blockchain

Hoe ver is de Polytrade RWA marktplaats inmiddels?

Jan 24, 2024
Aanbieding: 

De Polytrade RWA marktplaats? Het tokenizen van financiële assets wordt een steeds belangrijker thema in crypto en blockchain, veel ogen zijn dan ook gericht op de Polytrade RWA marktplaats.

Van Pokémon tot vastgoed: de Polytrade RWA marktplaats heeft het allemaal!

Toen wij in september ons eerste artikel over de Polytrade RWA marktplaats schreven bevond het project zich nog in de “early stages”. Inmiddels heeft Polytrade een duidelijke koers gevolgd en zijn er behoorlijke stappen gezet, en zo snel gaan die dingen in crypto. Ook de cryptocurrency van Polytrade ($TRADE) heeft ± 5 maanden goed gepresteerd: in september stond de koers rond de €0,07 cent en begin januari heeft de token al €1,10 aangetikt: super! $TRADE wordt actief verhandeld op de ByBit exchange.

RWA, ofwel; Real World Assets, hoe zit dat ook alweer? Met RWA wordt verwezen naar “tokenization” en hier bedoelt men het on-chain (op de blockchain) brengen van ’traditionele’ assets. Deze assets bestaan in de ‘echte’ wereld (off-chain) en bestaan door tokenization, in de vorm van een (crypto) token, nu óók op de blockchain. De token op de blockchain vertegenwoordigt zodoende de asset die zich “off-chain” bevindt.

En bij de marktplaats van Polytrade worden inmiddels verschillende assets getokenized en on-chain gebracht. De marktplaats is nog in ontwikkeling maar het aftellen is begonnen. Op de marktplaats zijn de volgende real world assets te verwachten: traditionele aandelen, pokémon kaarten (je leest het goed ;)), vastgoed, metalen, leningen en veel meer! Een gave innovatie en Polytrade is pionier op het ‘RWA marketplace’ gebied.

De marktplaats van Polytrade is een stap vooruit voor RWA’s

Real world assets hebben in december flink terrein gewonnen als het gaat om populariteit en bekendheid. Het “narrative” RWA is bekender geworden en heeft sindsdien behoorlijke tractie. En dat blijft niet onopgemerkt, zo ook niet bij Jaimie Dimon van JP Morgan Chase en Larry Fink van BlackRock. Het mooie van RWA’s is dat nagenoeg alles te ‘tokenizen’ is, en de mogelijkheden zodoende oneindig zijn!

Om RWA toegankelijk te maken voor het grote publiek, en om voor verdere mainstream adoptie te zorgen, is Polytrade zodoende de eerste “RWA Marketplace” aan het ontwikkelen; jouw one-stop shop voor RWA’s. Op X (voormalig Twitter) wordt Polytrade al vergeleken met OpenSea: die biedt een marktplaats aan waar NFT’s te verhandelen zijn, een centrale plek zo waar.

Decentralized lending is een manier van geld lenen en uitlenen via een gedecentraliseerd protocol. En in het geval van Polytrade worden er bij deze specifieke ‘kapitaalmarkten’ geld uitgeleend door individuen aan professionele financiële bedrijven, zoals market makers. Market makers hebben toegang tot kapitaal nodig om bijvoorbeeld crypto exchanges te voorzien van genoeg liquiditeit, en sommige van deze decentralized lending protocols helpen hier dus bij.

Maar wat heeft decentralized lending dan specifiek te maken met RWA? Nou, de leningen dienen (in de meeste gevallen) uiteraard gedekt te worden en dit gebeurt door een ‘onderpand’ dat off-chain bestaat. De lening vertegenwoordigt dus de waarde van het onderpand en dit is een vorm van tokenization.

Sommige decentrale lending protocollen kiezen overigens ook voor een vorm van leningen die je “uncollateralized lending” noemt, hierbij is er niet per sé sprake van een onderpand maar wordt het risico op andere manieren geminimaliseerd, zoals het grondig onderzoeken van de kredietnemer door middel van een KYC/ KYB (know your customer/ business) procedure. Een heel simpel voorbeeld van uncollateralized lending is een creditcard: veel mensen kunnen op papier de totale kosten (het totaal uit te geven bedrag) helemaal niet dekken, maar zouden dit op een alternatieve manier (aflossing) wel kunnen terugbetalen.

The institutions are coming

De reden dat Polytrade flink inzet op deze kapitaalmarkt is omdat de vraag naar kapitaal middels deze gedecentraliseerde protocollen steeds populairder wordt, en dat valt ‘traditionele’ finance bedrijven inmiddels ook op. De verwachting is dan ook dat veel traditionele bedrijven de stap naar decentralized lending pools zullen maken, ofwel: “the institutions are coming”. Op (korte) termijn zal Polytrade haar marktplaats beschikbaar stellen voor deze DeFi protocollen.

Waar kan ik meer leren over Polytrade en $TRADE verhandelen?

Polytrade is de afgelopen weken meerdere samenwerkingen aangegaan met verschillende protocollen, check dit en meer op de website van Polytrade! Wil je handelen met de $TRADE token, dan is ByBit of Kucoin een prima adres om los te gaan. Echter, we raden onze lezers over het algemeen af om te speculeren met crypto, en zich vooral te verdiepen in de bitcoin materie: waarom werd bitcoin uitgevonden? Waarom koopt het slimme geld nu bitcoin? Wat is de eigenlijke waarde propositie van bitcoin? Lees hier meer:

Lees verder

Pensioenfonds Winconsin & Millennium Manament & Morgan Stanley beschikken al over een flinke bitcoin ETF allocatie, CME wil bitcoin aanbieden

De Amerikaanse instituties zijn in het eerste kwartaal van 2024 flink bezig geweest met het kopen van bitcoin ETF´s . Dankzij de 13F-rapporten die grote instituties elk kwartaal bij de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), moeten indienen. Deze 13F-rapporten hebben aangetoond dat er veel institutionele interesse is voor de bitcoin ETF´s. Nieuwste […]

May 16, 2024
3,5 min

Is een Vanguard bitcoin ETF in de maak?

Is een Vanguard bitcoin eft op komst? Vanguard is de grootste vermogensbeheerder in de wereld met bijna 9 biljoen dollar onder beheer. Vanguard beheert vermogens van instituten zoals pensioenfondsen en verzekeraars, maar heeft ook exchange-traded funds. Het belegt in aandelen, obligaties en andere vermogenstitels. Echter, Vanguard heeft haar klanten geen toegang gegeven tot bitcoin ETF´s […]

May 15, 2024
2,5 min

Roaring Kitty comeback knalt GameStop (GME) aandeel weer omhoog!

GameStop aandeel (GME) schiet omhoog na social media ‘comeback’ van Roaring Kitty. In 2021 startte ‘Roaring Kitty’ een ware meme-oorlog tegen grote Wall Street beleggers. Gister plaatste Roaring Kitty een post op X en ontplofte het GameStop aandeel. Er werd weer geschiedenis geschreven, vooral als het gaat hoe memes koersen kunnen beïnvloeden. Hoe zat het […]

May 14, 2024
4 min