bitcoin kopen

Wat is een goede Bitcoin exchange in Nederland en elders? Top 10 selectie!

Apr 19, 2024
Aanbieding: 

Wat is de beste Bitcoin exchange – waar moet je op letten?

Dit artikel over top 10 bitcoin exchanges is sinds de eerste publicatiedatum vaak ververst (31.08.2015). De auteur heeft alle ontwikkelingen sindsdien gevolgd. Het is te beschouwen als een klassieke gids met een uitgebreide categorisatie van verschillende dienstverleners die onze lezers in staat stelt om een passende en veilige bitcoin of crypto exchange in Nederland en in het buitenland te vinden.

Samenvatting in een notendop: we raden de meeste van onze lezers aan om het simpel te houden en de volgende diensten met elkaar te vergelijken:

 • 1. Bitvavo – verzekerde en beste bitcoin spot exchange in Nederland met laagste handelskosten (max 0.25 %). Bitvavo is internationaal gezien een van de meest liquide BTC/EUR spot exchanges. Goedkoop bitcoin kopen doe vertrouwd en veilig in Nederland bij Bitvavo. Voor meer informatie: bezoek Bitvavo!
 • 2. Coinmerce (broker exchange) – gereguleerde Nederlandse crypto broker met een compleet handelsplatform en een eigen USDT crypto exchange dienstverlening. Verder beschikt Coinmerce over een OTC-desk. Voor meer informatie: bezoek Coinmerce.
 • 3. Voor beginners: Finst – is super gemakkelijk te gebruiken en biedt een veilige custodial brokerage exchange app aan die speciaal ontwikkeld is voor de twijfelende beginner die zich geen zorgen wil maken over de veiligheid en opslag van de aangekochte bitcoin. Voor meer info: Finst Review.
 • 4. Nexo (CER A-rating) – sinds 2018 actief vooral als bitcoin lending specialist. Anno 2024 een compleet handelsplatform met o.a. spot, margin, futures trading, lending, borrowing dienstverlening. Voor meer info: Nexo Review.
 • 5. Bitfinex (CER A-rating) – sinds 2012 al actief als een klassieke grote internationale bitcoin exchange die jaar op jaar gewerkt heeft aan de verbetering van het platform. Anno 2023 is het een gelouterde exchange die veel doet voor de adoptie van bitcoin in de wereld.
 • 6. Bitstamp (CER BB-rating) – sinds 2011 de vertrouwde plek om bitcoin te verhandelen in Europa voor de veel eisende institutionele belegger, broker en handelaar. Is wellicht de beste bitcoin spot exchange in Europa voor professionele en institutionele partijen.
 • 7. Hodl Hodl – de beste decentrale handelsbeurs voor het anoniem kopen en verkopen van bitcoin.
 • 8. Boltz exchange – gespecialiseerde P2P-beurs op basis van Submarine Swaps technologie kan je Bitcoin (BTC) op een Bitcoin mainchain wallet onmiddellijk versturen naar het Lightning Network (L-BTC) en op je Bitcoin Lightning app kunnen gebruiken voor o.a. micro-betalingen in sats.
 • 9. Bitonic met de BL3P bitcoin exchange. Bitonic is een klassieke en meest betrouwbare bitcoin only broker in Nederland met een eigen bitcoin only exchange. Voor meer info: BL3P review.
 • 10. ByBit (CER AAA-rating) – specialist in o.a. de bitcoin derivatenhandel. Inwoners van Nederland kunnen alleen gebruik maken van de spot exchange via Bybit Nederland. Woon je niet in Nederland, kun je gewoon gebruik maken van het complete handelsplatform. Voor meer info: Bezoek ByBit.
 • 11. Kraken (CER AAA-rating) – gereguleerde Amerikaanse exchange met een ijzersterke reputatie en met uitstekende euro-bitcoin handelsvolumes. Probeert ook de Nederlandse markt te veroveren.

Een introductie tot de wereld van bitcoin exchanges!

Wat is dan een Bitcoin exchange? Een Bitcoin exchange is een online ruilbeurs met meestal een handelsomgeving met mooie grafieken en een professioneel orderboek waar gebruikers met elkaar bitcoins verhandelen. Het werkt als een handelsbeurs en marktplaats voor bitcoins en wordt eenvoudiger aangeduid in het Nederlands als een bitcoinbeurs.

beste bitcoin exchanges

Vandaar, even opletten, want de meeste aanbieders van bitcoins in Nederland opereren als een makelaar of wisselkantoor met of zonder een wallet en handelsomgeving voor de klant. De klanten handelen hier niet met elkaar. Het makelaarsbedrijf handelt hier direct met de klant en koopt zelf de bitcoins zo goedkoop mogelijk in op de grote internationale bitcoin exchanges. Verder kunnen de diensten centraal of decentraal zijn opgezet. Laten we dit aan de hand van goede Nederlandse voorbeelden illustreren:

bitcoin exchange

Voorbeeld 1. Beste bitcoin exchange van Nederland is Bitvavo in Amsterdam. Het bedrijf opereert als een bitcoin exchange aangezien het handelsplatform over een eigen orderboek beschikt die de koop- en verkooporders van haar gebruikers match en afwikkelt. Bitvavo is geschikt voor beginnende en ook ervaren handelaren. Het werkt als een ruilbeurs en beschikt over verschillende handelsgereedschappen (zoals een trading bot API, professionele grafieken, automatische instellingen etc.) die ontwikkeld zijn voor de meer veeleisende handelaar. Door deze opzet is een bitcoin exchange doorgaans ook veel goedkoper dan een Bitcoin makelaar. Verder voldoet de infrastructuur aan de hoogste eisen waar een echte handelsbeurs aan moet voldoen. Bitvavo heeft daarom een diefstalverzekering kunnen afsluiten, bijvoorbeeld in het geval van een hack. Het is doorgaans voor een Bitcoin exchange erg moeilijk om een diefstalverzekering te verkrijgen. Bitvavo heeft dit voor elkaar gekregen. Ten slotte, bieden professionele exchanges staking opties aan. Je beschikt dan over de optie om in dit geval ook bij Bitvavo een automatische rentevergoeding verkrijgen over je bitcoins. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo.

Voorbeeld 2. Beste bitcoin custodial brokerage app is ontwikkeld door Blox. De app beschikt over een gemakkelijke handelsomgeving om super eenvoudig vanuit de smartphone met iDEAL bitcoins te verhandelen voor euro’s. De Blox app is een gesloten custodial wallet die direct aan je bankrekening is gekoppeld. De bitcoins worden opgeslagen en beheerd door Blox. Het betekent in de praktijk dat het geen bitcoin wallet is en je met de Blox-app geen bitcoins mee kunt opnemen en uitgeven. De app is ideaal voor iemand die zonder technische kennis aan de slag wil en zich geen zorgen wil maken over de veilige opslag van de bitcoin.

Voorbeeld 3. Anonieme bitcoin exchange. Al deze bovengenoemde Nederlandse verschillende diensten vereisen identiteitsverificatie. Inderdaad, bijna alle bitcoin ondernemingen in de wereld, ongeacht of het een makelaar of bitcoin exchange is, zal je vragen om de handelsrekening te verifiëren. Wil je in alle privacy anoniem bitcoins kopen, dan kun je het beste gebruik maken van een decentrale non-custodial Bitcoin exchange met een innovatieve decentrale orderboek zoals Hodl Hodl deze heeft ontwikkeld. Hodl Hodl heeft ook haar decentrale exchange ingebouwd in de BlueWallet die werkt als een non-custodial bitcoin wallet en p2p bitcoin exchange trading app!

Verder is het belangrijk om op te merken dat door de toegenomen populariteit van vele nieuwe cryptovaluta, tokens en gerelateerde blockchain projecten (zoals Litecoin, Ripple, Avelanche, Polkadot, Cardano, ChainLink en Ethereum) er bijna geen pure bitcoin exchange meer is. Tegenwoordig is een bitcoin exchange nu meestal ook een cryptocurrency exchange. Dat wil zeggen dat je er veel verschillende cryptomunten en tokens kunt verhandelen voor euro’s, dollars, bitcoin of stablecoins waarvoor aparte orderboeken zijn opgezet. Hier is het wel van belang om te letten op de liquiditeit, diepte en volume van een orderboek van de gebruikte exchange. Er zijn ongereguleerde exchanges die met de volumes knoeien en de zaak in feite niet op orde hebben. Het handelen in andere cryptomunten is zeer risicovol.

Waar is dit goed geregeld in Nederland?

In Nederland is dit goed geregeld bij de volgende partijen: de eerder genoemede handelsbeurs (exchange) van Bitvavo, de makelaarsdiensten van Finst en Blox. Deze bedrijven staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en opereren volgens de wet met een goed anti-witwasbeleid. Hierdoor kun je als klant altijd er van zeker van zijn dat alles in orde is en zelf niet in de problemen kunt komen als klant. Bitvavo is opgezet als een echte exchange (handelsbeurs) waardoor je hier goedkoop bitcoin kunt kopen! Bitvavo rekent maximaal 0,25 % in handelskosten en behoort daardoor in de top 10 lijst van de beste en goedkoopste bitcoin exchanges.

We raden we onze lezers af om bitcoins actief dagelijks te verhandelen. Vanwege de volatiliteitsrisico’s is de dagelijkse handel alleen geschikt voor ervaren handelaren. Voor meer informatie: waarom en hoe kan ik het beste bitcoin kopen?

Over het algemeen worden steeds betere en professionelere Bitcoin exchanges ontwikkeld voor het faciliteren van de crypto-valutahandel en het bedienen van zowel de particuliere als de institutionele beleggers met behulp van een professioneel opgezette orderboek. In de loop van de laatste jaren hebben deze de deuren al geopend. We zullen hier de belangrijkste bitcoin exchanges bespreken, categoriseren en opsommen per locatie (Nederland, Europa, Singapore, Japan, Hong Kong, Korea etc.). Deze pagina is een referentiepagina over Bitcoin en cryptovaluta exchanges in het algemeen. De lijst zal geregeld worden geactualiseerd. Niettemin, de belangrijkste vraag is de volgende:

Welke bitcoin exchanges zijn echt te vertrouwen?

Antwoord in het kort: onderzoek van verschillende onderzoeksinstanties heeft uitgewezen dat de volgende top 10 handelsbeurzen zeer hoog scoren op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en liquiditeit: Bitvavo – Amsterdam, Nexo, ByBit – Dubai, Bitpanda – Wenen, Bitstamp – UK , Kraken – USA, Coinbase, Gemini, KuCoin en Bitfinex. We kunnen onze lezers aanraden om deze buitenlandse bitcoin exchanges te vergelijken met de veiligste en beste bitcoin exchange in Nederland: Bitvavo in Amsterdam.

Waar is dit beknopt antwoord op gebaseerd? Het antwoord is vanuit de volgende invalshoeken bekeken geworden:

Handelsvolumes. De meeste Bitcoin exchanges opereren in een grijsveld en hebben vrij spel. concreet betekent dit dat een Bitcoin exchange kan knoeien met een orderboek om het handelsvolume kunstmatig op te pompen om zo belangrijker te lijken dan ze feitelijk is. Een Bitcoin exchange kan dus een nepvolume opgeven om onder meer hoger te scoren op Coinlib, CoinGecko, Messari of Coinmarketcap om zodoende meer handelaren aan te trekken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat Bitcoin exchange nepvolumes in de laatste twee jaar nog steeds veel voorkomen. De concurrentie is immers toegenomen. Het onderzoeksbedrijf CoinMetrics heeft framework hierover uitgebracht. Het wordt de Trusted Volume Framework en de conclusie is dat er maar tientallen internationale gevestigde exchanges niet knoeien met de orderboeken. Hier blinken vooral de volgende exchanges uit: Binance Global, ByBit, Kraken, Bitfinex, Bitstamp, Gemini, itBit en Coinbase. Deze lijst komt bijna volledig overeen met de Real 10 exchange Index van Messari en het onderzoek van Bitwise naar de beste exchanges. We kunnen onze lezers raden aan om vooral Binance, Kraken, ByBit, Kucoin en Bitfinex te vergelijken met de Nederlandse Bitvavo exchange.

De exchange infrastructuur en veiligheidsmaatregelen. De beste Bitcoin en crypto exchanges moeten opgericht zijn door betrouwbare bedrijven met een uitstekende IT-architectuur met vooral focus op beveiliging. Termen waar je op moet letten: koude opslag methodes, twee factor authenticatie (2FA), beveiliging door meervoudige handtekeningen (MultiSig), mogelijke (diefstal)verzekeringen, beveiligingslagen, transparantie, Bitcoin Lightning integratie, AES-encryptie, SSL-certificaten, segregated accounts, proof of reserves en onafhankelijke security audits. Verder is het van belang dat er bescherming is tegen phishing, MITM, POODLE, Heartbleed en clickjacking aanvallen. De beste Bitcoin exchanges hebben deze beveiligingsaspecten als hoogste prioriteit op de agenda en zouden op termijn speciale protocollen kunnen ondersteunen zoals het Arwen trading protocol. Gelukkig zijn er onderzoeksbedrijven die dit mooi in kaart leggen. Zo is er onder andere de CER met de CER-certificates voor exchanges. Wat opvalt is dat die bitcoin exchanges die niet knoeien met de orderboeken ook het beste scoren op veiligheid. Inderdaad, Binance, ByBit Coinbase, Bitstamp, Kraken, KuCoin en Bitfinex scoren zeer hoog op het gebied van veiligheid. We kunnen onze lezers aanraden om deze buitenlandse Bitcoin exchanges te vergelijken met de veiligste en beste Bitcoin exchange in Nederland die ook aan deze hoge vereisten voldoet en daardoor een diefstalverzekering heeft kunnen afsluiten: Bitvavo in Amsterdam.

Welke bitcoin exchange is het beste geschikt voor (ex) institutional & forex traders?

Op dit moment (Q3 2023) heeft ByBit de beste kaarten. ByBit is de meest liquide bitcoin-derivatenbeurs met een 100,000 TPS matching engine en 99.99% systeem uptime. ByBit beschikt over de meeste handelsopties: copy trading, Al-powered bots, charting & trading tools, high-frequency trading handelsopties met een krachtige API. ByBit heeft een broker, market maker, en een VIP-programma. ByBit heeft ook een speciale dienstverlening voor institutionele beleggers en handelaren. Ten slotte, beschikt ByBit over een MetaTrader 4 (MT4) handelsplatform waardoor forex traders gemakkelijk kunnen beginnen met het verhandelen van bitcoin perpetuals. ByBit maakt het gemakkelijk om Expert Advisors (EAs) te importeren en scripts mooi te integreren. Back-testing van bitcoin trading strategies op basis van historische data is er ook mogelijk. Voor meer informatie: ByBit MetaTrader info of lees onze ByBit review.

Wat is de goedkoopste crypto & bitcoin exchange (2023)?

De goedkoopste bitcoin exchange met de laagste handelskosten rekent op dit moment ByBit vooral in combinatie met een VIP-lidmaatschap. Een niveau 1 VIP-lidmaatschap vereist een inleg van minimaal $50.000. Op de spot exchange kan vervolgens bitcoin worden verhandeld voor een 0.0400 % maker fee en een 0.0600 % taker fee. Op de ByBit Futures markten wordt er vervolgens bij een VIP1 lidmaatschap alleen 0.0180% gerekend als een maker fee en 0.0400 % als een taker fee. Voor meer info: bezoek ByBit.

Binance is de grote concurrent van ByBit en voor het verkrijgen van de laagste handelskosten is de aanschaf van BNB en BUSD vereist. Dit brengt derde partij exchange risico´s met zich mee. Veel goedkope bitcoin exchanges vereisen de inzet van een exchange token om de laagste maker en taker fees te verkrijgen. Dit is niet goed. ByBit heeft geen exchange token en er kan gewoon USDT gebruikt worden. Nederlanders kunnen op dit moment het beste terecht bij ByBit. Het is de goedkoopste bitcoin exchange anno 2023 voor Nederlandse daytraders. Voor meer info: lees onze ByBit review.

Wat is de goedkoopste bitcoin exchange in Nederland?

Dankzij de samenwerking met SATOS heeft ByBit een brug geslagen naar de Nederlandse markt. ByBit is de goedkoopste bitcoin exchange voor spot & futures daytraders. Bitvavo is de goedkoopste Nederlandse bitcoin spot exchange. Bijvoorbeeld, wanneer je over een maand meer dan € 250 000+ verhandeld, rekent Bitvavo alleen 0.08% maker en 0.16% taker fees. ByBit rekent standaard een 0.1% maker en taker fee. Echter het VIP-programma van deze crypto exchange maakt deze fees al snel veel lager. Ben je niet van plan om actief te handelen, dan volstaat een Bitvavo rekening. Bitvavo is de veiligste en beste optie voor de doorsnee Nederlandse belegger die toegang wil krijgen tot een liquide BTC-EUR spot exchange. Voor meer informatie: waarom zou ik voor Bitvavo kiezen?

Wat is de procedure voor het openen van een rekening bij een Bitcoin exchange?

Bij bijna alle Bitcoin handelsbeurzen zul je eerst een rekening moeten openen met behulp van je e-mailadres en je naam. Verder zal ook je identiteit moeten worden gecontroleerd door het opladen van een kopie van het paspoort. Dit moet door alle bitcoin exchanges worden gedaan om onder andere het witwassen van zwart geld tegen te gaan. Een professionele Bitcoin exchange heeft een duidelijk Anti-Money Laundering (AMLD5) en Know Your Customer (KYC) beleid. Wanneer de handelsrekening is opgezet, geverifieerd en van geld is voorzien, zal het eenvoudig zijn om bitcoins te kopen. Hoewel, dit hangt wel af van de betreffende dienstverlener en het type exchange waar je de rekening hebt geopend… laten we dit eens nader bekijken.

Welke verschillende type Bitcoin exchange diensten zijn er eigenlijk beschikbaar?

Voor de duidelijk zullen we de verschillende type dienstverleners en respectieve oplossingen even verder categoriseren. 

Bitcoin handelsbeurs met wallet ondersteuning en eigen orderboek. Het beste voorbeeld van een complete Nederlandse bitcoin handelsbeurs is Bitvavo (Amsterdam). Deze handelsomgevingen zijn vaak voorzien van extra handelsgereedschappen en mogelijkheden voor het beheren van een handelsstrategie. Ze beschikken meestal ook over vele verschillende cryptomunten om zodoende handelaars beter in staat te stellen om te speculeren op de snelle prijsveranderingen. Het gaat hier meestal om de internationaal opererende crypto trading exchanges met een centraal gestuurde p2p-handelsplatform. Kijk en vergelijk.

Bitcoin brokers en wisselkantoren met of zonder wallet ondersteuning. Een makelaar verkoopt bitcoins direct aan de klant. De ingekochte bitcoins worden meteen naar de Bitcoin wallet op de computer, tablet of smartphone verstuurd. Het beste voorbeeld van een betrouwbare makelaarsdienstverlening zonder wallet ondersteuning in Nederland is Bitonic. Het is de meest aanbevolen methode om bitcoins veilig te kopen en in eigen beheer op te slaan als een lange termijn belegging.

Bitcoin derivatives exchanges. Andere handelsbeurzen zijn meer gericht op Bitcoin derivaten met hefbomen en zijn opgezet voor de hard core day traders. Concrete voorbeelden zijn Bitmex (Seychellen) en Deribit (Amsterdam – Panama). Binance heeft inmiddels ook eigen derivatenbeurs geïntegreerd in haar platform met enorme handelsvolumes. ByBit is ook begonnen als een specialist in de bitcoin derivatenhandel. ByBit is nu de grootste bitcoin derivates exchange en beschikt over een MT4-handelsomgeving. Bybit en Binance derivaten zijn niet meer beschikbaar voor inwoners van Nederland. Een beter alternatief biedt nu Nexo aan.

Bitcoin trading & portfolio management platforms. Vele professionele handelaren en beleggers opereren over verschillende handelsrekeningen. Bijvoorbeeld een Nederlandse handelaar kan een Bitvavo rekening combineren met bijvoorbeeld KuCoin en ByBit rekeningen om het beste uit alle exchanges te halen. Om o.a. de handel over verschillende exchanges te beheren en de status van de portefeuille te overzien, kan gebruikt worden van een meta-bitcoin handels- en beheerplatform. AltFINS werkt aan een dergelijk platform die tevens de handelaar gebruikt van alle bitcoin markt-gevens, nieuws-feeds, indicatoren, signalen, grafieken, enz. Voor meer informatie: altFINS review.

Decentralized P2P Bitcoin exchanges. Decentrale Bitcoin marktplaatsen voor p2p-bitcoin trading zijn volop onder ontwikkeling. Er wordt veel vooruitgang geboekt en er zijn vele boeiende initiatieven gestart. Concreet goed gedecentraliseerd voorbeeld is Hodl Hodl; een alternatief voor Hodl Hodl is Paxful. Verder heeft Binance inmiddels een eigen P2P-marktplaats geïntegreerd in haar platform. Block werkt aan een volledig decentraal exchange en handelsprotocol voor Bitcoin (tbDEX). De meeste grote crypto exchanges werken aan een eigen P2P-marktplaats. Voor meer informatie: decentralized exchanges.

Decentralized Instant Bitcoin Lightning Exchanges. Het is te verwachten dat er steeds meer nieuwe vrije exchanges op het Bitcoin Lightning netwerk worden gebouwd om op basis van deze technologie en atomic swaps te peer-to-peer kunnen handelen met Bitcoin en altcoins zonder derde partijen of handelsrekeningen. Transacties kunnen onmiddellijk worden verwerkt waarbij netwerken en blokketens kunnen worden overkruist. Een concreet voorbeeld is de Boltz Exchange.

Instant Bitcoin to cryptocurrency exchange. Er zijn vele verschillende instant crypto exchanges waar je zonder verificatie snel van bitcoin naar andere crypto’s kunt wisselen. Het beste voorbeeld van een goed werkende gecentraliseerde instant cryptocurrency exchange is Changelly. Deze wisselkantoor en makelaarsdienst maakt het gemakkelijk om bitcoin (BTC) naar andere cryptovaluta om te wisselen onder jouw beheer. Er zijn ook gedecentraliseerde DeFi-alternatieven beschikbaar (bijvoorbeeld UniSwap), echter deze veronderstellen het gebruik van USDT of wrapped bitcoin (WBTC).

Bitcoin betalingsplatform en app met debit card functionaliteit. Er zijn steeds meer fintech bedrijven en ook banken die bitcoin aanbieden. Ze beschikken over een licentie (money license) van een financiële autoriteit, vaak in Engeland of Estland, of beschikken zelfs een banklicentie. Een concreet voorbeeld is Bitpanda. Steeds meer crypto exchanges bieden ook ondersteuning voor een Visa of Mastercard aan. Voorbeelden zijn: Nexo, ByBit, Binance en KuCoin. Voor meer informatie: Bitcoin debit card betalingsplatforms.

Bitcoin custodial broker exchange apps. Er zijn makelaarsbedrijven, zoals Blox, die zich specialiseren in de ontwikkeling van custodial crypto trading apps. Dit zijn beheerde bewaarportemonnees voor Bitcoin en andere cryptomunten waarbinnen het mogelijk is om onder meer Bitcoin te kopen van de makelaar. De aangekochte bitcoins worden dan volledig beheerd door de makelaar of een andere derde partij. Deze apps zijn ontwikkeld voor het veilig en makkelijk kunnen kopen en verkopen van bitcoins; niet voor het gebruiken van Bitcoin aangezien ze niet over de benodigde wallet functionaliteit beschikken. Een goed voorbeeld van een goede custodial Bitcoin app is de Nederlandse Blox app. Het is een prima methode voor onzekere niet technische gebruikers om bitcoins te kopen en veilig te sparen zonder dat ze gestolen kunnen worden. Het vereist wel vertrouwen in de veiligheidsmaatregelen van Blox die de bitcoins uiteindelijk voor je bewaart.

Bitcoin vermogensbeheerders. Er zijn ook exclusieve Bitcoin vermogensbeheerders gestart met een eigen trading desk of exchange faciliteit met een verzekerde bewaaroplossing. In Nederland verleent AMDAX deze dienst. Voor meer informatie: AMDAX Review.

Hoe wil je eigenlijk een Bitcoin exchange gebruiken? Controle Vragen!

De bovenstaande indeling over de verschillende type bitcoin exchanges geeft al aan dat er veel keuze is. Het is dan ook van belang dat je voor jezelf een beetje helder hoe en waarom je het liefste een exchange wilt gebruiken. Het beste is om verschillende dienstverleners te testen. Bij de pure p2p exchanges kunnen er veel bitcoin beleggers actief zijn die proberen bitcoins goedkoop in te kopen en duur te verkopen. Mijn inziens is het een aanbeveling om rustig te beginnen bij een echte Nederlandse Bitcoin exchange, zoals Bitvavo. Je kunt hier vertrouwd, gemakkelijk en voordelig de bitcoins kopen.

Daarom, stel je zelf nogmaals eens de volgende controle vragen:

 • Vertrouwd en makkelijk in Nederland. Wil je gewoon eenvoudig bitcoins kopen met iDEAL bij een Nederlandse dienstverlener? Dan maak je gebruik van de dienst van Bitvavo. Lager in dit artikel is er een complete lijst van de beste Nederlandse Bitcoin dienstverleners. Kijk, vergelijk en gebruik de bitcoin exchange die het beste bij je past ( :
 • Ben je op zoek naar een bitcoin exchange met een professionele handelsomgeving voor de actieve daghandel in bitcoin en andere crypto’s? Dan is het eerst verstandig om je goed te verdiepen in het onderwerp en een goede cursus te volgen. Vervolgens kun je een account te openen bij een Bitvavo, een vertrouwde Nederlandse Bitcoin en crypto trading platform. In het buitenland zijn er zoals eerder besproken ook zeer ervaren partijen beschikbaar. Binance is de grootste en goedkoopste bitcoin trading exchange waar o.a. veel bitcoins goedkoop worden ingekocht met behulp van andere cryptovaluta door andere bitcoinbeurzen en makelaars. Alternatieven voor Binance zijn Kraken, Coinbase, ByBit, Kucoin.
 • Wil je graag handelen in bitcoin en andere cryptovaluta derivaten? Ben je op zoek naar een Bitcoin Futures Exchange voor het verhandelen van bitcoin termijncontracten? Wil je ook beschikken over grote hefbomen? In dat geval kun je het beste eens de Nexo exchange eens evalueren. Vergeet niet dat dit een zeer risicovolle bitcoin trading activiteit is!

Selectie van Bitcoin exchanges en brokers in de wereld

Nu volgt een selectie van handelsbeurzen en makelaars per land en continent. Deze is verre van compleet, maar biedt onze lezers een goed overzicht over welke belangrijke exchanges in Nederland, Europa, Japan, Zuid-Korea, Singapore, Hong Kong en de Verenigde Staten actief zijn.

Wat is de beste Bitcoin exchange en broker in Nederland?

Nederlanders hebben geluk! Nederland is een ICT-land met veel dappere entrepreneurs. Er zijn vele verschillende klassieke en nieuwe dienstverleners op het gebied van Bitcoin en andere crypto’s. Het aanmaken van een rekening is gratis, soms niet eens nodig en zeer gemakkelijk. Hier volgt een top 10 van Nederlandse Bitcoin dienstverleners. Het is een slim idee om deze verschillende diensten met elkaar te vergelijken om te zien welke je het beste bevalt.

 1. Bitvavo (handelsbeurs) – is de grootste bitcoin exchange op de Nederlandse markt aanbieders. Het bedrijf heeft de laatste jaren zeer veel voortgang geboekt. Het is een makkelijk te gebruiken handelsplatform en beschikt over wallet ondersteuning voor verschillende populaire cryptomunten. De beurs ondersteunt ook andere bekende crypto projecten en heeft wallet ondersteuning ingebouwd voor deze cryptomunten. Niettemin, speculatie in andere crypto assets dan bitcoin wordt ten zeerste afgeraden. Verder beschikt deze beurs over een eigen exchange engine en orderboek waardoor iedereen kan handelen tegen zeer voordelige handelskosten tussen de 0,00% – 0,25%. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo
 2. Finst (handelsbeurs) – een nieuwe concurrent voor Bitvavo in Nederland. Finst ontwikkelt vanuit Amsterdam een uiterst makkelijke en veilig te gebruiken handelsapp.
 3. Satos (makelaar) – is in 2013 opgericht met een kantoor in Lelystad. Bij Satos is het kopen en verkopen van digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum heel eenvoudig. Het bestelproces bestaat uit een paar eenvoudige stappen en betalen kan veilig en snel via iDEAL. Satos werkt nu samen met ByBit. Dit maakt het voor Nederlanders heel makkelijk om gebruik te maken van het ByBit handelsplatform.
 4. Bitonic (makelaar) – is vooral bekend als Bitcoin consultancy bedrijf met een eigen bitcoin wisselkantoor. Bij Bitonic kun je gemakkelijk en vertrouwd bitcoins kopen. Het is een klassieke keuze. Bitonic behoort tot de eerste en beste Bitcoin brokers van Nederland en heeft ook een eigen beurs opgezet BL3P. Voor meer informatie: bezoek Bitonic!
 5. Coinmerce (makelaar) – jonge ambitieuze Nederlandse onderneming waar je zeer voordelig en veilig Bitcoin en een keur van andere crypto’s kunt kopen. Ze investeren in veiligheid, kwaliteit en gebruikersgemak. Ze hebben een onafhankelijke audit met glans doorstaan. Vooral geschikt voor de jonge traders die alles via een app willen beheren. Coinmerce behoort tot de goedkoopste crypto en bitcoin exchange in Nederland. Voor meer informatie: bezoek Coinmerce!
 6. Deribit (derivatenbeurs) – de beste Bitcoin exchange voor termijncontracten en derivaten voor de professionele handelaar die graag over flinke hefbomen wil beschikken. Hoewel Deribit beperkter qua aanbod dan Bitmex, is deze van origine Nederlandse exchange een betere keuze voor Nederlanders. Voor meer informatie: bezoek Deribit!
 7. Anycoin Direct (makelaar) – is een van de oudste crypto brokers van Nederland. Een betrouwbaar platform dat al sinds 2013 cryptocurrency toegankelijk maakt voor iedereen.
 8. Bitcoin Meester (makelaar) – is vooral een meester in het verhandelen van vele verschillende cryptomunten en stablecoins. Je kunt deze allemaal beheren vanuit een dashboard. Bitcoin Meester is vergelijkbaar met Litebit, maar biedt ook is nog eens een rentevergoeding aan over USD stablecoins. Voor meer informatie: bezoek Bitcoin Meester!
 9. Blox (makelaar) – is dé alles-in-één crypto app waarmee je zonder technische kennis o.a. bitcoins kunt kopen, verkopen en beheren vanuit de smartphone. De app beschikt niet over bitcoin wallet functionaliteit, maar is een ideale manier voor niet-technische beginners om een begin te maken met bitcoin. Blox is ontwikkeld door BTCDirect.
 10. AMDAX (private exchange service) – AMDAX is een exclusieve Nederlandse Bitcoin vermogensbeheerder met een handelsdienstverlening voor de vermogende particulier.

Wat is de beste Bitcoin exchange in Europa?

De meeste internationaal opererende exchanges hebben ook vestigingen in Europa opgezet. Een aantal goede en professioneel opgezette bitcoin exchanges met vestigingen in Europe zijn de volgende:

 1. Binance (CER AAA-rating) – Binance opereert internationaal en opent overal vestigingen waaronder Frankrijk – Parijs. Binance is de grootste bitcoin en crypto handelsplatform in de wereld en opereert legaal in Frankrijk als een Digital Asset Service Provider (DASP). Deze handelsbeurs scoort in vergelijkende onderzoeken altijd hoog. De exchange beschikt over vestigingen in Europa en ook de over de rest van de wereld. Voor inwoners in Nederland is deze niet meer beschikbaar. Voor meer informatie: bezoek Binance.com
 • ByBit (CER AAA-rating) – ByBit opereert internationaal en heeft ook verschillende vestigingen en licenties. Hoofdkantoor is in Dubai, maar ByBit heeft een vestiging in Cyprus en heeft van de toezichthouder een licentie verkregen. Dankzij de samenwerking met SATOS beschikt ByBit ook over een betrouwbare euro-gateway voor het storten en opnemen van euro´s.
 • Bitpanda – Wenen. Bitpanda heeft sinds 2014 gewerkt aan een steeds beter werkend handelsplatform voor het verhandelen van Bitcoin, maar ook goud! Deze Bitcoin exchange ondersteunt verder ook andere edelmetalen, aandelen, ETF´s en natuurlijk de meest bekende cryptocurrencies. Nederlanders kunnen hier ook gewoon met iDEAL geld storten naar de handelsrekening aangezien Bitpanda over een Europese PSD2-licentie beschikt als een een Europese betaaldienst kan opereren. Voor meer informatie: Bezoek Bitpanda!
 • Bitstamp (CER BB-rating) – Luxemburg. Prima bitcoin trading platform met een inzichtelijke orderboek en gedetailleerd trading overzicht. Prima te gebruiken voor de ervaren Bitcoin belegger en vergelijkbaar met Kraken. Prima veiligheidsmaatregelen mede doordat Bitstamp de Trezor ondersteunt voor het tekenen van transacties. Top A-status m.b.t. professionaliteit en kwaliteit van service. Wordt in Europa door vele instituties gebruikt.
 • Hodl Hodl – wil je in alle veiligheid en privacy peer-to-peer bitcoins verhandelen? Dan is de decentrale Bitcoin exchange van Hodl Hodl een prima keuze. Voor meer informatie: Bezoek Hodl Hodl!
 • Paxful – wil je zelf de koers bepalen waarvoor je bitcoins wilt kopen met de betalingswijze van keuze (contant, vouchers, Skrill, Paypal, Western Union, crypto’s, Payoneer etc), bezoek dan eens de bitcoin peer-to-peer exchange van Paxful met een kantoor in Estland. De Paxful BTC marktplaats ondersteunt 300+ betalingsmethode voor bitcoin. Het is een goede concurrent van LocalBitcoins. Voor meer informatie: Paxful Review.
 • Huobi (CER A-rating) – Londen. Deze van oorsprong Chinese cryptobeurs zal meer gaan opereren in Europa. Huobi heeft een cryptocurrency exchange licentie van Engeland verkregen en beschikt al over beurslicenties in de Verenigde Staten, China, Japan en Zuid-Korea. Huobi Pro is een ervaren Bitcoin exchange met een uitgebreide crypto trading platform. Het bedrijf heeft al meer dan vijf jaar ontwikkeling achter de rug zonder dan ook maar enige incidenten. Houbi Pro is een prima Bitcoin en crypto trading platform voor elke daghandelaar. Het platform beschikt ook over een autonome token exchange, de HADAX.
 • Bitflyer (CER DD-rating) – Luxemburg. Het is de grootste Bitcoin exchange in Japan. Deze ambitieuze bitcoinbeurs heeft een dochteronderneming (Bitflyer Europe SA) opgezet in Luxemburg en daar een licentie verkregen om de Europese markt te bedienen. Deze Bitcoin exchange beschikt over echte handelsvolumes en is betrouwbaar. Op dit moment kan er alleen Bitcoin worden verhandeld.
 • Changelly (broker) – Praag. Changelly is een instant Bitcoin exchange brokerage service. Het is een ideale handelsbeurs voor het niet alleen voordelig omwisselen van Bitcoin naar andere cryptovaluta, maar ook het terug wisselen van andere cryptovaluta terug naar bitcoin, zonder dat je er een account voor hoeft aan te maken.
 • Coinmate –  Londen. Het is een klassieke bitcoin exchange in Londen.
 • Bitcoin.de – Duitsland. De P2P-bitcoin exchange van Duitsland onder leiding van de Bitcoin Group SE. Deze marktplaats voor de P2P bitcoin handel is instrumenteel in de verdere Bitcoin adoptie met o.a. de overname van de Tremmel Wertpapierhandelsbank GmbH.
 • CEX – Londen (CER DDD-rating). CEX is begonnen als een dienstverlener op het gebied van Bitcoin cloud mining en heeft deze uitgebreid met een bitcoin exchange.
 • Norwegian Block Exchange – Noorwegen. Uniek en gedurfd initiatief van Norwegian Air om met een eigen exchange meer financiële zelfbeschikking te krijgen.
 • Bit2me – Madrid. Deze Spaanse bitcoin exchange heeft een licentie van de Spaanse centrale bank en werkt samen met Spaanse banken. Een verstandige keuze wanneer je in Spanje woont.

Wat zijn de beste bitcoin exchanges in de VS?

In de Verenigde Staten wordt er ook flink gesleuteld aan de oude exchanges en komen er steeds meer bij die worden ondersteund met kapitaal van Wall Street. De institutionele beleggers in de Verenigde Staten willen graag meedoen en beschikken over een Bitcoin exchange die voldoet aan alle vereisten. Hier volgt een lijstje van de belangrijkste handelsbeurzen in de Verenigde Staten:

 • KRAKEN (CER AAA-rating) – Ideaal voor actieve crypto traders in Europa dankzij samenwerking met de Fidor Bank in Duitsland. Bovendien is Kraken de veiligste bitcoin exchange ter wereld met een A rating. Kraken heeft de beste beveiliging geïmplementeerd tegen hackers en dankzij de samenwerking met Fidor prima te gebruiken voor Nederlandse traders. Voor meer informatie: Kraken Review.
 • Binance (CER AAA-rating) heeft een aparte vestiging en beurs opgezet voor de Amerikaanse markt.
 • Coinbase (CER AAA-rating) – grootste Amerikaanse bitcoin beurs met een goede Bitcoin handelsplatform, Coinbase Pro. Coinbase begon als een pure Bitcoin beurs, maar is nu uitgegroeid tot een professionele crypto exchange die samenwerkt met institutionele beleggers en financiële dienstverleners op Wall Street.
 • Poloniex (CER A-rating) – heeft een rommelig verleden, maar is recentelijk opgekocht door Circle en daardoor indirect door Golman Sachs. Inderdaad, zakenbanken op Wall Street openen trading desk en investeren in crypto exchanges.
 • Gemini (CER BB-rating) – gereguleerde financiële instelling voor de Bitcoin, met een eigen Bitcoin beurs onder leiding van de Winklevoss broeders.
 • ITBIT (DD-rating) – vergelijkbare opzet als de Gemini Trust met Bitcoin custodial services voor institutionele beleggers en professionele handelaren.
 • Paxful is een globaal opererende P2P-marktplaats voor bitcoin en wordt in Europa door een bedrijf in Estland beheerd, maar heeft het hoofdkantoor in New York. Het is de belangrijkste concurrent van LocalBitcoins.
 • Bakkt – gereguleerde financiële dienstverlener opgezet door ICE voor de institutionele handel in de Bitcoin met goedgekeurde opslag capaciteiten.
 • ErisX – gereguleerde financiële dienstverlener opgezet door TD Ameritrade met een crypto exchange voor haar klanten en institutionele beleggers.
 • Caspian – nieuwe multi-crypto exchange beheeroplossing voor de veeleisende institutionele beleggers, fondsbeheerders en traders.
 • FTX – groeide uit tot een van de belangrijkste exchanges, maar kwam eind 2022 in een liquiditeits- insolvabiliteitscrisis terecht door fraude en slecht risico management en tokenbeleid. De FTX exchange gebruikte o.a. haar eigen FFT tokens als onderpand voor leningen en voerde een schimmige boekhouding zonder proof of reserves waarbij klanten tegoeden werden ingezet voor speculatieve doeleinden. De implosie van deze exchange heeft de reputatie van crypto beschadigd en de markt in 2022 naar een dieptepunt gebracht.

Waarom zou ik een bitcoin exchange rekening openen in het buitenland?

Het nadeel van het gebruik van deze bitcoin exchanges, is dat er een rigoureuze rekening verificatie nodig zal zijn. Dit kan wat tijd in beslag nemen en natuurlijk je financiële privacy prijsgeven. Als je geen gebruik wilt maken van een Nederlandse bitcoin beurs en je financiële Bitcoin privacy zo veel mogelijk wilt beschermen en afschermen van de Nederlandse en Europese autoriteiten, dan kun je het beste je heil zoeken buiten Europa in Japan, Zuid Korea, Hong Kong of Singapore. Hong Kong heeft als doelstelling om een belangrijke globaal fintech centrum te worden. Als jurisdictie is het zeer omslachtig voor Westerse autoriteiten om inzage te krijgen in jouw persoonlijke financiële gegevens. Natuurlijk, je zult bij de Bitcoin beurzen in het buitenland ook gewoon door de gebruikelijke KYC-procedure moeten gaan en je zult een kopie van je paspoort moeten verstrekken om je identiteit te bewijzen.

Verder, zoals al eerder aangekaart, is het zeer problematisch dat de meeste Bitcoin exchanges in het buitenland nep-volumes opgeven. Verder heeft onderzoek van Bitwise heeft aangetoond dat vooral de ongereguleerde Bitcoin exchanges in Azië over nep-handelsvolumes opgeven om zo hoger in de coinmarketcap rankings te komen en meer in listing fees kunnen rekenen.  Vandaar, moet je altijd zoeken naar een goede bitcoin exchange met eerlijke en werkelijke handelsvolumes. De CER-ratings kunnen hierbij helpen als een indicatie. Wil je zo veel mogelijk je privacy beschermen en op zo’n veilig mogelijk manier handelen? Maak dan gebruik van een decentrale bitcoin exchange zoals Hodl Hodl of Bisq deze hebben opgebouwd.  

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in Japan?

Er wordt in Japan hard gewerkt aan het bouwen van een reeks nieuwe Bitcoin en crypto exchanges. Er zullen in de loop van 2018 zeker 12 licenties worden verstrekt aan nieuwe handelsbeurzen. Bekendste Bitcoinbeurzen op dit moment zijn:

 • Houbi Pro – heeft een kantoor in Tokio en beschikt over een licentie van de FSA.
 • Binance – heeft een aparte vestiging en handelsbeurs opgezet in Japan.
 • BitFlyer – is een professionele Japanse en internationaal opererende bitcoin exchange met een uitstekende crypto trading platform.
 • Bitbank – heeft een kantoor in Tokio, maakt deel uit van de Japan Virtual Currency Exchange Association en beschikt over een licentie van de FSA.
 • Liquid – heeft een kantoor in Tokio, maakt deel uit van de Japan Virtual Currency Exchange Association en beschikt over een licentie van de FSA.
 • ZAIF – gevestigd in Osaka onder leiding van Takao Asayama.
 • Coincheck – belangrijke speler in de adoptie van Bitcoin in Japan.
 • Rakuten Wallet – Internetconglomeraat Rakuten heeft een eigen gereguleerde cryptocurrency exchange gelanceerd met nieuwe licentie van de FSA.
 • DeCurret exchange – nieuw zwaargewicht met ook een gloednieuwe licentie van de FSA.

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in Zuid Korea?

Zuid-Korea werkt aan de regelgeving om Bitcoin en crypto handelsbeurzen op een gereguleerde manier te laten opereren. Het bruist er van de activiteiten en de Koreaanse exchanges hebben enorme handelsvolumes. Hier volgt een lijstje van de belangrijkste Koreaanse Bitcoin exchanges:

 • Upbit –  is een nieuwe Koreaanse crypto exchange onder leiding van Song Chi-Hyung. Het beschikt over enorme handelsvolumes en geeft aan dat de Koreanen een van de meest actieve handelaren zijn in crypto’s. Upbit is volledig in het Koreaans en buitenlanders worden er niet toegelaten, toch is er zo’n dagelijkse handelsvolume van meer dan 900 miljoen dollar!
 • Bithumb – behoort ook tot de top 10 van de grootste bitcoinbeurzen met een dagelijkse volume van meer dan 400 miljoen dollar. Het bedrijf staat onder leiding van Jeon Soo-Yong die verdere wetgeving en regelgeving door de Koreaanse autoriteiten verwelkomt.
 • Korbit – een relatief kleinere Koreaanse bitcoin exchange.
 • GOPAX – is een Koreaanse exchange met durfkapitaal van Binance.

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in China – Hong Kong:

Hong Kong is een belangrijke uitvalbasis voor vooral de Chinese crypto initiatieven aangezien de Chinese Overheid de Bitcoin exchanges het land heeft uitgejaagd. Hong Kong staat verder veel onderdruk van China. Alleen Bitfinex is de moeite waard om te noemen.

 • HashKey – beschikt sinds august 2023 over alle licenties van de Securities & Futures Commission (SFC) van Hong Kong om de lokale markt te bedienen. Hong Kong beschikt nu over een gereguleerde exchange voor zowel institutionele als particuliere gebruikers. Het is te verwachten dat deze exchange zeer belangrijk zal gaan worden voor in eerste instantie de bitcoin en crypto handel in Hong Kong, Azië en later ook China. Voor meer informatie: bezoek de HashKey exchange.
 • Bitfinex –  is ook gevestigd in Taiwan en heeft een van de grootste handelsvolumes Bitcoin. Dagelijks kan hier voor meer dan 500 miljoen dollars in Bitcoin worden verhandeld. Het is al een oudere Bitcoin exchange die oorspronkelijk door een Nederlander (J.L. Van der Velde) is opgericht.
 • Binance – bedient zeker de Chinese markten in een grey zone en heeft ook o.a. al een vestiging in Shanghai gehad.

Decentrale bitcoin exchanges:

De bovengenoemde bitcoin beurzen bouwen p2p trading platforms waarbij de technische infrastructuur en wallets centraal worden beheerd. De bitcoin beurs is een bedrijf en fungeert als een derde partij. De bitcoins zijn daardoor niet volledig onder jouw controle en de wallets onder beheer kunnen worden gehackt. Daarom wordt er tegenwoordig ook gewerkt aan de ontwikkeling van decentralized crypto exchanges. Dit zijn de open source, peer-to-peer (P2P) bitcoin exchange platforms. Deze werken iets omslachtiger, maar zijn wel goedkoper en veiliger uit het oogpunt van diefstal door o.a. hacking of een faillissement. Toch, bij een decentrale beurs ben jij uiteindelijk weer verantwoordelijk voor het verlies van je coins en ben je niet gedekt door een mogelijke diefstalverzekering of vergoeding. Daarom vergeet niet om te investeren in complete security software en een VPN programma. 

Hier volgt een lijstje:

 • BISQ – de eerst goed werkende gedistribueerde Bitcoin exchange voor het P2P verhandelen van bitcoin!
 • Hodl Hodl – zeer goed opgezette p2p Bitcoin handelsbeurs. In principe is het een peer-to-peer ruilbeurs voor bitcoins gebaseerd op Bitcoin’s multisig technologie waarbij Hodl Hodl als een escrow dienstverlener opereert in de multi-sig setup. Zeer slimme opzet en deze Bitcoin exchange software is ook nog eens open-source! Iedereen kan Hodl Hodl klonen en een eigen Bitcoinbeurs beginnen! Voor meer informatie: Hodl Hodl Bitcoin Exchange.
 • Coinffeiine – een decentrale bitcoin beurs met kantoor in Madrid.

Conclusie over bitcoin exchanges:

bitcoin exchanges reviewed

Onze ervaringen met de bitcoin exchanges van Bitvavo, Nexo, ByBit, KuCoin, Binance en Kraken zijn prima. ByBit is het meest geschikt voor de ervaren forex trader of de institutionele handelaar die niet in Nederlan woont. De makelaarsdiensten van Blox en Finst werken uitstekend voor de twijfelende beginners. De echte hardcore bitcoiners maken gebruik van de Hodl Hodl DEX. De bovengenoemde klassieke bitcoin exchanges en brokers voldoen allemaal prima. Je moet gewoon kijken en vergelijken om zo voor jezelf te bepalen welke dienst het beste bij je past. Het openen van een rekening bij een beurs is gratis. Kijk vooral rond.

Het belangrijkste is dat je niet de vuistregel vergeet. Als vuistregel geldt toch dat je nooit al je bitcoins op een beheerde wallet van een exchange laat staan. Verder raden we onze lezers af om Bitcoin actief te verhandelen, je kunt ze het beste sparen. Besparingen waar je niet mee handelt zet je vast op een goed beveiligde bitcoin wallet. Wil je niet beginnen met een eigen wallet, dan biedt Bitvavo een goede custodial dienstverlening: Bitvavo exchange recensie.

Ben je een twijfelende beginner? Ben je onzeker, beschik je niet over de technische competentie om onder meer je handelsrekening en wallet goed te beveiligen, dan zijn de Finst-handelsapp of de Blox-app geschikt om mee te starten.

Waar kan ik het beste beginnen? Persoonlijk, vind ik dan dat je nogmaals het beste als beginner bij een echte bitcoin exchange of broker zelf bitcoins met iDEAL gaat kopen in Nederland en daarmee gaat experimenteren. Dit kun je vertrouwd doen bij Bitvavo (exchange). Bitvavo biedt een zeer gemakkelijk te gebruiken en veilige dienstverlening.

De financiële watergeus kan beginnen met oefenen met het gebruik van verschillende bitcoin wallets alvorens de bitcoins nog veiliger te bewaren op een toegewijde Bitcoin hardeware wallet. Vergeet niet het volgende: spaar niet je bitcoin voor een lange tijd op een bitcoin exchange! Een bitcoinbeurs is geregeld het slachtoffer van een hack.

Ten slotte, trap niet in de verleiding om actief te handelen in andere crypto’s dan bitcoin. Bitcoin First.

Deze lijst met bitcoin exchanges is verre van compleet aangezien er steeds meer nieuwe bijkomen. We hebben ons best gedaan om de beste er uit te pikken en een compleet artikel te presenteren.

Bitvavo Amsterdam

De beste Nederlandse Bitcoin exchange en cryptovaluta handelsplatform.

Voor meer informatie over Bitcoin:

Voor verdere vragen of opmerkingen en aanvullingen, aarzel niet om contact op te nemen. 

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min