zcash

Waarom en waar zou ik Zcash kopen?

Oct 2, 2020
Aanbieding: 

Wil je ZCASH kopen? In deze beknopte gids behandelen we waarom en waar je het beste de ZCASH kunt kopen.

zcash kopen

ZCASH is een privacy project voor de ontwikkeling van een anonieme cryptovaluta. De broncode is gebaseerd op die van Bitcoin en Zerocoin. Bijzonder is dat Zcash de eerste succesvolle implementatie van het gebruik van zk-snarks is. Zcash maakt door de implementatie van zk-snarks cryptografie volledige betalingsgeheimhouding mogelijk terwijl het toch een gedecentraliseerd netwerk ondersteunt met behulp van een openbare blockchain. In tegenstelling tot Bitcoin biedt Zcash de mogelijkheid om automatisch de verzender, ontvanger en waarde van alle transacties op de blockchain te verhullen. Deze cryptografische zk-snark implementatie is moeilijk te verwezenlijk en te begrijpen.

Het is dan ook niet vreemd dat Zcash is opgezet onder leiding van door een doorgewinterde cypherpunk, Zooko Wilcox, en een ambitieuze computerwetenschapper en cryptograaf, Ian Miers. Zooko probeerde al in 2007 (ter vergeefs) een decentrale versie te maken van DigiCash; en toen ontdekte hij dat Satoshi Nakamoto de technologische doorbraak had verwezenlijkt met de lancering van Bitcoin. Ian Miers werkte samen met Christina Garman onder professor Matthew D. Green aan de Johns Hopkins Information Security Institute waarbij ze Zerocoin protocol voor Bitcoin ontwikkelde. Echter, de Bitcoin gemeenschap nam het protocol niet over waarop Zooko en Ian in 2016 Zcash lanceerde. Het Zerocoin protocol is ook in gebruik genomen door een andere het Zcoin project.

Problemen, mogelijkheden en risico’s

Zcash technisch cryptografisch gezien een imposant meesterwerkje is, maar het een omstreden project en niet feilloos. Zk-snarks, waarvan de werking zeer ingewikkeld is, wordt maar doe weinig cryptografen goed doorgrond en is niet goed inzichtelijk. Kwetsbaarheden in het protocol kunnen daardoor niet goed worden ontdekt. Het vergt veel brain power.

De oprichters van Zcash werken vanuit een bedrijf, de Electronic Coin Company, waar initieel 20 % van alle nieuw gedolven Zcash naar toe werd gestuurd als een founders fee. Deze praktijk is omstreden. Het is recentelijk iets teruggedraaid. De Zcash miners ontvangen 80 %, 8 % gaat naar een fonds voor subsidies aan derde partijen, 7 % gaat naar het bedrijf ECC en 5 % gaat nu naar de Zcash Foundation. Zcash is wel een transparante organisatie en deelt alle gegevens. Hieronder kun je een presentatie bekijken van Zooko over de ECC en visie van het bedrijf voor de komende jaren:

Wat verder problematisch is, is dat Zcash privacy eigenschappen bijna niet worden gebruikt. Alleen 4 % van de transacties maken gebruik van het speciale z-addr formaat. Het formaat wordt vaak ook niet ondersteund door wallets. Onderzoek van de Rand Corporation heeft ook uitgewezen dat Zcash ook bijna niet gebruikt wordt op de Dark Web en voor online illegale praktijken. Zcash wordt in feite niet gebruikt waarvoor het in feite ontwikkelt is en niet geadopteerd door die groep die er het meest baat bij heeft.

zcash kopen

Wellicht is dat de bedoeling, aangezien Zcash wil worden geaccepteerd op de grote handelsbeurzen en zoekt naar verdere mogelijkheden om financiële privacy te combineren met de nakoming van de belasting- en witwaswetgeving. Inderdaad, Zcash zoekt een middenweg en een verdere ingang tot bedrijven en financiële instellingen die graag een veilige private digitale valuta willen gebruiken die niet in strijd is met de wetgeving en verder geen problemen met de belastingautoriteiten zal opleveren. Vele bedrijven en financiële instellingen hebben moeite met het gebruik van bitcoin als een betalingsmiddel maar ook slimme contracten aangezien het niet afdoende financiële privacy verschaft. Zcash profileert zich steeds meer als een zk-snark specialist en bijzonder technologiebedrijf. Hieronder kun je twee presentaties van de Zcash Foundation over hoe de technologie kan worden toegepast binnen bedrijven en slimme contracten:

Wil je Zcash kopen? Realiseer dat het een risicovolle belegging is. Zcash wordt beheerd door een vooruitstrevend techbedrijf en briljant team, maar de coin heeft concurrentie van andere privacy projecten, vooral Monero (XMR). Bovendien zk-snarks kunnen ook op andere blockchain projecten worden toegepast. Bijvoorbeeld Komodo (KMD) en Qtum werken aan de integratie van zk-snarks. Ben je nieuw in de wereld van crypto’s. Begin dan altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin en lees eerst onze Bitcoin cursus alvorens je begint met het kopen en beleggen in andere meer risicovolle cryptovaluta zoals Zcash.

Hoe kan ik het beste Zcash kopen?

zcash kopen ideal

Wil je eenvoudig met iDEAL Zcash kopen? In dat geval is de Blox app voor de smartphone super handig. Blox biedt een unieke custodial opslagdienst voor Zcash aan. Dit wil zeggen dat de aangekochte Zcash niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in Zcash vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: 

Wil je actief Zcash gaan verhandelen als een daghandelaar?

In dat geval kun je beter naar een internationale handelsbeurs stappen. Prima handelsvolumes zijn te vinden op de volgende exchanges:

Wil je Zcash anoniem kopen zonder (KYC) identiteitscontrole?

anoniem zcash kopen

Wil je graag Zcash gebruiken als een anonieme cryptocurrency voor het verrichten van anonieme betalingen? In dat geval zul je wel Zcash zonder ID verificatie moeten kopen en later de juiste z-adres formaat gebruiken. Het beste is om eerst anoniem bitcoin te kopen, vervolgens ga je naar een instant exchange waar je zonder ID de bitcoins omwisselt naar Zcash. Een goede combinatie is in dit geval de Hodl Hold exchange met Changelly. Verstuur de aangekochte Zcash bij Changelly direct naar je Zcashd full node wallet of een andere multi crypto wallet. In dit geval verdient vooral Trezor de aandacht aangezien deze de Z-adressen van Zcash ondersteunen.

Waar kan ik het beste Zcash Futures verhandelen?

Het is mogelijk om te handelen in Zcash termijncontracten op de meest gespecialiseerde crypto derivative exchanges zoals BitMex, maar ook op de eerder genoemde Binance exchange die een eigen Futures platform heeft.

Gerelateerde artikels:

Bronnen: Zcash, Forbes, Zcash Foundation Youtube

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min