nexon

Waarom heeft Nexon bitcoin gekocht?

Apr 28, 2021
Aanbieding: 

Het is vandaag bekend geworden dat Nexon, een van de grootste Japanse en Koreaanse spelontwikkelaar voor $100 miljoen (¥11.1miljard) Bitcoin heeft gekocht. Nexon is een beursgenoteerd bedrijf met zo’n 6000 werknemers met een omzet van ¥253.7 miljard (in 2018) met de ontwikkeling en verkoop van (virtuele)spellen en spelitems.

Het gaat om de aankoop van zo’n 1,717 BTC voor een gemiddelde prijs van $58,226. De aankoop representeert 2% van de Nexon kasreserves. Het bedrijf heeft meer dan $5 miljard in cash en beschouwt BTC als een vorm van cash naast de cashreserves in JP¥, US$ en KRW. In de aankondiging op medium geeft de directeur van Nexon een aantal redenen waarom ze BTC hebben toegevoegd als een cashreserve op de bedrijfsbalans.

Het probleem:

  • Historisch lage rentevoeten waardoor cash door inflatie wordt opgegeten. Zelfs tijdelijke beleggingen in rommelobligaties bieden een zeer laag rendement voor een hoog risico. Het is een waardeloze risicovolle belegging geworden. Door verdere onophoudelijke schuldencreatie en schuldmonetarisering is een stijging in de rente niet in de kaarten, maar wel die van geldontwaarding.

De oplossing:

  • In dit financieel monetair klimaat zal BTC waarschijnlijk haar waarde behouden. Bitcoin is met de 21 miljoen eenheden schaars en is de meest solide geld beschikbaar. Bovendien beschikt het over netwerkeffecten. De waarde zal verder toenemen naarmate meer mensen BTC gebruiken en adopteren als een strategische reserve. BTC is verder zeer liquide en kan gemakkelijk en goedkoop worden verhandeld en bewaard. Verder is het een innovatieve technologie (programmeerbaar) die steeds meer nieuwe toepassingen kan krijgen.

Waarom is een bitcoin investering niet een gek idee voor Nexon?

Nexon heeft zelf ondervonden dat nieuwe ideeën vaak eerst als gek worden afgeschreven. Vijfentwintigjaar geleden zou een wereld van online entertainment en virtuele wereld als bijna onvoorstelbaar worden geacht. Waarom zou iemand geld betalen voor een virtueel goed dat alleen bruikbaar is in een virtuele wereld of spel?

Nou, het bijzondere is dat Nexon nu veel geld verdient met een in-game virtueel geld, “Nexon Cash”, waarmee spelers bepaalde dingen in het spel kan kopen. In een van de meest succesvolle spellen van Nexon, MapleStory is er een hele Cash Shop waarin spelers gadgets kunnen kopen. In Combat Arms kunnen spelers met hun Nexon Cash o.a. wapens kopen. Dit zou Vijfentwintigjaar geleden als gekheid worden geacht.

Op dezelfde manier wordt er nu gekeken naar de opkomst van bitcoin. Het idee van een niet-fysiek oppotmiddel, virtueel goud, dat niet wordt beheerd door een centrale autoriteit wordt nu als gek beschouwd. Volgens Nexon zal dit snel in de toekomst veranderen en zullen steeds meer bedrijven hun afhankelijkheid van de legacy fiat-currency systems afbouwen.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min