Wil meerderheid El Salvador echt geen bitcoin?

Sep 4, 2021
Aanbieding: 

Het negatieve bericht uit El Salvador komt van Reuters en dit nieuwsbedrijf is net als AP honderd procent eigendom van de aan de centrale banken gekoppelde Rothschild dynastie. Natuurlijk kochten zij de persbureau’s voor een totale grip op de beeldvorming en de publieke opinie. Wat is het negatieve bericht? Wat is de FUD (Fear, Uncertainty and Doubt)?

“De meeste Salvadoranen zijn het niet eens met het besluit van de regering om bitcoin als wettig betaalmiddel te gebruiken. Velen weten niet hoe ze de digitale valuta moeten gebruiken en wantrouwen het project, zo bleek donderdag uit een peiling van de Central American University (UCA).”

UCA is een Salvadoraanse jezuïtische universiteit. Jezuïeten. Mmm. Complotdenkers hebben nu al helemaal geen vertrouwen meer in dit onderzoek dat het imago van Bitcoin schaadt ten faveure van de bestaande orde. Maar bij bestebank.org zijn we geen complotdenkers dus kijken we toch even naar de resultaten van de in augustus gehouden peiling.

32% Salvadoranen omarmt Bitcoin

Van 1.281 ondervraagden gaf 67,9% aan het oneens of sterk oneens zijn met het gebruik van bitcoin als wettig betaalmiddel. Iets meer dan 32% van de mensen zei dat ze het op een bepaald niveau eens waren. 9 van de 10 gaven aan geen duidelijk begrip te hebben van bitcoin. 8 van de 10 dat ze weinig of geen vertrouwen hebben in het gebruik ervan. 7 van de 10 stelden dat dat de wetgever de Bitcoin wet weer moet intrekken.

Andreu Oliva

UCA-decaan Andreu Oliva is met die bril alleen op de foto al van de globalistische school van Paus Franciscus. Wat zal hij gaan zeggen: “Dit onderzoek toont, naast deze brede afwijzing van de implementatie van bitcoin als wettig betaalmiddel, dat er een significante onenigheid is tussen de bevolking en beslissingen die worden genomen door parlement en president Bukele. Er is veel bezorgdheid over de mogelijke negatieve effecten van het gebruik van bitcoin.”

Bukele en zijn regering hebben de maatregel gepresenteerd als een manier om banen en economische ontwikkeling te stimuleren. Uit de peiling blijkt dat de meeste Salvadoranen denken dat de belangrijkste begunstigden de rijken, buitenlandse investeerders, de regering en bedrijfsleiders zullen zijn.

Over drie dagen al is Bitcoin wettig betaalmiddel in El Salvador. 7 september wordt Bitcoin El Salvador dag en zal Bitcoin Pizzadag (22 mei) naar de kroon steken. De crypto voorhoede – Jack Mallers voorop – is laaiend enthousiast en ook de vele El Salvadoranen die Bitcoin al omarmd hebben zullen de dag vieren als bevrijdingsdag.

Zo’n onderzoek uit die hoek moet je sowieso met een korrel zout nemen. Maar je kunt de cijfers ook enthousiast begroeten, want voor een nieuwe best wel mysterieuze technologie al 32% enthousiasme weten is niet niks. Dat onderzoek is ook niets waard zonder ijkmoment. Want stel dat dat cijfer 6 maanden terug bijvoorbeeld nog maar 12% was dan had de kop boven het onderzoek moeten zijn: “El Salvadoranen steeds enthousiaster over Bitcoin”.

In de bekende adoptatiecurve zitten we hooguit in de fase van de early majority maar vermoedelijk veel eerder nog in de “early adopter” fase. Hooguit de “innovaters” fase hebben we achter de rug. Dus zelfs zonder ijkpunt is 32% enthousiasme gigantisch. En dat dan nog onder een gekwelde bevolking die van oudsher al weinig vertrouwen heeft in de elites. En ook is het bizar dat een elitaire club als UCA hier nu herinnert aan de kloof tussen regering en bevolking terwijl we uit die hoek bij zaken als covid en klimaat enkel horen dat het de taak toefta is van de regering intelligentsia en nomenklatoera om de bevolking de schapen naar een betere toekomst behoud van hun ellende te leiden.

Lees ook: El Salvador in de steigers met $ 150M Bitcoin Trust

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min