Wat gaat Elon Musk morgen zeggen over Bitcoin?

Jul 20, 2021
Aanbieding: 

Bitcoin conferenties zijn altijd momenten waarop verrassende aankondigingen van prominenten kunnen zorgen voor grote koersbewegingen. Morgen begint de online conferentie “The B Word” met als ondertitel “How Institutions Can Embrace Bitcoin”. Elon Musk is een van de sprekers en hij heeft al lang niets meer over Bitcoin of Dogecoin of crypto gezegd.

De laatste tweet over Bitcoin van Musk was:

Zijn laatste tweet over Dogecoin:

Polytopia is een strategiespel. In feite heeft Musk zich dus even volledig teruggetrokken uit de discussie. Jack Dorsey van Twitter was zelfs en beetje boos op Musks afkeer van Bitcoin vanwege de zogenaamde klimaatimpact. Nu komen deze twee giganten samen op een conferentie met ook klassieke bitcoiners als Cathie Wood van Ark Invest, Nick Carter van Castle Island Ventures en Coin Metrics en Adam Back van Blockstream. Dat moet toch een beetje vuurwerk gaan opleveren en met de huidige lage koers van Bitcoin is het niet goed voorstelbaar dat men met FUD gaat komen.

Cathie Wood is ook vrij stil geweest over crypto de laatste tijd. Des te meer betuigt ze zich als fan van Tesla op Twitter. Nick Carter daarentegen blijft interessante dingen zeggen over het financieel systeem en het inflatierisico. Doe je voordeel met zijn tweet hierboven en hieronder.

Carter haalt ook nog even aan dat Adam Back niet de eerste de beste is als ht gaat om Bitcoin:

@adam3us is Adam Back en dus ga je zeker even zitten voor de keynotes en de discussie op de conferentie live of achteraf. Verder met een andere interessante spreker: John Newbery.

Deze man heeft een interessante razendsnelle carrière gemaakt om zich te ontwikkelen tot een topspeler in de ontwikkeling van de Bitcoin core. Zie zijn Linkedin profiel. Zijn bedrijf Brink is een mooi voorbeeld van hoe je een bedrijf kunt bouwen rond een open source project. De enige inkomsten zijn donaties.

Tenslotte hebben we onafhankelijk beleggingsadviseur Lyn Alden die juist heeft gepubliceerd over inflatie. Al met al een fantastische line-up van sprekers. doe je huiswerk met de links in dit artikel en kom terug voor onze review van de conferentie die wordt georganiseerd door de Crypto Council for Innovation (CCI).

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min