Samenvatting over Kraken: deze handelsbeurs in cryptovaluta behoort tot één van de grootste en beste in de wereld met als basis San Francisco. Kraken is ook de meest veilige crypto exchange ter wereld (toppositie met goede B CER rating) en beschikt over euro-handelsrekeningen. Zal ik er als Nederlander gebruik maken van Kraken’s crypto trading platform?

Het feit dat Kraken in de Silicon Valley ligt, maakt voor Nederlandse handelaren niks uit. Kraken is de belangrijkste handelsbeurs als het gaat om het handelsvolume in de valutapaar BTC/EUR. Kraken is de beste keuze voor serieuze handelaren om goede cryptocurrency trading strategieën te implementeren met de Cryptohopper.

kraken reviewEen nadeel van de Kraken handelsomgeving is dat het aanbod van tokens en cryptomunten beperkt is in vergelijking met de Nederlandse handelsbeurs Litebit (prima A- security rating – nog geen CER rating) of de internationale trading platforms van Binance en Huobi. Kraken kent 17 crypto’s terwijl Binance over een aanbod van meer dan 100 beschikt. Een ander nadeel is dat handelsomgeving niet zo gebruikersvriendelijk is voor een beginner. Een professionele handelaar die zoekt naar een groot aanbod met fatsoenlijke handelsvolumes kan het beste Kraken met Binance combineren. Een beginner kan het beste bij Litebit of Bitvavo beginnen.

Is Kraken geschikt voor beginners?

kraken exchangeDe beginner die gewoon makkelijk cyptovaluta wilt kopen zal er wat meer moeite meer hebben. Kraken is niet echt gebruiksvriendelijk voor iemand die gewoon een paar cypto’s wilt kopen en vasthouden. In dat geval, zoals al eerder vermeldt, is het beter om gebruik te maken van Nederlandse dienstverleners zoals Bitvavo.

Waarom is de Kraken crypto exchange een goede keuze?

Snelle handelsbeurs met voordelige prijzen.

Het is handelsbeurs waar je cryptovaluta voordelig en snel kunt verhandelen met de euro. Dit komt mede door een belangrijke technische samenwerking tussen Kraken en de Fidor Bank in München. Kraken heeft met de Fidor Bank een cryptocurrency bank opgezet waardoor het kopen en verkopen van cryptocurrencies voor euro’s razendsnel gaat. Je kunt bovendien zeer snel en zeer goedkoop euro’s overboeken en terugboeken naar je bankrekening in Nederland. Je kunt in Kraken handelen met de volgende cryptomunten: XGD (Dogecoin), XLM (Stellar lumens), XBT (Bitcoin), XRP (Ripple), ETH Ethereum, ETC Ethereum classic, Zcash, Bitcoin CashLitecoins, ADA Cardano

Veiligheid en transparantie.

Kraken loopt voorop als het gaat om het beveiligen van klantenrekeningen en de tegoeden van de klanten in de bitcoin wallets. Kraken is gebouwd op basis van een security infrastructuur die bijna onmogelijk is om te hacken. Kraken voldoet aan de veiligheidsvereisten van een goede crypto beurs. Je kunt een Kraken handelsrekening verder afgrendelen van hackers door gebruik te maken van een UbiKey. Dit neemt niet weg dat het onverstandig is om je besparingen bij Kraken te stallen. Maak gebruik van o.a. een goede Bitcoin wallet en Ether wallet voor het opslaan van je cryptovermogen. 

Kraken werkt ook samen met Bitgo en maakt onmiddellijke transacties mogelijk tussen een Kraken Bitcoin wallet en een Bitgo wallet via Bitgo Instant. Hierdoor is het niet meer nodig om te wachten op het ontvangen van je Bitcoins op je Kraken trading account en kun je meteen beginnen te handelen. Werkt prima!

Kraken crypto futures platform:

Kraken heeft in 2019 het futures-handelsplatform Crypto Facilities opgekocht. Hierdoor zal het mogelijk zijn om bij Kraken te handelen in termijn contracten voor Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin en Ripple met een flinke hefboom (maximaal 50). Voor meer informatie:

Kraken OTC Desk:

Ten slotte faciliteert Kraken de Bitcoin OTC handel voor de rijke beleggers die meer dan honderdduizend euro’s beschikken of over een grote hoeveelheid bitcoins beschikken en willen verkopen buitenom de orderboeken van de Kraken exchange.

Zijn er nadelen met het gebruik van Kraken?

cryptocurrency beurs krakenHet eerste eerste nadeel gaat om het aanbod van tokens en crypto’s. Kraken is als een Bitcoin exchange begonnen met een wantrouwige instelling ten aanzien van andere projecten. Het voegt niet veel nieuwe tokens en cryptovaluta toe in haar aanbod. Een ander probleem geldt voor alle grote beurzen. Kraken is populair en daardoor het doelwit van phishing-aanvallen. Als gebruiker moet je extra opletten op je internet veiligheid. Investeer in een UbiKey. Investeer in een malware scanner. Het is verder verstandig om anoniem op internet te surfen wanneer je met bitcoins handelt. Dit is een zeer slimme strategie die tegenwoordig super makkelijk is toe te passen door gebruik te maken van VPN-software! Daarom, zorg ervoor dat je alleen handelt vanaf een schone en beveiligde computer uitgerust met een goede malware scanner en een VPN zoals Trust VPN.

bitgo instant btc transacties met KrakenHet aller belangrijkste is dat je nooit grote bedragen op de beurs laat staan. Schuif ze in ieder geval met BitInstant even terug naar een beveiligde Bitgo wallet die is afgegrendeld met een Ledger Nano S wallet. Zo kun je rustig slapen en er zeker van zijn dat wanneer Kraken of jouw computer gehackt zou worden er niks aan de hand is met jouw crypto’s.

Kraken was in 2017 vaak overbelast door de stierenmarkt. Er konden daardoor vertragingen optreden. Kraken heeft hard gewerkt aan een beter schaalbaar platform, maar over het algemeen hebben de meeste beurzen problemen met een plotselinge toestroom van vele nieuwe beleggers. Het is daarom aan te bevelen om ook rekeningen te openen bij andere goede handelsbeurzen. Voor meer informatie:

Een ander specifiek nadeel berust op privacy-gerelateerde vragen. Het is een Amerikaans bedrijf en je zult nogal wat papierwerk moeten doen om je account te verifiëren. Wil je liever dat je financiële en privé gegevens buiten de Nederlandse en Amerikaanse jurisdicties liggen, dan zou je kunnen overwegen om naar een bitcoinbeurs in Japan of Singapore te stappen: Huobi. Voor een completer overzicht van alle handelsbeurzen voor cryptovaluta, verwijzen we naar het volgend artikel:

Kraken achtergrondinformatie:

cryptocurrency trading strategie KrakenKraken is in 2011 opgericht geworden door Jesse Powell. Hij heeft binnen een aantal jaren snel een belangrijk handelsbedrijf opgezet die een belangrijke rol speelt binnen de Bitcoin gemeenschap en een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. Op basis van onze eigen ervaringen kan deze bitcoin exchange van harte worden aanbevolen aan vooral Europese traders.

Kraken maakt elk jaar vooruitgang in de ontwikkeling van een goed handelsplatform. Recent heeft Kraken het bedrijf Cryptowatch opgekocht om het platform vooral voor de meer veeleisende belegger nog aantrekkelijker te maken. Cryptowatch is gespecialiseerd in het aanbieden van uiterst accurate grafieken voor het volgen van alle koersen. Kraken zal de ontwikkelde technologie verder integreren in haar eigen platform. Dit in combinatie met de CryptoTrader en/of Coinigy zal elke professionele bitcoin belegger doen watertanden.

bitmex en kraken combinerenVoor de belegger die interesse heeft voor korte en lange termijncontracten (futures) met grote handelsvolumes zou een Bitmex account kunnen gebruiken. Voor het afdekken van alle mogelijke cryptomunten en en tokens zou een Kraken handelsrekening verder met de Binance handelsomgeving kunnen worden combineren. Klaar is kees.

Voor meer informatie: