Wat is de beste Bitcoin exchange of bitcoin beurswaar moet je op letten?

bitcoin exchangeEen Bitcoin exchange is een online ruilbeurs met een handelsomgeving voor het kopen en verkopen van bitcoins. Het is een handelsbeurs voor de Bitcoin en wordt eenvoudig aangeduid als een Bitcoin beurs. Door de toegenomen populariteit van vele nieuwe cryptomunten en projecten (zoals Litecoin, EOS, Ripple en Ether) is er bijna geen pure Bitcoin exchange meer. Een bitcoin beurs is nu meestal ook een cryptocurrency exchange. Je kunt er een aantal en vaak veel verschillende cyptomunten en tokens verhandelen zoals dit bij Bitvavo in Amsterdam het geval is.

Bij de meeste bitcoin beurzen zul je eerst een handelsrekening moeten openen met behulp van je e-mailadres en je naam. Vervolgens kun je naar de je handelsrekening euro’s naar storten met behulp van iDEAL of een SEPA-overboeking. Wanneer de handelsrekening van geld is voorzien, kun je direct op het handelsplatform de euro’s omwisselen naar bitcoins of een andere cryptovaluta van keuze. Verder zal ook je identiteit moeten worden gecontroleerd door het opladen van een kopie van het paspoort. Dit moet door de bitcoin exchanges worden gedaan om onder andere het witwassen van zwart geld tegen te gaan. Een professionele Bitcoin exchange heeft een duidelijk Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) beleid. Wanneer de handelsrekening is opgezet, geverifiëerd en van geld is voorzien, zal het eenvoudig zijn om cryptovaluta zoals de bitcoins te kopen. Hoewel, dit hangt wel af van de betreffende dienstverlener en type exchange waar je de rekening hebt geopend…

De verschillende type Bitcoin exchanges voor het verkrijgen van crypto’s:

 1. bitvavo bitcoin exchangeBitcoin-betalingsplatform en wisselkantoor met wallet ondersteuning. Deze dienstverlening is ideaal voor de beginner om makkelijk deel te nemen aan de Bitcoin economie. Ze zijn ook niet beperkt tot de Bitcoin en hebben vele verschillende cryptomunten toegevoegd. Concrete goede voorbeelden zijn Bitvavo (Amsterdam) en LiteBIT (Zoetermeer)
 2. bitcoin beurs Bitcoin wisselkantoren zonder wallet ondersteuning. Dit is de snelste manier om aan Bitcoin te komen met behulp van een iDEAL betaling. De ingekochte bitcoins worden meteen naar je Bitcoin wallet op je computer, tablet of smartphone verstuurd. Concrete voorbeelden van goede dienstverleningen in Nederland zijn BTCDirect (Nijmegen) en Satos (Lelystad)
 3. crypto currency exchangeBitcoin-handelsplatform voor de actieve handelaar.
  Deze handelsomgevingen zijn vaak voorzien van extra handelsgereedschappen en mogelijkheden voor het beheren van een handelsstrategie. Ze beschikken meestal ook over vele verschillende cryptomunten om zodoende handelaars beter in staat te stellen om te speculeren op de snelle prijsveranderingen. Het gaat hier meestal om de echte crypto trading exchanges met een centraal gestuurde p2p-handelsplatform. Kijk en vergelijk. Goede voorbeelden zijn Huobi Pro (Londen – Tokyo – San Francisco), Binance (Malta), Coinmate, (London), Kraken (San Francisco) etc.
 4. changelly exchangeChangelly! Dit is een bijzondere Instant cryptocurrency exchange waar je zonder verificatie snel tussen crypto’s kunt wisselen. Dit is gemakkelijk en voordelig bij het omwisselen van Bitcoin naar andere cryptovaluta onder jouw beheer. Het beste voorbeeld van een echte instant cryptocurrency exchange is Changelly!
 5. Decentrale Bitcoin handelsbeurzen voor p2p-bitcoin trading zijn onder ontwikkeling, kampen nog met liquiditeitsproblemen en zijn nog niet echt geschikt voor een beginner. Er wordt wel veer vooruitgang geboekt en er zijn vele boeiende initiatieven gestart. Voor meer informatie: decentralized exchanges.

bitvavo bitcoin exchangeBen je een beginner? Persoonlijk, vind ik dan dat je het beste als beginner bij de bitcoinbeurs zelf bitcoins met iDEAL gaat kopen of verkopen in Nederland. Dit kun je vertrouwd doen bij Bitvavo, BTC Direct of Satos. Ze bieden een zeer gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. De aangekochte bitcoins die voor de lange termijn belegt, stuur je dan naar de beste Bitcoin wallet van je eigen keuze. Bij Litebit en Bitvavo is dit niet nodig aangezien deze diensten een Bitcoin hosted wallet aanbieden. Je kunt ook  beginnen met oefenen met een online Bitgo wallet alvorens je de bitcoins nog veiliger gaat bewaren op een toegewijde Bitcoin hardeware wallet. Vergeet niet het volgende: spaar niet je bitcoins voor een lange tijd op een bitcoin beurs! Een bitcoinbeurs is geregeld het slachtoffer van een hack. Als je hiervoor ongerust bent, dan is het beter om de dienst van BTC Direct te combineren met een online en/of hardware bitcoin wallet.

Hoe wil je eigenlijk een Bitcoin exchange gebruiken?

Bij de pure p2p exchanges kunnen er veel bitcoin beleggers actief zijn die proberen bitcoins goedkoop in te kopen en duur te verkopen. Deze activiteiten zijn een ook factor waardoor de bitcoin koers zo wispelturig kan zijn. Als je op zoek bent naar snel rendement in euro, weinig weet over de Bitcoin economie en het gebruik van bitcoins en altcoins; dan is het inspelen op prijsbewegingen voor winstbejag veel makkelijker te doen op eToro of met behulp van speciale Crypto CFD’s (zeer risicovol). Het handelen gaat middels het plaatsen van ”verkoop” (asks) en ”aankoop” (bids) orders die automatisch worden samengekoppeld en ook worden uitgevoerd. Mijn inziens is het een aanbeveling om direct bij een Nederlansde Bitcoinbeurs, zoals Bitvavo, bitcoins te kopen en deze later veilig gaat bewaren op een goede hardware wallet wanneer je geen korte termijn Bitcoin belegger of prijsspeculant bent.

Daarom, stel je zelf nogmaals eens de volgende controle vragen:

 1. Vertrouwd en makkelijk in Nederland. Wil je gewoon eenvoudig bitcoins kopen met iDEAL bij een Nederlandse dienstverlener? Dan maak je gebruik van de dienst van BTC DirectBitvavoSatos of LiteBIT. Lager in dit artikel is er een complete lijst van de beste Nederlandse Bitcoin dienstverleners. Kijk, vergelijk en gebruik de Bitcoin exchange die het beste bij je past ( :
 2. Ben je op zoek naar een Bitcoin exchange met een professioneel handelsomgeving voor de actieve daghandel in crypto’s? Dan is het eerst verstandig om je goed te verdiepen in het onderwerp en een goede cursus te volgen. Vervolgens kun je een account te openen bij een crypto trading platform zoals HuobiBinance of Kraken deze aanbieden.
 3. Ben je op zoek naar een Bitcoin Futures Exchange voor het verhandelen van Bitcoin termijncontracten met een hefboom? In dat geval kun je het beste eens de BitMEX exchange eens evalueren. Vergeet niet dat dit een zeer risicovolle activiteit is! Voor meer informatie: BitMEX review.
 4. Wil je alleen makkelijk, zonder veel poespas en op een veilige manier met de  koersen speculeren om meer euro’s te verdienen? Dan kun je beter doen met behulp van eToro of Bitcoin CFD’s (zeer risicovol). Deze brokers beschikken over goed uitgedokterde handelsomgevingen waar je naast Bitcoin ook andere activa kunt verhandelen.   

Als het gaat om het vinden van de beste bitcoin exchange of trading platform, wil ik nog even het volgende onderstrepen:

crypto currency exchangeDe beste bitcoin en crypto exchanges moeten opgericht zijn door betrouwbare bedrijven met een uitstekende IT-architectuur met vooral focus op beveiliging. Termen waar je op moet letten: Cold Storage Vaults, Two Factor Authentification, Multi-Signatures, Insurance, Multi-security layers, transparent, AES Encryption, SSL-certificates, segregated accounts, independent security audits). De beste Bitcoin exchanges hebben de beveiliging als hoogste prioriteit op de agenda.

Wat is de beste Bitcoin exchange in Nederland?

Nederlanders hebben geluk! Er zijn vele verschillende klassieke en nieuwe dienstverleners op het gebied van Bitcoin en andere crypto’s. Het aanmaken van een rekening is gratis, soms niet eens nodig en zeer gemakkelijk. Hier volgt een top 10 van Nederlandse Bitcoin exchanges op willekeurige volgorde. Het is een slim idee om deze verschillende bitcoinbeurzen met elkaar te vergelijken om te zien welke je het beste bevalt.

 1. BTC Direct Bitcoin exchangeBTC Direct – heeft ook al 5 jaar bewezen een goede en klantvriendelijke dienstverlening te leveren. Je kunt hier gemakkelijk met iDEAL LitecoinsBitcoinsEthereum kopen en deze meteen laten bijschrijven op jouw favoriete wallet. Het is niet nodig om cryptomunten hier aan te houden. Je stuurt ze gewoon meteen op naar het adres van jouw wallet. Het is zeer makkelijk om je identiteit hier te bevestigen en de account is zeer overzichtelijk en eenvoudig om elke dag te gebruiken. Bezoek BTC Direct!
 2. bitvavo bitcoin exchangeBitvavo is een relatief nieuwe speler op de Nederlandse markt van Bitcoin beurzen met wallet ondersteuning voor verschillende populaire cryptomunten waaronder Litecoin en vooral ook Ripple, ADA en NEO. Dit is een bijzonder wapenfeit. Er zijn maar weinig beurzen die deze wallet ondersteuning hebben ingebouwd. Voor meer informatie: Bezoek Bitbavo.
 3. satos bitcoin exchangeSatos is in 2013 opgericht met een kantoor in Lelystad. Bij Satos is het kopen en verkopen van digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum heel eenvoudig. Het bestelproces bestaat uit een paar eenvoudige stappen en betalen kan veilig en snel via iDEAL. Voor meer informatie: Bezoek Satos!
 4. litebit bitcoin exchangeLiteBIT – LiteBit.eu is onderdeel van LiteGroup BV Nederland. Het bedrijf heeft een prima reputatie opgebouwd als een vooruitstrevend fintech bedrijf. Je kunt hier eenvoudig met iDEAL Bitcoin en vele verschillende altcoins  kopen. LiteBit loopt voorop in Nederland als het gaat om het aanbod van cryptomunten en ondersteunende portemonnees.  Het is een echte Nederlandse crypto beurs waar iedereen gemakkelijk kan beginnen met Bitcoin! Voor meer informatie: Bezoek LiteBit.
 5. bitonic bitcoin handelsbeursBitonic –  is vooral bekend als Bitcoin consultancy bedrijf met een eigen bitcoin wisselkantoor. Bij Bitonic kun je gemakkelijk zonder poespas en vertrouwd bitcoins kopen. Het is een klassieke keuze. Bitonic behoort tot de eerste en beste Bitcoin exchanges van Nederland. Bezoek Bitonic!
 6. bitrush bitcoin kopenBitrush is opgericht in 2014 en is gevestigd in Amsterdam. Het maakt het mogelijk om gemakkelijk, veilig en betrouwbaar bitcoins te kopen met iDEAL. Het gebruiksvriendelijke platform biedt bitcoins aan tegen concurrerende prijzen en de klanten ontvangen hun bitcoins vrijwel direct na de betaling. Voor meer informatie: Bezoek Bitrush!
 7. knaken bitcoinbeursKnaken is opgericht in 2017 en is gevestigd in Rotterdam. De ambitie is om een complete crypto-betalingsoplossing aan te bieden. Het is niet alleen een Bitcoin exchange, het is een complete cryptobeurs. Voor meer informatie: Bezoek Knaken!
 8. coinmerce bitcoin exchangeCoinmerce. Jonge ambitieuze Nederlandse onderneming waar je zeer voordelig en veilig Bitcoin en een keur van andere coins kunt kopen. Ze investeren in veiligheid, kwaliteit en gebruikersgemak. Ze hebben een onafhankelijke audit met glans doorstaan. Vooral geschikt voor een de jonge traders die alles via een app willen beheren. Bezoek Coinmerce!
 9. bitmymoney bitcoinbeursBitmymoney is ideaal voor de beginner. Wil je zonder omkijken Bitcoins bezitten? De gratis Bitcoinrekening van Bitmymoney werkt als een online betaalrekening, voor jouw bitcoins. Vanuit deze rekening kun je bitcoins kopen, bitcoins verkopen of gebruiken voor dagelijkse Bitcoin betalingen. Je kunt je bitcoins ook doorsturen naar een vriend, via enkel een e-mailadres. Bitmymoney maakt het makkelijk om online te betalen met bitcoins. Voor meer informatie: Bezoek Bitmymoney!
 10. bitcoin exchange bitcoin meesterBitcoin Meester. Bitcoin Meester is vooral een meester in het verhandelen van vele verschillende cryptomunten. Je kunt deze allemaal beheren vanuit een dashboard. Bitcoin Meester is vergelijkbaar met Bitvavo en Litebit, maar is nog niet zo ver ontwikkeld qua functionaliteit. Er is nog werk aan de winkel. Voor meer informatie: Bezoek Bitcoin Meester! 

Wat is de beste Bitcoin exchange in Europa?

Een aantal goede en professioneel opgezette bitcoin beurzen in Europe zijn de volgende:

 1. huobi bitcoin exchangeHuobi – Londen. Deze van oorsprong Chinese cryptobeurs zal meer gaan opereren in Europa. Huobi heeft een cryptocurrency exchange licentie van Engeland verkregen en beschikt al over beurslicenties in de Verenigde Staten, China, Japan en Zuid-Korea. Huobi Pro is een ervaren Bitcoin exchange met een uitgebreide crypto trading platform. Het bedrijf heeft al meer dan vijf jaar ontwikkeling achter de rug zonder dan ook maar enige incidenten. Houbi Pro is een prima Bitcoin en crypto trading platform voor elke daghandelaar. Het platform beschikt ook over een autonome token exchange, de HADAX. Voor meer informatie: Bezoek Huobi Pro!
 2. changelly instant bitcoin exchangeChangelly – Praag. Changelly is een instant Bitcoin exchange. Het is een ideale handelsbeurs voor het niet alleen voordelig omwisselen van Bitcoin naar andere cryptovaluta, maar ook het terug wisselen van andere cryptovaluta terug naar Bitcoin, zonder dat je er een account voor hoeft aan te maken! Deze is prima om te combineren met een pure Bitcoin wisselkantoor zoals BTCdirect. Voor meer informatie: Bezoek Changelly!
 3. binance bitcoin exchangeBinance –  Tokio & Malta. Binance is de grootste Bitcoin en crypto handelsplatform in de wereld. Het kan met een nieuwe vestiging in Malta verder uitgroeien in Europa doordat Binance toegang zal krijgen tot een Maltese bank waardoor klanten direct euro kunnen storten via een SEPA overschrijving op de handelsrekening. Dit zal onder ontwikkeling zijn in 2018. Voor meer informatie:  Bezoek Binance!
 4. spectrocoin bitcoin exchangeSpectroCoin – London – zeer complete betalingsplatform voor Bitcoin en andere valuta’s voorzien met een Visa debit card voor het verrichten van betalingen in Euro of het pinnen van contant geld uit de pinautomaat. Goede klantenondersteuning en doen nog niet zo moeilijk met verificatieprocedures. Je kunt gewoon beginnen. In een later stadium kun je er zeer eenvoudig jouw identiteit bevestigen en bestedingslimieten volledig verwijderen. Voor meer informatie: Bezoek Spectrocoin!
 5. wirex bitcoin exchange Wirex – Londen. Zeer complete crypto-betalingsplatform met een ingebouwde Bitcoin exchange en de beste Bitcoin Visa betaalkaart op de markt. Werkt allemaal lekker snel en soepeltjes met behulp van een smartphone en tablet app. Voor meer informatie: Bezoek Wirex!
 6. dx bitcoin exchangeDe DX exchange heeft een frisse nieuwe aanpak die vooral interessant is voor een daghandelaar. DX exchange biedt maandelijkse lidmaatschappen aan in plaats van handelskosten. Voor iemand die dagelijks handelt in bitcoins kan dit veel voordeel opleveren. Bovendien is de Bitcoin exchange van DX zeer professioneel opgezet en gereguleerd door de Estse financiële toezichthouder. DX exchange is een professionele en volledig gereguleerde Bitcoin exchange zonder trading fees. Voor meer informatie: Bezoek de DX exchange!
 7. cryptopay bitcoin exchangeCryptoPay –  London – Zeer gemakkelijk te gebruiken bitcoin exchange, met wallet en betalingsplaform in één die ook nog eens rekeningen in EURO, USD en GPB ondersteunt. Deze rekeningen hebben geen IBAN-nummers en zijn vooral bedoeld voor het vastleggen van bijvoorbeeld een gedeelte van je cryptovermogen in de waarde van een andere valuta zoals de Amerikaanse Dollar. Cryptopay werkt samen met de Fidor Bank in Duitsland en het is gemakkelijk om je wallet met een SEPA-overboeking met geld te voorzien. Bovendien kun je de wallet koppelen aan Visa betaalkaart. Zeer goed opgezet voor vooral de beginner. Voor meer informatie: CryptoPay Review!
 8. Bitstamp in Londen – prima Bitcoin trading platform met een inzichtelijke orderbook en gedetailleerd trading overzicht. Prima te gebruiken voor de ervaren Bitcoin belegger en vergelijkbaar met Kraken. Prima veiligheidsmaatregelen mede doordat Bitstamp de Trezor wallet ondersteunt voor het tekenen van transacties. Beschikt ook over een dure Bitcoin debit card. Ten slotte, kun je Bitcoins laten uitbetalen in fysiek goud!
 9. Bitflyer in Luxemburg. Het is de grootste Bitcoin exchange in Japan. Deze ambitieuze bitcoinbeurs heeft een dochteronderneming (Bitflyer Europe SA) opgezet in Luxemburg en daar een licentie verkregen om de Europese markt te bedienen. Op dit moment kan er alleen Bitcoin worden verhandeld.
 10. Coinmate –  Londen. Het is eenklassieke bitcoin exchange in Londen, waar je via een SEPA-overboeking voordelig bitcoins, maar vooral ook Litecoins goedkoop kunt kopen! Voor meer informatie: Coinmate Review.
 11. HitBTC – London. Voor de ervaren cryptocurrency belegger. Zeer compleet aanbod van cryptocurrencies (waaronder de nieuwe Monero XMR) en goed opgezet voor cryptocurrency trading.
 12. The Rock – Malta. The Rock Trading is een zeer goed werkende cryptocurrencybeurs (Ethereum, Ripple, Litecoin, Peercoin) en beschikt over een eigen Bitcoin debit card. Klein, maar fijn! Misschien niet zo mooi, lelijk? Zeker wel geschikt voor een belegger met meer eisen en opties. Uitstekende beveiliging kun je opzetten doordat deze beurs de Ledger Nano S ondersteunt. Voor meer informatie: The Rock Trading Review!
 13. Altcoin exchange! Onder ontwikkeling. Het is een cryptocurrency exchange ontwikkeld door echte traders die ontevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid van de meeste crypto trading platforms. Je kunt je alvast aanmelden voor een account om eens te testen: Altcoin exchange!
 14. Coinimal – Oostenrijk – ideaal voor NXT & Ethereum gebruikers. Uniek samenwerking met Neteller om NXT coins uiteindelijk met een Neteller Visa prepaid card te spenderen. 
 15. CEX in Londen. CEX is begonnen als een dienstverlener op het gebied van Bitcoin cloud mining en heeft deze uitgebreid met een bitcoinbeurs.
 16. BitaloDecentrale Bitcoin exchange voor het peer-to-peer kopen en verkopen van bitcoins. Deze decentrale bitcoinbeurs wordt in Finland ontwikkeld en is met veel extra’s is uitgerust zoals een Bitcoin Acadamy!
 17. Bitbay – Malta. Uitstekende dienstverlener met vele toeters en bellen. Met een Bitbay rekening kun je zelfs rekeningen betalen en is verder uitgerust met een bitcoin debit card. Helaas, vooral toegespitst op de Poolse markt, maar voor de trader die gewoon bitcoins zonder account verificatie wilt kopen, is deze beurs uiterst geschikt. Account verificatie is bij Bitbay niet vereist.
 18. Bitcoin.de – Duitsland
 19. Safello – Stockholm. Dit is een klassieke Bitcoin wisselkantoor in Zweden op gezet door Nederlanders. Dienstverlening is te vergelijken met die van Satos in Nederland.

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in de Verenigde Staten?

 • KRAKEN – Ideaal voor actieve traders in Europa dankzij samenwerking met de Fidor Bank in Duitsland.
 • Gemini Trust – gereguleerde financiële instelling voor de Bitcoin, met een eigen Bitcoin beurs onder leiding van de Winklevoss broeders.
 • ITBIT – vergelijkbare opzet als de Gemini Trust met Bitcoin custodial services voor institutionele beleggers en professionele handelaren.
 • COINBASE – grootste Amerikaanse bitcoin beurs met een goede Bitcoin handelsplatform, Coinbase Pro.
 • Poloniex heeft een rommelig verleden, maar is recentelijk opgekocht door Circle en daardoor indirect door Golman Sachs.

Het nadeel van het gebruik van deze bitcoin exchanges, is dat er een rekening verificatie nodig zal zijn. Dit kan wat tijd in beslag nemen en natuurlijk je financiële privacy prijsgeven. Als je geen gebruik wilt maken van een Nederlandse bitcoin beurs en je financiële Bitcoin privacy zo veel mogelijk wilt beschermen en afschermen van de Nederlandse en Europese autoriteiten, dan kun je het beste je heil zoeken in Japan, Zuid Korea, Hong Kong of Singapore. Hong Kong heeft als doelstelling om een belangrijke globaal fintech centrum te worden. Als jurisdictie is het zeer omslachtig voor Westerse autoriteiten om inzage te krijgen in jouw persoonlijke financiële gegevens. Natuurlijk, je zult bij de Bitcoin beurzen in Hong Kong ook gewoon door de gebruikelijke KYC-procedure moeten gaan en je zult een kopie van je paspoort moeten verstrekken om je identiteit te bewijzen.

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in Zuid Korea?

 • Upbit is een nieuwe Koreaanse crypto exchange onder leiding van Song Chi-Hyung. Het beschikt over enorme handelsvolumes en geeft aan dat de Koreanen een van de meest actieve handelaren zijn in crypto’s. Upbit is volledig in het Koreaans en buitenlanders worden er niet toegelaten, toch is er zo’n dagelijkse handelsvolume van meer dan 900 miljoen dollar!
 • Bithumb behoort ook tot de top 10 van de grootste bitcoinbeurzen met een dagelijkse volume van meer dan 400 miljoen dollar. Het bedrijf staat onder leiding van Jeon Soo-Yong die verdere wetgeving en regelgeving door de Koreaanse autoriteiten verwelkomt.
 • Korbit – een relatief kleinere Koreaanse bitcoin exchange.
Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in China – Hong Kong:
 • Bitfinex is gevestigd in Hong Kong en heeft een van de grootste handelsvolumes Bitcoin. Dagelijks kan hier voor meer dan 500 miljoen dollars in Bitcoin worden verhandeld. Het is al een oudere Bitcoin exchange die door een Nederlander (J.L. Van der Velde) is opgericht.
 • OKCOIN is ook een bekende Bitcoinbeurs in China voor daghandelaren. De handelsbeurs heeft ook een ingebouwde optie voor bitcoin lending. Je kunt rente verdienen op jouw bitcoin spaargeld!  Voor meer informatie: OKCoin Review.
 • GateCoin is een uitstekende bitcoin beurs in Hong Kong. GateCoin ondersteunt naast Bitcoin ook Ethereum en de handel in Ether ETH. Belangrijk voordeel is de veiligheid. Deze trading account is de beste als het gaat om veiligheid doordat GateCoin ook de Ledger Nano wallet ondersteunt.
 • ANXPRO of ANXBTC– Dit is een complete cryptocurrency exchange. ANX is zeer goed opgezet met een uitstekende beveiliging en ondersteunt ook crypto debit cards waaronder een StartCoin debit card!
 • BTC China
Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in Japan?

Er wordt in Japan hard gewerkt aan het bouwen van een reeks nieuwe Bitcoin en crypto exchanges. Er zullen in de loop van 2018 zeker 12 licenties worden verstrekt aan nieuwe handelsbeurzen. Bekendste Bitcoinbeurzen op dit moment zijn:

 • BitFlyer
 • ZAIF – gevestigd in Osaka onder leiding van Takao Asayama.
 • Coincheck
Wat is een goede Bitoin exchange in Zuid Amerika?
 • Crypto Capital – is niet alleen een bitcoin exchange, maar een echte crypto bank met een banklicentie van Panama.
 • OKEX – is een snel groeiende crypto exchange in Belize onder leiding van Chris Lee en een partnership van de Chinese handelsbeurs OKcoin. Zal waarschijnlijk net zoals Binance ook naar Malta verhuizen.

Andere bekende namen:

Decentrale bitcoin en cryptocurrency exchanges:

De bovengenoemde bitcoin beurzen bouwen p2p trading platforms waarbij de technische infrastructuur en wallets centraal worden beheerd. De bitcoin beurs is een bedrijf en fungeert als een derde partij. De bitcoins zijn daardoor niet volledig onder jouw controle en de wallets onder beheer kunnen worden gehackt. Daarom wordt er tegenwoordig ook gewerkt aan de ontwikkeling van decentralized crypto exchanges. Dit zijn de open source, peer-to-peer (P2P) bitcoin exchange platforms. Deze werken iets omslachtiger, maar zijn wel goedkoper en veiliger uit het oogpunt van diefstal door o.a. hacking of een faillissement. Toch, bij een decentrale beurs ben jij uiteindelijk weer verantwoordelijk voor het verlies van je coins en ben je niet gedekt door een mogelijke diefstalverzekering of vergoeding. Daarom vergeet niet om te investeren in complete security software en een VPN programma.

Hier volgt een lijst:

 • BISQ – de eerste goed werkende gedistribueerde Bitcoin exchange!
 • Coinffeiine – een decentrale bitcoin beurs met kantoor in Madrid.
 • LocalBitcoins – decentrale bitcoin beurs waar je direct aan iemand anders bitcoins kunt kopen en verkopen.
 • Paxful – decentrale bitcoin beurs met vele verschillende manieren waarop je bitcoins kunt kopen en verkopen.
 • Bitalo

Conclusie over bitcoin en cryptocurrency exchanges:

beste bitcoin exchangeOnze ervaringen met o.a. BitvavoBTC Direct, BinanceKRAKEN, en Huobi Pro zijn uitstekend. De bovengenoemde cryptocurrency exchanges en meer klassieke bitcoin exchanges voldoen allemaal prima. Je moet gewoon kijken en vergelijken om zo voor jezelf te bepalen welke dienst het beste bij je past. Het openen van een rekening bij een beurs is gratis. Kijk vooral rond. Het belangrijkste is dat je niet de vuistregel vergeet. Als vuistregel geldt toch dat je nooit al je bitcoins op een beheerde wallet van een exchange laat staan. Besparingen waar je niet mee handelt zet je vast op een goed beveiligde bitcoin wallet. Daarom is BTCdirect handig, want deze stuurt gewoon je bitcoins direct naar je beveiligde BTC-adres van je favoriete wallet. BTCdirect is dan wel weer niet geschikt voor actief handelen. In dat geval is de dienst van Kraken beter geschikt aangezien deze met de Bitgo-technologie werkt waardoor instant transacties kunnen verrichten met een Bitgo-gebaseerde wallets. Verder kan Kraken worden afgegrendeld met een UbiKey. Bitstamp hoewel minder geschikt voor de beginners, heeft ook een uitstekende beveiliging opgezet door o.a. de Ledger Nano wallet & Trezor wallet te ondersteunen. Voor meer informatie:

Deze lijst met bitcoin exchanges is verre van compleet aangezien er steeds meer nieuwe bijkomen. We hebben ons best gedaan om de beste er uit te pikken en een compleet artikel te presenteren. Waardering over deze aanpak kan hieronder worden aangegeven in de review box. Voor meer informatie over Bitcoin: