Verschillen tussen binary options en reguliere opties?

Oct 1, 2014
Aanbieding: 

binary opties versus reguliere optiesHet handelen met binary options is een nieuwe, gemakkelijke vorm om snel geld te verdienen met trends in de prijsontwikkeling van grondstoffen, valutas, aandelen en indices op de beurs. Binary options is de engelse term voor binaire opties. Vandaar dat er nog wat verwarring bestaat tussen het verschil tussen binaire opties en reguliere opties. Ze hebben veel gemeenschappelijk, maar er zijn cruciale verschillen! Dat zal ik kort even uitleggen door het aangeven van 4 sleutelverschillen:

binary options contracts differ from option contracts1. Als je een reguliere call optie afsluit, dan heb je na de aflooptijd ook recht om de onderliggende asset ook te kopen (hoewel dit bijna niemand doet). Dit is niet het geval bij een binaire optie. Deze geeft jouw geen recht op de levering van de betreffende asset. Je kunt dus geen aanspraak maken om een eigenaar te worden van die asset. Je kunt het dus niet echt kopen voor die prijs. Dat is goed om even te beseffen, maar het is niet belangrijk ook bij de reguliere opties wordt bijna nooit om het onderliggende asset gevraagd. Het wordt bijna nooit daadwerkelijk gekocht. Het gaat om papierencontracten en die verkoop je meestal gewoon weer door aan een ander. De asset, b.v. het zilver blijft fijn in de kluis liggen van een bank of een Bullion Dealer in London of New York. Hier ligt dus het cruciale verschil, in theorie kun je met een reguliere optie op b.v. zilver ook je recht uitoefenen om uitlevering van dit zilver bij jouw thuis. Dit recht is er niet. Je hebt alleen recht op je premie en winstuitkering wanneer jouw call of put optie correct was, maar niet om de waarde van die premie in echte zilverbaren uit te keren. In dit opzicht is een binaire optie virtueel, terwijl bij een reguliere optie er nog een klein lijntje is naar iets rëeels.

binary options broker2. Je kunt als particulier direct opties kopen op een optiebeurs, b.v. bij NYX/Euronext Amsterdam. Dit gaat niet voor binaire opties. Binary options kunnen alleen via binaire optie makelaars worden gekocht en verkocht. Daarom dat het zo belangrijk is om een goede binaire optie makelaar (broker) te kiezen. Het is trouwens voor de particulier ook gewoon gemakkelijker om via een makelaar te handelen. Ik heb een kort lijstje van goede makelaars opgesteld in het artikel: best brokers voor binaire opties.

verschil tussen binary options en options3. Het wezenlijke verschil ligt in haar eenvoud. Bij een binaire optie zijn er maar tweetal waarden en uitkomsten. Of je verliest je inzet of je wint je vooropgestelde premie. Dit maakt het zo overzichtelijk en duidelijk om met binaire opties te handelen. Dit is niet het geval bij de normale opties. Daar zijn zeer veel verschillende uitkomsten mogelijk en zul je informatie moeten inwinnen over hoeveel precies de prijs van een onderliggende asset zal dalen en stijgen. In het geval van zilver zul je veel meer ongerust zijn over een vreemde duikeling in de zilverprijs. Je zult meer kennis moeten hebben over wat precies die zilverprijs bepaat. Deze onzekerheid en extra kennisverwerking heb je niet bij de handel in binaire opties. Zolang je goed inzet óf de prijs hoger of lager zal zijn dan de actuele koers van de gekozen asset, maak je winst.

wat zijn opties en hoe verschillen die van binary options4. Voor het kopen van normale opties heb je veel geld nodig. Bij een normale optiecontract voor aandelen moet je meteen zo’n 100 aandelen inzetten. Daar kan meteen veel meer geld mee gemoeid gaan. Bij binaire opties kun je al voor 25 euro inzetten! Daarnaast het kost je niks om een account te openen bij een makelaar. Je moet gewoon je trading account vullen met zo’n 250 USD. Deze kun je gewoon gebruiken om mee te handelen. Vaak krijg je ook een bonus of een tegoed wanneer je een account opent. Het is gewoon super eenvoudig en ze doen hun uiterste best om je op je gemak te voelen. Ze zorgen zelfs voor een gratis opleiding om goed met binaire opties te handelen! Dit is niet het geval, er zijn verschillende transactiekosten en premiekosten verbonden aan de reguliere optiehandel. Deze kosten zijn er niet bij de binaire optiehandel. Zie hier voor: een overzicht van binaire optie makelaars.

Voor meer informatie:

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min