btc kopen

Bitcoin kopen

Oct 22, 2020
Aanbieding: 
Gemak
Munten
Type
iDEAL
Wallets
Uniek
Verzekering
Kosten
Veiligheid
50+
Exchange
Beste handelsbeurs
0.25% max!
5
Broker
Beste makelaar
2.0%
28
Broker
Veiligste handelsapp
1.0%

Bitcoin kopen (BTC) moet worden gedaan op basis van beleid en vooral ook kennis over Bitcoin’s waardepropositie.

bitcoin

We bieden onze lezers hier een complete gids om dit goed te kunnen doen. We beginnen eerst met de belangrijkste samenvattingen.

Samenvatting – waar zal ik bitcoin kopen:

Beknopt samengevat: bitcoin kopen met iDEAL op een goede exchange is nu voor iedereen gemakkelijk, veilig en snel te doen. In Nederland zijn Bitvavo (exchange), BTCDirect (makelaar) en Blox (makelaar) de aanbevolen vertrouwde partijen waar iedereen ongeacht kennisniveau terecht kan voor het kopen van bitcoin (BTC). Wil je anoniem zonder identiteitscontrole bitcoin kopen, dan kun je het beste gebruik maken van de decentrale Hodl Hold bitcoin beurs.

Samenvatting – waarom zou ik bitcoin kopen:

bitcoin kopen ideal

De reden waarom slimme beleggers bitcoin kopen heeft te maken met het volgende inzicht over Bitcoin’s waardepropositie: Bitcoin (BTC) is een onverwoestbaar decentraal monetair netwerk met de absoluut schaarse bitcoins als de grootste monetaire eenheden. De bitcoins zijn te beschouwen als een superieure iteratie van niet te vervalsen goudbaren dat als solide basisgeld functioneert. Het concurreert in deze zin direct met centrale bankgeld, de monetaire basis; en uiteindelijk het goud dat centrale banken in de kluis aanhouden.

bitcoin kopen

Bitcoins kun je niet confisqueren, censureren noch bij-printen. Bitcoin kopen op een vertrouwde exchange is een belegging in een alternatieve onvervreemdbare veilige haven voor spaargeld, als een nieuwe inflatieverzekering, een superieure digitale vorm van goud en een nieuw fundament voor financiële onafhankelijkheid. Bitcoin brengt een scheiding aan tussen staat/bank/mens en de corrumperende macht over de werking van geld. Het is een objectieve niet te vervalsen noch te corrumperen objectieve decentrale monetaire basis voor dit globale internet en informatietijdperk. Bovendien er zijn genoeg bitcoins aangezien Bitcoin in kleinere eenheden kan worden opgedeeld en berekend. De kleinste basisrekeneenheid van een Bitcoin is een Satoshi (SAT).

We zullen dit later allemaal uitwerken in deze complete bitcoin kopen gids. Zeker, er zijn genoeg vragen die iedereen zich kan stellen bij een aankoop van bitcoin (BTC). Deze vragen komen vanzelf op wanneer je de dagelijkse bitcoin koers volgt en de lange termijn opwaartse koersontwikkeling observeert. Hieronder in de koersgrafiek kun je dit voor de afgelopen dertig dagen zien. Deze volatiliteit van de afgelopen tijd is zeer aantrekkelijk voor een ervaren handelaar, maar vaak zeer verontrustend om te zien voor een nieuwe belegger.

bitcoin kopen

Bitcoin kopen vergt stalen zenuwen, kennis van zaken en overtuiging. Zoals je ziet, de bitcoin koers op een exchange is volatiel; echter de volatiliteit is de laatste jaren flink afgenomen en in het huidige macro-economisch landschap niet direct meer volatiel dan andere beleggingen. Alle beleggingen kennen een mate van volatiliteit. Later in deze bitcoin kopen gids leggen we uit waarop Bitcoin’s volatiliteit berust, wat je kunt doen; en hoe jezelf kunt verhouden tot deze volatiliteit. We gaan diep in op de waardepropositie van Bitcoin en wat we op lange termijn kunnen verwachten van een belegging in Bitcoin. Laten we beginnen.

Bitcoin kopen – onze complete gids!

Sinds 2013 kunnen onze lezers hier alle informatie vinden over wat ze moeten weten over Bitcoin (BTC). Het is de meest complete Nederlandse gids over Bitcoin’s waardepropositie en het kopen van bitcoins. De doelstelling van deze gids is om alle belangrijke lezersvragen te beantwoorden.

bitcoin

Het is een hele leerervaring. Deze gids helpt je om je vertrouwd te maken met de wilde wereld van bitcoin, bankieren en geld in het algemeen.

Wist je bijvoorbeeld dat bitcoin door steeds meer beroemde beleggers en bedrijven wordt beschouwd als een verzekeringspolis tegen een bankroet en fragiel financieel schuldensysteem? De huidige fragiele financiële orde loopt op haar laatste benen en houdt zich stand door financieel repressieve maatregelen van de centrale bank waarbij het spaar- en pensioengeld van de burgers wordt uitgehold. Bitcoin is anti-fragiel, absoluut schaars, en werkt op een onkraakbaar globaal gedistribueerd computernetwerk op basis van wiskunde, cryptografie en de werking van gezond geld; maar dan zonder machthebbers. Bitcoin kent geen negatieve rente, toenemende inflatie, bank holidays, bail-ins, bail-outs en heeft geen last van een valutacrisis, banken- of schuldencrisis. Bitcoin staat hier buiten.

goedkoop bitcoin kopen

Vandaar, bitcoin kopen (BTC) bij een vertrouwde beurs is een noodzakelijke verzekering tegen de wereldwijde monetaire en fiscale onverantwoordelijkheid van centrale banken en overheden. Een onverantwoordelijkheid die met steeds meer moeite een onhoudbaar fragiel schuldensysteem tracht in stand te houden om een onvermijdelijke nieuwe globale schuldencrisis te vermijden. Goedkoop Bitcoin kopen (BTC) voor een voordelige euro wisselkoers is in het licht van deze ontwikkeling een verstandige stap waarbij de financiële zelfstandigheid wordt terugveroverd.

Dit is slechts één voorbeeld; in deze bitcoin koopgids krijg je antwoord op al je vragen. Vragen zoals:

 • Wat is de lange termijn waardepropositie van Bitcoin? Zal ik meerdere crypto kopen of alleen bitcoin?
 • Op welke manieren en waar kan ik het beste bitcoins kopen?
 • Welke Bitcoin exchange voor de aankoop van bitcoin (ticker: BTC/XBT) is dan betrouwbaar?
 • Waarom zou ik bitcoin kopen of niet?
 • Wat zijn de risico’s, voor- en nadelen met het kopen van bitcoin?
 • Hoe moet ik me verhouden tot de dagelijkse koersvolatiliteit? Wat zijn de ervaringen?
 • Waarom is bitcoin, net zoals goud, te beschouwen als een safe haven asset en is het niet-gecorreleerd aan het huidige systeem?
 • Welk nut heeft het kopen van bitcoins tijdens een financiële crisis – bv veroorzaakt door de economische impact van een pandemie?
 • Moet ik 1 bitcoin kopen of is het mogelijk om kleinere delen zoals 0.01 BTC te kopen?
bitcoin rabbit hole
The Bitcoin rabbit hole..

De gids staat dus vol waardevolle informatie. Spaar + deze pagina dan ook in je leeslijst boven in de hoek. Kun je altijd later hier terugkomen om alles uit te diepen. Verwacht niet dat je alles meteen inziet, het kost tijd. Deze gids is gebaseerd op veel onderzoek.

Bitcoin is een complex multidisciplinair onderwerp. Vele lezers omschrijven het ontdekken van Bitcoin als een Alice in Wonderland ervaring. Laten we eens het witte konijn volgen en meteen beet nemen!

Bitcoins kopen voor een goede instapkoers is vanuit het grotere geheel secundair; Bitcoin is primair een uniek publiek financieel technologisch wonderwerk in de geschiedenis van de mensheid. Het is tijdens de financiële crisis van 2008 door Satoshi Nakamoto gelanceerd met als doel om de financiële emancipatie van de mensheid mogelijk te maken. Na 11 jaar ontwikkeling zijn we nu getuige van een unieke financiële paradigmatische verschuiving waar iedereen in de wereld aan kan deelnemen. In deze transitie zal Bitcoin als nieuw beleggingsobject meer kapitaal naar zich toe trekken en vervolgens op een volatiele manier steeds een hogere koers krijgen. Ben jij er klaar voor? 

Bitcoin kopen – met begrip van haar ontwikkelingsgeschiedenis en traject

Laten we weer even terug gaan naar de koersgrafiek van bitcoin aangezien de volatiliteit veel beleggers afschrikt. Op lange termijn bezien gaat het om een wilde opwaartse koersvolatiliteit. Hoe kunnen we die neerwaartse en opwaartse koersvolatiliteit verklaren? Dit kunnen we doen met behulp van een zeer beknopte samenvatting over Bitcoin’s veelal onbegrepen waardepropositie en nog jonge ontwikkelingsgeschiedenis.

bitcoin kopen

Sinds 2009 heeft Bitcoin zich langzaam organisch ontwikkeld en pas relatief laat eigen koers en kapitaalmarkt ontwikkeld. Deze ontwikkeling hangt samen met een langzaam groeiende gemeenschap van briljante ontwikkelaars, whizzkids, cypherpunks, vernieuwers, idealisten en gebruikers. Deze zijn er in geslaagd om een onmogelijk geacht magisch internetgeldproject toch te verwezenlijken.

Bitcoin was niks waard en had jarenlang geen wisselkoers aangezien het project gedoemd leek te zijn om te mislukken. In de opstartjaren leek het bitcoin project steeds op een mislukking uit te lopen, maar het wist elke tegenslag en vermeende doodsstrijd te overwinnen. Elke overwinning zorgde voor meer aantrekkingskracht, nieuwe koersimpulsen en verdere groei van het netwerk. Bitcoin heeft bewezen dat het antifragiel is 6 6. Het concept antifragiel is door de wetenschappen en beurshandelaar Nassim Taleb in zijn boek Antifragiel geïntroduceerd geworden. Het gaat hier om dingen die baat hebben bij wandorde en sterker worden door het goed omgaan met onvoorspelbare, onverwachte gebeurtenissen die grote (existentiële) gevolgen kunnen hebben. Deze hoogst onwaarschijnlijke gebeurtenissen met ernstige gevolgen worden door Nassim Taleb zwarte zwanen genoemd. Bijvoorbeeld, het coronavirus is een zwarte zwaan die en fragiel financieel systeem op haar knieën brengt. Bitcoin heeft zich op het internet bewezen als een antifragiel systeem dat na elke tegenslag heeft overwonnen, sterker uit de strijd is gekomen en nog nooit gehackt is geworden. Bron: Nassim Nicholas Taleb, Antifragile: Things That Gain From Disorder, Penguin 2012. × . Daarom wordt bitcoin voor de gein ook wel vergeleken met de taaie en onbevreesde Honey Badger (honingdas). Bitcoins kopen werd niet alleen gedaan om te experimenteren met magisch internetgeld, het werd steeds meer waard en als een veilig oppotmiddel beschouwd: digitaal goud 2.0 in een onkraakbaar decentraal netwerk.

Bitcoin is langzaam door toenemende netwerkeffecten elk jaar sterker geworden en heeft daardoor een voorspelbaar, onveranderbaar monetair beleid met een gegarandeerde absolute schaarste. In totaal kunnen er maximaal 21 miljoen bitcoins worden gedolven. De schaarste neemt verder toe door een terugkerend vierjaarlijks bitcoin halving fenomeen waardoor er voor de helft minder nieuwe bitcoins kunnen worden gevonden en verkocht worden. Veel beleggers die dit inzien kopen bitcoin omdat het schaarser dan goud is. Bitcoins kopen kun je beschouwen als het kopen van absoluut schaarse monetaire roerende goederen.

Bitcoin is vanuit een monetair oogpunt het beste beschouwen als een nieuwe objectieve, transparante en decentrale monetaire geldbasis (M0) 7 7. De monetaire basis M0 staat wordt ook wel basis- of reservegeld genoemd. Het is dat gedeelte van de totale geldhoeveelheid dat geschapen wordt door een monetaire autoriteit (meestal is dit een centrale bank). Basisgeld bestaat uit munten, papiergeld (zowel kasgeld in banken als bankbiljetten die onder het publiek circuleren) en de bankreserves die de banken bij de centrale bank aanhouden. Vanwege het stelsel van fractioneel bankieren dat in moderne economieën gangbaar is, vormt de monetaire basis slechts een klein deel van de totale geldvoorraad. De banken kunnen op basis van fractioneel bankieren geld als schuld/krediet scheppen. Bron: wikipedia. × met een eigen een driedimensionaal boekhoudsysteem en een programmeerbaar gedistribueerd computertransactienetwerk op basis van het Bitcoin protocol. Bitcoins kunnen niet worden geconfisqueerd. Bitcoin transacties kunnen niet worden gecensureerd. Bitcoin verwezenlijkt financiële soevereiniteit en verwezenlijkt een scheiding tussen de werking van gezond geld en het menselijke machtsspel (overheden/banken) over geld. Bitcoin is hierdoor een ook verbeterde digitale iteratie van goud en de goudstandaard. Het zou daardoor als een nieuwe objectieve wereldreservemunt kunnen fungeren binnen een nieuw hervormd financieel systeem waarbij de Amerikaanse staatsobligaties een minder prominent zullen spelen.

Hieronder in de afbeelding kun je dit zien mooi zien aan de hand van het proces van geldschepping bij de centrale bank (ongelimiteerd), de productie van goud (schaars) en bitcoins (absoluut schaars).

Bitcoin zal een wezenlijk monetair component kunnen worden voor financiële emancipatie van de mensheid voor het mogelijk maken van een echte decentrale vierde industriële revolutie en de globale geldmarkt. Bitcoin kopen is een optie op de verwerkelijking van deze mogelijkheid waarbij op termijn bitcoin als een zwart gat de geldmarkt opzuigt en evenredig groeit in marktkapitalisatie. Bitcoin kopen beschikt over een asymmetrische risico-rendement verhouding en uitzonderlijke hoge sharpe ratio. Een Bitcoin kan in de toekomst makkelijk €100.000 kosten mocht het netwerk elk jaar verder groeien en sterker worden. Vandaar, Bitcoin kopen is een lange termijn investering die als een call-optie kan worden beschouwd binnen een aankomende monetaire reset waarbij de dollar haar wereldreservestatus zal verliezen. Daarover later meer.

Niettemin, bitcoin’s waardepropositie wordt als zodanig door de meeste beleggers nog niet zo begrepen; het beschikt nog niet over de benodigde historische bagage en marktkapitalisatie. Vele beleggers kopen bitcoin voor speculatieve doeleinden zonder kennis over deze waardepropositie. Er heerst nog veel onduidelijk en er zijn nog veel misverstanden. Bitcoin’s nog kleine markt is verder een speelveld van roekeloze margin traders op ongereguleerde exchanges. Inderdaad, het is een jonge, kleine, onzekere vrije markt zonder remmen. Dit veroorzaakt volatiliteit, maar ook mogelijkheden. Hierover later meer.

Deze beperkte mini-samenvatting van bitcoin’s ontwikkeling, waardepropositie en volatiliteit zullen we in deze gids verder uitgebreid uitwerken. Laten we eerste een samenvatting geven over waar je het beste bitcoin kunt kopen.

Waar kan ik bitcoin kopen?

Bitcoin kopen in Nederland met ideal

Bij het aanschaffen van bitcoins zitten Nederlanders in een luxepositie. Als een financiële watergeus kan iedereen gemakkelijk de bitcoin-wateren testen met behulp van verschillende innovatieve veelal Nederlandse bitcoinbedrijven. Voor het kopen en het actief verhandelen van bitcoin hoef je dus niet naar een buitenlandse partij; er zijn genoeg goede Nederlandse dienstverleners. Blijf bij het kopen van bitcoins en vermijd de handel in andere coins.

We raden onze lezers aan om de volgende Nederlandse diensten met elkaar te vergelijken:

 • Bitvavo (CEX – beurs) – Bitcoin kopen en actief verhandelen in Nederland kun je het beste doen bij Bitvavo. Het is de grootste, veiligste en goedkoopste Nederlandse handelsbeurs. De aangekochte bitcoins worden hier veilig offline verzekerd opgeslagen. Verder is het mogelijk om automatisch een rentevergoeding te verkrijgen over je Bitcoin vermogen op Bitvavo. Voor meer informatie: Bitvavo Review.
 • BTCDirect (makelaar) – Beste Nederlandse makelaar voor het kopen van bitcoins. Vermijd de verleiding om te handelen met je bitcoins en stuur de bitcoins direct naar je bitcoin wallet en bij voorkeur de Trezor One. Deze kun je direct koppelen aan je BTC Direct rekening. Voor meer informatie: BTCDirect Review.
 • Blox (makelaar) – ontwikkeld door het team achter BTCDirect. Dit is dé alles-in-één crypto app waarmee je zonder technische kennis bitcoin goedkoop kunt kopen en verkopen voor euro’s. Ideaal voor de niet-technische onzekere beginner. Voor meer informatie: Blox Review.
 • Hodl Hold (DEX – beurs) – decentrale P2P-handelsbeurs wanneer je zonder identiteitscontrole in alle privacy bitcoins kunt kopen. Beste, maar meer omslachtigere methode om bitcoins te kopen; maar met de BlueWallet app gaat het wel gemakkelijk via de smartphone.
 • Deribit (derivatenbeurs) – handelsbeurs voor het kopen van Bitcoin derivaten. Alleen geschikt voor professionele handelaren.
 • Binance exchange – (CEX beurs), de grootste crypto exchange ter wereld met imposante handelsvolumes en een veelvoud van complementaire diensten en producten.

Trouwens, je kunt bij deze diensten in kleine bedragen en daarbij ook kleinere eenheden van 1 Bitcoin kopen. Je hoeft niet 1 BTC te kopen, maar je kunt ook 0.01 of 0.0025 BTC kopen met iDEAL. De kleinste rekeneenheid is de satoshi (sat). Voor meer informatie: Bitcoin is flexibel en deelbaar!

Waarom zou ik Bitcoin kopen? Wat is de waardepropositie?

Bitcoins (BTC) kopen gaat om het verkrijgen van uniek, onvervreemdbaar, schaars digitaal eigendom. Digitaal eigendom dat als geld (monetair roerend goed) functioneert binnen een decentraal netwerk.

BTC kopen - Bitcoin scheiding geld en staat
Strikte scheiding kerk en staat – 1796

Het is een netwerk van gelijkwaardige deelnemers dat onkraakbaar, bijna onveranderlijk en niet te censureren is. Het is een decentraal netwerk dat als een alternatief en gezond financieel systeem fungeert zonder systeembanken en centrale banken. De mensheid heeft nog nooit geld gehad zonder muntheren, koningen of banken. Bitcoin verwezenlijkt een nieuwe scheiding der machten: scheiding van het bankwezen/de overheid van het geld 1 1. Een van de belangrijkste voorwaarde voor het mogelijk maken van een vrije samenleving is de scheiding van kerk en staat. De kerkelijke macht en staatskundige macht mogen niet in de zelfde handen zijn. Dit is trouwens een langdurig proces geweest, een proces die op gang was gebracht door Baruch de Spinoza (1632-1677), een van de eerste verlichtingsdenkers. Bron: Ethica (1675). Wat zou Spinoza hebben gezegd over de uitvinding van de Bitcoin? Volgens de Nobelprijs winnaar in de economie, F.A. von Hayek zou een scheiding van staat en geld in de grondwet moeten worden vastgelegd. Hij pleitte voor de afschaffing van het verplicht gebruiken van wettige betaalmiddelen en de herintroductie van een vrije marktwerking voor geld. Voor meer informatie: F.A. von Hayek, The Road to Serfdom (1944), The Denationalization of Money (1976). × .

Bitcoin functioneert zonder de conventionele hiërarchische verdeel – en heerssystemen en decentraliseert de corrumperende machtsconcentratie van geld over een gelijkwaardig transparant netwerk zonder heersers. Niemand is de eigenaar van het Bitcoin p2p-netwerk, het is van iedereen die deelneemt. Het helpt iedere deelnemer om financiële zelfbeschikking te verwezenlijken.

bitcoin kopen separation money bank state
Scheiding geld en staat & bank – 2009

Je bent namelijk volledig heer en meester over je eigen bitcoins. Ze zijn immers unieke schaarse monetair roerende goederen in de blockchain waarover jij de onbetwiste eigenaar bent. Bitcoins bieden je een unieke financiële soevereiniteit zonder derde partij risico’s.

Bitcoins kopen doe je met behulp van een betrouwbare Nederlandse dienstverlener en een goede Bitcoin-wallet. Niemand (zelfs een hacker) kan dan de bitcoins van je afpakken wanneer je de portemonnee goed hebt beveiligd.

Hoe vreemd het misschien ook mag klinken, bitcoins zijn als monetaire goederen (geld) het beste te vergelijken met virtuele goudbaartjes. Bitcoin imiteert de werking van goud. Er kunnen uiteindelijk maar 21 miljoen bitcoins worden gedolven door de Bitcoin miners. De Bitcoin geldhoeveelheid kan niet worden uitgebreid. Er zit een max cap op en 19 miljoen bitcoins zijn al gedolven!

De bitcoins zullen in de toekomst (al in 2024) een hogere voorraad-tot-productie verhouding (stock-to-flow) krijgen dan goud! Bitcoin kopen doe je nu voordelig voor de beste euro wisselkoers aangezien BTC het hardste en schaarste gezonde geld dat de mensheid ooit heeft uitgevonden.

Waarom bitcoin kopen? Absolute schaarste stuurt de prijs!

bitcoin kopen als een belegging

Bitcoins zijn absolute schaarse monetaire goederen. De verzamelde netwerkeffecten van Bitcoin garanderen deze absolute schaarste. Absolute schaarste is een nieuw fenomeen in onze menselijke geschiedenis. In onze werkelijkheid bestaat er geen absolute schaarste, maar nu is er Bitcoin. Wanneer je bitcoins koopt moet je beseffen dat bitcoin’s toenemende schaarste de langetermijnprijsontwikkeling stuurt. De Nederlandse anonieme quant PlanB (Twitter: @100trillionUSD) heeft hiervoor een statistisch model voor opgesteld die getoetst en significant is. Het model toont aan dat Bitcoin’s toenemende schaarste een wezenlijke factor is voor Bitcoin’s prijsontwikkeling. Quants zijn vaak briljante wis- en natuurkundigen die in de financiële sector modellen maken om risico’s te analyseren en financiële producten te waarderen. Hieronder kun je twee varianten van PlanB’s model zien. Hij heeft deze gemaakt om het verband tussen de schaarste en de marktwaarde van Bitcoin vast te stellen op basis van Bitcoin’s stock-to-flow ratio. Waarom zou iemand bitcoins kopen als er niet zou kunnen worden vastgesteld wat ongeveer de marktwaarde zou moeten zijn. De marktwaarde van Bitcoin is volgens PlanB’s hypothese een functie van haar stock-to-flow verhouding die de toenemende schaarste bepaald.

Bitcoin kopen als lange termijn investering
btc kopen ideal
Bitcoin’s pad geeft een vermogenstransitie weer!

Inderdaad, de toenemende schaarste op de markt zal leiden tot steeds hogere bitcoin prijsplateau’s. Met behulp van deze wiskundig getoetste modellen kun je op gezette tijden voordelig bitcoins kopen door de juiste BTC/EUR instapmomenten te vinden. Mocht het model niet breken, dan zullen de aangekochte bitcoins op lange termijn zorgen voor een enorme vermogensopbouw voor de koper. Volgens het model kunnen we na mei 2020 een Bitcoin koers ontwikkeling verwachten die na zo’n dik jaar boven de $55.000,- zal uitkomen. Waarschijnlijk zal de koers voor de volgende halving in 2024 de $100.000,- kunnen bereiken. Plan B’s nieuwste S2FX model van 27 april 2020 voor Bitcoin voorspelt een koersdoel van $228.000,- in 2024 .

De komende jaren zal het duidelijk worden of het model 100 % werkt. Mocht de Bitcoin koers na het jaar 2024 niet boven het hoge prijsniveau uitkomen, dan breekt het model. Niettemin, het is duidelijk dat de stock-to-flow verhouding Bitcoin schaarser maakt en er minder bitcoins te koop zullen worden aangeboden. Bitcoins kopen is een lange termijn belegging die in het licht van de halving cyclus en het S2F-model kan worden geëvalueerd; en niet de dagelijkse koersvolatiliteit.

Waarom bitcoins kopen? Het is een nieuwe monetaire basis.

Bij toenemende financiële repressie (gevolgen negatieve rentevoeten en globale geldverruimingspolitiek) is de verdere ontwikkeling van Bitcoin tot een vertrouwd monetair goed voor waardeopslag onvermijdelijk. Bitcoins kopen zal in toenemende mate een financiële hegde zijn tegen een falend monetair schuldensysteem. De enorme globale schuldenberg neemt exponentieel toe. De koersen van de effectenmarkten, maar ook die van de vastgoedsector heeft niets meer te maken met de waarde van de onderliggende activa. Het is een uitdrukking van toenemende inflatie, het verlies aan koopkracht voor Jan Modaal en het waardeloos worden van het huidige fiat-geldstelsel. Voorbeeld: een gemiddelde inflatie van 3% steelt de helft van de koopkracht van een opgebouwd vermogen over een periode van 20 jaar.

Bitcoin werkt onafhankelijk als een alternatief geldstelsel op basis van de principes van gezond geld en schaarste. Het hierboven eerder besproken model van Plan B gaat eigenlijk een stap verder. Het model lijkt een gestage vermogenstransitie weer te geven van de waarde in fiat-geld naar bitcoin. Een aantal bitcoins kopen voor een mooie europrijs voor de lange termijn lijkt dan een veilige zet. Het is als ware een afdekking tegen inflatie en call-optie op de verwezenlijking van een nieuw decentraal monetair systeem, vooral in het geval als het oude systeem in elkaar valt. Na de Bitcoin halving van 2028 zal volgens het model het prijsplateau van Bitcoin boven de $ 1 miljoen uitkomen.

Deze vermogenstransitie is niet uit te sluiten als we verder beseffen dat fundamenteel de Bitcoin kan functioneren als een betere, nieuwe variant van de gouden standaard 2 2. Sinds de Nixon Shock in 1971 heeft de USA de wereld losgekoppeld van de gouden standaard. Fiat geld vooral nu in de vorm van fiduciair geld onder de volledige controle van de systeembanken is er voor in de plaats gekomen. De Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) heeft dankzij het Petro Dollar Recycle systeem (opgezet door Kissinger met de OPEC-landen) de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta kunnen handhaven en ongelimiteerd kunnen printen voor het financieren van vooral de activiteiten van het militair-industrieel complex. De koopkracht van de Dollar is van 1971 tot heden met meer dan 80 % gedaald. Verder is het belangrijk om te vermelden dat de goudprijs 'beheerd' en gemanipuleerd is geworden door het bankenkartel door middel van ongedekte termijncontracten en prijsafspraken (London Gold Fix). Dit is een vorm van economische censuur die onbegrensde macht verschaft aan de gelddrukkers. Bronnen: 1. Dr. Saif Ammous, 2018. The Bitcoin Standard. Wiley. & George Gilder, 2016. The Scandal of Money. Regnery Publishing. 2. Zie ook ons artikel over de goudprijs manipulatie: /goudprijs/. Zie ook Financial Times artikel van Henry Sanderson (16.09.2019) - Three JPMorgan metals traders charged with market manipulation - US prosecutors allege ‘massive, multiyear scheme’ to defraud customers: https://www.ft.com/content/2d7be5a6-d87a-11e9-8f9b-77216ebe1f17 × . Bitcoin kan als een monetair goed dienen als een nieuwe decentrale monetaire basis en rekeneenheid voor economische waarde waarbij geen menselijk vertrouwen voor nodig is . Er hoeft geen beroep meer worden gedaan op derde partijen zoals een onafhankelijke boekhouder.

Het boek over o.a. dubbel boekhouden – 1494 .

Dit is met Bitcoin mogelijk wanneer je verder beseft dat Bitcoin niet alleen een technologische revolutie is op het gebied van geld, maar ook op het gebied van boekhouden. Het huidige financiële systeem is gebaseerd op dubbel boekhouden.

Bitcoin verwezenlijkt een nieuw optimaal en veilig driedimensionaal boekhoudsysteem met de satoshi (sat) als de kleinste rekeneenheid (unit of account). Bitcoin is daardoor niet alleen een monetaire, maar ook een boekhoudkundige revolutie. Bitcoin kan hierdoor als een gedecentraliseerde onafhankelijke reservemunt opereren binnen een multipolaire wereld van mogelijk verschillende reservemunten van banken en landen die elkaar niet vertrouwen. Een hervorming of ineenstorting van het huidige fragiele financiële systeem is onvermijdelijk.

In deze context is ook de transitie 5 5. Deze transitie werd uitvoerig besproken tijdens de 9th Conference on the International Monetary System 2019 – Past & Present & Future. Deze conferentie was georganiseerd door de Centrale Bank van Zwitserland. Deze conferentie werd bijgewoond door de belangrijkste kopstukken binnen het huidige monetaire systeem; waaronder: – Agustin Carstens, voorzitter BIS, – Christine Lagarde, voorzitter IMF etc. Voor meer info: /cryptonieuws/conferentie-international-monetary-system-2019-past-present-future/ × van een unipolaire naar een multipolaire wereldorde al begonnen. Als Bitcoin de positieve technologische ontwikkeling en verdere adoptie doorzet, is de introductie van een Bitcoin standaard binnen een nieuw globaal hervormd financieel systeem niet uit te sluiten.

Als een monetaire basis zou Bitcoin voor de mensheid kunnen dienen als de nieuwe apolitieke, objectieve meetstandaard voor waardebepalingen op basis van schaarste. In de afbeelding hieronder wordt dit mooi weergegeven.

bitcoin kopen
goud als sound money

De objectieve rekeneenheid voor economische waarde werd in de industriële samenleving het best vervuld door goud in de de vorm van een gouden standaard. De goud standaard werd uiteindelijk door de financiële machthebbers en overheden misbruikt, als geld uit de roulatie genomen, als standaard uiteindelijk geheel losgelaten (1971) en als koers gemanipuleerd 2 2. Sinds de Nixon Shock in 1971 heeft de USA de wereld losgekoppeld van de gouden standaard. Fiat geld vooral nu in de vorm van fiduciair geld onder de volledige controle van de systeembanken is er voor in de plaats gekomen. De Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) heeft dankzij het Petro Dollar Recycle systeem (opgezet door Kissinger met de OPEC-landen) de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta kunnen handhaven en ongelimiteerd kunnen printen voor het financieren van vooral de activiteiten van het militair-industrieel complex. De koopkracht van de Dollar is van 1971 tot heden met meer dan 80 % gedaald. Verder is het belangrijk om te vermelden dat de goudprijs 'beheerd' en gemanipuleerd is geworden door het bankenkartel door middel van ongedekte termijncontracten en prijsafspraken (London Gold Fix). Dit is een vorm van economische censuur die onbegrensde macht verschaft aan de gelddrukkers. Bronnen: 1. Dr. Saif Ammous, 2018. The Bitcoin Standard. Wiley. & George Gilder, 2016. The Scandal of Money. Regnery Publishing. 2. Zie ook ons artikel over de goudprijs manipulatie: /goudprijs/. Zie ook Financial Times artikel van Henry Sanderson (16.09.2019) - Three JPMorgan metals traders charged with market manipulation - US prosecutors allege ‘massive, multiyear scheme’ to defraud customers: https://www.ft.com/content/2d7be5a6-d87a-11e9-8f9b-77216ebe1f17 × . Elk geldstelsel onder controle van een aantal machthebbers leidt tot verdere machtscentralisatie en misbruik van het geld voor eigen doeleinden. Bitcoin is decentraal en maakt een definitieve scheiding tussen machthebbers (bank/overheid) en het geld. Ieder volwaardige deelnemer binnen het Bitcoin netwerk is een soeverein binnen een globaal netwerk van gelijke meesters. Bitcoin is potentieel de beste objectieve rekeneenheid voor economische waarde in het huidige globale internet en digitale informatietijdperk. Hieronder in de afbeelding kun je het ontwikkelingspad van Bitcoin zien van digitale curiositeit tot een globale monetaire basis. Bitcoin zal steeds meer een geopolitieke impact krijgen. Bitcoins kopen doe je vanuit dit kader met een lange termijn visie.

Bitcoin kopen met lange termijn visie
Leestip: waar kan ik het beste BTC aanschaffen?

Bitcoins kopen of niet? De koersschommelingen! 

hoe bitccoin kopen

Als het gaat om de volatiliteit, je zult moeten leren omgaan met de koersschommelingen. Bitcoin’s weg naar een monetaire basis en een nieuw decentraal betalingsnetwerk zal tijd vergen. In deze zin moet je bedenken dat het kopen van bitcoins er niet voor zorgt dat je snel rijk wordt, eerder langzaam. Langzaam aangezien het kopen van bitcoins een pro-actieve handeling is voor koopkrachtbescherming en het verwezenlijken van financiële zelfbeschikking. Binnen het huidige bankenstelsel is er geen financiële autonomie, privacy en koopkrachtbescherming; alles is in feite gebaseerd op schuldbewijzen. De toenemende inflatie en negatieve spaarrente vernietigen het opbouwde vermogen (van spaargeld en pensioenen). Bitcoin gaat om de opbouw van een nieuw decentraal financieel gelijkwaardig systeem voor vermogensbescherming en -behoud. Dit kost tijd. Wanneer de waardepropositie van Bitcoin als een gezond decentraal geldstelsel zonder banken verder wordt onderkend, kan de koers tijdens een volgende financiële crisis ver omhoog schieten. De bitcoins worden steeds schaarser en de kapitaalmarkt is zeer klein. Er is internationaal genoeg vluchtkapitaal die naar een veilige haven zal zoeken. Dit is niet een gegeven feit. Bitcoin kopen moet je dan ook doen op basis van begrip over de werking en ontwikkeling van Bitcoin, zoals haar netwerk-effecten, en natuurlijk het huidige financieel repressieve beleid van de centrale banken.

zal ik sparen of beleggen

Het huidige financiële systeem en bankenstelsel is in verval waarbij de Euro systematisch verder zal worden ontwaard. Bitcoins kopen gaat ook om het ontsnappen aan de verwezenlijking van een totalitair neo-feodaal systeem op basis van schuldslavernij. Dit is het uiteindelijke resultaat van financiële repressie. Zonder financiële vrijheid, privacy en zelfstandigheid is er geen welvarende open samenleving en echte democratie mogelijk. Dit inzien kost ook tijd, maar op basis van een beter begrip, sta je wel sterker in de volatiele Bitcoin markt. Neem de tijd en neem voorzichtige stappen met het ontdekken van Bitcoin.

Bitcoin kopen & hodl

Deze ontwikkeling zal niet zonder hakken of stoten gaan en is verbonden aan risico’s. Kennis over Bitcoin is nog asymmetrisch. Vandaar, bitcoins kopen gaat nu altijd gepaard met flinke koers schommelingen (snel flink omhoog / snel flink omlaag) aangezien de globale handelsvolumes en de kapitaalmarkt nog zeer klein is. De volatiliteit wordt verder versterkt door pure speculatie van daghandelaren op basis van verschillende technische analyses, propaganda, misverstanden, oplichtingspraktijken en onbegrip. Gedegen kennis over Bitcoin ontbreekt bij de meeste mensen. De meeste daghandelaren speculeren op de koersschommelingen met marge op de ongereguleerde derivatenhandel. Schrik niet wanneer de koers plotseling valt door margin calls, blijf kalm en HODL.

De Bitcoin koers volatiliteit is te vergelijken met een achtbaan. Een Bitcoin analist (Twitter: @phraudsta) heeft in het artikel, Falsifying Stock-to-Flow As a Model of Bitcoin Value, de bovenstaande besproken modellen van PlanB over Bitcoin’s waarde ontwikkeling getoetst. Hij heeft ze niet kunnen falsifiëren. De modellen zijn correct. Hij heeft zelfs kunnen vaststellen dat er sprake is van statistische co-integratie. De Bitcoin koers is hier te vergelijken met een dronken man en Bitcoin’s voorraad tot productie ratio de weg naar huis. Hieronder kun je een grafiek zien over de manier waarop de Bitcoin koers in dollars is gecorreleerd met de stock-to-flow verloop.

Leestip: waar kan ik het beste BTC aanschaffen?
waarom bitcoins kopen

Niettemin, bitcoins kopen is gekoppeld aan een onvoorspelbare volatiliteit. Er is een opwaartse volatiliteit, maar ook een neerwaartse volatiliteit. Er kunnen heftige correcties optreden waardoor vaak onervaren handelaren in paniek verkopen. Ondanks de jarenlange volatiliteit van de onvolwassen Bitcoin markt, wordt er al meer dan 11 jaar hard gewerkt aan Bitcoin aangezien het gaat om de opbouw van een nieuw financieel technologisch wonderwerk. Speculatie en volatiliteit horen hierbij. Uiteindelijk zal de toenemende schaarste de marktwaarde gaan bepalen en de koers verder opwaarts sturen. Naarmate de markt groter, professioneler en volwassener wordt zal de volatiliteit verder afnemen (ontnuchteren).

Je kunt nooit dingen veranderen binnen de bestaande monetaire realiteit. Om verandering te bewerkstelligen moet je een nieuw monetair model bouwen dat het bestaande model overbodig maakt. Vandaar programmeurs, beleggers en entrepreneurs met een visie en passie voor Bitcoin werken voor de lange termijn. Elke programmeur of entrepreneur is welkom om een steentje bij te dragen aan Bitcoin. Het is een open-source project waar voortdurend aan wordt gewerkt door vrijwilligers en bedrijven (waaronder Twitter). Hierdoor wordt Bitcoin elk jaar een beter netwerk met een alsmaar sterker wordend netwerk effect 3 3. Een netwerkeffect is het effect dat ervoor zorgt dat een product of dienst meer waarde heeft voor iemand, naargelang er meer gebruikers zijn die hetzelfde product of de dienst al gebruiken. Dit betekent ook dat wanneer iemand van een product of dienst gebruik gaat maken, de waarde ervan voor huidige gebruikers zal toenemen of de potentie daartoe heeft. Bron: Wikipedia. Bitcoin kent 7 verschillende elkaar versterkende netwerk-effecten. Voor meer informatie: /bitcoin/network-effects/ × . Vanuit dit perspectief is bitcoins kopen bij een vertrouwde partij dan ook een slimme zet: een alsmaar sterkend wordend netwerk met een groeiende gemeenschap van gebruikers zal steeds meer waard worden. Het zal de vraag naar bitcoins verder versterken terwijl het aanbod steeds meer afneemt.

Wanneer zal ik de bitcoins kopen?

wanneer bitcoin btc kopen

Wil je goedkoop voor de beste prijs bitcoins kopen? Wanneer je niet van plan bent om dagelijks te handelen met bitcoins, kun je het beste een dollar cost averaging (dca) strategie gebruiken. Deze strategie is veilig en saai, maar levert het meeste op. Met deze strategie beperk je het marktrisico doordat je systematisch bitcoins koopt met eenzelfde bedrag in euro over regelmatige tijdstippen gedurende een lange periode. Wanneer koop ik dan bitcoins? Dat maakt niet zo veel uit. Bijvoorbeeld: je koopt elke week op zaterdag na het ontbijt voor € 50,- bitcoins (BTC) bij een goede exchange voor een periode van twaalf maanden. Je koopt BTC ongeacht de koers, je spaart zoveel mogelijk bitcoins en denkt er verder niet meer over na. Verder kun je ook een bedrag per maand reserveren om spontaan bitcoins bij te kopen tijdens een koersval. Aangezien de markt klein is, onvolwassen en emotioneel, kan de wisselkoers behoorlijk corrigeren of juist stijgen. Het is een ideaal instapmoment om na een flinke koersval weer bitcoins bij te kopen met een DCA-strategie met behulp van een betrouwbare dienstverlener.

Goedkoop bitcoins kopen – Hoe kan ik de goedkoopste bitcoin kopen?

Bitcoin bijkopen zou je dan verder kunnen doen op basis van een tijdsbepaling in het kader van Bitcoin’s monetaire halving cyclus. Dit kun je doen met behulp van het S2F-model van PlanB, technische analyse en op basis van speciale indicatoren, zoals de Mayer Multiple Indicator, de NVT ratio of de MVRV Z-score indicator. Op deze manier kan men echt op basis van kennis, technische analyse en Bitcoin on-chain analyse indicatoren, de optimale koop- en verkooppunten kunnen timen op een goede exchange en handelsplatform.

Buy bitcoin and hodl

Vandaar, pogingen om de goedkoopste bitcoin te bemachtigen doe je op basis van deze combinatie van factoren: technische analyses, analyse van onchain metrics, halving cyclus, markt sentiment, handelsindicatoren zoals de Mayer Multiple en een goed handelsplatform met een eigen orderboek (zoals Bitvavo) die je combineert met een handels-bot (zoals de Cryptohopper). De Bitvavo & Cryptohopper combi is ijzersterk en zal je in staat stellen om koelbloedig goedkoop bitcoins te kopen en voor de gewenste rendement weer te verkopen. Deze combo zal je helpen om automatisch winsten te pakken en verliezen te vermijden. Je kunt hierbij ver gaan en de traditionele financiële markten in beschouwen nemen. Ongeacht hoe ver iemand kan gaan, bitcoins kopen kan iedereen effectief en eenvoudig doen met een simpele dollar cost averaging strategie. De beste strategie is om gewoon te beginnen met het kopen van bitcoins en deze vast te houden zonder een ingewikkelde handelsstrategie of de implementatie een handels-bot. Just Buy & Hodl it and don’t trade it!

Ten slotte, zijn er ook speciaal ontwikkelde OEMS (Order & Execution Management systems) onder ontwikkeling die als een soort crypto-skyscanner de beste koersen op verschillende exchanges afzoeken en daar ook orders binnen enkele secondes afwikkelen. Hierdoor kan er automatisch voor de beste koers de goedkoopste Bitcoin worden gekocht. Een concreet voorbeeld van de toepassing van deze technologie is de smart exchange engine in de Swissborg Wealth App. Op dit moment biedt deze bitcoin trading app een vergelijkbare koers die je bij Bitvavo kunt verkrijgen. De goedkoopste bitcoin kopen doe veilig in Nederland bij Bitvavo.

Voor meer informatie:

Hoe kan ik de bitcoins kopen?

In dit hoofdstuk beschrijven we meer uitgebreid over een aantal manieren over hoe en waar je bitcoins kunt kopen.

Bitcoin kopen met iDEAL in Nederland!

bitcoin kopen bij bitvavo

Als het om de actieve handel en de beste aankoopprijs gaat, dan kun je het beste bitcoin kopen met iDEAL op een Nederlandse handelsbeurs zoals Bitvavo in Amsterdam. Bitvavo rekent een lage commissie (0.25%) en beschikt over over een aparte stichting voor het veilig beheer van klantentegoeden. Verder is er een gebruiksvriendelijk handelsplatform en een beheerde Bitcoin-wallet. Je kunt vanuit de handelsrekening alles beheren en de goedkoopste bitcoin bemachtigen. Verder is het mogelijk om het handelsplatform te koppelen met de Cryptohopper. Dit is een geautomatiseerde handels-bot waarmee gebruikers 24/7 met ongeëvenaard gemak kunnen profiteren van Bitcoin-handelsmogelijkheden. Het stelt bitcoin-handelaren in staat om automatisch handelsstrategieën uit te voeren. De goedkoopste bitcoin kopen op de gewenste prijsdoelen zal hierdoor een stuk makkelijker worden, maar niet minder risicovol. Verder zijn de aangekochte bitcoins verzekerd opgeslagen. Bitcoins kopen, verhandelen en verzekerd opslaan kun je allemaal doen bij Bitvavo. Voor meer informatie: Bitvavo Review.

BTCdirect bitcoin kopen

In Nederland zijn er verder verschillende dienstverleners, meestal makelaars, actief waar je Bitcoin met iDEAL direct en voordelig kunt kopen. Deze makelaars beschikken vaak ook over een mooi handelsplatform met wallet-ondersteuning, maar niet over een eigen orderboek. Ze kopen bitcoins in op de grote internationale handelsbeurzen en verkopen deze door aan haar gebruikers. BTC Direct is een klassieke en betrouwbare makelaar waar je voordelig en meteen veilig de aangekochte bitcoins kunt versturen naar je eigen wallet. Een BTCDirect kan verder direct gekoppeld worden aan een Trezor hardware wallet. Dit is de beste en veiligste methode om bitcoins te kopen en te bewaren. Voor meer informatie: BTCDirect Review.

bitcoin kopen blox

Ben je niet erg technisch en bang dat je de bitcoins verliest? Kijk dan eens naar de Blox -app. Bitcoin kopen met Blox is goedkoop voor een lage commissie (1%) en veilig. Blox stelt je in staat om alles met behulp een smartphone app te doen en waar Blox volledig in alle veiligheid de bitcoins voor je beheerd. Voor meer informatie: Blox Review.

Een andere goedkope Nederlandse makelaar waar je bitcoins kunt kopen met iDEAL is Coinmerce. Voor meer informatie over waarom het kopen van bitcoins met iDEAL bij een Nederlandse onderneming verstandig is, raden we het volgende verdiepende artikel aan:

Veilig Bitcoin kopen in het buitenland?

 • Vele beleggers willen graag goedkoop bitcoins kopen op de grote internationaal opererende Bitcoin en crypto exchanges die over grote handelsvolumes beschikken. Natuurlijk kun je een handelsrekening openen bij een exchange in het buitenland. Echter, het is wel even oppassen aangezien vele handelsbeurzen niet zijn gereguleerd waardoor de kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening niet altijd kan worden gewaarborgd. Voorbeelden van goede crypto exchanges in het buitenland zijn Bitpanda (iDEAL-ondersteuning & EU PSD2-licentie), Binance en Kraken. Je kunt hier o.a. via een normale SEPA-bankoverschrijving je handelsrekening van euro’s voorzien. Er zijn meer goede handelsbeurzen die je met elkaar kunt vergelijken en in combinatie zou kunnen gebruiken. Begin met een handelsrekening bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Het bedrijf heeft internationale ambities, staat genoteerd op Coinmarketcap, heeft groeiende handelsvolumes en rekent een zeer lage handelscommissie (max. 0,25 %). Voor meer informatie:

Bitcoins kopen en verhandelen met future-contracten!

bitcoin kopen met future contracten

Het is ook mogelijk om bitcoins te kopen en te verhandelen met termijncontracten. De dagelijkse prijsschommeling ofwel de volatiliteit is nog steeds heftig. De opwaartse en neerwaartse zigzag bewegingen van de Bitcoin koers kunnen je wakker houden! De volatiliteit zal op den duur meer en meer afnemen naarmate de economie en kapitaalmarkt blijft groeien. Je kunt de volatiliteit risico’s afdekken door te handelen in Bitcoin Futures en opties. De infrastructuur voor vooral ook de institutionele handelaren is toegenomen. De Amerikaanse Bakkt, CME en ErisX bieden BTC futures aan. Bitcoin (BTC) kopen met behulp van termijncontracten is goed mogelijk op een gespecialiseerde Bitcoin handelsplatform. Nederlandse particuliere beleggers kunnen het beste gebruik maken van het handelsplatform van Deribit. Let wel op, de handel in Bitcoin futures meteen hefboom is alleen geschikt is voor ervaren professionele handelaren en is verbonden met grote risico’s. Voor meer informatie:

Anoniem Bitcoin kopen zonder identiteitscontrole?

We hebben over dit onderwerp een apart artikel geschreven, maar in het kort: combineer een decentrale bitcoinbeurs zoals Hodl Hodl met een instant exchange dienstverlening zoals Changelly:

Kan ik bitcoin kopen vanaf de beleggersrekening?

Indirect kun je bitcoins kopen via de reguliere beleggingsrekening bij de bank of beleggersbank. Dit is mogelijk geworden dankzij de verschillende XBT/BTC trackers. We spreken hier specifiek over de Bitcoin ETP’s in de vorm van ETN’s, ETC’s en ETF’s.

bitcoin kopen beleggingsrekening
 • Bitcoin kopen via een ETP? De bekendste uitgever van een Bitcoin Exchange Traded Product (ETP) is XBT Provider (Coinshares). De Bitcoin XBTE wordt op de Nasdaq effectenbeurs van Stockholm aangeboden met ISIN nummer SE0007525332. Voor meer info: Bitcoin ETN’s.
bitcoin kopen BTCE XETRA
 • Bitcoin kopen via een ETC? Sinds juni 2020 op de Duitse Xetra-beurs in Frankfurt een BaFin goedgekeurde Bitcoin ETC beschikbaar: BTCetc (BTCE). Deze staat genoteerd met ISIN nummer DE000A27Z304. Vooralsnog is BTCetc nog niet beschikbaar in Nederland.
bitcoin kopen etf
 • Bitcoin kopen via een gereguleerde ETF? Bitcoin kopen met behulp van een ETF is natuurlijk super gemakkelijk en veilig. Sinds oktober 2020 is er op de effectenbeurs van Gibraltar een Bitcoin ETF genoteerd van de Canadese vermogensbeheerder Qi3. Het gaat om The Bitcoin Fund met ticker QBTC.U en ISIN nummer CA09175G1046. Institutionele beleggers in de Europese Unie met toegang tot de Gibraltar Stock Exchange hebben nu de optie om bitcoinaandelen te kopen met behulp van een veilige Bitcoin Exchange Traded Fund.
bitcoin kopen etf aandelen
 • Ten slotte, is er een verkapte Bitcoin ETF beschikbaar. MicroStrategy is aan de NASDAQ genoteerd (MSTR). Dit succesvolle softwarebedrijf heeft in totaal $410 miljoen (~ 40% van hun cashpositie) omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta en inflatie-verzekering. Indirect Bitcoin kopen door het beleggen in MicroStrategy is mogelijk. Door het kopen van MSTR-aandelen vanuit je beleggersrekening, koop je in feite een verkapte Bitcoin-ETF. Voor meer informatie: Bitcoin kopen via de beleggingsrekening.

Passief bitcoin kopen via een beleggingsfonds? 

bitcoin kopen en beleggen via Yieldt

Een uiterst gemakkelijke manier om bitcoins te kopen is door gebruik te maken van een Bitcoinfonds of een vermogensbeheerder die Bitcoin voor je belegt. Bitcoins kopen en beheerd beleggen is in Nederland mogelijk dankzij een samenwerking tussen de Bitvavo beurs en Yieldt. Voor nog geen 2000 euro kun je zelf de controle houden over je bitcoins op je Bitvavo rekening. Via een api-verbinding kan Yieldt actief voor je beleggen op de handelsrekening. Je hoeft zelf niets meer te doen. Voor meer informatie: Yieldt Review.

bitcoin kopen en passief beleggen

Wanneer je beschikt over een bedrag van minimaal 20.000 euro, kun je ook naar een goed Nederlands beleggingsfonds zoals BlockchainTraders stappen. Je legt het bedrag in het fonds en de leiding van het fonds zorgt voor de rest. Je hoeft je nergens meer over druk te maken. Voor meer informatie over het kopen van Bitcoin via een beleggingsfonds, neem contact met ons op.

Vertrouwd bitcoins kopen op de OTC-markt?

Wil je voor een zeer groot bedrag voor een goede prijs Bitcoin kopen? Er zijn vele grote beleggers die in alle privacy voor honderdduizenden euro’s goedkoop bitcoins willen kopen. Deze grote Bitcoin orders worden niet op het orderboek van een exchange gezet en direct afgewikkeld tussen de koper en verkoper waarbij een exchange of makelaar als de bemiddelende tussenpersoon fungeert. Dit wordt de over-the-counter (OTC) handel genoemd. De Bitcoin OTC-markt is volop onder ontwikkeling. In 2020 zal de OTC markt meer professioneel worden en kan een rijke belegger gemakkelijker in grote hoeveelheden goedkoop bitcoins kopen. De meeste Nederlandse dienstverleners beschikken over een OTC-desk. Een rekeninghouder kan contact opnemen met de klantenondersteuning voor meer informatie over de gang van zaken. Voor meer informatie: Bitcoin OTC handel

Zakelijk Bitcoin kopen?

Het is geen probleem zakelijk bitcoins aan te schaffen. De meeste makelaars en exchanges bieden de mogelijkheid aan om een bedrijfsrekening te openen. Verschillende dienstverleners bieden bitcoin bedrijfsrekeningen aan. Voor meer informatie:

Andere opties om bitcoin aan te schaffen?

 • Bitcoin kopen via de bank. Kan ik al direct bitcoins kopen bij de bank? Het bankwezen is niet bepaald vriendelijk ten aanzien van Bitcoin. Er is in Nederland nog geen bank die bitcoins te koop aanbiedt, maar er zijn al manieren om bitcoins te gebruiken in combinatie met een neobank (Revolut) of bij een vooruitstrevende buitenlandse bank zoals Bank Frick in Liechtenstein, de Duitse Bitwala bank, de Zwitserse Vontobel bank etc. Voor meer informatie: Bitcoins kopen bij de bank?
 • Bitcoin kopen met PayPal. In de loop van 2021 zal PayPal Bitcoin toevoegen voor Nederlandse gebruikers. Voor meer informatie: Bitcoin kopen met PayPal?
 • Bitcoin kopen voor prijsspeculatie bij een alternatieve Bitcoin broker. Wil je op korte termijn puur met Bitcoin speculeren, dan kun je overwegen om bij eToro bitcoins te kopen. Let op, je zult hierdoor niet zelf in bezit zijn van de betreffende bitcoins. Het gaat hier om het kopen en verkopen van Bitcoin voor het verkrijgen van rendementen in euro’s en het handelen in de reguliere valutamarkten via een combinatie van CFD’s. Waarschuwing. Er zijn vele CFD-brokers actief waar je zogenaamd bitcoins kunt kopen. Dit is niet het geval, je handelt hier met Bitcoin-CFD’s. Het kopen van Bitcoin-CFD’s is uiterst risicovol op een CFD-handelplatform. De meeste beleggers (>70 %) verliezen hun geld. Vandaar, Bitcoins kopen kun je het beste vertrouwd doen bij een Nederlands bitcoinbedrijf.
 • Bitcoins kopen met een creditkaart? Gebruikers van een exchange of wisseldienst kunnen ook bitcoins kopen met een creditcard. Dit is niet een aanrader vanwege de hogere conversiekosten die in rekening worden gebracht door de bank en kaartverstrekker.
 • Bitcoins kopen via een oubollige SEPA-transactie. Dit kan bij elke bitcoinbeurs, maar van de andere kant er zullen in de toekomst diensten beschikbaar zijn waar je direct je bitcoins kunt versturen als een  overschrijving (SEPA) naar elke IBAN-rekening van keuze! We houden het in de gaten.
bitcoin cadeaubonnen kopen
 • Bitcoins kopen als een cadeaubon of als een voucher. Je kunt ook bitcoins kopen in de vorm van vouchers of als een cadeaubon voor vrienden of derden bij het Nederlandse bedrijf Bit4Coin. Trouwens, je kunt ook bitcoins kopen en omzetten in vouchers of cadeaubonnen bij Bitrefill. Deze kun je online uitgeven voor alle mogelijke goederen en diensten bij onder andere Bol, Zalando, Play Station, Steem en Amazon.

Bitcoin kopen en hedgen!

 • Bitcoin kopen en hedgden met termijncontracten – optie 1. Een goede manier om een Bitcoin belegging te hedgen is met behulp van opties en termijncontracten. Met behulp van Bitcoin call options, put options, futures en trackers kunnen traders en beleggers volatiliteit risico’s afdekken. In Nederland kunnen professionele handelaren dit uitstekend doen met behulp van het handelsplatform van Deribit. Voor meer informatie: Deribit Review
 • Bitcoin kopen en hedgden met handelsgereedschappen – optie 2. Vergeet niet om naar de beschikbare risico management tools te kijken. Bijvoorbeeld, een optie is om automatische verkoop en koop orders in te stellen op een Bitcoin handelsbeurs. In Nederland heeft Coinmerce een gemakkelijk op te zetten auto order optie ontwikkeld om automatisch op bepaalde prijspunten bij te kopen of te verkopen (Bitcoin stop-loss orders). 
 • Bitcoin kopen en hedgen met stablecoins – optie 3. Je kunt bitcoins hedgen door een gedeelte van de winst om te zetten in stablecoins. De handelsrekening van Bitcoin Meester beschikt over verschillende stablecoins waarover je ook automatisch een 3 % rente verdient. Bij Bitcoin Meester kun je super eenvoudig een gedeelte van je winst veilig pakken en vasthouden in Amerikaanse Dollars gedurende correcties en daarover passief geld verdienen.
 • Bitcoin kopen en hedgen met goud – optie 4. Een interessant alternatief voor het afdekken van volatiliteit risico’s om gebruik te maken van de Bitcoin Gold exchange van Vaultoro. Dit is een professioneel edelmetaal handelsbeurs met een opslag- en betalingsplatform voor edelmetalen en Bitcoin. Op deze manier kun je makkelijk je vermogen beheren in goud en ook in Bitcoin bij een uitstekende edelmetaal custodian in de wereld. De eerder genoemde Nederlandse Bitcoin Meester kan hier ook worden gebruikt aangezien dit platform de met goud afgedekte Paxos Gold (PAXG) stablecoin ondersteund.
 • Bitcoins kopen en rente verdienen over bitcoin zelf – optie 5. Tegenwoordig is het mogelijk om bitcoins te kopen en vervolgens daarover rente te verdienen. Bitcoin kopen kan een mooi maandelijks rendement opleveren door de opkomst van Bitcoin kredietmarktplaatsen. Bitcoin houders kunnen hier een passieve rentevergoeding verdienen. Dit kan onder meer door gebruik te maken van een BlockFi Interest Account van het Amerikaanse bedrijf BlockFi of de fixed income investment funds van het Duitse bedrijf Bitbond. Er zijn verschillende opties. Voor meer informatie: Selectie van Bitcoin Lending platforms

Waarom zou ik Bitcoin kopen? Bitcoin is zelf een hedge!

We hebben eerder al aangeven waarom bitcoin een interessante belegging is aangezien de toenemende schaarste de prijsontwikkeling stuurt en als een activa een zeer hoge sharpe ratio heeft. Zeker, beleggers en miners hegden op korte termijn de prijs van Bitcoin met opties, futures, stablecoins en goud; maar wat we ook niet moeten vergeten is dat beleggers bitcoins kopen omdat het net zoals goud geen correlatie heeft met andere activa en de reguliere effectenbeurzen. Uit een diversificatie oogpunt is Bitcoin uniek. Bitcoin kopen kun je samen met een positie in goud zien als de ultieme hedge tegen een falend systeem van financiële repressie waarbij de waarde van alle activa behoorlijk kunnen dalen en waarbij de exponentiële schuldenopbouw blijft toenemen. Het is vanuit deze optiek dat de vermogensbeheerder Paul Tudor Jones bitcoin in zijn portefeuille heeft opgenomen. Hieronder in de tabel kun je zien hoe bepaalde activa zijn gecorreleerd met de activa die op de reguliere effectenmarkten worden verhandeld.

Een tabel spreekt boekdelen. Waarom niet, begin meteen klein bedrag en koop een beetje bitcoin (BTC) bij een goede en vertrouwde bitcoin dienstverlener!

Waarom bitcoins kopen? Bitcoin’s Sharpe ratio is hoog.

De koersvolatiliteit en angst voor Bitcoin’s koersschommelingen kan ook uit de volgende invalshoek worden bekeken: de Sharpe ratio. De Sharpe ratio van Bitcoin veel hoger in vergelijking met alle andere mogelijke activa. Hieronder in de grafiek kun je een vergelijking zien tussen Bitcoin’s Sharpe ratio met die van Amerikaanse activa en goud.

bitcoin kopen risicovol
Bitcoin’s Sharpe ratio in 2019 is > 3 = nu nog voordelig BTC sats kopen!

Inderdaad, bitcoins kopen is niet zo risicovol als je gewoon voor de lange termijn belegt. Bitcoin heeft een veel hogere Sharpe-ratio dan alle mogelijke populaire beleggingsactiva. Bitcoins kopen is voor elke belegger een verantwoorde beslissing. Bitcoin heeft als nieuw beleggingsobject een zeer hoge Sharpe-ratio, beschikt over netwerkeffecten en krijgt verder ondersteuning krijgt van PlanB’s wiskundig model. In 2020 zullen de modellen flink verder worden beproefd tijdens de volgende Bitcoin halving en de aanstaande economische recessie. Zal ik bitcoins kopen en daarmee het risico nemen dat het model toch niet werkt zoals uitgerekend? De hoge Sharpe-ratio geeft in ieder geval aan dat dat een belegger zeer veel extra rendement kan behalen voor het genomen risico. Bitcoins kopen doe je dan ook voorzichtig met beleid. Koop bitcoins met geld waarmee je een risico kunt nemen en dat je kunt veroorloven om te verliezen.

bitcoin kopen ideal

Waarom zou je op basis van deze informatie niet alvast voordelig een beetje bitcoins kopen? De bitcoins zijn uiterst schaars, worden steeds schaarser. De unieke stock-to-flow verhouding van Bitcoin is superieur dan die van goud, de Sharpe ratio is hoog en het Bitcoin netwerk wordt elk jaar sterker.

Wanneer bitcoin kopen? Ook tijdens een liquiditeitscrisis en financiële crisis?

Tijdens een nieuwe onzekere crisisperiode veranderen koersen sneller en onvoorspelbaarder. Eerst komen beleggers in moeilijkheden tijdens een liquiditeitscrisis waarbij veilige haven activa zoals goud en bitcoin eerst verkocht worden aangezien ze geen of minder contractuele tegenpartij risico’s hebben. Hierdoor kunnen ze makkelijker voor meestal dollars worden ingewisseld. Een liquiditeitscrisis zorgt voor deflatie en veroorzaakt daardoor al snel een nieuwe krediet/bankencrisis. Centrale banken zullen door het voeren van een beleid van verdere financiële repressie banken, overheden en bedrijven moeten redden via allerlei kapitaalinjecties. Dit zal op termijn zorgen voor geldontwaarding en verhoogde inflatierisico’s, mogelijke nieuwe staatsschuldencrisis en daarmee ook meer interesse voor veilige ongecorreleerde activa.

Dit scenario biedt mogelijkheden voor een value investor met een lange termijnvisie voor bitcoin. Bitcoin is ontworpen om als een anti-fragiel decentraal financieel netwerk altijd te kunnen blijven werken waarbij de bitcoin sats als een objectieve monetaire basis (M0) en rekeneenheid kunnen dienen. De bitcoins zijn absoluut schaars en representeren een uniek monetair bezit zonder tegenpartij risico’s. Het gehele fragiele centraal gestuurde financiële schuldensysteem op basis van fiat-geld is gebaseerd op basis van tegenpartij risico’s met betrekking tot schuldbewijzen en -instrumenten. Het is uiteindelijk afhankelijk van een vertrouwen in de expansieve monetaire politiek van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Wanneer het vertrouwen verdwijnt door bijvoorbeeld een zwarte zwaan scenario zoals een pandemie, zal het systeem volledig kunnen imploderen. Bitcoins kopen kun je beschouwen als een verzekering tegen een fragiel financieel schuldensysteem en bankencrisis. Voor meer informatie: bitcoins kopen als een verzekering tegen een nieuwe schuldencrisis?

Bitcoins kopen is beleggen op lange termijn!

bitcoin en crypto beleggingsfondsen

Bitcoins kopen kun je het beste doen met als instelling dat het een lange termijn investering is. Bitcoin is een geleidelijke financiële paradigma verschuiving en zal als een nieuwe beleggingsklasse een transitie van het wereldwijd vermogen inhouden. Het huidige monetaire beleid van de centrale banken veronderstelt financiële repressie en vermogensvernietiging. Het behoud van technisch bankroete systeembanken zoals de Deutsche Bank, zal een nieuwe golf van socialisering van schulden inhouden via de bankenunie waarbij uiteindelijk de Nederlandse belastingbetalers mede voor zullen opdraaien. De behoefte aan deflatoire monetaire goederen zal toenemen naar mate schulden verder exponentieel blijven stijgen en fiat-valuta’s zoals de euro verder worden ontwaard. Bitcoin is een verzekeringspolis tegen het monetaire wanbeleid van staat en bankwezen. Vanuit dit perspectief is bitcoins kopen een lange termijn belegging en is het snel verkopen van de aangekochte bitcoins onverstandig. Hieronder kun je een uitstekend gesprek zien tussen Trace Mayer (Bitcoin belegger en analist) en Preston Pysh (financieel analist – Investor’s Podcast Network) over Bitcoin als een unieke eenmalige kans in het leven om een deel te zijn van een wereldwijde vermogenstransitie. De gebruikte terminologie (zoals de grafieken van PlanB, Bitcoin’s stock-to-flow ratio, Bitcoin’s Sharpe-ratio etc.) wordt op deze site en pagina verder uitgediept.

 • Ontdek Bitcoin en start met het kopen van een aantal Bitcoin sats bij een goede bitcoin dienstverlener in Nederland! 

Waarom zou ik bitcoins kopen? Financiële autonomie!

waar bitcoins kopen

Zoals je het misschien al hebt gemerkt, in deze Bitcoin kopen startersgids gaan we uit van een lange termijn Bitcoin visie. Bitcoin is een bijzondere technologische uitvinding voor de mensheid. Wat is hier de essentie van: Bitcoin werkt als digitaal contant geld op het internet. Het heeft als bijzondere eigenschappen dat het schuldvrij, peer-2-peer, gedecentraliseerd en zelfstandig werkend cryptogeld is. Er is geen inmenging van derde partijen en er zijn geen derde partij risico’s. Bitcoin kent daardoor geen censuur en beschermt je financiële privacy en onafhankelijkheid. Het kan niet door overheden en banken worden beheerd en gemaakt of worden geconfisqueerd. Zoals al eerder aangekaart, Bitcoin heeft een nieuwe monetaire scheiding der machten verwezenlijkt: de macht over het geld en vooral over de geldcreatie wordt gescheiden van de controle van de overheden, de systeembanken en de centrale banken. Bitcoin werkt onafhankelijk en zelfstandig zonder deze instellingen.

bitcoin

Bovendien, Bitcoin is een nieuwe vorm van gezond autonoom hard geld. Niet in de traditionele betekenis als een werkelijk bezit met intrinsieke waarde zoals goud, maar in een nieuwe gelijkwaardige digitale betekenis 4 4. Voor een uitstekende argumentatie over waarom Bitcoin harder gezond geld is dan goud en de eeuwenoude gouden standaard; willen we onze lezers attenderen op The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking (2018). Dit is een boek over de geschiedenis van het geld geschreven door de econoom Dr. Saif Ammous. Bestebank.org heeft verschillende artikels over dit onderwerp geschreven. Voor meer info: /bitcoin/bitcoin-standard/ ×
Het is een onvervreemdbaar, schaars virtueel bezit binnen een wereldwijd decentraal netwerk. Dit netwerk omvat een enorme infrastructuur, welke gegrondvest is in een nieuwe internet technologie: de blockchain. Bitcoins zijn in feite het digitale contant geld van het internettijdperk en ze verschaffen ons financiële zelfbeschikking. Het Bitcoin netwerk is nu de financiële ruggengraat van innovatieve fintech bedrijven en zal een nieuwe vrije globale p2p-economie gaan vormen.

Naarmate deze nieuwe financiële markt groeit, de technologie vooruitgaat en de marktkapitalisatie toeneemt; dan zal de Bitcoin als een nieuwe vorm van goud fungeren. In die zin kan Bitcoin bijdragen aan de ontwikkeling van een alternatieve gezondere globale vrije markteconomie. Een decentrale economie gebaseerd op het scheppen van welvaart op basis van besparingen en lange termijn investeringen. De briljante econoom en politiek filosoof Friedrich von Hayek waarschuwde in zijn boeken voor de gevaren en negatieve gevolgen van ons huidige financiële systeem voor onze economie, koopkracht, vrijheid en welvaart. In het volgende interview spreekt Hayek over geld en het toepassen van een nieuwe scheiding der machten: 

I don’t believe we shall ever have a good money again, before we take the thing out of the hands of government. We can’t take it violently out of the hands of government. All we can do is by some sly, roundabout way introduce something that they can’t stop.

 • Nu is er Bitcoin! Ontdek deze nieuwe omweg naar financiële vrijheid met behulp van een goede bitcoin dienstverlener

Waarom Bitcoin kopen? Geen manipulatie door banken, maar financiële emancipatie!

hoe kan ik bitcoins kopen in nederland?

De bitcoin koers kan niet worden gestuurd door banken via onderlinge prijsafspraken. Banken sturen en manipuleren alles naar hun hand zodra ze dit kunnen in de vorm van negatieve rentes, geldcreatie (kwantitatieve verruiming), Libor rente, de Silver en Gold Fix en de Forex handel.  De financiële top van de centrale banken en systeembanken bepalen alles.

De verliezen van de systeembanken zullen uiteindelijk weer worden gesocialiseerd. Alle verliezen en onbetaalbare schulden zullen bij een bankroet (van bijvoorbeeld de Deutsche Bank) hoofdelijk omgeslagen worden over alle Nederlandse belastingbetalers op bevel van de top van de Europese bankenunie en het ESM. Koersen van aandelen en obligaties worden nu door de geldprinter kunstmatig hoog of op een bepaald prijsniveau gehouden.

Dit gesloten totalitair financieel systeem staat in contrast met Bitcoin als een open gelijkwaardig decentraal financieel systeem. Bij de prijsontwikkeling van Bitcoin hebben we te maken met een vrije marktwerking die niet direct door reguliere geldcreatie en rentevoeten kan worden gestuurd. Geld wordt door banken op basis van fractioneel bankieren als schuld uit het niets geschapen.

Bitcoin is volledig gedistribueerd en niet kan worden veranderd door derden zoals banken. Bitcoins kunnen niet worden uitgegeven door een centrale bank. Het is een vrije digitale valuta die door niemand wordt gecontroleerd. Het Bitcoin netwerk kent geen censuur. Niemand kan een Bitcoin transactie stoppen of verbieden. Het kopen van bitcoins kun je zien als het equivalent van het kopen van digitale roerende goederen in een open-source globaal decentraal en technologisch netwerk. Bitcoin is ontwikkeld uit de gedachte dat geld als een transactiemiddel kan worden geschapen zonder de noodzaak voor het includeren van banken noch overheden. Geld als een legitiem transactiemiddel kan worden geschapen puur op basis van vastgestelde mathematische regels (algoritmes) en encryptie volgens de principes van goud. Het kan niet worden gemanipuleerd aangezien alles getoetst kan worden met behulp van Bitcoin’s driedimensionaal boekhoudsysteem.

handleiding bitcoins kopen

Bitcoins kunnen niet tot in oneindigheid worden geprint noch worden gedeeld. Het totaal aantal bitcoins in omloop zijn maximaal 21 miljoen. Alles ligt mathematisch vast en is veilig versleuteld. Een transactie kan onmiddellijk plaatsvinden tussen twee personen, zonder de tussenkomst van een bank die voor die transactie een vergoeding of inzage wil hebben. Niemand kan ingrijpen in deze transactie of deze transactie voorkomen.

Bitcoin staat een voor vrij, onafhankelijke peer-to-peer financieel netwerk zonder ”vertrouwde derde partij” autoriteiten zoals banken en overheden. Het bevat de mogelijke revolutionaire kracht om fiatgeld als machtsmiddel van de internationale bancaire elite te omzeilen en te ontkrachten. 

Bitcoin kan geld weer terugbrengen naar het volk, de burgers. Bitcoins democratiseren en decentraliseren de macht van geld. Fiat geld, zoals de Euro, is een fiduciaire digitale virtuele macht over ons, vooral in de vorm van schuld. Als digitale nummertjes op een bankrekening is het niet ons onvervreemdbaar eigendom. Fiatgeld wordt als schuld geschapen en alle nummertjes zijn uiteindelijk terug te leiden naar digitale schuldcertificaten in handen van de banken. Hieronder kun je Andreas Antonopoulos aan het woord zien over hoe Bitcoin de mensheid helpt om te ontsnappen uit het systeem van het huidige internationale bankenkartel:

Bitcoins komen zonder deze derde partij risico’s. Ze zijn schuldvrij jouw onvervreemdbaar virtueel bezit. In jouw eigendom zijn vrij te gebruiken als digitaal cryptogeld. Wordt je eigen bank en bemeester je eigen financiële vrijheid en onafhankelijkheid met behulp van bitcoins. Bitcoins kopen en financieel autonoom worden is makkelijker dan je denkt.

Bitcoins kopen? Vermijd confiscatie en diefstal van je geld!

Wanneer je bitcoins koopt en veilig vast zet op een beveiligde wallet, zijn ze jouw eigendom. Bitcoins kunnen niet door andere belanghebbenden zomaar worden geconfisqueerd. Wanneer je geld op een bank hebt staan, leen je dit in feite uit aan de bank en is het in feite niet meer je geld. Het wordt dan ook fiduciair geld genoemd. Wanneer de bank in de problemen komt, kan deze tijdens een bank holiday een gedeelte of al je geld kunnen confisqueren via een bank bail-in. Banken sluiten altijd tijdens crisis periodes. Tijdens de recente protesten in Hong Kong, Libanon en Chili sloten de banken de deuren en bemoeilijkten ze de toegang naar het geld voor de bevolking. Dit kan niet met Bitcoin. Bitcoin is altijd open en je hebt altijd toegang tot je bitcoins die jezelf veilig hebt opgeslagen in een versleutelde bitcoin-wallet. Niemand kan daar zo maar aankomen. Zelfs de fiscus niet.

Alleen wanneer ze bij je langs komen en je dwingen je bitcoin-wallet te openen en de bitcoins aan de overheid af te dragen kun je theoretisch gezien een gedeelte verliezen…. maar wie zet nu al zijn geld in een portemonnee? Wanneer je er voor zorgt dat je vermogen wordt verspreid over een aantal bitcoin-wallets op verschillende locaties, zal het onmogelijk worden voor de overheid of andere dieven om al jouw bitcoins te bemachtigen. Bovendien zijn er verschillende hardware wallets met geheime, verstopte portemonnees beschikbaar! Een concreet voorbeeld is de Trezor. Met andere woorden, met een slimme Bitcoin vermogensbeheer strategie, kun je jezelf optimaal beschermen tegen een mogelijke confiscatie van je Bitcoin vermogen. In het verlengde hiervan kun je ook stellen dat het onmogelijk is om bitcoins te stelen. Wanneer iemand zijn bitcoins goed heeft verspreid en versleuteld over verschillende wallets met verschillende passwords, 2FA en meervoudige handtekeningen, zal het onmogelijk worden voor een dief om je bitcoins te stelen. Dit is een duidelijk voordeel van Bitcoin ten aanzien van goud. Tijdens een valutacrisis en hyperinflatie kan de overheid het goud van haar burgers opeisen. Bijvoorbeeld, in Venezuela wordt goud van vluchtende burgers door de grenspolitie geconfisqueerd.  

Bitcoins kopen? Bitcoin als de killer-app voor behoud van financiële privacy en handelsvrijheid!

Bitcoins kunnen niet worden onderschept en daarom is er geen manier beschikbaar om de transacties zelf te belasten met een hypothetisch Bitcoin belastingsysteem. Bovendien zijn de transacties zeer privacy vriendelijk. Bitcoin transacties worden niet direct gekoppeld aan personen en eigenaren van bitcoin wallets. Iemand die zijn financiële privacy lief is, kan bij het kopen van bitcoins veel beter aan zijn trekken komen. Alleen wanneer een persoon de adressen van de bitcoin wallet publiek zou vrijgeven, kan de betreffende persoon gekoppeld worden met de betreffende Bitcoin transacties. Als vuistregel geldt echter dat alleen de eigenaar van de Bitcoin-wallet precies weet hoeveel bitcoins deze heeft. De privacy van bitcoins, Bitcoin wallets en bitcoin transacties is veel beter gegarandeerd en altijd verzekerd, dan dit het geval is met normale banktransacties.

De bitcoins zijn de killer app van de blockchain: het is het ideale middel om kost effectief, vertrouwd en extreem veilig financiële transacties af te wikkelen zonder dat deze gecensureerd kunnen worden. Een concreet voorbeeld: op 5 december 2019 werden een aantal zeer grote BTC transacties verstuurd over het netwerk voor zeer lage kosten. Het ging om drie transacties: 46,000 BTC ($337 miljoen) voor een fee van $0.40, 43,500 BTC ($313 miljoen) voor een fee van $1,00, en 57,000 BTC ($415 miljoen) voor een fee van $5,00. Er werd gezamenlijk door deze partij $1,07 miljard in BTC verzonden voor een totale miner fee van $6,40!

Dus, bitcoins kopen kan een zekere strategie zijn om geld goedkoop globaal rond te stoten met vele betere privacy garanties en veiligheid. Kijk, je bent letterlijk je eigen bank, een Bitcoin bank aangezien jij het bent die zelf de controle heeft over jouw bitcoins en wat je er mee doet. Dit met maar een fractie van de kosten en nauwelijks of geen risico’s wanneer je gebruik maakt van de beste Bitcoin portemonnee. Naarmate bitcoins meer en meer gemeengoed worden, zal ook de prijs verder omhoog gaan. Bitcoin is een gedecentraliseerd autonoom financieel systeem voor de vrije handel in monetaire waarden, goederen, waardepapieren en eigendomsrechten.

Bitcoin heeft geen tegenpartij risico’s en heeft de mogelijkheid om o.a. het beurswezen volledig overbodig te maken. De beurs is niet voor het volk en voor de kleine bedrijfjes. De beurzen zijn gecentraliseerde, gereguleerde en gemanipuleerde markten. Bitcoin is een vrije, ongereguleerde market die 24/7 elke dag van het jaar open is voor iedereen! Er is een vrije marktwerking en iedereen met internet over de hele wereld kan deelnemen aan deze Bitcoin markt.

bitcoins kopen

Een aandelenbeurs is een systeem dat werkt voor de grote bedrijven en groot kapitaal. Het staat in dienst van de megabanken. Bitcoin kan hier een verandering in brengen en dit kapitaal democratiseren, de beurs uit de klauwen van de grote megabanken halen. Dit kan gebeuren door een extra protocol toe te voegen aan Bitcoin. Een protol die het mogelijk maakt om o.a. eigendomsrechten toe te kennen aan specifieke bitcoins. Dit protocol stelt iedereen dan in staat om uiteindelijk een eigen investeringsbank en makelaar te worden in waardepapieren. Dit is een revolutionaire technologische innovatie die Bitcoin een nieuwe toepassingsdimensie geeft om ons gehele financiële systeem met het beurswezen en het contractrecht te democratiseren en te dis-intermediëren! Dit wil zeggen dat de Bitcoin technologie de mogelijkheid biedt om alle dure traditionele ”vertrouwde” tussenpartijen te elimineren. Bitcoin kan in dit opzicht worden vergeleken wat MP3 bestanden hebben gedaan voor de muziekindustrie of VOIP voor de telefoon. Bitcoin is Money over IP (MOIP).

Bitcoins kopen – voor het vermijden van Forex kosten, kapitaalrestricties en geldontwaarding!

Bitcoins kunnen internationaal elke dag op elk tijdstip worden verhandeld en transacties kunnen onmiddellijk geschieden zonder dat een tussenpartij deze kan stoppen of daarvoor kosten in rekening brengt. Het overboeken van financiële transacties geschiedt zonder Forex en andere bancaire kosten en omzeilt alle mogelijke kapitaalrestricties tussen landen. Een bedrijf in Venezuela kan makkelijk kapitaalrestricties en financiële sancties omzeilen door internationale bestellingen af te rekenen in bitcoin. Via een decentrale handelsbeurs of een instant exchange zoals Changelly, zou een gedeelte van de ontvangen bitcoins kunnen worden omgewisseld voor een Amerikaanse Dollar of gouden stablecoin. Op deze manier worden volatiliteitsrisico’s afgedekt en geldontwaarding door (hyper)inflatie vermeden.

Bitcoin is in dit geval een belangrijk hulpmiddel en kan ook in escalerende valuta-oorlogen een belangrijke rol kunnen spelen. Onder meer de Chinese Yuan en de Amerikaanse Dollar zijn in een valuta oorlog verwikkeld. Bitcoin zal tijdens escalerende valuta oorlogen en toenemende financiële repressie als een steeds sneller wervelend zwart gat voor alle lokale fiat valuta’s gaan werken. Een scenario van een voortschrijdende hyperbitcoinization zou kunnen optreden. In dat geval kan de koers van Bitcoin astronomisch gaan stijgen. Zal Bitcoin in een omgeving van escalerende geldverruimingsprogramma’s, valutacrisis en negatieve rente als een alternatieve strategische digitale reserve-valuta worden gebruikt voor vermogensbescherming?

Bitcoin kopen –  beleggers op Wall Street doen mee!

Normaal is het grootkapitaal het eerst met het beleggen in nieuwe effecten of een nieuwe activaklasse. Bitcoin is uniek in die zin dat steeds meer institutionele beleggers bitcoins willen kopen, maar door complexe regelgeving en voorwaarden nog niet in staat zijn om dit volledig te doen. Voor meer informatie:

Bitcoin kopen – wat zijn de risico’s en uitdagingen?

Er zijn altijd risico’s verbonden met een belegging in een nieuwe beleggingsklasse. We hebben er een uitgebreid artikel over geschreven. Voor meer informatie:

Bitcoins kopen – de millenials en volgende generatie.

Het zijn vooral de millennials (Generatie Y) die Bitcoin kopen en blockchain technologie omarmen. Ze zetten zich bovendien af tegen de babyboomgeneratie die onder vele betere economische omstandigheden hun bestaan konden opbouwen. De jongere generaties hebben de financiële crisis meegemaakt en de gevolgen vandaar gezien. De status quo van instituties van onder meer de financiële orde en bankwezen wordt ter discussie gesteld. Millennials gaan liever naar de tandarts dan naar de bank. Millennials zijn veel armer en meer schuldbelast in vergelijking met de tijd dan hun ouders hun leven opbouwden. Ze kunnen niet meer op de woningmarkt komen door onder meer te dure koopwoningen en te veel studieschuldbagage. De jongere generaties zijn verder veel meer tech savy en opgegroeid met de uitbouw van het internet, smartphone technologie en gaming. Het internet van geld en digitale activa zijn geen vreemde fenomenen. De financiële paradigma verschuiving en verdere adoptie van Bitcoin en blockchian tech zal vooral door deze en nieuwe generaties worden voltrokken. Bitcoins kopen als een vorm van vermogensbescherming zal voor een millennial natuurlijk aanvoelen dan het kopen van een gouden munt met een oude koningin erop gestempeld. Hieronder kun je een uitstekende presentatie bekijken (the economics of cryptocurrencies) van Thomas Lee van Fundstrat. Deze presentatie werd tijdens de Upfront Summit 2018 gegeven en gaat over waarom millennials bitcoins kopen:

De nieuwe Bicoin technologie wordt door de nieuwe generaties in gebruik genomen en verder ontwikkeld. Begin voorzichtig en koop bitcoin (BTC) bij een goede bitcoin dienstverlener!

Is er een alternatief voor Bitcoin (BTC)?

De Bitcoin broncode is open-source en niet beschermd door een patent van een uitvinder. De anonieme uitvinder, Satoshi Nakamoto, heeft de broncode vrijgegeven aan de wereld en is organisch verder ontwikkeld door een opbloeiende Bitcoin gemeenschap. Door de jaren heen heeft Bitcoin zeven elkaar versterkende netwerk effecten opgebouwd waardoor er vanuit een monetair standpunt gezien, geen alternatief is voor Bitcoin. Bitcoin is het hardste geld dat de mensheid ooit heeft uitgevonden en heeft door de netwerk effecten unieke emergente eigenschappen die niet kunnen worden gekopieerd. Zeker, de Bitcoin broncode kan worden gekopieerd en gemodificeerd; maar haar netwerkeffecten niet. Deze redenering geldt ook voor de Bitcoin vorken of andere crypto projecten die de Bitcoin naam hebben overgenomen en misbruiken om beleggers te misleiden. Iedere slimme ontwikkelaar kan een eigen Bitcoin alternatief scheppen of de Bitcoin naam overnemen, maar wie zal deze uiteindelijk omarmen, accepteren en beveiligen tegen aanvallen? Laat je niet misleiden, er is maar een echte originele Bitcoin project en dat is Bitcoin (BTC). Aanbevolen om te lezen:

Bitcoins kopen en opslaan!

bitcoin cold storage wallet

Waar kan ik mijn gekochte Bitcoins het beste opslaan?Dit is een cruciale vraag. Voor de onzekere beginner volstaat het om op de aangekochte bitcoins eerst op een handelsbeurs te bewaren. Het is dan wel van belang dat je deze rekening verder beschermt met tweede factor authentificatie codes. Niettemin, dit is niet de beste praktijk aangezien de exchange voor jou de bitcoins bewaart. Uiteindelijk wil je de bitcoins in eigen bezit hebben. Bitcoins kopen doe je op eigen verantwoordelijkheid. Financiële vrijheid en zelfstandigheid komt verantwoordelijkheid. Als het gaat om de aangekochte bitcoins in eigen beheer te beveiligen, dan raden we je aan om een hardware wallet zoals de Trezor bij Cryptomaan te kopen. Kijk, we vergeten snel hoe belangrijk het is om onze online veiligheid en privacy te optimaliseren om o.a. diefstal van de aangekochte bitcoins te voorkomen. Voor meer informatie:

Conclusie – Bitcoin kopen

Bitcoins kopen met gedaan worden op basis van kennis en overtuiging over de waardepropositie van Bitcoin. Door de volatiliteit is het zeer risicovol om actief te handelen met bitcoins. Het is nog meer risicovol om te handelen in termijncontracten en hefbomen. Bitcoin is het beste te beschouwen als een speculatieve lange termijninvestering op de succesvolle ontwikkeling van een nieuwe beleggingsklasse die uiteindelijk direct concurreert met het inflatoire fiat-basisgeld van centrale banken en uiteindelijk de goudbaren in de kluizen van centrale banken als het uiteindelijke solide geld. Deze goudbaren dienen nu nog als de ultieme veilige haven van de centrale bankiers. Echter, Bitcoin is in vele opzichten vele malen superieur dan goudbaren. Geld is uiteindelijk een sociale technologie die evolueert, maar de geschiedenis wijst telkens uit dat we terugkeren naar solide geld (sound money) voor het scheppen van echte duurzame welvaart. In het licht van de huidige globale schuldenzeepbel, representeert Bitcoin zowel een monetaire evolutie als een revolutie waar de mensheid weer terug zal moeten grijpen naar een nieuwe vorm van solide geld. Bitcoin is digitaal solide contant geld, het nieuwe digitale goud van het internet die het beste past als basisgeld in het huidige informatietijdperk en deze 21ste eeuw waar we de opkomst van vele nieuwe verbluffende technologieën nog zullen zien. Bitcoins kopen doe je voor de lange termijn met behulp van een goed doordachte DCA-strategie.

bitcoin kopen ideal

Bitcoins kopen kun je het beste vertrouwd toen bij gereguleerde Nederlandse bedrijven: Bitvavo is de beste Nederlandse handelsbeurs waar je niet alleen veilig en goedkoop bitcoin kunt kopen, maar ook veilig kunt uitlenen voor het automatisch passief verdienen van een jaarlijkse rentevergoeding in BTC. Voor meer informatie: Bitvavo.

bitcoin kopen broker

Goede makelaarsdiensten zijn opgezet geworden door BTCDirect en Blox. BTCDirect heeft onze voorkeur omdat men er niet wordt verleidt om te gaan handelen in shitcoins en de bitcoins in eigen beheer worden bewaard. Begin met Bitcoin en laat je niet verleiden. Blox is geschikt voor de niet-technische gebruiker, terwijl Bitvavo het meest geschikt is voor een actieve handelaar. Hodl Hodl is het meest geschikt voor die gebruikers die in alle privacy en volledige controle bitcoins willen kopen. Wil je anoniem bitcoin kopen? Dan is het beste om bitcoins in alle privacy te kopen bij de decentrale handelsbeurs Hodl Hodl. Ideaal voor de financiële watergeuzen onder ons. Voor meer informatie:

Je wilt bitcoins kopen maar, je bent op zoek naar persoonlijk advies?

liberbits bitcoin kopen advies

Je wilt Bitcoin kopen, maar je twijfelt en je hebt nog vragen over Bitcoin? Je bent welkom om contact op te nemen met Luuk Soons, de eindredacteur van bestebank.org, de schrijver van deze startersgids en de oprichter van het adviesbureau LiberBits Ltd. Hij is de samensteller van de eerder vermelde gratis Bitcoin cursus en de beleggersgids. De Bitcoin cursus is een referentie pagina met artikels over alle mogelijke Bitcoin vragen en concepten. De beleggersgids is meer toegespitst op het beleggen in bitcoins en mogelijk ook andere crypto-projecten. De bitcoins kopen beleggersgids kun je voor een symbolisch bedrag van 10 euro aanschaffen. Een persoonlijk gesprek van 30 minuten over het kopen van bitcoins bedraagt 50 euro.


Koop Bitcoin op basis van eigen kennis en inzicht

Beleg alleen met geld dat je kunt verliezen en leer hier meer over Bitcoin:

Vrijwaringsverklaring over deze Bitcoin kopen startersgids

Disclaimer en vrijwaringsverklaring. Deze Bitcoin kopen startersgids is een opiniestuk en wordt vaak geactualiseerd. Het heeft veel tijd en studie gekost om deze informatie over Bitcoin samen te stellen en te actualiseren. Eerste publicatiedatum gaat terug naar 02-12-2013. De laatste versie met de datum dat deze pagina is bijgewerkt, kan bovenaan in de rechterhoek worden gevonden. De inhoud is geen beleggingsadvies, maar de weergave van de eigen mening van de auteur en de uitgever. De auteur is geen beleggingsadviseur. Bitcoin kopen is volgens de eigen mening van de auteur een passende nieuwe lange termijn belegging in de huidige financiële wereld van valutacrisis, geldverruimingsprogramma’s, valutaoorlogen, handelsoorlogen en devaluaties. Het artikel komt verder met een opsomming van de voornaamste redenen over waarom beleggers Bitcoin kopen. De Bitcoin is een nieuwe technologische doorbraak en innovatie met een nog onduidelijke toekomst. De Bitcoin koers is zeer volatiel. Het ingelegde vermogen loopt risico. Koop alleen Bitcoin met spaargeld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Gebruik geen belangrijke middelen en neem geen krediet op om Bitcoin te kopen.

Over de Beste Bank – Sinds 2013 is bestebank.org uitgegroeid tot de referentie site in de Benelux op het gebied van Bitcoin met vermeldingen in onder meer: de Vrij Universiteit van Amsterdam, Telegraaf, Algemeen Dagblad, Tweakers, Market Update, Sprout, Vrijspreker, Bitcoin Warrior, Bitcoin Isle, Coin Idol, Equities, Market Watch etc.

Bronvermelding en verdere literatuur.

Deze gids en handleiding over het kopen van Bitcoin is gebaseerd op kennis van een groot aantal boeken, artikels, nieuwsberichten en interviews. Hier volgt een kleine greep van belangrijke bronnen:

 • Nakamoto S, Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System. 31 October 2008.
 • Ammous S, The Bitcoin Standard. April 2018. 1st ed. Hoboken New Jersey USA: John Wiley & Sons Inc; 2018.
 • Antonopolous A M, Mastering Bitcoin. June 2017. 2nd  ed. Sebastopol USA: O’Reilly; 2017.
 • Graber D, Debt the First 5000 years. October 2014. 4th ed. Brooklyn USA: Melville House Publishing; 2014.
 • Popper K R, The open society and its enemies. 1991. 5th ed. London UK: Routledge; 1991.
 • Griffin G E, The Creature from Jekyll Island: A Second Look at the Federal Reserve. September 2010. 5th edition. American Media; 2010.
 • Hayek F A, Denationalisation of money. 1990. 3rd ed. London: The Institute of Economic Affairs; 1990.
 • Hülsmann J G, Ethics of Money Production. 2008. 1st ed . Auburn Alabama USA: Ludwig von Mises Institute; 2008. N,
 • Werner R A, Jackson A, Greenham T, Where does money come from? A guide to the UK monetary and banking system. 2011. 1st ed . London: New Economics Foundation; 2011.
 • Taleb N, Skin in the Game: Hidden asymmetries in daily life. 1st ed. 2018. New York USA: Random House 2018.
 • Szabo N, Shelling out: The origins of Money. Unenumerated: 2002.
 • May T C, The Crypto Anarchist Manifesto. 1988.
 • Grigg I, Triple Entry Accounting. IanG Papers: 5 December 2005.
 • Woo W, Introducing NVT Ratio (Bitcoin’s PE Ratio), use it to detect bubbles. Woobull: 5 October 2017.
 • Permabull Nino, Bitcoin: an Accounting Revolution. Medium: 21 May 2019.
 • Boyapati V, The Bullish Case for Bitcoin. Medium: 2 March 2018.  
 • Mahmudov M, The Ultimate Bitcoin Argument. Medium: 31 October 2018.
 • Mahmudov M, Bitcoin’s Incentive System or When The Stars Align. Medium: 20 February 2019.
 • PlanB, Modeling Bitcoin’s Value with Scarcity. Medium: 22 March 2019.
 • Nick, Falsifying Stock-to-Flow As a Model of Bitcoin Value. Medium: 11 August 2019.
 • Kargaard A, Using Mayer Multiple and Halvings to time Bitcoin Trades. Medium: 7 November 2019.
 • Cater N, Bitcoin a most peaceful revolution. Medium: 7 September 2019
 • Nizzi L, A Look at Innovation in Bitcoin’s Technology Stack. Medium 3 December 2019
 • Mayer Trace, The Bitcoin Knowledge Podcast.
 • Livera Stephan, Bitcoin Podcast
 • Raoul Paul, Real Vision – Bitcoin interviews

Verdere verdieping kan gevonden worden op de Bitcoin cursus pagina met een overzicht van alle Bitcoin artikels van deze site die uiteindelijk ter grondslag liggen van deze bitcoin kopen gids.


Bitcoin kopen op basis van kennis:

Verder is het van belang om nogmaals te onderstrepen dat Bitcoin een transparant open-source project is. Alles is online en gratis beschikbaar zoals de originele White paper op de goede betrouwbare infosite Bitcoin.org; en natuurlijk kunnen ontwikkelaars de Bitcoin broncode inzien op Github.

De gebruikte afbeeldingen op deze bitcoins kopen startersgids zijn afkomstig van Pexels, Lucho Poletti, Lynx Art, PlanB, Digitalik en Cryptografitti. Tekst en onderzoek door Luuk Soons – eindredacteur LiberBits Ltd © 2013-2020 – Alle rechten voorbehouden. Voor vragen neem contact op.

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min