arwen

Coinmerce Review – wat zijn de voor- en nadelen van het Coinmerce cryptoplatform

Mar 13, 2024
Aanbieding: 

Hier volgt onze Coinmerce Review van 2024. Samenvatting: we volgen de ontwikkeling van Coinmerce sinds haar oprichting. Sinds 2017 werkt het team van Coinmerce aan een gebruiksvriendelijk en goedkoop cryptoplatform met vele handige features waaronder staking en earning. Anno 2024 bestaat Coinmerce uit twee verschillende omgevingen, een gebruiksvriendelijk en goedkoop makelaarsplatform (Coinmerce Lite) en een USDT crypto exchange platform (Coinmerce Exchange). Coinmerce heeft een ruim aanbod, een goede track record, een DNB-registratie en veilig platform gebaseerd op de technologie van Fireblocks. Het makelaarsplatform werkt prima, aan het nieuwe exchange platform kleven nog wat nadelen. Onze eindconclusie is dat Coinmerce een prima cryptoplatform is om te evalueren. Vooral als je op zoek bent naar een crypto OTC-dienst voor het in grote bedragen inkopen en verkopen van o.a. bitcoin. Een goed alternatief voor de Coinmerce exchange is Bitvavo. De professionele handelaar die zoekt naar hefbomen en termijncontracten kan het beste ByBit eens evalueren. De meeste bitcoin beleggers hebben voldoende aan een Coinmerce rekening en kunnen de aangekochte bitcoin gemakkelijk opnemen naar de eigen bitcoin of crypto wallet.

Coinmerce – een introductie

coinmerce exchange

Cryptocurrency voor iedereen, zo luidt het motto van Coinmerce. Met hun handelsplatform met chat functionaliteit voor zowel de desktop, een iOS app en Android app, willen ze het investeren en handelen in coins toegankelijk maken voor iedereen. Momenteel hebben ze een van de ruimste aanbod van munten (300+) in Nederland. Coinmerce beoogt om de nieuwe leider in Nederland te worden qua aanbod en gebruiksgemak. Gebruiksgemak is inderdaad een zeer sterk punt bij Coinmerce. Coinmerce beschikt over crypto earning en staking opties voor het passief verdienen van rente over je crypto assets. Verder behoort Coinmerce tot de goedkoopste crypto brokers in Nederland. Hieronder kun je een mooie introductievideo over Coinmerce bekijken en krijg je een indruk van wat je kunt verwachten:

Een concreet voorbeeld van het gebruiksgemak is dat een klant bij Coinmerce altijd kan kiezen om bijvoorbeeld de aangekochte bitcoins direct te laten bijschrijven op de Coinmerce wallet van jouw Coinmerce account of naar een externe Bitcoin wallet in eigen beheer. Dit is uiteindelijk aanbevolen voor beleggers die veel geld investeren in Bitcoin en niet actief gaan handelen op Coinmerce. Deze flexibiliteit is bij Coinmerce in het platform ingebouwd.

coinmerce review

Wat ook een belangrijke toevoeging is binnen het Coinmerce handelsplatform zijn de Stop-Loss & Limit orders. Middels Stop-Loss & Limit orders heb je de mogelijkheid slim in te spelen op koers bewegingen. Wat is het voordeel hiervan? Hiermee kan je je verlies beperken en sneller winst behalen.

Is Coinmerce betrouwbaar en veilig?

beste bank crypto investeringsrapport

Dit is een wezenlijke vraag die elke klant zich moet stellen voordat er veel geld wordt gestort naar een crypto exchange. Coinmerce is afgelopen maand geaudit door AuditConnect, dit bedrijf heeft de veiligheid van Coinmerce onderzocht en is daarbij veilig bevonden. AuditConnect is een expert op het gebied van IT-audits, Privacy en Informatiebeveiliging. Vanuit die specialisaties hebben ze Coinmerce geadviseerd en getoetst. Deze investering die Coinmerce vrijwillig heeft ondernomen om de veiligheid en kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen geeft aan dat we te maken hebben met een zeer serieuze onderneming met een lange termijn visie voor de Nederlandse cryptomarkt. Verdere details over hoe precies de veiligheid wordt gewaarborgd worden niet gedeeld vanwege inderdaad veiligheidsoverwegingen. Coinmerce verzekert ons dat ze dagelijks met hele team bezig zijn de veiligheid van het platform optimaal te houden. Het cryptoplatfom is gebaseerd op de technologie van Fireblocks.

Verder het gegeven dat ze op eigen initiatief een onafhankelijke audit hebben laten uitvoeren geeft vertrouwen in het platform en de intenties van de leidinggevenden van Coinmerce.

Coinmerce staat verder onder Nederlands toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en heeft hier een officiële registratie verkregen. Nederlanders kunnen hierdoor er zeker van zijn dat ze gebruik maken van een betrouwbare en gereguleerde cryptodienst. Voor meer informatie: Coinmerce

Voor meer informatie: Coinmerce

Coinmerce Review – de Staking & Earn opties

Een Coinmerce account maakt crypto staking makkelijk. Het kopen en staken van een coin was voorheen een ingewikkeld proces dat wallets voor elke coin vergde en veel moeite kostte. Nu kun je simpel staken met een druk op de knop. Je coins blijven op Coinmerce, en zo ook je verdiensten. Schakel staking in voor de geselecteerde cryptocurrencies en begin met het ontvangen van wekelijkse beloningen rechtstreeks in je Coinmerce account.

Ieder Coinmerce account kan ook de EARN optie aanzetten. Zodra je Earn aanzet begin je automatisch rente te verdienen over alle crypto holdings je aanhoudt. Deze EARN optie is meer risicovol aangezien je in feite je holding uitleent aan Coinmerce, terwijl de rentetarieven laag zijn. Bijvoorbeeld de jaarlijkse rentevergoeding over je bitcoin vermogen bij Coinmerce is 0.23%. Deze vergoeding is het risico niet waard. Voor meer informatie: Coinmerce.

Coinmerce – OTC crypto kopen!

De Over-the-Counter handel in bitcoin is mogelijk bij Coinmerce. Dit biedt een meer persoonlijke en discrete mogelijkheid aan voor de grote belegger om bitcoin buiten de markt om in grote bedragen te kopen of te verkopen. Coinmerce faciliteert dit proces. Het is een belangrijk pluspunt. Een belegger die zoekt naar een OTC-desk voor het verhandelen van crypto, is bij Coinmerce aan het juiste adres. Voor meer info: bezoek Coinmerce.

Coinmerce Review – de kosten?

Nu komen we bij de interessante feiten. Wie de afgelopen maanden verschillende vergelijkingswebsites in de gaten heeft gehouden kon zien dat Coinmerce erg scherpe prijzen aanbiedt. Oprichter Nick Smits van Oyen geeft aan dat we de adoptie en de handel in crypto’s moeten stimuleren, niet remmen door torenhoge fees. Dit is de juiste mentaliteit en als het gaat om kosten is er nog genoeg onduidelijkheid bij vooral de buitenlandse exchanges. Dit is gelukkig niet het geval bij Coinmerce.

De fee op het Coinmerce Lite platform is afhankelijk van; de grootte van transactie, het handelsvolume en de transactiekosten. In principe liggen de servicekosten tussen de 0,45% en 1,5%, afhankelijk van bovenstaande factoren. Coinmerce is zeer voordelig in vergelijking met de concurrentie. Afgelopen jaren is Coinmerce in vergelijking met de concurrentie de goedkoopste crypto makelaar in Nederland geweest. Niettemin de vraag is in hoeverre dat afdoende zal zijn in de concurrentiestrijd met vooral de Bitvavo exchange en de Finst handelsapp. Het is dan ook niet vreemd dat Coimerce in 2023 een exchange heeft gelanceerd

Coinmerce Review- de Coinmerce exchange

Sinds juni 2023 beschikt Coinmerce over een exchange. Het Coinmerce platform bestaat in feite uit twee verschillende omgevingen: Coinmerce Lite en Coinmerce Exchange. Coinmerce Lite biedt toegang tot de hierboven beschreven voordelige en vertrouwde makelaarsdienst (brokerage) van Coinmerce. De Coinmerce exchange biedt toegang tot een nieuwe handelsomgeving met een live grafieken en eigen orderboeken.

Het probleem met de Coinmerce exchange is dat je hier (nog) alleen crypto kunt verhandelen met USDT. Het is als het ware een typische digitale exchange zonder EUR liquiditeit. Je zult eerst USDT moeten kopen voor de Coinmerce Euro Credits op het Coinmerce Lite platform. Wanneer je euro´s van je bankrekening overmaakt op je Coinmerce Lite rekening, krijg je hiervoor Coinmerce Credits voor terug die je kunt gebruiken voor de aanschaf van digitale activa. Het feit dat je deze niet direct voordelig kunt inzetten op de Coinmerce exchange is een drempel. Bovendien, maakt het gebruik van deze exchange wat duurder en omslachtiger.

Verder is het een nieuwe exchange, met nog maar weinig liquiditeit en nog niet alle features. Zo kunner er nog alleen market orders worden geplaatst. Limit orders zullen op een later tijdstip worden toegevoegd. Dus, op het moment van schrijven, is de Coinmerce exchange veel belovend, maar nog niet belangrijk genoeg om te concurreren met vooral Bitvavo. Voor meer informatie: Bitavo vs Coinmerce – welk platform is beter?

Wat zijn de betaalmogelijkheden bij Coinmerce?

Bij Coinmerce kan er betaald worden middels iDeal, Sofort, Sepa en Coinmerce Credits. Coinmerce Credits zijn ontwikkeld voor de actieve traders, met deze credits kan er ontzettend snel in en uit worden gestapt. Inderdaad, crypto trading fanaten hebben een aanleiding om Coinmerce eens goed te evalueren vooral ook omdat de trading fees laag worden gehouden.

Hoe zit het met de klantenservice?

Coinmerce beschikt over de de beste klantenservice in Nederland.
○ Klanten kunnen 24/7 een mail sturen, verder is de klantenondersteuning va Facebook en Instagram beschikbaar
○ De telefoon is op werkdagen bereikbaar van 09:00 – 17:00.
○ En de chat is elke werkdag beschikbaar van 09:00 – 22:00 en in de
weekenden van 09:00 tot 17:30.
● Als enige aanbieder in Nederland is Coinmerce bereikbaar via Telefoon
● Adres: Beechavenue 140, 1119 PR Schiphol-Rijk

Hoe werkt de verificatie bij Coinmerce?

Onderstaande video geeft uitleg over hoe je de Coinmerce handelsrekening kunt verifiëren. 

Coinmerce & Binance?

Coinmerce heeft in 2023 een samenwerking met Binance verwezenlijkt voor het migreren van Nederlandse Binance klanten naar een Coinmerce rekening.

Nederlandse Binance klanten konden ervoor kiezen hun digitale assets gratis en eenvoudig over te zetten naar Coinmerce. De doorverwijzing van Binance klanten naar Coinmerce zorgde ervoor dat Binance klanten veilig en eenvoudig cryptovaluta kunnen blijven verhandelen. Gebruikers waren geïnformeerd en werden volledig ondersteund tijdens het overstapproces. Het verwelkomen van de nieuwe klanten past binnen de groeistrategie van Coinmerce om het grootste cryptoplatform van Europa te worden. Dit was een mooi succesverhaal voor Coinmerce aangezien ze waarschijnlijk duizenden klanten op deze wijze hebben bijgekregen. De vraag is natuurlijk of Binance en Coinmerce andere plannen smeden. Wellicht zal Binance met behulp van Coinmerce de Nederlandse markt later weer opnieuw betreden? Zullen deze twee exchanges een nieuwe tactische samenwerking op touw zetten? Net zoals ByBit een tactische samenwerking heeft opgezet met de Nederlandse makelaar Satos B.V. om Nederlandse klanten te kunnen aantrekken zonder dat de DNB hierover mommert. Voor meer informatie: Bybit review.

Coinmerce Review – de DNB registratie

Coinmerce B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB ziet toe op de naleving door Coinmerce B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Coinmerce B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder toezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht is op financiële vereisten of bedrijfsrisico’s en dat er geen specifieke financiële consumentenbescherming is.

Wat zijn de nadelen van het Coinmerce platform?

Coinmerce is een mooi cryptoplatform met een makelaarsportaal en een eigen exchange. Echter, Coinmerce is niet echt geschikt voor de professionele trader die o.a. zoekt naar diepe orderboeken, termijncontracten, hefbomen, en margin trading opties. De Coinmerce spot exchange is alleen interessant voor handelaren die crypto voor USDT willen verhandelen. Euro´s moeten dan eerst worden omgezet naar Coinmerce Credits waarvoor USDT kan worden aangeschaft. Dit is een drempel die de exchange wat minder gebruiksvriendelijk maakt. Dus, wil je in Bitcoin Futures willen handelen, dan ben je bij Coinmerce niet op de juiste plek.

Is er een alternatief voor Coinmerce?

Voor de Nederlanders die zoeken naar een gemakkelijk te gebruiken handelsplatform met een groot aanbod van cryptovaluta en lage commissies, is de Bitvavo Exchange het beste alternatief voor Coinmerce. Ben je op zoek naar termijncontracten, hefbomen e.d. kun je het beste onze ByBit Review eens doorlezen.

Coinmerce Review – Conclusie

coinmerce exchange review

Coinmerce Lite is een veilig en gebruiksvriendelijk cryptoplatform met een te eenvoudig te gebruiken handelsapp, met lage kosten, met een enorm aanbod en met 24/7 klantenondersteuning. Coinmerce is op eigen initiatief geaudit en beschikt over een DNB registratie.

De Coinmerce exchange is een belangrijk en jong initiatief om de concurrentie te kunnen aangaan met spelers zoals Bitvavo en Finst. Op dit moment is de Coinmerce Exchange nog te klein en te beperkt voor vooral een professionele handelaar. Een professionele handelaar die wil handelen met een hefboom of termijncontracten kan het beste de ByByit exchange eens evalueren. Een doorsnee handelaar die niet zoekt naar al deze toeters en bellen zal voldoende hebben aan de handelsopties van deze broker.

Verder de Coinmerce staking en earn opties bieden meerwaarde. Coinmerce heeft een goede track record, is gebouwd op de beproefde Fireblocks technologie en we kunnen daarom onze lezers aanraden om Coinmerce Lite (de makelaarsdienst) eens uit te proberen.

Waar is Coinmerce gevestigd?

Coinmerce is een Nederlandse onderneming gevestigd in Amstelveen:

Coinmerce B.V.
Beechavenue 140
1119 PR Schiphol-Rijk
The Netherlands
KVK: 70036969

Voor meer informatie: bezoek Coinmerce

Deze Coinmerce review is op 13 maart 2024 bijgewerkt. Originele publicatiedatum is 5 september 2018. We houden Coinmerce al jaren in de gaten en verversen deze review een aantal keer per jaar.

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min