bybit vs kucoin

ByBit vs Kucoin – de 3 cruciale verschillen tussen beide exchanges

Mar 26, 2024
Aanbieding: 

Bybit vs Kucoin. Welke exchange is beter voor de professionele bitcoin en cryptohandelaar, Bybit of Kucoin? Wat zijn de cruciale verschillen? Dit artikel vergelijkt de ByBit met de KuCoin exchange. We onderzoeken de belangrijkste verschillen als het gaat om kernwaarden, producten, kosten, interessante programma´s en tools voor de veeleisende handelaar.

Update 26 maart 2024: aangezien de crypto exchange KuCoin en twee van haar oprichters zijn aangeklaagd door Amerikaanse federale aanklagers wegens het overtreden van anti-witwaswetten, raden we onze lezers aan geen rekening te openen bij Kucoin.

Samenvatting: we hebben beide exchanges grondig geanalyseerd en vooral gekeken naar de exchanges om hier actief te handelen met gespecialiseerde tools. Op de spothandel beurs zijn beide exchanges absoluut vergelijkbaar. Op de derivatenbeurs scoort Bybit hoger dan KuCoin; dit op basis van de fees, de voordelen van het VIP programma, bijzondere trading tools (UMA, MT4), het handelsvolume en de liquiditeit. Bijvoorbeeld Kucoin´s vs Bybit futures: Kucoin´s dagelijkse bitcoin futures handelsvolume (BTC-USDT) is klein (€1.5 miljoen) in vergelijking met het handelsvolume van ByBit (€8.9 miljard).

Belangrijk: Anno 2024 is verder een vergelijking tussen Kucoin en Bybit niet meer van toepassing voor inwoners van Nederland. Inwoners van Nederland krijgen bij Bybit alleen toegang tot de crypto spot handel via Bybit Nederland. Deze uitgeklede, gekuiste versie van het Bybit global platform is niet vergelijkbaar met het productaanbod en de verder handelsopties bij KuCoin. De onderstaande vergelijking Bybit vs Kucoin is alleen van toepassing voor handelaren die niet in Nederland wonen. Het probleem is echter dat KuCoin en haar oprichters is aangeklaagd geworden voor het witwassen van geld. Voor meer informatie: lees onze KuCoin review. In een vergelijking tussen Kucoin vs Bybit, is Bitmex of Deribit de beste optie voor Nederlandse gebruikers.

Introductie tot ByBit vs Kucoin

Recentelijk hebben wij twee zeer uitgebreide reviews over zowel Bybit, als KuCoin geschreven. We zijn diep ingegaan op het bedrijf achter de exchange, het ontstaan, het platform zelf en de producten die worden aangeboden.

En met deze vergelijking tussen de twee exchanges willen we voor jou een aantal zaken duidelijker maken die jou zullen helpen met het kiezen van een geschikte exchange. Let’s go!

Bybit vs KuCoin – achtergrondinformatie

bybit vs kucoin

Beide crypto exchanges staan in de top vijf als het gaat om het dagelijkse handelsvolume. Voor wat betreft het spot handelsvolume zit (op 18 augustus) Bybit op $570 miljoen en KuCoin op $217 miljoen. Als we kijken naar het totale handelsvolume (het handelsvolume van alle handelsproducten gecombineerd) dan zitten beide exchanges tegen een dagelijks volume van een miljard dollar aan. Bybit bedient rond de 17 miljoen gebruikers en KuCoin rond de 29 miljoen. Beide exchanges hebben meer dan 700 verschillende cryptocurrencies. Op dit moment zijn beide exchanges vanuit Nederland toegankelijk en kunnen alle diensten gebruikt worden.

Beide exchanges zijn om en nabij de bullmarkt (en bearmarkt) van 2017-2018 live gegaan. KuCoin is operationeel sinds september 2017, en Bybit sinds maart 2018. Zowel Bybit als KuCoin zijn opgericht vanuit een crypto native gedachte; beide bedrijven geven aan volledig achter het decentrale gedachtegoed te staan, vanuit dit perspectief zijn beide bedrijven dan ook opgericht. De founders van beide exchanges zijn van Chinese afkomst: Ben Zhou is de oprichter van Bybit en Michael Gan de oprichter van KuCoin. Uiteraard zijn er meerdere mensen betrokken geweest op hoog niveau maar deze twee personen worden aangewezen als de hoofd oprichters.

KuCoin heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Mahé, op de Seychellen. Bybit daarentegen heeft het hoofdkantoor in Dubai. Ook is een groot deel van het Bybit team gevestigd in Singapore en Singapore staat weer bekend om haar sterke ervaringen in de financiële wereld.

Voor meer informatie omtrent de achtergronden van deze exchanges verwijzen we je graag door naar onze uitgebreide reviews → KuCoin en Bybit.

ByBit vs Kucoin – de kernwaarden van de exchanges

Als we het hebben over de kernwaarden van de exchanges dan kijken we naar hoe de exchanges zijn begonnen en waar de ‘roots’ van de exchanges liggen.

Bybit is zoals gezegd gelanceerd in 2018 en het eerste product wat zij destijds aanboden waren de zogeheten “perpetual contracts”. Perpetual contracts zijn een vorm van derivaten waarbij er getrade kan worden met, onder andere, een hefboomfunctie. Dit type handelsproduct leent zich zodoende goed voor ervaren (crypto) handelaren (we komen later terug op de verschillende handelsproducten van Bybit en KuCoin). En voor wat betreft de hefboomfunctie (beter bekend als leverage trading), is Bybit een van de eerste grote exchanges waar dit in een vroeg stadium al mogelijk was.

Bybit vs Kucoin tradingAPI & Copy trading tools

Daarnaast staat Bybit ook al jaren bekend vanwege de mogelijkheid tot het integreren van je eigen API trading tool. Hiermee kun je je eigen algoritme laten traden op de exchange. Veel crypto handelaren die hier behoefte aan hadden (en nog steeds hebben) vonden snel hun weg richting Bybit.

Tot slot heeft Bybit veel bekendheid te danken aan het feit dat crypto handelaren hier de optie hadden tot “copy trading”. Bij copy trading is het mogelijk om de trades van een (professionele) trader te volgen. Zelf hoef je hierbij dus niet te handelen maar zet je geld in op de trades van een ‘professionele’ trader. Deze traders, wiens trades te volgen zijn, verdienen aan de gebruikers die hen volgen middels een winstdeling. Deze winstdeling varieert van 10 tot 15%.

Finding gems

KuCoin is gelanceerd in september 2017 en heeft een andere aanpak gehanteerd. Daar waar Bybit bekend staat om de professionele handelsproducten die het platform aanbiedt, staat KuCoin daarentegen bekend om een aantal andere specifieke kenmerken: KuCoin is namelijk dé exchange als het gaat om het vinden van (low cap/ lage marktkapitalisatie) altcoins. KuCoin list cryptocurrencies al in vrij vroege stadia en helpt deze projecten zodoende met de lancering. Uiteraard is er een strenge selectieprocedure maar hier heeft KuCoin haar exchange dan ook op ingericht; namelijk middels het spotlight programma. KuCoin noemt zich zodoende dan ook de exchange “to find the next crypto gem”. Over het algemeen worden de coins die op KuCoin worden gelist als ‘interessant’ gezien en zijn deze coins daarnaast (in veel gevallen) enkel te vinden op de decentralized exchanges (dex’s).

KuCoin´s community

Daarnaast staat KuCoin bekend om haar sociale aspect; KuCoin is namelijk niet alleen dé plek om altcoins te vinden, maar KuCoin noemt zich ook “The peoples exchange”. Hiermee willen zij aangeven dat ze voor de mensen en door de mensen zijn. Tot slot, als toevoeging op het sociale aspect van de exchange; KuCoin heeft tot op heden altijd bekend gestaan om de actieve community van de exchange. Gebruikers worden aangemoedigd om via de sociale kanalen/ plekken van KuCoin met elkaar in contact te komen. Middels dit sociale aspect willen ze gebruikers met elkaar verbinden en tevens het platform, aan de wensen van de community, verbeteren. KuCoin heeft op dit moment communities beschikbaar in ruim 20 verschillende talen!

Uiteraard heeft KuCoin ook een breed assortiment aan verschillende (professionele) handelsproducten en diensten. En daar tegenover doet Bybit ook veel aan community building en heeft de exchange een breed aanbod aan verschillende altcoins. Wel zijn de hierboven aangegeven kenmerken de belangrijkste kernwaarden van de bedrijven, en deze zie je zeer duidelijk terug in de exchanges.

Bybit heeft zich in beginsel gefocust op ervaren traders, traders die op zoek waren (en zijn) naar specifieke handelsproducten, producten waarbij een grotere financiële positie kon worden ingenomen zoals, voornamelijk, de derivatenhandel en ook opties trading. KuCoin daartegenover heeft zich voornamelijk op een brede doelgroep gefocust die op zoek waren naar specifieke cryptocurrencies, voornamelijk om met deze specifieke cryptocurrencies te daytraden of te holden (hodl).

ByBit – vs Kucoin – de producten van de exchanges

Om de juiste exchange te vinden is het van belang om te weten welke producten, features en opties een crypto exchange aanbiedt. Hier zullen we op basis van het producten/ dienstenaanbod kritisch kijken naar de verschillen tussen beide exchanges, te beginnen met Bybit.

Trading producten Bybit spot trading

Zoals gezegd staan beide exchanges in de top 5 als het gaat om het dagelijkse spot handelsvolume. Coinmarketcap geeft Bybit een liquiditeit score van 664 punten, hierbij is 0 de laagste score en dit representeert een extreem lage liquiditeit en is 1000 de hoogste score en dit representeert een extreem hoge liquiditeit. Des te hoger de liquiditeit, des te lager de ‘slippage’ / des te lager jouw handelskosten. Daarnaast zorgt dit eveneens voor een snellere verwerking van jouw orders.

Bybit´s derivatenbeurs: Kucoin vs ByBit´s Futures

Als we nu kijken naar de liquiditeit score van de derivatenhandel, ziet het plaatje er behoorlijk anders uit; Bybit is hier (op Binance en OKX na) de grootste exchange als het gaat om deze producten. Bybit heeft op het moment van schrijven (18 augustus) een totale derivaten handelswaarde (de waarde van de derivaten die de afgelopen 24 uur verhandeld zijn) van ruim + €18 miljard. Ter vergelijking: de waarde van de derivatenhandel op Binance (de grootste op zowel spot als derivatenhandel) ligt rond de €65 miljard.

Hierbij zijn echter wel de taker fees van Bybit lager (0.01%) dan die van Binance (0.02%), wel liggen de taker fees van Bybit (0.06%) weer iets hoger dan die van Binance (0.04%). Bybit heeft in deze derivaten sector echter wel 246 markten, waar Binance er 264 heeft. Op basis van deze informatie kunnen we dan ook concluderen dan Bybit extreem geschikt is voor dit type handel.

Op het moment van schrijven ziet de top 3 meest verhandelde derivaten er als volgt uit in vergelijking met KuCoin:

 1. ByBit bitcoin futures markt (BTC-USDT) heeft een volume van €8.9 miljard. Een wezenlijk verschil met het kleine Kucoin bitcoin futures volume van €1.5 miljoen.
 2. ByBit ethereum futures markt (ETH-USDT) heeft een volume van €2.7 miljard. In vergelijking met Kucoin een veel groter handelsvolume. Kucoin heeft een dagelijks (ETH-USDT) handelsvolume van €570 miljoen.
 3. Ripple (XRP-USDT) met een volume van €863 miljoen op ByBit vs KuCoin Ripple (XRP-USDT) volume van €254 miljoen.

Bybit´s Futures markten zijn meer liquide dan die van Kucoin. Andere liquide handelsparen op ByBit zijn de volgende:

 • ApeCoin (APE-USDT) met een volume van €110 miljoen
 • Luna2 (LUNA2-USDT) met een volume van €7.2 miljoen

Ook biedt Bybit verschillende vormen van derivatenhandel aan als het gaat om de perpetual contracts:

 • USDT Perpetual → hierbij wordt USDT als onderpand gebruikt voor het contract
 • Inverse Perpetual & Futures → hier worden, bij de perpetual en futures contracten, de desbetreffende cryptos (Bitcoin bijvoorbeeld) zelf als onderpand gebruikt
 • USDC Perpetual & Futures → hierbij worden de contracten afgerekend/ afgerond in USDC (USD Coin)
 • USDC Options → hierbij wordt USDC als onderpand gebruikt voor de options contracts

Handelskosten/ trading fees bij Bybit vs Kucoin

Het derivaten trading programma (ofwel de derivaten “trading desk”) van Bybit biedt professionele cryptohandelaren een flink aantal perks (voordelen). Hieronder kort samengevat wat deze voordelen inhouden:

VIP Program → hierbij is het voor traders mogelijk (afhankelijk van jouw handelsvolume) om kortingen te krijgen op de fees/ handelskosten. Hierbij worden traders onderverdeeld op basis van VIP levels. Deze kortingen gelden zowel voor de spot, derivaten- en USDC handel. Deze kortingen zien er als volgt uit en liggen lager dan bij KuCoin (waarbij de standaard fees er als volgt uitzien: taker 0.0550% en maker 0.0200%)

 1. Vip level 1 → hierbij dien je een minimum van 50.000 USD op jouw account aan te houden en zijn de taker fees 0.0400% en de maker fees 0.0180%. Om dit level te bereiken dien je minimaal 10 miljoen USD te verhandelen in 30 dagen
 2. Vip level 2 → hierbij dien je een minimum van 250.000 USD op jouw account aan te houden en zijn de taker fees 0.0160% en de maker fees 0.0180%. Om dit level te bereiken dien je minimaal 25 miljoen USD te verhandelen in 30 dagen
 3. Vip level 3 → hierbij dien je een minimum van 500.000 USD op jouw account aan te houden en zijn de taker fees 0.0140% en de maker fees 0.0180%. Om dit level te bereiken dien je minimaal 50 miljoen USD te verhandelen in 30 dagen
 4. Vip level 4 → hierbij dien je een minimum van 1.000.000 USD op jouw account aan te houden en zijn de taker fees 0.0120% en de maker fees 0.0180%. Om dit level te bereiken dien je minimaal 100 miljoen USD te verhandelen in 30 dagen
 5. Vip level 5 → hierbij dien je een minimum van 2.000.000 USD op jouw account aan te houden en zijn de taker fees 0.0100% en de maker fees 0.0180%. Om dit level te bereiken dien je minimaal 250 miljoen USD te verhandelen in 30 dagen

Naast de kortingen op de tradingfees genieten VIP traders ook nog eens van de volgende voordelen:

 • Industry Insight Reports → Micro en Macro rapportage omtrent relevante marktontwikkelingen
 • Priority Access Customer Support → voorrang op ondersteuning van het customer support team (welke 24/7 bereikbaar zijn)
 • Events → uitnodigingen voor offline events. Dus als jij lekker door handelt mag je misschien wel eens naar een F1 race met Max Verstappen 😉 (geen garanties uiteraard)
 • Access Exclusive Campaigns → Bybit doet veel aan campagnes en hier zou jij dan als eerst voor in aanraking komen
 • Gifts → verjaardags en welkomst kado’s zijn schijnbaar inbegrepen

En nog veel meer, check de VIP pagina van Bybit.

Bybit Market Maker, Copy Trader programma´s en de UMA-voordelen

Naast het VIP programma zijn er nog een drietal andere zaken die voor jou, als professionele crypto handelaar, interessant kunnen zijn:

Market Maker Program → hierbij dient de market maker voor minimaal 10 miljoen USDT aan handelsvolume te genereren, binnen 30 dagen. Vervolgens zal er een korting van -0.005% op jouw maker fees worden toegepast.

Mocht jij als market maker, op basis van jouw handelsvolume (met een minimum van 10 miljoen USDT), in de top 30-80% grootste market makers zitten, dan wordt er op jouw makers fee een korting van 0.01% doorgevoerd en mocht jij tot de top 30% grootste market makers behoren dan zal deze korting wel -0.015% bedragen bij Bybit.

Copy trader → hierbij is het mogelijk voor jou als professionele trader om deel te nemen aan het “copy trading” programma. Hier kun jij je zogezegd inschrijven als trader, vervolgens zijn jouw trades door andere gebruikers van Bybit te volgen. Hoe populairder jij als te volgen trader bent, des te hoger jouw inkomsten zullen zijn; je verdient namelijk middels een “winstdeling”. Dus als jouw trades succesvol zijn, dan verdienen jouw volgers hier ook aan, en jij verdient weer een deel van de winst van jouw volgers.

Als copy trader kun je 4 verschillende ‘levels’ bereiken:

 • Cadet, hierbij heb je maximaal 100 gebruikers die jou volgen, het account (de accounts) waar jij winst over maakt dient een minimale winst van 100 USDT te hebben en hier krijg je maximaal 10% van. Jouw volgers dienen tussen de 50-1.000 USDT te investeren op jouw trade(s)
 • Bronze, hierbij heb je maximaal 250 gebruikers die jou volgen, het account (de accounts) waar jij winst over maakt dient een minimale winst van 200 USDT te hebben en hier krijg je maximaal 10% van. Jouw volgers dienen tussen de 50-10.000 USDT te investeren op jouw trade(s)
 • Silver, hierbij heb je maximaal 1000 gebruikers die jou volgen, het account (de accounts) waar jij winst over maakt dient een minimale winst van 1.000 USDT te hebben en hier krijg je maximaal 12% van. Jouw volgers dienen tussen de 50-50.000 USDT te investeren op jouw trade(s)
 • Gold, hierbij heb je maximaal 2000 gebruikers die jou volgen, het account (de accounts) waar jij winst over maakt dient een minimale winst van 10.000 USDT te hebben en hier krijg je maximaal 15% van. Jouw volgers dienen tussen de 50-100.000 USDT te investeren op jouw trade(s)

Unified Margin Account (UMA) met deze feature op Bybit heb jij als trader de mogelijkheid om tegelijkertijd te handelen in: USDT perpetual contracts, USDC perpetual contracts én USDC options. Hiermee voorkom je dat je jouw kapitaal (onderpand/ collateral) heen en weer moet verhuizen tussen deze traders door.

Een aantal voordelen van dit UMA is het feit dat je verschillende (BTC, ETH, USDT, USDC) kunt gebruiken om posities in te nemen. Ook kan je bijvoorbeeld met de winst van een trade, het verlies van een andere trade opvangen; beter bekend als “Enhanced Capital Efficiency”. En tot slot is deze tool ook als API te gebruiken en zou deze geweldig moeten werken. Naast de API kun je de UMA functie gebruiken op zowel web als app!

Tot slot heeft de derivatenhandel op Bybit nog een aantal andere belangrijke voordelen:

 • Een zeer diepe handels liquiditeit (hier komen we later nog op terug)
 • De trading “matching engine” (het mechanisme wat trades, koop & verkoop, aan elkaar verbindt) kan tot wel 100.000 transacties per seconde verwerken!
 • De customer support is 24/7 beschikbaar en is voor VIP traders beter (lees: sneller) bereikbaar
 • Op het platform is het mogelijk om gebruik te maken van Smart Trading Tools (SMA), waaronder de MetaTrader 4.

Bybit Metatrader 4 (MT4) trading platform

bybit vs kucoin

MT4 helpt traders met; grafieken en technische analyses, automatisch traden, indicatoren en meer. Een aantal voordelen om te handelen met de MT4 tool op Bybit zijn de volgende:

 • – 0 “percentage in points” (PIP) spreads (het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs)
 • – MT4 is ook te gebruiken in een demo account, zo kun je de tool testen (dummy testing) om er bekend mee te worden
 • – Standaard lage fees (0.03%)
 • – Trades zijn op elk moment van de dag beschikbaar om uit te voeren
 • – Tot wel 20+ populaire crypto pairs zijn beschikbaar om met de tool te verhandelen
 • – MT4 is op zowel web als op de app beschikbaar
 • – De MT4 software is vanuit de website van Bybit te downloaden

Naast de MT4 tool biedt de SMA ook de optie aan om gebruik te maken van “advanced exit position methods”, welke het mogelijk maakt om jouw risico op trades in te perken op Bybit. Uitstekend gedaan!

Overige producten bij Bybit

Naast het uitgebreide aanbod aan derivatenproducten heeft Bybit nog een breed scala aan snelle handelsproducten waarbij crypto snel om te zetten is naar stablecoins, fiat of andere cryptocurrencies. Dit zijn tools als:

 • One click buy
 • Convert tool
 • Spot trading

Vanwege onder andere het gemak van deze tools komen deze diensten met hogere fees per ‘trade’.

Bybit Finance

Uiteraard heeft Bybit ook een earn-programma waarbij het zowel mogelijk is te “staken” (met Proof of Stake crypto) en ook kun je op het platform gebruik maken van de lending optie (waarbij jij tegoeden uitleent aan andere gebruikers). Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze zeer uitgebreide review over Bybit.

Bybit Card
Ook beschikt Bybit over een debit card welke bij miljoenen (web) winkeliers te gebruiken is vanwege de samenwerking met (lees: uitgifte door) MasterCard. De kaart is makkelijk aan te vragen en wordt binnen 30 dagen verstuurd naar jouw huisadres. Check meer info over de Bybit card, en de betalingsmogelijkheden met deze card, in onze review.

Stortingen en opnames via Bybit

Traden op een platform is uiteraard leuk en kan lucratief zijn. Echter, een belangrijk onderdeel is dat het geld (of een deel) uiteraard weer te ontvangen is in euro’s op jouw bankrekening. Daarnaast is het ook zaak om eenvoudig euro’s op de exchange te krijgen om er vervolgens mee te kunnen handelen, ofwel de zogenaamde “fiat off & on ramp”.

Hieronder zullen we kort toelichten hoe dit mogelijk is op de exchange:

 • iDEAL (0% fees) is beschikbaar (afhandeling via SATOS B.V.) in real time voor euro stortingen, helaas is iDEAL niet beschikbaar voor euro-opnames
 • SEPA (0% fees) is beschikbaar (afhandeling via SATOS B.V.) voor zowel stortingen als euro-opnames. De verwerking van deze transacties nemen 1-3 werkdagen in beslag
 • De Bybit card kan, nadat er tegoeden op staan, gebruikt worden voor aankopen en kan uiteraard middels betalingen (in de winkel bijvoorbeeld) gebruikt worden als een vorm van opname kanaal
 • Creditcards worden op dit moment niet ondersteund voor stortingen of opnames

Check hier alle info over de betalingsoptie iDEAL

Trading producten KuCoin

ByBit vs Kucoin

Ook KuCoin scoort hoog als het gaat om de liquiditeit score, KuCoin heeft namelijk een score van 589 punten, waarbij 0 de laagste score is en 1000 de hoogste. Deze score is te zien op de website van coinmarketcap. Ook hier geldt weer; hoe hoger de score, des te lager de ‘slippage’ kosten (handelskosten) zijn.

KuCoin´s derivatenbeursKucoin vs ByBit´s Futures

En als we ook hier weer kijken naar de liquiditeit score met betrekking tot de derivatenhandel, dan scoort KuCoin ook behoorlijk hoog. KuCoin is namelijk de op drie na grootste exchange als het gaat om de totale waarde in de derivatenhandel. KuCoin heeft hier een totale derivatenhandel waarde van bijna €3.4 miljard met ruim 185 verschillende markten. Ter vergelijking: de waarde van de derivatenhandel van Bybit bedraagt op het moment van schrijven (18 augustus) een waarde van ruim €19.2 miljard, aanzienlijk meer dan KuCoin.

De KuCoin maker fees liggen op 0.02% en de taker fees op 0.06%. De maker fees van Bybit daarentegen liggen op 0.01% en de taker fees op 0.06%, Bybit is zodoende dus al iets voordeliger dan KuCoin.

Op het moment van schrijven ziet de top 5 meest verhandelde derivaten er als volgt uit:

 • Bitcoin (BTC-USDT) met een volume van €1.5 miljoen
 • Ethereum (ETH-USDT) met een volume van €570 miljoen
 • Ripple (XRP-USDT) met een volume van €254 miljoen
 • PEPE (PEPE-USDT) met een volume van €183 miljoen
 • Solana (SOL-USDT) met een volume van €85 miljoen

Ook biedt KuCoin verschillende vormen van derivatenhandel aan als het gaat om de perpetual contracts:

 • USDT- Marginated Contracts → de contracten worden afgewikkeld/ uitbetaald in USDT
 • USDC- Marginated Contracts → de contracten worden afgewikkeld/ uitbetaald in USDC
 • Coin- Marginated Contracts → de contracten worden afgewikkeld/ uitbetaald desbetreffende cryptocurrency

Bijzondere KuCoin trading bots: Futures Grid Bot → ook kan er gebruikt gemaakt worden van de Kucoin bot welke automatisch jouw long of short posities uitvoert.

Een aantal voordelen die KuCoin aangeeft met betrekking tot het traden van futures op de exchange zijn:

 • Veiligheid en transparantie middels de nieuwste technologieën en veiligheidsmaatregelen
 • Hoge liquiditeit voor zowel de perpetual en delivery contracts
 • Een uitstekend “order matching” mechanisme wat voor snelle executies van jouw orders moet zorgen tegen zo laag mogelijke kosten
 • Customer support is 24/7 beschikbaar in meer dan 20 talen

Handelskosten/ trading fees bij KuCoin vs ByBit

Om zo veel mogelijk handel richting het KuCoin platform te trekken heeft ook KuCoin stevig gewerkt aan een mooi programma als het gaat om de handelskosten. Niets voor niets staat KuCoin in de top 5 als het gaat om, onder andere, de derivatenhandel. Hieronder kort uitgelegd hoe deze fees er uitzien.

KuCoin werkt, net als Bybit, met VIP levels. Hoe hoger jouw VIP lever, des te lager de kosten. Eén manier om een hoger VIP level te bereiken is door de KuCoin token (KCS) aan te houden in je exchange wallet. Het hoogste level wat je als gebruiker kunt bereiken is LV12.

Elke gebruiker begint op level 0 en handelt dan tegen 0.02% maker, en 0.06% taker fees. Op dit level dien je ook geen KCS tokens aan te houden. Vanaf level 1 gaan de kosten omlaag.

Hieronder een overzicht van de fees op de futures markt:

 • LV1 → hierbij houd je minimaal 1000 KCS tokens aan, of handel je voor meer dan (totaal volume) 50 Bitcoin op de spotmarkt óf handel je in futures met minstens 200 Bitcoin, beide in 30 dagen. De maker fees bedragen dan 0.015% en de taker fees 0.06%
 • LV6 → hierbij houd je minimaal 50.000 KCS tokens aan, of handel je voor meer dan (totaal volume) 4.000 Bitcoin op de spotmarkt óf handel je in futures met minstens 6.000 Bitcoin, beide in 30 dagen. De maker fees bedragen dan 0.0% en de taker fees 0.038%
 • LV12 → hierbij houd je minimaal 150.000 KCS tokens aan, of handel je voor meer dan (totaal volume) 80.000 Bitcoin op de spotmarkt óf handel je in futures met minstens 160.000 Bitcoin, beide in 30 dagen. De maker fees bedragen dan -0.015% en de taker fees 0.03%

* Op het moment van schrijven (18 augustus 2023) is de waarde van de KuCoin token (KCS) €4.45

Als we kijken naar de spot handelskosten zien deze er als volgt (samengevat) uit:

 • Elke gebruiker begint op level 0 en handelt zodoende tegen 0.01% maker, en 0.01% taker fees. Op dit level dien je geen KCS tokens aan te houden. Met het betalen van de fees in de KCS token krijg je 20% korting op de fees: 0.08% maker en 0.08% taker. Vanaf level 1 gaan de kosten omlaag:
 • LV1 → hierbij houd je minimaal 1000 KCS tokens aan, of handel je voor meer dan (totaal volume) 50 Bitcoin op de spotmarkt, in 30 dagen. De maker fees bedragen dan 0.09% en de taker fees 0.1%. Met het betalen van de fees in de KCS token krijg je 20% korting op de fees: 0.072% maker en 0.08% taker. Dit level is eveneens te bereiken door meer dan 200 Bitcoin (in volume) te verhandelen op de futures markt
 • LV6 → hierbij houd je minimaal 50.000 KCS tokens aan, of handel je voor meer dan (totaal volume) 4.000 Bitcoin op de spotmarkt, in 30 dagen. De maker fees bedragen dan 0% en de taker fees 0.06%. Met het betalen van de fees in de KCS token krijg je 20% korting op de fees: 0% maker en 0.048% taker. Dit level is eveneens te bereiken door meer dan 6.000 Bitcoin (in volume) te verhandelen op de futures markt
 • LV12 → hierbij houd je minimaal 150.000 KCS tokens aan, of handel je voor meer dan (totaal volume) 80.000 Bitcoin op de spotmarkt, in 30 dagen. De maker fees bedragen dan -0.005% en de taker fees 0.025%. Met het betalen van de fees in de KCS token krijg je 20% korting op de fees: -0.005% maker en 0.02% taker. Dit level is eveneens te bereiken door meer dan 160.000 Bitcoin (in volume) te verhandelen op de futures markt.

Het feit dat Kucoin een eigen token (KCS) heeft, biedt zodoende wel enorme voordelen voor traders die fan zijn van de exchange, dit is ten opzichte van Bybit zeker een mogelijk pluspunt. Echter, het handhaven van een exchange token komt met extra derde partij en volatiliteitsrisico´s met zich mee.

Voor VIP traders vanaf Level 1 krijg jij ondersteuning van een dedicated account manager. Dit is een werknemer van KuCoin bij wie jij terecht kan met vragen, opmerkingen of hulp. Verder vinden we op de website van KuCoin niet per se veel meer voordelen (of perks) die een, bijvoorbeeld Level 6, trader krijgt.

Bij Bybit zijn deze perks wel duidelijk aangegeven, echter zijn wij ervan overtuigd dat traders met dit volume wel degelijk bepaalde voordelen zouden moeten hebben, zoals een voorrang op de customer support bijvoorbeeld. Echter zijn deze niet duidelijk aangegeven bij KuCoin.

Interessante programma s voor de traders op KuCoin

Wat op de website van Bybit overigens ook duidelijker is, maar bij KuCoin wel (niet heel makkelijk) te vinden is, zijn de volgende twee programma’s die voor jou als trader interessant kunnen zijn:

 • Market Maker Program → market makers kunnen tot 30.000 KCS tokens bonus krijgen als zij gezien worden als “best performers”. Een best performer is een market maker die, in de afgelopen 30 dagen, voor meer dan 5.000 volume (in Bitcoin) heeft gezorgd. Indien dit het geval is dient er contact opgenomen te worden met Kucoin zelf
 • Copy trading → ook KuCoin heeft een copy trading programma waarbij de trades van traders door andere KuCoin gebruikers te volgen zijn. Naast het feit dat je er zelf gebruik van kan maken, kun je zelf ook een “copy trader” worden. Bij Bybit is glashelder uitgelegd hoe je hiervoor in aanmerking komt, maar bij KuCoin kunnen we enkel concluderen dat dit mogelijk is op basis van de aanwezige traders op het “scoreboard”. Bij interesse raden we je aan om contact op te nemen met Kucoin.

Overige producten

Naast het uitgebreide aanbod aan derivatenproducten heeft KuCoin nog een breed scala aan snelle handelsproducten waarbij crypto snel om te zetten is naar stablecoins, fiat of andere cryptocurrencies. Dit zijn tools als:

 • Fast trade
 • P2P (peer to peer)
 • P2P middels een “third party” (van EUR-CRYPTO)
 • Spot trading

Vanwege onder andere het gemak van deze tools komen deze diensten met hogere fees per ‘trade’.

KuCoin Finance

Het EARN programma van KuCoin is zeer uitgebreid en onderverdeeld in “Balanced” en “Advanced”. Tot het “balanced” programma horen flexible savings en staking. Hierbij is het mogelijk om zowel in bepaalde (fixed) als in onbepaalde (flexible) tijdstermijnen te werken. Bij het “advanced” programma horen producten ietwat professionelere producten als “dual investment” of “protective earn”, deze programma’s hebben altijd een bepaalde tijdstermijn welke afgerond dient te worden.

In vergelijking met Bybit heeft KuCoin eveneens een zeer breed scala aan EARN producten en biedt het zodoende voor ieder wat wils: beginners tot professionals.

Voor meer informatie omtrent het EARN programma verwijzen we je graag door naar onze uitgebreide review over KuCoin.

KuCoin Card
Helaas biedt KuCoin op dit moment nog geen debit card aan, wel kun je je inschrijven om op de hoogte gehouden te worden wanneer de card beschikbaar is. Bij Bybit is de card al tijden beschikbaar en ontvang je de kaart na je aanvraag zeer snel per post, en is een digitale versie van de card al direct te gebruiken.

Stortingen en opnames via KuCoin

Hieronder zullen we kort toelichten wat de “fiat off & on ramp” mogelijkheden zijn op de KuCoin exchange:

 • Easy Bank Transfer is beschikbaar voor euro stortingen op jouw account. De verwerking wordt via Plaid B.V. gedaan. De fee hiervoor is 1 euro per transactie
 • Euro opnames en stortingen zijn mogelijk middels SEPA (1-2 werkdagen) en SEPA instant. De fee hiervoor is 1 euro
 • Verder kunnen er verschillende creditcards voor aankopen gebruikt worden
 • Apple Pay is ook een van de betalingsopties

Check voor meer betalingsopties onze uitgebreide review.

De samenwerking tussen SATOS B.V. en Bybit is op dit moment wel een van de betere opties voor wat betreft de fiat on ramp op de exchange. Beide exchanges faciliteren uitbetalingen via SEPA.

KuCoin biedt meer betalingsopties dan Bybit, de exchanges variëren zodoende behoorlijk in mogelijkheden voor wat betreft de “fiat off & on ramp”.

ByBit vs Kucoin – registraties in Nederland

Bybit and Kucoin in Nederland? Zoals we weten heeft zowel Bybit als KuCoin geen registratie bij De Nederlandsche Bank. Wat betekent dat er vanuit een officiële Nederlandse instantie geen toezicht is op de exchange. Zoals we weten is KuCoin gevestigd op de Seychellen en Bybit in zowel Singapore als Dubai, waar het kantoor in Dubai nu geldt als hoofdkantoor. Uiteraard gelden in deze landen ook regels omtrent het aanbieden van crypto diensten maar zijn deze wel soepeler dan die in Europa. In onze reviews over KuCoin en Bybit vind je meer informatie over de beweegredenen voor de exchanges om zich in Dubai, Singapore of op de Seychellen te vestigen.

Wanneer een exchange een registratie heeft bij de DNB dan gelden er een aantal belangrijke zaken: de exchange (of broker) dient te voldoen aan strikte compliance en anti money laundering (AML) wetgeving, exchanges dienen een strikte Know Your Customer (KYC) beleid uit te voeren en er geldt een risicobeleid en nog meer.

Aangezien zowel KuCoin als Bybit niet onder toezicht van de DNB staan, willen we aan onze lezers graag benadrukken dat het handelen op deze exchanges enige vorm van risico met zich meebrengt. Echter, bij het gebruik van bijvoorbeeld externe cold wallets, wordt dit risico alweer behoorlijk ingeperkt.

Binance heeft per 17 augustus Nederland daadwerkelijk ‘verlaten’ en mag geen diensten meer aanbieden aan inwoners van Nederland. Binance was (en is nog steeds) een zeer professionele plek en tevens de grootste exchange op het gebied van spot- en derivatenhandel. Aan de hand van de reviews die wij over Bybit en KuCoin hebben geschreven kunnen we concluderen dat beide exchanges zeer geschikt zijn als vervanging voor Binance, beide exchanges komen met voor- en nadelen. Hieronder lees je onze eindconclusie met betrekking tot de vergelijking tussen Bybit en KuCoin.

ByBit vs Kucoin – Conclusie

We hebben beide exchanges grondig geanalyseerd en vooral gekeken naar de exchanges om hier actief te handelen met gespecialiseerde tools. Op de spothandel beurs zijn beide exchanges absoluut vergelijkbaar, als we kijken naar het volume. Als we kijken naar het volume van de derivatenbeurs dan kunnen we concluderen dat Bybit aanzienlijk groter is dan Kucoin. Naast het feit dat het volume, de liquiditeit en de fees voordeliger zijn bij Bybit heeft Bybit ook andere voordelen op de derivatenbeurs, zoals bijvoorbeeld het VIP programma, MT4 account optie en de Unified Margin Account dat de traders extra voordelen geeft.

De derivatenhandel van Bybit is zeer uitgebreid, professioneel en qua volume bijna de grootste beurs wereldwijd. Als trader op de Bybit exchange merk je aan veel verschillende factoren dat de specialistische trading tools van Bybit stukken uitgebreider zijn dan die van KuCoin. Uiteraard, zoals in het begin van de review beschreven, weten we dat Bybit als eerste product de perpetual contracts lanceerde, en pas later de spotmarkt. Hoogstwaarschijnlijk heeft Bybit door de jaren heen veel geleerd van dit type (derivaten) traders op haar platform, en hebben ze zodoende een voorsprong behaald met dit type product.

Een ander voordeel van Bybit is het feit dat je geen native token hoeft aan te houden voor eventuele (extra) kortingen op de fees, bij KuCoin is dat wel het geval met de KCS token. Mocht je echt fan zijn van Kucoin en haar token, dan is dit absoluut een voordeel. Hoewel, je moet wel rekening houden met de extra risico´s die het met zich meebrengt om een exchange token aan te houden.

Onze conclusie voor wat betreft de derivatenhandel: Bybit scoort hierin wat ons betreft hoger dan KuCoin; dit op basis van de fees, de voordelen van het VIP programma, extra trading tools, het handelsvolume en de liquiditeit.

Als we kijken naar andere zaken, te beginnen met crypto aanbod, dan kunnen we concluderen dat beide exchanges nagenoeg evenveel cryptocurrencies aanbieden. Mocht je toch een specifieke crypto zoeken, dan is even snel schakelen tussen de exchanges zo gepiept. In deze zin, is het ook mogelijk om op beide exchanges een rekening te openen.

Beide exchanges hebben een prima aanbod als het gaat om de fiat off & on ramps. Beide partijen bieden een SEPA optie aan voor de off (en on) ramps, en Bybit biedt zelfs (via SATOS B.V.) een fiat on ramp via iDEAL aan. Bij KuCoin zijn daarentegen weer meerdere opties (zoals creditcards) mogelijk om aankopen te doen en is er ook een euro on ramp mogelijk via Plaid B.V. Voor wat betreft de betalingen concluderen we zodoende dat beide exchanges goed scoren! Alhoewel iDEAL wel heel fijn is. Bybit heeft daarnaast ook een debit card die al verkrijgbaar en direct bruikbaar is, KuCoin helaas nog niet.

Beide exchanges hebben een uitgebreid “finance” (earn) programma met een breed scala aan producten waar je als gebruiker een annual percentage yield (APY) kunt behalen. Gezien de grote diversiteit aan producten op beide exchanges zouden we zeggen dat deze programma’s nagenoeg gelijk zijn.

bybit vs kucoin

Onze eindconclusie in deze Kucoin vs Bybit comparison luidt dan ook dat Bybit voor nu de voordeligste en meest complete exchange is voor jou als professionele crypto handelaar! Bekijk het eens voor jezelf en vergelijk beide exchanges:

Waarschuwing: het handelen in crypto is zeer risicovol. We raden onze lezers aan om de cryptohandel te vermijden en om zich vooral eerst te verdiepen in bitcoin. Leer eerst alles over bitcoin en handel eerst eventueel voorzichtig in bitcoin in combinatie met een dollar cost averaging methode. ByBit en Kucoin zijn zeer geschikte exchanges voor de ervaren, professionele bitcoin handelaar met kennis van zaken. Bybit is in dit vergelijkend onderzoek als de beste bitcoin exchange uit de verf gekomen. Voor meer informatie:

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min