bitcoin kopen

Wat is een goede Bitcoin exchange?

Dec 16, 2021
Aanbieding: 

Wat is de beste Bitcoin exchange – waar moet je op letten?

Dit artikel over bitcoin exchanges is sinds de eerste publicatiedatum vaak ververst (31.08.2015). De auteur heeft alle ontwikkelingen sindsdien gevolgd. Het is te beschouwen als een klassieke gids met een uitgebreide categorisatie van verschillende dienstverleners die onze lezers in staat stelt om een passende bitcoin exchange te vinden.

Samenvatting in een notendop: we raden de meeste van onze lezers aan om het simpel te houden en de volgende Nederlandse diensten met elkaar te vergelijken:

 • Bitvavo – verzekerde en beste handelsbeurs met lage commissie (max 0.25 %) en een automatische 1,2 % rentevergoeding op de aangehouden bitcoin-tegoeden. Handel nu gratis zonder commissie. Voor meer informatie: bezoek Bitvavo!
 • BTC Direct – beste custodial makelaarsplatform voor het veilig kopen en verkopen van bitcoin voor euro´s. BTC Direct beheerd de bitcoin voor haar gebruikers en voorziet haar gebruikers van technische analyses en nieuwsupdates.
 • Blox – de een super gemakkelijk te gebruiken custodial Bitcoin trading app die speciaal ontwikkeld is door BTC Direct voor de twijfelende beginner.
 • LiteBit – vertrouwd Nederlands bedrijf, uitgenoemd tot de beste cryptobroker-platform (CashCow Awards 2020).
 • Bitpanda – biedt niet alleen bitcoin exchange diensten aan waaronder een mooie Visa-betaalkaart, maar ook een compleet beleggingsplatform: edelmetalen, ETF’s, index trackers en aandelen zijn hier ook verhandelbaar. Voor meer informatie: bezoek Bitpanda!
 • Bitfinex – sinds 2012 al actief als een klassieke internationale bitcoin exchange die jaar op jaar gewerkt heeft aan de verbetering van het platform. Anno 2021 een gelouterde exchange met een complete handelsdienstverlening waar je onder meer de Bitcoin Bonds van El Salvador kunt kopen.
 • Alleen Binance levert een completer platform met grotere handelsvolumes als het gaat om allerlei tokens. Echter, Binance is ongereguleerd, ondersteunt geen iDeal, en heeft een langzame tot slechte gebruikersondersteuning. Vandaar dat de meeste lezers het beste gewoon in Amsterdam bij Bitvavo een rekening kunnen openen.
 • Hodl Hodl – de beste decentrale handelsbeurs voor het anoniem kopen en verkopen van bitcoins.
 • AMDAX – Nederlandse vermogensbeheerder voor vermogende particulieren en institutionele partijen met een exclusieve Bitcoin exchange dienstverlening.
bitcoin exchange

Bovendien raden we onze lezers af om bitcoins actief dagelijks te verhandelen. Vanwege de volatiliteitsrisico’s is de dagelijkse handel alleen geschikt voor ervaren handelaren. Voor meer informatie: waarom en hoe kan ik het beste bitcoin kopen?

Een introductie tot de wereld van bitcoin exchanges!

Wat is dan een Bitcoin exchange? Een Bitcoin exchange is een online ruilbeurs met meestal een handelsomgeving met mooie grafieken en een professioneel orderboek waar gebruikers met elkaar bitcoins verhandelen. Het werkt als een handelsbeurs en marktplaats voor bitcoins en wordt eenvoudiger aangeduid in het Nederlands als een bitcoinbeurs.

bitcoin exchanges

Vandaar, even opletten, want de meeste aanbieders van bitcoins in Nederland opereren als een makelaar of wisselkantoor met of zonder een wallet en handelsomgeving voor de klant. De klanten handelen hier niet met elkaar. Het makelaarsbedrijf handelt hier direct met de klant en koopt zelf de bitcoins zo goedkoop mogelijk in op de grote internationale bitcoin exchanges. Verder kunnen de diensten centraal of decentraal zijn opgezet. Laten we dit aan de hand van goede Nederlandse voorbeelden illustreren:

bitcoin exchange bitvavo

Voorbeeld 1. Een goed voorbeeld van een echte exchange is de handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam. Het bedrijf opereert als een bitcoin exchange aangezien het handelsplatform over een eigen orderboek beschikt die de koop- en verkooporders van haar gebruikers matcht en afwikkelt. Bitvavo is geschikt voor beginnende en ook ervaren handelaren. Het werkt als een ruilbeurs en beschikt over verschillende handelsgereedschappen (zoals een trading bot API, professionele grafieken, automatische instellingen etc.) die ontwikkeld zijn voor de meer veeleisende handelaar. Door deze opzet is een Bitcoin exchange, zoals Bitvavo, doorgaans ook veel goedkoper dan een Bitcoin makelaar. Verder voldoet de infrastructuur aan de hoogste eisen waar een echte handelsbeurs aan moet voldoen. Bitvavo heeft daarom een diefstalverzekering kunnen afsluiten, bijvoorbeeld in het geval van een hack. Het is doorgaans voor een Bitcoin exchange erg moeilijk om een diefstalverzekering te verkrijgen. Bitvavo heeft dit voor elkaar gekregen. Ten slotte, bieden professionele exchanges staking opties aan. Je beschikt dan over de optie om in dit geval ook bij Bitvavo een automatische rentevergoeding verkrijgen over je bitcoins. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo.

blox bitcoin exchange

Voorbeeld 2. De Blox-app is ontwikkeld door het team achter BTCDirect en opereert als een makelaar. De app beschikt over een gemakkelijke handelsomgeving om super eenvoudig vanuit de smartphone met iDEAL bitcoins te verhandelen voor euro’s. De Blox app is een gesloten custodial wallet die direct aan je bankrekening is gekoppeld. De bitcoins worden opgeslagen en beheerd door Blox . Het betekent in de praktijk dat het geen bitcoin wallet is en je met de Blox-app geen bitcoins mee kunt opnemen, ontvangen en uitgeven. De app is ideaal voor iemand die zonder technische kennis aan de slag wil en zich geen zorgen wil maken over de veilige opslag van de bitcoins. Wil je meer handelsopties en ondersteuning dan kun je het beste gebruik maken van de custodial handelsomgeving van BTCDirect.

BTCdirect bitcoin exchange

Voorbeeld 3. BTCDirect is in eerste instantie bekend geworden voor haar uitstekende makelaarsportaal zonder Bitcoin wallet ondersteuning. Hier kun je eenvoudig bitoin met iDEAL kopen die je meteen veilig naar je eigen Bitcoin wallet stuurt. Deze makelaarsdienst beschikt niet over een handelsomgeving en is ideaal voor het gemakkelijk kopen, het zelf bewaren en beheren van de aangekochte bitcoins. BTCDirect betrachten we als de beste makelaar in Nederland en kan het beste met een Trezor Bitcoin hardware wallet worden gecombineerd. Dit is een ideale methode om bitcoin aan te kopen en te bewaren. Voor meer informatie: BTCDirect Review.

Hodl Hodl bitcoin exchange

Voorbeeld 4. Al deze bovengenoemde Nederlandse verschillende diensten vereisen identiteitsverificatie. Inderdaad, bijna alle bitcoin ondernemingen in de wereld, ongeacht of het een makelaar of bitcoin exchange is, zal je vragen om de handelsrekening te verifiëren. Wil je in alle privacy anoniem bitcoins kopen, dan kun je het beste gebruik maken van een decentrale non-custodial Bitcoin exchange met een innovatieve decentrale orderboek zoals Hodl Hodl deze heeft ontwikkeld. Hodl Hodl heeft ook haar decentrale exchange ingebouwd in de BlueWallet die werkt als een non-custodial bitcoin wallet en p2p bitcoin exchange trading app!

Verder is het belangrijk om op te merken dat door de toegenomen populariteit van vele nieuwe cryptovaluta, tokens en gerelateerde blockchain projecten (zoals Litecoin, EOS, Ripple, Cardano, ChainLink en Ethereum) er bijna geen pure bitcoin exchange meer is. Tegenwoordig is een bitcoin exchange nu meestal ook een cryptocurrency exchange. Dat wil zeggen dat je er veel verschillende cyptomunten en tokens kunt verhandelen voor euro’s, dollars, bitcoin of stablecoins waarvoor aparte orderboeken zijn opgezet. Hier is het wel van belang om te letten op de liquiditeit, diepte en volume van een orderboek van de gebruikte exchange. Er zijn ongereguleerde exchanges die met de volumes knoeien en de zaak in feite niet op orde hebben. Het handelen in andere cryptomunten is zeer risicovol.

Waar is dit goed geregeld in Nederland?

beste bitcoin exchange nederland

In Nederland is dit goed geregeld bij de handelsbeurs (exchange) van Bitvavo en de makelaarsdiensten van BTCDirect en Blox. Deze bedrijven staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en opereren volgens de wet met een goed anti-witwasbeleid. Hierdoor kun je als klant altijd er van zeker van zijn dat alles in orde is en zelf niet in de problemen kunt komen als klant. Bitvavo is opgezet als een echte exchange (handelsbeurs) waardoor je hier goedkoop bitcoin kunt kopen! Bitvavo rekent maximaal 0,25 % in handelskosten en behoort daardoor in de top 10 lijst van de beste en goedkoopste Bitcoin exchanges.

Over het algemeen worden steeds betere en professionelere Bitcoin exchanges ontwikkeld voor het faciliteren van de crypto-valutahandel en het bedienen van zowel de particuliere als de institutionele beleggers met behulp van een professioneel opgezette orderboek. In de loop van 2019 en 2020 hebben deze de deuren al geopend. We zullen hier de belangrijkste bitcoin exchanges bespreken, categoriseren en opsommen per locatie (Nederland, Europa, Singapore,  Japan, Hong Kong, Korea etc.). Deze pagina is een referentiepagina over Bitcoin en cryptovaluta exchanges in het algemeen. De lijst zal geregeld worden geactualiseerd. Niettemin, de belangrijkste vraag is de volgende:

Welke Bitcoin exchanges zijn echt te vertrouwen?

betrouwbare bitcoin exchange

Antwoord in het kort: onderzoek van verschillende onderzoeksinstanties heeft uitgewezen dat de volgende handelsbeurzen zeer hoog op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid scoren: Bitvavo – Amsterdam, Binance Global, Bitpanda – Wenen, Kraken – USA, Coinbase, Gemini en Bitfinex. We kunnen onze lezers aanraden om deze buitenlandse bitcoin exchanges te vergelijken met de veiligste en beste Bitcoin exchange in Nederland: Bitvavo in Amsterdam. Wil je jezelf niet druk maken om deze vraagstukken, dan kun je ook gewoon naar het makelaarsportaal van BTCDirect stappen. Dit is de beste Nederlandse makelaar die de bitcoins direct aan je verkoopt en meteen naar je eigen bitcoin wallet stuurt.

Waar is dit beknopt antwoord op gebaseerd? Het antwoord is vanuit de volgende invalshoeken bekeken geworden:

bitcoin exchange

Handelsvolumes. De meeste Bitcoin exchanges opereren in een grijsveld en hebben vrij spel. concreet betekent dit dat een Bitcoin exchange kan knoeien met een orderboek om het handelsvolume kunstmatig op te pompen om zo belangrijker te lijken dan ze feitelijk is. Een Bitcoin exchange kan dus een nepvolume opgeven om onder meer hoger te scoren op Coinlib, CoinGecko, Messari of Coinmarketcap om zodoende meer handelaren aan te trekken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat Bitcoin exchange nepvolumes in de laatste twee jaar nog steeds veel voorkomen. De concurrentie is immers toegenomen. Het onderzoeksbedrijf CoinMetrics heeft in juli 2020 een nieuw onderzoek en framework hierover uitgebracht. Het wordt de Trusted Volume Framework en de conclusie is dat er maar 14 internationale gevestigde exchanges niet knoeien met de orderboeken. Hier blinken vooral de volgende exchanges uit: Binance Global, Kraken, Bitfinex, Bitstamp, Gemini, itBit en Coinbase. Deze lijst komt bijna volledig overeen met de Real 10 exchange Index van Messari uit maart 2019 en het onderzoek van Bitwise in 2019. We kunnen onze lezers raden aan om vooral Binance, Kraken en Bitfinex te vergelijken met de Nederlandse Bitvavo exchange.

veiligste bitcoin exchange

De exchange infrastructuur en veiligheidsmaatregelen. De beste Bitcoin en crypto exchanges moeten opgericht zijn door betrouwbare bedrijven met een uitstekende IT-architectuur met vooral focus op beveiliging. Termen waar je op moet letten: koude opslag methodes, twee factor authentificatie (2FA), beveiliging door meervoudige handtekeningen (MultiSig), mogelijke (diefstal)verzekeringen, beveiligingslagen, transparantie, AES-encryptie, SSL-certificaten, segregated accounts en onafhankelijke security audits. Verder is het van belang dat er bescherming is tegen phishing, MITM, POODLE, Heartbleed en clickjacking aanvallen. De beste Bitcoin exchanges hebben deze beveiligingsaspecten als hoogste prioriteit op de agenda en zouden op termijn speciale protocollen kunnen ondersteunen zoals het Arwen trading protocol. Gelukkig zijn er onderzoeksbedrijven die dit mooi in kaart leggen. Zo is er onder andere de CER met de CER-certificaties voor exchanges. Wat opvalt is dat die bitcoin exchanges die niet knoeien met de orderboeken ook het beste scoren op veiligheid. Inderdaad, Bitpanda Exchange, Binance – Europa, Binance Global, Kraken en Bitfinex scoren zeer hoog op het gebied van veiligheid. We kunnen onze lezers aanraden om deze buitenlandse Bitcoin exchanges te vergelijken met de veiligste en beste Bitcoin exchange in Nederland die ook aan deze hoge vereisten voldoet en daardoor een diefstalverzekering heeft kunnen afsluiten: Bitvavo in Amsterdam.

Wat is de procedure voor het openen van een rekening bij een Bitcoin exchange?

Bij bijna alle Bitcoin handelsbeurzen zul je eerst een rekening moeten openen met behulp van je e-mailadres en je naam. Verder zal ook je identiteit moeten worden gecontroleerd door het opladen van een kopie van het paspoort. Dit moet door alle bitcoin exchanges worden gedaan om onder andere het witwassen van zwart geld tegen te gaan. Een professionele Bitcoin exchange heeft een duidelijk Anti-Money Laundering (AMLD5) en Know Your Customer (KYC) beleid. Wanneer de handelsrekening is opgezet, geverifieerd en van geld is voorzien, zal het eenvoudig zijn om bitcoins te kopen. Hoewel, dit hangt wel af van de betreffende dienstverlener en het type exchange waar je de rekening hebt geopend… laten we dit eens nader bekijken.

Welke verschillende type Bitcoin exchange diensten zijn er eigenlijk beschikbaar?

Voor de duidelijk zullen we de verschillende type dienstverleners en respectieve oplossingen even verder categoriseren. 

Bitcoin handelsbeurs met wallet ondersteuning en eigen orderboek. Het beste voorbeeld van een complete Nederlandse bitcoin handelsbeurs is Bitvavo (Amsterdam). Deze handelsomgevingen zijn vaak voorzien van extra handelsgereedschappen en mogelijkheden voor het beheren van een handelsstrategie. Ze beschikken meestal ook over vele verschillende cryptomunten om zodoende handelaars beter in staat te stellen om te speculeren op de snelle prijsveranderingen. Het gaat hier meestal om de echte crypto trading exchanges met een centraal gestuurde p2p-handelsplatform. Kijk en vergelijk. Goede voorbeelden zijn de Bitvavo Exchange (Amsterdam), AMDAX (Amsterdam), Bitpanda Exchange (Wenen), Binance global crypto only exchange (Malta), Kraken (San Francisco) etc.

Bitcoin brokers en wisselkantoren met of zonder wallet ondersteuning. Een makelaar verkoopt bitcoins direct aan de klant. De ingekochte bitcoins worden meteen naar de Bitcoin wallet op de computer, tablet of smartphone verstuurd. Het beste voorbeeld van een betrouwbare makelaarsdienstverlening zonder wallet ondersteuning in Nederland is BTCDirect. Het is de meest aanbevolen methode om bitcoins veilig te kopen en in eigen beheer op te slaan als een lange termijn belegging. Een klassieke Nederlandse makelaar en wisselkantoor met wallet ondersteuning is LiteBIT.

Bitcoin derivatives exchanges. Andere handelsbeurzen zijn meer gericht op Bitcoin derivaten met hefbomen en zijn opgezet voor de hard core day traders. Concrete voorbeelden zijn Bitmex (Seychellen) en Deribit (Amsterdam – Panama). Binance heeft inmiddels een eigen derivatenbeurs geïntegreerd in haar platform.

Decentralized P2P Bitcoin exchanges. Decentrale Bitcoin marktplaatsen voor p2p-bitcoin trading zijn volop onder ontwikkeling. Er wordt veel vooruitgang geboekt en er zijn vele boeiende initiatieven gestart. Concreet goed gedecentraliseerd voorbeeld is Hodl Hodl; een alternatief voor Hodl Hodl is Paxful. Verder heeft Binance inmiddels een eigen P2P-marktplaats geïntegreerd in haar platform. Voor meer informatie: decentralized exchanges.

Decentralized Instant Bitcoin Lightning Exchanges. Het is te verwachten dat er steeds meer nieuwe vrije exchanges op het Bitcoin Lightning netwerk worden gebouwd om op basis van deze technologie en atomic swaps te peer-to-peer kunnen handelen met Bitcoin en altcoins zonder derde partijen of handelsrekeningen. Transacties kunnen onmiddellijk worden verwerkt waarbij netwerken en blokketens kunnen worden overkruist. Een concreet voorbeeld is de Boltz Exchange.

Instant Bitcoin to cryptocurrency exchange. Er is een instant crypto exchange waar je zonder verificatie snel van bitcoin naar andere crypto’s kunt wisselen. Dit is Changelly. Deze wisselkantoor en makelaarsdienst maakt het gemakkelijk om Bitcoin naar andere cryptovaluta om te wisselen onder jouw beheer. Het beste voorbeeld van een goed werkende instant cryptocurrency exchange is Changelly!

Bitcoin custodial broker exchange apps. Er zijn makelaarsbedrijven, zoals Blox, die zich specialiseren in de ontwikkeling van custodial crypto trading apps. Dit zijn beheerde bewaarportemonnees voor Bitcoin en andere cryptomunten waarbinnen het mogelijk is om onder meer Bitcoin te kopen van de makelaar. De aangekochte bitcoins worden dan volledig beheerd door de makelaar of een andere derde partij. Deze apps zijn ontwikkeld voor het veilig en makkelijk kunnen kopen en verkopen van bitcoins; niet voor het gebruiken van Bitcoin aangezien ze niet over de benodigde wallet functionaliteit beschikken. Een goed voorbeeld van een goede custodial Bitcoin app is de Nederlandse Blox app. Het is een prima methode voor onzekere niet technische gebruikers om bitcoins te kopen en veilig te sparen zonder dat ze gestolen kunnen worden. Het vereist wel vertrouwen in de veiligheidsmaatregelen van Blox die de bitcoins uiteindelijk voor je bewaart.

Bitcoin betalingsplatform en app met debit card functionaliteit. Er zijn steeds meer fintech bedrijven en ook banken die bitcoin aanbieden. Ze beschikken over een licentie (money licence) van een financiële autoriteit, vaak in Engeland of Estland, of beschikken zelfs een banklicentie. Een contreet voorbeeld is Bitpanda. Voor meer informatie: Bitcoin debit card betalingsplatforms.

Bitcoin vermogensbeheerders. Er zijn ook exclusieve Bitcoin vermogensbeheerders gestart met een eigen trading desk of exchange faciliteit met een verzekerde bewaaroplossing. In Nederland verleent AMDAX deze dienst. Voor meer informatie: AMDAX Review.

Hoe wil je eigenlijk een Bitcoin exchange gebruiken? Controle Vragen!

De bovenstaande indeling over de verschillende type bitcoin exchanges geeft al aan dat er veel keuze is. Het is dan ook van belang dat je voor jezelf een beetje helder hoe en waarom je het liefste een exchange wilt gebruiken. Het beste is om verschillende dienstverleners te testen. Bij de pure p2p exchanges kunnen er veel bitcoin beleggers actief zijn die proberen bitcoins goedkoop in te kopen en duur te verkopen. Mijn inziens is het een aanbeveling om rustig te beginnen bij een echte Nederlandse Bitcoin exchange, zoals Bitvavo, of een uitstekende makelaar zoals BTCDirect. Je kunt hier vertrouwd, gemakkelijk en voordelig de bitcoins kopen.

verschillende bitcoin exchanges

Daarom, stel je zelf nogmaals eens de volgende controle vragen:

 • Vertrouwd en makkelijk in Nederland. Wil je gewoon eenvoudig bitcoins kopen met iDEAL bij een Nederlandse dienstverlener? Dan maak je gebruik van de dienst van Bitvavo of BTCDirect. Lager in dit artikel is er een complete lijst van de beste Nederlandse Bitcoin dienstverleners. Kijk, vergelijk en gebruik de bitcoin exchange die het beste bij je past ( :
 • Ben je op zoek naar een bitcoin exchange met een professionele handelsomgeving voor de actieve daghandel in bitcoin en andere crypto’s? Dan is het eerst verstandig om je goed te verdiepen in het onderwerp en een goede cursus te volgen. Vervolgens kun je een account te openen bij een Bitvavo, een vertrouwde Nederlandse Bitcoin en crypto trading platform. In het buitenland zijn er ook zeer ervaren partijen zoals Binance of Kraken. Binance is de grootste en goedkoopste bitcoin trading exchange waar o.a. veel bitcoins goedkoop worden ingekocht met behulp van andere cryptovaluta door andere bitcoinbeurzen en makelaars. De goedkoopste en beste bitcoin- en cryptobeurs in Nederland is op dit moment Bitvavo.
 • Wil je graag handelen in bitcoin en andere cryptovaluta derivaten? Ben je op zoek naar een Bitcoin Futures Exchange voor het verhandelen van bitcoin termijncontracten? Wil je ook beschikken over grote hefbomen? In dat geval kun je het beste eens de Deribit exchange eens evalueren. Vergeet niet dat dit een zeer risicovolle bitcoin trading activiteit is!

Selectie van Bitcoin exchanges en brokers in de wereld

Nu volgt een selectie van handelsbeurzen en makelaars per land en continent. Deze is verre van compleet, maar biedt onze lezers een goed overzicht over welke belangrijke exchanges in Nederland, Europa, Japan, Zuid-Korea, Singapore, Hong Kong en de Verenigde Staten actief zijn.

Wat is de beste Bitcoin exchange en broker in Nederland?

beste bitcoin exchanges in Nederland

Nederlanders hebben geluk! Nederland is een ICT-land met veel dappere entrepreneurs. Er zijn vele verschillende klassieke en nieuwe dienstverleners op het gebied van Bitcoin en andere crypto’s. Het aanmaken van een rekening is gratis, soms niet eens nodig en zeer gemakkelijk. Hier volgt een top 10 van Nederlandse Bitcoin dienstverleners. Het is een slim idee om deze verschillende bitcoinbeurzen met elkaar te vergelijken om te zien welke je het beste bevalt.

 1. Bitvavo (handelsbeurs) – is de grootste bitcoin exchange op de Nederlandse markt aanbieders. Het bedrijf heeft de laatste jaren zeer veel voortgang geboekt. Het is een makkelijk te gebruiken handelsplatform en beschikt over wallet ondersteuning voor verschillende populaire cryptomunten. De beurs ondersteunt ook andere bekende crypto projecten en heeft wallet ondersteuning ingebouwd voor deze cryptomunten. Niettemin, speculatie in andere crypto assets dan bitcoin wordt ten zeerste afgeraden. Verder beschikt deze beurs over een eigen exchange engine en orderboek waardoor iedereen kan handelen tegen zeer voordelige handelskosten tussen de 0,00% – 0,25%. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo
 2. BTCDirect (makelaar) – dit is geen exchange, maar een klassieke en de beste Nederlandse makelaar (broker) voor het kopen van bitcoins. Vermijd de verleiding om te traden en stuur de bitcoins direct naar je eigen bitcoin wallet. BTCDirect al meer dan 5 jaar bewezen een goede en klantvriendelijke dienstverlening te leveren. Het is zeer makkelijk om je identiteit hier te bevestigen en de account is zeer overzichtelijk en eenvoudig om elke dag te gebruiken. Voor meer informatie: bezoek BTC Direct!
 3. Blox (makelaar) – is dé alles-in-één crypto app waarmee je zonder technische kennis o.a. bitcoins kunt kopen, verkopen en beheren vanuit de smartphone. De app beschikt niet over bitcoin wallet functionaliteit, maar is een ideale manier voor niet-technische beginners om een begin te maken met bitcoin. Voor meer informatie: Bezoek Blox!
 4. Coinmerce (makelaar) – jonge ambitieuze Nederlandse onderneming waar je zeer voordelig en veilig Bitcoin en een keur van andere crypto’s kunt kopen. Ze investeren in veiligheid, kwaliteit en gebruikersgemak. Ze hebben een onafhankelijke audit met glans doorstaan. Vooral geschikt voor de jonge traders die alles via een app willen beheren. Coinmerce behoort tot de goedkoopste crypto en Bitcoin exchange in Nederland. Voor meer informatie: bezoek Coinmerce!
 5. Deribit (derivatenbeurs) – de beste Bitcoin exchange voor termijncontracten en derivaten voor de professionele handelaar die graag over flinke hefbomen wil beschikken. Hoewel Deribit beperkter qua aanbod dan Bitmex, is deze Nederlandse exchange een betere keuze voor Nederlanders. Voor meer informatie: bezoek Deribit!
 6. LiteBIT (makelaar) – LiteBit.eu is onderdeel van LiteGroup BV Nederland. Het bedrijf heeft een prima reputatie opgebouwd als een vooruitstrevend fintech bedrijf. Je kunt hier eenvoudig met iDEAL Bitcoin en vele verschillende altcoins kopen. LiteBit loopt voorop in Nederland als het gaat om het aanbod van cryptomunten en ondersteunende portemonnees.  Het is een echte Nederlandse crypto beurs waar iedereen gemakkelijk kan beginnen met Bitcoin! Bovendien behoort Litebit tot de veiligste exchanges ter wereld met een A- ranking. Voor meer informatie: bezoek LiteBit!
 7. Bitcoin Meester (makelaar) – is vooral een meester in het verhandelen van vele verschillende cryptomunten en stablecoins. Je kunt deze allemaal beheren vanuit een dashboard. Bitcoin Meester is vergelijkbaar met Litebit, maar biedt ook is nog eens een rentevergoeding aan over USD stablecoins. Verder kun je er ook Paxos Gold kopen. Dit is een goud gedekte token die gereguleerd vanuit New York wordt uitgegeven. Voor meer informatie: bezoek Bitcoin Meester!
 8. AMDAX (private exchange service) – AMDAX is een exclusieve Nederlandse Bitcoin vermogensbeheerder met een handelsdienstverlening voor de vermogende particulier.
 9. Bitonic (makelaar) – is vooral bekend als Bitcoin consultancy bedrijf met een eigen bitcoin wisselkantoor. Bij Bitonic kun je gemakkelijk en vertrouwd bitcoins kopen. Het is een klassieke keuze. Bitonic behoort tot de eerste en beste Bitcoin brokers van Nederland en heeft ook een eigen beurs opgezet BL3P. Voor meer informatie: bezoek Bitonic!
 10. Satos (makelaar) – is in 2013 opgericht met een kantoor in Lelystad. Bij Satos is het kopen en verkopen van digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum heel eenvoudig. Het bestelproces bestaat uit een paar eenvoudige stappen en betalen kan veilig en snel via iDEAL. Voor meer informatie: bezoek Satos!
 11. Knaken (makelaar) – is opgericht in 2017 en is gevestigd in Rotterdam. De ambitie is om een complete crypto-betalingsoplossing aan te bieden. Voor meer informatie: bezoek Knaken!
 12. Bitmymoney (makelaar) – is ideaal voor de beginner. Wil je zonder omkijken Bitcoins bezitten? De gratis Bitcoinrekening van Bitmymoney werkt als een online betaalrekening, voor jouw bitcoins. Vanuit deze rekening kun je bitcoins kopen, bitcoins verkopen of gebruiken voor dagelijkse Bitcoin betalingen. Je kunt je bitcoins ook doorsturen naar een vriend, via enkel een e-mailadres. Bitmymoney maakt het makkelijk om online te betalen met bitcoins. Voor meer informatie: bezoek Bitmymoney!

Wat is de beste Bitcoin exchange in Europa?

Een aantal goede en professioneel opgezette bitcoin beurzen in Europe zijn de volgende:

 1. Binance. Binance is de grootste bitcoin en crypto handelsplatform in de wereld. Deze handelsbeurs scoort in vergelijkende onderzoeken altijd hoog. De exchange beschikt over vestigingen in Europa en ook de over de rest van de wereld. Voor meer informatie: bezoek Binance.com
 • Bitpanda– Wenen. Bitpanda heeft sinds 2014 gewerkt aan een steeds beter werkend handelsplatform voor het verhandelen van Bitcoin, maar ook goud! Deze Bitcoin exchange ondersteunt verder ook andere edelmetalen en natuurlijk een reeks van bekende cryptocurrencies. Nederlanders kunnen hier ook gewoon met iDEAL geld storten naar de handelsrekening aangezien Bitpanda over een Europese PSD2-licentie beschikt als een een Europese betaaldienst kan opereren. Voor meer informatie: Bezoek Bitpanda!
 • Hodl Hodl – wil je in alle veiligheid en privacy peer-to-peer bitcoins verhandelen? Dan is de decentrale Bitcoin exchange van Hodl Hodl een prima keuze. Voor meer informatie: Bezoek Hodl Hodl!
 • Paxful – wil je zelf de koers bepalen waarvoor je bitcoins wilt kopen met de betalingswijze van keuze (contant, vouchers, Skrill, Paypal, Western Union, crypto’s, Payoneer etc), bezoek dan eens de bitcoin peer-to-peer exchange van Paxful met een kantoor in Estland. De Paxful BTC marktplaats ondersteunt 300+ betalingsmethode voor bitcoin. Het is een goede concurrent van LocalBitcoins. Voor meer informatie: Paxful Review.
 • LocalBitcoins (LBC) – Helsinki. LocalBitcoins is wereldwijd de meest bekende P2P marktplaats voor bitcoin. Het is als platform ontwikkeld voor het direct uitwisselen van fiat-naar-bitcoin tussen gebruikers waar LocalBitcoins als een escrow dienst optreedt. De verkoper bepaalt vaak in overleg met de koper hoe hij/zij betaald wilt worden voor de bitcoin en visa versa. Voor meer informatie: LocalBitcoins
 • Huobi – Londen. Deze van oorsprong Chinese cryptobeurs zal meer gaan opereren in Europa. Huobi heeft een cryptocurrency exchange licentie van Engeland verkregen en beschikt al over beurslicenties in de Verenigde Staten, China, Japan en Zuid-Korea. Huobi Pro is een ervaren Bitcoin exchange met een uitgebreide crypto trading platform. Het bedrijf heeft al meer dan vijf jaar ontwikkeling achter de rug zonder dan ook maar enige incidenten. Houbi Pro is een prima Bitcoin en crypto trading platform voor elke daghandelaar. Het platform beschikt ook over een autonome token exchange, de HADAX. Voor meer informatie: bezoek Huobi Pro!
 • Bitstamp – Londen. Prima Bitcoin trading platform met een inzichtelijke orderboek en gedetailleerd trading overzicht. Prima te gebruiken voor de ervaren Bitcoin belegger en vergelijkbaar met Kraken. Prima veiligheidsmaatregelen mede doordat Bitstamp de Trezor wallet ondersteunt voor het tekenen van transacties. Beschikt ook over een dure Bitcoin debit card. Ten slotte, kun je Bitcoins laten uitbetalen in fysiek goud!
 • Bitflyer – Luxemburg. Het is de grootste Bitcoin exchange in Japan. Deze ambitieuze bitcoinbeurs heeft een dochteronderneming (Bitflyer Europe SA) opgezet in Luxemburg en daar een licentie verkregen om de Europese markt te bedienen. Deze Bitcoin exchange beschikt over echte handelsvolumes en is betrouwbaar. Op dit moment kan er alleen Bitcoin worden verhandeld.
 • Changelly (broker) – Praag. Changelly is een instant Bitcoin exchange brokerage service. Het is een ideale handelsbeurs voor het niet alleen voordelig omwisselen van Bitcoin naar andere cryptovaluta, maar ook het terug wisselen van andere cryptovaluta terug naar Bitcoin, zonder dat je er een account voor hoeft aan te maken! Deze is prima om te combineren met een pure Bitcoin wisselkantoor zoals BTCdirect. Voor meer informatie: bezoek Changelly!
 • SpectroCoin (broker) – London – zeer complete betalingsplatform en wallet voor Bitcoin en andere valuta’s voorzien met een IBAN-nummer en Visa debit card voor het verrichten van betalingen in Euro. Goede klantenondersteuning en verificatieprocedure. Je kunt gewoon beginnen. In een later stadium kun je er zeer eenvoudig jouw identiteit bevestigen en bestedingslimieten volledig verwijderen.
 • Wirex (broker) – Londen. Zeer complete crypto-betalingsplatform met een ingebouwde Bitcoin exchange, IBAN-rekeningen en de beste Bitcoin Visa betaalkaart op de markt. Werkt allemaal lekker snel en soepeltjes met behulp van een smartphone en tablet app. Voor meer informatie: bezoek Wirex!
 • Kriptomat (broker) – gereguleerde bitcoin broker met handelsplaform dat opereert met een vergunning van Estland.
 • Coinmate –  Londen. Het is een klassieke bitcoin exchange in Londen, waar je via een SEPA-overboeking voordelig bitcoins, maar vooral ook Litecoins goedkoop kunt kopen! Voor meer informatie: bezoek Coinmate.
 • Norwegian Block Exchange – Noorwegen. Uniek en gedurfd initiatief van Norwegian Air om met een eigen exchange meer financiële zelfbeschikking te krijgen en klanten die betalen met bitcoins extra korting te geven! 
 • LXDX – Malta & San Francisco. Nieuwe Bitcoin exchange uitgerust voor de flitshandel in Bitcoin en cryptovaluta derivaten. In de toekomst zullen security tokens en andere crypto assets worden toegevoegd. Deze geavanceerde handelsbeurs wordt ontwikkeld door een voormalige Xspace ingenieur. Het resultaat is dat in vergelijking met de traditionele handelsbeurzen LXDX 1000x sneller is met een round-trip matching latency van 4.5μs (microsecondes)! De professionele handelaar zal met deze exchange meer rendement kunnen boeken. LXDX zal ook institutionele beleggers kunnen bedienen.
 • The Rock – Milaan. The Rock Trading is een kleine, maar zeer goed werkende Bitcoin exchange en beschikt over een eigen Bitcoin debit card. Klein, maar fijn! Misschien niet zo mooi, lelijk? Zeker wel geschikt voor een belegger met meer eisen en opties. Uitstekende beveiliging kun je opzetten doordat deze beurs de Ledger Nano S ondersteunt.
 • Bitcoin.de – Duitsland. De Bitcoin exchange Bitcoin.de onder leiding van de Bitcoin Group SE is in Duitsland instrumenteel in de verdere Bitcoin adoptie. In November 2018 heeft de Bitcoin Group de Tremmel Wertpapierhandelsbank GmbH overgenomen. Dit zal positieve gevolgen hebben voor de verdere ontwikkeling van de dienstverlening van Bitcoin.de en de verdere adoptie van Bitcoin in Duitsland in de vorm van o.a. Bitcoin betaalautomaten en de verstrekking van bankrekeningen aan Bitcoin ondernemingen.
 • CEX – Londen. CEX is begonnen als een dienstverlener op het gebied van Bitcoin cloud mining en heeft deze uitgebreid met een bitcoinbeurs.
 • CryptoPay (broker) –  London. Is een zeer gemakkelijk te gebruiken bitcoin exchange, met wallet en betalingsplatform in één die ook nog eens rekeningen in EURO, USD en GPB ondersteunt. Deze rekeningen hebben geen IBAN-nummers en zijn vooral bedoeld voor het vastleggen van bijvoorbeeld een gedeelte van je cryptovermogen in de waarde van een andere valuta zoals de Amerikaanse Dollar. Cryptopay werkt samen met de Fidor Bank in Duitsland en het is gemakkelijk om je wallet met een SEPA-overboeking met geld te voorzien. Bovendien kun je de wallet koppelen aan Visa betaalkaart. Zeer goed opgezet voor vooral de beginner.
 • Bitalo – decentrale Bitcoin exchange voor het peer-to-peer kopen en verkopen van bitcoins. Deze decentrale bitcoinbeurs wordt in Finland ontwikkeld en is met veel extra’s is uitgerust zoals een Bitcoin Acadamy!
 • Bitbay – Malta. Uitstekende dienstverlener met vele toeters en bellen. Met een Bitbay rekening kun je zelfs rekeningen betalen en is verder uitgerust met een bitcoin debit card. Helaas, vooral toegespitst op de Poolse markt, maar voor de trader die gewoon bitcoins zonder account verificatie wilt kopen, is deze beurs uiterst geschikt. Account verificatie is bij Bitbay niet meteen vereist.
 • Coinmama (broker) – Slowakije. Typische Bitcoin makelaar voor de beginnende handelaar met een beperkt aanbod crypto’s en een hoge commissie. Sinds 2013 actief en een vertrouwd adres, maar niet voordelig voor Nederlanders.
 • Safello (broker) – Stockholm. Dit is ook een klassieke Bitcoin wisselkantoor in Zweden op gezet door Nederlanders. Dienstverlening is relatief duur en niet voordelig voor Nederlanders.
 • HitBTC – London. Voor de ervaren cryptocurrency belegger. Zeer compleet aanbod van cryptocurrencies (waaronder de nieuwe Monero XMR) en goed opgezet voor cryptocurrency trading.
 • DX exchange – Malta. Deze Bitcoin beurs heeft een frisse nieuwe aanpak die vooral interessant is voor een daghandelaar. DX exchange biedt maandelijkse lidmaatschappen aan in plaats van handelskosten. Voor iemand die dagelijks handelt in bitcoins kan dit veel voordeel opleveren. Bovendien is de Bitcoin exchange van DX zeer professioneel opgezet en gereguleerd door de Estse financiële toezichthouder. DX exchange is een professionele en volledig gereguleerde Bitcoin exchange zonder trading fees.

Wat zijn de beste bitcoin exchanges in de VS?

In de Verenigde Staten wordt er ook flink gesleuteld aan de oude exchanges en komen er steeds meer bij die worden ondersteund met kapitaal van Wall Street. De institutionele beleggers in de Verenigde Staten willen graag meedoen en beschikken over een Bitcoin exchange die voldoet aan alle vereisten. Hier volgt een lijstje van de belangrijkste handelsbeurzen in de Verenigde Staten:

 • KRAKEN – Ideaal voor actieve crypto traders in Europa dankzij samenwerking met de Fidor Bank in Duitsland. Bovendien is Kraken de veiligste bitcoin exchange ter wereld met een A rating. Kraken heeft de beste beveiliging geïmplementeerd tegen hackers en dankzij de samenwerking met Fidor prima te gebruiken voor Nederlandse traders. Voor meer informatie: Kraken Review.
 • Paxful is een globaal opererende P2P-marktplaats voor bitcoin en wordt in Europa door een bedrijf in Estland beheerd, maar heeft het hoofdkantoor in New York. Het is de belangrijkste concurrent van LocalBitcoins.
 • Gemini Trust – gereguleerde financiële instelling voor de Bitcoin, met een eigen Bitcoin beurs onder leiding van de Winklevoss broeders.
 • ITBIT – vergelijkbare opzet als de Gemini Trust met Bitcoin custodial services voor institutionele beleggers en professionele handelaren.
 • COINBASE – grootste Amerikaanse bitcoin beurs met een goede Bitcoin handelsplatform, Coinbase Pro. Coinbase begon als een pure Bitcoin beurs, maar is nu uitgegroeid tot een professionele crypto exchange die samenwerkt met institutionele beleggers en financiële dienstverleners op Wall Street.
 • Poloniex – heeft een rommelig verleden, maar is recentelijk opgekocht door Circle en daardoor indirect door Golman Sachs. Inderdaad, zakenbanken op Wall Street openen trading desk en investeren in crypto exchanges.
 • Bakkt – gereguleerde financiële dienstverlener opgezet door ICE voor de institutionele handel in de Bitcoin met goedgekeurde opslag capaciteiten.
 • ErisX – gereguleerde financiële dienstverlener opgezet door TD Ameritrade met een crypto exchange voor haar klanten en institutionele beleggers.
 • Caspian – nieuwe multi-crypto exchange beheeroplossing voor de veeleisende institutionele beleggers, fondsbeheerders en traders.

Het nadeel van het gebruik van deze bitcoin exchanges, is dat er een rigoureuze rekening verificatie nodig zal zijn. Dit kan wat tijd in beslag nemen en natuurlijk je financiële privacy prijsgeven. Als je geen gebruik wilt maken van een Nederlandse bitcoin beurs en je financiële Bitcoin privacy zo veel mogelijk wilt beschermen en afschermen van de Nederlandse en Europese autoriteiten, dan kun je het beste je heil zoeken buiten Europa in Japan, Zuid Korea, Hong Kong of Singapore. Hong Kong heeft als doelstelling om een belangrijke globaal fintech centrum te worden. Als jurisdictie is het zeer omslachtig voor Westerse autoriteiten om inzage te krijgen in jouw persoonlijke financiële gegevens. Natuurlijk, je zult bij de Bitcoin beurzen in het buitenland ook gewoon door de gebruikelijke KYC-procedure moeten gaan en je zult een kopie van je paspoort moeten verstrekken om je identiteit te bewijzen.

Verder, zoals al eerder aangekaart, is het zeer problematisch dat de meeste Bitcoin exchanges in het buitenland nep-volumes opgeven. Verder heeft onderzoek van Bitwise heeft aangetoond dat vooral de ongereguleerde Bitcoin exchanges in Azië over nep-handelsvolumes opgeven om zo hoger in de coinmarketcap rankings te komen en meer in listing fees kunnen rekenen.  Vandaar, zoek je een goede Bitcoin exchange met eerlijke en werkelijke handelsvolumes, maak dat gebruik van Bitvavo, Kraken en/of Binance. Wil je zo veel mogelijk je privacy beschermen en op zo’n veilig mogelijk manier handelen? Maak dan gebruik van de Hodl Hodl Bitcoin exchange. 

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in Japan?

Er wordt in Japan hard gewerkt aan het bouwen van een reeks nieuwe Bitcoin en crypto exchanges. Er zullen in de loop van 2018 zeker 12 licenties worden verstrekt aan nieuwe handelsbeurzen. Bekendste Bitcoinbeurzen op dit moment zijn:

 • Houbi Pro – heeft een kantoor in Tokio en beschikt over een licentie van de FSA.
 • BitFlyer – is een professionele Japanse en internationaal opererende bitcoin exchange met een uitstekende crypto trading platform.
 • Bitbank – heeft een kantoor in Tokio, maakt deel uit van de Japan Virtual Currency Exchange Association en beschikt over een licentie van de FSA.
 • Liquid – heeft een kantoor in Tokio, maakt deel uit van de Japan Virtual Currency Exchange Association en beschikt over een licentie van de FSA.
 • ZAIF – gevestigd in Osaka onder leiding van Takao Asayama.
 • Coincheck – belangrijke speler in de adoptie van Bitcoin in Japan.
 • Rakuten Wallet – Internetconglomeraat Rakuten heeft een eigen gereguleerde cryptocurrency exchange gelanceerd met nieuwe licentie van de FSA.
 • DeCurret exchange – nieuw zwaargewicht met ook een gloednieuwe licentie van de FSA.

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in Zuid Korea?

Zuid-Korea werkt aan de regelgeving om Bitcoin en crypto handelsbeurzen op een gereguleerde manier te laten opereren. Het bruist er van de activiteiten en de Koreaanse exchanges hebben enorme handelsvolumes. Hier volgt een lijstje van de belangrijkste Koreaanse Bitcoin exchanges:

 • Upbit –  is een nieuwe Koreaanse crypto exchange onder leiding van Song Chi-Hyung. Het beschikt over enorme handelsvolumes en geeft aan dat de Koreanen een van de meest actieve handelaren zijn in crypto’s. Upbit is volledig in het Koreaans en buitenlanders worden er niet toegelaten, toch is er zo’n dagelijkse handelsvolume van meer dan 900 miljoen dollar!
 • Bithumb – behoort ook tot de top 10 van de grootste bitcoinbeurzen met een dagelijkse volume van meer dan 400 miljoen dollar. Het bedrijf staat onder leiding van Jeon Soo-Yong die verdere wetgeving en regelgeving door de Koreaanse autoriteiten verwelkomt.
 • Korbit – een relatief kleinere Koreaanse bitcoin exchange.

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in China – Hong Kong:

Hong Kong is een belangrijke uitvalbasis voor vooral de Chinese crypto initiatieven aangezien de Chinese Overheid de Bitcoin exchanges het land heeft uitgejaagd. Hier volgen een aantal belangrijke Bitcoin beurzen die in Hong Kong zijn gevestigd:

 • Bitfinex –  is gevestigd in Hong Kong en heeft een van de grootste handelsvolumes Bitcoin. Dagelijks kan hier voor meer dan 500 miljoen dollars in Bitcoin worden verhandeld. Het is al een oudere Bitcoin exchange die oorspronkelijk door een Nederlander (J.L. Van der Velde) is opgericht. Bitfinex raden we niet aan vanwege de zeer hoge opnamekosten, klachten en negatieve geruchten.
 • OKCOIN – is ook een bekende Bitcoinbeurs in China voor daghandelaren. De handelsbeurs heeft ook een ingebouwde optie voor bitcoin lending. Je kunt rente verdienen op jouw bitcoin spaargeld.  Voor meer informatie: OKCoin Review.
 • GateCoin –  is een uitstekende bitcoin beurs in Hong Kong. GateCoin ondersteunt naast Bitcoin ook Ethereum en de handel in Ether ETH. Belangrijk voordeel is de veiligheid. Deze trading account is de beste als het gaat om veiligheid doordat GateCoin ook de Ledger Nano wallet ondersteunt.
 • BTC China

Wat zijn de beste exchanges in Singapore?

Singapore heeft crypto-vriendelijke wetgeving en is een belangrijke basis voor het bestrijken van vooral de Aziatische markt.

 • CDRX – een nieuwe gereguleerde Bitcoin en crypto exchange die verder gaat dan de huidige cryptovaluta markten is CDRX. CDRX zal zich specialiseren in het tokenizen van aandelen, de zogenaamde Depositary Receipts. CDRX kan uitgroeien tot een gereguleerde crypto equity handelsbeurs in Singapore waar onder andere Apple en andere aandelen kunnen worden verhandeld in de vorm van Crypto Depositary Receipts. Inderdaad, CDRX gaat flink voorbij de traditionele Bitcoin exchange functie en pakt meteen de aandelenhandel aan.
 • Coinhako – is a een gebruiksvriendelijke digitale portemonnee en crypto exchange service ontwikkeld voor  adoptie. Vanuit Singapore hoopt Coinhako de Aziatische markt te veroveren voor de doorsnee crypto enthousiast. Voor meer informatie: bezoek Coinhako!

Decentrale bitcoin exchanges:

De bovengenoemde bitcoin beurzen bouwen p2p trading platforms waarbij de technische infrastructuur en wallets centraal worden beheerd. De bitcoin beurs is een bedrijf en fungeert als een derde partij. De bitcoins zijn daardoor niet volledig onder jouw controle en de wallets onder beheer kunnen worden gehackt. Daarom wordt er tegenwoordig ook gewerkt aan de ontwikkeling van decentralized crypto exchanges. Dit zijn de open source, peer-to-peer (P2P) bitcoin exchange platforms. Deze werken iets omslachtiger, maar zijn wel goedkoper en veiliger uit het oogpunt van diefstal door o.a. hacking of een faillissement. Toch, bij een decentrale beurs ben jij uiteindelijk weer verantwoordelijk voor het verlies van je coins en ben je niet gedekt door een mogelijke diefstalverzekering of vergoeding. Daarom vergeet niet om te investeren in complete security software en een VPN programma

Hier volgt een lijstje:

 • BISQ – de eerst goed werkende gedistribueerde Bitcoin exchange voor het P2P verhandelen van bitcoin!
 • Hodl Hodl – zeer goed opgezette p2p Bitcoin handelsbeurs. In principe is het een peer-to-peer ruilbeurs voor bitcoins gebaseerd op Bitcoin’s multisig technologie waarbij Hodl Hodl als een escrow dienstverlener opereert in de multi-sig setup. Zeer slimme opzet en deze Bitcoin exchange software is ook nog eens open-source! Iedereen kan Hodl Hodl klonen en een eigen Bitcoinbeurs beginnen! Voor meer informatie: Hodl Hodl Bitcoin Exchange.
 • Coinffeiine – een decentrale bitcoin beurs met kantoor in Madrid.
 • LocalBitcoins – P2P bitcoin marktplaats waar je direct aan iemand anders bitcoins kunt kopen en verkopen. Het is een semi-decentrale aanpak aangezien LocalBitcoins als een escrow service de transactie bewaakt en afwikkelt tussen de twee partijen.
 • Paxful – P2P bitcoin marktplaats met vele verschillende manieren waarop je bitcoins kunt kopen en verkopen. Het is een semi-decentrale aanpak aangezien Paxful als een escrow service de transactie bewaakt en afwikkelt tussen de twee partijen.

Conclusie over bitcoin exchanges:

bitcoin exchanges reviewed

Onze ervaringen met de bitcoin exchanges van Bitvavo, BinanceKraken en Huobi Pro zijn uitstekend. De makelaarsdiensten van BTCDirect en Litebit werken uitstekend. De echte hardcore bitcoiners maken gebruik van de Hodl Hodl DEX. De bovengenoemde klassieke bitcoin exchanges en brokers voldoen allemaal prima. Je moet gewoon kijken en vergelijken om zo voor jezelf te bepalen welke dienst het beste bij je past. Het openen van een rekening bij een beurs is gratis. Kijk vooral rond.

Het belangrijkste is dat je niet de vuistregel vergeet. Als vuistregel geldt toch dat je nooit al je bitcoins op een beheerde wallet van een exchange laat staan. Verder raden we onze lezers af om Bitcoin actief te verhandelen, je kunt ze het beste sparen. Besparingen waar je niet mee handelt zet je vast op een goed beveiligde bitcoin wallet. Daarom is BTCDirect handig, want dit portaal stuurt gewoon je bitcoins direct naar je beveiligde BTC-adres van je favoriete wallet. BTCDirect is dan wel weer niet zo geschikt voor actief handelen. In dat geval is de dienst van Kraken beter geschikt aangezien deze met de Bitgo-technologie werkt waardoor instant transacties kunnen verrichten met een Bitgo-gebaseerde wallets. Verder kan Kraken worden afgegrendeld met een UbiKey. Bitstamp hoewel minder geschikt voor de beginners, heeft ook een uitstekende beveiliging opgezet door de Ledger Nano wallet en de Trezor wallet te ondersteunen. De Nederlandse Bitvavo exchange heeft ook de veiligheid goed op orde en verdiend ook een ere-vermelding. We kunnen nog veel meer goeds verwachten van deze mooi opgezette Nederlandse Bitcoin handelsplatform voor Bitcoin. Voor meer informatie: Bitvavo exchange recensie.

Ben je een twijfelende beginner? Ben je onzeker, beschik je niet over de technische competentie om onder meer je handelsrekening en wallet goed te beveiligen, dan is de Blox-app een geschikt alternatief om bitcoins mee te kopen en door Blox te laten bewaren.

Waar kan ik het beste beginnen? Persoonlijk, vind ik dan dat je nogmaals het beste als beginner bij een echte bitcoin exchange of broker zelf bitcoins met iDEAL gaat kopen in Nederland en daarmee gaat experimenteren. Dit kun je vertrouwd doen bij Bitvavo (exchange) en BTCDirect (broker). Ze bieden een zeer gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. De aangekochte bitcoins die voor de lange termijn belegt, stuur je dan naar de Bitcoin wallet van je eigen keuze. Bij Bitvavo is dit niet nodig aangezien ze een Bitcoin hosted wallet oplossing aanbieden.

De financiële watergeus kan beginnen met oefenen met het gebruik van verschillende bitcoin wallets alvorens de bitcoins nog veiliger te bewaren op een toegewijde Bitcoin hardeware wallet. Vergeet niet het volgende: spaar niet je bitcoins voor een lange tijd op een bitcoin beurs! Een bitcoinbeurs is geregeld het slachtoffer van een hack.

Ten slotte, trap niet in de verleiding om actief te handelen in andere crypto’s dan bitcoin. Voor meer informatie: Beste Bank Beleggingsgids.

Deze lijst met bitcoin exchanges is verre van compleet aangezien er steeds meer nieuwe bijkomen. We hebben ons best gedaan om de beste er uit te pikken en een compleet artikel te presenteren.

Bitvavo Amsterdam

De beste Nederlandse Bitcoin exchange en cryptovaluta handelsplatform.

Voor meer informatie over Bitcoin:

Voor verdere vragen of opmerkingen en aanvullingen, aarzel niet om contact op te nemen. 

Lees verder

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min