xdai ethereum

Waarom zal ik Ethereum kopen (ETH) of niet? Waar kan ik echt goedkoop ETH kopen?

May 22, 2024
Aanbieding: 

Wil je de Ether (ETH) cryptovaluta van Ethereum kopen? Twijfel je waarom je in ETH wil kopen of niet? In deze beknopte gids behandelen we waarom en waar je het beste goedkoop de Ether (ETH) cryptovaluta van de Ethereum blockchain kunt kopen. We hebben 3 mooie exchange tips! We bespreken ook de risico’s wanneer je naar een betrouwbare crypto exchange stapt om Ethereum (ETH 2.0) te kopen.

In een notendop: Ethereum 1.0 was een veel belovend gedistribueerd applicatienetwerk, maar werd door haar eigen succes bedreigd. Het netwerk was overbelast en duur in gebruik. Ontwikkelaars verhuisden naar concurrerende netwerken. Een succesvolle merge naar Ethereum 2.0 is op 15 september 2022 volbracht geworden. Dit kan de komende jaren mogelijk veel betekenen voor de verdere adoptie en toekomst van het project. Echter, het zal ten koste gaan van daadwerkelijke decentralisatie en censuurresistentie. Ethereum 2.0 is in haar huidige vorm eerder een fintech project geworden dan een censuurresistent, gelijk gedistribueerd netwerk. Hoewel Ethereum de op twee na grootste blockchain project is, is het nog steeds een risicovolle belegging. Begin daarom altijd eerst met een goed begrip van bitcoin (BTC) en Ethereum voordat je durfkapitaal investeert in Ethereum. We hebben de problemen m.b.t. Ethereum verder uitgewerkt in ons artikel: de Ethereum knelpunten en risico’s.

Ethereum (ETH2) kopen op een goede exchange is tegenwoordig gemakkelijk voor elkaar te krijgen. In Nederland kun je het beste naar de handelsbeurs van Bitvavo stappen. Bitvavo beschikt over een ETH staking optie, verzekerde opslag van ETH en je kunt er ETH opnemen naar je eigen Ethereum wallet. De handel in Ethereum (ETH) Futures kun je het beste op de handelsbeurs van ByBit doen. Ten slotte biedt ook Finst een mooie handelsapp om goedkoop ETH mee te traden.

Waarom zou ik beleggen in Ethereum (ETH)? – Risico´s?

ethereum kopen

Waarom kopen beleggers Ethereum (ETH)? Ethereum is het meest populaire blockchain platform met de meeste adoptie en gebruikers. Het werkt als een gedistribueerde supercomputer voor het programmeren van decentrale applicaties en organisaties met behulp van slimme contracten. Om gebruik te maken van het netwerk en te kunnen programmeren is ETH vereist voor het betalen van de transactiekosten en het handhaven van een node. De netwerk schaalbaarheid- en capaciteitsproblemen zijn met de Ethereum 2.0 versie verholpen. Dit kan de verdere globale adoptie van de huidige Web 3 en DeFi-beweging ten goede komen.

Geloof in de toekomst

Vele beleggers kopen Ethereum omdat ze geloven in de toekomst van het project. Ze beleggen met durfkapitaal dat ze bereid zijn om te verliezen. Ze houden Ethereum vast voor de lange termijn en willen verder graag passief een beloning in ETH verdienen door deze te staken. Het staken van Ethereum is een manier om automatisch een rendement te verdienen over de initiële investering. De implementatie van Ethereum 2.0 kan veel positieve gevolgen hebben met goede vooruitzichten om een doorslaggevende technologie omslag te kunnen bewerkstelligen in de huidige wereld van financiën. Echter, de overstap naar PoS kan nog steeds een ramp kunnen inhouden door de opkomst van in feite een onzichtbare oligarchie met wellicht de infiltratie van agentschappen via de nieuwe PoS-bestuursvorm. Ethereum 2.0 is een oligarchisch fintech project. In feite is de hele fintech beweging nog steeds in hoge mate gecentaliseerd in de handen van machtige ontwikkelaars, VC-fondsen en stichtingen. Dit maakt Ethereum en de rest van de Web 3 en DeFi-sector kwetsbaar.

Waarschuwing

Ethereum 2.0 is een volledig nieuw protocol en begint in dat opzicht opnieuw. Het zal zich weer moeten bewijzen ten aanzien van de competitie. Vandaar, het kopen van Ether (ETH 2.0) als een belegging is nog steeds risicovol. Beleg alleen met durfkapitaal dat je kunt veroorloven om te verliezen. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin voordat je gaat beleggen in Ethereum. Ten slotte is het handelen in ETH, in bijvoorbeeld termijncontracten en opties, uiterst risicovol. Ethereum’s koers is immers zeer volatiel. We raden onze lezers af om te handelen in Ethereum.

Wat zegt Michael Saylor over Ethereum? Waarom koopt hij geen ETH?

Hieronder kun je de video bekijken over Michael Saylor´s visie over Ethereum. Waarom koopt Michael Saylor geen Ethereum, maar wel Bitcoin (BTC)? Hieronder in de video legt Michael uit wat zijn redenen zijn waarom hij geen Ethereum koopt:

Waarom zou ik wel Ethereum (ETH) kopen?

ethereum eth kopen

Ethereum behoort tot de belangrijkste blockchain projecten met een groeiend netwerk effect, stijgende handelsvolumes en een toenemend aantal gebruikers. Bitcoin wordt vooral gebruikt als een alternatief digitaal monetair middel voor waarde opslag (digitaal goud). Het is het ultieme monetaire goed. Ethereum wordt vooral gebruikt voor het ontwikkelen van dapps, de bloeiende defi-sector en de uitgave van tokens met behulp van de smart contract technologie en protocollen.

Om gebruik te maken van de Ethereum technologie is de ether (ETH) cryptocurrency voor nodig. Dit versterkt de vraag naar de Ethereum tokens (ETH). Ethereum 1.0 was een Proof-of-Work protocol. Ethereum 2.0 is een Proof-of-Stake protocol waarbij de nodes binnen het netwerk Ethers (ETH) moeten staken (vasthouden). DeFi-ontwikkelaars zullen verder kiezen voor Ethereum als het platform voor het lanceren van decentrale financiële applicaties. Ethereum kent op dit moment een prima netwerk effect en beschikt over de meeste ontwikkelaars.

In dit artikel bespreken we nu verder hoe en waar je Ethereum (ETH) kunt kopen en verhandelen.

Ethereum kopen met iDEAL in Nederland?

Wil je voordelig en makkelijk de cryptovaluta van het Ethereum kopen met iDEAL in Nederland?

  • Waarom zou ik Ethereum (ETH) kopen bij Bitvavo? Bitvavo is de goedkoopste Ethereum (ETH) aanbieder in Nederland en biedt een prima wisselkoers aan voor minimale kosten (max 0.25 %). Bitvavo maakt het kopen en opslaan van Ether (ETH) zeer eenvoudig. Bitvavo ondersteunt een beheerde Ethereum wallet. Een goed alternatief voor Bitvavo is de ByBit exchange.
  • Waarom zou ik Ethereum (ETH) kopen bij Finst? Finst is een zeer goed ontwikkelde en veilige handelsapp. Een doorsnee handelaar kan hier goedkoop Ethereum kopen (ETH). Voor een vast tarief van 0.15% concurreert Finst met Bitvavo en Blox. Grote nadeel van Finst is het ontbreken van een crypto wallet voor het kunnen opnemen van de aangekochte activa zoals dit wel mogelijk is bij Bitvavo. Voor meer informatie: Finst Review.
  • Waarom zou ik Ethereum kopen bij Blox? Blox is ook een prima makelaarsplatform voor de smartphone en biedt een unieke custodial opslagdienst voor ETH aan. Dit wil zeggen dat de aangekochte ETH niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in Ethereum vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: Blox Review.

Waar zal ik Ethereum kopen en verhandelen als een daytrader?

Wil je Ethereum kopen om te verhandelen als een daghandelaar? De professionele daytraders die graag Ether (ETH) actief willen verhandelen, zullen alleen bij Nederlandse Ethereum eurospotmarkt van Bitvavo aan hun trekken komen. Echter, de grootste handelsvolumes zijn te vinden op de crypto exchanges van ByBit, Kucoin en Binance. Voor meer informatie:

Ethereum (ETH) Futures kopen en verhandelen?

Een ander manier om te handelen in Ether (ETH) van Ethereum is door gebruik te maken van Ethereum termijncontracten. Deze worden in het Engels Futures genoemd. Het kopen van een Ethereum termijncontract is iets voor een professionele handelaar. Deze kunnen worden verhandeld op de handelsbeurzen van ByBit, BitGet, Kucoin, Bitmex of Binance.

  • Binance heeft de grootste ETH futures markt. De ETHUSDT Ethereum perpetual contract heeft een dagelijks handelsvolume van meer dan $2,6 miljard. Ben je woonachtig in Nederlan, kun je hier niet meer terecht. Je kunt dan beter naar de competitie aan de slag.
  • ByBit heeft naast de reguliere ETH termijncontracten ook de ETH perpetuals. Voor het handelspaar van de ETHUSDT perpetual contract is hier populair met een gemiddeld dagelijks handelsvolume van $650 miljoen (AUG 2023).
  • De Bitget ETH futures markt is meer liquide dan ByBit; echter wat minder bekend. Op BitGet kent het ETHUSDT_UMCBL perpetual ETH contract een gemiddeld handelsvolume van meer dan $1,3 miljard (AUG 2023).
  • KuCoin heeft ook een populaire ETH futures markt met verschillende opties. Hier is de ETHUSDTM perpetual termijncontract het meest populair met een gemiddeld dagelijks handelsvolume van meer dan $150 miljoen (AUG).
  • Deribit is ook een bekende derivatenbeurs waar het ETH-PERPETUAL een handelsvolume geniet van meer dan $80 miljoen.

Andere Ethereum (ETH) futures markten op o.a. Bitmex, Bitfinex en Kraken zijn aanzienlijk kleiner.

De Ethereum (ETH) Lending & Borrowing mogelijkheden?

Wil je rente verdienen via lending of een lening krijgen via borrowing met ETH als onderpand? Dit is prima voor elkaar te krijgen op de eerder genoemde exchanges van ByBit, KuCoin en Bitget, maar ook het NEXO finance platform. Nexo is een complete gereguleerde kredietmarktplaats voor ETH en werkt in feite als een financiële instelling voor Ethereum. Voor meer informatie: Nexo Finance.

Wil je een over Ethereum (ETH) Debit Card beschikken?

Bij Nexo kun je ook een Ethereum (ETH) Mastercard krijgen. Bij Bitpanda kun je een Ethereum (ETH) Visacard krijgen. ByBit beschikt over een Mastercard.  

Wil je Ethereum kopen via een fonds?

Een belegger kan ook via een crypto index fonds actief of passief beleggen in Ethereum en ook andere projecten. In Nederland is er geen puur Ethereum beleggingsfonds, maar zijn er wel crypto index fondsen beschikbaar. De meest veilige manier om dit voor elkaar te krijgen is door middel van crypto-indexbeleggen.

Indirect Ethereum kopen in de vorm van trackers?

xbt provider ethereum kopen via trackers

Pure Ethereum trackers worden aangeboden door XBT provider. Voor echte Ethereum fans zijn deze trackers wellicht een beter alternatief dan index fondsen. Er zijn twee varianten van Ethereum trackers beschikbaar: de Ether Tracker One (ISIN: SE0010296574) en de Ether Tracker Euro (ISIN:SE0007525332). Deze Ethereum trackers kunnen via een goede beleggingsrekening worden gekocht.

Dit zijn op dit moment de manieren waarop je Ethereum kunt kopen of in ieder geval een bepaalde exposure kunt hebben op de koers van Ether.

Wat is de actuele koers van Ethereum?

Hieronder kun je de actuele koers van ETH zien en Ethereum kopen met iDEAL in Nederland bij Bitvavo.

Bitvavo is een Nederlandse handelsbeurs waar Ethereum (ETH) prima kan worden verhandeld.

Indirect Ethereum kopen in de vorm van CFD’s?

Een andere manier waarop er kan worden gespeculeerd met de Ether (ETH) koers is door gebruik te maken van traditionele contract for differences. Dit is een van de meest makkelijke manier om te speculeren met korte termijn bewegingen van de Ether koers. Deze Ethereum CFD instrumenten kunnen eenvoudig verhandeld worden op een traditionele makelaars zoals Plus500, Markets en 24Option. Het is uitermate risicovol om op deze manier meer euro’s te proberen te verdienen in rendement. Meer dan 80 % van de beleggers verliezen geld met CFD-trading. Opgelet! Dit raden we onze lezers ten sterkste af.

Wil je Ethereum kopen om te beleggen  in een token sale of ICO?

Er zijn zeer veel projecten die tokens uitgeven via een token sale of ICO. Deze kunnen via ETH worden gekocht als een belegging. Dit is uiterst risicovolle praktijk. Beleg alleen met ETH die je kunt veroorloven om te verliezen aangezien de meeste projecten zullen falen. Zorg ervoor dat je beschikt over een goede officiële Ethereum wallet die de token kan ondersteunen en bestudeer het project in detail voordat je Ethers verkoopt voor een token tijdens een token sale. Voor meer informatie: Wat is een ICO? Opgelet: dit raden we onze lezers ten sterkste af!

Wanneer zal ik Ethereum kopen?

Wanneer je denkt dat Ethereum een goede toekomst heeft, is het natuurlijk ideaal om Ethereum te kopen wanneer het markt sentiment slecht is en o.a. de koers een flinke correctie heeft gehad. Op basis van een grondige on-chain en technische analyse in context van macro-economische omstandigheden kan een positie worden opgebouwd. Verschillende handelsomgevingen waaronder die van ByBit voorzien handelaren van deze informatie. Er kan ook gebruikt worgen gemaakt van dataspecialisten op dit gebied, waaronder AltFins.

Het makkelijkste is om gewoon direct te starten op basis van een zogenaamde dollar-cost-averaging methode.

CONCLUSIE

Ethereum kopen is een belegging in een risicovol fintech project. Belangrijke risicofactor is dat het nog steeds mogelijk is dat ETH als een effect kan worden bestempeld door de Amerikaanse toezichthouders (SEC).

Ethereum 2.0 is met succes uitgerold als een nieuwe Proof-of-Stake systeem. Het vergt dat Ethers (ETH) als een stake/onderpand moeten worden vastgehouden door de nodes. Dit is een nieuwe factor die de vraag en aanbod van Ethereum (ETH) zal bepalen. Dit kan de koers op lange termijn in een opwaartse richting sturen naarmate het netwerk effect groeit. Het is zelfs mogelijk dat kapitaal en kennis (ontwikkelaars), die nu in andere tweede en derde generatie blockchain projecten zit, weer terugvloeit naar Ethereum.

Echter, het is een experiment met een semi-decentraal applicatie netwerk waarover de ontwikkelaars veel controle hebben. Het nieuwe PoS-algoritme en ontwerp maakt het project verder meer oligarchisch. Ethereum is in principe een fintech project waarbij gebruikt wordt gemaakt van blockchain technologie voor het uitbouwen van een applicatie netwerk. Het is niet te vergelijken met Bitcoin en we raden onze lezers aan om altijd eerst te beginnen met een goed begrip over Bitcoin voordat er durfkapitaal wordt gestoken in alternatieve blockchain projecten. Voor meer informatie, lees ons artikel: welke crypto zal ik kopen?

De 3 beste exchanges voor de ETH-handel

Het beste is natuurlijk zelf deelachtig te worden binnen de Ethereum eco-systeem en zelf de controle te hebben over je Ethereum vermogen. Het is goed om te beginnen bij de handelsbeurs van Bitvavo aangezien je hier ETH kunt versturen naar je eigen Ethereum wallet om zodoende gebruik te maken van de mogelijkheden van het netwerk. Finst heeft voor een doorsnee handelaar en gebruiker de beste handelsapp gelanceerd waar Ethereum goedkoop kan worden verhandeld.

Echter, actieve daghandelaren die zoeken naar de meest liquide ETH spot en futures markten kunnen het beste naar ByBit stappen. Voor meer informatie: ByBit Review.

Ethereum kopen en actief verhandelen?

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min