bitbox

BITBOX02 REVIEW

Jun 3, 2020
Aanbieding: 

De BitBox02 is een hardware wallet ontwikkeld door Shift Crypto Security in Zwitserland. Het is een verbeterde versie van de extreem veilige BitBox Bitcoin wallet. Dit is een super degelijk Zwitsers product voor het verwezenlijken van de beste Bitcoin veiligheid en privacy. De Bitbox 02 versie gaat een behoorlijke stap verder. De BitBox02 werkt met behulp van een OLED-scherm en eenvoudige touch-bewerkingen waardoor er geen gegevens hoeven worden ingegeven. Hieronder in de demonstratievideo kun je zien hoe de BitBox02 werkt en hoe makkelijk het is om de BitBox02 te bedienen:

De installatie en set-up procedure van de Bitbox is ook zeer eenvoudig.

De beste Bitcoin hardware wallet

Wat is er bijzonder met de BitBox02?

Wat opvalt bij het gebruik van de Bitbox 02 is dat het herstelbestand van de wallet (de master seed) op een micro SD-kaart wordt opgeslagen. Dit maakt het opzetten en het herstellen van een Bitcoin wallet super eenvoudig. Normaal kost het opzetten van een nieuwe Bitcoin wallet veel tijd aangezien het herstelbestand (de master seed) in de vorm van een reeks woorden nauwgezet moet worden gekopieerd. Dit herstelbestand is van wezenlijk belang aangezien je hiermee altijd de wallet weer kunt herstellen. Normaal is het herstellen van een Bitcoin wallet ook een zenuwslopende en tijd vergende taak. Met de BitBox is het opslaan van het herstelbestand en het herstellen van een Bitcoin wallet uiterst gemakkelijk.

De Bitbox 02 passphrase optie!

Voor optimale veiligheid kun je onder de expert settings een passphrase (extra wachtwoord) instellen die toegang geeft tot een extra versleutelde Bitcoin wallet. Op deze manier wordt het herstelbestand van deze extra beveiligde portemonnee alleen bruikbaar in combinatie met je wachtwoord en je passphrase. De micro SD-card met de reservekopie van deze portemonnee leg je veilig in een kluis of je maakt een aantal kopietjes en verspreidt ze op een aantal veilige locaties. Zelfs bij diefstal van één van je reservekopietjes kun je rustig blijven. Zonder het wachtwoord en de passphrase is deze onbruikbaar en niet te herstellen!

Als een extra stap, zou je vervolgens de passphrase optie daarna kunnen uitschakelen waardoor je deze extra wallet verbergt en de eerste wallet weer activeert. Deze kun je gewoon met het eerste wachtwoord nu gebruiken. Je zou deze eerste wallet gewoon voor normale transacties gebruiken. De extra beveiligde wallet kun je gebruiken als een versleutelde en verborgen wallet voor grote Bitcoin besparingen. Je kunt deze altijd weer activeren door de passphrase optie weer te activeren. Je zult dan weer na het ingeven van de eerste wachtwoord weer de tweede wachtwoord (de passphrase) moet invoeren om weer toegang te verkrijgen tot de versleutelde wallet.

Je kunt verder een oneindig aantal extra versleutelde wallets aanmaken via de passphrase optie of nieuwe portemonnees aanmaken. Met behulp van de back-ups op de SD-kaart is het doodeenvoudig om nieuwe wallet op te zetten en te herstellen.

Niettemin, het is niet onverstandig om het allemaal gemakkelijk te houden en de cruciale informatie van de belangrijkste Bitcoin wallet veilig op te slaan en te onthouden. Hoe meer wachtwoorden, hoe groter de kans dat je er een vergeet.

cryptosteel

Als een extra optie zou je de originele master seed van de belangrijkste wallet ook zelf kunnen opschrijven en veilig opslaan met behulp van de Crypto Steel Capsule. Je kunt de 24 woorden op je Bitbox 02 aflezen door te klikken op ‘show mnemonic seed’. Inderdaad, op deze manier heb je niet alleen een veilige kopie op de SD-kaart, maar vooral ook een fysieke kopie vastgelegd in onvernietigbaar staal.

Ten slotte, de BitBox 02 geeft je de optie om gebruik te maken van de BECH32 Bitcoin adressen. Dit is een gloednieuw en superieur Bitcoin-adresformaat die transacties goedkoper maakt. Bovendien zijn ze veel makkelijker in gebruik voor Bitcoin gebruikers waardoor o.a. menselijke fouten met het gebruik van Bitcoin-adressen veel makkelijker kan worden vermeden.

Bitbox 02 toekomst muziek?

De Bitbox 02 is in feite perfect uitgerust om ook geavanceerde veiligheidsopties te ondersteunen zoals Shamir Secret Sharing en Multi-signature schemes. Hierdoor zou de BitBox 02 de meest veilige en beste hardware wallet op de markt worden. Op termijn zal het mogelijk worden om de Bitbox 02 bij Unchained Capital te gebruiken. Hierdoor zou een Bitbox 02 samen met een Trezor 1 of T kunnen worden gecombineerd voor het aftekenen van een transacties bij een 1-3 multisig scheme bij Unchained Capital. Dit is een extreem veilige multisig-setup waardoor het in principe onmogelijk wordt om ooit de bitcoins te verliezen. Natuurlijk, het veronderstelt wel dat je de master seeds goed en veilig opslaat. De aanschaf van een Crypto Steel Capsule is daarbij een belangrijke eerste goed stap. We kunnen nog veel nieuwe snufjes verwachten die de Bitbox 02 beter en veiliger zal maken!

Over Schiff Cryptosecurity

bitbox02 review

Het bedrijf Schiff Cryptosecurity AG is zelf een fintech spinoff van de Eidgenössische Technische Hogeschool in Zürich. Precies, het is ontwikkeld voor en door tech en Bitcoin geeks ( : onder leiding van niemand minder dan Jonas Schnelli. Jonas is een zeer gerespecteerde Bitcoin Core ontwikkelaar. Ondanks de high-tech achtergrond is de BitBox 02 super eenvoudig in gebruik. Ideaal voor iedereen die zich zorgen maakt over de veiligheid van een reguliere Bitcoin wallet. Hieronder kun je een interview tussen Stephan Livera en Jonas Schnelli beluisteren over de werking van Bitbox 02 :

De BitBox02 specificaties op een rijtje:

 • Supported coins: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, ERC-20 tokens
 • Authentication: FIDO U2F compliant
 • Connectivity: USB-C
 • Compatibility: Windows 7 and later, macOS 10.11 and later, Linux Size: 54.5 x 25.4 x 9.6 mm including USB-C plug
 • Weight: Device 12g; with packaging and accessories 160g
 • Display: 128 x 64 px white OLED
 • Input: Capacitive touch sensors
 • Microcontroller: ATSAMD51J20A; 120 Mhz 32-bit Cortex-M4F; True Random Number Generator (NIST SP 800-22 and Diehard Random Tests Suites)
 • Secure chip: ATECC608A; True Random Number Generator (NIST SP 800-90A/B/C)
 • Backup: Instantly on a microSD card; optionally displayed BIP-39 mnemonic seed to copy to paper
 • Country of origin: Switzerland

De security features van de nieuwe BitBox02:

 • On-device password entry
 • Open sourced and deterministic builds as we live the motto “Don’t trust, verify”
 • Secure verification of transactions and other data via display on screen and user gesture confirmation
 • Device attestation to detect counterfeits Externally audited firmware
 • Encrypted USB communication between device and app with Noise protocol to avoid eavesdropping
 • Encrypted seed stored on the MCU, protected by both the secure chip and user-chosen device password
 • Multiple sources of entropy for seed generation
 • Monotonic counter in secure chip to avoid brute force attacks by limiting total attempts
 • Password stretching in secure chip to avoid brute force attacks by making attacks take a very long time
 • Bootloader accepts only firmware signed by Shift Cryptosecurity Bootloader can display the hash of the firmware before running it for binary transparency
 • Bootloader prevents firmware downgrades Protection against nonce covert channel attacks
 • Optional BIP39 passphrase

Conclusie:

De Bitbox02 is het beste te gebruiken als een Bitcoin only hardware wallet. Dat wil zeggen dat er zo weinig mogelijk andere firmware en updates worden uitgevoerd voor het ondersteunen van andere coins. Dit maakt de BitBox02 Bitcoin only versie de beste en meest veilige Bitcoin hardware wallet op de markt. Ben je op zoek naar een multi-crypto hardware wallet? Dan zou ik de Trezor T kopen. Mocht je over een ruim budget beschikken, dan kun je beide hardware wallets combineren. Op de Trezor T bewaar je alle andere cryptovaluta, terwijl je de BitBox02 uitsluitend gebruikt voor de veilige opslag van je bitcoins.

BitBox02 – de beste Bitcoin Only hardware wallet

Lees verder

Robinhood opent haar deuren in Europa! Robinhood Crypto Review

Ontdek een diepgaande beoordeling van de Robinhood Crypto app die sinds 7 december 2023 in Europa beschikbaar is. We bespreken de functies, de voor- en nadelen met onze eigen beoordeling en ervaringen. Samenvatting: Robinhood Crypto is een prijsdrukker in Europa, maar komt met een aantal fikse nadelen. Op de Nederlandse markt zal deze app niet […]

Dec 7, 2023
4,5 min

Binance vs Coinbase, welke exchange is beter? Een vergelijking!

Binance vs Coinbase? Welke exchange is beter, Coinbase of Binance? Welke aanpak voor een snelle expansie heeft het beste gewerkt. Dit artikel zal deze twee belangrijke internationale exchanges met elkaar vergelijken en evalueren welke crypto exchange de beste optie is. Samenvatting Binance vs Coinbase: de aanpak van Coinbase om vooral samen te werken met de […]

Dec 7, 2023
9 min

Grootste bank in Brazilië Itaú Unibanco lanceert Bitcoin trading dienst

De grootste bank in het grootste land van Zuid-Amerika lanceerde maandag haar Bitcoin trading dienst! Ook bieden ze Ethereum trading aan en mogelijk volgen meer crypto Grote groep Brazilianen krijgt toegang tot Bitcoin trading Brazilië staat om een hoop mooie dingen bekend, waaronder het feit dat ze de allergrootste economie van Zuid-Amerika zijn. Bitcoin trading […]

Dec 6, 2023
2,5 min