bitcoin kapitaal vlucht

De sociale bitcoin wallet, de Primal wallet

Mar 19, 2024
Aanbieding: 

Bitcoin wallets worden steeds completer. Het Bitcoin ecosysteem groeit en zo ook de community, en die kunnen middels de Primal Bitcoin wallet in contact blijven. Inderdaad, Social media en bitcoin ineen: de Primal Bitcoin wallet zorgt dat jij connected blijft!

Introductie tot de Primal wallet

In onze Primal Bitcoin wallet review zullen we onder andere ingaan hoe de wallet ervoor zorgt dat jij op een decentrale manier verbonden blijft met de Bitcoin- en Web3 community. De Primal wallet is alleen beschikbaar op de smartphone en verkrijgbaar via de App Store en Google Play. De registratieprocedure is simpel en zo gepiept; je hebt geen veeleisende KYC-procedure nodig, zoals het opgeven van jouw paspoort; dat scheelt weer. Nadat je je geregistreerd hebt kun je direct aan de slag met het ontvangen en verzenden van Sats (Satoshis) over het Bitcoin Lightning netwerk. Je hebt dus direct een wallet voor Sats en Bitcoin. Daarnaast kun je in de app makkelijk Sats kopen, die transactie gaat via de App Store of Google Play.

Wat is, en hoe werkt de Primal wallet precies?

Zoals gezegd is de Primal wallet een simpele Bitcoin wallet die jou in staat stelt gemakkelijk Sats en Bitcoin te verzenden, ontvangen en te kopen. Jij gaat over het beheer van je private keys en bent dus volledig eigenaar van al jouw $BTC en SATS. Daarnaast is de wallet ook een Web3 social media platform. Tijdens de registratie van de wallet registreer je namelijk ook direct een ‘social’ account, dit gaat via het Nostr (Notes and Other Stuff Transmitted by Relays) protocol: een gedecentraliseerd, en open-source, protocol dat een ‘censuurbestendig’ social media platform realiseert. Het Nostr protocol is dus geïntegreerd in de Bitcoin lightning wallet.

Op het social platform van de Primal wallet vind je mensen uit de Bitcoin community zoals Jack Dorsey, Derek Ross, Jeff Booth en meer Bitcoin legends. Alle accounts op het platform die jij waardeert, voor bijvoorbeeld de inzet voor het Bitcoin ecosysteem, kun jij middels de “zap” functie een kleine hoeveelheid Bitcoin/ Sats sturen als een bedankje; cool! En als jij je ook inzet, kun je wellicht te zijner tijd een zap verwachten vanuit de community 😉

Dus als jij nauw verbonden wilt blijven met de Bitcoin community is het sowieso de moeite waard om een account te creëren bij Primal.

Primal en het Nostr protocol

Meer over het Nostr protocol en hoe ze een betere sociale media omgeving willen creëren. Nostr heeft als doel het vervangen van gevestigde social media platformen zoals X, Github en andere platformen beheerd door grote corporates, hierbij kun je ook denken aan bijvoorbeeld Uber of Amazon. Nostr is volledig decentraal en open-source en heeft als hoofddoel voor haar gebruikers om ervoor te zorgen dat gebruikers in controle blijven van hun eigen data. Daarnaast worden gebruikers middels het Nostr protocol in staat gesteld om nodes te ondertekenen en te delen. De nodes worden ondertekend door de cryptografische keys, die elke gebruiker heeft. Tot slot verifiëren de gebruikers alle node sources via het protocol.

Nostr is een volledig ‘permissionless’ omgeving, wat betekent dat iedereen kan meehelpen aan de ontwikkeling van het platform zonder daar toestemming voor te vragen aan een gecentraliseerde autoriteit.

Onze conclusie over de Primal Bitcoin wallet

De Primal wallet is absoluut een goede toevoeging als extra wallet voor de opslag van, naar onze mening, relatief kleine hoeveelheden $BTC en SATS. De wallet focust vooral op community vorming en stelt jou in staat je waardering uit te spreken middels de zap functie. Voor een uitgebreide review over de Primal wallet, kun je hieronder de video uitleg bekijken van BTCsessions over deze unieke social bitcoin wallet:

Primal is zeker aan te raden om te testen en te gebruiken voor kleine bedragen. Voor grote hoeveelheden Bitcoin (en andere crypto) raden we aan om eens te kijken naar onze wallet reviews van:

& meer!

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min