diamond pigs

De Diamond Pigs review – hoe werkt dit cryptohandelsplatform?

Jul 31, 2023
Aanbieding: 

Diamond Pigs Review – Hier volgt een review over de dienstverlening van Diamond Pigs met onze ervaringen. We zullen ook de voor- en nadelen bespreken over het gebruik van het platform bespreken.

In het kort: Diamond Pigs is een uitgebreid cryptohandelsplatform dat volledige flexibiliteit biedt bij het beheren van uw crypto-activa op meerdere exchanges. Het handelsplatform is ideaal voor het beheren van strategieën voor de cryptohandel- en ook generiek vermogensbeheer.

De strategieën worden automatisch met behulp van handelsrobotten uitgevoerd op de handelsrekeningen waarover je beschikt. Een handelsrobot (trading bot) is een computerprogramma die automatisch op basis van een vooraf ingestelde methode 24/7 verkoop- en kooporders voor je uitvoert op het orderboek van de handelsbeurs waar je een rekening hebt. De gebruiker heeft verder altijd de mogelijkheid om de favoriete munten apart te bewaren of te verhandelen, allemaal rechtstreeks binnen de exchange wallet van o.a. Bitvavo, ByBit, Binance en Huobi. Voor Nederlanders is het handelsplatform van Diamond Pigs is het beste te combineren met een rekening bij Bitvavo.

Diamond Pigs Review – introductie

In principe komt het er op neer dat Diamond Pigs een innovatief handelsplatform is voor crypto-vermogensbeheer op basis van beproefde strategieën die automatisch worden uitgevoerd door handelsrobotten. Laten we beginnen met een mooie introvideo met Vincent Evers over wat je met het Diamond Pigs platform kunt bereiken:

Wanneer je beschikt over een handelsrekening bij Bitvavo, kun je het handelsbotbeheerplatform van Diamond Pigs via een API daaraan koppelen. Dit is heel makkelijk voor elkaar te krijgen. Ook het kiezen van een specifieke strategie op basis je handelt op de cryptomarkt met de tegoeden op je handelsrekening.

Een belegger kan met Diamond Pigs kiezen uit verschillende strategieën en op basis waarvan er automatisch wordt gehandeld op de exchange. Een kant-en-klare-strategie wordt uitgevoerd op basis van het werk van vele verschillende trading bots. Deze bots heeft het ontwikkelingsteam van Diamond Pigs speciaal ontworpen en worden SYNAPSE™-bots genoemd. Knap werk allemaal.

Diamond Pigs kan trouwens alleen orders uitvoeren en verder niks anders doen op je handelsrekening. Het inzetten van een goed handelsbotplatform biedt een belegger veel gemoedrust aangezien het o.a. helpt met het risicobeheer om o.a. verliezen te beperken. Natuurlijk probeert een strategie met bots een index te verslaan en een hoog rendement te halen, echter het verdedigen van je tegoeden tegen verliezen is eigenlijk belangrijker op de volatiele cryptomarkt.

Waarom verliezen de meeste mensen geld met handelen?

Aangezien de cryptomarkt zeer volatiel is, handelen mensen vaak te emotioneel en verliezen daardoor veel geld. Zeker wanneer er geen strategie is, over onvoldoende marktkennis bezit en bovendien ook niet 24/7 paraat kan zijn. We moeten uiteindelijk ook slapen. Vandaar dat 90% van de mensen die actief gaan handelen in crypto’s geld verliest. Een handelsbotplatform zoals Diamond Pigs in Amsterdam deze ontwikkelt biedt uitkomst en kan zelfs in slechte tijden een goed rendement halen. Hieronder kun je zien hoe het dashboard er uit ziet:

diamond pigs review
Klik hier om een gratis rekening te openen bij Diamond Pigs

Wat zijn de voordelen van de Diamond Pigs trading bots?

Zoals we hierboven al een beetje aangeven, het platform van Diamond Pigs biedt verschillende handelsbot-strategieën aan waardoor je automatisch met een plan 24/7 aan de marktomstandigheden kunt aanpassen om een verlies te vermijden, te verkleinen of juist een rendement te garanderen en te vergroten. Wanneer de markt plotseling corrigeert kan de handelsbot op een bepaald punt kopen of verkopen. Het is dan wel belangrijk dat je de juiste handelsbotstrategie hebt geactiveerd.

Laten we verder ingaan op de werking van de bots en de strategieën die je kunt activeren en met elkaar combineren.

Aangezien de redactie op bestebank.org een invalshoek van een bitcoin maximalist heeft, zijn we erg gecharmeerd van de Hereford strategie. De Hereford bitcoin trading strategie van Diamond Pigs handelt op basis van de gegevens van 8 verschillende bitcoin handelsbots op basis waarvan er koop en verkooporders worden uitgevoerd. Er wordt gekocht wanneer het sentiment positief is en automatisch weer verkocht wanneer de markt plotseling daalt en in een neerwaartse trend verder gaat. Om de markt 24/7 zelf in de gaten te houden en snel te reageren is in feite in de praktijk niet te doen.

De handelsstrategie is gebaseerd op swing trading SYNAPSE™ handelsbottechnologie

Het is belangrijk voor de gebruiker om te beseffen dat een strategie zoals Hereford op de lange termijn het beste rendement moet opleveren waardoor deze bots niet zijn ingericht voor day trading. De bots zijn ontworpen om een lange termijn swing trading methodologie uit te voeren op basis van market trends. Long posities worden ingenomen tijdens een opwaartse trend en stop-sell orders worden automatisch uitgevoerd mocht de koers onverwacht onder een bepaald niveau vallen. Dit proces wordt bij Hereford bewaakt door 8 verschillende bots die het bedrijf zelf heeft ontworpen.

Inderdaad, Diamond Pigs heeft een eigen handelsbotontwerp, -architectuur en strategie ontwikkeld die werkt op vele verschillende zogenaamde SYNAPSE™ bots die o.a. het best werken voor een belegger met een langetermijnvisie. Deze handelsbots reageren niet direct op externe gebeurtenissen, echter wel op die gebeurtenissen die een flinke impact hebben op de koers en trend. De bots monitoren de markt 24/7 op basis van 2 of 4 of 24 uur timeframes. Dus, Diamond Pigs levert niet gewoon een handelsbot met een bepaalde commando, nee, alleen bij Hereford gaat het om 8 verschillende SYNAPSE™ bots die coherent samenwerken om de strategie succesvol te kunnen uitvoeren op de lange termijn. Hieronder zie je de prestatie van de Hereford strategie onder de meest slechte marktomstandigheden in het rampjaar 2022. Niet slecht ( :

Beheer een cryptoportfolio op Diamond Pigs

Wil je naast bitcoin toch blootstelling hebben tot de belangrijkste spelers in de cryptomarkt, dan is de Berkshire Strategy wellicht iets voor je. Deze strategie zorgt er voor dat je automatisch blootstelling hebt in de 10 grootste en meest liquide cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. Het wordt automatisch maandelijks opnieuw gebalanceerd met een wegingsfactor op basis van de best presterende munten. Het biedt geen bescherming tegen marktdips en prijsdalingen, maar spreidt het risico door te diversifiëren. Het is te beschouwen als een crypto-indexfonds die je direct op je Bitvavo handelsrekening laat beheren.

Wil je meer risico nemen dan zou je kunnen kiezen voor de Duroc+ Strategy van Diamond Pigs. Deze strategie wordt ook aangedreven door verschillende SYNAPSE™-bots om een breed gediversifieerde portefeuille van munten aan te houden die profiteren van prijsbewegingen binnen de gehele cryptomarkt. De strategie biedt bescherming tegen plotselinge prijscorrecties en neemt winst na aanzienlijke winsten. De Duroc+ Strategy is ideaal als je een breed gediversifieerde portefeuille van munten op Bitvavo wilt aanhouden die profiteren van bescherming en prijsbewegingen binnen de gehele cryptomarkt.

Op juli 2023 introduceerde Diamond Pigs de Gascon Strategie. Gascon richt zich uitsluitend op de handel in BTC en ETH. Het biedt bescherming tegen plotselinge prijsdalingen en legt winsten vast na aanzienlijke stijgingen. Kies voor Gascon als u wilt investeren in de twee toonaangevende cryptocurrencies met een beschermingslaag.

Diamond Pigs is een uitgebreid cryptohandelsplatform dat volledige flexibiliteit biedt bij het beheren van uw crypto-activa op meerdere exchanges. U kunt kiezen uit een scala aan actieve strategieën die worden aangedreven door onze bots, evenals de top 10 indexstrategie. En… u heeft altijd de mogelijkheid om uw favoriete munten apart te bewaren of te verhandelen, allemaal rechtstreeks binnen uw exchange wallet.

Het Diamond Pigs platform voor het beheer van een gediversifieerde handelsbotstrategie

Een belangrijk voordeel van deze SYNAPSE™-handelsbots is dat ze allemaal zijn beproefd en goed zijn ingesteld en vaak worden bijgewerkt. Ze opereren ook goedkoop doordat ze alleen met limietorders werken waardoor de gemiddelde handelskosten ongeveer 0,1% zal bedragen. Dit stelt het team van Diamond Pigs ook verder in staat om ook nieuwe botsoorten in te zetten die snel reageren op bepaalde prijsbewegingen. 

Het is zeer gemakkelijk om te werken met het platform en binnen 10 minuten kun je bijvoorbeeld al een Hereford strategie geactiveerd hebben op je Bitvavo rekening. Om de verschillende strategieën te combineren zul je wel minimaal 4000 euro in de Bitvavo handelsrekening moeten hebben zodat de Diamond Pigs bots over de hele cryptomarkt effectief voor je aan de slag gaan.

Een voorzichtige combinatie is om 10.000 euro te alloceren aan een cryptobelegging daarvan 33% te alloceren aan de Berkshire bots (de crypto index), 33% aan de Hereford bots (actieve bitcoin trading strategie) en 33% aan de Satoshi handelsbot waarbij een derde van de waarde van je portefeuille gewoon in BTC wordt vastgehouden. Dit is geen beleggingsadvies, maar wat de redactie zelf test. Trouwens, er is geen minimum inleg, voor 100 euro kun je al met een strategie testen. Voor meer informatie: bezoek Diamond Pigs.

Diamond Pigs Review – wat zijn de nadelen van het platform?

Diamond Pigs is een nieuwe speler en het handelsbot-beheerplatform is nog volop in ontwikkeling. Verwacht daarom niet altijd dat alle toeters en bellen aanwezig zijn. Het gebruiksgemak dat het platform biedt, heeft van de andere kant het nadeel dat de professionele handelaar wellicht te weinig opties heeft om zelf een op maat gemaakte handelsbot in te stellen. Dit is bijvoorbeeld wel mogelijk op het Cryptohopper platform. Dit ook een Nederlands bedrijf die zich specialiseert in de ontwikkeling van crypto trading bots en wat langer in de markt heeft, daardoor meer opties heeft. Het Cryptohopper platform is wel moeilijker in gebruik en kent een lange learning curve. Verder ondersteunt Cryptohopper veel meer crypto exchanges. Diamond Pigs werkt op dit moment alleen op Bitvavo, Houbi en Binance.

Wat is een goed alternatief voor de Diamond Pigs trading bots?

Het Nederlandse Cryptohopper platform is het beste alternatief en werkt ook naadloos samen met een Bitvavo handelsrekening. Het nadeel van de Cryptohopper platform zijn ook de maandelijkse abonnementskosten en de kosten die je kunt maken om bepaalde handelsbot template strategieën te kopen en verder te voorzien van betaalde handels-signalen. Het is daarom iets voor de meer tech savy handelaar die weet wat ie wil en wat ie wil doen en dit wil finetunen met een op maat gemaakte hopper (handelsbot) op het platform.

De professionele handelaren die over verschillende handelsbeurzen met de meest uiteenlopende bots en markten willen opereren zullen vooral 3Commas als alternatief voor het Diamond Pigs platform kunnen testen. Concreet voorbeeld: 3Commas ondersteunt margin trading, options en futures trading op Deribit en Binance. Dit kan Diamond Pigs nog niet doen.

Wat zijn de kosten van de Diamond Pigs trading bots?

Diamond Pigs rekent geen maandelijkse abonnementskosten. Voor het inzetten en handhaven van een handelsbotstrategie wordt er een maandelijkse 0.167% fee over de waarde van het hele portfolio in rekening gebracht. Verder wordt er een 15% performance fee gevraagd bij het pakken van winst. Dus, iedere keer een gebruiker winst opneemt, dan zal 15 % over de winst naar Diamond Pigs gaan. Dit lijkt wellicht op een nadeel bij het gebruik van dit handelsbotplatform, echter vergeet niet dat er een geheel team bezig is met de ontwikkeling en fine-tuning van de trading bots. Ze hebben er alle belang bij dat dit handelsbotplatform optimaal werkt voor serieuze beleggers om zo veel mogelijk winst te maken en risico´s te beheren. Dit is niet het geval wanneer je gebruik maakt van een ander platform, zoals bijvoorbeeld Cryptohopper, daar sta je er alleen voor en zul je veel meer zelf moeten pielen en actief bezig zijn om het beste uit de bots te halen.


Voor wie en welke crypto exchange is Diamond Pigs het beste geschikt?

Diamond Pigs is ontwikkeld voor de serieuze belegger met een wat langere termijnvisie en daarom zijn de bots niet ontwikkeld voor de actieve daghandel (day trading). De handelsrobotten van Diamond Pigs werken het beste op de exchanges van Binance en Bitvavo met een budget over de 4000 euro om meerdere strategieën met elkaar te combineren.

Hoe gaat het opzetten van het Diamon Pigs platform?

Het platform van Diamond Pigs is gebouwd voor het bieden van ongeëvenaard gebruikersgemak. Binnen tien minuten kun je via de API een handelsbotstrategie geactiveerd hebben op je Bitvavo account. Hieronder in de video kun je zien hoe gemakkelijk je dit voor elkaar kunt krijgen:

Test het platform eens zelf: open hier een rekening bij Diamond Pigs!

Heb je nog geen rekening bij Bitvavo of Binance en twijfelt welke exchange wellicht de beste is? Lees dan het volgende artikel:

Waarom is Bitvavo een goed alternatief voor Binance?

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min