Wyoming opent cryptoFED

Jul 15, 2021
Aanbieding: 

Met de aanzwellende golf aan “Bitcoinisatie” in Latijns-Amerika is het extra boeiend te zien dat ook binnen de Verenigde Staten de opmars van crypto niet te stuiten lijkt. We zagen in een video met Max Keiser al dat een kandidaat voor het burgermeesterschap van New York van de Big Apple de Bitcoin hoofdstad van Amerika wil maken. Maar het is toch vooral Wyoming “waar de rapen gaar zijn”. De dollar en de FED hebben afgedaan. Lang leve de CryptoFED.

Op 1 juli heeft American Cryptofed een legale status gekregen in Wyoming, nadat er eerder een wet was aangenomen die van Decentrale Autonome Organisaties (DAO’s) een vorm van Limited Liability Companies (LLC) maakt. Wyoming was natuurlijk al de Bitcoin staat bij uitstek met de aanname van maar liefst 13 wetten die Bitcoin en blockchain reguleren en met senator Cynthia Lummis als grootste Bitcoin supporter in de Senaat in Washington.

Maar wat is nu American Crytpofed? De naam heeft wel iets van een meme en wekt de indruk dat het om een grap gaat à la Dogcoin. Maar de website americancryptofed.org laat er geen twijfel over bestaan dat het een serieus idealistisch en economisch realistisch project is. Het is eigenlijk een variant op de stablecoin: geen vaste wisselkoers van 1,0000 tegen de dollar maar een staalharde koppeling aan het prijspeil van een consumenten prijs index. het gaat om de Ducat, de naam van het Zwitserse geld waarvoor Hayek pleitte op pagina 46 van zijn boek The Denationalisation of Money (pdf).

De Ducat is gebouwd op het EOS platform waar je geen transactiekosten hebt en een zeer hoge transactiesnelheid: zero transaction costs, zero inflation, zero deflation.

Precies afhankelijk van wat de economie nodig heeft wordt de voorraad aan Ducat verruimd of verkrapt. Goud heeft op twee punten in de recente geschiedenis gefaald in die rol en is dus afgevallen als geld.

De Dollar gaat dat onvermijdelijk ook overkomen want zoals we lezen op de zeer informatieve website van het project: “De Amerikaanse dollar gaat zijn attributen en functies van geld verliezen zoals goud deed, omdat de Federal Reserve haar primaire beleidsinstrument (rentetarieven) heeft verloren om de geldhoeveelheid aan te passen.”

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin en zijn Satoshi is Ducat ongelimiteerd: het wordt enkel begrensd door slimme algoritmes die de prijsindex volgen. Je kunt altijd voor dezelfde hoeveelheid Ducat een kopje koffie drinken.

Tot slot hebben we noch de “Locke” als aan dit project gekoppelde wel begrensde cryptomunt: maximaal 10 biljoen hiervan komen in omloop. Dat aantal geeft een beetje de ambitie van het project aan. Wyoming ooit als monetair centrum van de wereld. Nu ja laat dat woordje “centrum” maar weg want als DAO is het een volledig decentraal project waar eigenaars van de Locke stemmen over de route van de Ducat met een beleid.

Interessant om te volgen. Innovatie en niet restrictie blijft het enige juiste en mogelijke antwoord op Bitcoin. Mogen de beste cryptoprojecten die de meeste problemen oplossen overblijven.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Worst Bank Scenario – Hester Bais over de grootste bankenfraude ooit

Een interview over een belangrijk boek die meer kijkcijfers verdient is de aflevering van Holland Gold Interviews waar Hester Bais te gast is. Hester Bais de oprichter van advocatenkantoor BAIS Legal en gespecialiseerd in financieel recht. Ook is ze medeauteur van het boek “Worst Bank Scenario” dat gaat over de omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste […]

Sep 24, 2022
2 min

Verenigde Arabische Emiraten maakt zich klaar voor Bitcoin

De Seed Group, het beleggingsfonds van de koninklijke familie van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum, is een samenwerking opgestart met CoinCorner. CoinCorner is een innovatieve bitcoin exchange op het eiland van Man die o.a. betaaltoepassingen ontwikkeld voor het Bitcoin Lightning Network. De Seed Group wil in samenwerking met CoinCorner een exchange lanceren in Dubai […]

Sep 21, 2022
2 min

De Moscow World Standard (MWS), de fragmentatie van de globale goudmarkt en het begin van een multipolaire wereld

Dit artikel zal de Moscow World Standard (MSW) bespreken voor een nieuwe edelmetaal- en goudmarkt voor de Euraziatische Economische Unie. Dit als een verdere logische stap en reactie op het sanctiebeleid van het Westen. Het huidige internationale monetaire en financiële systeem wordt gedomineerd door het Westen. Internationale handel in o.a. grondstoffen wordt afgewikkeld in dollars […]

Sep 1, 2022
5,5 min