coinmerce

Bitvavo versus Coinmerce – welke exchange is beter?

Mar 13, 2024
Aanbieding: 

Coinmerce vs Bitvavo. Zal ik van Bitvavo naar Coinmerce overstappen of visa versa? Hoe verhoudt Bitvavo zich versus Coinmerce?

Samenvatting Bitvavo versus Coinmerce: de nieuwe Coinmerce exchange kan op dit moment niet concurreren met de liquide Bitvavo exchange. Sinds 2017 biedt Bitvavo haar klanten een liquide eurospotmarkt aan voor de handel in digitale activa. Coinmerce heeft in 2023 een nieuwe USDT-spotmarkt opgezet voor de handel in digitale activa (Coinmerce Exchange). De benodigde USDT moet eerst worden ingekocht op het Coinmerce Lite platform. De Coinmerce exchange is hierdoor omslachtiger in gebruik en biedt geen eurospotmarkt aan. Bitvavo is de betere, goedkopere exchange in vergelijking met Coinmerce. Coinmerce heeft wel een prima en super eenvoudig te gebruiken crypto- makelaarsplatform opgezet. Coinmerce beschikt verder ook over een professionele OTC-desk. Voor de grote belegger die discreet in grote bedragen bitcoin buiten de markt om wil kopen, is dat wel zeer interessant. Coinmerce heeft als broker een prima dienstverlening opgezet. Wil je niet actief bitcoin verhandelen, dan is Coinmerce een prima optie om zelf eens te evalueren. Voor meer info, lees de reviews: Coinmerce Review, Bitvavo Review.

Introductie

bitvavo versus Coinmerce

Coinmerce is in juli 2023 weer in het nieuws door o.a. een verassende samenwerking met Binance. Coinmerce zal namelijk de Nederlandse gebruikers van het Binance platform helpen over te stappen naar Coinmerce. Binance zal deze gebruikers een stappenplan opsturen. Bitvavo heeft ook een overstapservice opgezet voor Binance gebruikers. De competitie tussen Bitvavo en Coinmerce op de Nederlandse markt zal de komende tijd toenemen. Vandaar, wat zijn de verschillen tussen de Bitvavo en de Coinmerce exchange?

In dit artikel zullen we dit kort bespreken. Dit is nu relevant, het is namelijk zo dat Coinmerce haar dienstverlening heeft in juli 2023 ook heeft uitgebreid met een vergelijkbare exchange.

Coinmerce exchange vs Bitvavo exchange

Inderdaad, Coinmerce heeft in juni 2023 ook een exchange gelanceerd. Het Coinmerce platform bestaat nu uit twee verschillende omgevingen: Coinmerce Lite en Coinmerce Exchange. Coinmerce Lite biedt toegang tot de voordelige en vertrouwde makelaarsdienst (brokerage) van Coinmerce. De Coinmerce exchange biedt toegang tot een nieuwe handelsomgeving met een live grafieken en eigen orderboeken.

Op deze Coinmerce exchange kun je alleen crypto kopen met USDT. Verder kunnen er nog alleen market orders worden geplaatst. Limit orders zullen op een later tijdstip worden toegevoegd. Coinmerce rekent hier minimaal 0.2% in handelskosten. De kosten op Coinmerce Lite zullen wat hoger uitvallen, minimaal 0.5%. Het betekent concreet dat je eerst euro moet overmaken naar je Coinmerce Lite rekening. Deze worden automatisch omgezet in Coinmerce Credits met een gelijkwaardige euro waarde. Met deze Credits kun je vervolgens voor een fee van 0.5% omzetten naar USDT. Deze USDT kan vervolgens gebruikt worden om bitcoin (BTC) te kopen op de Coinmerce Exchange omgeving.

Bitvavo heeft haar exchange in 2017 gelanceerd. Bitvavo beschikt net zoals Coinmerce over twee verschillende omgevingen, maar maakt geen onderscheid qua type dienst en kosten. Bitvavo is een pure exchange en rekent maximaal 0.25% in handelskosten. Het moge duidelijk zijn dat Bitvavo natuurlijk behoorlijk voorop loopt als het gaat om de ontwikkeling van features, maar ook liquiditeit. Bitvavo heeft o.a. een zeer liquide euro spot markt voor bitcoin. Een eurostorting kan direct worden omgezet in bitcoin via de eenvoudige crypto-beheeromgeving of de professionele handelsomgeving van Bitvavo.

De cruciale verschillen tussen Bitvavo en Coinmerce

Hier komen we direct tot een aantal cruciale verschillen tussen de Coinmerce Exchange en de Bitvavo Exchange: gebruiksgemak, kosten en toegang tot een liquide euro spotmarkt voor bitcoin (BTC). Bitvavo is een betrouwbare en liquide euro-gateway tot de wereld van crypto. Bij Coinmerce moet er eerst een sprongetje worden gemaakt om toegang te krijgen tot de USDT-BTC spotmarkt van Coinmerce en te genieten van de lagere fees.

Coinmerce heeft verder vergelijkbare features met Bitvavo in het platform ingebouwd waaronder een staking en earn dienstverlening waardoor klanten passief een rendement kunnen verdienen over hun digitale activa. Echter, dit soort features zijn eigenlijk secundair en niet relevant. Bitcoin en crypto zijn ontwikkeld om zelf te beheren en financieel soeverein te worden, niet om te stallen of uit te lenen aan een derde partij voor een klein rendement. Dit soort type diensten waarover een passief rendement wordt verdiend zijn niet risicovrij. Wij raden onze lezers aan om zelf een goede bitcoin of crypto wallet op te zetten.

Coinmerce is begonnen als een crypto broker en heeft een prima handelsplatform opgezet voor het kopen en verkopen van crypto. Coimerce kan wellicht niet concurreren met haar exchange, maar wel met haar brokerage platform. Het is gemakkelijk om euro´s om te wisselen voor bitcoin en andere digitale activa. Bovendien, daar waar Coinmerce zich wel onderscheidt is het aanbieden van een professionele OTC-desk. De Over-the-counter (OTC) handel vindt plaats buiten de open markten. Hier biedt Coinmerce een meer persoonlijke service aan particulieren die grote orders willen uitvoeren. Of je nu €20.000, €1.000.000 of 500 Bitcoin, verhandelt, Coinmerce biedt uitvoerings- en afwikkelingsdiensten aan die discreet, veilig en zeer concurrerend zijn.

Bitvavo versus Coinmerce – conclusie

Coinmerce is een cryptobroker die recentelijk (2023) een exchange heeft opgezet met een USDT-spotmarkt voor digitale activa. De USDT moet eerst worden gekocht op het brokerage platform Coinmerce Lite. Dit maakt de aanschaf van o.a. bitcoin al meteen duurder en meer omslachtig in het geval je gebruik maakt van Bitvavo. Bitvavo biedt een liquide en veilige euro-spotmarkt aan voor BTC en andere activa. Deze kunnen op het Bitvavo platform goedkoop worden ingekocht, ongeacht de omgeving waar de order wordt geplaatst. Bitvavo heeft haar handelsomgeving al jaren onder ontwikkeling waardoor Coinmerce gewoonweg achterloopt als het gaat om het aanbieden van een liquide spot exchange voor bitcoin.

Op dit moment is Bitvavo de betere exchange in vergelijking met Coinmerce. Professionele handelaren zullen bij Bitvavo beter terecht kunnen. Het overstappen van Bitvavo naar Coinmerce brengt geen voordelen met zich mee. Het tegenovergestelde is wel het geval. Het Bitvavo platform biedt wel meer voordelen en features dan die van Coinmerce. Bijvoorbeeld, Bitvavo biedt verder betere veiligheidsgaranties en verzekeringen. Echter, er is een uitzondering. Bitvavo heeft geen OTC-desk. Beleggers die zoeken naar een gemakkelijk te gebruiken crypto brokerage platform met een professionele OTC-desk voor de aan- en verkoop van bitcoin, kunnen beter naar Coinmerce stappen. Voor meer informatie, lees deze Coinmerce Review en deze review over Bitvavo.

Afsluitende opmerkingen

Dit wil trouwens niet zeggen dat Coinmerce een slechte dienst levert. Coinmerce is een gevestigde aanbieder en een serieuze speler op de Nederlandse markt. De recente samenwerking met Binance voor het helpen van Nederlandse klanten met een overstap van Binance naar Coinmerce is een indrukwekkende prestatie. Duizenden klanten bij Binance kunnen makkelijk overstappen naar de Coinmerce exchange waardoor deze meer USDT liquiditeit zal verkrijgen.

We zullen de verdere ontwikkeling van de Coinmerce exchange goed volgen.
Ten slotte, het is altijd goed om zelf ook een oordeel te vellen over deze twee platforms door gewoonweg gratis een rekening aan te maken op deze platforms en deze met elkaar te vergelijken.

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min