bitcoin & cryptocurrency trading seminars

BITCOIN EXCHANGE

Wat is de beste Bitcoin exchange of bitcoinbeurswaar moet je op letten?

bitcoin exchangeEen Bitcoin exchange is een handelsplatform voor het kopen en verkopen van bitcoins. Bij de meeste bitcoinbeuzen zul je geld moeten storten op een handelsrekening via SEPA of iDEAL. Wanneer de handelsrekening van geld is voorzien, kun je direct bij de bitcoin exchange de euro’s omwisselen naar bitcoins. Bij vele bitcoinbeurzen bestaat er de mogelijkheid om je euro’s direct te verkopen voor bitcoins aan een andere (particuliere) handelaar die bitcoins wilt verkopen. Dit staat ook bekend als peer-to-peer bitcoin trading. Vandaar, let een beetje op, want er zijn verschillende type bitcoinbeurzen beschikbaar.

 1. Bitcoin-betalingsplatform vaak uitgerust met een Visa-betaalkaart voor de beginner om makkelijk deel te nemen aan de Bitcoin economie. Je verhandelt via de dienstverlener direct de bitcoins. Goede voorbeelden zijn BTC Direct (Nijmegen), CryptoPay (Londen) en SpectroCoin (Londen).
 2. bitcoin exchanges beste bitcoinbeursBitcoin-handelsplatform voor de belegger. Deze is vaak voorzien van extra handelsgereedschappen en andere crypto-munten om zo beter te kunnen speculeren op prijsveranderingen. Het gaat hier meestal om cryptocurrency exchanges met een centraal gestuurde p2p-handelsplatform. Kijk en vergelijk. Goede voorbeelden zijn The Rock (Valetta), Coinmate, (London), HitBTC (London), Kraken (San Fransisco).
 3. Decentrale Bitcoin handelsplatform voor p2p-bitcoin trading. Goed voorbeeld is Bitsquare.

bitcoinbeursBen je een beginner? Persoonlijk, vind ik dan dat je het beste als beginner bij de bitcoinbeurs zelf bitcoins met iDEAL gaat kopen of verkopen in Nederland bij BTCdirect. Dit is een zeer gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. De aangekochte bitcoins stuur je dan naar de beste en meest veilige Bitcoin wallet van je eigen keuze. Je kunt het beste beginnen met oefenen met een online Bitgo wallet alvorens je de bitcoins nog veiliger bewaart op een Bitcoin hardeware wallet. Vergeet niet het volgende: spaar niet je bitcoins op een bitcoinbeurs! Een bitcoinbeurs is vaak het slachtoffer van een hack. Het makkelijkste is om BTCdirect te combineren met een online en hardware bitcoin wallet. Voor meer informatie:

Trouwens, SpectroCoin en CryptoPay zijn ook ideaal voor de beginnende bitcoiner. Kijk, bij pure p2p exchanges kunnen er veel bitcoin beleggers actief zijn die proberen bitcoins goedkoop in te kopen en duur te verkopen. Deze activiteiten zijn een factor waardoor de bitcoin koers zo wispelturig is. Deze zegt niks over de eigenlijke waarde Bitcoin in feite heeft. Als je weinig weet over de Bitcoin economie en het gebruik van bitcoins en altcoins, dan is het inspelen op deze prijsbewegingen voor winstbejag veel makkelijker te doen met binaire opties. Het handelen gaat middels het plaatsen van ”verkoop” (asks) en ”aankoop” (bids) orders die automatisch worden samengekoppeld en ook worden uitgevoerd. Mijn inziens is het een aanbeveling om direct bij een Bitcoinbeurs bitcoins te kopen en te verkopen wanneer je geen korte termijn Bitcoin belegger of speculant bent. Voor meer informatie: BTCdirect. Daarom, stel je zelf nog maals eens de volgende controle vragen:

bitcoin exchangesI.Wil je echt direct met bitcoins en altcoins speculeren op een grote bitcoinbeurs en/of cryptocurrency exchange? Dan is het verstandig om een goede cursus te volgen en een account te openen bij The Rock, HitBTC of KrakenII. Heb je geen tijd en zin, maar je wilt eenvoudig speculeren met de koers van Bitcoin? Dan kun je beter via Bitcoin opties bij Optie24 proberen geld te verdienen. III. Wil je gewoon eenvoudig bitcoins kopen met iDEAL en meteen sturen naar je Bitcoin wallet? Dan maak je gebruik van de dienst van BTC DIRECTSpectroCoin of CryptoPay. Kijk, vergelijk en gebruik de exchange die het beste bij je past ( :

Als het gaat om het vinden van een goede bitcoin exchange en trading platform, wil ik nog even het volgende onderstrepen:

crypto currency exchangeDe beste bitcoin en crypto exchanges moeten opgericht zijn door betrouwbare bedrijven met een uitstekende IT-architectuur met vooral focus op beveiliging. Termen waar je op moet letten: Cold Storage Vaults, Two Factor Authentification, Multi-Signatures, Insurance, Multi-security layers, transparent, AES Encryption, SSL-certificates, segregated accounts, independent security audits). Even in het kort, BTC Direct in Nijmegen, The Rock in Valetta, CryptoPayCoinmateHitBTC in LondenBitbay in Katowice en Kraken in San Fransisco voldoen par excellence aan deze vereisten. Kraken is vooral geschikt voor de ervaren cryptocurrency handelaren. Voor meer informatie: Cryptocurrency trading.     

Wat is de beste Bitcoin exchange in Nederland?

 1. BTC Direct Bitcoin exchangeBTC Direct – is de beste klantvriendelijke dienst waar je gemakkelijk met iDEAL Litecoins & Bitcoins & Ethereum kunt kopen en meteen kunt sturen naar jouw favoriete wallet. Het is niet nodig om cryptomunten hier aan te houden. Je stuurt ze gewoon meteen op naar het adres van jouw wallet. Het is zeer makkelijk om je identiteit hier te bevestigen en de account is zeer overzichtelijk en eenvoudig om elke dag te gebruiken. Bezoek hier de BTC DIRECT Homepage.
 2. Bitonic –  is vooral bekend als Bitcoin consultancy bedrijf met een eigen bitcoinhandelsplatform. Bij Bitonic kun je gemakkelijk en vertrouwd bitcoins kopen.
 3. LiteBIT – LiteBit.eu is onderdeel van LiteGroup BV Nederland. Dit is een uitstekend fintech bedrijf waar je met iDEAL ook vele verschillende altcoins en de NXT crypto currency kunt kopen. LiteBit loopt voorop in Nederland als het gaat om het aanbod van cryptomunten. Het is een echte Nederlandse cryptocoinbeurs! 
 4. Bitrush is opgericht in 2014 en maakt het mogelijk om gemakkelijk, veilig en betrouwbaar bitcoins te kopen met iDEAL. Het gebruiksvriendelijke platform biedt bitcoins aan tegen concurrerende prijzen en de klanten ontvangen hun bitcoins vrijwel direct na de betaling.
 5. Coinvert – niet aanbevolen, beveiliging is ondermaats.
 6. AnyCoin – opgericht door Phoenix Payments BV in Veghel – beetje onduidelijk wie achter dit bedrijf zit, maar deze beurs ondersteunt meerdere cryptocurrencies.

Wat is de beste Bitcoin exchange in Europa?

Een aantal goede bitcoinbeurzen in Europe zijn:

 1. SpectroCoinspectrocoin bitcoin exchange  – London – zeer complete betalingsplatform voor Bitcoin voorzien met een Visa debit card voor het verrichten van betalingen in Euro of het pinnen van contant geld uit de pinautomaat. Uitstekende klantenondersteuning en doen niet moeilijk met verificatieprocedures. Je kunt gewoon beginnen. In een later stadium kun je er zeer eenvoudig jouw identiteit bevestigen en bestedingslimieten volledig verwijderen. Open hier jouw gratis Spectrocoin wallet met een BTC betaalkaart
 2. cryptopay bitcoin exchangeCryptoPay –  London – Zeer gemakkelijk te gebruiken bitcoin exchange, met wallet en betalingsplaform in één die ook nog eens rekeningen in EURO, USD en GPB ondersteunt. Deze rekeningen hebben geen IBAN-nummers en zijn vooral bedoelt voor het vastleggen van bijvoorbeeld een gedeelte van je cryptovermogen in de waarde van een andere valuta zoals de Amerikaanse Dollar. Cryptopay werkt samen met de Fidor Bank in Duitsland en het is gemakkelijk om je wallet met een SEPA-overboeking met geld te voorzien. Bovendien kun je de wallet koppelen aan Visa betaalkaart. Zeer goed opgezet voor vooral de beginner. Voor meer informatie: CryptoPay!
 3. the rock trading cryptocurrency exchangeThe Rock Trading – Malta. Malta is vooruitstrevend als het gaat om fintech en cryptocurrency trading. The Rock Trading is een zeer goed werkende cryptocurrencybeurs (Ethereum, Ripple, Litecoin, Peercoin) en beschikt over een eigen Bitcoin debit card. Klein, maar fijn! Misschien niet zo mooi, lelijk? Zeker wel geschikt voor een belegger met meer eisen en opties. Uitstekende beveiliging kun je opzetten doordat deze beurs de Ledger wallet ondersteunt. Voor meer informatie: The Rock Trading Review!
 4. bitstamp cryptocurrency exchangeBitstamp – Luxemburg – prima cryptocurrency trading platform met een inzichtelijke orderbook en gedetailleerd trading overzicht. Prima te gebruiken voor de ervaren Bitcoin belegger en vergelijkbaar met Kraken. Prima veiligheidsmaatregelen mede doordat Bitstamp de Ledger wallet & Trezor wallet ondersteunt voor het tekenen van transacties. Beschikt ook over een dure Bitcoin debit card. Ten slotte, kun je Bitcoins laten uitbetalen in fysiek goud!
 5. HitBTC – London. Voor de ervaren cryptocurrency belegger. Zeer compleet aanbood van cryptocurrencies (waaronder de nieuwe Monero XMR) en goed opgezet voor cryptocurrency trading.
 6. Altcoin exchange! Onder ontwikkeling. Het is een cryptocurrency exchange ontwikkeld door echte traders die ontevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid van de meeste crypto trading platforms. Je kunt je alvast aanmelden voor een account om eens te testen: Altcoin exchange!
 7. Bitbay – Polen. Uitstekende dienstverlener met vele toeters en bellen. Met een Bitbay rekening kun je zelfs rekeningen meebetalen en is verder uitgerust met een bitcoin debit card. Helaas, vooral toegespitst voor de Poolse markt, maar voor de trader die gewoon bitcoins zonder account verificatie wilt kopen, is deze beurs uiterst geschikt. Account verificatie is bij Bitbay niet vereist.
 8. Coinmate – klassieke bitcoin exchange in Londen, waar je via een SEPA-overboeking voordelig bitcoins kunt kopen!
 9. Coinimal – Oostenrijk – ideal voor NXT & Ethereum gebruikers. Uniek samenwerking met Neteller om NXT coins uiteindelijk met een Neteller Visa prepaid card te spenderen. 
 10. CEX – Londen.
 11. BitaloDecentrale Bitcoin exchange voor het peer-to-peer kopen en verkopen van bitcoins. Deze decentrale bitcoinbeurs wordt in Finland ontwikkeld en is met veel extra’s is uitgerust zoals een Bitcoin Acadamy!
 12. Bitcoin.de – Duitsland
 13. Safello – Zweden
 14. CCEDK – Denemarken

Wat zijn de beste Bitcoin exchange in de Verenigde Staten?

bitcoinbeurzen in Hong KongHet nadeel van het gebruik van deze bitcoin exchanges, is dat er een rekeningverificatie nodig zal zijn. Dit kan wat tijd in beslag nemen en natuurlijk je financiële privacy wat prijsgeven. Als je geen gebruik wilt maken van een Nederlandse bitcoinbeurs en je financiële Bitcoin privacy zo veel mogelijk wilt beschermen en afschermen van de Nederlandse en Europese autoriteiten, dan kun je het beste je heil zoeken in China, Hong Kong of Singapore. Hong Kong heeft als doelstelling om een belangrijke globaal fintechcentrum te worden. Als jurisdictie is het zeer omslachtig voor Westerse autoriteiten om inzage te krijgen in jouw persoonlijke financiële gegevens. Natuurlijk, je zult bij de Bitcoin beurzen in Hong Kong ook gewoon door de gebruikelijke KYC-procedure moeten gaan en je zult een kopie van je paspoort moeten verstrekken om je identiteit te bewijzen. De beste extra beschermingslaag zou zijn als je alle euro-transacties met een Hong Kong bitcoinbeurs zou laten verlopen met een buitenlandse euro-rekening b.v. in Duitsland of België of Zwitserland etc. Hiermee bescherm je het beste je financiële privacy.

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in China – Hong Kong:

Andere bekende namen:

Decentrale bitcoin en cryptocurrency exchanges:

De bovengenoemde bitcoinbeurzen bouwen p2p trading platforms waarbij de technische infrastructuur en wallets centraal worden beheerd. De bitcoinbeurs is een bedrijf en fungeert als een derde partij. De bitcoins zijn daardoor niet volledig onder jouw controle en de wallets onder beheer kunnen worden gehackt. Daarom wordt er tegenwoordig ook gewerkt aan de ontwikkeling van decentrale cryptocurrency beurzen. Dit zijn de open source, peer-to-peer (P2P) bitcoin exchange platforms. Deze werken iets omslachtiger, maar zijn wel goedkoper en veiliger uit het oogpunt van diefstal door o.a. hacking of een faillisement. Toch, bij een decentrale beurs ben jij uiteindelijk weer verantwoordelijk voor het verlies van je coins en ben je niet gedekt door een mogelijke diefstalverzekering of vergoeding. Daarom vergeet niet om te investeren in complete security software met een uitstekende malware scanner. Ga niet voor gratis, maar investeer in de beste oplossing in termen van geld en kwaliteit: Bitdefender Multi Device

Hier volgt een lijst:

 • Bitalo
 • BISQ – de eerste decentrale bitcoinbeurs!
 • Coinffeiine – een decentrale bitcoinbeurs met kantoor in Madrid.
 • LocalBitcoins – decentrale bitcoinbeurs waar je direct aan iemand anders bitcoins kunt kopen en verkopen.
 • Paxful – decentrale bitcoinbeurs met vele verschillende manieren waarop je bitcoins kunt kopen en verkopen.

Conclusie over bitcoin en cryptocurrency exchanges:

beste bitcoin exchangeOnze ervaringen met BTC Direct, Rock in MaltaCryptoPay en KRAKEN zijn uitstekend. De bovengenoemde cryptocurrency exchanges en meer klassieke bitcoin exchanges voldoen allemaal prima. Je moet gewoon kijken en vergelijken om zo voor jezelf te bepalen welke dienst het beste bij je past. Het openen van een rekening bij een beurs is gratis. Kijk vooral rond.  Belangrijk: als vuistregel geldt toch dat je nooit al je bitcoins op een wallet van een exchange laat staan. Besparingen waar je niet mee handelt zet je vast op een goed beveiligde bitcoin wallet. Daarom is BTCdirect handig, want deze stuurt gewoon je bitcoins direct naar je beveiligde BTC-adres van je favoriete wallet. BTCdirect is dan wel weer niet geschikt voor actief handelen. In dat geval is de dienst van The Rock beter geschikt aangezien deze met GreenAddress Bitcoin wallets werkt en de Ledger Wallet. CryptoPay is gebaseerd op de Bitgo-technologie en Kraken kan ook instant transacties verrichten met een Bitgo-gebaseerde wallets. Bitstamp hoewel minder geschikt voor de beginners, heeft een uitstekende beveiliging opgezet door o.a. de Ledger wallet & Trezor wallet te ondersteunen.

Deze lijst met bitcoin exchanges is verre van compleet aangezien er steeds meer nieuwe bij komen.

Voor meer informatie: