bank

BLOCKBAY CAPITAL

Oct 9, 2018
Aanbieding: 

blockbay capital BlockBay Capital is de eerste Nederlandse blockchain en cryptocurrency vermogensbeheerder. Onafhankelijkheid staat centraal in de dienstverlening van BlockBay Capital, dit zorgt ervoor dat BlockBay Capital naast de klant staat en op deze manier in staat is om de klant op een voor hem passende manier te laten investeren in cryptocurrency en blockchain ventures.

blockbay capital crypto vermogensbeheerBlockBay Capital is in 2018 opgericht door Tim Epskamp. Voor de oprichting van BlockBay Capital is Tim als analist werkzaam geweest binnen de Nederlandse vermogensbeheertak van de Zwitserse bank UBS, die zich richt op het bedienen van het topsegment van vermogende Nederlanders. Na de overname van de Nederlandse tak door Van Lanschot Kempen is Tim kort werkzaam geweest in dezelfde rol bij Kempen waarna hij BlockBay Capital heeft opgericht als eerste Nederlandse cryptocurrency vermogensbeheerder. Tim is een CFA Charterholder.

Wat is een CFA Charterholder?

Chartered Financial Analyst (CFA) is een titel en een programma die in 1963 in Amerika door het CFA Institute is opgericht en die zich richt op een professionele certificering van investerings- en financiële professionals. Volgens het CFA Institute behaalt slechts minder dan 20% van de kandidaten die met het CFA programma begint uiteindelijk de CFA titel. Om CFA Charterholder te worden moeten kandidaten drie examens (verspreid over in totaal drie levels) van elk zes uur afleggen. Naast het behalen van het examen dienen kandidaten minimaal 4 jaar relevante werkervaring te hebben en moeten zij lid worden en voldoen aan de strenge ethische code van het CFA Institute. Per oktober 2018 waren er ongeveer 150.000 Charterholders verspreid over meer dan 165 landen, de meeste CFA Charterholders werken bij wereldwijde banken zoals JP Morgan en UBS.

Waar moet je mee rekening houden bij BlockBay Capital?

Ten eerste, BlockBay Capital is geen beleggingsfonds, investeerders krijgen geen participaties in het totaal beheerd vermogen maar een eigen persoonlijke cryptocurrency portfolio. BlockBay Capital zorgt onder andere voor de selectie van cryptocurrencies, het beheer van de portefeuille, een veilige bewaring en periodieke rapportage. Het doel is om investeerders volledig te ontzorgen. Alles wordt netjes contractueel vastgelegd.

Ten tweede, BlockBay Capital is alleen een crypto vermogensbeheerder. Het is daarom niet mogelijk om euro’s over te boeken van of naar de rekening van BlockBay Capital, BlockBay Capital beheert puur de cryptocurrencies maar begeleidt wel in de omzetting van en naar fiduciair geld. Dit betekent concreet dat een klant moet beschikken over een rekening bij een goede Nederlandse Bitcoin beurs zoals Bitvavo. Vanuit de eigen Bitcoin wallet aldaar kan de klant vervolgens de bitcoins versturen naar BlockBay Capital die de bitcoins zal gebruiken voor het opbouwen van een gespreide cryptocurrency portefeuille. BlockBay Capital ziet cryptocurrency als een nieuwe asset class waar een klein gedeelte van het liquide vermogen voor op de lange termijn geïnvesteerd in kan worden (optimaal is 1% tot 6% volgens wetenschappelijk onderzoek aan Yale, zie hier.

Het aanbod van BlockBay Capital

BlockBay Capital biedt momenteel een drietal investeringsopties aan waarvan BlockWealth de meest gekozen is. De andere beschikbare opties zijn BlockVentures en BlockPro. BlockVentures investeert in jonge veelbelovende blockchain projecten en BlockPro is de premium dienstverlening voor family offices, vermogensbeheerders en crypto miljonairs.

Investeren in een cryptocurrency portfolio

BlockWealth is een geavanceerde en dynamische lange termijn cryptocurrency-portefeuille en is de ideale oplossing voor investeerders die zelf geen tijd hebben om goed en veilig te investeren in cryptocurrency en blockchain. BlockWealth investeert in ca. 15 tot 20 cryptocurrencies en hanteert een hybride investeringsaanpak. Dat houdt in dat relevante en investeringswaardige blockchain thema’s worden gedefinieerd en omgezet tot een strategische lange termijn verdeling in de portefeuille. Binnen de blockchain thema’s worden cryptocurrencies geselecteerd aan de hand van zowel kwalitatieve en kwantitatieve eisen. Om kansen op de korte termijn te realiseren wordt er een actief tactisch beleid gevoerd, dit houdt in dat ten opzichte van het strategisch gewicht een bepaald thema tijdelijk kan worden onder- of overwogen. BlockWealth is beschikbaar vanaf €10.000.

Registraties en vergunningen

BlockBay Capital heeft de Asset Manager Code of Conduct van het CFA Institute geaccepteerd en geïmplementeerd. De code is een – door grote investeerders wereldwijd geaccepteerde code – en voorziet in ethiek en professionaliteit van BlockBay Capital. BlockBay Capital is onder andere verplicht om de belangen van de klant altijd centraal te stellen, investeringsbeslissingen gefundeerd te nemen en om risico’s op verlies van cryptocurrencies te beheersen. BlockBay Capital is niet geregistreerd bij de AFM omdat cryptocurrencies momenteel niet binnen het toezichtskader vallen. Verdere ontwikkelingen op dit gebied zijn op Europees niveau binnenkort te verwachten, BlockBay Capital staat in nauw contact met de AFM en juristen om daarmee te voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min

Jack Dorsey nu “Bitcoin en Lightning father”?

Het aantal aankondigingen vanuit Spiral, het voormalige Square Crypto, is niet bij te benen. Het krijgt er echt de aanschijn van dat Jack Dorsey, de voormalige baas van Twitter, minimaal tijdelijk in de rol van “Bitcoin father” aan het kruipen is en dan ook nog eens “Lightning father” want de grootste aankondiging is het feit […]

Jan 13, 2022
5,5 min