gratis online bitcoin workshop

BITCOIN TRADING

  1. Wat is Bitcoin trading en waar kan ik dit het beste doen?

bitcoin tradingBitcoin trading is een vorm van speculatie waarbij je gebruik maakt van de volatiliteit van de Bitcoin koers om veel geld te verdienen. Je kunt dit op grofweg de volgende manieren doen:

1.1. Zelf Bitcoins kopen en verkopen (Bitcoin Spot trading). Je kun zelf de bitcoins kopen en verhandelen op een goede exchange. Kijk, Bitcoin leent zich uitstekend voor speculatie mede doordat er geen valuta omzetkosten bij komen kijken. De transactiekosten bij de meeste bitcoin exchanges en specifieke handelsplatformen zijn zeer laag. Je betaalt maximaal 0,5 % in trading fees. Hierdoor kun je snel goedkoop bitcoins kopen wanneer deze laag staat en meteen weer verkopen wanneer de prijstrend flink stijgt. Er zijn natuurlijk vele verschillende Bitcoin trading strategies mogelijk. Daarnaast zijn er ook vele verschillende trading instrumenten beschikbaar die je helpen om een bepaalde Bitcoin handelstrategie uit te voeren. Vooral als je deze combineert met andere cryptocurrencies! Het is handig als je al ervaring hebt met het maken van een technische analyse. Heb je geen kennis, dan kun je beter Bitcoins kopen en oppotten op de Bitbox als een lange termijn belegging.

1.2. Bitcoin margin trading en het inzetten van hefbomen.

bitcoin trading strategie Een Bitcoin belegger heeft de mogelijkheid om een grotere positie in te nemen dan zijn kapitaal op rekening toelaat. Zodoende kan hij of zij snel een hefboom van 2 of meer toe passen waardoor de belegger meteen zijn positie kan verdubbelen. De belegger kan zo snel 2 x maal zo hard winnen of verliezen. Vandaar, de margin is de borg die de Bitcoin exchange als zekerheid vraagt in het geval dat de trade helemaal verkeerd uitpakt. Bij Kraken kun je dit goed doen vooral in combinatie met de  CryptoTrader voor het automatisch beheren van je traders.

1.4. Bitcoin derivates trading (futures & swaps). Een uitgebreide Bitcoin handelstrategie voor gevorderen is het inzetten van Bitcoin termijncontracten en ruilcontracten. Inderdaad er zijn verschillende Bitcoin derivaten beschikbaar op een goede en specifieke Bitcoin derivatives exchange zoals BitMEX. Let op, BitMEX is een cryptocurrency derivatives trading platform en beschikt niet over een beurs voor het wisselen van euro’s naar bitcoins. Je zult eerst Bitcoins moeten kopen en vervolgens storten op je BitMEX rekening.

bitcoin derivates trading bitmex

Klik hier om BitMEX te bezoeken!

 

2. Wat is de beste Bitcoin trading plaform? Een combinatie! 

bitcoin trading strategie Wat we dan ook duidelijk zien is dat vele bitcoinbeurzen zich meer en meer specialiseren in het aanbieden van een handelsplatform met allerlei hulpmiddelen om te handelen met Bitcoins. Het handelen met bitcoins is zeer speculatief, maar met een beetje kennis van zaken kun je zeker ook veel geld verdienen met de prijsvolatiliteit van deze cryptocurrency. Bij een Bitcoin trading platform moet je kijken naar veiligheidsmaatregelen, gebruiksvriendelijkheid, klanten ondersteuning en trading tools die je tot je beschikking hebt. Wanneer je het dicht bij huis wilt blijven en niet op zoek ben naar te veel toeters en bellen, kun je zeker eens een kijkje nemen bij Kraken. Bij Kraken kun je makkelijk Bitoin spot en margin trading strategieën uitvoeren en het platform is fantastisch te combineren met de CryptoTrader voor het beheren van je trades. Wil je ook in Bitcoin derivaten handelen en gebruik maken van termijncontracten en hefbomen, dan moet je zeker eens BitMEX  bezoeken. Dit is een zeer uitgebreide Bitcoin Mercantile Exchange met een uitstekende cryptocurrency derivatives handelsomgeving. Voor meer informatie: BitMEX. Je kunt deze Bitcoin handelsdiensten in samenspraak gebruiken. Je haalt op deze manier het beste uit drie uitstekende dienstverleningen. Ben je een gevorderde belegger, maak dan een gratis handelsrekening aan bij KrakenCryptoTrader en BitMEX.

2.1. De beste bitcoin trading platform voor beginners:

handelen in bitcoinBTCdirect is het beste om te gebruiken voor beginners. Voor beginners die echt de intentie hebben om veel gaan handelen met bitcoins en andere cryptomunten kunnen we Kraken aanbevelen. Bij Kraken kun je niet alleen zeer snel en zeer goedkoop bitcoins kopen, je kunt er ook uitstekend handelen in Ethereum, Dogecoin, Litecoin etc. Kraken is naast een uitstekende bitcoin wisseldienst een zeer gebruiksvriendelijke cryptocurrency handelsplatform. Kraken heeft o.a. cryptocurrency trading boost spotcontracten uitgebracht. Hierdoor is het voor gebruikers van kraken mogelijk om 10x meer te kopen en te verkopen dan er op de handelsrekening staat. Dit is een krachtige hefboomeffect die je kunt inzetten. Kraken is de eerste Europese bitcoinbeurs met een zo’n Bitcoin hefboom of vermenigvuldiger. Een handelaar betaalt slechts een voorschot van 10 % van het aankoopbedrag. De looptijd van zo’n bitcoin trading spotcontract is maximaal 48 uur waarbij de handelaar de mogelijkheid heeft om het resterende bedrag te betalen of om de Boost te stoppen wat resulteert in een verrekening door de aangekochte bitcoins terug te verkopen. Met een slimme bitcoin trading strategie kun je met de Boost optie ook veel geld verdienen bij een prijsdaling. Voor meer informatie: Kraken.

2.2 De beste bitcoin derivatives trading platforms voor gevorderden: 

Wil je meer uitgebreidere handelsopties met verschillende hefbomenen en derivaten. Hier volgt een lijst met een aantal goede uitgebreide Bitcoin trading platform.

  • BitMEX beschikt over een zeer uitgebreid handelsplatform voor het handelen in Bitoin derivaten zoals termijncontracten (futures) en ruilcontracten (swaps).

bitcoin derivates trading bitmex

Klik hier om BitMEX te bezoeken!

  • CryptoFacilities beschikt over een goed handelsplatform voor het handelen in Bitcoin termijncontracten. Persoonlijk vind ik het platform minder overzichtelijk en te donker dan die van Bitmex. Ik zou ze beide goed vergelijken voordat je begint met handelen.

bitcoin trading in termijncontracten (futures)

Klik hier om CryptoFacilities te bezoeken!

 

  • OKCoin. Wil je in China handelen met bitcoins? Update: geen aanbeveling. Voor een paar maanden terug kon je OKCoin bezoeken. Niet meer verstandig sinds het ingrijpen van de Chinese centrale bank. OKCOIN bevat alles wat een echte Bitcoin trader wilt hebben. Hier is een greep van gereedschappen: Bitcoin Futures Trading met het plaatsen van long en short posities. De keuze uit verschillende hefbomen: X 10 of X 20. De keuze uit verschillende order types: trial orders, market order, Iceberg orders, limit orders, trigger orders. De keuze uit verschillende cryptocurrencies: Bitcoin BTC & Litecoin LTC. Bitcoin Margin Trading. Bitcoin Lending opties Prachtige Dashboards met duidelijke grafieken met candle sticksKlik hier om meer te leren over OKCOIN!

Bitcoin trading kan zo gevanceerd worden als je wilt. Bij BitMEX kun je zonder veel poespas aan de slag en gebruikmaken van een uitzonderlijk compleet handelsplatform met een uitstekende beveiliging.

3. Bitcoin trading zonder bitcoins met traditionele derivaten.

Je kunt zelf eenvoudig met de koers van Bitcoin speculeren door het kopen van Bitcoin CFD opties met fiat geldDit kun je doen bij een goede makelaar zoals Plus500 en Xtrade waar je een gratis beleggingsaccount kunt openen. Hierdoor is het niet nodig om jezelf druk te maken om bitcoinbeurzen, wallets en veiligheidskwesties. Je speculeert puur op de koers trends en verdient daarover een rendement in euro’s.

Dus het is mogelijk om geld te verdienen met de prijs volatiliteit van Bitcoin zonder dat het nodig is om Bitcoins zelf te kopen. Het is een zeer uitgetest en gemakkelijk concept.

xtrade bitcoin cfd trading3.1. Een populaire derivaat is de CFD. Er zijn weinig Bitcoin CFD’s beschikbaar. Je kun een Bitcoin CFD kopen bij Plus500 of Xtrade waar je beschikt over een eenvoudig te gebruiken handelsomgeving en beleggingsaccount. Met een Xtrade beleggingsrekening kun je makkelijk een Bitcoin CFD kopen en speculeren met de prijsvolatiliteit van Bitcoin. Voor meer informatie: Xtrade Bitcoin CFD trading!

binary bitcoin options trading optie243.2. Binaire Bitcoin opties. Je kunt met behulp van binaire opties uitstekend en super eenvoudig speculeren op koersveranderingen zonder de papieren rompslomp en verificatieprocedures voor het verkrijgen van een Bitcoin handelsrekening. Bij Optie24 of AnyOption kun je het beste met Bitcoin handelen via binaire opties aangezien deze makelaar gewoon tot de beste behoort en ook social trading features integreert in haar handelsplatform. Een alternatief is 24Option. Voor meer informatie:

3.3. Bitcoin trading met ETF’s?

Bitcoin ETF’s zijn onder ontwikkeling, maar nog niet operationeel. Voor meer informatie:

4. Bitcoin trading met altcoins?

Cryptocurrency trading is bij the OKCoin alleen mogelijk met Litcoin. Hier kun je op de relatieve prijsverschillen tussen Litecoin en Bitcoin speculeren. Bij The Rock, Kraken, BTER, BlueTrade en ANX PRO betaat er wel de mogelijkheid om in vele verschillende muntjes te handelen, maar de handelsomgevingen zijn nog in ontwikkeling en hebben allemaal nog gebreken. Mijn aanbeveling is dat je eerst begint met het speculeren met de koers van Litecoin versus Bitcoin met het handelsplatform van Kraken of the Rock. Bovendien is een goede cursus in combinatie met het gebruik van de CryptoTrader platform een aanrader. Cryptotrader is een algorithmic handelsplatform voor cryptocurrencies. Je kunt hiermee je handelstrategieën automatiseren dankzij een flexibel ingebouwd script.

Nogmaals, kennis en ervaring is vereist. Leer over hoe je een technische analyse moet uitvoeren en hoe je alle gereedschappen moet inzetten. Beleg alleen geld dat je kunt verliezen. Heb je geen ervaring, dan neem geen risico’s … i.p.v. bitcoin trading kun je een bitcoin casino bezoeken om daar je geluk te testen.

5. Opletten met Bitcoin Investement Plans. Je kunt het werk uitbesteden aan experts door je bitcoins te storten in een beleggingsrekening. Je hoeft zelf niks te doen, maar je krijgt een gegarandeerde dagelijkse rente of je krijgt een percentage van de winst. Bitcoin investment plans worden nog niet echt aangeboden.  Er zijn wel veel scams en ponzi’s actief. Voor meer informatie: Bitcoin investment plans & strategie!

Gerelateerde artikels: