Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

May 19, 2022
Aanbieding: 

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. Nog gekker is dat Buterin in die Tweets erkent een political hack te zijn, die géén diepe passie heeft voor een beter financieel systeem.

Hieronder het hele draadje met commentaar en dan de scherpste reacties van derden …

Tja, dit klinkt niet echt als een ingenieur. Met Michael Saylor en Elon Musk weten we weer wat engineering is en ook wat financiële engineering zou moeten zijn. Stel je voor dat Elon Musk zou klagen over “contradictions” met betrekking tot de volgende innovatie van SpaceX? Een “struggle”, een “battle”, een “challenge” JA! Maar “contradictions”? Dat klinkt als een gespleten persoonlijkheid … en doet ook een beetje denken aan Jack Dorsey bij Twitter. Iedereen (in de Bitcoin wereld) vroeg zich steeds maar af hoe het kan dat @Jack enerzijds de libertarische mediterende cypherpunk speelt en anderzijds zou grijpen naar de meest walgelijke censuur op zijn platform. Nu weten we dat dat vermoedelijk aan gigantisch falen van het human resource beleid bij Twitter heeft gelegen. Die club is gewoon volledig ontaard in het soort (gehersenspoelde) mensen dat is aangetrokken.

Is dat bij Vitalik en de Ethereum organisatie ook het geval? Het lijkt van niet. Zijn “woke” twijfels lijken van binnenuit te komen …. Kijk maar mee.

Bovenstaande is vrij vertaald gewoon: was ik maar Bitcoiner gebleven! Was ik maar Bitcoin maximalist.

Schrijft hij dit echt? Staat hier letterlijk “in practice I agree with intellectual elites more than “the people” on many (though definitely far from all) specific policy issues”?? Kun je in een tijdperk waarin CNN+ flopt, Netflix down de drain gaat en Netflix medewerkers te horen krijgen dat hun woke spelletje over is, Elon Musk Twitter overneemt als coup tegen de woke elite, de Disinformation Governance Board al binnen een maand weer wordt opgedoekt (Wikipedia moet de opheffing nog melden), Joe Biden en zijn kliek overal te kakken wordt gezet, kun je in dit tijdperk met gezond verstand vertellen dat je doorgaans aan de kant van deze elite staat qua policy posities?

Vervolgens noemt hij crypto currencies “radical policy experiments” vermoedelijk doelend op El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek. Hij haalt deze landen door de drek als “centralistisch” blind voor de woke dictatuur die het westen heeft getroffen onder meer met krankzinnig covid-beleid en abjecte censuur op talloze terreinen. En wat te denken van de zoveelste leugenachtige oorlog van de NAVO? Uiteindelijk is Bitcoin juist geen “radical policy experiment” maar een poging de voordele van goud te vertalen naar het digitale tijdperk. Bitcoin is de meest conservatieve liberale innovatie ooit!

Weer allemaal niet ter zake doend ideologisch gebrabbel. Zijn afkeer van de Bored Ape NTF’s is nobel (maar ook niet ter zake doend), maar hij zegt blij te zijn met die apenkoppen omdat het hem zou helpen bij allerlei “governance experiments”. Maar misschien hebben we wel helemaal niet zo veel “governance experiments” nodig. Wellicht volstaat de Amerikaanse grondwet minus centrale bank plus Bitcoin.

Kijk deze weer …. “desire for crypto to grow beyond finance”! Waarom? Alsof een ingenieur die een brug bouwt hoopt en verlangt dat die brug ook dienst gaat doen als broodrooster. Of als Elon Musk stilletjes zou hopen dat zijn ambities voor een menselijke samenleving op Mars en passant de kwaliteit van aardappelrassen op aarde zou verbeteren.

Brrrr. Wat bedoelt hij hier nu weer mee in een tijd waarin het Amerikaanse evil in de Oekraïne zijn drakenkop in alle foeilelijkheid weer eens laat zien? Hij is dus een Gutmensch die aan de kant van de elite staat tegen “Het Gevaar”. Hij noemt nog net niet de woordjes racisme of LGBT+, dan zou hij helemaal kleur bekennen. Tja nu is Vitalik Buterin natuurlijk ook een gender fluïde type waarvoor de pronouns nog uitgevonden moeten worden.

Tja en nu kunnen we dan gaan genieten van een prachtige rij commentaren op de zieleroerselen van Buterin die in feite het einde van Ethereum verkondigt! Blader mee en smul!

Gerelateerde artikelen:

Welke crypto zal ik kopen?

Wat zijn shitcoins?

Titelfoto Romanpoet – Own work, CC BY-SA 4.0

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min