VEILIG INTERNETBANKIEREN

Sep 28, 2015
Aanbieding: 

Hoe kan ik het beste veilig internetbankieren?

Internetbankieren is gemakkelijk, maar de virtuele wereld is het werkterrein van cybercriminelen of beter gezegd de cybermafia. Er wordt veel geld gestoken in de ontwikkeling van banking trojans, ransomware en keyloggers voor het plunderen van online bankrekeningen. Daarnaast zijn er allerlei phishing schemes opgezet om nietsvermoedende gebruikers de val in te lokken. Veilig internetbankieren heeft alles te maken met de regels voor veilig internetten.

veilig internetbankierenGelukkig is in de meeste gevallen je geld verzekerd, maar de banken schuiven meer en meer verantwoordelijkheid af naar de gebruikers. Gebruikers worden meer en meer verplicht om een goede malware scanner te installeren. Uiteindelijk kan een gebruiker naar zijn geld fluiten mocht de bankrekening door nalatigheid door een banking trojan worden geplunderd zoals de Rabobank Trojan. Het zal me niet verbazen als in de toekomst je ook anti-diefstal/inbraak verzekeringen zult moeten afsluiten om gebruik te kunnen maken van de dienst internetbankieren.

veilig internet bankierenVeilig internetbankieren is alleen mogelijk wanneer je gebruikt maakt van een goede internet security oplossing of malware scanner in combinatie met een VPN-service zoals die van IPVANISH. Hierdoor kun je anoniem surfen en laat je geen internetsporen achter die door cybercriminelen gebruikt kunnen worden. Je internet privacy wordt zo gegarandeerd. Als je dit niet doet, loop je gewoon risico’s. Dit geldt trouwens ook voor gebruikers van fintech diensten en cryptocurrencies zoals Bitcoins. Je zult dan ook moeten kijken naar de beste bitcoin portemonnee uit het oogpunt van beveiliging. Dit is een smarcard hardware wallet zoals deze door Ledger in Parijs wordt ontwikkeld: Ledger Products Review.

veilig bankieren internet onlineTrouwens, echt veilig internetbankieren doe je op een bank die niet jouw geld mogelijk in aanspraak neemt bij een dreigend bankroet. Banken zullen via bail-ins een bepaald % van je geld kunnen opeisen om de bank te redden. De bankgarantie zal in een bankencrisis niet voldoende zijn om de ‘schade’ van alle betrokkenen te kunnen dekken. Het is een systeem puur gebaseerd op vertrouwen. Veilig internetbankieren kun je het beste doen op een bank die niet fractioneel bankiert en een waterscheiding hanteert tussen haar activiteiten als investeringsbank voor het handelen in effecten en de activiteiten als depositobank. Geen bank voldoet aan deze criteria.

veilig online bankierenDit is een moeilijk te verteren gezichtspunt, maar een verstandig gezichtspunt, vooral uit het oog op vermogensbescherming. De megabanken zijn alleen uit op eigen belang en winstbejag ten koste van de consument. Ze zijn als commerciële instellingen een deel van het probleem in deze wereld: gecentraliseerd fiatgeld, uit het niets als schuld in de wereld gebracht, in de handen van uiteindelijk een kleine elite die steeds rijker wordt ten koste van iedereen die geen deel uit maakt van deze club. Zolang banken geen nutsbedrijven zijn in dienst van haar rekeninghouders en spaarders en uit de effectenhandel blijft, is veilig internetbankieren uit dit gezichtspunt een wassenneus voor het parkeren van spaargeld. Daarom steun het BurgerInitiatief Ons Geld.

Lees verder

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 19, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min

Godfrey Bloom over Banken, Bitcoin en Goud

Godfrey Bloom (70) is een bekende omstreden Britse politicus. In tegenstelling tot vele van zijn politieke collega’s schrok hij er nooit voor terug om zijn mening te uiten en zijn vaak controversiële standpunten te vertellen. Godfrey Bloom is geen onbesproken figuur en door zijn controversiële standpunten en krasse uitspraken lag hij geregeld aan de basis […]

Oct 9, 2020
3 min