Walvissen roeren zich bij Shiba Inu, is het een scam?

Oct 28, 2021
Aanbieding: 

Zowel bij Bitcoin als bij Shiba Inu zijn er de afgelopen dagen flinke walvissen gesignaleerd. Bij de memecoin hapte een dergelijk zeemonster even 277 miljard coins weg die keurig bleven hangen achter de baleinen en de prijs opstuwden naar de fraai koers van 0,000044 dollar. Bij Bitcoin roerde een stokoud exemplaar zich van de zeebodem door ineens 50 munten uit 2010 te verkopen. Rendement? 76.000.000%. Maar het was een miner en dat deed je in 2010 op je laptop dus hij hoefde destijds niet eens de 4 dollar te betalen.

Bitcoin behoeft geen toelichting op bestebank, dat wil zeggen niet in dit artikel.

Maar die gekke Shiba Inu daar kunnen we wel even naar kijken.

Shiba Inu versus Dogecoin

Wat zijn de verschillen met Dogecoin? Dogecoin is de Bitcoin-grap die werd gebouwd op basis van de Litecoin broncode. Shiba Inu toepte daar als übergrap nog overheen, gebouwd als een token (ERC-20) op de Ethereum blockchain. Shiba Inu heeft dus geen proof-of-work hetgeen wat de Dogecoin wel heeft. Dogecoin is in ieder geval een echte cryptocurrency.

In tegenstelling tot Bitcoin heeft Dogecoin geen limiet aan de maximaal mogelijke circulatie. Elke 10 minuten komen er 10.000 Dogecoin bij. Bij Shiba Inu komen er (hopelijk) maximaal 1 quadriljoen tokens vrij, maar de helft daarvan werd meten aan het begin al geparkeerd bij Vitalik Buterin, de Ethereum oprichter. Om inflatie tegen te gaan verbranden beide communities regelmatig grote hoeveelheden munten simpelweg door ze naar niet benaderbare wallets te verhuizen. Zeg maar wallets waarvan niemand de PIN-code meer kent en de woordenlijst zoek gemaakt is. De Dogecoin community doet dat op zogenaamde Dogeparty’s.

Het zijn wonderlijke dingen die memecoins als subcategorie van de altcoins of shitcoins. Het grappige is dat ze als confetti om Bitcoin heen lijken te dansen. Het maakt niet uit of ze uiteindelijk op de bodem neerdwarrelen of juist door een werveling worden opgestuwd. Het is allemaal te meerdere eer en glorie van de moedercoin Bitcoin. En als het je als krasse 40-er of 50-er niet lukt om altcoins te begrijpen nadat het je op de valreep nog is gelukt Bitcoin te begrijpen en te kopen, wees dan blij met deze gekke coins, want de jonge generatie die ermee bezig is begrijpt het wel (en begrijpt niet dat wij het niet begrijpen) en die trekken over 30 jaar aan de touwtjes.

En voor iemand die Shiba Inu wél begrijpt en vooral voelt, die heeft hart voor crypto. Voor zo iemand is Bitcoin geen vraag maar een zekerheid. De hele energie die het nu vaak nog kost om no-coiners van Bitcoin te overtuigen … dat is met de nieuwe generatie straks alsof je je best zou doen aan je moeder de voordelen van een stofzuiger uit te leggen of aan een scholier de voordelen van de e-bike. Het is een soort Lof der Zotheid met die coins en ook met de NFT’s waarvan Photoshop net heft aangekondigd dat je spoedig vanuit Photoshop NFT’s kunt aanmaken. Is het niet te gek een toekomstige wereld waarin je wat klussen voor je buurman doet en hij je beloont met wat kleurige kralen en schelpen en ook nog wat spiegeltjes erbij?

Hydra – een veelkoppig monster

En of jij die kralen, schelpen en spiegeltjes (lees alt- en shitcoins) dan snel in sats omzet of dat je er een NFT voor koopt… dat bepaal je helemaal zelf. Is dat niet ook financiële vrijheid? Is dit niet een soort verdeel en heers van “We the people” tegen de macht? Duizenden jaren hebben zij ons gekoeioneerd met verdeel en heers. En nu keren wij dit wapen om. Ze kunnen reguleren en koppen afhakken wat ze willen, maar steeds roepen andere crypto’s kiekeboe. We laten zo zien dat de lol, de passie van het leven en het samen delen van vergaard vermogen de kern van het leven is.

Laat de krijtstreeppakken straks maar het serieuze Bitcoin gaan doen als base layer. Nee met Shiba Inu ga je geen mega-infrastructuur project financieren maar misschien wel een mega-dansfeest?

Shiba Inu – Dogecoin affinity scam

Opgelet: Shiba Inu kan worden gezien als een affinity scam van Dogecoin. Hieronder in de Tweet krijg je een mooie uitleg over wat hiermee wordt bedoeld. Verder raden we onze lezers ten zeerste af om te speculeren met de Shiba Inu tokens.

Shiba Inu is een scam coin

Anthony Pompliano neemt geen blad voor de mond. Hij noemt Shiba Inu ronduit een scam coin. Hieronder in de video kun je zijn argumentatie volgen waarom Shiba Inu oplichting is:

Gerelateerde artikels:

Foto van Minh Pham op Unsplash

Lees verder

Over Bitvavo, de belastingdienst en crypto belastingaangifte

Nederlanders die een rekening hebben bij Bitvavo moeten het vermogen in crypto die daar staat opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de belastingdienst. Bitcoin en crypto is een digitaal bezit en valt voor de meeste beleggers meestal onder de vermogensbelasting en wordt bij Box 3 opgeteld. Het berekenen van het vermogen wordt gedaan tussen 1 […]

Feb 1, 2023
2 min

Crypto belasting-rapportage software voor de belastingdienst

Samenvatting: heb je bitcoin of andere crypto activa gekocht? De belastingdienst wil dit natuurlijk weten. Het is uitermate verstandig om alle bitcoin en crypto tegoeden netjes op te geven bij de belastingdienst. Het is natuurlijk wel een karwei om alles precies bij te houden en te berekenen tijdens de jaarlijkse belastingaangifte. Gelukkig zijn hiervoor speciale […]

Feb 1, 2023
2,5 min

Genesis stevent af op faillissement – Chapter 11 – Reactie Bitvavo? Laatste nieuws 27.01.2023!

Genesis Global Capital stevent af op een bankroet en werkt volgens Bloomberg aan officieel uitstel van alle betalingsverplichtingen onder de Chapter 11 regeling. Chapter 11 is een vorm van faillissementsbescherming. Het is een artikel uit de faillissementswet in de Verenigde Staten. Het biedt Genesis nu de mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Het wordt […]

Jan 27, 2023
7,5 min