xem

NEM kopen?

Jun 23, 2020
Aanbieding: 

Wil je XEM van NEM kopen? Waarschuwing bij het kopen van deze cryptomunt. Het is een risicovolle belegging en het handelen in crypto’s is extreem risicovol. Begin met een goed begrip van Bitcoin. Lees eerst onze Bitcoin cursus of de beleggingsgids alvorens je begint met het speculeren in andere meer risicovolle cryptovaluta.

wat is nemNEM is niet een cryptocurrency. In beginsel gaat het om een blockchain platform en p2p-netwerk voor de ontwikkeling van een decentrale economie op basis van gelijke mogelijkheden en financiële vrijheid. NEM maakt gebruik van een eigen cryptomunt, de XEM, maar beschikt o.a. ook over een p2p-communicatie systeem en een systeem voor het maken van virtuele goederen. De XEM van NEM kan worden gekocht op een goede cryptocurrency beurs zoals BitvavoLiteBit en Changelly.

Waarom zou ik NEM gebruiken en XEM kopen wanneer ik al kan kiezen voor Bitcoin?

Bitcoin is  de beste cryptocurrency, maar is niet makkelijk te gebruiken als een platform voor de ontwikkeling van applicaties en vereist zeer veel rekenkracht. Het is een platform voor de ontwikkeling nieuwe blokketenoplossingen en is een veel lichter netwerk. Het vereist niet veel rekenkracht om o.a. een node (volwaardige kopie van de blockchain) te draaien op een computer. NEM maakt niet gebruik van een PoW-algoritme waarbij enorme rekenkracht is vereist voor het bijhouden en valideren van de blokchain. NEM maakt gebruik van een Proof of Importance (POI) algoritme in combinatie met een intern ontwikkelde Eigentrust++ oplossing om transacties te valideren en het netwerk te beveiligen. Binnen het NEM netwerk kan iedereen met een computer deelnemen binnen het netwerk en XEM oogsten. PoI is te vergelijken met een Proof of Stake (PoS) algoritme, maar met het belangrijk verschil dat het niet alleen maar gaat om wie het meeste XEM op zijn wallet heeft staan. Er worden andere overwegingen meegenomen op basis van gedrag dat een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van een dynamische economie. Activiteit wordt ook beloond en niet zozeer het passief vasthouden van XEM in een wallet. Dit maakt dit blokketen project uniek.
nem kopen

Wat is harvesting precies?

Harvesting is het process waarbij een node blokken berekent en valideert om deze toe te voegen aan de blokketen (blokchain). Een blok bestaat uit alle transacties die in de afgelopen minuut zijn verricht. Een blok wordt elke minuut berekend en toegevoegd. Met behulp van de PoI-algoritme wordt bepaald welke node de blok mag verwerken en de daaraan gekoppelde transactie kosten in XEM mag opstrijken. Elke node, dat wil zeggen, elke computer met een volwaardig geïnstalleerde wallet, met een volledige kopie van de hele blokketen en  die beschikt over een balans van minimaal 10.000 XEM, kan meedoen aan het oogsten van XEM. Het oogsten van XEM is het resultaat van het succesvol toevoegen van een transactieblok aan de NEM blokketen. Wat verder bijzonder is, is dat voor het oogstende NEM portemonnee kan worden afgesloten, je hoeft niet online te blijven. Voor meer informatie, lees het volgende artikel: Hier.

NEM besckikt ook over de volgende unieke eigenschappen:
    • Het beschikt over de eerste blockchain dat werkt op basis van elliptic curve cryptografie en een ingebouwde multi-signature oplossing
    • Het beschikt over een versleutelde communicatie systeem voor het versturen van versleutelde berichten.
    • Het beschikt over beschermde wallets die achter een firewall kunnen zitten en niet online hoeven te zijn. Het wachtwoord en de privé sleutel zullen nooit de computer verlaten waar de NEM wallet op staat geïnstalleerd.
  • Mosaics is het gereedschap waarmee je met NEM virtuele assets kunt maken.
  • Nem beschikt over een eigen cryptocurrency: XEM. “XEM” is NEM’s currency code. De maximale beschikbare hoeveelheid XEM is 8,999,999,999.
  • Nem is al in gebruik genomen in de vorm van een private blockchain (Mijin) door een belangrijke Japanse bank. Het werkt! NEM maakt de infrastructurele kosten van deze bank 90 % goedkoper en internet bankieren veel veiliger. In Japan is er veel vraag naar XEM.

Waar kan ik NEM of XEM kopen?

nem cryptocurrencyJe kunt het beste met bitcoins XEM bij een cryptocurrency exchange kopen zoals BitvavoLiteBit of Changelly.

Hieronder kun je meteen aan de slag! Heb je nog geen bitcoins? Koop eerst bitcoins en wissel ze vervolgens hier om in XEM. Zorg wel ervoor dat je een NEM-wallet op de computer hebt geïnstalleerd en kopieer het adres van je wallet in de Changelly widget hieronder:

nem kopen

 

 

Wat kan ik doen met NEM?

Je kunt NEM gebruiken voor het snel, veilig en goedkoop ontvangen en versturen van betalingen en berichten met behulp van XEM. Je kunt binnen het netwerk je eigen virtuele goederen maken, kopen en verkopen.

Heeft NEM zich al bewezen?

De blockchain en software is al in gebruik genomen in de vorm van een privé blokketen voor testdoeleinden op opdracht van de grootste trust bank in Japan, de Japanse SBI Sumishin Net Bank. Deze private NEM blockchain heet Mijin. Met behulp van een onderzoeksgroep, NRI, is Mijin gestest geworden op  2,500,000 online rekeningen met meer dan 2,000,000 transacties per dag! De ontwikkelaars gaan er vanuit dat er zo’n 90 % in kosten kunnen worden bespaard en bovendien het bankieren veliger wordt. Mijin wordt daadwerkelijk in de praktijk getest en in gebruik geworden door een belangrijke Japanse bank. Dit is een belangrijk wapenfeit voor NEM’s blockchain technologie.

Is NEM veilig? Hoe zit de architectuur eruit?

NEM is gebaseerd op een nieuwe code dat is volledig geschreven is in  Java. Het ontwerp staat uit twee componenten.  De Infrastructure Server (NIS), de belangrijkste node en tweede component is de client, de Nano Wallet, die kan worden gebruikt voor het communiceren met de NIS node.  Deze modulaire architectuur van Nem maakt het mogelijk om de wallet software te beschermen van externe aanvallen. Het is bijna onmogelijk om een wallet open te breken wanneer deze alleen verbonden is met de NIS via een firewall. Deze architectuur is gebaseerd op een client–server model waardoor het mogelijk is om lichte wallets te draaien zonder dat deze over een volledige kopie van de blokketen hoeven te beschikken.

Het is belangrijk om te realiseren dat NEM in dat geval niet decentraal is, vooral wanneer je gebruik maakt van een lichtgewicht wallet en niet jezelf opzet binnen het netwerk als een Node met het liefst een wallet balans van minimaal 10.000 XEM. Dit is een problematisch gegeven. Veel meer problematisch is dat de NIS, de NEM server gebaseerde component, niet beschikt over een open broncode. De NIS is closed source en de binary is ondoorzichtelijk waardoor niemand kan zien hoe prieces de NIS werkt. De broncode van de client is open en beschikbaar. Niettemin, deze feiten zijn problematisch aangezien het open source en decentrale karakter van het netwerk niet gegeven is. 

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min