De Exodus wallet review

Feb 15, 2024
Aanbieding: 


De Exodus wallet is makkelijk, snel en veilig te gebruiken. Lees hier onze nieuwe Exodus wallet review van 2024!

Introductie tot de Exodus wallet

De crypto wallet van Exodus draait alweer sinds 2015 mee en wij gebruiken de wallet met veel plezier sinds 2017. De Exodus wallet is een “non-custodial” wallet en jij beheert jouw tegoeden middels een “12-word secret recovery phrase”. Zodra je de desktop- of mobiele app van Exodus download en installeert, wordt deze aan jou verschaft. Bewaar deze dus goed, want bij verlies van deze phrase raak je dan dus ook de toegang tot jouw tegoeden kwijt. Bij veilige opslag van de phrase, maar bij verlies van jouw telefoon bijvoorbeeld, kun je de wallet gewoon herstellen middels de phrase. Naast onze Exodus wallet review hebben we ook andere crypto wallets recent bestudeerd, waaronder de Zengo– en Bitkey wallet. En bij deze wallets is dit beveiligingsproces weer anders ingeregeld.

Zoals gezegd is de wallet van Exodus makkelijk te gebruiken in de vorm van een mobiele- of desktop app. Installeren duurt een paar minuten, zorg wel dat je de secret phrase ergens veilig (offline) opslaat. De desktop app is makkelijk via de website te downloaden en is beschikbaar op Windows, Linux en Mac. De mobiele app is te vinden in de App Store en op Google Play, waar Exodus een 4.6 en 4.5 scoort! En op Trustpilot scoort Exodus ook een dikke 4 (uit 5)!

Multichain en een breed assortiment aan cryptocurrencies!

De crypto wallet van Exodus ondersteunt ± 300 verschillende cryptocurrencies en het verzenden van deze cryptocurrencies is mogelijk middels 50 verschillende netwerken/ blockchains. Een aantal bekende voorbeelden hiervan zijn: Bitcoin, Bitcoin Lightning, Ethereum, Cardano, Polygon, Solana & meer en dit maakt de wallet van Exodus dus een “multichain” wallet.

Om cryptocurrencies op te slaan op jouw exodus wallet selecteer je desbetreffende crypto en krijg je direct een ontvangstadres, that’s it! En zodra jij jouw cryptocurrencies hebt ontvangen zie je deze netjes in het ‘portfolio’ overzicht verschijnen.

Features van de Exodus wallet

Met de Exodus wallet is het niet alleen mogelijk om crypto te ontvangen, te hodlen en te verzenden, nee er is veel meer mogelijk. In de Exodus wallet zelf heb je de volgende features:

  • Staking, ruim 12 tokens (Ethereum, Solana, Cardano & meer) zijn te staken. De APY’s variëren van 1%-17%
  • SWAP, in de wallet van Exodus kun je crypto tegen crypto swappen. Zodra je in de app zit klik je op swap en zie je tegen welke crypto je kunt swappen
  • Buy/ Sell (fiat on/off ramp), je kunt in de app van Exodus ook direct crypto kopen/verkopen via creditcard, Apple Pay, Google Pay (deze transacties gaan via Moonpay)
  • Exodus apps, in de wallet zelf zijn ook de volgende apps te installeren: “Exodus Shares”, hiermee kun je meedoen aan de IPO van Exodus tijdens de beursgang! NFTs, jouw NFTs (via Solana of Ethereum bijvoorbeeld) zijn in te zien in de Exodus wallet en ook heeft Exodus zelf een NFT collectie. En tot slot heeft Exodus ook een eigen Web3 wallet waarmee je toegang hebt tot dapps, DeFi, NFTs en meer! De Web3 wallet van Exodus is als Chrome- en Brave Browser extensie te gebruiken.

Verder ondersteunt Exodus het bitcoin Lightning Network van Bitcoin met behulp van Wallet of Satoshi. Met Exodus kun je nu ook Bitcoin ontvangen en verzenden over het Lightning Network. Een dikke plus!

Belangrijk om te vermelden is dat Exodus geen kosten in rekening brengt voor beheer. Uiteraard worden er wel blockchain transactiekosten in rekening gebracht, deze kosten worden per transactie aangegeven. Hieronder in de video krijg je een mooi overzicht van de features en wat je mag verwachten van deze crypto wallet:

Trezor wallet vs de Exodus wallet

Zoals we weten is Exodus een software wallet, en Trezor een hardware wallet. Wat hebben de twee in gemeen? Nou, een hele coole samenwerking: Trezor is namelijk direct te verbinden met jouw Exodus wallet. Dit doe je door een zogenaamde “Trezor Bridge” te downloaden via de website van Exodus en vervolgens ‘pair’ je jouw Trezor wallet met Exodus. Dit heeft een aantal voordelen, waaronder een exchange functie waarbij jouw Trezor tegoeden direct te verhandelen zijn in de Exodus wallet. Daarnaast neemt de beveiliging van jouw Exodus de Trezor ‘normen’ aan, en die zijn van de hoogste standaard.

Nadeel van de Exodus wallet

De Exodus wallet is niet echt geschikt voor het goedkoop verhandelen (swap & exchange) van de crypto´s die je er beheert. Het is wel makkelijk, maar duur. Het beste is om een veilige en gereguleerde exchange te gebruiken in samenspraak met je Exodus wallet. Bitvavo, als de meest liquide euro-crypto exchange van de wereld heeft onze voorkeur.

Exodus wallet review, de conclusie en ervaringen

Exodus is een super fijne, betrouwbare en vooral zeer ervaren crypto wallet. De wallet ondersteunt vele cryptocurrencies en stablecoins. Exodus is beschikbaar via verschillende blockchains en in de wallet zelf zijn er ook genoeg apps (Web3 wallet, NFTs) en diensten (staking, swaps en meer) beschikbaar. Dit maakt Exodus zodoende een zeer compleet ‘platform’. Exodus ondersteunt ook het Lightning Network van Bitcoin en kan extra worden beveiligd door Exodus samen met een Trezor 3 wallet te gebruiken.

Tot slot zijn onze ervaringen zeer positief en hebben wij tot op heden probleemloos gewerkt met de Exodus wallet. We kunnen concluderen dat het een veilige en zeer functionele wallet is. Volgens Investopedia is de Exodus de beste crypto wallet voor beginners. Voor meer informatie: bezoek Exodus.

Tip: de herstelzin (backup van de wallet) zou je netjes veilig kunnen vastleggen op de de CryptoTag.

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min