Wat is de beste Bitcoin exchange – waar moet je op letten?

bitcoin exchange

Dit artikel over Bitcoin exchanges is sinds de eerste publicatiedatum vaak ververst (31.08.2015). De auteur heeft alle Bitcoin marktplaats ontwikkelingen sindsdien gevolgd. Het is te beschouwen als een klassieke gids voor onze lezers om een passende en betrouwbare Bitcoin exchange te vinden.

Wat is dan een Bitcoin exchange? Een Bitcoin exchange is een online ruilbeurs met meestal een handelsomgeving voor het kopen en verkopen van bitcoins. Het werkt als een handelsbeurs en marktplaats voor bitcoins en wordt eenvoudiger aangeduid in het Nederlands als een bitcoinbeurs.

Tegenwoordig, door de toegenomen populariteit van vele nieuwe cryptomunten en gerelateerde blockchain projecten (zoals Litecoin, EOS, Ripple, Cardano en Ether) is er bijna geen pure Bitcoin exchange meer. Een bitcoin exchange is nu meestal ook een cryptocurrency exchange. Dat wil zeggen dat je er veel verschillende cyptomunten en tokens kunt verhandelen voor euro’s, dollars, bitcoin of stablecoins.

bitvavo crypto en bitcoin exchangeIn Nederland is dit onder andere prima geregeld bij de handelsbeurs van Bitvavo met een kantoor in Amsterdam. Bitvavo rekent maximaal 0,25 % in handelskosten en behoort daardoor in de top 10 lijst van de beste en goedkoopste Bitcoin exchanges. Wil je liever gebruik maken van een klassiek en vertrouwd wisselkantoor in Nederland, dan is BTCDirect in Nijmegen de aangewezen dienstverlener. Gewoon even kijken en vergelijken.

Over het algemeen worden steeds betere en professionelere Bitcoin exhanges ontwikkeld voor het faciliteren van de crypto-valutahandel en het bedienen van zowel de particuliere als de institutionele beleggers. In de loop van tweede kwartaal 2019 zullen deze de deuren openen. We zullen hier de belangrijkste exchanges bespreken, categoriseren en opsommen per locatie (Nederland, Europa, Singapore,  Japan, Hong Kong, Korea etc.). Deze pagina is een referentiepagina over Bitcoin en cryptovaluta exchanges in het algemeen. De lijst zal geregeld worden geactualiseerd. 

Wat is de standaard procedure voor het openen van een rekening bij een Bitcoin exchange?

bitvavo crypto en bitcoin exchangeBij bijna alle Bitcoin handelsbeurzen, waaronder ook Bitvavo en BTCDirect, zul je eerst een gratis rekening moeten openen met behulp van je e-mailadres en je naam. In het geval van de Bitvavo exchange platform kun je vervolgens daar naar je handelsrekening euro’s storten met behulp van iDEAL of een SEPA-overboeking. Wanneer de handelsrekening van geld is voorzien, kun je direct op het handelsplatform de euro’s omwisselen naar bitcoins of een andere crypto van keuze. Verder zal ook je identiteit moeten worden gecontroleerd door het opladen van een kopie van het paspoort. Dit moet door alle bitcoin exchanges worden gedaan om onder andere het witwassen van zwart geld tegen te gaan. Een professionele Bitcoin exchange heeft een duidelijk Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) beleid. Wanneer de handelsrekening is opgezet, geverifieerd en van geld is voorzien, zal het eenvoudig zijn om cryptovaluta zoals de bitcoins te kopen. Hoewel, dit hangt wel af van de betreffende dienstverlener en het type  exchange waar je de rekening hebt geopend… laten we dit eens nader bekijken.

Welke verschillende type Bitcoin exchanges zijn er eigenlijk?
 1. bitvavo crypto exchangeBitcoin-betalingsplatform en wisselkantoor met wallet ondersteuning. Deze dienstverlening is ideaal voor de beginner om makkelijk deel te nemen aan de Bitcoin economie. Ze zijn ook niet beperkt tot de Bitcoin en hebben vele verschillende cryptomunten toegevoegd. Het beste voorbeeld van een complete Nederlandse Bitcoin beurs is Bitvavo (Amsterdam).
 2. btc direct bitcoin & crypto exchangeBitcoin wisselkantoren zonder wallet ondersteuning. Dit is de snelste manier om aan Bitcoin te komen met behulp van een iDEAL betaling. De ingekochte bitcoins worden meteen naar je Bitcoin wallet op je computer, tablet of smartphone verstuurd. Het beste voorbeeld van een betrouwbare dienstverlening in Nederland is BTCDirect (Nijmegen).
 3. bitcoin exchanges en trading platformsBitcoin-handelsplatform voor de actieve handelaar. Deze handelsomgevingen zijn vaak voorzien van extra handelsgereedschappen en mogelijkheden voor het beheren van een handelsstrategie. Ze beschikken meestal ook over vele verschillende cryptomunten om zodoende handelaars beter in staat te stellen om te speculeren op de snelle prijsveranderingen. Het gaat hier meestal om de echte crypto trading exchanges met een centraal gestuurde p2p-handelsplatform. Kijk en vergelijk. Goede voorbeelden zijn de Bitvavo Exchange (Amsterdam), Huobi Pro (Londen – Tokyo – San Francisco), Binance global crypto only exchange (Malta), Binance (EUR/BTC) Exchange (Jersey), Coinmate, (London), Kraken (San Francisco) etc.
 4. Bitcoin derivatives exchanges. Andere handelsbeurzen zijn meer gericht op Bitcoin derivaten met hefbomen en zijn opgezet voor de hard core day traders. Concrete voorbeelden zijn Bitmex (Seychellen), Deribit (Amsterdam) en LXDX (Malta).
 5. Instant cryptocurrency exchange. Er is een instant crypto exchange waar je zonder verificatie snel tussen crypto’s kunt wisselen. Dit is Changelly. Deze dienst maakt het gemakkelijk om Bitcoin naar andere cryptovaluta om te wisselen onder jouw beheer. Het beste voorbeeld van een goed werkende instant cryptocurrency exchange is Changelly!
 6. Decentralized Exchanges. Decentrale Bitcoin handelsbeurzen voor p2p-bitcoin trading zijn onder ontwikkeling, kampen nog met liquiditeitsproblemen en zijn nog niet echt geschikt voor een beginner. Er wordt wel veer vooruitgang geboekt en er zijn vele boeiende initiatieven gestart. Een concreet voorbeeld is Hodl Hodl. Voor meer informatie: decentralized exchanges.
 7. Decentralized Instant Bitcoin Lightning Exchanges. Het is te verwachten dat er steeds meer nieuwe vrije exchanges op het Bitcoin Lightning netwerk worden gebouwd om op basis van deze technologie en atomic swaps te peer-to-peer kunnen handelen met Bitcoin en altcoins zonder derde partijen of handelsrekeningen. Transacties kunnen onmiddellijk worden verwerkt waarbij netwerken en blokketens kunnen worden overkruist. Een concreet voorbeeld is de Boltz Exchange.

bitcoin exchangeBen je een beginner? Persoonlijk, vind ik dan dat je het beste als beginner bij de bitcoinbeurs zelf bitcoins met iDEAL gaat kopen of verkopen in Nederland. Dit kun je vertrouwd doen bij Bitvavo of BTC Direct. Ze bieden een zeer gemakkelijk te gebruiken dienstverlening. De aangekochte bitcoins die voor de lange termijn belegt, stuur je dan naar de beste Bitcoin wallet van je eigen keuze. Bij Bitvavo is dit niet nodig aangezien ze een Bitcoin hosted wallet oplossing aanbieden. Je kunt ook  beginnen met oefenen met een online Bitgo wallet alvorens je de bitcoins nog veiliger gaat bewaren op een toegewijde Bitcoin hardeware wallet. Vergeet niet het volgende: spaar niet je bitcoins voor een lange tijd op een bitcoin beurs! Een bitcoinbeurs is geregeld het slachtoffer van een hack. Als je hiervoor ongerust bent, dan is het beter om de dienst van BTC Direct te combineren met een online en/of hardware bitcoin wallet.

Hoe wil je eigenlijk een Bitcoin exchange gebruiken?

Bij de pure p2p exchanges kunnen er veel bitcoin beleggers actief zijn die proberen bitcoins goedkoop in te kopen en duur te verkopen. Deze Bitcoin trading activiteiten zijn een ook factor waardoor de bitcoin koers zo wispelturig kan zijn. Als je op zoek bent naar snel rendement in euro, weinig weet over de Bitcoin economie en het gebruik van bitcoins en altcoins; dan is het inspelen op prijsbewegingen voor winstbejag veel makkelijker te doen op eToro of met behulp van CFD’s (zeer risicovol). Het handelen gaat middels het plaatsen van ”verkoop” (asks) en ”aankoop” (bids) orders die automatisch worden samengekoppeld en ook worden uitgevoerd. Mijn inziens is het een aanbeveling om rustig te beginnen bij een Nederlandse Bitcoin exchange, zoals Bitvavo. Je kunt hier de bitcoins kopen en tijdelijk laten opslaan om deze later veilig te bewaren op een goede hardware wallet. Dit is zeker van belang wanneer je geen korte termijn Bitcoin belegger of prijsspeculant bent.

verschillende bitcoin exchangesDaarom, stel je zelf nogmaals eens de volgende controle vragen:

 • Vertrouwd en makkelijk in Nederland. Wil je gewoon eenvoudig bitcoins kopen met iDEAL bij een Nederlandse dienstverlener? Dan maak je gebruik van de dienst van BTC Direct of Bitvavo. Lager in dit artikel is er een complete lijst van de beste Nederlandse Bitcoin dienstverleners. Kijk, vergelijk en gebruik de Bitcoin exchange die het beste bij je past ( :
 • Ben je op zoek naar een Bitcoin exchange met een professionele handelsomgeving voor de actieve daghandel in crypto’s? Dan is het eerst verstandig om je goed te verdiepen in het onderwerp en een goede cursus te volgen. Vervolgens kun je een account te openen bij een Bitcoin en crypto trading platform. Bitvavo beschikt sinds 2019 over een nieuwe exchange engine en handelsplatform met een eigen orderboek. In het buitenland zijn er meer ervaren partijen zoals HuobiBinance of Kraken. Binance is de grootste en goedkoopste bitcoin trading exchange waar o.a. veel bitcoins goedkoop worden ingekocht met behulp van andere cryptovaluta door andere bitcoinbeurzen en makelaars. De goedkoopste en beste bitcoin- en cryptobeurs in Nederland is op dit moment Bitvavo.
 • Wil je graag handelen in Bitcoin en andere cryptovaluta derivaten? Ben je op zoek naar een Bitcoin Futures Exchange voor het verhandelen van Bitcoin termijncontracten? Wil je ook beschikken over grote hefbomen? In dat geval kun je het beste eens de BitMEX exchange  of de Deribit exchange eens evalueren. Vergeet niet dat dit een zeer risicovolle bitcoin trading activiteit is! Een nieuw alternatief onder ontwikkeling is de LXDX exchange in Malta.
 • Wil je alleen makkelijk, zonder veel poespas en op een veilige manier met de  koersen speculeren om meer euro’s te verdienen? Dan kun je dit veel beter doen met behulp van eToro of de Bitcoin CFD’s (zeer risicovol). Deze brokers beschikken over goed uitgedokterde handelsomgevingen waar je naast Bitcoin ook andere activa kunt verhandelen.

Als het gaat om het vinden van de beste bitcoin exchange of trading platform, wil ik nog even het volgende onderstrepen:

cryptocurrency trading alertsDe beste Bitcoin en crypto exchanges moeten opgericht zijn door betrouwbare bedrijven met een uitstekende IT-architectuur met vooral focus op beveiliging. Termen waar je op moet letten: koude opslag methodes, twee factor authentificatie (2FA), meervoudige handtekingen (MultiSig), mogelijke verzekeringen, Multi-security layers, transparantie, AES Encryption, SSL-certificates, segregated accounts, independent security audits, CER rank certificaties. Verder is het van belang dat er bescherming is tegen MITM, POODLE, Heartbleed en clickjacking aanvallen. De beste Bitcoin exchanges hebben de beveiliging als hoogste prioriteit op de agenda en zouden op termijn het nieuwe Arwen trading protocol moeten kunnen ondersteunen.

Wat is de beste Bitcoin exchange in Nederland?

beste bitcoin crypto exchanges in NederlandNederlanders hebben geluk! Nederland is een ICT-land met veel dappere entrepreneurs. Er zijn vele verschillende klassieke en nieuwe dienstverleners op het gebied van Bitcoin en andere crypto’s. Het aanmaken van een rekening is gratis, soms niet eens nodig en zeer gemakkelijk. Hier volgt een top 10 van Nederlandse Bitcoin exchanges op willekeurige volgorde. Het is een slim idee om deze verschillende bitcoinbeurzen met elkaar te vergelijken om te zien welke je het beste bevalt.

 1. btc direct crypto exchangeBTC Direct – heeft ook al 5 jaar bewezen een goede en klantvriendelijke dienstverlening te leveren. Je kunt hier gemakkelijk met iDEAL Litecoins, Bitcoins, Ethereum kopen en deze meteen laten bijschrijven op jouw favoriete wallet. Het is niet nodig om cryptomunten hier aan te houden. Je stuurt ze gewoon meteen op naar het adres van jouw wallet. Het is zeer makkelijk om je identiteit hier te bevestigen en de account is zeer overzichtelijk en eenvoudig om elke dag te gebruiken. Voor meer informatie: bezoek BTC Direct!
 2. bitvavo bitcoin exchangeBitvavo – is een relatief nieuwe speler op de Nederlandse markt van Bitcoin beurzen die de laatste twee jaar zeer veel voortgang heeft geboekt. Bitvavo is een makkelijk te gebruiken handelsplatform en beschikt over wallet ondersteuning voor verschillende populaire cryptomunten. Bitvavo ondersteunt de bekende crypto’s zoals Litecoin en Ripple, maar ook vele andere goede minder bekende projecten zoals Cardano en NEO. Dit is een bijzonder wapenfeit. Er zijn maar weinig beurzen die wallet ondersteuning hebben ingebouwd voor deze cryptomunten. Verder zal Bitvavo beschikken (januari 2019) over een eigen exchange engine waardoor iedereen kan handelen tegen zeer voordelige transactiekosten tussen de 0,00% – 0,25%. Voor meer informatie: bezoek Bitbavo.
 3. satos crypto en bitcoin exchangeSatos – is in 2013 opgericht met een kantoor in Lelystad. Bij Satos is het kopen en verkopen van digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum heel eenvoudig. Het bestelproces bestaat uit een paar eenvoudige stappen en betalen kan veilig en snel via iDEAL. Voor meer informatie: bezoek Satos!
 4. coinmerce crypto exchangeCoinmerce – jonge ambitieuze Nederlandse onderneming waar je zeer voordelig en veilig Bitcoin en een keur van andere crypto’s kunt kopen. Ze investeren in veiligheid, kwaliteit en gebruikersgemak. Ze hebben een onafhankelijke audit met glans doorstaan. Vooral geschikt voor de jonge traders die alles via een app willen beheren. Coinmerce behoort tot de goedkoopste crypto en Bitcoin exchange in Nederland. Voor meer informatie: bezoek Coinmerce!
 5. deribit crypto exchange derivatives bitcoinDeribit – Amsterdam. De beste Bitcoin exchange voor termijncontracten en derivaten voor de professionele handelaar die graag over flinke hefbomen wil beschikken. Hoewel Deribit beperkter qua aanbod dan Bitmex, is deze Nederlandse exchange een betere keuze voor Nederlanders. Voor meer informatie: bezoek Deribit!
 6. litebit bitcoin exchange en crypto handelsbeursLiteBIT – LiteBit.eu is onderdeel van LiteGroup BV Nederland. Het bedrijf heeft een prima reputatie opgebouwd als een vooruitstrevend fintech bedrijf. Je kunt hier eenvoudig met iDEAL Bitcoin en vele verschillende altcoins  kopen. LiteBit loopt voorop in Nederland als het gaat om het aanbod van cryptomunten en ondersteunende portemonnees.  Het is een echte Nederlandse crypto beurs waar iedereen gemakkelijk kan beginnen met Bitcoin! Bovendien behoort Litebit tot de veiligste exchanges ter wereld met een A- ranking. Voor meer informatie: bezoek LiteBit!
 7. knaken bitcoinbeursKnaken – is opgericht in 2017 en is gevestigd in Rotterdam. De ambitie is om een complete crypto-betalingsoplossing aan te bieden. Het is niet alleen een Bitcoin exchange, het is een complete cryptobeurs. Voor meer informatie: bezoek Knaken!
 8. bitconic bitcoin exchangeBitonic –  is vooral bekend als Bitcoin consultancy bedrijf met een eigen bitcoin wisselkantoor. Bij Bitonic kun je gemakkelijk en vertrouwd bitcoins kopen. Het is een klassieke keuze. Bitonic behoort tot de eerste en beste Bitcoin exchanges van Nederland. Voor meer informatie: bezoek Bitonic!
 9. bitmymoney bitcoinbeursBitmymoney – is ideaal voor de beginner. Wil je zonder omkijken Bitcoins bezitten? De gratis Bitcoinrekening van Bitmymoney werkt als een online betaalrekening, voor jouw bitcoins. Vanuit deze rekening kun je bitcoins kopen, bitcoins verkopen of gebruiken voor dagelijkse Bitcoin betalingen. Je kunt je bitcoins ook doorsturen naar een vriend, via enkel een e-mailadres. Bitmymoney maakt het makkelijk om online te betalen met bitcoins. Voor meer informatie: bezoek Bitmymoney!
 10. bitcoin exchange bitcoin meesterBitcoin Meester – is vooral een meester in het verhandelen van vele verschillende cryptomunten. Je kunt deze allemaal beheren vanuit een dashboard. Bitcoin Meester is vergelijkbaar met Bitvavo en Litebit, maar is nog niet zo ver ontwikkeld qua functionaliteit. Er is nog werk aan de winkel. Voor meer informatie: bezoek Bitcoin Meester!
 11. bitqist bitcoin exchangeBitqist – is vooral opgezet voor de beginnende Bitcoin handelaar die ook graag op een makkelijke manier vele verschillende cryptovaluta wilt kopen. Het handelsplatform maakt gebruik van de vertrouwde ‘bank’-terminologie in termen van rekeningen en overschrijvingen. Voor meer informatie: bezoek Bitqist!
 12. bitrush bitcoin kopenBitrush –  is opgericht in 2014 en is gevestigd in Amsterdam. Het maakt het mogelijk om gemakkelijk, veilig en betrouwbaar bitcoins te kopen met iDEAL. Het gebruiksvriendelijke platform biedt bitcoins aan tegen concurrerende prijzen en de klanten ontvangen hun bitcoins vrijwel direct na de betaling. Voor meer informatie: bezoek Bitrush! 

Wat is de beste Bitcoin exchange in Europa?

Een aantal goede en professioneel opgezette bitcoin beurzen in Europe zijn de volgende:

 • binance bitcoin euro exchange jerseyBinance – Malta & Jersey. Binance is de grootste Bitcoin en crypto handelsplatform in de wereld. Het kan met een nieuwe vestigingen in Malta en Jersey verder uitgroeien in Europa en de rest van de wereld. Het globaal handelsplatform Binance.com ondersteunt geen euro-of andere valuta rekeningen. Binance beschikt niet over de benodigde bancaire infrastructuur. Binance heeft dit probleem opgelost door het openen van een nieuwe bitcoin fiat exchange op het kanaaleilandje van Jersey. Bij Binance Jersey krijg je de beschikking over een Binance euro-handelsrekening voor het kopen van Bitcoin. Deze kun je vervolgens doorsturen naar je handelsrekening op Binance.com. Op deze manier combineer je het beste van twee werelden. Voor meer informatie: bezoek Binance.je en bezoek Binance.com
 • bitcoin exchange decentralizedHodl Hodl – wil je in alle veiligheid en privacy peer-to-peer bitcoins verhandelen? Dan is de decentrale Bitcoin exchange van Hodl Hodl een prima keuze. Voor meer informatie: Bezoek Hodl Hodl!
 • Huobi – Londen. Deze van oorsprong Chinese cryptobeurs zal meer gaan opereren in Europa. Huobi heeft een cryptocurrency exchange licentie van Engeland verkregen en beschikt al over beurslicenties in de Verenigde Staten, China, Japan en Zuid-Korea. Huobi Pro is een ervaren Bitcoin exchange met een uitgebreide crypto trading platform. Het bedrijf heeft al meer dan vijf jaar ontwikkeling achter de rug zonder dan ook maar enige incidenten. Houbi Pro is een prima Bitcoin en crypto trading platform voor elke daghandelaar. Het platform beschikt ook over een autonome token exchange, de HADAX. Voor meer informatie: bezoek Huobi Pro!
 • Changelly – Praag. Changelly is een instant Bitcoin exchange. Het is een ideale handelsbeurs voor het niet alleen voordelig omwisselen van Bitcoin naar andere cryptovaluta, maar ook het terug wisselen van andere cryptovaluta terug naar Bitcoin, zonder dat je er een account voor hoeft aan te maken! Deze is prima om te combineren met een pure Bitcoin wisselkantoor zoals BTCdirect. Voor meer informatie: bezoek Changelly!
 • SpectroCoin – London – zeer complete betalingsplatform en wallet voor Bitcoin en andere valuta’s voorzien met een IBAN-nummer en Visa debit card voor het verrichten van betalingen in Euro. Goede klantenondersteuning en verificatieprocedure. Je kunt gewoon beginnen. In een later stadium kun je er zeer eenvoudig jouw identiteit bevestigen en bestedingslimieten volledig verwijderen. Voor meer informatie: bezoek Spectrocoin!
 • Wirex – Londen. Zeer complete crypto-betalingsplatform met een ingebouwde Bitcoin exchange, IBAN-rekeningen en de beste Bitcoin Visa betaalkaart op de markt. Werkt allemaal lekker snel en soepeltjes met behulp van een smartphone en tablet app. Voor meer informatie: bezoek Wirex!
 • DX exchange – Malta. Deze Bitcoin beurs heeft een frisse nieuwe aanpak die vooral interessant is voor een daghandelaar. DX exchange biedt maandelijkse lidmaatschappen aan in plaats van handelskosten. Voor iemand die dagelijks handelt in bitcoins kan dit veel voordeel opleveren. Bovendien is de Bitcoin exchange van DX zeer professioneel opgezet en gereguleerd door de Estse financiële toezichthouder. DX exchange is een professionele en volledig gereguleerde Bitcoin exchange zonder trading fees. Voor meer informatie: bezoek de DX exchange!
 • Bitstamp – Londen. Prima Bitcoin trading platform met een inzichtelijke orderbook en gedetailleerd trading overzicht. Prima te gebruiken voor de ervaren Bitcoin belegger en vergelijkbaar met Kraken. Prima veiligheidsmaatregelen mede doordat Bitstamp de Trezor wallet ondersteunt voor het tekenen van transacties. Beschikt ook over een dure Bitcoin debit card. Ten slotte, kun je Bitcoins laten uitbetalen in fysiek goud!
 • Bitflyer – Luxemburg. Het is de grootste Bitcoin exchange in Japan. Deze ambitieuze bitcoinbeurs heeft een dochteronderneming (Bitflyer Europe SA) opgezet in Luxemburg en daar een licentie verkregen om de Europese markt te bedienen. Deze Bitcoin exchange beschikt over echte handelsvolumes en is betrouwbaar. Op dit moment kan er alleen Bitcoin worden verhandeld.
 • Coinmate –  Londen. Het is een klassieke bitcoin exchange in Londen, waar je via een SEPA-overboeking voordelig bitcoins, maar vooral ook Litecoins goedkoop kunt kopen! Voor meer informatie: bezoek Coinmate.
 • Norwegian Block Exchange – Noorwegen. Uniek en gedurfd initiatief van Norwegian Air om met een eigen exchange meer financiële zelfbeschikking te krijgen en klanten die betalen met bitcoins extra korting te geven! 
 • LXDX – Malta & San Francisco. Nieuwe Bitcoin exchange uitgerust voor de flitshandel in Bitcoin en cryptovaluta derivaten. In de toekomst zullen security tokens en andere crypto assets worden toegevoegd. Deze geavanceerde handelsbeurs wordt ontwikkeld door een voormalige Xspace ingenieur. Het resultaat is dat in vergelijking met de traditionele handelsbeurzen LXDX 1000x sneller is met een round-trip matching latency van 4.5μs (microsecondes)! De professionele handelaar zal met deze exchange meer rendement kunnen boeken. LXDX zal ook institutionele beleggers kunnen bedienen. Deze nieuwe generatie Bitcoin exchange zal in het eerste kwartaal van 2019 geheel operationeel zijn. Voor meer informatie: bezoek LXDX!
 • HitBTC – London. Voor de ervaren cryptocurrency belegger. Zeer compleet aanbod van cryptocurrencies (waaronder de nieuwe Monero XMR) en goed opgezet voor cryptocurrency trading.
 • The Rock – Milaan. The Rock Trading is een kleine, maar zeer goed werkende Bitcoin exchange en beschikt over een eigen Bitcoin debit card. Klein, maar fijn! Misschien niet zo mooi, lelijk? Zeker wel geschikt voor een belegger met meer eisen en opties. Uitstekende beveiliging kun je opzetten doordat deze beurs de Ledger Nano S ondersteunt. Voor meer informatie: bezoek de Rock!
 • Bitcoin.de – Duitsland. De Bitcoin exchange Bitcoin.de onder leiding van de Bitcoin Group SE is in Duitsland instrumenteel in de verdere Bitcoin adoptie. In November 2018 heeft de Bitcoin Group de Tremmel Wertpapierhandelsbank GmbH overgenomen. Dit zal positieve gevolgen hebben voor de verdere ontwikkeling van de dienstverlening van Bitcoin.de en de verdere adoptie van Bitcoin in Duitsland in de vorm van o.a. Bitcoin betaalautomaten en de verstrekking van bankrekeningen aan Bitcoin ondernemingen.
 • CEX – Londen. CEX is begonnen als een dienstverlener op het gebied van Bitcoin cloud mining en heeft deze uitgebreid met een bitcoinbeurs.
 • CryptoPay –  London. Is een zeer gemakkelijk te gebruiken bitcoin exchange, met wallet en betalingsplatform in één die ook nog eens rekeningen in EURO, USD en GPB ondersteunt. Deze rekeningen hebben geen IBAN-nummers en zijn vooral bedoeld voor het vastleggen van bijvoorbeeld een gedeelte van je cryptovermogen in de waarde van een andere valuta zoals de Amerikaanse Dollar. Cryptopay werkt samen met de Fidor Bank in Duitsland en het is gemakkelijk om je wallet met een SEPA-overboeking met geld te voorzien. Bovendien kun je de wallet koppelen aan Visa betaalkaart. Zeer goed opgezet voor vooral de beginner. Voor meer informatie: bezoek Cryptopay!
 • Coinimal – BitPanda – Oostenrijk – pioniers op het gebied van NXT met onder andere een unieke samenwerking met Neteller om NXT coins uiteindelijk met een Neteller Visa prepaid card uit te geven. Bitpanda Heeft onlangs een nieuwe Bitpanda global exchange gelanceerd. 
 • Altcoin exchange – Onder ontwikkeling. Het is een cryptocurrency exchange ontwikkeld door echte traders die ontevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid van de meeste crypto trading platforms. Je kunt je alvast aanmelden voor een account om eens te testen: Altcoin exchange!
 • Bitalo – decentrale Bitcoin exchange voor het peer-to-peer kopen en verkopen van bitcoins. Deze decentrale bitcoinbeurs wordt in Finland ontwikkeld en is met veel extra’s is uitgerust zoals een Bitcoin Acadamy!
 • Bitbay – Malta. Uitstekende dienstverlener met vele toeters en bellen. Met een Bitbay rekening kun je zelfs rekeningen betalen en is verder uitgerust met een bitcoin debit card. Helaas, vooral toegespitst op de Poolse markt, maar voor de trader die gewoon bitcoins zonder account verificatie wilt kopen, is deze beurs uiterst geschikt. Account verificatie is bij Bitbay niet meteen vereist.
 • Coinmama – Slowakije. Typische Bitcoin makelaar voor de beginnende handelaar met een beperkt aanbod crypto’s en een hoge commissie. Sinds 2013 actief en een vertrouwd adres, maar niet voordelig voor Nederlanders.
 • Safello – Stockholm. Dit is ook een klassieke Bitcoin wisselkantoor in Zweden op gezet door Nederlanders. Dienstverlening is relatief duur en niet voordelig voor Nederlanders. Kunnen beter gebruik maken van BTCdirect in Nederland.
 • Bitfinex is ook een bekende naam, maar wordt hier niet aanbevolen en genoemd vanwege onduidelijke relatie met de ongereguleerde Tether USD stablecoin en verdere problemen met de Amerikaanse CFTC.

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten wordt er ook flink gesleuteld aan de oude exchanges en komen er steeds meer bij die worden ondersteund met kapitaal van Wall Street. De institutionele beleggers in de Verenigde Staten willen graag meedoen en beschikken over een Bitcoin exchange die voldoet aan alle vereisten. Hier volgt een lijstje van de belangrijkste handelsbeurzen in de Verenigde Staten:

 • KRAKEN – Ideaal voor actieve crypto traders in Europa dankzij samenwerking met de Fidor Bank in Duitsland. Bovendien is Kraken de veiligste bitcoin exchange ter wereld met een A rating. Kraken heeft de beste beveiliging geïmplementeerd tegen hackers en dankzij de samenwerking met Fidor prima te gebruiken voor Nederlandse traders. Voor meer informatie: Kraken Review.
 • Gemini Trust – gereguleerde financiële instelling voor de Bitcoin, met een eigen Bitcoin beurs onder leiding van de Winklevoss broeders.
 • ITBIT – vergelijkbare opzet als de Gemini Trust met Bitcoin custodial services voor institutionele beleggers en professionele handelaren.
 • COINBASE – grootste Amerikaanse bitcoin beurs met een goede Bitcoin handelsplatform, Coinbase Pro. Coinbase begong als een pure Bitcoin beurs, maar is nu uitgegroeid tot een professionele crypto exchange die samenwerkt met institutionele beleggers en financiële dienstverleners op Wall Street.
 • Poloniex – heeft een rommelig verleden, maar is recentelijk opgekocht door Circle en daardoor indirect door Golman Sachs. Inderdaad, zakenbanken op Wall Street openen trading desk en investeren in crypto exchanges.
 • Bakkt – gereguleerde financiële dienstverlener opgezet door ICE voor de institutionele handel in de Bitcoin met goedgekeurde opslag capaciteiten.
 • ErisX – gereguleerde financiële dienstverlener opgezet door TD Ameritrade met een crypto exchange voor haar klanten en institutionele beleggers.
 • Caspian – nieuwe multi-crypto exchange beheeroplossing voor de veeleisende institutionele beleggers, fondsbeheerders en traders.

Het nadeel van het gebruik van deze bitcoin exchanges, is dat er een rigoureuze rekening verificatie nodig zal zijn. Dit kan wat tijd in beslag nemen en natuurlijk je financiële privacy prijsgeven. Als je geen gebruik wilt maken van een Nederlandse bitcoin beurs en je financiële Bitcoin privacy zo veel mogelijk wilt beschermen en afschermen van de Nederlandse en Europese autoriteiten, dan kun je het beste je heil zoeken buiten Europa in Japan, Zuid Korea, Hong Kong of Singapore. Hong Kong heeft als doelstelling om een belangrijke globaal fintech centrum te worden. Als jurisdictie is het zeer omslachtig voor Westerse autoriteiten om inzage te krijgen in jouw persoonlijke financiële gegevens. Natuurlijk, je zult bij de Bitcoin beurzen in het buitenland ook gewoon door de gebruikelijke KYC-procedure moeten gaan en je zult een kopie van je paspoort moeten verstrekken om je identiteit te bewijzen.

Verder is het zeer problematisch dat de meeste Bitcoin exchanges in het buitenland nep-volumes opgeven. Onderzoek van Bitwise heeft aangetoond dat vooral de ongereguleerde Bitcoin exchanges in Azië over nep-handelsvolumes opgeven om zo hoger in de coinmarketcap rankings te komen en meer in listing fees kunnen rekenen.  Vandaar, zoek je een goede Bitcoin exchange met eerlijke en werkelijke handelsvolumes, maak dat gebruik van Bitvavo, Kraken en/of Binance. Wil je zo veel mogelijk je privacy beschermen en op zo’n veilig mogelijk manier handelen? Maak dan gebruik van de Hodl Hodl Bitcoin exchange. 

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in Japan?

Er wordt in Japan hard gewerkt aan het bouwen van een reeks nieuwe Bitcoin en crypto exchanges. Er zullen in de loop van 2018 zeker 12 licenties worden verstrekt aan nieuwe handelsbeurzen. Bekendste Bitcoinbeurzen op dit moment zijn:

 • Houbi Pro – heeft een kantoor in Tokio en beschikt over een licentie van de FSA.
 • BitFlyer – is een professionele Japanse en internationale bitcoin exchange met een uitstekende crypto trading platform.
 • ZAIF – gevestigd in Osaka onder leiding van Takao Asayama.
 • Coincheck – belangrijke speler in de adoptie van Bitcoin in Japan.
 • Rakuten Wallet – Internetconglomeraat Rakuten heeft een eigen gereguleerde cryptocurrency exchange gelanceerd met nieuwe licentie van de FSA.
 • DeCurret exchange – nieuw zwaargewicht met ook een gloednieuwe licentie van de FSA.

Wat zijn de beste cryptovaluta exchanges in Singapore?

Singapore heeft crypto-vriendelijke wetgeving en is een belangrijke basis voor het bestrijken van vooral de Aziatische markt.

 • cdrx bitcoin exchange voor cdr handelCDRX – een nieuwe gereguleerde Bitcoin en crypto exchange die verder gaat dan de huidige cryptovaluta markten is CDRX. CDRX zal zich specialiseren in het tokenizen van aandelen, de zogenaamde Depositary Receipts. CDRX kan uitgroeien tot een gereguleerde crypto equity handelsbeurs in Singapore waar onder andere Apple en andere aandelen kunnen worden verhandeld in de vorm van Crypto Depositary Receipts. Inderdaad, CDRX gaat flink voorbij de traditionele Bitcoin exchange functie en pakt meteen de aandelenhandel aan. Voor meer informatie: bezoek CDRX.
 • Coinhako – is a een gebruiksvriendelijke digitale portemonnee en crypto exchange service ontwikkeld voor  adoptie. Vanuit Singapore hoopt Coinhako de Aziatische markt te veroveren voor de doorsnee crypto enthousiast. Voor meer informatie: bezoek Coinhako!

Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in Zuid Korea?

Zuid-Korea werkt aan de regelgeving om Bitcoin en crypto handelsbeurzen op een gereguleerde manier te laten opereren. Het bruist er van de activiteiten en de Koreaanse exchanges hebben enorme handelsvolumes. Hier volgt een lijstje van de belangrijkste Koreaanse Bitcoin exchanges:

 • Upbit –  is een nieuwe Koreaanse crypto exchange onder leiding van Song Chi-Hyung. Het beschikt over enorme handelsvolumes en geeft aan dat de Koreanen een van de meest actieve handelaren zijn in crypto’s. Upbit is volledig in het Koreaans en buitenlanders worden er niet toegelaten, toch is er zo’n dagelijkse handelsvolume van meer dan 900 miljoen dollar!
 • Bithumb – behoort ook tot de top 10 van de grootste bitcoinbeurzen met een dagelijkse volume van meer dan 400 miljoen dollar. Het bedrijf staat onder leiding van Jeon Soo-Yong die verdere wetgeving en regelgeving door de Koreaanse autoriteiten verwelkomt.
 • Korbit – een relatief kleinere Koreaanse bitcoin exchange.
Wat zijn de beste Bitcoin exchanges in China – Hong Kong:

Hong Kong is een belangrijke uitvalbasis voor vooral de Chinese crypto initiatieven aangezien de Chinese Overheid de Bitcoin exchanges het land heeft uitgejaagd. Hier volgen een aantal belangrijke Bitcoin beurzen die in Hong Kong zijn gevestigd:

 • Bitfinex –  is gevestigd in Hong Kong en heeft een van de grootste handelsvolumes Bitcoin. Dagelijks kan hier voor meer dan 500 miljoen dollars in Bitcoin worden verhandeld. Het is al een oudere Bitcoin exchange die door een Nederlander (J.L. Van der Velde) is opgericht. Bitfinex raden we niet aan vanwege de zeer hoge opnamekosten, klachten en negatieve geruchten.
 • OKCOIN – is ook een bekende Bitcoinbeurs in China voor daghandelaren. De handelsbeurs heeft ook een ingebouwde optie voor bitcoin lending. Je kunt rente verdienen op jouw bitcoin spaargeld.  Voor meer informatie: OKCoin Review.
 • GateCoin –  is een uitstekende bitcoin beurs in Hong Kong. GateCoin ondersteunt naast Bitcoin ook Ethereum en de handel in Ether ETH. Belangrijk voordeel is de veiligheid. Deze trading account is de beste als het gaat om veiligheid doordat GateCoin ook de Ledger Nano wallet ondersteunt.
 • ANXPRO of ANXBTC – Dit is een complete cryptocurrency exchange. ANX is zeer goed opgezet met een uitstekende beveiliging en ondersteunt ook crypto debit cards waaronder een StartCoin debit card!
 • BTC China
12. Decentrale bitcoin en cryptocurrency exchanges:

De bovengenoemde bitcoin beurzen bouwen p2p trading platforms waarbij de technische infrastructuur en wallets centraal worden beheerd. De bitcoin beurs is een bedrijf en fungeert als een derde partij. De bitcoins zijn daardoor niet volledig onder jouw controle en de wallets onder beheer kunnen worden gehackt. Daarom wordt er tegenwoordig ook gewerkt aan de ontwikkeling van decentralized crypto exchanges. Dit zijn de open source, peer-to-peer (P2P) bitcoin exchange platforms. Deze werken iets omslachtiger, maar zijn wel goedkoper en veiliger uit het oogpunt van diefstal door o.a. hacking of een faillissement. Toch, bij een decentrale beurs ben jij uiteindelijk weer verantwoordelijk voor het verlies van je coins en ben je niet gedekt door een mogelijke diefstalverzekering of vergoeding. Daarom vergeet niet om te investeren in complete security software en een VPN programma

Hier volgt een lijstje:

 • BISQ – de eerste goed werkende gedistribueerde Bitcoin exchange!
 • Hodl Hodl – zeer goed opgezette p2p Bitcoin handelsbeurs. In principe is het een peer-to-peer ruilbeurs voor bitcoins gebaseerd op Bitcoin’s multisig technologie waarbij Hodl Hodl als een escrow dienstverlener opereert. Slimme opzet en deze Bitcoin exchange software is ook nog eens open-source! Iedereen kan Hodl Hodl klonen en een eigen Bitcoinbeurs beginnen! Voor meer informatie: Hodl Hodl Bitcoin Exchange.
 • Coinffeiine – een decentrale bitcoin beurs met kantoor in Madrid.
 • LocalBitcoins – decentrale bitcoin beurs waar je direct aan iemand anders bitcoins kunt kopen en verkopen.
 • Paxful – decentrale bitcoin beurs met vele verschillende manieren waarop je bitcoins kunt kopen en verkopen.
13. Conclusie over bitcoin en cryptocurrency exchanges:

Onze ervaringen met o.a. BitvavoBTC Direct, BinanceKRAKEN, en Huobi Pro zijn uitstekend. De bovengenoemde cryptocurrency exchanges en meer klassieke bitcoin exchanges voldoen allemaal prima. Je moet gewoon kijken en vergelijken om zo voor jezelf te bepalen welke dienst het beste bij je past. Het openen van een rekening bij een beurs is gratis. Kijk vooral rond.

btcdirect beste bitcoin en crypto exchangeHet belangrijkste is dat je niet de vuistregel vergeet. Als vuistregel geldt toch dat je nooit al je bitcoins op een beheerde wallet van een exchange laat staan. Besparingen waar je niet mee handelt zet je vast op een goed beveiligde bitcoin wallet. Daarom is BTCDirect handig, want deze stuurt gewoon je bitcoins direct naar je beveiligde BTC-adres van je favoriete wallet. BTCdirect is dan wel weer niet geschikt voor actief handelen. In dat geval is de dienst van Kraken beter geschikt aangezien deze met de Bitgo-technologie werkt waardoor instant transacties kunnen verrichten met een Bitgo-gebaseerde wallets. Verder kan Kraken worden afgegrendeld met een UbiKey. Bitstamp hoewel minder geschikt voor de beginners, heeft ook een uitstekende beveiliging opgezet door de Ledger Nano wallet en de Trezor wallet te ondersteunen. De Nederlandse Bitvavo exchange heeft ook de veiligheid goed op orde en verdiend ook een ere-vermelding. We kunnen nog veel meer goeds verwachten van deze mooi opgezette Nederlandse Bitcoin handelsplatform voor cryptovaluta. Voor meer informatie:

Deze lijst met cryptovaluta en bitcoin exchanges is verre van compleet aangezien er steeds meer nieuwe bijkomen. We hebben ons best gedaan om de beste er uit te pikken en een compleet artikel te presenteren. In Nederland kunnen we de eerder genoemde BTCDirect ook van harte aanbevelen, het is een klassieke bitcoinbeurs met een prima staat van diensten die vanuit de Trezor wallet kan worden benaderd om zodoende de aangekochte bitcoins direct veilig op te slaan op deze uitstekende hardware wallet. 

Bitvavo Amsterdam

De beste Nederlandse Bitcoin exchange en cryptovaluta handelsplatform.

Voor meer informatie over Bitcoin:

Voor verdere vragen of opmerkingen en aanvullingen, aarzel niet om contact op te nemen. 

Koop Bitcoin voordelig bij Bitvavo!