nexon

Waarom heeft Nexon bitcoin gekocht?

28 apr. 2021
Aanbieding: 

Het is vandaag bekend geworden dat Nexon, een van de grootste Japanse en Koreaanse spelontwikkelaar voor $100 miljoen (¥11.1miljard) Bitcoin heeft gekocht. Nexon is een beursgenoteerd bedrijf met zo’n 6000 werknemers met een omzet van ¥253.7 miljard (in 2018) met de ontwikkeling en verkoop van (virtuele)spellen en spelitems.

Het gaat om de aankoop van zo’n 1,717 BTC voor een gemiddelde prijs van $58,226. De aankoop representeert 2% van de Nexon kasreserves. Het bedrijf heeft meer dan $5 miljard in cash en beschouwt BTC als een vorm van cash naast de cashreserves in JP¥, US$ en KRW. In de aankondiging op medium geeft de directeur van Nexon een aantal redenen waarom ze BTC hebben toegevoegd als een cashreserve op de bedrijfsbalans.

Het probleem:

  • Historisch lage rentevoeten waardoor cash door inflatie wordt opgegeten. Zelfs tijdelijke beleggingen in rommelobligaties bieden een zeer laag rendement voor een hoog risico. Het is een waardeloze risicovolle belegging geworden. Door verdere onophoudelijke schuldencreatie en schuldmonetarisering is een stijging in de rente niet in de kaarten, maar wel die van geldontwaarding.

De oplossing:

  • In dit financieel monetair klimaat zal BTC waarschijnlijk haar waarde behouden. Bitcoin is met de 21 miljoen eenheden schaars en is de meest solide geld beschikbaar. Bovendien beschikt het over netwerkeffecten. De waarde zal verder toenemen naarmate meer mensen BTC gebruiken en adopteren als een strategische reserve. BTC is verder zeer liquide en kan gemakkelijk en goedkoop worden verhandeld en bewaard. Verder is het een innovatieve technologie (programmeerbaar) die steeds meer nieuwe toepassingen kan krijgen.

Waarom is een bitcoin investering niet een gek idee voor Nexon?

Nexon heeft zelf ondervonden dat nieuwe ideeën vaak eerst als gek worden afgeschreven. Vijfentwintigjaar geleden zou een wereld van online entertainment en virtuele wereld als bijna onvoorstelbaar worden geacht. Waarom zou iemand geld betalen voor een virtueel goed dat alleen bruikbaar is in een virtuele wereld of spel?

Nou, het bijzondere is dat Nexon nu veel geld verdient met een in-game virtueel geld, “Nexon Cash”, waarmee spelers bepaalde dingen in het spel kan kopen. In een van de meest succesvolle spellen van Nexon, MapleStory is er een hele Cash Shop waarin spelers gadgets kunnen kopen. In Combat Arms kunnen spelers met hun Nexon Cash o.a. wapens kopen. Dit zou Vijfentwintigjaar geleden als gekheid worden geacht.

Op dezelfde manier wordt er nu gekeken naar de opkomst van bitcoin. Het idee van een niet-fysiek oppotmiddel, virtueel goud, dat niet wordt beheerd door een centrale autoriteit wordt nu als gek beschouwd. Volgens Nexon zal dit snel in de toekomst veranderen en zullen steeds meer bedrijven hun afhankelijkheid van de legacy fiat-currency systems afbouwen.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

18 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min