zengo

Zengo Seedless Wallet Review

Feb 11, 2024
Aanbieding: 

De Zengo Wallet review van 2024 over een succesvolle seedless crypto wallet. Door aanhoudende hacks stijgt de vraag naar veilige wallets, lees hier onze nieuwe Zengo wallet review.

Introductie tot wallet hacks

Met het jaar 2023 in de achteruitkijkspiegel kunnen we terugblikken op een succesvol, enerverend maar ook bizar jaar, zoals eigenlijk wel elk jaar in crypto. En voor wat betreft het aantal hacks in 2023, is het ook een ‘duur’ jaar geweest: er is namelijk voor ruim $1.7 miljard aan crypto gestolen. Het gestolen bedrag is wel afgenomen in vergelijking met het jaar ervoor, maar toch is het bedrag veel te hoog. Daarnaast is het aantal ‘individuele’ hacks overigens wel toegenomen in vergelijking met 2022.

En ook gister (31 januari) was daarop geen uitzondering: bij mede-oprichter, en huidig chairman, van Ripple (XRP) Chris Larsen is er voor ruim $112.5 miljoen aan XRP gestolen. De hack heeft plaatsgevonden in de persoonlijke Ripple (XRP) accounts van de Ripple chairman en de opsporingsdiensten zijn direct geïnformeerd. De vraag is uiteraard of de tegoeden weer netjes bij de originele eigenaar terecht zullen komen.. vrijwel direct na de hack zijn de XRP tokens verstuurd door de hackers naar exchanges als Binance, Gate, MEXC, Kraken en meer.

Voor nu kunnen we enkel concluderen dat het gebruik van de juiste en veilige wallets hard nodig is. De Zengo software wallet is hier een goed voorbeeld van: met meer dan 1.000.000 gebruikers, hoge scores op de App Store, Google Play, Trustpilot, en 0 hacks mogen we concluderen dat de Zengo wallet iets goed doet. Lees hier onze uitgebreide Zengo wallet review.

De Zengo wallet is een MPC seedless wallet

De Zengo wallet maakt gebruik van verschillende manieren om de tegoeden van haar gebruikers te beschermen, echter is de zogenaamde bekende “seed phrase” daar niet één van. De Zengo wallet is een software wallet en beschermt de tegoeden van haar klanten op de volgende manieren:

  • De wallet is MPC (multi-party computation) beveiligd, wat betekent dat de wallets meerlaags beveiligd zijn via verschillende systemen en hierdoor is een seed phrase overbodig. Fireblocks, een gerenommeerd crypto settlement platform waar vele crypto exchanges gebruik van maken, is ook gebaseerd op MPC-technologie.
  • Veilig herstel van de wallet is altijd mogelijk via het 3FA systeem van Zengo. Herstel kan middels dit systeem via email, biometrisch met een FaceID en via een cloud-herstelbestand van Zengo. Hieronder in de video kun je zien hoe makkelijk het is om een Zengo wallet te genereren en te herstellen:
  • Legacy Transfer, middels dit systeem kunnen jouw tegoeden automatisch (na een ingestelde periode van inactiviteit bijvoorbeeld) worden verzonden naar een wallet van iemand die jij vertrouwt (familie, vrienden etc.).
  • Theft Protection, bij transacties boven een bepaalde waarde wordt er naar je ‘biometrische’ verificatie gevraagd en zo voorkom je ongeautoriseerde transacties vanuit je wallet.
  • Advanced Web3 Firewall, ook kun je de wallet verbinden met Web3 dapps, zoals OpenSea bijvoorbeeld. Zengo monitort continu het internet op eventuele gevaren en geeft zodoende op tijd aan als een dapp (decentralized application) verdachte activiteiten vertoond. Zoals bij Ledger in december nog is gebeurd..
  • Priority support, Zengo heeft een support team dat dag en nacht voor haar klanten klaarstaat en binnen 1 uur bereikbaar is via een live chat. Hopelijk wel wat sneller bij calamiteiten..

De Zengo wallet is multichain en ondersteunt ‘in app’ aankopen

Op de wallet zijn wel 120+ verschillende cryptocurrencies op te slaan en deze kunnen ook in de app direct gekocht worden. Om via de app direct cryptocurrencies te kunnen kopen dien je eerst je “recovery kit” in te schakelen. Met deze kit kun je jouw wallet (inclusief de tegoeden) herstellen op een andere telefoon bijvoorbeeld. De recovery kit bestaat uit een 3D Facelock (selfie van jou of van iemand die je vertrouwt) en uit de “recovery file” die op te slaan is een cloud naar jouw keuze (Google, Android, Icloud etc.).

Nadat je jouw recovery kit hebt ingesteld kun je makkelijk en snel crypto kopen. Nederlandse gebruikers kunnen onder andere gebruikmaken van de Banxa betaalmethode of via Google Pay, Apple Pay of creditcard: genoeg keuze.

Zoals gezegd is de wallet van Zengo ‘multi-chain’ en kunnen er zodoende via verschillende blockchains cryptocurrencies worden verzonden en opgenomen. Dit kan onder andere via de Bitcoin, Ethereum, Polygon, Doge, Arbitrum one en Optimism blockchain.

Ook kan er in de app gebruik worden gemaakt van een swap dienst waarbij je crypto direct omzet in andere crypto, bijvoorbeeld van Bitcoin naar Dogecoin, of Ethereum naar USDT. Daarnaast is het ook mogelijk om jouw Zengo wallet direct te linken met je Bybit of Binance account, en bijvoorbeeld ook met je Exodus wallet. En tot slot kun je jouw NFT’s ook bewaren op de wallet van Zengo.

De voor- en nadelen van software wallets vs hardware wallets

Zoals gezegd is de wallet van Zengo een ‘app wallet’ en maakt het dus geen gebruik van een fysieke schakel zoals de Bitkey, Trezor of Ledger wallet. Een groot voordeel van de Zengo app wallet is het feit dat het meerlaags beveiligd is, én het makkelijk te herstellen is middels een Facelock. Je bent dus nooit afhankelijk van het fysieke component en je kunt deze dus ook niet kwijtraken.

Een nadeel van de Zengo app wallet is wellicht dat je deze altijd bij je draagt en bij het geval van diefstal van je telefoon, ben je ook je wallet kwijt. Echter is de wallet niet te hacken, maar wel makkelijk voor jou om te herstellen dankzij alle herstel- en veiligheidsfeatures. Om daadwerkelijk van alle features gebruik te kunnen maken is verder wel een abonnement vereist voor de Zengo Pro versie. De Zengo Pro versie kost zo´n 70 dollar per jaar. Dit is een overweging waard, mocht je de Zengo wallet op prijs stellen. Zengo is in haar geschiedenis nog nooit gehackt geworden.

Zengo wallet review – conclusie

We kunnen zodoende concluderen dat de Zengo een zeer veilige, makkelijke en uitgebreide wallet is om crypto op te slaan, te kopen en verkopen, en ook voor de opslag van NFT’s een zeer geschikte plek is. Zengo is als een seedless wallet gemakkelijk in gebruik vooral de niet technische gebruiker. Het is jammer dat de Zengo Pro wallet met een aardig prijskaartje komt, maar wanneer Zengo wilt gebruiken als de primaire crypto wallet voor je crypto betalingen, investeringen en besparingen, dan is dit wel een investering waard. We kunnen onze lezers de Zengo wallet aanbevelen om eens uit te proberen. Voor meer informatie: bezoek Zengo.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min