VEILIG INTERNETBANKIEREN

Sep 28, 2015
Aanbieding: 

Hoe kan ik het beste veilig internetbankieren?

Internetbankieren is gemakkelijk, maar de virtuele wereld is het werkterrein van cybercriminelen of beter gezegd de cybermafia. Er wordt veel geld gestoken in de ontwikkeling van banking trojans, ransomware en keyloggers voor het plunderen van online bankrekeningen. Daarnaast zijn er allerlei phishing schemes opgezet om nietsvermoedende gebruikers de val in te lokken. Veilig internetbankieren heeft alles te maken met de regels voor veilig internetten.

veilig internetbankierenGelukkig is in de meeste gevallen je geld verzekerd, maar de banken schuiven meer en meer verantwoordelijkheid af naar de gebruikers. Gebruikers worden meer en meer verplicht om een goede malware scanner te installeren. Uiteindelijk kan een gebruiker naar zijn geld fluiten mocht de bankrekening door nalatigheid door een banking trojan worden geplunderd zoals de Rabobank Trojan. Het zal me niet verbazen als in de toekomst je ook anti-diefstal/inbraak verzekeringen zult moeten afsluiten om gebruik te kunnen maken van de dienst internetbankieren.

veilig internet bankierenVeilig internetbankieren is alleen mogelijk wanneer je gebruikt maakt van een goede internet security oplossing of malware scanner in combinatie met een VPN-service zoals die van IPVANISH. Hierdoor kun je anoniem surfen en laat je geen internetsporen achter die door cybercriminelen gebruikt kunnen worden. Je internet privacy wordt zo gegarandeerd. Als je dit niet doet, loop je gewoon risico’s. Dit geldt trouwens ook voor gebruikers van fintech diensten en cryptocurrencies zoals Bitcoins. Je zult dan ook moeten kijken naar de beste bitcoin portemonnee uit het oogpunt van beveiliging. Dit is een smarcard hardware wallet zoals deze door Ledger in Parijs wordt ontwikkeld: Ledger Products Review.

veilig bankieren internet onlineTrouwens, echt veilig internetbankieren doe je op een bank die niet jouw geld mogelijk in aanspraak neemt bij een dreigend bankroet. Banken zullen via bail-ins een bepaald % van je geld kunnen opeisen om de bank te redden. De bankgarantie zal in een bankencrisis niet voldoende zijn om de ‘schade’ van alle betrokkenen te kunnen dekken. Het is een systeem puur gebaseerd op vertrouwen. Veilig internetbankieren kun je het beste doen op een bank die niet fractioneel bankiert en een waterscheiding hanteert tussen haar activiteiten als investeringsbank voor het handelen in effecten en de activiteiten als depositobank. Geen bank voldoet aan deze criteria.

veilig online bankierenDit is een moeilijk te verteren gezichtspunt, maar een verstandig gezichtspunt, vooral uit het oog op vermogensbescherming. De megabanken zijn alleen uit op eigen belang en winstbejag ten koste van de consument. Ze zijn als commerciële instellingen een deel van het probleem in deze wereld: gecentraliseerd fiatgeld, uit het niets als schuld in de wereld gebracht, in de handen van uiteindelijk een kleine elite die steeds rijker wordt ten koste van iedereen die geen deel uit maakt van deze club. Zolang banken geen nutsbedrijven zijn in dienst van haar rekeninghouders en spaarders en uit de effectenhandel blijft, is veilig internetbankieren uit dit gezichtspunt een wassenneus voor het parkeren van spaargeld. Daarom steun het BurgerInitiatief Ons Geld.

Lees verder

Brzeziński’s Strategic Vision en de huidige politiek van de angst!

We kunnen onze lezers aanbevelen om het onderstaande gesprek te bekijken tussen Kees van der Pijl en Ramon Brill. Het gesprek gaat over de huidige staatsterreur en de gevoerde politiek van de angst. De inhoud van het gesprek is onder meer gebaseerd op het werk van Zbigniew Brzeziński en Patrick Zylberman. Kees heeft het verder […]

Aug 3, 2020
2,5 min

De globale Gold Rush van 2020 en de ineenstorting van de papieren goudmarkt!

We kunnen spreken van een nieuwe globale Gold Rush in 2020. De vraag naar fysiek goud is wereldwijd de afgelopen maanden significant toegenomen. Belangrijk hierbij is dat er normaliter in de derivatenhandel er bijna nooit gevraagd wordt naar de daadwerkelijke levering van het onderpand: de fysieke goudbaren. Dit is nu niet meer het geval zoals […]

Jul 31, 2020
3,5 min

Dwarsdenker Rypke Zeilmaker over de Big Reset

Een tip om te bekijken dit weekend is het volgende gesprek op Blue Tiger Studio met Rypke Zeilmaker. Rypke is een zelfstandig wetenschapsjournalist en adviseur in ecologische zaken. Rypke heeft een enorme schat van kennis over onder meer de actualiteit, de politieke belangen en geopolitieke spelletjes. Hij biedt een volledig ander perspectief over de recente […]

Jul 10, 2020
1 min