hoe bitcoins kopen

Introductie: Bitcoin kopen moet worden gedaan op basis van kennis. Er komen genoeg vragen op bij het kopen van Bitcoin. Sinds 2013 kunnen onze lezers hier alle informatie vinden over wat ze moeten weten over Bitcoin. Het is de meest complete Nederlandse gids over Bitcoin en het kopen van Bitcoins (BTC/XBT). De doelstelling van deze uitvoerige gids is om alle belangrijke lezersvragen over het kopen van Bitcoin te beantwoorden, waaronder:

 • Op welke manieren en waar kan ik het beste bitcoins kopen?
 • Welke crypto exchange voor de aankoop van Bitcoin is dan betrouwbaar? Waarom zou ik kiezen voor een Nederlandse handelsbeurs zoals Bitvavo of een broker zoals BTC Direct ?
 • Zou ik Bitcoin kopen of niet? Waarom kopen mensen bitcoins?
 • Wat de waardepropositie van Bitcoin? Waarom heeft Bitcoin waarde?
 • Wat zijn de risico’s, voor- en nadelen? Kan ik zakelijk bitcoin kopen? Hoe kan ik me verder beschermen tegen de wispelturige Bitcoin-koers? Hoe moet ik me verhouden tot de volatiliteit?
bitcoins

De bovenstaande vragen van onze lezers geven het al aan. Er is in het begin altijd onzekerheid bij het kopen van Bitcoins. Het is een leerervaring. Deze Bitcoin gids over het kopen van Bitcoin (Afkortingen: BTC/XBT – Symbolen: ₿ Ƀ) zal op alle belangrijke vragen een praktisch antwoord geven. Ik raad iedereen aan om de hele handleiding te lezen. Deze zit vol belangrijke informatie. Laten we beginnen met een samenvatting voordat we de complete inhoudsopgave van deze Bitcoin-handleiding presenteren:

Als het gaat over het aanschaffen van Bitcoins boffen Nederlanders. Bitcoin kopen kun je het beste in Nederland doen met iDEAL. Er zijn verschillende innovatieve Nederlandse Bitcoinbedrijven beschikbaar. Je kunt hier heel makkelijk en veilig bitcoin kopen met iDEAL.

bitcoin kopen met blox smartphone app

In de eerste plaats kun je super veilig Bitcoin kopen met behulp van de Blox trading app voor de smartphone. Deze is ontwikkeld door BTC Direct om iedereen veilig in staat te stellen om Bitcoin te kopen. BTC Direct behoort tot de beste bitcoinbedrijven in Nederland en de BLOX app is nu de makkelijkste en veiligste manier om bitcoin te kopen met de smartphone. Krijg nu €5,- gratis op de BLOX app met de promocode ‘BESTEBANK’.

Koop nu voor €5,- gratis Bitcoin met BESTEBANK

Installeer de app, maak een Blox account aan en je krijgt meteen €5,- gestort op je BLOX-app met behulp van de promocode BESTE BANK.

BTC kopen

Wil je bitcoins kopen en in eigen beheer sparen? Een prima optie voor het kopen van Bitcoin is door gebruik te maken van BTC Direct. Je kunt daar de aangekochte bitcoins direct naar je eigen Bitcoin-wallet sturen. Dit is de beste manier om Bitcoin te kopen aangezien jezelf de controle hebt over de aangekochte bitcoins en het meeste leert over de manier waarop Bitcoin werkt.

bitcoin kopen ideal

Wil je Bitcoins kopen en actief verhandelen? Dan kun je dit het beste doen met de enige echte handelsbeurs van Nederland: Bitvavo in Amsterdam. Deze beschikt over over een gebruiksvriendelijk handelsplatform en een beheerde Bitcoin-wallet. Je kunt vanuit een Bitvavo-handelsrekening alles beheren. Verder is het gemakkelijk dat Bitvavo meer dan 50 cryptomunten ondersteunt. Als je nog niet over een Bitcoin-portemonnee beschikt en graag bitcoin actief wil verhandelen voor euro en andere crypto’s, dan is het eenvoudigste en het goedkoopste om bitcoins met iDEAL te kopen bij Bitvavo.

Bitvavo in Amsterdam

De exchange voor zowel beginners als gevorderden.

Het is verder verstandig om verschillende internationale Bitcoin handelsbeurzen te bezoeken en met elkaar te vergelijken.

Opgelet, Bitcoin kopen kun je in kleinere eenheden doen (de Sats & de millibits)!

hoe bitcoin kopen

Voor de beginner is het belangrijk te beseffen dat bitcoins deelbaar zijn tot 8 nullen achter de komma. Je kunt kleinere eenheden van 1 Bitcoin kopen. De grootste rekeneenheid is een bitcoin (BTC). De kleinste rekeneenheid binnen Bitcoin is een Satoshi (Sats). 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen Satoshi’s. Elke Bitcoin transactie wordt berekend in Satoshi’s. Een andere eenheid is de Bitcoin Bit (mBTC). De term Bit is een afkorting van de millibitcoin of millibit. Het staat voor 1 duizendste deel van 1 hele Bitcoin. Wil je 1 Bitcoin kopen, zal dit worden weergegeven als 1000 bits (1000 mBTC) en representeert 100.000 Sats. Inderdaad, precies zoals we de eurocenten hebben, kan er ook in kleinere Bitcoin eenheden gerekend worden. Handelsbeurzen zullen in de toekomst meer en meer deze Bitcoin terminologie gaan toepassen. Binnen het Bitcoin Lightning Network wordt er vooral in Satoshi’s (Sats) gerekend.

Waarom zou ik Bitcoin kopen? Wat is Bitcoin en haar waardepropositie?

bitcoin rabbit hole
The Bitcoin rabbit hole..

Verzint eer gij begint met Bitcoin. Bitcoin is een complex onderwerp en vele lezers omschrijven het ontdekken van Bitcoin als een Alice in Wonderland ervaring. Laten we eens het witte konijn volgen en meteen beet nemen! Verwacht niet dat je alles meteen inziet, het kost tijd en de volgende bevindingen over Bitcoin’s waardepropositie zijn gebaseerd op veel en langdurig onderzoek:

Bitcoins (BTC) kopen gaat om het verkrijgen van uniek, onvervreemdbaar, schaars digitaal eigendom. Digitaal eigendom dat als geld (monetair roerend goed) functioneert binnen een decentraal netwerk. Een netwerk van gelijkwaardige deelnemers dat onkraakbaar, bijna onveranderlijk en niet te censureren is. Een decentraal netwerk dat als een alternatief en gezond financieel systeem fungeert zonder systeembanken en centrale banken. De mensheid heeft nog nooit geld gehad zonder muntheren, koningen of banken. Bitcoin verwezenlijkt een nieuwe scheiding der machten: scheiding van het bankwezen/de overheid van het geld 1 1. Een van de belangrijkste voorwaarde voor het mogelijk maken van een vrije samenleving is de scheiding van kerk en staat. De kerkelijke macht en staatskundige macht mogen niet in de zelfde handen zijn. Dit is trouwens een langdurig proces geweest, een proces die op gang was gebracht door Baruch de Spinoza (1632-1677), een van de eerste verlichtingsdenkers. Bron: Ethica (1675). Wat zou Spinoza hebben gezegd over de uitvinding van de Bitcoin? Volgens de Nobelprijs winnaar in de economie, F.A. von Hayek zou een scheiding van staat en geld in de grondwet moeten worden vastgelegd. Hij pleitte voor de afschaffing van het verplicht gebruiken van wettige betaalmiddelen en de herintroductie van een vrije marktwerking voor geld. Voor meer informatie: F.A. von Hayek, The Road to Serfdom (1944), The Denationalization of Money (1976). × .

bitcoin btc kopen

Niemand is de eigenaar van het Bitcoin netwerk. Het helpt iedereen om financiële zelfbeschikking te verwezenlijken. Je bent volledig heer en meester over je eigen bitcoins. Ze zijn immers unieke schaarse monetair roerende goederen in de blockchain waarover jij de onbetwiste eigenaar bent. Bitcoins kopen doe je met behulp van een betrouwbare Nederlandse exchange zoals Bitvavo of BTC Direct en een goede Bitcoin-wallet. Niemand (zelfs een hacker) kan dan de bitcoins van je afpakken wanneer je de portemonnee goed hebt beveiligd.

Hoe vreemd het misschien ook mag klinken, bitcoins zijn als monetaire goederen (geld) het beste te vergelijken met virtuele goudbaartjes. Bitcoin imiteert de werking van goud. Er kunnen uiteindelijk maar 21 miljoen bitcoins worden gedolven door de Bitcoin miners. De Bitcoin geldhoeveelheid kan niet worden uitgebreid. Er zit een max cap op en 18 miljoen bitcoins zijn al gedolven! De bitcoins zullen in de toekomst (al in 2024) een hogere voorraad-tot-productie verhouding (stock-to-flow) krijgen dan goud! Bitcoin is het hardste geld dat de mensheid ooit heeft uitgevonden.

bitcoin kopen als een belegging

De Nederlandse anonieme quant PlanB (Twitter: @100trillionUSD) heeft een wiskundig en wetenschappelijk getoetst model voor Bitcoin opgesteld die statistisch significant is. Quants zijn vaak briljante wis- en natuurkundigen die in de financiële sector modellen maken om risico’s te analyseren en financiële producten te waarderen. Hieronder kun je twee varianten van PlanB’s model zien. Hij heeft deze gemaakt om het verband tussen de schaarste en de marktwaarde van Bitcoin vast te stellen op basis van Bitcoin’s stock-to-flow ratio. Waarom zou je bitcoins kopen als je niet zou kunnen vaststellen wat ongeveer de marktwaarde zou kunnen zijn. De marktwaarde van Bitcoin is volgens PlanB een functie van haar stock-to-flow verhouding.

Bitcoin kopen als lange termijn investering
btc kopen ideal
Bitcoin’s pad geeft een vermogenstransitie weer => Koop Bitcoin bij Bitvavo of BTC Direct !

Inderdaad, dankzij deze wetenschappelijk getoetste modellen kun je op gezette tijden voordelig bitcoins kopen door de juiste BTC/USD instapmomenten te vinden. De aangekochte bitcoins kunnen zorgen voor een enorme vermogensopbouw voor de koper aangezien de toenemende schaarste op de markt zal leiden tot steeds hogere Bitcoin prijzen. Het model lijkt een vermogenstransitie te voorspellen van waarde in dollars naar bitcoins. Volgens het model kunnen we rond mei 2020 een Bitcoin koers verwachten van over $50.000,-.

Dit is verder mogelijk als we verder beseffen dat fundamenteel de Bitcoin kan functioneren als een betere, nieuwe variant van de gouden standaard 2 2. Sinds de Nixon Shock in 1971 heeft de USA de wereld losgekoppeld van de gouden standaard. Fiat geld vooral nu in de vorm van fiduciair geld onder de volledige controle van de systeembanken is er voor in de plaats gekomen. De Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) heeft dankzij het Petro Dollar Recycle systeem (opgezet door Kissinger met de OPEC-landen) de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta kunnen handhaven en ongelimiteerd kunnen printen voor het financieren van vooral de activiteiten van het militair-industrieel complex. De koopkracht van de Dollar is van 1971 tot heden met meer dan 80 % gedaald. Verder is het belangrijk om te vermelden dat de goudprijs 'beheerd' en gemanipuleerd is geworden door het bankenkartel door middel van ongedekte termijncontracten en prijsafspraken (London Gold Fix). Dit is een vorm van economische censuur die onbegrensde macht verschaft aan de gelddrukkers. Bronnen: 1. Dr. Saif Ammous, 2018. The Bitcoin Standard. Wiley. & George Gilder, 2016. The Scandal of Money. Regnery Publishing. 2. Zie ook ons artikel over de goudprijs manipulatie: https://www.bestebank.org/goudprijs/. Zie ook Financial Times artikel van Henry Sanderson (16.09.2019) - Three JPMorgan metals traders charged with market manipulation - US prosecutors allege ‘massive, multiyear scheme’ to defraud customers: https://www.ft.com/content/2d7be5a6-d87a-11e9-8f9b-77216ebe1f17 × . Bitcoin kan als een monetair goed dienen als een nieuwe decentrale monetaire basis  en rekeneenheid voor economische waarde waarbij geen menselijk vertrouwen voor nodig is. Er hoeft geen beroep meer worden gedaan op derde partijen zoals een onafhankelijke boekhouder.

Het boek over o.a. dubbel boekhouden – 1494 .

Dit is met Bitcoin mogelijk wanneer je verder beseft dat Bitcoin niet alleen een technologische revolutie is op het gebied van geld, maar ook op het gebied van boekhouden. Het huidige financiële systeem is gebaseerd op dubbel boekhouden.

Bitcoin verwezenlijkt een nieuw optimaal en veilig driedimensionaal boekhoudsysteem met de satoshi (sat) als de kleinste rekeneenheid (unit of account). Bitcoin is daardoor niet alleen een monetaire, maar ook een boekhoudkundige revolutie. Bitcoin kan hierdoor als een gedecentraliseerde onafhankelijke reservemunt opereren binnen een multipolaire wereld van mogelijk verschillende reservemunten van banken en landen die elkaar niet vertrouwen. Een hervorming of ineenstorting van het huidige fragiele financiële systeem is onvermijdelijk.

In deze context is ook de transitie 5 5. Deze transitie werd uitvoerig besproken tijdens de 9th Conference on the International Monetary System 2019 – Past & Present & Future. Deze conferentie was georganiseerd door de Centrale Bank van Zwitserland. Deze conferentie werd bijgewoond door de belangrijkste kopstukken binnen het huidige monetaire systeem; waaronder: – Agustin Carstens, voorzitter BIS, – Christine Lagarde, voorzitter IMF etc. Voor meer info: https://www.bestebank.org/cryptonieuws/conferentie-international-monetary-system-2019-past-present-future/ × van een unipolaire naar een multipolaire wereldorde al begonnen. Als Bitcoin de positieve technologische ontwikkeling en verdere adoptie doorzet, is de introductie van een Bitcoin standaard binnen een nieuw globaal hervormd financieel systeem niet uit te sluiten. Als monetaire basis zal het de mensheid dienen als de nieuwe apolitieke, objectieve meetstandaard voor waarde op basis van schaarste.

goud als sound money

De objectieve rekeneenheid voor economische waarde werd in de industriële samenleving het best vervuld door goud in de de vorm van een gouden standaard. De goud standaard werd uiteindelijk door de financiële machthebbers en overheden misbruikt, als geld uit de roulatie genomen, als standaard uiteindelijk geheel losgelaten (1971) en als koers gemanipuleerd 2 2. Sinds de Nixon Shock in 1971 heeft de USA de wereld losgekoppeld van de gouden standaard. Fiat geld vooral nu in de vorm van fiduciair geld onder de volledige controle van de systeembanken is er voor in de plaats gekomen. De Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) heeft dankzij het Petro Dollar Recycle systeem (opgezet door Kissinger met de OPEC-landen) de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta kunnen handhaven en ongelimiteerd kunnen printen voor het financieren van vooral de activiteiten van het militair-industrieel complex. De koopkracht van de Dollar is van 1971 tot heden met meer dan 80 % gedaald. Verder is het belangrijk om te vermelden dat de goudprijs 'beheerd' en gemanipuleerd is geworden door het bankenkartel door middel van ongedekte termijncontracten en prijsafspraken (London Gold Fix). Dit is een vorm van economische censuur die onbegrensde macht verschaft aan de gelddrukkers. Bronnen: 1. Dr. Saif Ammous, 2018. The Bitcoin Standard. Wiley. & George Gilder, 2016. The Scandal of Money. Regnery Publishing. 2. Zie ook ons artikel over de goudprijs manipulatie: https://www.bestebank.org/goudprijs/. Zie ook Financial Times artikel van Henry Sanderson (16.09.2019) - Three JPMorgan metals traders charged with market manipulation - US prosecutors allege ‘massive, multiyear scheme’ to defraud customers: https://www.ft.com/content/2d7be5a6-d87a-11e9-8f9b-77216ebe1f17 × . Bitcoin is decentraal en maakt een definitieve scheiding tussen bank/overheid en geld. Bitcoin is potentieel de beste objectieve rekeneenheid voor economische waarde in het huidige globale internet en digitale informatietijdperk. Hieronder in de afbeelding kun je het ontwikkelingspad van Bitcoin zien van digitale curiositeit tot een globale monetaire basis. Bitcoin zal steeds meer een geopolitieke impact krijgen. Bitcoins kopen doe je vanuit dit kader met een lange termijn visie.

Bitcoin kopen met lange termijn visie

Bitcoins kopen in het kader van Bitcoin’s koersschommelingen: 

hoe bitccoin kopen

Als het gaat om de volatiliteit. Het kopen van bitcoins zorgt er niet voor dat je snel rijk wordt, eerder langzaam. Langzaam aangezien het kopen van bitcoins een pro-actieve handeling is voor koopkrachtbescherming en het verwezenlijken van financiële zelfbeschikking. Binnen het huidige bankenstelsel is er geen financiële autonomie, privacy en koopkrachtbescherming. De toenemende inflatie en negatieve spaarrente vernietigen het opbouwde vermogen. Bitcoin gaat om de opbouw van een nieuw decentraal financieel gelijkwaardig systeem voor vermogensbescherming en -behoud. Dit kost tijd. Wanneer de waardepropositie van Bitcoin als een gezond decentraal geldstelsel zonder banken verder wordt onderkend, kan de koers tijdens een volgende financiële crisis ver omhoog schieten. De bitcoins worden steeds schaarser en de kapitaalmarkt is zeer klein. Er is internationaal genoeg vluchtkapitaal die naar een veilige haven zal zoeken. Dit is niet een gegeven feit. Bitcoins kopen moet je dan ook doen op basis van begrip over de werking en ontwikkeling van Bitcoin, zoals haar netwerk-effecten, en natuurlijk het huidige financieel repressieve beleid van de centrale banken.

zal ik sparen of beleggen

Het huidige financiële systeem en bankenstelsel is in verval waarbij de Euro systematisch verder zal worden ontwaard. Bitcoins kopen gaat ook om het ontsnappen aan de verwezenlijking van een totalitair neo-feodaal systeem op basis van schuldslavernij. Dit is het uiteindelijke resultaat van financiële repressie. Zonder financiële vrijheid, privacy en zelfstandigheid is er geen welvarende open samenleving en echte democratie mogelijk. Dit inzien kost ook tijd, maar op basis van een beter begrip, sta je wel sterker in de volatiele Bitcoin markt. Neem de tijd en neem voorzichtige stappen met het ontdekken van Bitcoin.

Bitcoin kopen & hodl

Deze ontwikkeling zal niet zonder hakken of stoten gaan en is verbonden aan risico’s. Kennis over Bitcoin is nog asymmetrisch. Vandaar, bitcoins kopen gaat nu altijd gepaard met flinke koers schommelingen (snel flink omhoog / snel flink omlaag) aangezien de globale handelsvolumes en de kapitaalmarkt nog zeer klein is. De volatiliteit wordt verder versterkt door pure speculatie van daghandelaren op basis van verschillende technische analyses, propaganda, misverstanden en onbegrip. Gedegen kennis over Bitcoin ontbreekt bij de meeste mensen. De meeste daghandelaren speculeren op de koersschommelingen. Schrik niet wanneer de koers plotseling valt, blijf kalm en HODL.

De Bitcoin koers volatiliteit is te vergelijken met een achtbaan. Een Bitcoin analist (Twitter: @phraudsta) heeft in het artikel, Falsifying Stock-to-Flow As a Model of Bitcoin Value, de bovenstaande modellen van PlanB over Bitcoin’s waarde ontwikkeling getoetst. Hij heeft ze niet kunnen falsifiëren. De modellen zijn correct. Hij heeft zelfs kunnen vaststellen dat er sprake is van statistische co-integratie. De Bitcoin koers is hier te vergelijken met een dronken man en Bitcoin’s voorraad tot productie ratio de weg naar huis. Uiteindelijk zal de toenemende schaarste de marktwaarde bepalen en de koers opwaarts sturen. Naarmate de markt groter, professioneler en volwassener wordt zal de volatiliteit verder afnemen (ontnuchteren).

waarom bitcoins kopen

Ondanks de jarenlange volatiliteit wordt er al meer dan 10 jaar hard gewerkt aan Bitcoin aangezien het gaat om de opbouw van een nieuw financieel technologisch wonderwerk. Speculatie en volatiliteit horen hierbij. Elke programmeur is welkom om een steentje bij te dragen aan Bitcoin. Het is een open-source project waar voortdurend aan wordt gewerkt door vrijwilligers en bedrijven (waaronder Twitter). Hierdoor wordt Bitcoin elk jaar een beter netwerk met een alsmaar sterker wordend netwerk effect 3 3. Een netwerkeffect is het effect dat ervoor zorgt dat een product of dienst meer waarde heeft voor iemand, naargelang er meer gebruikers zijn die hetzelfde product of de dienst al gebruiken. Dit betekent ook dat wanneer iemand van een product of dienst gebruik gaat maken, de waarde ervan voor huidige gebruikers zal toenemen of de potentie daartoe heeft. Bron: Wikipedia. Bitcoin kent 7 verschillende elkaar versterkende netwerk-effecten. Voor meer informatie: https://www.bestebank.org/bitcoin/network-effects/ × . Vanuit dit perspectief is bitcoins kopen bij Bitvavo ook een slimme zet: een alsmaar sterkend wordend netwerk zal steeds meer waard zal worden. Bovendien, ondanks alle volatiliteit is Bitcoin’s Sharpe-ratio veel hoger in vergelijking met alle andere mogelijke activa. Hieronder in de grafiek kun je een vergelijking zien tussen Bitcoin’s Sharpe ratio met die van Amerikaanse activa en goud.

bitcoin kopen risicovol
Bitcoin’s Sharpe ratio in 2019 is > 3 = Koop Bitcoin bij Bitvavo of BTC Direct !

Inderdaad, bitcoins kopen is niet zo risicovol als je gewoon voor de lange termijn belegt. Bitcoin heeft een veel hogere Sharpe-ratio dan alle mogelijke populaire beleggingsactiva. Bitcoins kopen is voor elke belegger een verantwoorde beslissing. Bitcoin heeft als nieuw beleggingsobject een zeer hoge Sharpe-ratio, beschikt over netwerkeffecten en krijgt verder ondersteuning krijgt van PlanB’s wiskundig model. In 2020 zullen de modellen flink verder worden beproefd tijdens de volgende Bitcoin halving en de aanstaande economische recessie. Zal ik bitcoins kopen en daarmee het risico nemen dat het model toch niet werkt zoals uitgerekend? De hoge Sharpe-ratio geeft in ieder geval aan dat dat een belegger zeer veel extra rendement kan behalen voor het genomen risico. Bitcoins kopen doe je dan ook voorzichtig met beleid. Koop bitcoins met geld waarmee je een risico kunt nemen en dat je kunt veroorloven om te verliezen.

Waarom zou je op basis van deze informatie niet voordelig bitcoins kopen bij Bitvavo in Amsterdam of BTC Direct in Nijmegen? De bitcoins zijn uiterst schaars, worden steeds schaarser. De unieke stock-to-flow verhouding van Bitcoin is superieur dan die van goud, de Sharpe ratio is hoog en het Bitcoin netwerk wordt elk jaar sterker. Meer informatie over hoe je verder kunt omgaan met het timen van je aankoop kun je later lezen in hoofdstuk 10, 11 en 12 van deze gids (zie inhoudsopgave). Heb je al een handelsrekening geopend om eens te beginnen? Aarzel niet, begin meteen klein bedrag en koop Bitcoin (BTC) bij Bitvavo of BTC Direct!

bitcoin kopen ideal

Niettemin, Bitcoin als een uniek beleggingsobject is iets secundair; het is primair een uniek financieel technologisch wonderwerk in de geschiedenis van de mensheid. Het is door Satoshi opgezet voor de financiële emancipatie van de mensheid. We zijn getuige van een unieke financiële paradigmatische verschuiving waar iedereen aan kan deelnemen. Ben jij er klaar voor? Lees verder, leer meer, bekijk de inhoudsopgave over de rest van deze handleiding over het kopen van Bitcoin.

Inhoudsopgave:

Hoe en waar kan ik de bitcoins kopen?

In dit hoofdstuk beschrijven we een aantal manieren over hoe en waar je bitcoins kunt kopen. Er zijn verschillende manieren waarop je bitcoins kunt kopen:

Bitcoin kopen met iDEAL in Nederland!

 • De eerste en meest eenvoudigste optie is om gebruik te maken van de Blox trading app voor smartphone. Bitcoin kopen met iDEAL vanuit een app en deze veilig te bewaren en verhandelen voor andere crypto’s is nu doodeenvoudig geworden. Voor meer informatie: Blox trading app review.
 • Een tweede zeer makkelijke optie is om gebruik te maken van een echte Nederlandse Bitcoin-handelsbeurs die beschikt over een ingebouwde Bitcoin wallet. Je kunt hier eenvoudig met iDEAL Bitcoin kopen. Je kunt onmiddellijk geld storten op je handelsrekening en direct met de gestorte euro’s goedkoop Bitcoin kopen en actief verhandelen. De beste Nederlandse handelsbeurs voor het kopen van Bitcoin is de Bitvavo Exchange.
 • De derde optie is om gebruik te maken van klassieke en vertrouwde Nederlandse Bitcoin-makelaar. Hier kun je ook gemakkelijk bitcoins kopen met iDEAL. Er zijn vele verschillende makelaars actief in Nederland. De beste makelaar in Nederland is BTC Direct.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan kopen van bitcoins bij een Nederlandse dienstverlener waaronder veiligheid, kwaliteit, ondersteuning en regulering. Bitvavo en BTCDirect voldoen aan de geldende anti-witwasrichtlijnen (AMLD4/5) en werken samen binnen de VBNL aan de ontwikkeling van een gezonde Bitcoinsector in Nederland onder toezicht van de Nederlandsche Bank.

Dus, het is voor de meeste Nederlanders aan te raden om bitcoins te kopen op de handelsbeurs van Bitvavo, met behulp van de wisseldienst van BTC Direct en/of de Blox trading app. Het is niet onverstandig om meerdere rekeningen te openen bij andere Bitcoin beurzen in Nederland om zo deze met elkaar te vergelijken. Voor meer informatie:

Veilig Bitcoin kopen in het buitenland?

 • Vele beleggers willen graag goedkoop bitcoins kopen op de grote internationaal opererende Bitcoin en crypto exchanges die over grote handelsvolumes beschikken. Natuurlijk kun je een handelsrekening openen bij een exchange in het buitenland. Echter, het is wel even oppassen aangezien vele handelsbeurzen niet zijn gereguleerd waardoor de kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening niet altijd kan worden gewaarborgd. Voorbeelden van goede crypto exchanges in het buitenland zijn Bitpanda (iDEAL-ondersteuning & EU PSD2-licentie), Binance en Kraken. Je kunt hier o.a. via een normale SEPA-bankoverschrijving je handelsrekening van euro’s voorzien. Er zijn meer goede handelsbeurzen die je met elkaar kunt vergelijken en in combinatie zou kunnen gebruiken. Begin met een handelsrekening bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Bitvavo heeft internationale ambities, staat genoteerd op Coinmarketcap, heeft groeiende handelsvolumes en rekent een zeer lage handelscommissie (max. 0,25 %).

We hebben een uitgebreide lijst opgesteld met een selectie van goede handelsbeurzen waar je voordelig bitcoins kunt kopen. Voor meer informatie:

Bitcoins kopen en verhandelen met future-contracten!

bitcoin kopen met future contracten

Het is ook mogelijk om bitcoins te kopen en te verhandelen met termijncontracten. De dagelijkse prijsschommeling ofwel de volatiliteit is nog steeds heftig. De opwaartse en neerwaartse zigzag bewegingen van de Bitcoin koers kunnen je wakker houden! De volatiliteit zal op den duur meer en meer afnemen naarmate de economie en kapitaalmarkt blijft groeien. Je kunt de volatiliteit risico’s afdekken door te handelen in Bitcoin Futures en opties. Bitcoins kopen met behulp van termijncontracten is goed mogelijk op een gespecialiseerde Bitcoin handelsplatform. BitMEX is een bekend handelsplatform voor Bitcoin termijncontracten. Nederlanders kunnen het beste gebruik maken van het handelsplatform van Deribit. Let wel op, de handel in Bitcoin futures meteen hefboom is alleen geschikt is voor ervaren professionele handelaren en is verbonden met grote risico’s. Voor meer informatie:

Bitcoin kopen en hedgen!

Bitcoin kopen en hedgden optie 1. De beste manier om je Bitcoin belegging te hedgen is met behulp van opties en termijncontracten. Met behulp van Bitcoin call options en put options kun je het meeste uit je Bitcoin aankoop en belegging halen en volatiliteit risico’s afdekken. In Nederland kun je dit uitstekend doen met behulp van het handelsplatform van Deribit in Amsterdam. Voor meer informatie:

Bitcoin kopen en hedgden optie 2. Vergeet niet om naar de beschikbare risico management tools te kijken. Bijvoorbeeld, een optie is om automatische verkoop en koop orders in te stellen op een Bitcoin handelsbeurs. In Nederland hebben Bitcoin Meester en Coinmerce een gemakkelijk op te zetten auto order optie ontwikkeld om automatisch op bepaalde prijspunten bij te kopen of te verkopen (Bitcoin stop-loss orders). 

Bitcoin kopen en hedgen optie 3. Maak gebruik van ondersteunde diensten waaronder multi-currency wallets die over stablecoins of zelfs een IBAN-rekening beschikken. In Nederland zou je de Bitcoin Meester kunnen gebruiken. De handelsrekening van Bitcoin Meester beschikt over verschillende stablecoins waarover je automatisch een 3 % rente verdient. Bij Bitcoin Meester kun je super eenvoudig een gedeelte van je winst veilig pakken en vasthouden in Amerikaanse Dollars gedurende correcties en daarover passief geld verdienen. Een vergelijkbare alternatieve Bitcoin hedging optie is om gebruik te maken van een uitgebreide multi-currency wallet met een IBAN-rekening en Visa-betaalkaart zoals Wirex deze heeft ontwikkeld. 

Bitcoin kopen en hedgen optie 4. Een interessant alternatief voor het afdekken van volatiliteit risico’s om gebruik te maken van de Bitcoin Gold exchange van Vaultoro. Dit is een professioneel edelmetaal handelsbeurs met een opslag- en betalingsplatform voor edelmetalen en Bitcoin. Op deze manier kun je makkelijk je vermogen beheren in goud en ook Bitcoin bij een uitstekende edelmetaal custodian in de wereld. Voor meer informatie:

Veel mensen kopen bitcoins puur voor de prijsspeculatie (snel goedkoop kopen en snel duurder verkopen). Je moet over stalen zenuwen beschikken, maar je kunt er flink veel rendement mee behalen maar ook verliezen. Het is dan verstandig om een cursus te volgen hoe je met (veel) geld gaat beleggen. Voor meer informatie: handleiding tot bitcoin trading.

Vertrouwd bitcoins kopen op de OTC-markt?

Wil je voor een zeer groot bedrag voor een goede prijs Bitcoin kopen? Er zijn vele grote beleggers die in alle privacy voor honderdduizenden euro’s goedkoop bitcoins willen kopen. Deze grote Bitcoin orders worden niet op het orderboek van een exchange gezet en direct afgewikkeld tussen de koper en verkoper waarbij een exchange of makelaar als de bemiddelende tussenpersoon fungeert. Dit wordt de over-the-counter (OTC) handel genoemd. De Bitcoin OTC-markt is volop onder ontwikkeling. In 2020 zal de OTC markt meer professioneel worden en kan een rijke belegger gemakkelijker in grote hoeveelheden goedkoop bitcoins kopen. De Nederlandse Bitcoin makelaar BTC-direct heeft een OTC-desk. Een rekeninghouder bij BTC Direct kan contact opnemen met de klantenondersteuning voor meer informatie over de gang van zaken. Voor meer informatie: Bitcoin OTC handel

Indirect bitcoins kopen via Bitcoin trackers?

Een andere optie om bitcoins indirect te kopen via een BTC/XBT tracker zoals een ETN. Een Bitcoin ETN is door het indexfondsenhuis XBT Provider uitgegeven op beurs in Stockholm. Een nieuwe mogelijkheid is om via een Bitcoin ETP op de SIX aandelenbeurs van Zwitserland bitcoins te kopen en te verkopen.

Passief Bitcoin kopen via een beleggingsfonds? 

Een uiterst gemakkelijke manier om bitcoins te kopen is door gebruik te maken van een Bitcoin fonds. Wanneer je beschikt over een bedrag van minimaal 20.000 euro, kun je ook naar een goed Nederlands beleggingsfonds zoals BlockchainTraders stappen. Je legt het bedrag in het fonds en de leiding van het fonds zorgt voor de rest. Je hoeft je nergens meer over druk te maken. Voor meer informatie over het kopen van Bitcoin via een beleggingsfonds, neem contact met ons op.

Andere opties om Bitcoins aan te schaffen?

Bitcoin kopen voor prijsspeculatie bij een alternatieve Bitcoin broker. Wil je op korte termijn puur met Bitcoin speculeren, dan kun je overwegen om bij eToro bitcoins te kopen. Let op, je zult hierdoor niet zelf in bezit zijn van de betreffende bitcoins. Het gaat hier om het kopen en verkopen van Bitcoin voor het verkrijgen van rendementen in euro’s en het handelen in de reguliere valutamarkten via een combinatie van CFD’s. Waarschuwing. Er zijn vele CFD-brokers actief waar je zogenaamd bitcoins kunt kopen. Dit is niet het geval, je handelt hier met Bitcoin-CFD’s. Het kopen van Bitcoin-CFD’s is uiterst risicovol op een CFD-handelplatform. De meeste beleggers (>70 %) verliezen hun geld. Vandaar, Bitcoins kopen kun je het beste vertrouwd doen bij een Nederlands bitcoinbedrijf zoals Bitvavo en BTC Direct.

Bitcoin kopen voor prijsspeculatie met opties. Makkelijk speculeren via Bitcoin opties. Wil je gewoon makkelijk speculeren op de volatiliteit van bitcoin zonder veel poespas, wallets, tijdsverlies en mogelijke veiligheidsproblemen? Dan is het snel kopen en verkopen van Bitcoin opties met behulp van een beleggingsrekening bij eToro veel makkelijker. Je kunt onmiddellijk zonder tijdverlies op het handelsplatform van deze makelaar speculeren met de prijs van Bitcoin zonder de cryptomuntjes zelf in beheer te hebben.

Bitcoins kopen met een creditkaart? Vele verschillende bitcoin-beurzen en brokers bieden als een betalingsoptie aan om met een creditkaart te betalen. Toch, bitcoins kopen met een creditkaart is vaak verbonden met extra kosten. Niettemin, BTCDirect en Bitvavo bieden voordelige voorwaarden. Hier kun je voordelig in Nederland met een creditkaart bitcoins kopen. Trouwens, er zijn ook Bitcoin debetcards. Je kunt een Bitcoin wallet combineren met een Bitcoin Visa betaalkaart waarmee je Bitcoins direct in euro’s kunt omzetten en in elke winkel kunt uitgeven via een Visa of Mastercard.

Bitcoins kopen via een oubollige SEPA-transactie. Dit kan bij elke bitcoin beurs, maar van de andere kant er zullen in de toekomst diensten beschikbaar zijn waar je direct je bitcoins kunt versturen als een  overschrijving (SEPA) naar elke IBAN-rekening van keuze! We houden het in de gaten.

Bitcoins kopen als een cadeaubon of als een voucher. Je kunt ook bitcoins kopen in de vorm van vouchers of als een cadeaubon voor vrienden of derden bij het Nederlandse bedrijf Bit4Coin.

Bitcoins kopen is beleggen op lange termijn!

bitcoin en crypto beleggingsfondsen

Bitcoins kopen kun je het beste doen met als instelling dat het een lange termijn investering is. Bitcoin is een geleidelijke financiële paradigma verschuiving en zal als een nieuwe beleggingsklasse een transitie van het wereldwijd vermogen inhouden. Het huidige monetaire beleid van de centrale banken veronderstelt financiële repressie en vermogensvernietiging. De behoefte aan deflatoire monetaire goederen zal toenemen naar mate fiat-valuta’s verder worden ontwaard. Bitcoin is een verzekeringspolis tegen het monetaire wanbeleid van staat en bankwezen. Vanuit dit perspectief is bitcoins kopen een lange termijn belegging en is het snel verkopen van de aangekochte bitcoins onverstandig. Hieronder kun je een uitstekend gesprek zien tussen Trace Mayer (Bitcoin belegger en analist) en Preston Pysh (financieel analist – Investor’s Podcast Network) over Bitcoin als een unieke eenmalige kans in het leven om een deel te zijn van een wereldwijde vermogenstransitie. De gebruikte terminologie (zoals de grafieken van PlanB, Bitcoin’s stock-to-flow ratio, Bitcoin’s Sharpe-ratio etc.) wordt op deze site en pagina verder uitgediept.

 • Ontdek Bitcoin en start met het kopen van een aantal Bitcoin sats bij BTC Direct of Bitvavo in Nederland! 

Bitcoins kopen en de prijsvolatiliteit dan?

Bitcoins kopen is verbonden met de prijsvolatiliteit die hoort bij de ontwikkeling van een nieuwe kleine kapitaalmarkt. De Bitcoin kapitaalmarkt is zeer klein, terwijl het aanbod ook nog eens zeer klein is. De bitcoins worden steeds schaarser. Grote walvissen, dat wil zeggen, rijke Bitcoin-houders, kunnen in een kleine kapitaalmarkt de koers beïnvloeden. Het overgrote deel van deze walvissen wil uiteindelijk meer bitcoins verzamelen en handelen met een lange termijnvisie. Zwakke handen, van meestal de kleine en nieuwe bitcoin beleggers, zullen vaak op het verkeerde moment de bitcoins in paniek verkopen. Bij een koersval zul je rationeel en stoïsch moeten blijven met een lange termijn visie. Hieronder in de grafiek kun je de historische volatiele prijsontwikkeling zien. Na elke nieuwe top en prijsrecord volgt er een correctie. Elke correctie zorgt weer tot een nieuwe top. Er worden tijdens de snelle prijsstijgingen en -dalingen steeds weer nieuwe hogere toppen en bodems gezocht.

You don’t get the 100x gains without the 85% pull backs!

Bitcoins kopen zal een 100x rendement opleveren wanneer je de storm overleeft (dus niet in paniek met verlies verkoopt) en wanneer je weet hoe je extra bitcoins kunt verzamelen door slim om te gaan met deze volatiliteit. Voor de meeste mensen geldt: handel niet actief met Bitcoin. Bitcoins kopen op een vertrouwde Nederlandse beurs zoals Bitvavo doe je met een lange termijn visie en is een alternatieve belegging. De mensen die bitcoins kopen en gewoon een paar jaar vasthouden zullen het minste risico lopen en ook nog eens het meeste rendement boeken. Ze kunnen verder af en toe tijdens flinke prijsstijgingen een klein gedeelte verkopen (wat winst pakken en opzij zetten) en verder weer bitcoins kopen tijdens een flinke prijsdaling en correctie. Bitcoins kopen en vasthouden zonder na de dagelijkse koers te kijken is niet makkelijk! Probeer gewoon op een goed moment bitcoins te kopen en verder je niet meer te bekommeren om de dagelijkse koers. Hiermee komen we tot het volgende onderwerp:

Wanneer zal ik de bitcoins kopen?

wanneer bitcoin btc kopen

Wil je goedkoop voor de beste prijs bitcoins kopen? Wanneer je niet van plan bent om dagelijks te handelen met bitcoins, kun je het beste een dollar cost averaging (dca) strategie gebruiken. Deze strategie is veilig en saai, maar levert het meeste op. Met deze strategie beperk je het marktrisico doordat je systematisch bitcoins koopt met eenzelfde bedrag in euro over regelmatige tijdstippen gedurende een lange periode. Wanneer koop ik dan bitcoins? Dat maakt niet zo veel uit. Bijvoorbeeld: je koopt elke week op zaterdag na het ontbijt voor € 50,- bitcoins (BTC) bij Bitvavo of BTCdirect voor een periode van twaalf maanden. Je koopt ongeacht de koers, je spaart zoveel mogelijk bitcoins en denkt er verder niet meer over na.  Verder kun je ook een bedrag per maand reserveren om spontaan bitcoins bij te kopen tijdens een koersval. Dit zou je dan kunnen doen op basis van een tijdsbepaling van Bitcoin’s monetaire halving cyclus met behulp van de modellen van PlanB, technische analyse en speciale indicatoren, zoals de Mayer Multiple Indicator. Slimme handelaren staren zich verder niet blind op alleen technische analyses en de handelsvolumes van bitcoinbeurzen, maar kijken zeker ook naar welke en hoe daadwerkelijk de bitcoins van locatie veranderen in de blokketen. Dit kan een handelaar doen met behulp van Bitcoin onchain analyses. Op deze manier kan men echt de optimale instappunten timen voor het kopen van bitcoins op een handelsbeurs zoals die van Bitvavo.

Buy bitcoin and hodl

Pogingen om de goedkoopste bitcoin te bemachtigen doe je op basis van deze combinatie van factoren: technische analyses, analyse van onchain metrics, halving cyclus, markt sentiment, handelsindicatoren zoals de Mayer Multiple en een goed handelsplatform (zoals Bitvavo). Je hierbij ver gaan. Ongeacht hoe ver iemand kan gaan, bitcoins kopen kan iedereen effectief en eenvoudig doen met een simpele dollar cost averaging strategie. De beste strategie is om gewoon te beginnen met het kopen van bitcoins en deze vast te houden zonder een ingewikkelde handelsstrategie. Just Buy & Hodl it. Voor meer informatie:

Zal ik Bitcoin of goud kopen?

goud of bitcoin kopen

Deze vraag hebben een aantal lezers ingediend aangezien Bitcoin het nieuwe digitale goud wordt genoemd. Naar onze mening heeft Bitcoin nog een aantal jaren ontwikkeling te doorstaan voordat er daadwerkelijk een kapitaalverschuiving van goud naar Bitcoin zal plaatsvinden. Op papier is Bitcoin op termijn een superieur monetair goed en het hardste geld dat de mensheid ooit heeft uitgevonden. Niettemin, de reputatie van goud als een betrouwbare store-of-value (SoV) is bijna zo oud als de menselijke beschaving. Zeker in tijden van financiële repressie en geopolitieke onzekerheid is het zeer verstandig om goud te kopen. Een beleggingsportefeuille van klassieke vermogensbeheerders heeft een 1/10 aandeel goud. Een slimme vermogensbeheerder zal ook Bitcoin kopen en toevoegen in de portefeuille. Bitcoin heeft een ongekend hoge Sharpe-ratio en op termijn een superieure voorraad-tot-productie verhouding in vergelijking tot goud. Bitcoin is een nieuwe SoV onder ontwikkeling en een nieuwe hedge tegen een falend totalitair monetair systeem.

bitcoin of goud kopen bij Bitpanda

Ben je op zoek naar een exchange waar je zowel Bitcoin als goud kunt kopen? Bezoek dan de Bitpanda Exchange in Wenen. De Oostenrijkers hebben het door dat het verstandig is om op meerdere SoV-paarden te wedden. Voor meer informatie:

Kan ik bitcoins kopen en daarover ook rente verdienen?

btc kopen

Tegenwoordig is het mogelijk om bitcoins te kopen en vervolgens daarover rente te verdienen. Bitcoin kopen kan een mooi maandelijks rendement opleveren door de opkomst van Bitcoin kredietmarktplaatsen. Bitcoin houders kunnen hier een passieve rentevergoeding verdienen in bitcoins door gebruik te maken van een BlockFi Interest Account van het Amerikaanse bedrijf BlockFi of de fixed income investment funds van het Duitse bedrijf Bitbond. Hoe kun je dit doen? Je opent een handelsrekening bij Bitvavo in Amsterdam en stuurt de aangekochte bitcoins naar je BlockFi Bitcoin-spaarrekening. Voor meer informatie:

Bitcoins kopen en opslaan!

bitcoin cold storage wallet

Waar kan ik mijn gekochte Bitcoins het beste opslaan?Dit is een cruciale vraag. Voor de onzekere beginner volstaat het om op de aangekochte bitcoins eerst op de Bitvavo-handelsrekening te bewaren. Het is dan wel van belang dat je deze rekening verder beschermt met tweede factor authentificatie codes. Niettemin, dit is niet de beste praktijk aangezien Bitvavo voor jou de bitcoins bewaart. Uiteindelijk wil je de bitcoins in eigen bezit hebben. Bitcoins kopen doe je op eigen verantwoordelijkheid. Financiële vrijheid en zelfstandigheid komt verantwoordelijkheid. Als het gaat om de aangekochte bitcoins in eigen beheer te beveiligen, dan raden we je aan om een hardware wallet zoals de Trezor bij Cryptomaan te kopen. Kijk, we vergeten snel hoe belangrijk het is om onze online veiligheid en privacy te optimaliseren om o.a. diefstal van de aangekochte bitcoins te voorkomen. Voor meer informatie:

Zakelijk Bitcoin kopen?

Kan ik zakelijk Bitcoin kopen d.w.z. bitcoins op naam van mijn bedrijf kopen? Het is geen probleem om met een bedrijf bitcoins te kopen. De meeste Bitcoin exchanges bieden de optie aan om een aparte bedrijfsrekening te openen. Dit gaat normaliter door het opwaarderen van een persoonlijke- naar een bedrijfsrekening. Bijvoorbeeld bij Bitvavo in Amsterdam zul je eerst een particuliere rekening openen en verifiëren. Vervolgens schrijf je naar de support afdeling om de particuliere rekening om te zetten naar een zakelijke rekening. Om dit mogelijk te maken zul je extra documentatie moeten inleveren waaronder een uittreksel uit de KvK van de onderneming en een kopie van de identiteitsbewijzen van de (mogelijke) overige bestuurders en/of aandeelhouders van de onderneming.

Niettemin, voor zakelijke klanten geldt wel dat de belastingdienst het kopen van bitcoins als een speculatieve belegging beschouwd. Er bestaat hierdoor een risico dat de belastingdienst de aanschaf van bitcoins als onzakelijk beschouwd. Zakelijk bitcoins kopen kan mogelijk gekenmerkt worden als een dividenduitkering. Het is belangrijk om dit vooraf even af te tikken met de boekhouder en contactpersoon bij de belastingdienst of het zakelijk kopen van bitcoins passend is en zonder problemen kan worden uitgevoerd.

Een andere hobbel waar je rekening mee moet houden is de opslag en beveiliging van de bitcoins binnen grotere organisaties. Er zijn hiervoor speciale Bitcoin-wallet oplossingen voor ontwikkeld waardoor het veilig opslaan en afwikkelen van Bitcoin transacties geen probleem is. Concrete voorbeelden zijn Bitgo en Clavestone. Bitgo ontwikkelt Bitcoin-bedrijfsportemonnees en Clavestone ontwikkelt het Cereberus protocol voor de veilige opslag van bitcoins voor bedrijven.

Bitcoin kopen – Wat kan ik dan kopen met bitcoins?

Alles! Je kunt op meer en meer plekken met Bitcoin betalen en bitcoins uitgeven. Zeker wanneer je een goede bitcoin debit card op zak hebt, kun je overal in de wereld met je bitcoins in de lokale valuta betalen. Er zijn ook al verschillende financiële dienstverleners en banken die Bitcoin-rekeningen aanbieden. Voor meer informatie:

Je merkt het misschien al, er zijn vele verschillende manieren waarop je bitcoins kunt verkrijgen, afdekken, herinvesteren en uitgeven. Deze bieden je financiële flexibiliteit en ook vrijheid. Je kunt alle bovenvermelde Bitcoin-dienstverleningen testen, vergelijken en met elkaar combineren om zo je eigen weg te vinden. In ieder geval, de hierboven beschreven manieren geven aan hoe je Bitcoins kunt kopen, beschermen en kan spenderen. Welkom in de vrije wereld van fintech en cryptogeld en laat je niet afschrikken door de media en de FUD (Fear Uncertainty & Doubt) op het internet door vaak ignorantie of manipulatie. Vandaar, dat kennis zo belangrijk is. Laten we een een aantal redenen opnoemen waarom het kopen van een aantal bitcoins geen slecht idee is. 

Waarom zou ik bitcoins kopen? – Financiële autonomie!

waar bitcoins kopen

In deze Bitcoin kopen startersgids gaan we uit van een lange termijn Bitcoin visie. Bitcoin is een bijzondere technologische uitvinding voor de mensheid. Wat is hier de essentie van: Bitcoin werkt als digitaal contant geld op het internet. Het heeft als bijzondere eigenschappen dat het schuldvrij, peer-2-peer, gedecentraliseerd en zelfstandig werkend cryptogeld is. Er is geen inmenging van derde partijen en er zijn geen derde partij risico’s. Bitcoin kent daardoor geen censuur en beschermt je financiële privacy en onafhankelijkheid. Het kan niet door overheden en banken worden beheerd en gemaakt of worden geconfisqueerd. Zoals al eerder aangekaart, Bitcoin heeft een nieuwe monetaire scheiding der machten verwezenlijkt: de macht over het geld en vooral over de geldcreatie wordt gescheiden van de controle van de overheden, de systeembanken en de centrale banken.

bitcoin

Bovendien, Bitcoin is een nieuwe vorm van gezond autonoom hard geld. Niet in de traditionele betekenis als een werkelijk bezit met intrinsieke waarde zoals goud, maar in een nieuwe gelijkwaardige digitale betekenis 4 4. Voor een uitstekende argumentatie over waarom Bitcoin harder gezond geld is dan goud en de eeuwenoude gouden standaard; willen we onze lezers attenderen op The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking (2018). Dit is een boek over de geschiedenis van het geld geschreven door de econoom Dr. Saif Ammous. Bestebank.org heeft verschillende artikels over dit onderwerp geschreven. Voor meer info: https://www.bestebank.org/bitcoin/bitcoin-standard/ ×
Het is een onvervreemdbaar, schaars virtueel bezit binnen een wereldwijd decentraal netwerk. Dit netwerk omvat een enorme infrastructuur, welke gegrondvest is in een nieuwe internet technologie: de blockchain. Bitcoins zijn in feite het digitale contant geld van het internettijdperk en ze verschaffen ons financiële zelfbeschikking. Het Bitcoin netwerk is nu de financiële ruggengraat van innovatieve fintech bedrijven en zal een nieuwe vrije globale p2p-economie gaan vormen.

Naarmate deze nieuwe financiële markt groeit, de technologie vooruitgaat en de marktkapitalisatie toeneemt; dan zal de Bitcoin als een nieuwe vorm van goud fungeren. In die zin kan Bitcoin bijdragen aan de ontwikkeling van een alternatieve gezondere globale vrije markteconomie. Een decentrale economie gebaseerd op het scheppen van welvaart op basis van besparingen en lange termijn investeringen. De briljante econoom en politiek filosoof Friedrich von Hayek waarschuwde in zijn boeken voor de gevaren en negatieve gevolgen van ons huidige financiële systeem voor onze economie, koopkracht, vrijheid en welvaart. In het volgende interview spreekt Hayek over geld en het toepassen van een nieuwe scheiding der machten: 

I don’t believe we shall ever have a good money again, before we take the thing out of the hands of government. We can’t take it violently out of the hands of government. All we can do is by some sly, roundabout way introduce something that they can’t stop.

 • Nu is er Bitcoin! Ontdek deze nieuwe omweg naar financiële vrijheid met behulp van BTC Direct en Bitvavo

Waarom Bitcoin kopen? –  Schaars digitaal onvervreemdbaar eigendom!

hoe kan ik bitcoins kopen in nederland?

De meeste lezers zullen nu weten dat de bitcoin volledig gedecentraliseerd is en daardoor niet kan worden veranderd door derden. Bitcoins kunnen niet worden uitgegeven door een centrale bank. Het is een vrije digitale valuta die door niemand wordt gecontroleerd. Het Bitcoin netwerk kent geen censuur. Niemand kan een Bitcoin transactie stoppen of verbieden. Het kopen van bitcoins kun je zien als het equivalent van het kopen van digitale roerende goederen in een open-source globaal decentraal en technologisch netwerk.

De prijs kan ook niet worden gestuurd door banken via onderlinge afspraken. Banken sturen en manipuleren alles naar hun hand zodra ze dit kunnen in de vorm van negatieve rentes, geldcreatie, Libor rente, Silver Fix en de Forex handel.  De financiële top van de centrale banken en systeembanken bepalen alles. Dit is niet het geval met Bitcoin. Bij de prijsontwikkeling hebben we te maken met een vrije marktwerking die niet direct door reguliere geldcreatie kan worden gestuurd. Geld wordt door banken op basis van fractioneel bankieren als schuld uit het niets geschapen. Het wordt digitaal uitgegeven op basis van rente, uiteindelijk allemaal in het voordeel voor de aandeelhouders van de banken. Bitcoin is ontwikkeld uit de gedachte dat geld als een transactiemiddel kan worden geschapen zonder de noodzaak voor het includeren van banken noch overheden. Geld als een legitiem transactiemiddel kan worden geschapen puur op basis van vastgestelde mathematische regels (algoritmes) en encryptie volgens de principes van goud.

handleiding bitcoins kopen

Bitcoins kunnen niet tot in oneindigheid worden geprint noch worden gedeeld. Het totaal aantal bitcoins in omloop zijn maximaal 21 miljoen. Alles ligt mathematisch vast en is veilig versleuteld. Een transactie kan onmiddellijk plaatsvinden tussen twee personen, zonder de tussenkomst van een bank die voor die transactie een vergoeding of inzage wil hebben. Niemand kan ingrijpen in deze transactie of deze transactie voorkomen.

Bitcoin staat een voor vrij, onafhankelijke peer-to-peer financieel netwerk zonder ”vertrouwde derde partij” autoriteiten zoals banken en overheden. Het bevat de mogelijke revolutionaire kracht om fiatgeld als machtsmiddel van de internationale bancaire elite te omzeilen en te ontkrachten.  Bitcoin kan geld weer terugbrengen naar het volk, de burgers. Bitcoins democratiseren en decentraliseren de macht van geld. Fiat geld, zoals de Euro, is een fiduciaire digitale virtuele macht over ons, vooral in de vorm van schuld. Als digitale nummertjes op een bankrekening is het niet ons onvervreemdbaar eigendom. Fiat geld wordt als schuld geschapen en alle nummertjes zijn uiteindelijk terug te leiden naar digitale schuldcertificaten in handen van de banken.

Bitcoins komen zonder deze derde partij risico’s. Ze zijn schuldvrij jouw onvervreemdbaar virtueel bezit. In jouw eigendom zijn vrij te gebruiken als digitaal cryptogeld. Wordt je eigen bank en bemeester je eigen financiële vrijheid en onafhankelijkheid met behulp van bitcoins.

Bitcoins kopen met iDEAL doe je snel en gemakkelijk bij BTCdirect!

bitcoin kopen met iDEAL bij BTCdirect

Bitcoin kopen? –  Beleggers op Wall Street willen meedoen!

Op Wall Street gaat alles om het verkrijgen van een zo’n hoog mogelijk rendement op een investering (return of investment). Bitcoin is als activa uniek dat vroege beleggers een enorm rendement hebben geboekt op hun investering. Bitcoin heeft in termen van Sharpe-ratio’s en ROI in vergelijking met alle activa, dus ook in vergelijking met de beste aandelen (Apple, Google, Amazon) beter gerendeerd. Het is niet vreemd dat het grootkapitaal nu ook over de mogelijkheid wil beschikken om bitcoins te kopen. Het is nog zeer problematisch voor vele institutionele beleggers dat de Bitcoin markt niet gereguleerd is. Hierdoor is het als een alternatieve beleggingsvorm niet beschikbaar. Dit is een uniek gegeven in de moderne financiële geschiedenis van de mensheid. Normaal is het grote geld van Wall Street er als de kippen bij als het gaat om nieuwe beleggingsopties. Het slimme grootkapitaal is meestal altijd eerst, vervolgens volgt de burger met de kleine portemonnee via financiële instrumenten van de banken. Nu staat meeste grootkapitaal aan de zijlijn toe te kijken als het gaat om de ontwikkeling van Bitcoin.

De normale burgers over de hele wereld kunnen nu eerst Bitcoin kopen voordat het grootkapitaal kan meedoen. Iedereen met een klein beetje durfkapitaal kan een aantal eenheden Bitcoin kopen voordat Wall Street aan de slag gaat.  

De benodigde infrastructuur staat in de steigers. De Bakkt exchange van ICE is in het derde kwartaal van 2019 Bitcoin live gegaan. Dit gereguleerde handelsplatform zal o.a. dagelijkse termijncontracten aanbieden aan institutionele beleggers die in bitcoins worden afgehandeld.

Belangrijke zakenbanken zijn al voorzichtig begonnen met de opening van BitcoinTrading Desks. De grootbanken krijgen meer en meer verzoeken binnen om technische rapporten op te stellen over Bitcoin en cryptogeld. Institutionele beleggers oefenen meer druk uit op vooral investeringsbanken voor advies. Goldman Sachs is in 2018 ook overstag gegaan en zal Bitcoin aanbieden als een beleggingsoptie voor haar klanten. 

Verder zijn er vele verschillende voorstellen voor de lancering van gereguleerde Bitcoin Exchange Traded Funds ingediend. Alleen al in 2017 zijn er drie verschillende voorstellen ingediend geworden. Niettemin, de Amerikaanse Autoriteit op de Financiële markten (Security Exchange Commission – SEC) heeft deze Bitcoin ETF’s in 2017 niet laten passeren. De SEC heeft verder in 2018 een vereenvoudigde regelgeving opgesteld om een Bitcoin ETF binnen afzienbare tijd te kunnen goedkeuren. Niettemin, de afgelopen jaren 2018 en 2019 heeft de SEC nog geen Bitcoin ETF goedgekeurd. Voor meer actuele informatie: Bitcoin ETF’s.

In ieder geval, er staat veel geld aan de zijlijn van institutionele beleggers die ook graag op een makkelijke, gereguleerde en volwaardige manier bitcoins kopen willen. De voorbereidingen voor het kunnen financialiseren van Bitcoin zijn de laatste jaren flink op gang gekomen. Hierdoor zal het in de toekomst mogelijk worden dat kapitaal uit Wall Street makkelijk bitcoin kan kopen via Bitcoin aandelen, futures, opties of trackers. Dit zal de marktkapitalisatie van Bitcoin behoorlijk ten goede komen en de koers in een flinke opwaartse bewegingen omhoog stoten.

Bitcoins kopen met iDEAL doe je snel en gemakkelijk bij BTCdirect!

bitcoin kopen met iDEAL bij BTCdirect

Bitcoins kopen? – Investeer in een revolutionaire technologische uitvinding!

Bitcoin is meer dan een digitaal object voor speculatie, kapitaalvlucht en mogelijke vermogensbescherming. Ondanks de nadelen, onzekerheden en pijnpunten bij de ontwikkeling van een globale Bitcoin markt, moeten we stilstaan bij het feit dat Bitcoin een geniale uitvinding is. Het biedt veel meer dan een digitale currency voor speculatie. Het omvat een aantal belangrijke wetenschappelijke doorbraken op het gebied van cryptografie. Bitcoin is gebaseerd op deze doorbraken en de karkassen van vele mislukte cryptocurrency experimenten. De technologische componenten van Bitcoin zijn gebaseerd op jarenlang cryptografisch wetenschappelijk onderzoek. Satoshi Nakomoto heeft dankzij dit onderzoek en de eerdere experimenten Bitcoin kunnen programmeren. Samen met andere cryptografen en ontwikkelaars hebben is Bitcoin opgestart en onder meer een oud cryptografisch vraagstuk opgelost. Satoshi heeft het probleem van de byzantijnse generaals kunnen oplossen. Dit was een vraagstuk waar wiskundigen al een tijd over peinsden: hoe kunnen verschillende partijen weten dat online uitgewisselde informatie de consensus vertegenwoordigt, zonder daarbij een andere partij te hoeven vertrouwen. Tot voor kort werd een oplossing op dit vraagstuk onmogelijk geacht. Bovendien heeft Satoshi het double spending probleem kunnen oplossen. Het is onmogelijk om een bitcoin te kopiëren en twee keer uit te geven!  Er wordt elke dag gewerkt aan de verbetering van de code van Bitcoin. Het is open technologisch project waar vrijwilligers aan bijdragen.

Bitcoin is in de eerste plaats zelfs geen geld, maar een compleet nieuwe manier om informatie vast te leggen en over te dragen in de aanwezigheid van onbetrouwbare partijen. Een ieder die bovenstaand gedachtegoed op zich in laat werken, begrijpt direct de enorme waarde van het Bitcoin protocol. Dankzij de Bitcoin is voor het eerst in de geschiedenis mogelijk om eigendom en eigendomsrechten van digitale activa (zoals aandelen, certificaten, digitaal geld, enzovoorts) over te dragen op een snelle, transparante en onvervalsbare manier zonder de bemoeienis van een centrale vertrouwde partij zoals de overheid, een notaris of een bank. Het netwerk als geheel is de vertrouwde partij. Een aantal bitcoins kopen staat gelijk aan een belegging in een nieuwe technologische doorbraak en uitvinding. 

Stefan Molyneux heeft een prachtige speech over Bitcoin gegeven. Het kan een revolutie inhouden en de macht weer kan terugbrengen van de banken en overheden naar de burgers.

Bitcoins kopen? – Vermijd confiscatie en diefstal van je geld!

Wanneer je bitcoins koopt en veilig vast zet op een beveiligde wallet, zijn ze jouw eigendom. Bitcoins kunnen niet door andere belanghebbenden zomaar worden geconfisqueerd. Wanneer je geld op een bank hebt staan, leen je dit in feite uit aan de bank en is het in feite niet meer je geld. Het wordt dan ook fiduciair geld genoemd. Wanneer de bank in de problemen komt, kan deze tijdens een bank holiday een gedeelte of al je geld kunnen confisqueren via een bank bail-in. Dit kan niet met Bitcoins. Deze heb jij zelf veilig opgeslagen in een versleutelde bitcoin wallet. Niemand kan daar zo maar aankomen. Zelfs de fiscus niet.

Alleen wanneer ze bij je langs komen en je dwingen je bitcoin wallet te openen en de bitcoins aan de overheid af te dragen kun je theoretisch gezien een gedeelte verliezen…. maar wie zet nu al zijn geld in een portemonnee? Wanneer je er voor zorgt dat je vermogen wordt verspreid over een aantal bitcoin wallets op verschillende locaties, zal het onmogelijk worden voor de overheid of andere dieven om al jouw bitcoins te bemachtigen. Bovendien zijn er verschillende hardware wallets met geheime, verstopte portemonnees beschikbaar! Een concreet voorbeeld is de Trezor. Met andere woorden, met een slimme Bitcoin vermogensbeheer strategie, kun je jezelf optimaal beschermen tegen een mogelijke confiscatie van je Bitcoin vermogen. In het verlengde hiervan kun je ook stellen dat het onmogelijk is om bitcoins te stelen. Wanneer iemand zijn bitcoins goed heeft verspreid en versleuteld over verschillende wallets met verschillende passwords, 2FA en meervoudige handtekeningen, zal het onmogelijk worden voor een dief om je bitcoins te stelen. Dit is een duidelijk voordeel van Bitcoin ten aanzien van goud. Tijdens een valutacrisis en hyperinflatie kan de overheid het goud van haar burgers opeisen. Bijvoorbeeld, in Venezuela wordt goud van vluchtende burgers door de grenspolitie geconfisqueerd.  

Bitcoins kopen? –  Voor behoud van financiële privacy en handelsvrijheid!

Bitcoins kunnen niet worden onderschept en daarom is er geen manier beschikbaar om de transacties zelf te belasten met een hypothetisch Bitcoin belastingsysteem. Bovendien zijn de transacties zeer privacy vriendelijk. Bitcoin transacties worden niet direct gekoppeld aan personen en eigenaren van bitcoin wallets. Iemand die zijn financiële privacy lief is, kan bij het kopen van bitcoins veel beter aan zijn trekken komen. Alleen wanneer een persoon de adressen van de bitcoin wallet publiek zou vrijgeven, kan de betreffende persoon gekoppeld worden met de betreffende Bitcoin transacties. Als vuistregel geldt echter dat alleen de eigenaar van de Bitcoin wallet precies weet hoeveel bitcoins deze heeft. De privacy van bitcoins, Bitcoin wallets en Bitcoin transacties is veel beter gegarandeerd en altijd verzekerd, dan dit het geval is met normale banktransacties.

Dus, bitcoins kopen kan een zekere strategie zijn om geld goedkoop globaal rond te stoten met vele betere privacy garanties en veiligheid. Kijk, je bent letterlijk je eigen bank, een Bitcoin bank aangezien jij het bent die zelf de controle heeft over jouw bitcoins en wat je er mee doet. Dit met maar een fractie van de kosten en nauwelijks of geen risico’s wanneer je gebruik maakt van de beste Bitcoin portemonnee. Naarmate bitcoins meer en meer gemeengoed worden, zal ook de prijs verder omhoog gaan. Het is een gedecentraliseerd systeem voor de vrije handel in goederen, waardepapieren en eigendomsrechten.

Bitcoin heeft geen tegenpartij risico’s en heeft de mogelijkheid om o.a. het beurswezen volledig overbodig te maken. De beurs is niet voor het volk en voor de kleine bedrijfjes. De beurzen zijn gecentraliseerde, gereguleerde en gemanipuleerde markten. Bitcoin is een vrije, ongereguleerde market die 24/7 elke dag van het jaar open is voor iedereen! Er is een vrije marktwerking en iedereen met internet over de hele wereld kan deelnemen aan deze Bitcoin markt.

bitcoins kopen Een aandelenbeurs is een systeem dat werkt voor de grote bedrijven en groot kapitaal. Het staat in dienst van de megabanken. Bitcoin kan hier een verandering in brengen en dit kapitaal democratiseren, de beurs uit de klauwen van de grote megabanken halen. Dit kan gebeuren door een exta protocol toe te voegen aan Bitcoin. Een protol die het mogelijk maakt om o.a. eigendomsrechten toe te kennen aan specifieke bitcoins. Op dit moment wordt dit ontwikkeld door Colored Coins , een innovatief Johanton Assia oprichter van eToro, en Mastercoin. Het stelt jouw in staat om uiteindelijk je eigen investeringsbank en makelaar te worden in waardepapieren. Dit is een revolutionaire technologische innovatie die Bitcoin een nieuwe toepassingsdimensie geeft om ons gehele financiële systeem met het beurswezen en het contractrecht te democratiseren en te dis-intermediëren! Dit wil zeggen dat de Bitcoin technologie de mogelijkheid biedt om alle dure traditionele ”vertrouwde” tussenpartijen te elimineren. Bitcoin kan in dit opzicht worden vergeleken wat MP3 bestanden hebben gedaan voor de muziekindustrie.

Hoe is dit mogelijk? Heel simpel, Bitcoin is niet alleen een gedecentraliseerde cryptocurrency, het is bovendien programmeerbaar! Het is programeerbaar, slim geld! Je kunt boven het protocol verdere toepassingen en applicaties programmeren voor het uitvoeren van andere financiële en andere handelsactiviteiten in de vorm van slimme contracten. Dit worden Bitcoin 2.0 initiatieven genoemd. De beste voorbeelden van projecten die het mogelijk maken om slimme contracten te programmeren in het Bitcoin protocol zijn het Liquid project van Blockstream en het Rootstock (RSK) project. Hierdoor zal de capaciteit van de Ethereum blockchain als een sidechain aan de blokchain van Bitcoin worden gekoppeld. Bitcoin zal in de toekomst zonder problemen slimme contracten kunnen verwerken buiten de hoofd-blokketen om met behulp van zijketens, maar ook binnen de blokketen zelf met behulp van een MAST-upgrade van de hashboom structuur binnen de transactieblokken van Bitcoin. Alles is mogelijk, maar geduld is vereist aangezien het tijd kost om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen en te testen. 

Bitcoin kopen – voor de korte termijn?

Opletten. Wat zijn de nadelen verbonden met het kopen van Bitcoins op korte termijn? Wanneer zal ik dan Bitcoin kopen?

bitcoins kopenHet nadeel van bitcoins kopen is dat op dit moment de prijs zeer fluctueert. De ontwikkelingsfase waarin het Bitcoin netwerk nu in zit is veelal speculatie met de koers door daghandelaren en grote walvissen met verschillende agenda’s. Het volgen van de Bitcoin koers is geen gezonde bezigheid. Het is moeilijk om niet op basis van emoties te ageren. Dit is niet verstandig. De Bitcoin marktkapitalisatie is nog zeer klein in vergelijking met andere kapitaalmarkten. Vandaar, er is in deze ontwikkelingsperiode van bitcoin nog weinig prijsstabiliteit. Het is daarom ook niet zonder risico’s. Goed, voor vele daghandelaren is juist deze prijs volatiliteit een voordeel. Het kopen van bitcoins kan dan puur geschieden voor speculatieve doeleinden om onder meer met de winst in euro meer Bitcoin te kopen. De prijsontwikkeling kan snel omhoog schieten en omlaag knallen. Veel handelaren verdienen veel geld met deze bewegingen door te handelen op basis van de juiste gereedschappen, een Bitcoin trading strategie en trading alerts. Voor de meeste beleggers is het verstandiger om op basis van kennis een lange termijn strategie te hanteren. Bitcoins kopen tijdens een berenmarkt of flinke prijs correcties is dan aan te raden, waarbij tijdens een stierenmarkt of een flinke prijs opgang een gedeelte kan worden gekocht om winst te pakken. Hierdoor kan de koper de initiële investering terugverdienen en meer rationeel gaan handelen waardoor er meer emotioneel afstand kan worden genomen van de Bitcoin koers volatiliteit.

bitcoin kopen korte termijn

Het opstellen van een technische analyse en het kijken naar verschillende meetpunten voor het vaststellen van goede koop en verkoop punten is dan cruciaal. Een rationele Bitcoin Euro Cost Avering strategie waarbij je het overzicht behoudt is cruciaal.  Voor meer informatie over dit onderwerp:

Bitcoin kopen –  in het licht van de heftige koers fluctuaties en correcties?

Hoewel een handelaar prima om kan gaan met de heftige prijs fluctuaties van de Bitcoin, is het voor een doorsnee belegger zenuwslopend. Kijk, heftige prijs fluctuaties zijn een normaal fenomeen bij de ontwikkeling van een nieuwe technologie en valutamarkt. Het vaststellen van de waarde van een Bitcoin is dan ook niet zo eenvoudig binnen een kleine emotionele jonge kapitaalmarkt. De kapitaalmarkt bevindt zich nog in een speculatieve fase. Daarnaast begrijpen vele handelaren niet eens wat voor een technologische superkracht deze cryptocurrency in zich herbergt. Het is mogelijkerwijs een vulkaan die op uitbarsten staat en ons volledige monetaire systeem op z’n kop kan gooien.

Vanuit een financieel oogpunt, iedereen die zich ongerust maakt over ons huidige corrupte bancaire systeem en onze schuld belaste overheden, zou zich moeten bezinnen over hoe Bitcoin kan worden ingezet in een persoonlijke financiële strategie om uiteindelijk het eigen vermogen te behouden. Volatiliteit moet dan vanuit een langer perspectief worden bezien.

Niettemin, onze mening is om gewoon Bitcoin te kopen en voor een lange termijn vast te houden op een super veilige Bitcoin wallet. Bitcoin zal een aantal andere goede cryptovaluta een nieuwe klasse van activa worden voor kapitaalvlucht. Dit hebben we al kunnen constateren in China. 

In de periode 2016-18 devalueerde de Chinese Renminbi maar liefst 8 keer! Venezuela’s hyperinflatie heeft de waarde van de Bolivar vernietigd. Geldontwaarding door geldverruimingsprogramma’s leidt tot kapitaalvlucht. Hoe meer mensen proberen voor een gedeelte uit de lokale valuta’s te stappen voor Bitcoin, hoe hoger de prijs op den duur zal worden.

Korte termijn prijs correcties en heftige schommelingen moeten ook vanuit dit licht bekeken worden. Bijvoorbeeld, in het Bitcoin top jaar van 2017 zijn er verschillende Bitcoin koerscorrecties geweest waarbij de prijs wel zo’n 34 % terugviel om vervolgens weer nieuwe toppen te bereiken.

 • Januari 6-7 Bitcoin koerscorrectie van $1140 naar $750 (34.2%).
 • Maart 10 Bitcoin koerscorrectie van $1350 naar $975 (27.8 %).
 • Mei 25-28 Bitcoin koerscorrectie van $2760 naar $1850 (33 %).
 • Juni 14-15 Bitcoin koerscorrectie van $2900 naar $2230

Vergelijk dit maar eens met op welk niveau de Bitcoin koers zich bevond in 2013. In dat jaar zijn er ook behoorlijke  correcties geweest:

 • Maart 6-7 2013 Bitcoin koerscorrectie van $50 naar $35 (30%).
 • Maart 23 2013 Bitcoin koerscorrectie van $70 naar $53 (24%).
 • April 3 2013 Bitcoin koerscorrectie van $145 naar $111 (23%) etc.

Vergelijk deze gegevens eens met de onderstaande grafieken van de afgelopen stierenmarkten die eindigen in een enorme prijsstijging en -correctie. Het geeft ook duidelijk aan dat beleggers moeten leren over wanneer het een goed moment is om bitcoins te kopen. Bitcoins kopen tijdens een top van een stierenmarkt moet je ten alle tijden vermijden.

wanneer bitcoin kopenHeftige koerscorrecties na een enorme prijsopgang vinden altijd plaats, maar ze eindigen bij Bitcoin wel op een hoger prijs plateau. De meest recente prijs correctie begon nadat de top van $20.000 was bereikt op 17 december 2017. Bedenk dat op 7 januari 2017 de prijs na de eerste correctie van 2017 op $750 stond. Inderdaad, Bitcoin was in het najaar van 2017 in euforische stierenmarkt terecht gekomen. Sinds de top is alles bergafwaarts gegaan en ondanks al het goede nieuws, was 2018 een git zwarte berenmarkt. De Bitcoin koers kelderde naar een nieuw laagtepunt in November 2018. De enorme koerscorrectie was een sneeuwbal effect van paniekverkopen door de nieuwe handelaren en beleggers. Deze paniekverkopen werden onder andere veroorzaakt door:

 • de advocaten van Mount Gox die zo incompetent waren om in binnen een korte periode een aantal keer duizenden bitcoins direct op de Bitstamp Bitcoin handelsbeurs te dumpen.
 • een tegenvallende belangstelling voor de nieuw geopende Bitcoin Futures markt.
 • de negatieve uitlatingen en waarschuwingen van bekende economen in het nieuws.
 • de negatieve uitlatingen van belangrijke bankiers over de Bitcoin.
 • de negatieve propaganda over Bitcoin (BTC) van prominente leden van het Bitcoin Cash (BCH) altcoin project. Belangrijk: Bitcoin Cash is een Bitcoin altcoin project. Het is een afsplitsing van Bitcoin ontstaan uit een zogenaamde blockchain vork van de Bitcoin (BTC) blockchain (zoals ook Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond,  Bitcoin Private, etc.) en heeft niks met Bitcoin (BTC) zelf te maken!   
 • de negatieve berichtgeving over Initial Coin Offerings (ICO’s). Vele retail beleggers kochten niet Bitcoin, maar allerlei exotische cryptomunten en tokens die via een ongereguleerde ICO werden aangeboden.  

Niettemin, de lange termijn prijstrend is duidelijk. Bitcoin vliegt steeds hard omhoog en omlaag om vervolgens op een hoger prijsplateau terecht te komen. Je moet rekening houden met flinke koers correcties en proberen de dip te kopen (tijdens vooral een berenmarkt). Vanuit deze optiek, is het gewoon het eenvoudigste om een gedeelte van je Bitcoins vast te houden (hodlen) voor een aantal jaar en er niet meer aan te denken.

Volatiliteit zal door verdere marktkapitalisatie en vooral ook door meer kennis en kunde van de gebruikers en handelaren afnemen. De Bitcoin markt is nog jong, onervaren, relatief klein en onder ontwikkeling. In 2018 was er een duidelijke trend van professionalisering te bespeuren. Er worden nu steeds meer bruggen gebouwd naar het grootkapitaal in Wall Street. Meer en meer investeringsbanken zullen Bitcoin trading desks openen, aandelenbeurzen zoals de NASDAQ zullen cryptobeurzen open. Nieuwe financiële instrumenten zoals een Bitcoin ETF komen er aan en Bitcoin custodial services voor institutionele beleggers zijn klaar.

Deze constatering geeft aan dat de echte professionele en institutionele Bitcoin handel nog niet is gestart! We staan pas aan het begin van de ontwikkeling van een nieuwe valutamarkt die pas aan het einde van 2019 op gang zal komen. Bitcoin is pas 10 jaar oud en heeft al ongekende ontwikkeling doorgemaakt. Niemand had dit verwacht. Het wordt nu pas erkend door het groot kapitaal als een nieuw alternatief beleggingsobject. Met de verdere professionalisering van de Bitcoin kapitaalmarkt zal de volatiliteit afnemen. De vraag is uiteindelijk wat de lange termijn impact zal zijn op de koers van Bitcoin wanneer de institutionele handel echt op gang komt.

Bitcoins kopen met iDEAL doe je snel en gemakkelijk bij BTCdirect!

bitcoin kopen met iDEAL bij BTCdirect

Bitcoins kopen – voor het vermijden van Forex kosten, kapitaalrestricties en geldontwaarding!

Bitcoins kunnen internationaal elke dag op elk tijdstip worden verhandeld en transacties kunnen onmiddellijk geschieden van jouw bankaccount in Nederland naar jouw bank account in bijvoorbeeld Singapore. Het is niet meer nodig om de USD/EURO omzetkosten te betalen. Je moet er alleen voor zorgen dat je bitcoin wallet Bitcoins kan omzetten naar Dollars. Het omwisselen van geld is gewoon goedkoper. De kosten hiervoor zijn vaak maar een fractie van de kosten die je moet betalen wanneer je naar de bank gaat of naar een Forex wisselkantoor om je buitenlandse valuta’s om te wisselen. Zeker in tijden van geldontwaarding en inflatie wanneer landen kapitaal restricties en obstakels opwerpen om kapitaalvlucht te vermijden van bijvoorbeeld de Chinese Yuan naar de Amerikaanse Dollar, dan is het mogelijk om via de decentrale Bitcoin handel deze restricties te omzeilen en toch goedkoop deze Amerikaanse Dollars te verkrijgen.

Het is niet onwaarschijnlijk dat we eerst te maken zullen hebben met een behoorlijk escalerende valuta oorlog tussen de Chinese Yuan en de Amerikaanse Dollar. Bitcoin kan in dit geval als een steeds sneller wervelend zwart gat voor alle lokale fiat valuta’s gaan werken. Een scenario van een voortschrijdende hyperbitcoinization zou kunnen optreden. In dat geval kan de koers van Bitcoin astronomisch gaan stijgen. Zal Bitcoin een alternatieve strategische digitale reserve-valuta worden voor vermogensbescherming? Het lijkt er sterk op….. Voor meer informatie: Bitcoin koers verwachtingen.

Bitcoin kopen – in het licht van de Aziatische Bitcoin handel.

bitcoins kopen in China

Veel Aziatische landen zijn al heel lang ontwaakt uit de dogmatische sluimer aangaande de Bitcoin. Grote investeringen zijn al begonnen sinds de eerste helft van 2016. Toen werd er meer dan $10 miljard geïnvesteerd in Bitcoin en crypto gerelateerde bedrijven. Dit was veel meer dan in Amerika ($4.6 miljard) en Europa ($1.8 miljard). Al deze investeringen hebben er voor gezorgd dat meer bedrijven werken aan de verbetering van het Bitcoin netwerk andere crypto projecten voor de ontwikkeling van allerlei nieuwe applicaties en toepassingen. Bitcoin is het startpunt. Het Bitcoin netwerk groeide en groeit nog steeds exponentieel. Het heeft een duidelijk netwerkeffect. Een netwerkeffect is het effect dat ervoor zorgt dat een product of dienst meer waarde heeft voor iemand, naargelang er meer gebruikers zijn die hetzelfde product of de dienst al gebruiken. Over de hele wereld kopen meer en meer mensen Bitcoins voor het verwezenlijken van financiële zelfbeschikking en voor pure speculatie. De Aziaten zijn daar gek op. Bitcoins kopen is uitermate populair bij Chinezen, Japanners en Koreanen.

De grote Aziatische Bitcoin exchanges spelen een belangrijke rol in de globale handel in bitcoins. De handelsvolumes zijn daar enorm. Inderdaad, het zijn vooral Aziatische burgers, speculanten en beleggers die Bitcoin hebben omarmd. Mensen in Azië kopen bitcoins bij de vleet, meer dan Amerikanen. Aziatische handelssentimenten in relatie tot nieuws, de economie en de regelgeving ten aanzien van Bitcoin beurzen zijn belangrijke factoren die prijstrends meebepalen. Een concreet voorbeeld in China was de 2017 rally in de Bitcoin prijs. Deze sloeg volledig om toen de Chinese Centrale Bank de Chinese Bitcoinbeurzen op het matje riep en verzocht om eerst Bitcoin marging trading  (het inzetten van hefbomen) aan banden te leggen en vervolgens Bitcoin trading volledig te verbieden. De Chinese bitcoinbeurzen zijn China ontvlucht en hebben elders hun heil gezocht. Twee van oorsprong Chinese giganten, Binance en OKex hebben nu een veilige haven in Malta gevonden.

China’s Bitcoin ‘ban’ – Chinezen kopen bitcoins!

Bitcoin is nog steeds een uitermate belangrijk middel in China om kapitaalrestricties te omzeilen voor vermogensbescherming en de gevolgen van een devaluatie van de Chinese Yuan te vermijden. Bitcoins kopen wordt in het geheim gedoogd zodat de Chinese elite van de communistische partij altijd de negatieve gevolgen van haar monetaire beleid kan vermijden. Hoe gaat dit waarschijnlijk in zijn werking? P2P-Bitcoin trading (staat ook bekend als Bitcoin C2C trading) wordt nog steeds ondersteund in China door OKex en Huobi via exclusieve relaties met kopstukken binnen de Chinese staat. De oprichters van OKex en Houbi hebben China niet mogen verlaten. Dit zou kunnen inhouden dat deze twee exchanges in feite onder indirecte controle staan van de Chinese autoriteiten. Via Alipay en Wechat Pay worden er voor bepaalde begunstigden tijdelijk fiat-betalingskanalen geopend naar deze crypto exchanges. Voor meer informatie: Kyle Bass over China en Bitcoin.

Japan en Bitcoin – Japanners kopen Bitcoin!

japan bitcoin adoptie

In Japan worden er geen spelletjes gespeeld. In Japan is Bitcoin sinds April 2017 een wettig betaalmiddel geworden. Meer en meer Japanners kopen bitcoins. Steed meer bedrijven waaronder de detailhandel zullen in de loop van de komende jaren Bitcoin accepteren. Bitcoin adoptie in Japan gaat zeer vooruitstrevend en geschiedt op een gereguleerde manier onder toezicht van de Japanse Financial Service Agency (FSA). De FSA moedigt financiële innovatie met Bitcoin aan. Japan zal een helder regelgevingskader verwezenlijken waarbinnen ze graag zien dat Bitcoin zal slagen. 

De verwachting is ook dat meer en meer mensen in India en Indonesië bitcoins zullen kopen. Zullen ook meer mensen in Zuid-Amerika, Afrika en Europa Bitcoin gaan ontdekken? In Zuid-Amerika hebben we in landen zoals Argentinië en Venezuela de laatste twee jaren een groei gezien in adoptie en handel. Zal de globale Bitcoin handel meer gebalanceerd worden? Het zal nog wel even duren voordat de globale handelsvolumes meer verspreid zullen zijn over alle continenten en een gezamenlijke marktkapitalisatie en prijsontwikkeling vertegenwoordigen die minder gevoelig is voor ontwikkelingen binnen specifieke landen.

Bitcoins kopen – in het licht van het bankwezen.

Cryptogeld en bitcoin in het bijzonder decentraliseren en democratiseren de macht van het geld in handen van de bankiers. De grootbanken kunnen weinig doen om de prijs te manipuleren met behulp van een favoriete wapens, de derivaten. Ze zullen via derde partijen de markt zelf moeten betreden en daadwerkelijk met behulp van trading bots ‘pump & dump’ strategieën moeten uitvoeren om heftige prijsschommelingen te veroorzaken en zo zwakke beleggers uit de markt te schudden en het algemene publiek schrik aan te jagen voor Bitcoin.

Vele mensen zullen daardoor Bitcoin niet durven te kopen. Vele bedrijven zullen niet bitcoin kopen en accepteren vanwege de heftige kortetermijnprijsschommelingen. Slimme beleggers zullen hier rekening mee houden en zullen de Bitcoin prijs dips kopen. Op termijn zal dit het alleen maar meer speculatief geld aantrekken en de marktkapitalisatie vergroten. Op lange termijn zal dit alleen maar helpen om een nog hogere Bitcoin prijs te veroorzaken. Niettemin, veel is nog onduidelijk en we zullen uiteindelijk zien op welke manier de grote investeringsbanken met Bitcoin zullen omgaan. Het is zeer waarschijnlijk dat ze uiteindelijk zelf in het geheim Bitcoin kopen tijdens prijs dips om op deze manier geleidelijke een stevige Bitcoin positie op te bouwen waarmee ze hun eigen schulden mee kunnen afbetalen. 

De belangrijke systeem- en investeringsbanken (zoals Deutsche Bank) zitten diep in de problemen en worden via geldverruimingsprogramma’s van de Centrale banken in leven gehouden. Banken en centrale banken zouden mogelijkerwijze in de toekomst Bitcoin gaan aanhouden als een alternatief beleggingsobject een mogelijke laatste weg uit hun eigen problemen. Uiteindelijk is Bitcoin niet een gevaar voor innovatieve banken. Bitcoin is een gevaar voor het huidige monetaire model en beleid van de centrale banken. Het biedt een alternatief voor centraal bankieren en het centraal gestuurde fiat-geldsysteem. Mocht de wetgeving het toelaten, zouden meerdere banken Bitcoin rekeningen kunnen aanbieden aan hun klanten.

Bitcoins kopen bij een bank zal in de toekomst mogelijk zijn. Er zijn al innovatieve banken in Liechtenstein, Zwitserland en Duitsland (Union Bank, Vontobel, Swissquote, Bitwala)  die Bitcoin rekeningen aanbieden. Bij deze banken kunnen de respectieve klanten bitcoins kopen. Zullen er meer banken volgen?   

Bovendien zijn nieuwe crypto bedrijven begonnen met het opkopen van banken, willen zelf een banklicentie krijgen of kopen een meerderheidsbelang binnen een bank. Concreet voorbeeld: de Litecoin Foundation en het Zwitserse cryptobedrijf TokenPay bezitten nu samen 19,8 % van de aandelen van de Duitse WEG-bank. Verder is het de verwachting dat Bitcoin exchanges, zoals Coinbase en Binance, uiteindelijk een banklicentie zullen proberen te bemachtigen.   

Bitcoins kopen met iDEAL doe je snel en gemakkelijk bij BTCdirect!

bitcoin kopen met iDEAL bij BTCdirect

Zal ik alleen maar Bitcoin (BTC) kopen? Is er een alternatief voor Bitcoin?

litecoin of bitcoin kopen

Naast bitcoins zijn er vele nieuwe altcoins uitgekomen die je kunt kopen. Dit merk je meteen wanneer je een handelsrekening opent op een handelsbeurs zoals Bitvavo. Er is genoeg keuze. In ieder geval altcoins zijn oorspronkelijk op de Bitcoin-broncode gebaseerd en vervolgens gemodificeerd. Een bekend alternatief voor bitcoin is de klassieke Litecoin. Monero is een klassiek alternatief op het gebied van het bieden van anonimiteit en snelheid.

bitcoin of ethereum kopen

Er zijn ook volwaardige blockchain alternatieven die beschikken over een beter programmeerbare en snellere blokketen. Deze blockchain projecten bewerkstelligen ontwikkelingsplatformen op basis van slimme contracten voor de uitrol van decentrale applicaties. Ethereum is het meest bekendste voorbeeld en wordt veel gebruikt voor het programmeren van andere tokens via onder meer Initial Coin Offerings (ICO). Het kopen van de interne cryptovaluta, de Ether, kan zeker interessant zijn aangezien token sales en ICO’s populair zijn. Het moge duidelijk zijn dat elk blockchain project met zijn eigen cryptomunt en elke ICO met grote risico’s verbonden is en ook nog eens technologisch verouderd kan worden. Ethereum heeft flinke concurrentie erbij gekregen van onder meer EOS. Niettemin, over het algemeen is er geen alternatief voor Bitcoin. De gehele eco-systeem van allerlei crypto en blockchain projecten zijn in een experimenteel stadium en zijn in feite ook afhankelijk van het succes van Bitcoin.

Bitcoins kopen is veel minder risicovol aangezien de Bitcoin doet waarvoor het is ontwikkeld: het bieden van een echt veilige en decentrale cryptocurrency. Bitcoin is niet te confisqueren noch te censureren. Bitcoin is niet ook te kraken, heeft al 10 jaar van aanvallen overleefd en een enorm netwerk effect opgebouwd. Bitcoin werkt en wordt elk jaar beter en sterker. De andere cryptomunten hebben nog veel te bewijzen ondanks de technologisch superieure aspiraties. Ze verkeren allemaal nog in een experimentele fase. Bitcoins kopen kun je vanuit dit perspectief doen: het is de wereldreservemunt voor de cryptomunten, het is digital gold in wording en de brug voor het kopen van andere cryptomunten. Deze zijn een meer risicovolle belegging en behoren tot een meer gediversifieerde cryptocurrency beleggingsportefeuille waarbij er meer risico wordt genomen naarmate het aandeel Bitcoin in de portefeuille afneemt. Je begint met het kopen van Bitcoin en voegt er geleidelijk een aantal andere cryptomunten aan toe waar je in gelooft en een gokje mee wilt wagen. We hebben hierover een beleggingsrapport opgesteld. Voor meer informatie bestel het Bitcoin beleggersgids: Welke cryptomunten zal ik kopen?

Bitcoin kopen? Maar die andere bitcoins dan?

Er is maar 1 Bitcoin en dat is Bitcoin (BTC). Aangezien Bitcoin een open source project is, kan iedereen de broncode kopiëren om een eigen Bitcoin variant op te zetten. Dit worden altcoins genoemd. Bovendien zijn er Bitcoin vorken. In dat geval wordt niet alleen de Bitcoin broncode overgenomen, maar ook de hele transactiegeschiedenis van de blokketen van Bitcoin. De blokketen wordt dan gesplitst ofwel gevorkt. Aangezien Bitcoins in de blockchain zitten, zorgt een vork ervoor dat de Bitcoin houders (BTC) ook recht hebben (via de private key) op de gevorkte alternatieve bitcoins op de gevorkte nieuwe afwijkende blokketen van het nieuwe project. Deze alternatieve Bitcoin altcoins kunnen worden geclaimd en verkocht voor meer Bitcoin (BTC), mits deze Bitcoin vork het overleeft als project en ook wordt geaccepteerd op een handelsbeurs. Een Bitcoin vork van de Bitcoin blokketen levert gratis altcoins op. Dit is een ander argument dat het kopen van Bitcoin (BTC) een soort dividend uitkeert aangezien vele opportunisten via een Bitcoin vork snel veel geld kunnen verdienen en aandacht krijgen voor hun Bitcoin altcoin project. Bekende Bitcoin vorken zijn: Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond en Bitcoin Private. Laat je niet misleiden door de Bitcoin naam. In beginsel zijn het parasitaire projecten van een aantal mensen die misbruik van de naam Bitcoin maken om zelf meer macht en geld te verdienen. Bitoin is geen bedrijf, het is een open source project en heeft geen trade marks.

bitcoin kopen bitcoin cahs, bitcoin gold

Hoewel iedereen een eigen variant van Bitcoin kan maken, zijn de Bitcoin netwerk effecten niet te kopiëren of te klonen. Het zijn allemaal inferieure, parasitaire projecten die vooral nieuwe beleggers misleiden. Wil je Bitcoin kopen, let even op, zorg er voor dat je de echte, originele Bitcoin koopt, en dat is Bitcoin BTC/XBT. Voor meer informatie bestel het Bitcoin beleggersgids: Welke cryptomunten zal ik kopen?

Bitcoins kopen – BTC is een financiële honey badger

bitcoin

Bitcoin wordt veel vergeleken met de honingdas of ratel. De ratel kent geen vrees en is onder andere immuun voor het gif van slangen. De ratel overleeft meestal ongekend zware gevechten met o.a. leeuwen en andere roofdieren. Net zoals de Bitcoin al meer dan 200 keer dood verklaard is geworden door experts en journalisten, blijft de Bitcoin door zijn anti-fragiele natuur maar weer sterker terugkomen. Bitcoin (BTC) is niet klein te krijgen. Net zoals dit het geval is bij de ratel, die na een beet van een slang alleen bewusteloos wordt door het gif. Na na een uur wordt de ratel weer wakker en gaat weer lekker door met eten. Hieronder in de video kun je de honey badger aan het werk zien:

Wil je op een makkelijke manier Bitcoin kopen?

Zoek het dicht bij huis en bezoek de Bitvavo handelsbeurs. Hier kun je makkelijk en goedkoop bitcoins kopen en weer verkopen.

Bitcoin kopens op basis van kennis! Waar kan ik meer leren over Bitcoin?

Alle informatie over de Bitcoin kan gevonden over deze referentie pagina die in zijn geheel als een complete gratis online Bitcoin cursus kan worden beschouwd:

Je wilt bitcoins kopen maar, je bent op zoek naar persoonlijk advies?
liberbits bitcoin kopen advies

Je wilt Bitcoin kopen, maar je twijfelt en je hebt nog vragen over Bitcoin? Je bent welkom om contact op te nemen met Luuk Soons, de eindredacteur van bestebank.org, de schrijver van deze startersgids en de oprichter van het adviesbureau LiberBits. Hij is de samensteller van de eerder vermelde gratis Bitcoin cursus en de beleggersgids. De Bitcoin cursus is een referentie pagina met artikels over alle mogelijke Bitcoin vragen en concepten. De beleggersgids is meer toegespitst op het beleggen in bitcoins en mogelijk ook andere crypto-projecten. De bitcoins kopen beleggersgids kun je voor een symbolisch bedrag van 10 euro aanschaffen. Een persoonlijk gesprek van 30 minuten over het kopen van bitcoins bedraagt 50 euro.

Het heeft veel tijd en studie gekost om deze informatie over Bitcoin samen te stellen en te actualiseren. Eerste publicatiedatum gaat terug naar 02-12-2013. De laatste revisie met de nieuwe datum kun je helemaal bovenaan zien bij de titel van het artikel. Let even op, dit artikel de bitcoin kopen gids is uitdrukkelijk opgezet met het doel: delen van informatie en persoonlijke bevindingen. De vermelde informatie is uitdrukkelijk niet bedoeld als financieel advies. Wil je Bitcoin kopen? Doe altijd eerst je eigen onderzoek en begin stap voor stap met het ontdekken van Bitcoin.


Koop Bitcoin op basis van eigen kennis en inzicht

Beleg alleen met geld dat je kunt verliezen en leer hier meer over Bitcoin: 

Vrijwaringsverklaring over deze Bitcoin kopen startersgids

Disclaimer en vrijwaringsverklaring. Deze Bitcoin kopen startersgids is een opiniestuk en wordt vaak geactualiseerd. De eerste versie werd in 2013 gepubliceerd. De laatste versie met de datum dat deze pagina is bijgewerkt, kan bovenaan in de rechterhoek worden gevonden. De inhoud is geen beleggingsadvies, maar de weergave van de eigen mening van de auteur en de uitgever. De auteur is geen beleggingsadviseur. Bitcoin kopen is volgens de eigen mening van de auteur een passende nieuwe lange termijn belegging in de huidige financiële wereld van valutacrisis, geldverruimingsprogramma’s, valutaoorlogen, handelsoorlogen en devaluaties. Het artikel komt verder met een opsomming van de voornaamste redenen over waarom beleggers Bitcoin kopen. De Bitcoin is een nieuwe technologische doorbraak en innovatie met een nog onduidelijke toekomst. De Bitcoin koers is zeer volatiel. Het ingelegde vermogen loopt risico. Koop alleen Bitcoin met spaargeld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Gebruik geen belangrijke middelen en neem geen krediet op om Bitcoin te kopen. Voor vragen neem contact met de redactie op.

Over de Beste Bank – Sinds 2013 is bestebank.org uitgegroeid tot de referentie site in de Benelux op het gebied van Bitcoin met vermeldingen in onder meer: de Vrij Universiteit van Amsterdam, Telegraaf, Algemeen Dagblad, Tweakers, Market Update, Sprout, Vrijspreker, Bitcoin Warrior, Bitcoin Isle, Coin Idol, Equities, Market Watch etc. Deze pagina, de Bitcoin kopen gids, en de link naar de online Bitcoin cursus geeft een overzicht van alle artikels die op deze site over Bitcoin is gepubliceerd.

Wat is je waardering over deze Bitcoin kopen startersgids?

Geef graag een punt hieronder. Je bent natuurlijk ook welkom om contact op te nemen voor het geven van verdere aanbevelingen voor het verbeteren van de inhoud.

Footnotes

 1. De monetaire basis (ook basisgeld, reservegeld, high-powered money of M0) is dat gedeelte van de geldhoeveelheid dat geschapen wordt door een monetaire autoriteit (doorgaans een centrale bank). De monetaire basis bestaat uit munten, papiergeld (zowel kasgeld in banken als bankbiljetten die onder het publiek circuleren) en de bankreserves die de handelsbanken bij de centrale bank aanhouden. Bron: wikipedia.
 2. Een van de belangrijkste voorwaarde voor het mogelijk maken van een vrije samenleving is de scheiding van kerk en staat. De kerkelijke macht en staatskundige macht mogen niet in de zelfde handen zijn. Dit is trouwens een langdurig proces geweest, een proces die op gang was gebracht door Baruch de Spinoza (1632-1677), een van de eerste verlichtingsdenkers. Bron: Ethica (1675). Wat zou Spinoza hebben gezegd over de uitvinding van de Bitcoin? Volgens de Nobelprijs winnaar in de economie, F.A. von Hayek zou een scheiding van staat en geld in de grondwet moeten worden vastgelegd. Hij pleitte voor de afschaffing van het verplicht gebruiken van wettige betaalmiddelen en de herintroductie van een vrije marktwerking voor geld. Voor meer informatie: F.A. von Hayek, The Road to Serfdom (1944), The Denationalization of Money (1976).
 3. Sinds de Nixon Shock in 1971 heeft de USA de wereld losgekoppeld van de gouden standaard. Fiat geld vooral nu in de vorm van fiduciair geld onder de volledige controle van de systeembanken is er voor in de plaats gekomen. De Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) heeft dankzij het Petro Dollar Recycle systeem (opgezet door Kissinger met de OPEC-landen) de Amerikaanse Dollar als de wereldreservevaluta kunnen handhaven en ongelimiteerd kunnen printen voor het financieren van vooral de activiteiten van het militair-industrieel complex. De koopkracht van de Dollar is van 1971 tot heden met meer dan 80 % gedaald. Verder is het belangrijk om te vermelden dat de goudprijs 'beheerd' en gemanipuleerd is geworden door het bankenkartel door middel van ongedekte termijncontracten en prijsafspraken (London Gold Fix). Dit is een vorm van economische censuur die onbegrensde macht verschaft aan de gelddrukkers. Bronnen: 1. Dr. Saif Ammous, 2018. The Bitcoin Standard. Wiley. & George Gilder, 2016. The Scandal of Money. Regnery Publishing. 2. Zie ook ons artikel over de goudprijs manipulatie: https://www.bestebank.org/goudprijs/. Zie ook Financial Times artikel van Henry Sanderson (16.09.2019) - Three JPMorgan metals traders charged with market manipulation - US prosecutors allege ‘massive, multiyear scheme’ to defraud customers: https://www.ft.com/content/2d7be5a6-d87a-11e9-8f9b-77216ebe1f17
 4. Een netwerkeffect is het effect dat ervoor zorgt dat een product of dienst meer waarde heeft voor iemand, naargelang er meer gebruikers zijn die hetzelfde product of de dienst al gebruiken. Dit betekent ook dat wanneer iemand van een product of dienst gebruik gaat maken, de waarde ervan voor huidige gebruikers zal toenemen of de potentie daartoe heeft. Bron: Wikipedia. Bitcoin kent 7 verschillende elkaar versterkende netwerk-effecten. Voor meer informatie: https://www.bestebank.org/bitcoin/network-effects/
 5. Voor een uitstekende argumentatie over waarom Bitcoin harder gezond geld is dan goud en de eeuwenoude gouden standaard; willen we onze lezers attenderen op The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking (2018). Dit is een boek over de geschiedenis van het geld geschreven door de econoom Dr. Saif Ammous. Bestebank.org heeft verschillende artikels over dit onderwerp geschreven. Voor meer info: https://www.bestebank.org/bitcoin/bitcoin-standard/
 6. Deze transitie werd uitvoerig besproken tijdens de 9th Conference on the International Monetary System 2019 – Past & Present & Future. Deze conferentie was georganiseerd door de Centrale Bank van Zwitserland. Deze conferentie werd bijgewoond door de belangrijkste kopstukken binnen het huidige monetaire systeem; waaronder: – Agustin Carstens, voorzitter BIS, – Christine Lagarde, voorzitter IMF etc. Voor meer info: https://www.bestebank.org/cryptonieuws/conferentie-international-monetary-system-2019-past-present-future/

Veilig en vetrouwd Bitcoin kopen in Nederland?

Bitcoins kopen kun je het beste doen bij een Nederlandse onderneming met de juist bedrijfsstructuur, garanties en kennis om een uitstekende en veilige dienstverlening te leveren. Bitvavo in Amsterdam krijgt onze aanbeveling aangezien ze beschikken over eigen orderboek waar Nederlandse klanten gemakkelijk voor een goede koers en een zeer lage commissie bitcoins kunnen kopen. Bitcoins kopen kan ook leiden tot verdere vragen. Neem dan gewoon contact op met de Nederlandse klantenondersteuning.

Koop Bitcoin bij Bitvavo in Amsterdam!