Hier volgt een uitgebreid artikel over de manieren waarop je bitcoins kunt verkopen. Laten we beginnen met een samenvatting over de belangrijkste conclusies.

Samenvatting:

Wil je bitcoins (BTC) verkopen? Bitcoin verkopen kun je het makkelijkste doen bij vertrouwde Nederlandse dienstverleners:

  • Bitvavo Exchange – handelsplatform => beste koers
  • BTC Direct – wisselkantoor => beste en snelste service
  • Beschik je over een grote hoeveelheid bitcoins die je wilt verkopen? Je kunt bovenstaande Nederlandse dienstverleners vragen voor een aparte over-the-counter BTC/EUR verkoopovereenkomst. Alternatief kun je gaan naar de OTC desks van de Kraken exchange (BTC/EUR) of die van Binance (BTC/crypto van keuze).
  • Bitcoins verkopen voor euro kun je vermijden door het afnemen van een lening wanneer je de bitcoins als onderpand gebruikt voor een lening in euro bij Hodl Finance.

Hoe kan ik het beste bitcoins verkopen?

Ben je van plan om bitcoins te verkopen? Bitcoins verkopen kun je doen op verschillende manieren en doelstellingen. Dit zal ik in dit artikel schetsen. De meest voor de hand liggende oplossing is om te stappen naar een Bitcoin exchange in Nederland zoals Bitvavo of BTCdirect. Hier kun je gemakkelijk de bitcoins omwisselen naar euro’s en direct laten storten naar je bankrekening. Niettemin, het is niet nodig om je bitcoins te verkopen. Je kunt ze ook als onderpand gebruiken voor een lening gebaseerd in euro’s om zo een mogelijke belastingaanslag te vermijden. Dit kan zeer voordelig gedaan worden bij Hodl Finance.

bitcoins verkopen

Hold Finance geeft zonder enige rompslomp onmiddellijk een lening waarbij je de bitcoins als onderpand kunt gebruiken zonder je eigendomsrechten over je bitcoins te verliezen. Bitcoins verkopen is niet meer nodig aangezien ze als een nieuwe vermogensklasse worden beschouwd die waarschijnlijk op lange termijn alleen in waarde zal stijgen door haar ingebouwde monetaire politiek. Voor meer informatie:

Hoe kan ik het beste bitcoins verkopen?

  1. Bitcoins verkopen voor euro’s in Nederland? 
bitcoin verkopen

Het is gemakkelijk om bitcoins te verkopen op een bitcoin exchange. Hier moet je vaak een bitcoin wallet met een uniek bitcoin-adres aanmaken. Deze gebruik je dan voor het storten van de bitcoins die je wilt verkopen. Zodra de bitcoins in de wallet zijn aangekomen, kun je naar de verkooppagina gaan om een verkooporder te plaatsen. Bij goede en makkelijk te gebruiken Nederlandse beurzen zoals Bitvavo verloopt dit zonder enige rompslomp voor de meest voordelige Bitcoin koers. Je kunt hier het makkelijkste Bitcoins verkopen door deze direct om te wisselen naar euro tegoeden die je weer direct kunt terugstorten op je bankrekening.

Bij de meeste meer uitgebreide buitenlandse handelsbeurzen kun je ook instellen hoe je de Bitcoins wilt verkopen. Bijvoorbeeld je kunt instellen dat jouw Bitcoins automatisch worden verkocht tegen het hoogste beschikbare bod op de markt. Je kunt ook een limiet plaatsen waardoor je zelf kunt bepalen voor welke minimum prijs je de Bitcoins wilt verkopen. Bovendien kun je ook daar met hefbomen handelen met bitcoins. De meeste exchanges ondersteunen een overboeking naar jouw bankrekening in Euro’s.

bitcoin verkopen

Het makkelijkste lijkt me toch om jouw bitcoins te verkopen aan Nederlandse Bitcoin-ondernemingen wanneer je bijna onmiddellijk en direct je geld op de bankrekening in Nederland wilt krijgen. Er zijn ook vaak geen of minimale opnamekosten aan verbonden. Bitvavo en BTCdirect hebben mijn voorkeur aangezien ik deze vaker met gemak gebruik. Bezoek hier BTC Direct!

 Waar kan ik nog meer mijn bitcoins verkopen?

litebit bitcoin verkopen

Daarnaast heb je ook Litebit en Bitrush als mogelijke partijen aangezien je daar je Bitcoins kunt verkopen voor fiat of cryptogeld. Bitonic verdient ook aandacht.

Bitonic is een gevestigde naam in Nederland als het gaat om raadgeving en handel in Bitcoins. Het voordeel met Bitonic is dat ze direct jouw Bitcoins kopen. Wanneer jij de Bitcoins aan Bitonic verkoopt, zullen ze direct de uitbetaling reserveren en wordt de volgende werkdag al een betaalopdracht doorgegeven aan jouw bank. De verkoop procedure is zeer eenvoudig. Je verkrijgt van Bitonic een uniek bitcoinadres waar je de bitcoins op stort. Vervolgens wordt er in real-time aangeven wanneer de Bitcoins zijn aangekomen en de uitbetaling is verricht. Alles is zeer transparant. Bovendien, kun je om een urgente uitbetaling vragen wanneer je dringend je geld nodig hebt. In dat geval zal al na de eerste netwerkbevestiging een spoedopdracht tot uitbetaling worden uitgevoerd!

Voor het voorspoedig laten verlopen van de verkoop, is het belangrijk dat je de Bitcoins verstuurt vanaf je eigen Bitcoin wallet en niet van een App of een exchange. Daarnaast is het aanbevolen om een miners-fee van minimaal 0.001 Bitcoin te doneren om zodoende er voor te zorgen dat de Bitcoins zo snel mogelijk bij Bitonic aankomen. Wanneer je deze twee zaken in beschouwing neemt kan er een vertraging in de uitbetaling optreden. Voor het snel en effectief verkopen van jouw Bitcoins zijn deze tips aan te raden. Voor meer informatie: bezoek hier Bitonic!

2. Bitcoin verkopen over-de-counter – OTC Trading!

De meeste grote crypto exchanges beschikken over een OTC-desk waar je in 1 keer grote bedragen kunt omwisselen voor euro’s of andere crypto’s. Kraken is de beste exchange met een OTC-desk voor BTC/EUR. Binance heeft de beste OTC-desk voor BTC/crypto met een minimum order van 20 BTC.

bitcoins verkopen bij localbitcoins

Het is ook mogelijk om jouw Bitcoins direct te verkopen aan iemand anders, van persoon-tot-persoon in de lokale valuta van wens. Het direct verkopen van jouw Bitcoins aan iemand anders kan zeer snel geschieden aangezien de koper in het zelfde land zit en misschien wel met de zelfde bank werkt. Niettemin, het kan ook een tijdje duren voordat iemand reageert. Niettemin, bij OTC Bitcoin trading zijn er vele verschillende lokale betalingsmethodes mogelijk. Bij een dienstverlener zoals LocalBitcoins kan een verkoper het hele verkoopproces automatiseren en afstemmen op het dynamische prijsbewakingssysteem van LocalBitcoins. Daarnaast zijn de belangen van de verkoper en koper goed beschermd doordat de betalingen geschieden door middel van een escrow account. Wanneer alle betalingen en overboekingen zijn gecontroleerd zullen de Bitcoins aan de koper worden vrijgegeven en het overgeboekte geld aan de verkoper. Voor het lokken van kopers zul je een advertentie moeten plaatsen. Daarnaast zul je ook een aparte LocalBitcoins wallet moeten aanmaken waar je de Bitcoins die je wilt verkopen in moet plaatsen. Persoonlijk, zou ik nooit te veel Bitcoins in zo’n wallet plaatsen en LocalBitcoins alleen gebruiken voor kleinere bedragen. Ik heb namelijk nogal mijn reserves over de veiligheid van mijn bitcoins en het is veel beter om direct vanuit je eigen beveiligde bitcoin walletjouw Bitcoins direct te verkopen aan een vertrouwde exchange. Daarom dat ik ook BTCdirect al eerder besprak. Ik verkoop mijn Bitcoins snel en vertrouwd bij BTCdirect en laat het geld meteen storten op mijn bankrekening. Voor dit gemak, verdien ik wel minder als ik mijn bitcoins direct verkoop aan iemand anders bij LocalBitcoins.

Voor meer informatie:

3. Bitcoin verkopen voor altcoins!

bitcoins verkopen voor altcoins bij changelly

Natuurlijk kun je ook jouw Bitcoins verkopen voor altcoins bij een uitgebreide cryptocurrency exchange. Dit gaat bij de meer gevestigde exchanges die zich hebben gespecialiseerd in het handelen van altcoins. Persoonlijk ben ik zeer onder de indruk van de diensten van LITEBIT in Nederland. Je kunt hier heel gemakkelijk verschillende altcoins kopen. Voor meer informatie: selectie van cryptocurrency exchanges.

4. Bitcoins verkopen voor fysiek goud of zilver?

bitcoins verkopen voor een gouden tientje kopen

Je kunt natuurlijk de volatiliteit van de altcoin koersen mijden door je bitcoins te verkopen voor goud bij een goede Bitcoin Gold Exchangeof een Bullion Dealer zoals de HOLLAND GOLD die bitcoin als een betalingsmiddel accepteert. Goud is de ultieme veilige haven voor je spaargeld. Bitcoin is digital gold en goud is en blijft gewoon wat het altijd is geweest: echt geld! Voor meer informatie: Waarom zou ik goud kopen?

5. Bitcoins verkopen voor digitale valuta!

Een ander uitstekend nieuw alternatief is ontwikkeld geworden door SpectrocoinCryptoPay en Uphold. Bij deze dienstverleningen kun je jouw Bitcoins automatisch en onmiddellijk super goedkoop omzetten in andere valuta’s zoals de Pond en natuurlijk de US Dollar en Euro. Ze kopen centraal alle valuta’s van wens en schept een digitaal equivalent van deze valuta reserves: bitmoney. Dit is een zeer uniek en bijzonder concept, vooral interessant wanneer je eigenlijk niet zo geïntresseerd bent in het cashen in fiat geld. Wat je in feite doet is het hedgen van de waarde van jouw Bitcoins in andere valuta’s of zelfs goud. Je kunt ook goud kopen bij Spectrocoin en Uphold. Uphold koopt dit goud centraal aan en maakt daarvan dan een digitale representatie in de vorm van goldbits. Op deze manier kun je jouw bitcoins hedgen met goud! Je kunt ook jouw goud onmiddelijk gebruiken en terugomzetten naar Bitcoins om zo direct vanuit je goudvoorraadje aankopen te doen. Bitcoins verkopen voor bitmoney in het nieuwe financiële systeem van Uphold is uiterst bijzonder. Lees hier de review: Recensie over Uphold.

6. Bitcoin verkopen voor pure prijsspeculatie?

Wanneer je Bitcoins puur koopt en verkoopt om er mee te speculeren kun je dit ook doen door middel van CFD’s . Je speculeert dan makkelijker op prijsontwikkelingen met trading platforms voor CFD’s. Een bekend platvorm voor het eenvoudig speculeren met bitcoins is Markets.

Waarom zou ik wel of niet mijn bitcoins verkopen?

Het is makkelijk om bitcoins te verkopen, maar alles gaat om de timing en de verkoopstrategie. Wanneer bij verlies in euro-termen in paniek verkoopt omdat je denkt dat je denkt dat de koers nooit meer zal stijgen, dan moet je goed bedenken dat je alleen verlies boekt zodra je hebt verkocht. Zolang je niet verkoopt, maak je geen verlies. De bitcoin koers is zeer volatiel en de kleine markt in vergelijking met andere financiële markten is zeer gestuurd door emoties en vrij marktkrachten. Leer en lees zo veel mogelijk om Bitcoin en wanneer je gelooft in de technologische vooruitzichten en ontwikkeling, is er geen reden om met verlies te verkopen. Het is dan een lange termijn investering en geen speculatief virtueel object om zo snel mogelijk rijk mee te worden. Daarom, voordat je koopt en verkoopt is een rationeel bezinning altijd op zijn plaats.

Niet meer actueel – Bitcoins verkopen bij Clevercoin in Eindhoven.
bitcoins verkopen clevercoin

Clevercoin is een uitstekende Nederlandse bitcoinbeurs waar je de meeste euros voor je bitcoins krijgt en nergens te maken hebt met mogelijke extra kosten. Jouw CleverCoin rekening is direct gekoppeld aan jouw bankrekening in Nederland. Het geld wordt supersnel zonder kosten naar jouw bankrekening overgeboekt en de trading fees zijn super laag. Vele andere bitcoinbeurzen vragen een hogere fee bij de verkoop van bitcoins. Dit is niet het geval bij CleverCoinClevercoin is zeer betrouwbaar met de beste prijzen. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat ik veel geld hebt bespaard door Clevercoin te gebruiken voor kopen en verkopen van mijn bitcoins. Voor meer informatie: CleverCoin Review.

 Gerelateerde artikels:

Alles begint met Bitcoin!

Ben je geïnteresseerd in cryptovaluta en blockchain projecten? Wil je meer weten wat het belang is van deze nieuwe gedistribueerde technologie? Alles begint bij een goed begrip van de Bitcoin. Dit vergt meer tijd en aandacht dan de meeste beleggers en speculanten beseffen. We hebben daarom een online gids en cursus samengesteld dat kan dienen als een referentiepunt voor verdere verdieping in Bitcoin en het huidige fragiele financiële systeem.

Gratis Bitcoin Cursus!