Hoe en waar kan ik de XRP van Ripple kopen? Waarom zou ik XRP kopen?

Aug 27, 2023
Aanbieding: 

Wil je XRP van Ripple kopen of XRP futures verhandelen? Samenvatting: opgelet bij het kopen van de XRP cryptomunt. XRP kopen is een risicovolle belegging en het handelen in XRP op de spot of de futures markten is zeer risicovol. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin. Wees voorzichtig met het speculeren in meer risicovolle fintech en crypto projecten. Maak verder gebruik van een betrouwbare handelsbeurs met een vestiging in Nederland; de Bitvavo Exchange in Amsterdam. De XRP tokens van Ripple kopen zul je hier veilig en zeer gemakkelijk met o.a. een iDEAL-betaling (EUR/XRP) voor elkaar krijgen. Professionele daghandelaren die zoeken naar meer handelsopties (XRP-Futures, hefbomen, etc.) en een diepe liquide orderboek (USDT/XRP), kunnen het beste bij ByBit of alternatief KuCoin terecht. De XRPUSDT perpetual contract op ByBit is bijzonder populair. Voor dagelijkse XRP marktanalyses met handels-signalen en patronen met grafieken kan het altFINS platform worden ingezet.

ripple kopen

Even opgelet! Het Amerikaanse bedrijf achter de uitgave en distributie van XRP is Ripple Labs. Ripple Labs is door de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, aangeklaagd geworden voor het ongereguleerd uitgeven van effecten.

Update 13.07.2023: Ripple Labs heeft de rechtszaak in de districtsrechtbank van de Verenigde Staten in het zuidelijke district van New York gewonnen. De rechter heeft in het voordeel van het Ripple Labs geoordeeld. Dit is een grote domper voor de SEC. Het zal nu heel moeilijk worden om cryptobedrijven, ontwikkelaars en uitgevers verder aan te klagen voor het uitgeven van ongeregistreerde effecten. De rechtszaak is nog niet geheel afgerond. De SEC heeft de rechterlijke uitspraak aangevochten. Het is nog onzeker hoe het uiteindelijk zal aflopen. Daarom begin eerst met een goed begrip van Bitcoin voordat je XRP gaat kopen. Niettemin, deze rechterlijke uitspraak is belangrijk. XRP werd in juli 2023 weer door Amerikaanse exchanges weer genoteerd. Dit was zichtbaar in de XRP koers en is verder goed voor de verdere XRP koersvooruitzichten.

Waarom kopen beleggers de XRP tokens van Ripple?

Ripple kopen

Meer en meer beleggers kopen Ripple of beter gezegd de interne cryptovaluta van Ripple, de XRP. De XRP wordt steeds meer door beleggers gekocht aangezien steeds meer banken en financiële instellingen gebruik (kunnen gaan) maken van de Ripple software en het globaal gedistribueerde betalingsnetwerk van Ripple (RippleNet). Banken kunnen zeer veel transactieverwerkingskosten besparen, grensoverschrijdende betalingen optimaliseren en de concurrentiekracht te vergroten door gebruik te maken van Ripple’s blockchain en cryptocurrency technologie. RippleNet concurreert met het verouderde en controversiële SWIFT-netwerk. Ripple kan mogelijkerwijs een belangrijke rol gaan spelen bij het moderniseren van het internationale betalingsverkeer. Ripple heeft verder belangrijke samenwerkingen en relaties opgebouwd met banken en financiële instellingen over de hele wereld.

Vandaar, vele beleggers hebben een zeer positieve toekomst verwachting voor het bedrijf Ripple en kopen daarom de XRP cryptomunt als een speculatieve belegging. Echter, er zijn risico’s verbonden met het kopen van XRP als een speculatieve belegging. Ripple is een fintech bedrijf en XRP is vanuit een monetair perspectief niet te vergelijken met de waardepropositie van Bitcoin.

XRP van Ripple kopen? – de problemen!

Een van de problemen Ripple nu mee te maken heeft is dat de Amerikaanse toezichthouder XRP beschouwt als een niet-geregistreerd effect (security). Ripple voldoet niet aan de regelgeving op de uitgave van effecten. Ripple wordt volgens Wall Street Journal er nu van verdacht XRP illegaal te verkopen. Wat de zaak verder ingewikkelder maakt is dat Ripple meer dan de helft van het totale aanbod aan XRP zelf in handen heeft. Bitcoin kopen is vanuit dit oogpunt veel veiliger dan te beleggen in XRP van Ripple.

Waar XRP kopen voor de beste actuele koers?

Hieronder kun je de actuele koers en koersontwikkeling van XRP zien en XRP kopen.

 • Waarom zou ik XRP kopen bij Bitvavo? Bitvavo is de beste Nederlandse handelsbeurs waar XRP prima kan worden verhandelt voor een super lage maximale handelscommissie van 0.25%. Verder biedt Bitvavo de beste garanties en een super veilig platform. Voor meer informatie: Bitvavo Review.

Echter er zijn andere goede Nederlandse alternatieven Finst en Blox bieden een mooie handelsapp aan voor het verhandelen van XRP.

 • Waarom zou ik XRP kopen bij Finst?  Finst heeft realtime portfolio analyse zo eenvoudig gemaakt als kan vanuit de smartphone. Beleg verder met een vast tarief van 0,15% per transactie. Voor meer infomatie: Finst Review.
 • Waarom zou ik XRP kopen bij Blox? Blox is een makelaarsplatform voor de smartphone en biedt een unieke custodial opslagdienst voor XRP aan. Dit wil zeggen dat de aangekochte XRP niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in XRP vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: Blox Review.

Deze Nederlandse diensten zullen de meeste Nederlanders wel bevallen. Ze bieden voor iedere gebruiker bepaalde voor- en nadelen.

Wil je goedkoop XRP kopen en daytraden?

Vele crypto beleggers willen ook actief Ripple kunnen verhandelen. Wil je goedkoop Ripple kopen en actief verhandelen op een professioneel handelsplatform met grote volumes? Dan raad ik je aan om de volgende professionele trading platforms met elkaar te vergelijken:

 1. Bitvavo
 2. KuCoin – zeer liquide XRP spotmarkt
 3. ByBitzeer liquide XRP futures markt
 4. Binance – niet meer toegankelijk voor Nederlanders
 5. Bitfinex
 6. Huobi
 7. Kraken

Verder zou je een handelsrekening bij een of meerdere van deze partijen kunnen complimenteren met een crypto analytics en trading account bij altFINS voor het verkrijgen van o.a. real-time marktdata en technische analyses, signalen etc. over XRP-markt. Voor meer informatie: Wat is het beste crypto handelsplatform?

Wil je Ripple kopen in de vorm van XRP Futures?

Ten slotte, zijn er ook termijncontracten in de vorm van XRP Futures contracten beschikbaar die vooral de meer veel eisende trader zal bekoren. ByBit, KuCoin, Bitget. Binance, Deribit, Kraken en Bitfinex beschikken over XRP future contracts.

 • ByBit heeft een XRPUSDT perpetual contract genoteerd die zeer populair is met een gemiddeld dagelijks handelsvolume van over $130 miljoen (AUG 2023).
 • KuCoin heeft een XRPUSDTM perpetual contract genoteerd met een gemiddeld dagelijks handelsvolume van over $48 miljoen (AUG 2023).
 • Bitget heeft een XRPUSDT_UMCBL perpetual contract genoteerd met een gemiddeld dagelijks handelsvolume van over $60 miljoen (AUG 2023).

De andere internationale exchanges (Bitfinex, Kraken, Deribit) hebben kleinere XRP futures handelsvolumes. Binance heeft de grootste handelsvolume in XRP futures, maar het handelsplatform is niet meer beschikbaar voor Nederlandse traders.

XRP Lending & XRP Borrowing

Wil je rente verdienen via lending of een lening krijgen via borrowing met XRP als onderpand? Dit is prima voor elkaar te krijgen op het NEXO finance platform. Het is een complete gereguleerde kredietmarktplaats voor XRP en werkt in feite als een financiële instelling voor Ripple. Voor meer informatie: Nexo Finance. KuCoin heeft ook een gelijkaardige dienst opgezet.

Ripple XRP Debit Card

Wil je Ripple kopen en ook kunnen uitgeven in de winkel met een betaalkaart?
Inderdaad, je kunt Ripple kopen en ook weer makkelijk uitgeven door deze om te zetten op een betaalkaart als euro’s. ByBit, Nexo en Bitpanda bieden XRP debit cards aan.  

Wil je XRP Ripple kopen met Bitcoin en ander cryptogeld?

Beschik je al over Bitcoin of Litecoin? Inderdaad, je kunt Ripple ook zeer voordelig kopen met bitcoins bij Changelly. Je zult eerst een Ripple Wallet moeten selecteren. Je kunt de aangekochte XRP dan direct sturen naar je Ripple Wallet, zoals de GateHub sturen. Ten slotte, is het ook aan te bevelen om ze uiteindelijk veilig te vergrendelen op een hardware wallet.

Indirect XRP kopen voor pure prijsspeculatie?

Wil je met Ripple kunnen speculeren zonder poespas met wallets en beurzen? Wil je niet zelf over Ripple’s beschikken en zorgen maken over de opslag en veiligheid van deze crypto-assets? In dat geval, kun je ook Ripple-CFD’s kopen bij een traditionele makelaar in CFD’s zoals eToro. Je speculeert dan met de prijs volatiliteit van Ripple zonder de crypto’s zelf in beheer te hebben. Je speculeert dan met de prijs volatiliteit zonder de crypto’s zelf in beheer te hebben. Dit is uitermate risicovol en niet aan te raden om te doen.

Ripple kopen (XRP) op basis van kennis!

Vergeet niet om je te verdiepen in Ripple en meer te leren over het project. Waarschuwing: het kopen van XRP (Ripple tokens) is een risicovolle belegging. We hebben een aantal kritische artikels geschreven over Ripple:

Waar kan ik XRP het beste opslaan?

Beschik je nog niet over een Ripple wallet? Lees dan eerst het volgende artikel: beste selectie van Ripple wallets. Het beste is om XRP op de Trezor hardware wallet te beheren.

Ripple (XRP) kopen – conclusie

ripple kopen bij Satos in Nederland

Het kopen van XRP (Ripple tokens) is een risicovolle belegging in een innovatief fintech project. De XRP tokens zijn in principe niet-gereguleerde effecten volgens de Amerikaanse SEC. Hierover is een rechtszaak lopende die nog niet geheel is afgerond. Doe eerst je eigen onderzoek en begin altijd met een goed begrip van Bitcoin alvorens te speculeren met tokens en andere crypto fintech projecten.

Het is voor Nederlanders eenvoudig de XRP van Ripple te kopen met iDEAL in Nederland op het handelsplatform van Bitvavo. Je kunt de aangekochte XRP hier ook nog eens hier veilig en gemakkelijk laten opslaan of opnemen naar je eigen crypto hardware wallet.

KuCoin, ByBit en Binance bieden de beste handelsopties en volumes aan voor de professionele daghandelaar. Je kunt hier verder ook handelen in XRP termijncontracten. Voor de actieve daghandelaar is wellicht altFINS een mooi crypto analytics platform om te gebruiken voor het verkrijgen van actuele AI-driven technische analyses over de stand an de XRP-markt. Voor andere opties:

Lees verder

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 25, 2023
2,5 min

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan. Deutsche Bank.. je hebt de naam vast weleens voorbij zien komen. Deutsche Bank is een van de grootste financiële instellingen ter wereld met bijna 70.000 werknemers en bestaat al sinds 1870. Het hoofdkantoor zit in Frankfurt en de bank beheert maar liefst €860,- miljard aan activa! […]

Sep 15, 2023
2,5 min

FASB: nieuwe boekhoudregels voor bitcoin en crypto

Belangrijk nieuws uit de Verenigde Staten. FASB voert nieuwe regels en richtlijnen in voor het boekhouden van digitale activa zoals bitcoin en ethereum. Bedrijven met een vermogen in digitale activa zoals bitcoin, krijgen een langverwachte wijziging in de regelgeving over het waarderen en boekhouden van bitcoin op de balans. Boekhoudregels voor bitcoin en digitale activa […]

Sep 8, 2023
2 min