bitcoin futures

Bitcoin futures

Mar 1, 2022
Aanbieding: 
bitcoin futures

Beknopte samenvatting: bitcoin futures gaan over het verhandelen van prijsafspraken. Het is een overeenkomst om op een bepaalde tijd in de toekomst Bitcoin te verhandelen tegen een vooraf vastgestelde prijs die tussen beide partijen wordt afgesproken en vastgelegd. Het is een belangrijk component in de verdere ontwikkeling en groei van de bitcoin geldmarkt. Nederlanders kunnen eenvoudig Bitcoin termijn contracten verhandelen op de professionele handelsomgevingen van ByBit, FTX, Binance of Deribit. Het is even kijken en vergelijken.

  • Echter, zoek je naar de meest diepe en liquide orderboeken met de laagste spreads (>0.25%) dan zijn FTX en Binance de beste partijen voor het verhandelen van Bitcoin Futures.
  • Een nieuwe interessante speler voor de veel eisende institutionele en particuliere trader is de AAX-handelsbeurs. AAX is gebaseerd op de LSEG Millennium Exchange technologie met een latentie zo laag als 90 microsecondes.
https://youtu.be/to8sX0z8q7Q

De beginselen van Bitcoin Futures Trading:

Vandaar het gaat om een termijncontract om Bitcoin voor een bepaalde tijd en prijs te gaan kopen of te verkopen. De werking is in de praktijk eenvoudig:

  • Als je denkt dat de Bitcoin prijs gaat stijgen binnen een bepaalde periode (goed nieuws over Bitcoin), dan koop je een Bitcoin koop future – een long positie. Je maakt vervolgens winst bij elke punt stijging en verlies bij elke punt daling van de index.
  •  Als je denkt dat de Bitcoin prijs gaat dalen (slecht nieuws over Bitcoin) binnen een bepaalde periode, dan koop je een Bitcoin verkoop future – short positie. Wanneer je een short positie in neemt maak je winst bij de daling van de Bitcoin koers en verlies bij een stijging van de Bitcoin koers.

Hoeveel winst of verlies je maakt per punt stijging of daling is afhankelijk van de contractgrootte en de ingezette hefboom. Inderdaad, Bitcoin Futures kunnen worden gekocht met een behoorlijk hefboomeffect (1:100 bij Binance, FTX, ByBit of AAX). Hierdoor kun je veel meer winst boeken, maar natuurlijk ook meer dan de gehele inleg verliezen. Bitcoin futures komen met hoge risico’s en zijn niet geschikt voor een beginner.

De meest veilige manier om bitcoin futures in te zetten is met de bijna risicoloze Bitcoin Cash & Carry Trade! Inderdaad, bitcoin futures kunnen strategisch worden ingezet om een goed rendement te behalen. Bitcoin Futures worden vaak gebruikt door ervaren handelaren om een positie af te dekken. Bovendien vanwege het hefboomeffect kan er met een relatief kleine investering een extra groot rendement worden behaald.

investeren in eth

Bitcoin Futures zijn vaak niet beschikbaar op een reguliere Bitcoin exchange, maar vaak verhandelbaar op de betere gespecialiseerde handelsbeurzen voor cryptoderivaten zoals Binance Futures, Kraken Futures, FTX Futures, ByBit, en Deribit deze hebben ontwikkeld (crypto derivatives). Hieronder wordt Bitcoin future trading in een video van Deribit (Nederlands bedrijf) duidelijk uitgelegd:

Waar kan ik het beste handelen met Bitcoin Futures?

Met Bitcoin of USDT op de volgende goed opgezette handelsomgevingen:

deribit

1. Deribit is een crypto derivatives exchange dat door Nederlanders is ontwikkeld en beheerd. Deribit heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en beschikt ook over bitcoin opties! Deribit is een vertrouwde specialist waar daghandelaren op vertrouwen. Combineer de Deribit futures exchange met Bitvavo om onder meer een lucratieve en bijna risicoloze Bitcoin cash & carry trade uit te voeren. Hieronder kun je zien hoe je dit kunt opzetten bij Deribit:

binance Bitcoin Futures

2. Binance heeft op verzoek van haar klanten gewerkt aan de mogelijkheid om Bitcoin Futures te kunnen aanbieden. Sinds de zomer van 2019 heeft Binance een apart Futures Platform gelanceerd waar handelaren kunnen handelen tot wel een 125x hefboom! Sinds de lancering zijn de handelsvolumes op het Binance Futures platform enorm toegenomen. Hieronder in de video kun je een goede uitleg bekijken over de werking van de Binance Futures, Perpetual Contracts en het verzekeringsfonds dat wordt gebruik bij uit de hand gelopen liquidaties.

ftx bitcoin futures

3. Het FTX-handelsplatform beschikt zowel over spot, futures en options trading mogelijkheden in verschillende activa. Naast Bitcoin Futures beschikt de gebruiker over Index Futures voor o.a. de large-cap coins en exchange tokens. Voor meer informatie: FTX exchange review.

bybit bitcoin futures

4. ByBit is een van de snelst groeiende crypto derivatives exchanges. Het handelsplatform behoort tot de beste en meest robuuste. Er kunnen zo’n 100.000 transacties per seconde worden verwerkt, hetgeen 1000x zo veel is dan Bitmex. ByBit biedt zowel termijncontracten als doorlopende (perpetual) contracten. Ze hebben verder verschillende ludieke handelswedstrijden waar handelaren prijzen kunnen winnen. Voor meer informatie: ByBit Review.

crypto futures trading bitcoin

5. AAX-handelsbeurs is een nieuwe generatie digitale beurs die gebaseerd is op de LSEG Millennium Exchange technologie. Dit zorgt voor een ultra-low latency (zo laag als 90 microsecondes en sub-milliseconden gemiddeld). Deze beurs ondersteund termijncontracten die in BTC en USDT kunnen worden afgewikkeld. Voor meer informatie: bezoek de AAX-beurs.

bitmex crypto currency trading

6. BitMEX was de referentie voor de professionele cryptotrader die wilde handelen in specifieke termijncontracten (futures) en ruilcontracten (swaps) in Bitcoin en andere cryptocurrencies.  BitMEX is een zeer goed gespecialiseerde Bitcoin derivatives exchange met enorme handelsvolumes. Hieronder kun je een introductievideo zien over de BitMEX dienstverlening. Echter, kunnen we BitMEX niet aanraden aangezien de beurs verwikkeld is in een rechtszaak en de eigenaars worden vervolgd door de Amerikaanse justitie.

kraken futures

7. CryptoFacilities staat nu bekend als Kraken Futures. Kraken heeft in 2019 het Crypto Facilities platform opgekocht en biedt nu termijncontracten vanuit haar eigen handelsomgeving aan: Kraken Futures. Het is een gereguleerde handelsplatform voor het handelen in Bitcoin termijncontracten. Het platform is minder overzichtelijk en donkerder dan die van Bitmex en Deribit. Niettemin, het zijn allemaal relatieve verschillen. Het is kijken en vergelijken bij deze handelsomgevingen. Een rekening openen kost niks en je zou ze alle drie eens rustig kunnen testen. Verder is het de eerste gereguleerde beurs voor termijncontracten in Europa. Het platform beschikt over een Multilateral Trading Facility (MTF) licentie van de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Voor meer informatie:

quedex bitcoin futures exchange

8. De Quedex Bitcoin Futures exchange platform. Dit handelsplatform beschikt over een licentie en opereert volgens o.a. de TLD-wetgeving van Gibraltar. Het handelsplatform beschikt over een ijzersterk team en heeft potentie. Verder zijn er twee werknemers aangenomen die toezien op de naleving van de regelgeving en daarmee ook de bescherming van de Bitcoin Futures traders. Voor meer informatie: Quedex Review.

Binance voortgang en ontwikkeling is niet te stoppen. Dit crypto finance bedrijf expandeert en innoveert snel. Het Binance Futures handelsplatform is binnen een korte tijd zeer populair geworden. Binance biedt al een tijdje een future contract aan die gekoppeld is aan de stablecoin Tether USDT. Maar Binance gaat nu een stap verder.

Binance biedt BTC/USDC Perpetual Futures aan!

BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract

Een belangrijke toevoeging in haar derivatenproductportefeuille is de BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract met een hefboom tot 125x. Bij een hefboom leent de handelaar de benodigde bitcoins van Binance om de positie te openen. Het contract is gebaseerd op Bitcoin als onderpand (margin) en een renderende positie wordt verder uitbetaald in BTC en niet in de Amerikaanse dollar stablecoin USDC.

Met een BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract gaat het verder om een termijncontract waarbij geen afgesproken einddatum is vastgesteld. Een handelaar kan een positie ‘eindeloos’ aanhouden. Echter door Bitcoin’s volatiele koers worden deze contracten ongeacht de goede short of long positie vaak geliquideerd en worden er vooral door beginnende handelaren flinke verliezen geboekt.

Binance gaat de concurrentie met Bitmex aan!

bitmex review

Niettemin zijn deze Bitcoin Perpetual Contracts erg populair bij roekeloze en ervaren handelaren. Ze worden vooral verhandeld op Bitmex die deze markt domineert. Bitmex is de bekendste en meest beruchte bitcoin derivatenbeurs waar veel onverantwoord met de koers wordt gespeculeerd met behulp van deze contracten. Binance wil het marktaandeel van Bitmex verkleinen en meer roekeloze speculanten naar haar eigen Bitcoin Futures Trading platform lokken. Voor meer informatie:

We raden onze lezers af om gebruik te maken van dit product. Het is alleen geschikt voor ervaren professionele Bitcoin futures traders. Heel veel speculanten en onervaren handelaren hebben met dit Bitcoin derivaat heel veel geld verloren. De beste manier om bitcoins te kopen en te verkopen is via een Dollar-Cost-Averaging tactiek. Voor meer informatie:

Het nieuwe product wordt op deze datum gelanceerd: 2020/08/11 7:00 AM (UTC). Voor meer informatie over Binance’s BTC/USD Coin-Ⓜ Perpetual Contract:

Let op, het handelen in Bitcoin Futures zijn verbonden met een hoog risico, je kunt alles verliezen! Dit is geen beleggingsadvies maar wordt ter kennisgeving aangeboden. Vooral omdat het ook een teken aan de wand is. De wereld van High Finance komt naar Bitcoin! Bitcoin derivaten, optionsETNETF, beleggingsfondsen, trackers zijn allemaal klaar voor het grote geld. Officiële regulering voor deze vele verschillende financiële instrumenten zal voor institutionele beleggers op Wall Street de geld sluizen open zetten…. LedgerX is er klaar voor. 

Wall Street & Bitcoin Futures Trading

De CME Group biedt sinds eind 2017 Bitcoin Futures aan haar Amerikaanse en buitenlandse klanten. De contracten op CME worden zonder bitcoins als onderpand in Amerikaanse Dollars afgewikkeld. Sinds de lancering is de CME uiterst succesvol gebleken met het aanbieden van Bitcoin Future contracten. De CME had tot zo ver in 2019 een gemiddeld dagvolume van ruim 6.500+ contracten gelijk aan 32.500 BTC met een waarde boven de $280 miljoen. In januari 2020 is de CME van plan om ook Bitcoin opties aan te bieden.

Een nieuwe belangrijke institutionele speler die hier verandering aanbrengt is Bakkt. De Bakkt exchange is op 23 september 2019 operationeel. Bakkt biedt Bitcoin Futures aan waarbij bitcoins daadwerkelijk worden verhandeld en gebruikt als onderpand. Dit kan een zeer positief effect hebben op de Bitcoin Futures markt en de verdere ontwikkeling van Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse voor institutionele beleggers.

Een andere nieuwe institutionele speler die de concurrentie aangaat met Bakkt is ErisX. ErisX is een CFTC gereguleerde derivatives en spot exchange en biedt, sinds 17 december 2019, op haar platform ook met bitcoins afgedekte termijncontracten aan.

Waarom zijn Bitcoin Futures belangrijk?

Bitcoin Futures hebben een aantal voordelen voor beleggers:

  1. Het afdekken van prijs risico’s!

Beleggers in Bitcoin en andere crypto assets kunnen risico’s beheren tijdens een vallende koers door gelijktijdig een “short” future positie in Bitcoin of een andere crypto in te nemen. Wanneer de prijs keldert zal de short positie een verlies afdekken.

  • Speculeren op de richting van een markt

Bitcoin futures trading geeft de mogelijkheid om daadwerkelijk te speculeren op een markt trend en het sentiment ’testen’ door het innemen van futures posities. Denk je dat Bitcoin naar de maan gaat knallen de komende weken? Neem dan een extra lang Long positie in om meer rendement te boeken. Denk je dat de Litecoin koers in elkaar gaat knallen, neem dan een short positie op de Litecoin termijncontracten.

  • Stabilisatie van prijs fluctuaties.

Wanneer de Bitcoin futures markt meer liquide wordt zullen de lange termijn perspectieven van professionele en institutionele beleggers een doorslaggevend rol gaan hebben en zal als een gevolg de koers volatiliteit doen afnemen. De markt zal rustiger worden waardoor de Bitcoin industrie zich meer kan richten op het ontwikkelen van nieuwe diensten en het opnemen van nieuwe klanten. De volatiliteit brengt namelijk meer risico’s mee waardoor Bitcoin ondernemingen ook voorzichtiger moeten zijn in o.a. expansie. Verder zal het andere bedrijven meer moed geven om ook in te stappen en mee te doen met het uitbouwen van het Bitcoin eco-systeem en uiteindelijk een nieuw globaal crypto financieel systeem. Bitcoin Futures spelen een belangrijke rol voor de ontwikkeling van de cryptovaluta markten en de sector als geheel.

  • Verhandel bitcoins zonder ze in bezit te hebben.

Voor beleggers die graag mee willen investeren in de sector, maar door bepaalde regels en bepalingen niet zelf bitcoins mogen verhandelen, kunnen via Bitcoin futures wel exposure krijgen.

Ben je nieuwsgierig geworden? En wat ga jij doen? Durf je Bitcoin te shorten of ga je een long positie innemen? Begin bij een vertrouwde Nederlandse dienstverlener:

Gerelateerde informatie:

Recensies:

Waarschuwing: Bitcoin Futures Trading is zeer risicovol! Wees voorzichtig, leer eerst zoveel mogelijk en test de besproken handelsplatforms. Investeer alleen geld dat je kunt veroorloven om te verliezen.

Lees verder

Worst Bank Scenario – Hester Bais over de grootste bankenfraude ooit

Een interview over een belangrijk boek die meer kijkcijfers verdient is de aflevering van Holland Gold Interviews waar Hester Bais te gast is. Hester Bais de oprichter van advocatenkantoor BAIS Legal en gespecialiseerd in financieel recht. Ook is ze medeauteur van het boek “Worst Bank Scenario” dat gaat over de omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste […]

Sep 24, 2022
2 min

Verenigde Arabische Emiraten maakt zich klaar voor Bitcoin

De Seed Group, het beleggingsfonds van de koninklijke familie van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum, is een samenwerking opgestart met CoinCorner. CoinCorner is een innovatieve bitcoin exchange op het eiland van Man die o.a. betaaltoepassingen ontwikkeld voor het Bitcoin Lightning Network. De Seed Group wil in samenwerking met CoinCorner een exchange lanceren in Dubai […]

Sep 21, 2022
2 min

De Moscow World Standard (MWS), de fragmentatie van de globale goudmarkt en het begin van een multipolaire wereld

Dit artikel zal de Moscow World Standard (MSW) bespreken voor een nieuwe edelmetaal- en goudmarkt voor de Euraziatische Economische Unie. Dit als een verdere logische stap en reactie op het sanctiebeleid van het Westen. Het huidige internationale monetaire en financiële systeem wordt gedomineerd door het Westen. Internationale handel in o.a. grondstoffen wordt afgewikkeld in dollars […]

Sep 1, 2022
5,5 min