trust wallet

Waarom, hoe en waar kan ik Ethereum kopen (ETH)?

Aug 21, 2020
Aanbieding: 

Wil je de Ether (ETH) cryptovaluta van Ethereum kopen? In deze beknopte gids behandelen we waarom en waar je het beste de Ether cryptovaluta van het Ethereum blockchain platform kunt kopen.

ethereum kopen

In een notendop: Ethereum is het meest populaire blockchain platform met de meeste adoptie en gebruikers. Het werkt als een gedistribueerde supercomputer voor het programmeren van decentrale applicaties en organisaties met behulp van slimme contracten. Netwerk schaalbaarheid- en capaciteitsproblemen zullen met de Ethereum 2.0 versie worden verholpen. Echter, de gemeenschap wacht al jaren op een upgrade van de in feite verouderde Ethereum blockchain 1.0 technologie. Een verdere vertraging zal de concurrentie, die ontwikkeld wordt op al een tweede of derde generatie blockchain technologie (Qtum, EOS, Cosmos, Cardano), meer marktkapitalisatie verschaffen. Vandaar, het kopen van Ether (ETH) als een belegging is risicovol. Beleg alleen met durfkapitaal dat je kunt veroorloven om te verliezen. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin. Hieronder kun je de actuele koers van ETH zien en Ethereum kopen met iDEAL in Nederland bij Bitvavo.

Bitvavo is een Nederlandse handelsbeurs waar Ethereum (ETH) prima kan worden verhandeld. Echter, er zijn andere goede Nederlandse alternatieven: het makelaarsportaal van BTC Direct en de smartphone app van Blox.

Waarom zou ik Ethereum (ETH) kopen?

ethereum eth kopen

Ethereum behoort tot de belangrijkste blockchain projecten met een groeiend netwerk effect, stijgende handelsvolumes en een toenemend aantal gebruikers. Bitcoin wordt vooral gebruikt als een alternatief digitaal monetair middel voor waarde opslag (digitaal goud). Het is het ultieme monetaire goed. Ethereum wordt vooral gebruikt voor het ontwikkelen van dapps, de bloeiende defi-sector en de uitgave van tokens met behulp van de smart contract technologie en protocollen.

Om gebruik te maken van de Ethereum technologie is de ether (ETH) cryptocurrency voor nodig. Dit versterkt de vraag naar de Ethereum tokens (ETH). Mocht de Ethereum slagen in een succesvolle implementatie van de Ethereum 2.0 netwerk opwaardering in november 2020, zal de vraag naar ETH tokens toenemen. Waarom is dit geval? Dit zal het geval zijn aangezien Ethereum 2.0 zal overgaan naar een Proof-of-Stake protocol waarbij nodes Ethers (ETH) zullen moeten gaan staken (vasthouden) en verder meer DeFi-ontwikkelaars zullen kiezen voor Ethereum als het platform voor het lanceren van decentrale financiële applicaties. Mocht de implementatie van Ethereum 2.0 mislukken, zal dit de concurrentie aanzienlijk helpen en zal kapitaal naar onder meer Cardano (ADA) stromen en meer ETH worden vastgehouden. Ethereum kent op dit moment de meeste ontwikkelaars die werken met deze blockchain technologie.

Wil je als ontwikkelaar leren om deel te nemen aan deze projecten? Ivan on Tech heeft een cursus (Academy) ontwikkelt waar je kunt leren om te programmeren in onder meer de solidity-programmeertaal van Ethereum.

In dit artikel bespreken we nu verder hoe en waar je Ethereum (ETH) kunt kopen en verhandelen.

Ethereum kopen met iDEAL in Nederland

Wil je voordelig en makkelijk de cryptovaluta van het Ethereum kopen met iDEAL in Nederland?

  • Waarom zou ik Ethereum (ETH) kopen bij Bitvavo. Bitvavo is de goedkoopste Ethereum (ETH) aanbieder in Nederland en biedt een prima wisselkoers aan voor minimale kosten (max 0.25 %). Bitvavo maakt het kopen en opslaan van Ether (ETH) zeer eenvoudig. Bitvavo ondersteunt een beheerde Ethereum
BTCdirect ethereum kopen
  • Waarom zou ik Ethereum (ETH) kopen bij BTC Direct? BTC Direct is een prima makelaarsplatform waar ETH kan worden gekocht en ook meteen veilig in eigen beheer naar een eigen multi-crypto wallet, zoals de Exodus, kan worden gestuurd. Dit is ideaal voor gebruikers die zelf de controle willen hebben over Ethereum en deze onder meer willen gebruiken voor betalingen en het programmeren van slimme contracten. Voor meer informatie: BTC Direct Review.
blox ethereum kopen
  • Waarom zou ik Ethereum kopen bij Blox? Blox is ook een prima makelaarsplatform voor de smartphone en biedt een unieke custodial opslagdienst voor ETH aan. Dit wil zeggen dat de aangekochte ETH niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in Ethereum vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: Blox Review.

Ethereum kopen en verhandelen als een daghandelaar?

huobi ethereum kopen eth

Wil je Ethereum kopen om te verhandelen als een daghandelaar? De professionele crypto day traders die graag Ether (ETH) actief willen verhandelen, zullen alleen bij Nederlandse cryptobeurs Bitvavo aan hun trekken komen. Echter, de grootste handelsvolumes zijn te vinden op de crypto exchanges van Binance, Huobi en Kraken. Voor meer informatie:

Ethereum kopen in de vorm van termijncontracten?

bitmex ethereum kopen

Een ander manier om te handelen in Ether (ETH) van Ethereum is door gebruik te maken van Ethereum termijncontracten. Deze worden in het Engels Futures genoemd. Het kopen van een Ethereum termijncontract is iets voor een professionele handelaar. Deze kunnen worden verhandeld op de handelsbeurzen van Bitmex of Binance. We hebben er een apart artikel over geschreven:

Ethereum kopen met Bitcoin (BTC)

Hieronder kun je met behulp van de dienst van Changelly Ether (ETH) van Ethereum kopen met Bitcoin:

Indirect Ethereum kopen in de vorm van trackers?

xbt provider ethereum kopen via trackers

Ethereum trackers worden aangeboden door XBT provider. Er zijn twee varianten beschikbaar: de Ether Tracker One (ISIN: SE0010296574) en de Ether Tracker Euro (ISIN:SE0007525332). Deze Ethereum trackers kunnen via een goede beleggingsrekening worden gekocht.

Dit zijn op dit moment de manieren waarop je Ethereum kunt kopen of in ieder geval een bepaalde exposure kunt hebben op de koers van Ether.

Indirect Ethereum kopen in de vorm van CFD’s?

Een andere manier waarop er kan worden gespeculeerd met de Ether (ETH) koers is door gebruik te maken van het handelsplatform van eToro of de traditionele contract for differences. Dit is een van de meest makkelijke manier om te speculeren met korte termijn bewegingen van de Ether koers. Deze Ethereum CFD instrumenten kunnen eenvoudig verhandeld worden op een traditionele makelaars zoals Plus500, Markets en 24Option. Het is uitermate risicovol om op deze manier meer euro’s te proberen te verdienen in rendement. Meer dan 80 % van de beleggers verliezen geld met CFD-trading. 

Wil je Ethereum kopen om te beleggen  in een token sale of ICO?

Er zijn zeer veel projecten die tokens uitgeven via een token sale of ICO. Deze kunnen via ETH worden gekocht als een belegging. Dit is uiterst risicovolle praktijk. Beleg alleen met ETH die je kunt veroorloven om te verliezen aangezien de meeste projecten zullen falen. Zorg ervoor dat je beschikt over een goede officiële Ethereum wallet die de token kan ondersteunen en bestudeer het project in detail voordat je Ethers verkoopt voor een token tijdens een token sale. Voor meer informatie: Wat is een ICO?

CONCLUSIE:

Ethereum kopen als een belegging blijft risicovol aangezien de technologische overleving nog niet veilig is gesteld. Niettemin, mocht Ethereum 2.0 met succes worden uitgerold en verder in 2021 zonder problemen werken, dan zal het netwerk effect van Ethereum verder versterken en onder meer de groeiende DeFi-sector zonder problemen kunnen blijven ondersteunen. Ethereum 2.0 is een Proof-of-Stake systeem en vergt dat Ethers (ETH) als een stake/onderpand moeten worden vastgehouden door de nodes. Dit is een nieuwe factor die de vraag en aanbod van Ethereum (ETH) zal bepalen waarschijnlijk de koers op lange termijn in een opwaartse richting stuurt. Het is zelfs mogelijk dat kapitaal en kennis (ontwikkelaars), die nu in andere tweede en derde generatie blockchain projecten zit, vloeit naar Ethereum.

Het beste is natuurlijk zelf deelachtig te worden binnen de Ethereum eco-systeem en zelf de controle te hebben over je Ethereum vermogen. Het makkelijkste, het voordeligste en minst risicovol is om te beginnen in bij de handelsbeurs van Bitvavo of het makelaarsportaal van BTCDirect in Nederland. Wil je alleen beleggen in Ethereum (ETH) zonder je druk te maken over de veiligheid en opslag van de tokens, maak dan gebruik van de Blox app.

Leer zo veel mogelijk over Ethereum voordat je daadwerkelijk een aantal Ether gaat kopen en onder meer gaat beleggen in andere tokens of ERC20 tokens gaat verhandelen op een Ethereum token exchange of de grootste handelsbeurs ter wereld: Binance. Ontwikkelaars kunnen met hulp van de cursus van Ivan on Tech makkelijk leren om te programmeren in Ethereum.

Leer meer over Ethereum!

Waarschuwing: het kopen van Ethereum tokens (ETH) is risicovol. Beleg alleen geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Het gaat om nieuwe experimentele blockchain technologie.

Lees het volgende artikel:

Lees verder

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft MicroStrategy $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta en […]

Sep 22, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min