bitcoin obituaries

Bitcoin verkopen voor euro, USDT of houden? Waar, hoe en wanneer kan ik dit het beste doen? Top 5 tips!

Apr 13, 2024
Aanbieding: 

Wil je bitcoin verkopen? Hier volgt een uitgebreid artikel over wanneer en natuurlijk de manieren waarop je bitcoin kunt verkopen. Laten we beginnen met een samenvatting over de belangrijkste conclusies en beste tips.

Samenvatting:

Wil je bitcoins (BTC) verkopen? Bitcoin verkopen voor euro en uitbetalen, kun je het makkelijkste doen bij vertrouwde Nederlandse dienstverleners. Waar kan ik het beste bitcoin verkopen?

  • Bitvavo Exchange – bitcoin verkopen doe je op de beste en meest liquide exchange van Nederland. Bitvavo voorziet haar gebruikers van de beste bitcoin verkoopkoers in euro. Bitcoin verkopen doe je snel en voordelig op een gereguleerde Nederlandse handelsbeurs door het plaatsen van een bitcoin-verkooporder. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo.
  • Coinmerce – Nederlandse broker met een OTC-desk voor de beste en snelste service voor het verkrijgen van USDT en EUR voor je bitcoin.
  • Nexo Finance & Exchange – Je hoeft niet bitcoin te verkopen voor het verkrijgen van euro´s of dollars. Bitcoin verkopen voor euro kun je vermijden door het afnemen van een lening. Je gebruikt dan bitcoin als onderpand voor een lening in euro bij een betrouwbaar kredietmarktplaats zoals Nexo Finance dit heeft gebouwd. By Nexo kun je ook een bitcoin kredietkaart verkrijgen. Voor meer informatie: Bezoek Nexo.
  • Debifi – nieuw decentraal bitcoin lending & borrowing protocol. Gebruik bitcoin als onderpand voor het verdienen van een rentevergoeding bij het uitlenen of het verkrijgen van juist een lening in o.a. USDT. Innovatieve decentrale kredietmarktplaats waar je nooit de controle over je bitcoin verliest en dus ook niet hoeft te verkopen. Voor meer informatie: Debifi review.
  • ByBit Exchange – beste internationale crypto exchange met o.a. een VIP-programma voor de beste rates in de wereld. Door de samenwerking met Satos B.V. kunnen handelaren snel bitcoin verkopen en opnemen in euro´s. Voor meer informatie: lees onze ByBit Review.
  • Wil je aan/verkoop van bitcoin automatisch regelen? Maak dan gebruik van een handelsrobot!
  • Beschik je over een zeer grote hoeveelheid bitcoins die je wilt verkopen? Je kunt bovenstaande Nederlandse dienstverleners vragen voor een aparte over-the-counter BTC/EUR verkoopovereenkomst. Alternatief kun je gaan naar de OTC-desks van de Kraken exchange (BTC/EUR) of die van ByBit en natuurlijk Binance (BTC/crypto van keuze).
  • Bitcoins verkopen voor stablecoins (dollar, euro, goud) en daarover automatisch een rentevergoeding verkrijgen, kun je regelen bij Bitvavo.
  • Bitcoin verkopen voor vouchers of cadeaubonnen en 3-5 % cashback in BTC verdienen is mogelijk dankzij nieuwe betaalapps zoals Bitrefill, Fold en Lolli deze ontwikkelen.

Hoe kan ik het beste bitcoin verkopen?

Ben je van plan om bitcoins te verkopen? Bitcoin verkopen voor euro en uitbetalen, kun je doen op verschillende manieren en doelstellingen. Dit zal ik in dit artikel schetsen.

bitcoin verkopen

Hoe verkoop je bitcoins voor euro? De meest voor de hand liggende oplossing is om te stappen naar een goede Bitcoin exchange in Nederland. De beste bitcoin verkoopkoers krijg je op de Nederlandse exchange van Bitvavo in Amsterdam. Hier kun je heel gemakkelijk en voordelig de bitcoins omwisselen naar euro’s en direct laten storten naar je Nederlandse bankrekening. Bitcoin verkopen kun je het beste doen op een gereguleerde Nederlandse handelsbeurs. Voor meer informatie: Bitvavo.

Wil je meer controle over de beste bitcoin verkoopprijs en verder op een alternatieve manier betaald willen worden? In dat geval is de P2P-marktplaats van Hodl Hodl zeker de moeite waard om te evalueren.

Niettemin, het is niet nodig om je bitcoins te verkopen. Je kunt ze ook als onderpand gebruiken voor een lening gebaseerd in euro’s om zo een mogelijke belastingaanslag te vermijden. Dit kan zeer voordelig gedaan worden bij Nexo Finance.

Waar bitcoin verkopen in Nederland?

  • Bitcoins verkopen voor euro’s in Nederland? 

Het is gemakkelijk om bitcoins te verkopen op een bitcoin exchange. Hier moet je vaak een bitcoin wallet met een uniek bitcoin-adres aanmaken. Deze gebruik je dan voor het storten van de bitcoins die je wilt verkopen. Zodra de bitcoins in de wallet zijn aangekomen, kun je naar de verkooppagina gaan om een verkooporder te plaatsen. Bij goede en makkelijk te gebruiken Nederlandse beurzen zoals Bitvavo verloopt dit zonder enige rompslomp voor de meest voordelige Bitcoin koers. Je kunt hier het makkelijkste Bitcoins verkopen door deze direct om te wisselen naar euro tegoeden die je weer direct kunt terugstorten op je bankrekening.

Bij de meeste meer uitgebreide buitenlandse handelsbeurzen kun je ook instellen hoe je de Bitcoins wilt verkopen. Bijvoorbeeld je kunt instellen dat jouw Bitcoins automatisch worden verkocht tegen het hoogste beschikbare bod op de markt. Je kunt ook een limiet plaatsen waardoor je zelf kunt bepalen voor welke minimum prijs je de Bitcoins wilt verkopen. Bovendien kun je ook daar met hefbomen handelen met bitcoins of een handelsrobot inzetten voor het automatisch beheren van de trades. De meeste exchanges ondersteunen verder een overboeking naar de gekoppelde bankrekening in Euro’s.

Het makkelijkste lijkt me toch om de bitcoins te verkopen aan Nederlandse Bitcoin-ondernemingen wanneer je bijna onmiddellijk en direct je geld op de bankrekening in Nederland wilt krijgen. Er zijn ook vaak geen of minimale opnamekosten aan verbonden. Bitvavo heeft onze voorkeur aangezien deze voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is. Bovendien, krijgt iedereen een goede koers voor de laagst mogelijke handelscommissie. Verder kan een handelaar er ook voor kiezen om naast euro´s, winst uit te laten betalen in de dollar stablecoins USDT en USDC. Bitvavo kan verder worden gekoppeld aan de CryptoHopper handelsbot voor het automatisch kopen en verkopen van bitcoins op de gewenste prijsdoelen.

Coinmerce is ook een vertrouwde en gevestigde Nederlandse broker waar je voordelig bitcoin kunt verkopen voor euro´s. Coinmerce is een jonge Nederlandse crypto-onderneming met uitstekende koersen. Je kunt hier ook voordelig en gemakkelijk bitcoins verkopen voor euro’s en meteen laten storten op je bankrekening. Verder beschikt Coinmerce over een USDT-exchange. Je zou bitcoin kunnen verkopen voor USDT en deze naar je eigen crypto wallet kunnen laten overzetten. Tenslotte, beschikt Coinmerce over een OTC-desk voor grote orders. Voor meer informatie: Coinmerce Recensie.

Bitcoins verkopen kun je ook doen voor cadeaubonnen of vouchers die je kunt uitgeven bij bekende winkeliers en dienstverleners. Bovendien kun je over het bestede bedrag bonus of cashback in Bitcoin terugkrijgen gestort. Er zijn steeds meer nieuwe dienstverleners die je in de gaten kunt houden, waaronder Fold, Lolli en vooral Bitrefill.

Waar kan ik nog meer mijn bitcoins verkopen?

Finst is een nieuwe speler in Nederland met een zeer mooi handelsplatform. Hier kun je ook bitcoin op storten en verkopen voor een vast tarief van 0.15%. Voor meer informatie: Finst Review.

Daarnaast heb je ook Bitcoin Meester als een alternatief omdat je daar bitcoins kunt verkopen voor stablecoins zoals de dollar, euro en goud. Bovendien kun je over deze stablecoins bij de Bitcoin Meester een rentevergoeding krijgen.

Andere bekende partijen

BTC Direct is ook een goede Nederlandse partij waar je terecht komt om bitcoins te verkopen. Dit gemakkelijk te gebruiken makelaarsportaal is goed te vergelijken met die van Bitonic. Bitonic is een gevestigde naam in Nederland als het gaat om raadgeving en handel in Bitcoins. Het voordeel met Bitonic is dat ze direct jouw Bitcoins kopen. Wanneer jij de Bitcoins aan Bitonic verkoopt, zullen ze direct de uitbetaling reserveren en wordt de volgende werkdag al een betaalopdracht doorgegeven aan jouw bank. De verkoop procedure is zeer eenvoudig. Je verkrijgt van Bitonic een uniek bitcoinadres waar je de bitcoins op stort. Vervolgens wordt er in real-time aangeven wanneer de Bitcoins zijn aangekomen en de uitbetaling is verricht. Alles is zeer transparant. Bovendien, kun je om een urgente uitbetaling vragen wanneer je dringend je geld nodig hebt. In dat geval zal al na de eerste netwerkbevestiging een spoedopdracht tot uitbetaling worden uitgevoerd!

Voor het voorspoedig laten verlopen van de verkoop, is het belangrijk dat je de Bitcoins verstuurt vanaf je eigen Bitcoin wallet en niet van een App of een exchange. Daarnaast is het aanbevolen om een miners-fee van minimaal 0.001 Bitcoin te doneren om zodoende er voor te zorgen dat de Bitcoins zo snel mogelijk bij Bitonic aankomen. Wanneer je deze twee zaken in beschouwing neemt kan er een vertraging in de uitbetaling optreden. Voor het snel en effectief verkopen van jouw Bitcoins zijn deze tips aan te raden. Voor meer informatie: bezoek hier Bitonic!

Bitcoin verkopen over-de-counter – OTC Trading!

De meeste grote crypto exchanges beschikken over een OTC-desk waar je in 1 keer grote bedragen kunt omwisselen voor euro’s of andere crypto’s. Coinmerce en verder ook Kraken zijn de beste exchanges in Nederland met een OTC-desk voor BTC/EUR. Binance heeft de beste OTC-desk voor BTC/crypto met een minimum order van 20 BTC.

Het is ook mogelijk om jouw Bitcoins direct te verkopen aan iemand anders, van persoon-tot-persoon in de lokale valuta van wens. Het direct verkopen van jouw Bitcoins aan iemand anders kan zeer snel geschieden aangezien de koper in het zelfde land zit en misschien wel met de zelfde bank werkt. Niettemin, het kan ook een tijdje duren voordat iemand reageert. Niettemin, bij OTC Bitcoin trading zijn er vele verschillende lokale betalingsmethodes mogelijk. Op een P2P-marktplaats zoals LocalBitcoins kan een verkoper het hele verkoopproces automatiseren en afstemmen op het dynamische prijsbewakingssysteem van LocalBitcoins. Daarnaast zijn de belangen van de verkoper en koper goed beschermd doordat de betalingen geschieden door middel van een escrow account. Wanneer alle betalingen en overboekingen zijn gecontroleerd zullen de Bitcoins aan de koper worden vrijgegeven en het overgeboekte geld aan de verkoper. Voor het lokken van kopers zul je een advertentie moeten plaatsen. Daarnaast zul je ook een aparte LocalBitcoins wallet moeten aanmaken waar je de Bitcoins die je wilt verkopen in moet plaatsen.

Persoonlijk, zou ik nooit te veel Bitcoins in zo’n wallet plaatsen en LocalBitcoins alleen gebruiken voor kleinere bedragen. Ik heb namelijk nogal mijn reserves over de uiteindelijke veiligheid van mijn bitcoins en het is veel beter om direct vanuit je eigen beveiligde bitcoin wallet de Bitcoins direct te verkopen aan een vertrouwde exchange. Daarom dat ik ook BTCdirect al eerder besprak. Ik verkoop mijn Bitcoins snel en vertrouwd bij BTCdirect en laat het geld meteen storten op mijn bankrekening. Voor dit gemak, verdien ik wel minder als ik mijn bitcoins direct verkoop aan iemand anders bij LocalBitcoins. Een goed alternatief voor Local Bitcoins is Paxful.

Bitcoin verkopen voor altcoins?

Natuurlijk kun je ook jouw Bitcoins verkopen voor altcoins bij een uitgebreide cryptocurrency exchange. Dit gaat bij de meer gevestigde exchanges die zich hebben gespecialiseerd in het handelen van altcoins. Persoonlijk ben ik zeer onder de indruk van de dienstverlening van Bitvavo en Litebit in Nederland. Je kunt hier heel gemakkelijk verschillende altcoins kopen. Voor meer informatie: 

Bitcoins verkopen voor fysiek goud of zilver?

Je kunt natuurlijk de volatiliteit van de altcoin koersen mijden door je bitcoins te verkopen voor goud bij een goede Bitcoin Gold Exchange of een Bullion Dealer zoals Bullion Star of Holland Gold die bitcoin als een betalingsmiddel accepteert. Bij Bybit kun je ook goud kopen in de vorm van Paxos Gold.

Goud is de ultieme veilige haven voor je spaargeld. Bitcoin is digital gold en goud is en blijft gewoon wat het altijd is geweest: het echte geld voor koningen! Voor meer informatie: 

Bitcoin verkopen voor pure prijsspeculatie?

Wanneer je Bitcoins puur koopt en verkoopt om er mee te speculeren kun je dit ook doen door middel van CFD’s . Je speculeert dan makkelijker op prijsontwikkelingen met trading platforms voor CFD’s. Een bekend platvorm voor het eenvoudig speculeren met bitcoins is eToro!

Wanneer zal ik bitcoin verkopen?

Waarom zou ik wel of niet mijn bitcoins verkopen? Wanneer zal ik dit dan doen? Het is makkelijk om bitcoins te verkopen, maar alles gaat om de timing en de verkoopstrategie. Wanneer bij verlies in euro-termen in paniek verkoopt omdat je denkt dat je denkt dat de koers nooit meer zal stijgen, dan moet je goed bedenken dat je alleen verlies boekt zodra je hebt verkocht. Zolang je niet verkoopt, maak je geen verlies.

De bitcoin koers is zeer volatiel en de kleine markt in vergelijking met andere financiële markten is zeer gestuurd door emoties en vrij marktkrachten. Leer en lees zo veel mogelijk om Bitcoin en wanneer je gelooft in de technologische vooruitzichten en ontwikkeling, is er geen reden om met verlies te verkopen. Het is dan een lange termijn investering en geen speculatief virtueel object om zo snel mogelijk rijk mee te worden. Daarom, voordat je koopt en verkoopt is een bezinning altijd op zijn plaats.

Wanneer kun je dan het beste bitcoins verkopen?

Dit hangt af van je verkoopstrategie en belangrijke indicatoren. Op basis van een Dollar Cost Averaging inkoopstrategie kun je ook bepaalde verkoopmomenten bepalen op koersdoelstellingen. Deze kunnen bepaald worden op basis van onder meer de Bitcoin halving cyclus, PlanB’s Bitcoin stock-to-flow model in combinatie met de Mayer Multiple Indicator om te zien wanneer de Bitcoin markt oververhit is. Voor meer informatie:

Leer hier alles over Bitcoin:

Niet meer actueel – Bitcoin verkopen bij Clevercoin in Eindhoven.

Bitcoins verkopen voor euros was mogelijk bij Clevercoin. Dit was een uitstekende Nederlandse bitcoinbeurs waar je de meeste euros voor je bitcoins zonder extra kosten. Verkopen bitcoin is kinderspel. Vandaag nog op je bankrekening? Jouw CleverCoin rekening is direct gekoppeld aan jouw bankrekening in Nederland. Het geld wordt supersnel zonder kosten naar jouw bankrekening overgeboekt en de trading fees zijn super laag. Vele andere bitcoinbeurzen vragen een hogere fee bij de verkoop van bitcoins. Dit is niet het geval bij CleverCoin. Clevercoin is zeer betrouwbaar met de beste prijzen. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat ik veel geld hebt bespaard door Clevercoin te gebruiken voor kopen en verkopen van mijn bitcoins. Voor meer informatie: CleverCoin Review.

 Gerelateerde artikels:

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min