coinmerce

Bitvavo versus Coinmerce – welke exchange is beter?

Aug 26, 2023
Aanbieding: 

Coinmerce vs Bitvavo. Zal ik van Bitvavo naar Coinmerce overstappen of visa versa? Hoe verhoudt Bitvavo zich versus Coinmerce?

Samenvatting Bitvavo versus Coinmerce: de nieuwe Coinmerce exchange kan op dit moment niet concurreren met de liquide Bitvavo exchange. Sinds 2017 biedt Bitvavo haar klanten een liquide eurospotmarkt aan voor de handel in digitale activa. Coinmerce heeft in 2023 een nieuwe USDT-spotmarkt opgezet voor de handel in digitale activa (Coinmerce Exchange). De benodigde USDT moet eerst worden ingekocht op het Coinmerce Lite platform. De Coinmerce exchange is hierdoor omslachtiger in gebruik en biedt geen eurospotmarkt aan. Bitvavo is de betere, goedkopere exchange in vergelijking met Coinmerce. Voor meer info: Bitvavo Review.

Introductie

bitvavo versus Coinmerce

Coinmerce is in juli 2023 weer in het nieuws door o.a. een verassende samenwerking met Binance. Coinmerce zal namelijk de Nederlandse gebruikers van het Binance platform helpen over te stappen naar Coinmerce. Binance zal deze gebruikers een stappenplan opsturen. Bitvavo heeft ook een overstapservice opgezet voor Binance gebruikers. De competitie tussen Bitvavo en Coinmerce op de Nederlandse markt zal de komende tijd toenemen. Vandaar, wat zijn de verschillen tussen de Bitvavo en de Coinmerce exchange?

In dit artikel zullen we dit kort bespreken. Dit is nu relevant, het is namelijk zo dat Coinmerce haar dienstverlening heeft in juli 2023 ook heeft uitgebreid met een vergelijkbare exchange.

Coinmerce exchange vs Bitvavo exchange

Inderdaad, Coinmerce heeft in juni 2023 ook een exchange gelanceerd. Het Coinmerce platform bestaat nu uit twee verschillende omgevingen: Coinmerce Lite en Coinmerce Exchange. Coinmerce Lite biedt toegang tot de voordelige en vertrouwde makelaarsdienst (brokerage) van Coinmerce. De Coinmerce exchange biedt toegang tot een nieuwe handelsomgeving met een live grafieken en eigen orderboeken.

Op deze Coinmerce exchange kun je alleen crypto kopen met USDT. Verder kunnen er nog alleen market orders worden geplaatst. Limit orders zullen op een later tijdstip worden toegevoegd. Coinmerce rekent hier minimaal 0.2% in handelskosten. De kosten op Coinmerce Lite zullen wat hoger uitvallen, minimaal 0.5%. Het betekent concreet dat je eerst euro moet overmaken naar je Coinmerce Lite rekening. Deze worden automatisch omgezet in Coinmerce Credits met een gelijkwaardige euro waarde. Met deze Credits kun je vervolgens voor een fee van 0.5% omzetten naar USDT. Deze USDT kan vervolgens gebruikt worden om bitcoin (BTC) te kopen op de Coinmerce Exchange omgeving.

Bitvavo heeft haar exchange in 2017 gelanceerd. Bitvavo beschikt net zoals Coinmerce over twee verschillende omgevingen, maar maakt geen onderscheid qua type dienst en kosten. Bitvavo is een pure exchange en rekent maximaal 0.25% in handelskosten. Het moge duidelijk zijn dat Bitvavo natuurlijk behoorlijk voorop loopt als het gaat om de ontwikkeling van features, maar ook liquiditeit. Bitvavo heeft o.a. een zeer liquide euro spot markt voor bitcoin. Een eurostorting kan direct worden omgezet in bitcoin via de eenvoudige crypto-beheeromgeving of de professionele handelsomgeving van Bitvavo.

De cruciale verschillen tussen Bitvavo en Coinmerce

Hier komen we direct tot een aantal cruciale verschillen tussen de Coinmerce Exchange en de Bitvavo Exchange: gebruiksgemak, kosten en toegang tot een liquide euro spotmarkt voor bitcoin (BTC). Bitvavo is een betrouwbare en liquide euro-gateway tot de wereld van crypto. Bij Coinmerce moet er eerst een sprongetje worden gemaakt om toegang te krijgen tot de USDT-BTC spotmarkt van Coinmerce en te genieten van de lagere fees.

Coinmerce heeft verder vergelijkbare features met Bitvavo in het platform ingebouwd waaronder een staking en earn dienstverlening waardoor klanten passief een rendement kunnen verdienen over hun digitale activa. Echter, dit soort features zijn eigenlijk secundair en niet relevant. Bitcoin en crypto zijn ontwikkeld om zelf te beheren en financieel soeverein te worden, niet om te stallen of uit te lenen aan een derde partij voor een klein rendement. Dit soort type diensten waarover een passief rendement wordt verdiend zijn niet risicovrij. Wij raden onze lezers aan om zelf een goede bitcoin of crypto wallet op te zetten.

Bitvavo versus Coinmerce – conclusie

Coinmerce is een cryptobroker die recentelijk (2023) een exchange heeft opgezet met een USDT-spotmarkt voor digitale activa. De USDT moet eerst worden gekocht op het brokerage platform Coinmerce Lite. Dit maakt de aanschaf van o.a. bitcoin al meteen duurder en meer omslachtig in het geval je gebruik maakt van Bitvavo. Bitvavo biedt een liquide en veilige euro-spotmarkt aan voor BTC en andere activa. Deze kunnen op het Bitvavo platform goedkoop worden ingekocht, ongeacht de omgeving waar de order wordt geplaatst. Bitvavo heeft haar handelsomgeving al jaren onder ontwikkeling waardoor Coinmerce gewoonweg achterloopt.

Op dit moment is Bitvavo de betere exchange in vergelijking met Coinmerce. Professionele handelaren zullen bij Bitvavo beter terecht kunnen. Het overstappen van Bitvavo naar Coinmerce brengt geen voordelen met zich mee. Het tegenovergestelde is wel het geval. Het Bitvavo platform biedt wel meer voordelen en features dan die van Coinmerce. Bijvoorbeeld, Bitvavo biedt verder betere veiligheidsgaranties en verzekeringen. Voor meer informatie, lees deze uitgebreide review over Bitvavo.

Afsluitende opmerkingen

Dit wil trouwens niet zeggen dat Coinmerce een slechte dienst levert. Coinmerce is een serieuze speler op de Nederlandse markt en de recente samenwerking met Binance voor het helpen van Nederlandse klanten met een overstap van Binance naar Coinmerce is een indrukwekkende prestatie. Duizenden klanten bij Binance kunnen nu makkelijk overstappen naar de Coinmerce exchange waardoor deze meer USDT liquiditeit zal verkrijgen.

We zullen de verdere ontwikkeling van de Coinmerce exchange goed volgen.
Ten slotte, het is altijd goed om zelf ook een oordeel te vellen over deze twee platforms door gewoonweg gratis een rekening aan te maken op deze platforms en deze met elkaar te vergelijken.

Lees verder

Wat is Maple Finance?

In dit artikel gaan we dieper in op Maple Finance. Lending en borrowing via het Maple protocol, hoe is dat mogelijk? Wat is Maple Finance en wat doen ze precies? Wat is Maple Finance en wat doen ze precies? Eerder hebben we het onderwerp van decentralized lending al licht aangesneden, en met dit artikel duiken […]

Feb 25, 2024
3 min

Wat is een layer 2? En specifieker nog: een Bitcoin layer 2?

Door de stijgende vraag naar BTC wordt het Bitcoin netwerk intensiever gebruikt. Dit vraagt om de hulp van layer 2s. Maar wat is een (Bitcoin) layer 2 eigenlijk? Wat is een Bitcoin layer 2 en waarom zijn deze extra ‘layers’ nodig? Bitcoin ($BTC) heeft zoals we weten een eigen blockchain: de Bitcoin blockchain. Daarnaast hebben […]

Feb 21, 2024
3,5 min

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min