xdai ethereum

Waarom, hoe en waar kan ik Ethereum kopen (ETH)?

Oct 14, 2021
Aanbieding: 

Wil je de Ether (ETH) cryptovaluta van Ethereum kopen? In deze beknopte gids behandelen we waarom en waar je het beste de Ether (ETH) cryptovaluta van het Ethereum blockchain platform kunt kopen en wat de risico’s zijn.

In een notendop: Ethereum 1.0 is een veel belovend gedistribueerd applicatienetwerk, maar wordt door haar eigen succes bedreigt. Het netwerk is overbelast en duur in gebruik. Ontwikkelaars verhuizen of maken mede-gebruik van de netwerken van concurrenten. Een succesvolle upgrade naar 2.0 zou enorm veel betekenen voor de verdere toekomst van het project en de lucht klaren. Nu is het nog steeds een risicovolle belegging in een veel belovend project. We hebben dit verder uitgewerkt in ons artikel: de knelpunten en risico’s m.b.t. Ethereum. Ethereum kun je al staken om zodoende een passief rendement te verdienen.

Ethereum kopen op een goede exchange is tegenwoordig gemakkelijk voor elkaar te krijgen. je kunt dit het beste gemakkelijk in Nederland regelen met de Blox-app (custodial wallet app). Alles wordt beheerd door Blox. Prima alternatief is de makelaarsdienst van BTCdirect (BTCdirect stuurt de ETH direct naar je eigen ETH wallet). Een andere oplossing is de handelsbeurs van Bitvavo (met staking optie en verzekerde opslag van ETH).

Waarom kopen beleggers Ethereum, wat zijn de risico’s?

ethereum kopen

Ethereum is het meest populaire blockchain platform met de meeste adoptie en gebruikers. Het werkt als een gedistribueerde supercomputer voor het programmeren van decentrale applicaties en organisaties met behulp van slimme contracten. Om gebruik te maken van het netwerk en te kunnen programmeren is ETH vereist voor het betalen van de transactiekosten. Ethereum moet worden beschouwd als een experiment. Het is een risicovolle investering aangezien de huidige versie van Ethereum 1.0 niet schaalbaar is en qua code en protocol niet voldoet om een veilig fundament te bieden voor een globale adoptie van de huidige DeFi-beweging. De netwerk schaalbaarheid- en capaciteitsproblemen zullen met de Ethereum 2.0 versie worden verholpen.

Vele beleggers kopen Ethereum omdat ze geloven in de toekomst van het project. Ze beleggen met durfkapitaal dat ze bereid zijn om te verliezen. Ze houden Ethereum vast voor de lange termijn willen graag passief een beloning in ETH verdienen door deze te staken op Ethereum 2.0. Het staken van Ethereum is een manier om automatisch een rendement te verdienen over de initiële investering. Mocht de implementatie van Ethereum 2.0 slagen, dan is het een veel beter experiment met goede vooruitzichten om een doorslaggevende technologie omslag te kunnen bewerkstelligen in de huidige wereld van financiën.

Ethereum kopen en de wapenwedloop tussen applicatienetwerken

Echter, het netwerk is overbelast en zeer duur in gebruik. De Ethereum gemeenschap wacht al jaren op een upgrade van de in feite verouderde Ethereum blockchain 1.0 technologie. Een verdere vertraging zal de concurrentie, die ontwikkeld wordt op al een tweede of derde generatie blockchain technologie meer marktkapitalisatie verschaffen. Er zijn technologisch betere en veel goedkopere gedistribueerde applicatienetwerken onder ontwikkeling die Ethereum van de troon kunnen stoten: Polkadot, Solana, Qtum, EOS, Cosmos, Cardano, Dfinity en vooral ook de Binance Smart Chain.

De belegger moet wel dan beseffen dat Ethereum 1.0 heeft gewerkt en op basis daarvan een Lindy-effect heeft opgebouwd. Ethereum 2.0 is een volledig nieuw protocol en begint in dat opzicht opnieuw. Het zal zich weer moeten bewijzen ten aanzien van de competitie. Vandaar, het kopen van Ether (ETH) als een belegging is risicovol. Beleg alleen met durfkapitaal dat je kunt veroorloven om te verliezen. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin voordat je gaat beleggen in Ethereum. Ten slotte is het handelen in ETH, in bijvoorbeeld termijncontracten en opties, uiterst risicovol. Ethereum’s koers is immers zeer volatiel. We raden onze lezers af om te handelen in Ethereum.

Waarom zou ik wel Ethereum (ETH) kopen?

ethereum eth kopen

Ethereum behoort tot de belangrijkste blockchain projecten met een groeiend netwerk effect, stijgende handelsvolumes en een toenemend aantal gebruikers. Bitcoin wordt vooral gebruikt als een alternatief digitaal monetair middel voor waarde opslag (digitaal goud). Het is het ultieme monetaire goed. Ethereum wordt vooral gebruikt voor het ontwikkelen van dapps, de bloeiende defi-sector en de uitgave van tokens met behulp van de smart contract technologie en protocollen.

Om gebruik te maken van de Ethereum technologie is de ether (ETH) cryptocurrency voor nodig. Dit versterkt de vraag naar de Ethereum tokens (ETH). Mocht de Ethereum slagen in een succesvolle implementatie van de Ethereum 2.0 netwerk opwaardering in november 2020, zal de vraag naar ETH tokens toenemen. Waarom is dit geval? Dit zal het geval zijn aangezien Ethereum 2.0 zal overgaan naar een Proof-of-Stake protocol waarbij nodes Ethers (ETH) zullen moeten gaan staken (vasthouden) en verder meer DeFi-ontwikkelaars zullen kiezen voor Ethereum als het platform voor het lanceren van decentrale financiële applicaties. Mocht de implementatie van Ethereum 2.0 mislukken, zal dit de concurrentie aanzienlijk helpen en zal kapitaal naar onder meer Cardano (ADA) stromen en meer ETH worden vastgehouden. Ethereum kent op dit moment de meeste ontwikkelaars die werken met deze blockchain technologie.

Wil je als ontwikkelaar leren om deel te nemen aan deze projecten? Ivan on Tech heeft een cursus (Academy) ontwikkelt waar je kunt leren om te programmeren in onder meer de solidity-programmeertaal van Ethereum.

In dit artikel bespreken we nu verder hoe en waar je Ethereum (ETH) kunt kopen en verhandelen.

Ethereum kopen met iDEAL in Nederland

Wil je voordelig en makkelijk de cryptovaluta van het Ethereum kopen met iDEAL in Nederland?

blox ethereum kopen
  • Waarom zou ik Ethereum kopen bij Blox? Blox is ook een prima makelaarsplatform voor de smartphone en biedt een unieke custodial opslagdienst voor ETH aan. Dit wil zeggen dat de aangekochte ETH niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in Ethereum vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: Blox Review.
BTCdirect ethereum kopen
  • Waarom zou ik Ethereum (ETH) kopen bij BTC Direct? BTC Direct is een prima makelaarsplatform waar ETH kan worden gekocht en ook meteen veilig in eigen beheer naar een eigen multi-crypto wallet, zoals de Exodus, kan worden gestuurd. Dit is ideaal voor gebruikers die zelf de controle willen hebben over Ethereum en deze onder meer willen gebruiken voor betalingen en het programmeren van slimme contracten. Voor meer informatie: BTC Direct Review.
ethereum kopen
  • Waarom zou ik Ethereum (ETH) kopen bij Bitvavo? Bitvavo is de goedkoopste Ethereum (ETH) aanbieder in Nederland en biedt een prima wisselkoers aan voor minimale kosten (max 0.25 %). Bitvavo maakt het kopen en opslaan van Ether (ETH) zeer eenvoudig. Bitvavo ondersteunt een beheerde Ethereum wallet.

Ethereum kopen en verhandelen als een daghandelaar?

Wil je Ethereum kopen om te verhandelen als een daghandelaar? De professionele crypto day traders die graag Ether (ETH) actief willen verhandelen, zullen alleen bij Nederlandse cryptobeurs Bitvavo aan hun trekken komen. Echter, de grootste handelsvolumes zijn te vinden op de crypto exchanges van Binance, Huobi en Kraken. Voor meer informatie:

Ethereum kopen in de vorm van termijncontracten?

Een ander manier om te handelen in Ether (ETH) van Ethereum is door gebruik te maken van Ethereum termijncontracten. Deze worden in het Engels Futures genoemd. Het kopen van een Ethereum termijncontract is iets voor een professionele handelaar. Deze kunnen worden verhandeld op de handelsbeurzen van FTX, Bitmex of Binance. We hebben er een apart artikel over geschreven:

Ethereum kopen via een fonds?

Een belegger kan ook via een crypto index fonds actief of passief beleggen in Ethereum en ook andere projecten. In Nederland is er geen puur Ethereum beleggingsfonds, maar zijn er wel crypto index fondsen beschikbaar. De meest veilige manier om dit voor elkaar te krijgen is door middel van crypto-indexbeleggen.

Indirect Ethereum kopen in de vorm van trackers?

xbt provider ethereum kopen via trackers

Pure Ethereum trackers worden aangeboden door XBT provider. Voor echte Ethereum fans zijn deze trackers wellicht een beter alternatief dan index fondsen. Er zijn twee varianten van Ethereum trackers beschikbaar: de Ether Tracker One (ISIN: SE0010296574) en de Ether Tracker Euro (ISIN:SE0007525332). Deze Ethereum trackers kunnen via een goede beleggingsrekening worden gekocht.

Dit zijn op dit moment de manieren waarop je Ethereum kunt kopen of in ieder geval een bepaalde exposure kunt hebben op de koers van Ether.

Wat is de actuele koers van Ethereum?

Hieronder kun je de actuele koers van ETH zien en Ethereum kopen met iDEAL in Nederland bij Bitvavo.

Bitvavo is een Nederlandse handelsbeurs waar Ethereum (ETH) prima kan worden verhandeld. Echter, er zijn andere goede Nederlandse alternatieven: het makelaarsportaal van BTC Direct en de smartphone app van Blox.

Ethereum kopen met Bitcoin (BTC)

Hieronder kun je met behulp van de dienst van Changelly Ether (ETH) van Ethereum kopen met Bitcoin, echter op elke handelsbeurs zoals Bitvavo kun je Ethereum kopen met Bitcoin.

Indirect Ethereum kopen in de vorm van CFD’s?

Een andere manier waarop er kan worden gespeculeerd met de Ether (ETH) koers is door gebruik te maken van traditionele contract for differences. Dit is een van de meest makkelijke manier om te speculeren met korte termijn bewegingen van de Ether koers. Deze Ethereum CFD instrumenten kunnen eenvoudig verhandeld worden op een traditionele makelaars zoals Plus500, Markets en 24Option. Het is uitermate risicovol om op deze manier meer euro’s te proberen te verdienen in rendement. Meer dan 80 % van de beleggers verliezen geld met CFD-trading. Opgelet! Dit raden we onze lezers ten sterkste af.

Wil je Ethereum kopen om te beleggen  in een token sale of ICO?

Er zijn zeer veel projecten die tokens uitgeven via een token sale of ICO. Deze kunnen via ETH worden gekocht als een belegging. Dit is uiterst risicovolle praktijk. Beleg alleen met ETH die je kunt veroorloven om te verliezen aangezien de meeste projecten zullen falen. Zorg ervoor dat je beschikt over een goede officiële Ethereum wallet die de token kan ondersteunen en bestudeer het project in detail voordat je Ethers verkoopt voor een token tijdens een token sale. Voor meer informatie: Wat is een ICO? Opgelet: dit raden we onze lezers ten sterkste af!

CONCLUSIE:

Ethereum kopen als een belegging blijft risicovol aangezien de technologische overleving nog niet veilig is gesteld. Niettemin, mocht Ethereum 2.0 met succes worden uitgerold en verder in 2021-2022 zonder problemen werken, dan zal het netwerk effect van Ethereum verder versterken en onder meer de groeiende DeFi-sector zonder problemen kunnen blijven ondersteunen. Ethereum 2.0 is een Proof-of-Stake systeem en vergt dat Ethers (ETH) als een stake/onderpand moeten worden vastgehouden door de nodes. Dit is een nieuwe factor die de vraag en aanbod van Ethereum (ETH) zal bepalen waarschijnlijk de koers op lange termijn in een opwaartse richting stuurt. Het is zelfs mogelijk dat kapitaal en kennis (ontwikkelaars), die nu in andere tweede en derde generatie blockchain projecten zit, vloeit naar Ethereum.

Echter, het is een experiment met een decentraal applicatie netwerk. Het is niet te vergelijken met Bitcoin en we raden onze lezers aan om altijd eerst te beginnen met een goed begrip over Bitcoin voordat er durfkapitaal wordt gestoken in alternatieve blockchain projecten. Voor meer informatie: Gratis Bitcoin cursus.

Het beste is natuurlijk zelf deelachtig te worden binnen de Ethereum eco-systeem en zelf de controle te hebben over je Ethereum vermogen.

Wil je alleen beleggen in Ethereum (ETH) zonder je druk te maken over de veiligheid en opslag van de tokens, maak dan gebruik van de Blox app.

Het is ook goed om te beginnen bij de handelsbeurs van Bitvavo of het makelaarsportaal van BTCDirect in Nederland aangezien je hier ETH kunt versturen naar je eigen Ethereum wallet om zodoende gebruik te maken van het netwerk.

Leer zo veel mogelijk over Ethereum voordat je daadwerkelijk een aantal Ether gaat kopen en onder meer gaat beleggen in andere tokens of ERC20 tokens gaat verhandelen op een Ethereum token exchange of de grootste handelsbeurs ter wereld: Binance. Ontwikkelaars kunnen met hulp van de cursus van Ivan on Tech makkelijk leren om te programmeren in Ethereum.

Leer meer over Ethereum!

Waarschuwing: het kopen van Ethereum tokens (ETH) is risicovol. Beleg alleen geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Het gaat om nieuwe experimentele blockchain technologie.

Lees het volgende artikel:

Lees verder

13-jarige Gajesh Naik uit India haalt $300K op voor DeFi-project

Maak kennis met de 13-jarige crypto geek Gajesh Naik uit Goa in India. Hij heeft onlangs $ 300.000 aan pre-seed-financiering opgehaald voor zijn meest recente DeFi-project, Taksh genaamd. Taksh is in 2021 is gelanceerd op het Ethereum-compatibele smart contract platform Avalanche. Het is bedoeld om gebruikers een beloningssysteem te bieden om hen te helpen hun […]

Oct 23, 2021
2 min

Meer Bitcoin en ETF nieuws

Cointelegraph bericht dat de ProShares ETF het eerste indexfonds is ooit dat in twee dagen meer dan $ 1 miljard aan activa onder beheer kreeg. Hiermee sneuvelde het 18-jarige record van een goud ETF, die dit bedrag binnen drie dagen ophaalde. Met dit opmerkelijke feitje vallen we in huis in een fase dat crypto een […]

Oct 23, 2021
2,5 min

De adoptie van bitcoin en crypto in Brazilië

De adoptie van crypto in Brazilië is in 2021 in een stroomversnelling gekomen. Volgens nieuwe gegevens van de centrale bank van Brazilië zal de bevolking in het land voor het eind van dit jaar meer dan 8 miljard dollar crypto kopen. De directeur over het monetaire beleid in Brazilië, Bruna Serra, gaf te kennen dat […]

Oct 22, 2021
2 min