiteiten als depositobank. Geen bank voldoet aan deze criteria.

veilig online bankierenDit is een moeilijk te verteren gezichtspunt, maar een verstandig gezichtspunt, vooral uit het oog op vermogensbescherming. De megabanken zijn alleen uit op eigen belang en winstbejag ten koste van de consument. Ze zijn als commerciële instellingen een deel van het probleem in deze wereld: gecentraliseerd fiatgeld, uit het niets als schuld in de wereld gebracht, in de handen van uiteindelijk een kleine elite die steeds rijker wordt ten koste van iedereen die geen deel uit maakt van deze club. Zolang banken geen nutsbedrijven zijn in dienst van haar rekeninghouders en spaarders en uit de effectenhandel blijft, is veilig internetbankieren uit dit gezichtspunt een wassenneus voor het parkeren van spaargeld. Daarom steun het BurgerInitiatief Ons Geld.

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min