hoe werkt de economie

WAARDE BITCOIN

Nov 30, 2015
Aanbieding: 

Wat is de waarde van Bitcoin? Wat zijn die bitcoins eigenlijk waard? Het antwoord op deze vraag kan niet worden gegeven zonder dat we stil staan bij de vraag over wat uiteindelijk geld is en wat bitcoins precies zijn.

waarde bitcoinWat is de intrinsieke waarde van Bitcoin los van wat de actuele koers zegt? Waarom heeft een Bitcoin waarde en waar is deze op gebaseerd? Ik zal de antwoorden op deze vragen samenvatten in de volgende speerpunten en factoren die Bitcoin een waarde geven:

 1. Bitcoins zijn niet gebaseerd op schuld en kunnen niet naar wens worden bij-geprint. Het is gebaseerd op cryptografie waardoor een een grootboek in de vorm van een blokketen kan worden onderhouden zonder vertrouwde partijen en digitaal geld niet 2 keer kan worden uitgegeven! Alles is wiskundig vastlegt met behulp van onkraakbare cryptografie en geprogrammeerd om de eigenschappen van goud na te bootsen!
 2. Bitcoins worden niet uitgeven door een bank. Er zijn maar 21 miljoen Bitcoins beschikbaar. Er is een technologische vastgelegde grens voor het aantal bitcoins die als een referentie waarde kunnen fungeren. Dit impliceert direct een ingebouwde schaarste. Net zoals de waarde van goud bepaalt wordt door schaarste en energiekosten om deze te delven!
 3. Bitcoins worden ook niet op basis van een fractioneel reserve banking system uitgegeven. Bitcoin representeert gezond geld zonder banken. Voor meer informatie over dit onderwerp: wat is Bitcoin in het licht van fiduciair geld?
 4. Bitcoins zijn als geld het best te beschouwen als virtueel contant geld. Contant geld moet je in deze zin ook zien als roerende goederen waar over jij daadwerkelijk eigendom uitoefent, zonder derde partij risico (mits ze op een goed beveiligde bitcoin wallet of kluis zijn opgeslagen).
 5. De waarde van Bitcoin hangt samen dat er geen menselijk vertrouwen mee is gemoeid. Het Bitcoin netwerk is gebaseerd op de Blockchain, deze is niet afhankelijk van vertrouwen in andere mensen en andere derde vertrouwde partijen. Het werkt als technologie onafhankelijk van mensen, volledig gebaseerd op computerwetenschappen, logica, cryptografie en wiskundige principes. Het is een revolutionaire technologie die de wereld voorgoed zal veranderen: The Blockchain Revolution!
 6. Bitcoins kunnen niet alleen als digitaal contant geld, maar vooral ook als een vrij transportmiddel voor waarde fungeren, bijna zonder kosten. Voorbeeld: je kunt Euro’s bij BTCdirect of Kraken goedkoop omzetten naar bitcoins en met deze bitcoins bijna onmiddellijk kluis-goud in Singapore kopen bij Bullion Star of buitenlandse valuta’s en andere goede cryptocurrencies zoals Ether ETH.
 7. Bitcoins zijn als transportmiddel programmeerbaar. Het is programmeerbaar contant geld waarmee je o.a. contracten met verbonden waardepapieren mee kunt programmeren. Dit worden smart contracts genoemd. Bitcoin is veel meer is dan virtueel geld, het is in feite crypto equity.
 8. De schaarsheid van deze nuttige, vrije, programmeerbare virtuele roerende goederen zonder derde partij risico’s schept een vraag waardoor er een marktwerking ontstaat. Bitcoins krijgen verder waarde dankzij een eerlijke marktwerking.
 9. Hoe meer mensen bitcoins gebruiken als digitaal betaalmiddel en transportmiddel, hoe groter de vraag en hoe meer bedrijven investeren in toepassingen voor het opbouwen van een Bitcoin economie.
 10. Hoe meer bedrijven investeren in Bitcoin als internet technologie en accepteren als betaalmiddel hoe meer het vertrouwen in bitcoin zal toenemen. Meer en meer bedrijven accepteren Bitcoin als een betaalmiddel en je kunt zelf ook met een Bitcoin debit card gewoon met Euro’s in een winkel betalen.
 11. De waarde van Bitcoin hangt ook samen met de steeds verder groeiende globale Bitcoin economie en marktkapitalisatie. Hoe groter deze wordt en hoe meer mensen vertrouwen zullen krijgen voor deze cryptocurrency, hoe stabieler de prijs zal worden. De koers zal minder gevoelig voor agressieve bitcoin trading praktijken worden. Het netwerk verbetert voortdurend en de gemeenschap implementeert technologische verbetering. Er is een duidelijk network effect!
 12. Het vertrouwen zal toenemen in bitcoins waarde dankzij het feit dat vooral ook burgers in de derde wereld landen via allerlei nieuwe technologische toepassingen via vooral de mobiele apparaten globaal kunnen bankieren zonder bank dankzij de Bitcoin technologie en fintech bedrijven die het gebruik van bitcoins als een transportmiddel en een betaalmiddel vergemakkelijken voor iedere gebruiker. Concreet voorbeeld is het fintech bedrijf SpectroCoin, Crypto Pay, en Uphold.
 13. De waarde van Bitcoin zit ook in de revolutionaire kracht van deze internet technologie die de wereld ingrijpend zal veranderen, net zoals het internet dit voor onze wereld heeft gedaan. Bitcoin is the Internet of Money!

We sluiten af met een mooie videopresentatie van Reinvent Money met Andreas Antonopoulos over de waarde van Bitcoin in context van onze geschiedenis van ons geld.

waarde bitcoin Zoals je merkt, er zijn vele factoren en elementen die Bitcoin waarde geven. Deze kun je ideologisch, technologisch en monetair theoretisch prachtig onderbouwen. Pragmatisch gezien is het een disruptieve internet technologie die de mensheid meer financiële vrijheid kan geven en de financiële wereld grondig kan veranderen.

Voor meer informatie:

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min