bitcoin kopen

Samenvatting: wil je echt Bitcoin kopen? Sinds 2013 schrijven we hier over het wel en wee van bitcoins kopen. Het is een klassieke en de meest complete Nederlandse gids over Bitcoin en het kopen van Ƀitcoins (BTC/XBT). Centrale lezersvragen over Bitcoin die we in deze gids beantwoorden zijn de volgende:

 • Op welke manieren en waar kan ik bitcoins kopen?
 • Waarom zou ik bitcoins kopen?
 • Wat is Bitcoin? (Afkortingen: BTC/XBT – Symbolen: ₿ Ƀ)
 • Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kan ik me beschermen tegen de wispelturige Bitcoin koers?

De bovenstaande vragen geven het al aan. Er is nog genoeg onzekerheid over het kopen van bitcoins. Deze Bitcoin gids zal op alle belangrijke vragen een praktisch antwoord geven. Laten we beginnen met een korte puntsgewijze samenvatting voordat we de inhoudsopgave presenteren:

 • bitcoins kopen in nederlandBitcoin kopen in Nederland. Nederlanders boffen. Er zijn vele nieuwe innovatieve Nederlandse Bitcoin beurzen beschikbaar. Je kunt hier heel makkelijk bitcoin kopen met iDEAL. Een goed voorbeeld is de  handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam. Deze beschikt over over een beheerde Bitcoin wallet. Je kunt vanuit een Bitvavo Bitcoin handelsrekening alles beheren. Dus, je hoeft niet over een eigen bitcoin wallet te beschikken om bitcoins te kopen. Verder is het gemakkelijk dat Bitvavo ook andere cryptomunten ondersteunt. Dit is vooral handig voor de beginner. Bovendien, voor de beginner is het belangrijk te beseffen dat bitcoins deelbaar zijn tot 8 nullen achter de komma. Je kunt kleinere eenheden van 1 Bitcoin kopen. De kleinste eenheid is een Satoshi. 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen Satoshi’s. Elke bitcoin transactie wordt berekend in Satoshi’s. Een andere eenheid is de Bitcoin Bits (mBTC). De term Bits is een afkorting van de millibitcoin of millibit. Het staat voor 1 duizendste deel van 1 hele Bitcoin. Wil je 1 Bitcoin kopen, zal dit worden weergegeven als 1000 bits (1000 mBTC). Inderdaad, precies zoals we de eurocenten hebben, kan er ook over kleinere Bitcoin eenheden gesproken en gerekend worden. Handelsbeurzen zullen in de toekomst meer en meer deze Bitcoin terminologie gaan toepassen.
 • bitcoin kopen btc directEen andere en in feite betere optie voor het kopen van Bitcoin is BTC Direct. Je kunt daar de aangekochte bitcoins direct naar je eigen Bitcoin wallet sturen. Dit is de beste manier om bitcoins te kopen aangezien jezelf de controle hebt over de aangekochte bitcoins. Als je nog niet over een Bitcoin portemonnee beschikt, dan is het gewoon het eenvoudigste om bitcoins met iDEAL te kopen en te bewaren bij Bitvavo.
 • Je kunt natuurlijk altijd verschillende internationale Bitcoin handelsbeurzen bezoeken en met elkaar vergelijken.

bitcoin kopenWat is Bitcoin? Vergeet niet om goed na te denken over wat je in feite koopt! Wanneer je Ƀitcoins (BTC) koopt, koop je een uniek, onvervreemdbaar, digitaal eigendom binnen een decentraal, onkraakbaar en niet te censureren netwerk van gelijkwaardige deelnemers. Het representeert een alternatief en gezond financieel systeem zonder systeembanken en centrale banken. De mensheid heeft nog nooit geld zonder muntheren, koningen of banken gehad. Ƀitcoin verwezenlijkt een nieuwe scheiding der machten: scheiding van het bankwezen/de overheid van het geld 11Een van de belangrijkste voorwaarde voor het mogelijk maken van een vrije samenleving is de scheiding van kerk en staat. De kerkelijke macht en staatskundige macht mogen niet in de zelfde handen zijn. Dit is trouwens een langdurig proces geweest, een proces die op gang was gebracht door Baruch de Spinoza (1632-1677), een van de eerste verlichtingsdenkers. Bron: Ethica (1675). Wat zou Spinoza hebben gezegd over de uitvinding van de Bitcoin?×. Bitcoins zijn het globale digitale contant geld voor het internet. Bitcoin is een open globaal betalingsnetwerk met de bitcoins als betalingsmiddel. Hier kun je bitcoins vrij verhandelen of gebruiken als digitaal contant geld zonder censuur of restricties door derde partijen. Niemand is de eigenaar van dit netwerk. Het verwezenlijkt financiële zelfbeschikking. Je bent volledig heer en meester over je eigen bitcoins. Ze zijn immers unieke schaarse roerende goederen in de blockchain waarover jij de onbetwiste eigenaar bent met behulp van een goede Bitcoin wallet. Hoe vreemd het misschien ook mag klinken, het kopen van bitcoins is in deze zin vergelijkbaar met het kopen van virtuele goudbaren. Bitcoin imiteert de werking van goud en kan mogelijkerwijs in de toekomst functioneren als een betere variant van de gouden standaard 22Sinds de Nixon Shock in 1971 heeft de USA de wereld losgekoppeld van de gouden standaard. Fiat geld vooral nu in de vorm van fiduciair geld onder de volledige controle van de systeembanken is er voor in de plaats gekomen. De Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) heeft dankzij het Petro Dollar Recycle systeem (opgezet door Kissinger met de OPEC-landen) de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta kunnen handhaven en ongelimiteerd kunnen printen voor het financieren van vooral de activiteiten van het militair-industrieel complex. De koopkracht van de Dollar is tot heden met meer dan 80 % gedaald. Bronnen: Dr. Saif Ammous, 2018. The Bitcoin Standard. Wiley. & George Gilder, 2016. The Scandal of Money. Regnery Publishing.×. Als Bitcoin de positieve technologische ontwikkeling en verdere adoptie doorzet, is de introductie van een Bitcoin standaard binnen een nieuw globaal hervormd financieel systeem niet uit te sluiten.

bitcoin kopen

Bitcoin is daarom een uniek financieel technologisch project in de geschiedenis van de mensheid, opgezet met als doel de financiële emancipatie van de mensheid. Het kopen van bitcoins heeft niet veel te maken met snel rijk worden, maar alles met het uitbouwen van een nieuw decentraal financieel en monetair gelijkwaardig systeem. Elke programmeur is welkom om een steentje bij te dragen aan dit nieuw technologisch wonderwerk. Het is een open-source project waar voortdurend aan wordt gewerkt door vrijwilligers en bedrijven. Hierdoor wordt Ƀitcoin elk jaar een beter netwerk met een alsmaar sterker wordend netwerk effect 33Een netwerkeffect is het effect dat ervoor zorgt dat een product of dienst meer waarde heeft voor iemand, naargelang er meer gebruikers zijn die hetzelfde product of de dienst al gebruiken. Dit betekent ook dat wanneer iemand van een product of dienst gebruik gaat maken, de waarde ervan voor huidige gebruikers zal toenemen of de potentie daartoe heeft. Bron: Wikipedia. ×. Voor dat de inhoudsopgave wordt getoond, laten we even een video zien van de Bitcoin  Core ontwikkelaars die visueel laat zien hoe er in 2017 aan het Bitcoin netwerk protocol is gewerkt.

We zijn getuige van een unieke financiële paradigmatische verschuiving waar iedereen aan kan deelnemen. Ben jij er klaar voor? Lees verder en leer meer….

 

Hoe en waar kan ik bitcoins kopen?

Er zijn verschillende manieren waarop je bitcoins kunt kopen:

 • Bitcoin kopen bij Nederlandse bitcoinbeurzen. Het makkelijkste is om gebruik te maken van een Nederlandse bitcoinbeurs die beschikt over een ingebouwde Bitcoin wallet. Je kunt hier gemakkelijk met iDEAL geld storten op je rekening en direct met euro Bitcoin kopen. Aanbevolen beurs: Bitvavo. Het is niet onverstandig om meerdere rekeningen te openen bij andere Bitcoin beurzen in Nederland om zo deze met elkaar te vergelijken. Een goed en klassiek alternatief in Nederland is BTC Direct.
 • Bitcoin kopen bij een bitcoinbeurs in het buitenland. Natuurlijk gaat het ook via een normale SEPA-bankoverschrijving bij een bitcoinbeurs in het buitenland. Er zijn verschillende goede diensten die je onderling kunt vergelijken en in combinatie zou kunnen gebruiken. Voor meer informatie: Wat is een goede Bitcoin exchange?
 • Passief Bitcoin kopen via een beleggingsfonds. Wanneer je beschikt over een bedrag van minimaal 20.000 euro, kun je ook naar een goed Nederlands beleggingsfonds, BlockchainTraders, stappen. Je legt het bedrag in het fonds en de leiding van het fonds zorgt voor de rest. Je hoeft je nergens meer over druk te maken. Voor meer informatie, neem contact met ons op.
 • Bitcoin kopen en vervolgens daarover rente verdienen? Bitcoin houders kunnen een passief inkomen verdienen in bitcoins door gebruik te maken van de fixed income investment funds van het Duitse bedrijf Bitbond.
 • Bitcoin kopen en hedgen optie 1. Termijncontracten: de dagelijkse prijsschommeling ofwel de volatiliteit is nog steeds zeer heftig. De opwaartse zigzag bewegingen van de Bitcoin koers kunnen je wakker houden! De volatiliteit zal op den duur meer en meer afnemen naarmate de economie en kapitaalmarkt blijft toenemen. Je kunt de volatiliteit risico’s afdekken of gewoon gebruiken door te handelen in Bitcoin Futures. Het is een manier om prijs risico’s af te dekken. Bitcoins kopen met behulp van termijncontracten is al heel goed mogelijk op een gespecialiseerde Bitcoin beleggingsplatform van BitMEX. Het nadeel is dat dit handelsplatform alleen geschikt is voor ervaren professionele handelaren.
 • Bitcoin kopen en hedgden optie 2. Risico management tools: een andere optie is om automatische verkoop en koop orders in te stellen op een Bitcoin exchange. In Nederland heeft Knaken een gemakkelijk op te zetten auto order optie ontwikkeld om automatisch op bepaalde prijspunten bij te kopen of te verkopen.
 • bitcoins kopen en hedgenBitcoin kopen en hedgen optie 3. Multi-currency wallets: een andere Bitcoin hedging optie is om gebruik te maken van een uitgebreide multi-currency wallet met een IBAN-rekening zoals SpectroCoin deze heeft ontwikkeld. Hierin kun je  super eenvoudig je vermogen vasthouden gedurende correcties in andere buitenlandse valuta’s of edelmetalen zoals goud zodat je tijdelijk niet onderhevig bent aan die schommelingen. Veel mensen kopen bitcoins puur voor de prijsspeculatie (snel goedkoop kopen en snel duurder verkopen). Je moet over stalen zenuwen beschikken, maar je kunt er flink veel rendement mee behalen maar ook verliezen. Het is dan verstandig om een cursus te volgen hoe je met (veel) geld gaat beleggen. Voor meer informatie: handleiding tot bitcoin trading.
 • Bitcoin kopen en hedgen optie 4. Een interessant  klassiek alternatief is om gebruik te maken van GoldMoney. Dit is een edelmetaal handelsbeurs met een opslag- en betalingsplatform voor edelmetalen en Bitcoin. GoldMoney is de enigste partij waar je Bitcoin kopen kunt met euro’s en ook weer gemakkelijk kunt verkopen voor goud- of zilverbaren. Op deze manier kun je makkelijk je vermogen beheren in goud en Bitcoin bij de beste edelmetaal custodian in de wereld. De rekening wordt ook nog eens voorzien van een Mastercard betaalkaart. Voor meer informatie: Bezoek GoldMoney!
 • Bitcoins kopen als een cadeaubon of als een voucher. Je kunt ook bitcoins kopen in de vorm van vouchers of als een cadeaubon voor vrienden of derden bij het Nederlandse bedrijf Bit4Coin.
 • Bitcoin kopen voor prijsspeculatie bij een Bitcoin broker. Wil je op korte termijn puur met Bitcoin speculeren, dan kun je overwegen om bij eToro bitcoins te kopen. Let op, je zult hierdoor niet zelf in bezit zijn van de betreffende bitcoins. Het gaat hier om het kopen en verkopen van Bitcoin voor het verkrijgen van rendementen in euro’s en het handelen in o.a. de reguliere valutamarkten via de risicovolle CFD’s.
 • bitcoins kopen voor speculatieBitcoin kopen voor prijsspeculatie met opties. Makkelijk speculeren via Bitcoin opties. Wil je gewoon makkelijk speculeren op de volatiliteit van bitcoin zonder veel poespas, wallets, tijdsverlies en mogelijke veiligheidsproblemen?
  Dan is het snel kopen en verkopen van Bitcoin opties met behulp van een beleggingsrekening bij eToro veel makkelijker. Je kunt onmiddellijk zonder tijdverlies op het handelsplatform van deze makelaars speculeren met de prijs van Bitcoin zonder de cryptomuntjes zelf in beheer te hebben.
  Voor meer info: Wat is Bitcoin trading precies?
 • Indirect bitcoins kopen via trackers. Je kunt ook bitcoins indirect kopen via een BTC of XBT tracker zoals een ETN. Een Bitcoin ETN is door het indexfondsenhuis XBT Provider uitgegeven op beurs in Stockholm.
 • Bitcoins kopen met een debet- of kredietkaart? Is te duur en raden we af. Kijk in de plaats daarvan naar een Bitcoin debetkaart. Je kunt de meeste online wallets combineren met een Bitcoin debetkaart waarmee je Bitcoins direct in euro’s kunt omzetten en in elke winkel kunt uitgeven. De Wirex Bitcoin Visa-betaalkaart werkt uitstekend!
 • Bitcoins kopen via een oubollige SEPA-transactie. Dit kan bij elke bitcoin beurs, maar van de andere kant er zullen in de toekomst diensten beschikbaar zijn waar je direct je bitcoins kunt versturen als een  overschrijving (SEPA) fnaar elke IBAN-rekening van keuze! We houden het in de gaten.

Je merkt het misschien al, er zijn vele verschillende manieren waarop je bitcoins kunt verkrijgen, afdekken, herinvesteren en uitgeven. Deze bieden je financiële flexibiliteit en ook vrijheid. Je kunt de boven vermelde Bitcoin dienstverleningen testen, vergelijken en met elkaar combineren om zo je eigen weg te vinden.

Waar kan ik mijn gekochte Bitcoins het beste opslaan?

Dit is een cruciale vraag. Bitcoins kopen doe je op eigen verantwoordelijkheid want met financiële vrijheid komt verantwoordelijkheid. Als het gaat om de aangekochte bitcoins goed op te slaan en te beveiligen, dan raden we je aan om een hardware wallet te kopen. Kijk, we vergeten snel hoe belangrijk het is om onze online veiligheid en privacy te optimaliseren om o.a. diefstal van de aangekochte bitcoins te voorkomen. Voor meer informatie:

Bitcoin kopen – Wat kan ik dan kopen met bitcoins?

Alles! Zeker wanneer je een goede bitcoin debit card van Wirex op zak hebt, kun je overal in de wereld met je bitcoins in lokale valuta betalen. Voor meer informatie:

In ieder geval, de hierboven beschreven manieren geven aan hoe je Bitcoins kunt kopen, beschermen en kan spenderen. Welkom in de vrije wereld van fintech en cryptogeld en laat je niet afschrikken door de media en de FUD (Fear Uncertainty & Doubt) op het internet door vaak ignorantie of manipulatie. Vandaar, dat kennis zo belangrijk is. Laten we een een aantal redenen opnoemen waarom het kopen van een aantal bitcoins geen slecht idee is. 

Waarom zou ik bitcoins kopen? Wat is het belang?

waar bitcoins kopenHier, in dit artikel, gaan we vooral uit van een lange termijn Bitcoin visie. Bitcoin is een bijzondere uitvinding voor de mensheid. Vandaar, wat is de essentie van Bitcoin: Bitcoin werkt als digitaal contant geld op het internet. Het heeft als bijzondere eigenschappen dat het schuldvrij, peer-2-peer, gedecentraliseerd en zelfstandig werkend cryptogeld is. Er is geen inmenging van derde partijen en er zijn geen derde partij risico’s. Bitcoin kent daardoor geen censuur en beschermt je financiële privacy en onafhankelijkheid. Het kan niet door overheden en banken worden beheerd en gemaakt of worden geconfisqueerd. Zoals al eerder aangekaart, Bitcoin heeft een nieuwe monetaire scheiding der machten verwezenlijkt: de macht over het geld en vooral over de geldcreatie wordt gescheiden van de controle van de overheden, de systeembanken en de centrale banken.

bitcoinBovendien, Bitcoin is een nieuwe vorm van gezond autonoom geld. Niet in de traditionele betekenis als een werkelijk bezit met intrinsieke waarde zoals goud, maar in een nieuwe gelijkwaardige digitale betekenis 44Voor een uitstekende argumentatie over waarom Bitcoin harder gezond geld is dan goud en de eeuwenoude gouden standaard; willen we onze lezers attenderen op The Bitcoin Standard, een boek over de geschiedenis van het geld geschreven door de econoom Dr. Saif Ammous. Bestebank.org heeft verschillende artikels over dit onderwerp en het ook het boek in kwestie gewijd. Zie het hoofdmenu bovenaan => Bitcoin Standard. ×
Het is een onvervreemdbaar, schaars virtueel bezit binnen een wereldwijd decentraal netwerk. Dit netwerk omvat een enorme infrastructuur, welke gegrondvest is in een nieuwe internet technologie: de blockchain. Bitcoins zijn in feite het digitale contant geld van het internettijdperk en ze verschaffen ons financiële zelfbeschikking.Het bitcoin netwerk is nu de financiële ruggengraat van innovatieve fintech bedrijven en zal een nieuwe vrije globale p2p-economie gaan vormen.

Naarmate deze nieuwe financiële markt groeit, de technologie vooruitgaat en de marktkapitalisatie toeneemt; dan zal de Bitcoin als een nieuwe vorm van goud fungeren. In die zin kan Bitcoin bijdragen aan de ontwikkeling van een alternatieve gezondere globale vrije markt economie. Een decentrale economie gebaseerd op het scheppen van welvaart op basis van besparingen en lange termijn investeringen. De briljante econoom en politiek filosoof Friedrich von Hayek waarschuwde in zijn boeken voor de gevaren en negatieve gevolgen van ons huidige financiële systeem voor onze economie, koopkracht, vrijheid en welvaart. In het volgende interview spreekt Hayek over geld en het toepassen van een nieuwe scheiding der machten:

 I don’t believe we shall ever have a good money again, before we take the thing out of the hands of government. We can’t take it violently out of the hands of government. All we can do is by some sly, roundabout way introduce something that they can’t stop.

Bitcoin kopen omdat het jouw rechtmatig onvervreemdbaar eigendom is.

hoe kan ik bitcoins kopen in nederland?De meeste lezers zullen nu weten dat de bitcoin volledig gedecentraliseerd is en daardoor niet kan worden veranderd door derden. Bitcoins kunnen niet worden uitgegeven door een centrale bank. Het is een vrije digitale valuta die door niemand wordt gecontroleerd. Het Bitcoin netwerk kent geen censuur. Niemand kan een Bitcoin transactie stoppen of verbieden. Het kopen van bitcoins kun je zien als het equivalent van het kopen van digitale roerende goederen in een open-source globaal decentraal en technologisch netwerk.

De prijs kan ook niet worden gestuurd door banken via onderlinge afspraken. Banken sturen en manipuleren alles naar hun hand zodra ze dit kunnen (negatieve rentes,  geldcreatie, Libor rente, Silver Fix en de Forex handel). De Centrale banken en megabanken sturen alles. Dit is niet het geval met Bitcoin. Bij de prijsontwikkeling hebben we te maken met een eerlijke marktwerking die niet direct door reguliere geldcreatie kan worden gestuurd. Geld wordt door banken op basis van fractioneel bankieren als schuld uit het niets geschapen. Het wordt digitaal uitgegeven op basis van rente, uiteindelijk allemaal in het voordeel voor de aandeelhouders van de banken. Bitcoin is ontwikkeld uit de gedachte dat geld als een transactiemiddel kan worden geschapen zonder de noodzaak voor het includeren van banken noch overheden. Geld als een legitiem transactiemiddel kan worden geschapen puur op basis van vastgestelde mathematische regels (algoritmes) en encryptie.

handleiding bitcoins kopenBitcoins kunnen niet tot in oneindigheid worden geprint noch worden gedeeld. Het totaal aantal bitcoins in omloop zijn maximaal 21 miljoen. Alles ligt mathematisch vast en is veilig versleuteld. Een transactie kan onmiddellijk plaatsvinden tussen twee personen, zonder de tussenkomst van een bank die voor die transactie een vergoeding of inzicht wil hebben. Niemand kan ingrijpen in deze transactie of deze transactie voorkomen.

Bitcoin staat een voor vrij, onafhankelijke peer-to-peer financieel netwerk zonder ”vertrouwde derde partij” autoriteiten zoals banken en overheden. Het bevat de mogelijke revolutionaire kracht om fiatgeld als machtsmiddel van de internationale bancaire elite te omzeilen en te ontkrachten.  Het kan geld weer terugbrengen naar het volk, de burgers. Bitcoins democratiseren en decentraliseren de macht van geld. Fiat geld is een digitale virtuele macht over ons, vooral in de vorm van schuld. Als digitale nummertjes op een bankrekening is het niet ons onvervreemdbaar eigendom. Fiat geld wordt als schuld geschapen en alle nummertjes zijn uiteindelijk terug te leiden naar digitale schuldcertificaten in handen van de  banken. Bitcoins komen zonder derde partij risico’s, schuldvrij zijn ze jouw onvervreemdbaar virtueel bezit, in jouw eigendom vrij te gebruiken als digitaal cryptogeld. Wordt je eigen bank en bemeester je eigen financiële vrijheid en onafhankelijkheid met behulp van bitcoins.

Bitcoins kopen met iDEAL doe je snel en gemakkelijk bij BTCdirect!

bitcoin kopen met iDEAL bij BTCdirect

Bitcoin kopen – Aangezien de beleggers op Wall Street ook willen meedoen!

Heel veel klanten van de grootbanken vaak institutionele beleggers willen Bitcoin kopen. Het is zeer problematisch voor vele institutionele beleggers dat Bitcoin over het algemeen niet gereguleerd wordt. Hierdoor is het als een alternatieve beleggingsvorm niet beschikbaar. Dit is een uniek gegeven in de moderne financiële geschiedenis van de mensheid. Normaliter is Wall Street er als de kippen bij als het gaat om nieuwe beleggingsopties. Het slimme grootkapitaal is meestal altijd eerst, vervolgens volgt de burger met de kleine portemonnee via financiële instrumenten van de banken. Nu staat meeste grootkapitaal aan de zijlijn toe te kijken als het gaat om de ontwikkeling van Bitcoin en andere cryptovaluta markten. De normale burgers kunnen nu eerst beleggen in Bitcoin voordat het grootkapitaal kan meedoen. Bitcoin kopen kan in kleine eenheden zoals Bitcoin bits of de Bitcoin millibits. Iedereen met een klein beetje durfkapitaal kan een aantal Bitcoin millibits kopen voordat Wall Street ook de crypto markten kan betreden.

Zeker, gereguleerde Bitcoin Exchange Traded Funds  en Trading Desks zullen hier verandering in brengen. De voorbereidingen voor het kunnen financialiseren van Bitcoin is in 2018 flink op gang gekomen. Hierdoor kan kapitaal uit vooral Wall Street zogenaamde Bitcoin aandelen kopen. Dit zal de marktkapitalisatie van Bitcoin behoorlijk ten goede komen en de koers in een flinke opwaartse beweging stoten. In 2017 zijn er drie verschillende voorstellen ingediend geworden. Niettemin, de Amerikaanse Autoriteit op de Financiële markten (Security Exchange Commission) heeft deze Bitcoin ETF’s in 2017 niet laten passeren. Het eerste voorstel van de Winkelvoss broers is op 10 maart afgekeurd geworden door de SEC aangezien de Bitcoin markten nog onvoldoende waren voorbereid en gereguleerd. De grootbanken krijgen meer en meer verzoeken binnen om technische rapporten op te stellen over Bitcoin en cryptogeld. Institutionele beleggers oefenen meer druk uit op vooral investeringsbanken voor advies. Goldman Sachs is in 2018 ook overstag gegaan en zal Bitcoin aanbieden als een beleggingsoptie voor haar klanten. Er staat veel geld aan de zijlijn van institutionele beleggers die ook graag op een makkelijke, gereguleerde manier bitcoins kopen willen.

De SEC heeft daarom in 2018 een vereenvoudigde regelgeving opgesteld om een Bitcoin ETF binnen afzienbare tijd te kunnen goedkeuren. In 2018 staan nu vooral de volgende twee Bitcoin ETF voorstellen in de belangstelling: 1. Proshares Bitcoin ETFs 2. Proshares Short Bitcoin ETFs. Ze zullen gebaseerd zijn op de Bitcoin termijncontracten van Cboe en CME. Waarschijnlijk zal de SEC op 8 Augustus een uitspraak doen. Inderdaad, Wall Street bouwt ook verder aan de juiste financiële instrumenten om ook op een gereguleerde en volwaardige manier Bitcoin te kunnen kopen. Voor meer informatie: Bitcoin ETF’s.

Bitcoins kopen met iDEAL doe je snel en gemakkelijk bij BTCdirect!

bitcoin kopen met iDEAL bij BTCdirect

Bitcoins kopen omdat het een revolutionaire technologische uitvinding is!

Bitcoin is meer dan een digitaal object voor speculatie, kapitaalvlucht en mogelijke vermogensbescherming. Ondanks de nadelen, onzekerheden en pijnpunten bij de ontwikkeling van een globale Bitcoin markt, moeten we stilstaan bij het feit dat Bitcoin een geniale cryptografische uitvinding is. Het biedt veel meer dan een digitale currency voor speculatie. Het omvat een aantal belangrijke wetenschappelijke doorbraken op het gebied van cryptografie. Bitcoin is gebaseerd op deze doorbraken en de karkassen van vele mislukte cryptocurrency experimenten. De technologische componenten van Bitcoin zijn gebaseerd op jarenlang cryptografisch wetenschappelijk onderzoek. Satoshi Nakomoto heeft dankzij dit onderzoek en de eerdere experimenten Bitcoin kunnen programmeren samen met andere cryptografen en ontwikkelaars. Bitcoin is een geniale cryptografisch-technologische uitvinding op basis van het werk van de meest slimme academici en nerds op het gebied van cryptografie. Satoshi heeft het probleem van de byzantijnse generaals kunnen oplossen. Dit was een vraagstuk waar wiskundigen al een tijd over peinsden: hoe kunnen verschillende partijen weten dat online uitgewisselde informatie de consensus vertegenwoordigt, zonder daarbij een andere partij te hoeven vertrouwen. Tot voor kort werd dit onmogelijk geacht. Bovendien heeft Satoshi het double spending probleem kunnen oplossen. Het is onmogelijk om een bitcoin te kopiëren en twee keer uit te geven!  Er wordt elke dag gewerkt aan de verbetering van de code van Bitcoin. Het is open technologisch project waar vrijwilligers aan bijdragen.

Bitcoin is in de eerste plaats zelfs geen geld, maar een compleet nieuwe manier om informatie vast te leggen en over te dragen in de aanwezigheid van onbetrouwbare partijen. Een ieder die bovenstaand gedachtegoed op zich in laat werken, begrijpt direct de enorme waarde van het bitcoin protocol. Dankzij de bitcoin is voor het eerst in de geschiedenis mogelijk om eigendom en eigendomsrechten van digitale activa (zoals aandelen, certificaten, digitaal geld, enzovoorts) over te dragen op een snelle, transparante en niet-fraudeerbare manier zonder de bemoeienis van een centrale vertrouwde partij zoals de overheid, een notaris of een bank. Het netwerk als geheel is de trusted party. Het zal in de nabije toekomst ook een grote rol spelen in het internet der dingen:

Stefan Molyneux heeft een prachtige speech over Bitcoin gegeven. Het kan een revolutie inhouden en de macht weer kan terugbrengen van de banken en overheden naar de burgers.:

Bitcoins kopen – Vermijd confiscatie en diefstal van je geld!

Bitcoins kunnen niet door andere belanghebbenden zomaar worden geconfisqueerd. Wanneer je geld op een bank hebt staan, leen je dit in feite uit aan de bank en is het in feite niet meer je geld. Wanneer de bank in de problemen komt, kan deze tijdens een bank holiday een gedeelte of al je geld kunnen confisqueren. Dit  kan niet met Bitcoins. Deze heb jij zelf veilig opgeslagen in een versleutelde bitcoin wallet. Niemand kan daar zo maar aankomen. Zelfs de fiscus niet.

Alleen wanneer ze bij je langs komen  en je dwingen je bitcoin wallet te openen en de bitcoins aan de overheid af te dragen kun je theoretisch gezien een gedeelte verliezen…. maar wie zet nu al zijn geld in een portomonee? Wanneer je er voor zorgt dat je vermogen wordt verspreid over een aantal bitcoin wallets op verschillende locaties, zal het onmogelijk worden voor de overheid of andere dieven om al jouw bitcoins te bemachtigen. Bovendien zijn er verschillende hardware wallets met geheime, verstopte portemonnees beschikbaar! Een concreet voorbeeld is de Trezor. Met andere woorden, met een slimme Bitcoin vermogensbeheer strategie, kun je jezelf optimaal beschermen tegen een mogelijke confiscatie van je Bitcoin vermogen. In het verlengde hiervan kun je ook stellen dat het onmogelijk is om bitcoins te stelen. Wanneer iemand zijn bitcoins goed heeft verspreid en versleuteld over verschillende wallets met verschillende passwords, 2FA en meervoudige handtekeningen, zal het onmogelijk worden voor een dief om je bitcoins te stelen. Dit is een duidelijk voordeel van Bitcoin ten aanzien van goud. In Venezuela wordt goud van vluchtende burgers door de grenspolitie geconfisqueerd.

Bitcoins kopen –  Voor behoud van financiële privacy en handelsvrijheid!

Bitcoins kunnen niet worden onderschept en daarom is er geen manier beschikbaar om de transacties zelf te belasten met een hypothetisch bitcoinbelastingsysteem. Bovendien zijn de transacties zeer privacy vriendelijk. Bitcoin transacties worden niet direct gekoppeld aan personen en eigenaren van bitcoin wallets. Iemand die zijn financiële privacy lief is, kan bij het kopen van bitcoins veel beter aan zijn trekken komen. Alleen wanneer een persoon de adressen van de bitcoin wallet publiek zou vrijgeven, kan de betreffende persoon gekoppeld worden met de betreffende bitcoin transacties. Als vuistregel geldt echter dat alleen de eigenaar van de bitcoin wallet precies weet hoeveel bitcoins deze heeft. De privacy van bitcoins, bitcoin wallets en bitcoin transacties is veel beter gegarandeerd en altijd verzekerd, dan dit het geval is met normale banktransacties.

Dus, bitcoins kopen kan een zekere strategie zijn om geld goedkoop globaal rond te stoten met vele betere privacy garanties en veiligheid. Kijk, je bent letterlijk je eigen bank, een bitcoin bank want je bent het zelf die controle heeft over jouw bitcoin-rekening en wat je er mee doet. Dit met maar een fractie van de kosten en nauwelijks of geen risico’s wanneer je gebruik maakt van de beste Bitcoin portemonnee. Naarmate bitcoins meer en meer gemeengoed worden, zal ook de prijs verder omhoog gaan. Het is een gedecentraliseerd systeem van handel in goederen, waardepapieren en eigendomsrechten.

Bitcoin heeft geen tegenpartij risico’s en heeft de mogelijkheid om o.a. het beurswezen volledig overbodig te maken. De beurs is niet voor het volk en voor de kleine bedrijfjes. De beurzen zijn gecentraliseerde, gereguleerde en gemanipuleerde markten. Bitcoin is een vrije, ongereguleerde market die 24/7 elke dag van het jaar open is voor iedereen! Er is een vrije marktwerking en iedereen met internet over de hele wereld kan deelnemen aan deze Bitcoin markt.

bitcoins kopen Een beurs is een systeem dat werkt voor de grote bedrijven en groot kapitaal. Het staat in dienst van de megabanken. Bitcoin kan hier een verandering in brengen en dit kapitaal democratiseren, de beurs uit de klauwen van de grote megabanken halen. Dit kan gebeuren door een exta protocol toe te voegen aan Bitcoin. Een protol die het mogelijk maakt om o.a. eigendomsrechten toe te kennen aan speciefieke bitcoins. Op dit moment wordt dit ontwikkeld door Colored Coins , een innovatief Johanton Assia oprichter van eToro, en Mastercoin. Het stelt jouw in staat om uiteindelijk je eigen investeringsbank en makelaar te worden in waardepapieren. Dit is een revolutionaire technologische innovatie die Bitcoin een nieuwe toepassingsdimensie geeft om ons gehele financiële systeem met het beurswezen en het contractrecht te democratiseren en te dis-intermediëren! Dit wil zeggen dat de Bitcoin technologie de mogelijkheid biedt om alle dure traditionele ”vertrouwde” tussenpartijen te elimineren. Bitcoin kan in dit opzicht worden vergeleken wat MP3 bestanden hebben gedaan voor de muziekindustrie. Hoe is dit mogelijk? Heel simpel, Bitcoin is niet alleen een gedecentraliseerde cryptocurrency, het is bovendien programmeerbaar! Het is programeerbaar, slim geld! Je kunt boven het protocol verdere toepassingen en applicaties programmeren voor het uitvoeren van andere financiële en andere handelsactiviteiten in de vorm van slimme contracten. Dit worden Bitcoin 2.0 initiatieven genoemd. De beste voorbeelden van projecten die het mogelijk maken om slimme contracten te programmeren in het Bitcoin protocol is Rootstock RSK. Hierdoor kan men zeggen zal Ethereum als een sidechain aan de blokchain van Bitcoin worden gekoppeld. Bitcoin zal in de toekomst zonder problemen slimme contracten kunnen verwerken buiten om de hoofdblokketen met behulp van zijketens, maar ook binnen de blokketen zelf met behulp van een MAST-upgrade van de hashboom structuur binnen de transactieblokken van Bitcoin.

Wanneer zal ik Bitcoin kopen – voor de korte termijn?

Opletten. Wat zijn de nadelen verbonden met het kopen van Bitcoins op korte termijn? Wanneer zal ik dan Bitcoin kopen?

bitcoins kopenHet nadeel van bitcoins kopen is dat op dit moment de prijs zeer fluctueert. De ontwikkelingsfase waarin het Bitcoin netwerk nu in zit is veelal speculatie met de koers door daghandelaren en grote walvissen met verschillende agenda’s. Het volgen van de Bitcoin koers is geen gezonde bezigheid. Er is in deze ontwikkelingsperiode van bitcoin nog weinig prijsstabiliteit. Het is daarom ook niet zonder risico’s. Goed, voor vele daghandelaren is juist deze prijsvolatiliteit een voordeel. Het kopen van bitcoins kan dan puur geschieden voor speculatieve doeleinden op. De prijsontwikkeling kan snel omhoog schieten en omlaag knallen. Veel handelaren verdienen veel geld met deze bewegingen door te handelen op basis van de juiste gereedschappen en Bitcoin trading strategie.

bitcoin kopen korte termijn

Het opstellen van een technische analyse en het kijken naar verschillende meetpunten voor het vaststellen van goede koop en verkoop punten is dan cruciaal. Een rationele strategie waarbij je het overzicht behoudt ook. Voor de daghandelaar zijn er genoeg mogelijkheden wanneer er gebruik wordt gemaakt van een uitgebreide Bitcoin of crypto currency trading platform zoals Binance en Huobi deze aanbieden. Voor meer informatie over dit onderwerp:

Waarom zou ik Bitcoin kopen in het licht van de heftige koers fluctuaties en correcties? 

Hoewel een handelaar prima om kan gaan met de heftige prijs fluctuaties van de Bitcoin, is het voor een doorsnee belegger zenuwslopend. Kijk, heftige prijs fluctuaties zijn een normaal fenomeen bij de ontwikkeling van een nieuwe technologie en valutamarkt. Het vaststellen van de waarde van een Bitcoin is dan ook niet zo eenvoudig binnen een kleine emotionele jonge kapitaalmarkt. De kapitaalmarkt bevindt zich nog in een speculatieve fase. Daarnaast begrijpen vele handelaren niet eens wat voor een technologische superkracht deze cryptocurrency in zich herbergt. Het is mogelijkerwijs een vulkaan die op uitbarsten staat en ons volledige bancaire systeem op z’n kop kan gooien.

Vanuit een financieel oogpunt, iedereen die zich ongerust maakt over ons huidige corrupte bancaire systeem en onze schuld belaste overheden, zou zich moeten bezinnen over hoe Bitcoin kan worden ingezet in een persoonlijke financiële strategie om uiteindelijk het eigen vermogen te behouden. Volatiliteit moet dan vanuit een langer perspectief worden bezien.

Zoals al eerder besproken, als je ongerust bent over de volatiliteit van Bitcoin, moet eens de dienstverlening van Spectrocoin bekijken. Een andere optie is om met een gedeelte van je Bitcoins kluis-goud te kopen in een veilige locatie zoals Singapore of Hong Kong. Niettemin, onze mening is om gewoon Bitcoin te kopen en voor een lange termijn vast te houden op een super veilige Bitcoin wallet. Bitcoin zal een aantal andere goede cryptovaluta een nieuwe klasse van activa worden voor kapitaalvlucht.  Dit hebben we al kunnen constateren in China. In de periode 2016-18 devalueerde de Chinese Renminbi maar liefst 8 keer! Venezuela’s hyperinflatie heeft de waarde van de Bolivar vernietigd. Geldontwaarding door geldverruimingsprogramma’s leidt tot kapitaalvlucht. Hoe meer mensen proberen voor een gedeelte uit de lokale valuta’s  te stappen voor Bitcoin, hoe hoger de prijs op den duur zal worden. Korte termijn prijs correcties en heftige schommelingen moeten ook vanuit dit licht bekeken worden. Bijvoorbeeld, het afgelopen top jaar 2017 zijn er verschillende Bitcoin koers correcties geweest waarbij de prijs wel zo’n 34 % terugviel om vervolgens weer nieuwe toppen te bereiken.

 • Januari 6-7 Bitcoin koerscorrectie van $1140 naar $750 (34.2%).
 • Maart 10 Bitcoin koerscorrectie van $1350 naar $975 (27.8 %).
 • Mei 25-28 Bitcoin koerscorrectie van $2760 naar $1850 (33 %).
 • Juni 14-15 Bitcoin koerscorrectie van $2900 naar $2230

Vergelijk dit maar eens met op welk niveau de Bitcoin koers zich bevond in 2013. In dat jaar zijn er ook behoorlijke  correcties geweest:

 • Maart 6-7 2013 Bitcoin koerscorrectie van $50 naar $35 (30%).
 • Maart 23 2013 Bitcoin koerscorrectie van $70 naar $53 (24%).
 • April 3 2013 Bitcoin koerscorrectie van $145 naar $111 (23%) etc.

Heftige koers correcties vinden altijd plaats, maar ze eindigen op een hoger prijs plateau. De meest recente prijs correctie begon nadat de top van $20.000 was bereikt op 17 december 2017. Bedenk dat op 7 januari 2017 de prijs na de eerste correctie van 2017 op $750 stond. Inderdaad, Bitcoin was in het najaar van 2017 in euforische stierenmarkt terecht gekomen. Sinds de top is alles bergafwaarts gegaan en heerst er in de zomer van 2018 een beren stemming. De Bitcoin koers beweegt zich in een band van 6 en 7 duizend dollar. De enorme koerscorrectie was een sneeuwbal effect van paniekverkopen door de nieuwe handelaren en beleggers. Deze werden onder andere veroorzaakt door:

 • de advocaten van Mount Gox die zo incompetent waren om in binnen een korte periode een aantal keer duizenden bitcoins direct op de Bitstamp Bitcoin exchange te dumpen.
 • een tegenvallende belangstelling voor de nieuw geopende Bitcoin Futures markt.
 • de negatieve uitlatingen en waarschuwingen van bekende economen in het nieuws.
 • de negatieve uitlatingen van belangrijke bankiers over de Bitcoin.

De lange termijn prijs trend is duidelijk. Bitcoin vliegt steeds hard omhoog en omlaag om steeds elk jaar op een hoger prijsplateau terecht te komen.  Je moet rekening houden met flinke koers correcties en proberen de dip te kopen (tijdens vooral een beren markt. Vanuit deze optiek, is het gewoon het eenvoudigste om een gedeelte van je Bitcoins vasthouden (hodlen) voor een aantal jaar en er niet meer aan te denken.

Volatiliteit zal door verdere marktkapitalisatie en vooral ook door meer kennis en kunde van de gebruikers en handelaren afnemen. De Bitcoin markt is nog jong, onervaren, relatief klein en onder ontwikkeling. In 2018 is er een duidelijke trend van professionalisering waarbij er een bruggen worden gebouwd naar het grootkapitaal in Wall Street. Investeringsbanken zullen Bitcoin trading desks openen, aandelenbeurzen zoals de NASDAQ zullen cryptobeurzen open. Nieuwe financiële instrumenten zoals een Bitcoin ETF komen er aan en Bitcoin custodial services voor institutionele beleggers zijn bijna klaar.

Deze constatering geeft aan dat de echte professionele en institutionele Bitcoin handel nog niet is gestart! We staan pas aan het begin van de ontwikkeling van een nieuwe valutamarkt. Bitcoin is nog geen 10 jaar oud en heeft al ongekende ontwikkeling doorgemaakt. Niemand had dit verwacht. Het wordt nu pas erkend door het groot kapitaal als een nieuw alternatief beleggingsobject. Met de verdere professionalisering van de Bitcoin kapitaalmarkt zal de volatiliteit afnemen. De vraag is uiteindelijk wat de lange termijn impact zal zijn op de koers van Bitcoin wanneer de institutionele handel echt op gang komt.

Bitcoins kopen met iDEAL doe je snel en gemakkelijk bij BTCdirect!

bitcoin kopen met iDEAL bij BTCdirect

Bitcoin kopen in het licht van de Aziatische Bitcoin handel.

bitcoins kopen in het licht van ChinaVeel Aziatische landen zijn al lang ontwaakt uit de dogmatische sluimer aangaande de Bitcoin. In de eerste helft van 2016, werd er meer dan $10 miljard geïnvesteerd in Bitcoin en crypto gerelateerde bedrijven. Dit was veel meer dan in Amerika ($4.6 miljard) en Europa ($1.8 miljard). Al deze investeringen leiden er toe dat meer en meer bedrijven werken aan de verbetering van het Bitcoin netwerk andere crypto projecten en de ontwikkeling van allerlei nieuwe applicaties en toepassingen. Bitcoin is het startpunt. Het Bitcoin netwerk groeide en groeit nog steeds exponentieel. Het heeft een duidelijk netwerkeffect. Een netwerkeffect is het effect dat ervoor zorgt dat een product of dienst meer waarde heeft voor iemand, naargelang er meer gebruikers zijn die hetzelfde product of de dienst al gebruiken. Over de hele wereld kopen meer en meer mensen Bitcoins voor het verwezenlijken van financiële zelfbeschikking en voor pure speculatie. De Aziaten zijn daar gek op. Vandaar, een punt waar je moet bij stil staan bij het kopen van bitcoins is dat vooral de Chinezen, Japanners en Koreanen graag met Bitcoins en andere crypto’s speculeren.

De grote Aziatische Bitcoin exchanges spelen een belangrijke rol in de globale handel in bitcoins. De handelsvolumes zijn daar enorm. Inderdaad, het zijn vooral Aziatische burgers, speculanten en beleggers die Bitcoin hebben omarmd. Meer Chinezen kopen bitcoins dan Amerikanen. Aziatische handelssentimenten in relatie tot nieuws, de economie en de regelgeving ten aanzien van Bitcoin beurzen zijn belangrijke factoren die prijs trends meebepalen. Een concreet voorbeeld in China was de 2017 rally in de Bitcoin prijs. Deze sloeg volledig om toen de Chinese Centrale Bank de Chinese Bitcoinbeurzen op het matje riep en verzocht om eerst Bitcoin marging trading  (het inzetten van hefbomen) aan banden te leggen en vervolgens Bitcoin trading volledig te verbieden. De Chinese bitcoinbeurzen zijn China ontvlucht en hebben elders hun heil gezocht. Twee van oorsprong Chinese giganten, Binance en OKex hebben nu een veilige haven in Malta gevonden.

In Japan is Bitcoin sinds April 2017 een wettig betaalmiddel geworden. Meer en meer Japanners kopen bitcoins. Meer en meer bedrijven en de detailhandel zullen in de loop van de komende jaren Bitcoin accepteren. Dit zal de prijs van Bitcoin ten goede komen. De verwachting is ook dat meer en meer mensen in India en Indonesië bitcoins zullen kopen. Zullen ook meer mensen in Zuid-Amerika, Afrika en Europa Bitcoin gaan ontdekken? zal de globale Bitcoin handel meer gebalanceerd worden? Het zal nog wel even duren voordat de globale handelsvolumes meer verspreid zullen zijn over alle continenten en een gezamenlijke marktkapitalisatie en prijsontwikkeling vertegenwoordigen die minder gevoelig is voor ontwikkelingen binnen een specifiek land.

Bitcoins kopen – Voor het vermijden van Forex kosten, kapitaalrestricties en geldontwaarding!

Bitcoins kunnen internationaal elke dag op elk tijdstip worden verhandeld en transacties kunnen onmiddellijk geschieden van jouw bankaccount in Nederland naar jouw bank account in bijvoorbeeld Singapore. Het is niet meer nodig om de USD/EURO omzetkosten te betalen. Je moet er alleen voor zorgen dat je bitcoin wallet Bitcoins kan omzetten naar Dollars. Het omwisselen van geld is gewoon goedkoper. De kosten hiervoor zijn vaak maar een fractie van de kosten die je moet betalen wanneer je naar de bank gaat of naar een Forex wisselkantoor om je buitenlandse valuta’s om te wisselen. Zeker in tijden van geldontwaarding en inflatie wanneer landen kapitaal restricties en obstakels opwerpen om kapitaalvlucht te vermijden van bijvoorbeeld de Chinese Yuan naar de Amerikaanse Dollar, dan is het mogelijk om via de decentrale Bitcoin handel deze restricties te omzeilen en toch goedkoop deze Amerikaanse Dollars te verkrijgen.

Het is niet onwaarschijnlijk dat we eerst te maken zullen hebben met een behoorlijk escalerende valuta oorlog tussen de Chinese Yuan en de Amerikaanse Dollar. Bitcoin kan in dit geval als een steeds sneller wervelend zwart gat voor alle lokale fiat valuta’s gaan werken. Een scenario van een voortschrijdende hyperbitcoinization zou kunnen optreden. In dat geval kan de koers van Bitcoin astronomisch gaan stijgen. Zal Bitcoin een alternatieve strategische digitale reserve-valuta worden voor vermogensbescherming? Het lijkt er sterk op….. Voor meer informatie: Bitcoin koers verwachtingen.

Bitcoins kopen en de grootbanken?

Cryptogeld en bitcoin in het bijzonder decentraliseren en democratiseren de macht van het geld in handen van de bankiers. De grootbanken kunnen weinig doen om de prijs te manipuleren met behulp van een favoriete wapens, de derivaten. Ze zullen via derde partijen de markt zelf moeten betreden en daadwerkelijk met behulp van trading bots ‘pump & dump’ strategieën moeten uitvoeren om heftige prijsschommelingen te veroorzaken en zo zwakke beleggers uit de markt te schudden en het algemene publiek schrik aan te jagen voor Bitcoin.

Vele mensen zullen daardoor Bitcoin niet durven te kopen. Vele bedrijven zullen niet bitcoin kopen en accepteren vanwege de heftige korte termijn prijsschommelingen. Slimme beleggers zullen hier rekening mee houden en zullen de Bitcoin prijs dips kopen. Op termijn zal dit het alleen maar meer speculatief geld aantrekken en de marktkapitalisatie vergroten. Op lange termijn zal dit alleen maar helpen om een hogere Bitcoin prijs te veroorzaken. Niettemin, veel is nog onduidelijk en we zullen uiteindelijk zien op welke manier de grote investeringsbanken met Bitcoin zullen omgaan. Het is zeer waarschijnlijk dat ze uiteindelijk zelf in het geheim Bitcoin kopen tijdens prijs dips om op deze manier geleidelijke een stevige Bitcoin positie op te bouwen waarmee ze hun eigen schulden mee kunnen afbetalen.

De belangrijke systeem- en investeringsbanken zitten diep in de problemen en worden via geldverruimingsprogramma’s van de Centrale banken in leven gehouden. Banken en centrale banken zouden mogelijkerwijze in de toekomst Bitcoin gaan aanhouden als een alternatief beleggingsobject een mogelijke laatste weg uit hun eigen problemen.

Bovendien zijn nieuwe crypto bedrijven begonnen met het opkopen van banken, willen zelf een banklicentie krijgen of kopen een meerderheidsbelang binnen een bank. Concreet voorbeeld: de Litecoin Foundation en het Zwitserse cryptobedrijf TokenPay bezitten nu samen 19,8 % van de aandelen van de Duitse WEG-bank.

Bitcoins kopen met iDEAL doe je snel en gemakkelijk bij BTCdirect!

bitcoin kopen met iDEAL bij BTCdirect

Zal ik alleen maar bitcoins kopen? Is er een alternatief voor bitcoin?

Naast bitcoins zijn er vele nieuwe altcoins uitgekomen die je kunt kopen. Altcoins zijn vaak op het Bitcoin protocol gebaseerd. Een goed alternatief of compliment voor bitcoin is de klassieke Litecoin. Monero is ook een goede cryptocurrency alternatief op het gebied van het bieden van anonimiteit en snelheid. Zeker voor merchants en POS-systemen is het gebruik van een goede altcoin voor snellere transactie confirmatie tijden een duidelijk voordeel.

Er zijn ook volwaardige blockchain alternatieven die beschikken over een betere programmeerbare en snellere blokketen. Deze blockchain projecten bewerkstelligen ontwikkelingsplatformen op basis van slimme contracten. Ethereum is het meest bekendste voorbeeld en wordt veel gebruikt voor het programmeren van andere tokens via Initial Coin Offerings (ICO). Het kopen van de interne cryptovaluta, de Ether, kan zeker interessant zijn aangezien de ICO’s zeer populair zijn. Het moge duidelijk zijn dat elk blockchain project met zijn eigen cryptomunt en elke ICO met grote risico’s verbonden is en ook nog eens technologisch verouderd kan worden. In juni zal weer een nieuwe concurrent voor Ethereum uit komen: EOS.

Bitcoins kopen is veel minder risicovol aangezien de Bitcoin doet waarvoor het is ontwikkeld: het bieden van een echt veilige en decentrale cryptocurrency. Bitcoin is niet te kraken, heeft al 10 jaar van aanvallen overleefd en een enorm netwerk effect opgebouwd. De andere cryptomunten hebben nog veel te bewijzen ondanks de technologisch superieure aspiraties. Bitcoins kopen kun je vanuit dit perspectief doen: het is de wereldreservemunt voor de cryptomunten, het is digital gold in wording en de weg naar het kopen van andere cryptomunten als een meer risicovolle belegging en meer gediversifieerde cryptocurrency beleggingsportefeuille .

Bitcoin kopen? Maar de andere Bitcoins dan?

Er is maar 1 Bitcoin en dat is Bitcoin (BTC). Aangezien Bitcoin een open source project is kan iedereen de broncode kopiëren om een eigen Bitcoin variant op te zetten. Bovendien zijn er Bitcoin vorken. In dat geval wordt niet alleen de Bitcoin broncode overgenomen, maar ook de hele transactiegeschiedenis van de blokketen. De blokketen wordt gesplist of gevorkt. Aangezien Bitcoins in de blockchain zitten, zorgt een vork ervoor dat de Bitcoin houders (BTC) ook recht hebben (via de private key) op de gevorkte alternatieve bitcoins op de gevorkte nieuwe afwijkende blockchain. Wanneer de Bitcoin vork het overleeft als project en wordt geaccepteerd op een handelsbeurs. Kunnen deze alternatieve Bitcoin munten worden geclaimd en verkocht voor meer Bitcoin. Een Bitcoin vork van de Bitcoin blokketen levert gratis altcoins op. Dit is een ander argument dat het kopen van Bitcoin (BTC) een soort dividend uitkeert aangezien vele opportunisten via een Bitcoin vork snel veel geld kunnen verdienen en aandacht kunnen krijgen voor hun Bitcoin altcoin project. Bekende Bitcoin vorken zijn: Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond en Bitcoin Private. Laat je niet misleiden door de Bitcoin naam. Deze projecten maken natuurlijk misbruik van de naam Bitcoin.  Bitoin is geen bedrijf, is open source en heeft geen trade marks. Wil je Bitcoin kopen, let even op, zorg er voor dat je de echte, originele Bitcoin koopt en dat is Bitcoin BTC/XBT.

Bitcoins kopen – het is een financiële honey badger

bitcoinBitcoin wordt veel vergeleken met de honingdas of ratel. De ratel kent geen vrees en is onder andere immuun voor het gif van slangen. De ratel overleeft meestal ongekend zware gevechten met o.a. leeuwen en andere roofdieren. Net zoals de Bitcoin al meer dan 200 keer dood verklaard is geworden door experts en journalisten, blijft de Bitcoin door zijn anti-fragiele natuur maar weer sterker terugkomen. Bitcoin is niet klein te krijgen. Net zoals dit het geval is bij de ratel, die na een beet van een slang alleen bewusteloos wordt door het gif. Na na een uur of 2 wordt de ratel weer wakker en gaat weer lekker door met eten. Hieronder in de video kun je de honey badger aan het werk zien:

 

Bitcoin kopens op basis van kennis! Waar kan ik meer leren over Bitcoin?

Alle informatie over de Bitcoin kan gevonden over deze referentie pagina die in zijn geheel als een complete gratis online Bitcoin cursus kan worden beschouwd:

Verdere twijfels en vragen?

liberbits bitcoin kopen advies

Je wilt Bitcoin kopen, maar je twijfelt en je hebt nog vragen over de Bitcoin? Je bent welkom om contact op te nemen met Luuk Soons, de eindredacteur van bestebank.org, de schrijver van dit artikel, de oprichter van LiɃerBits en de samensteller van de gratis Bitcoin cursus. Het is een referentie pagina met artikels over alle mogelijke Bitcoin vragen en concepten:

Disclaimer – vrijwaringsverklaring over deze Bitcoin startersgids:

bitcoin kopen ideal bitvavoDeze Bitcoin kopen startersgids is een opiniestuk en wordt vaak geactualiseerd. De inhoud is geen beleggingsadvies, maar de weergave van de eigen mening van de auteur. De auteur is geen beleggingsadviseur. Bitcoin kopen is volgens de eigen mening van de auteur een passende nieuwe lange termijn belegging in de huidige financiële wereld van crisis, geldverruimingsprogramma’s, valutaoorlogen, handelsoorlogen en devaluaties. Het artikel komt verder met een opsomming van de voornaamste redenen over waarom beleggers Bitcoin kopen. De Bitcoin is een nieuwe technologische doorbraak en innovatie met een nog onduidelijke toekomst. De Bitcoin koers is zeer volatiel. Het ingelegde vermogen loopt risico. Koop alleen Bitcoin met spaargeld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Gebruik geen belangrijke middelen en neem geen krediet op om Bitcoin te kopen. Beleg alleen met geld dat je kunt verliezen. Koop Bitcoin op basis van eigen kennis en inzicht. Voor meer verdiepende artikels over Bitcoin: over

Het heeft veel tijd gekost om deze informatie over Bitcoin samen te stellen en te actualiseren. Eerste publicatiedatum is van 02-12-2013. De laatste revisie met de nieuwe datum kun je helemaal bovenaan zien bij de titel van het artikel. Let even op, dit artikel bitcoin kopen gids is uitdrukkelijk opgezet met het doel: delen van informatie en persoonlijke bevindingen. De vermelde informatie is uitdrukkelijk niet bedoeld als een persoonlijk of financieel advies. Wil je Bitcoin kopen? Doe altijd eerst je eigen onderzoek.

Wat is je waardering over deze Bitcoin kopen startersgids?

Geef graag een punt hieronder. Je bent natuurlijk ook welkom om contact op te nemen voor het geven van verdere aanbevelingen voor het verbeteren van de inhoud.