Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Sep 14, 2021
Aanbieding: 

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit te leggen dat de eindoverwinning voor Bitcoin niet uit kan blijven.

Juist nu Bitcoin weer in een zwabberfase zit is het goed om een stip aan de horizon te hebben. Dat kan door de kijken naar de snelle expansie op basis van netwerkeffecten. Metcalfe’s law zeg maar. De laatste 100.000 blokken zijn gedolven in amper 2 jaar: de 600.000e werd gedolven in oktober 2019. Destijds was Bitcoin minder dan $ 8.000 waard. In de tussentijd is BTC dus 465% ofwel bijna 5 keer over de kop gegaan.

Grafiek van Willy Woo

Analist Willy Woo wees erop dat Bitcoin zich momenteel in hetzelfde stadium bevindt als het internet in 1997. De uitbreiding van Bitcoin naar het niveau van adoptatie van internet in 2010 zal in het jaar 2028 worden bereikt. In 2010 werd Amazon Kindle een rage en introduceerde Apple zijn iPad. Woo stelt dat Bitcoin in 2025 1 miljard gebruikers kan tellen. Internet bereikte die mijlpaal in 2005.

HODL

Kijkend naar de marktkapitalisatie van macro-activa zoals obligaties en aandelen is het vrij duidelijk dat Bitcoin nog maar klein is. Ook hierbij kunnen we vaststellen dat BTC nog maar piepjong is in vergelijking met dergelijke traditionele activa.

Kijk eens naar Apple. Het bedrijf heeft anno 2021 een marktkapitalisatie van $ 2.462 miljard, maar het aandeel is al verhandelbaar sinds het begin van de jaren tachtig. Pas twintig jaar later tegen het jaar 2000 schoot het Apple-aandeel omhoog. Bitcoin bestaat pas 12 jaar en heeft in die korte tijd al een marktkapitalisatie van $ 865 miljard opgebouwd.

De conclusie kan ook zijn dat het dus nog lang niet te laat is om op de Bitcoin-trein te springen. Als iemand in BTC zit voor winst op de lange termijn, lijkt groei zelfs een garantie. Kortom: HODL!

Zie ook ons artikel over de HODL long strategie. En kijk eens of je niet via Bitvavo zou willen instappen.

Bitvavo Exchange Amsterdam

Bitvavo is de beste, makkelijkste en veiligste beurs met een zeer lage commissie (max 0.25 %) en een automatische 1,2 % rentevergoeding op de aangehouden bitcoin-tegoeden. Bitvavo beschikt nu ook over een verzekerde opslag voor alle crypto assets. Handel nu voor 1000 euro gratis zonder commissie. Voor meer informatie:

Foto NASA op Unsplash

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min