holland Gold

Holland Gold Review – wat zijn onze ervaringen?

Apr 11, 2023
Aanbieding: 

We volgen al jarenlang de ontwikkeling van Holland Gold. Deze Holland Gold review, met als originele publicatiedatum 03.11.2014, wordt vaak ververst. De review bespreekt de dienstverlening van deze Nederlandse bullion dealer en duikt in de voor- en nadelen, onze eigen ervaringen en tevens naar mogelijke alternatieve diensten voor het kopen, verkopen en opslaan van edelmetaal.

Holland Gold Review

Samenvatting van deze Holland Gold review: Holland Gold is al meer dan 12 jaar actief en een van de meest bekendste Nederlandse bedrijven met een volledig gamma aan allerlei edelmetaal producten. Holland Gold heeft een unieke positie in de Nederlandse edelmetaal markt, waardoor ze een lage prijs kunnen garanderen, maar ook anonimiteit! Verder biedt Holland Gold ook haar klanten aan om het aangekochte edelmetaal veilig en verzekerd buiten Europa op te slaan in een kluiscomplex in Singapore. Particuliere en zakelijke klanten zullen bij Holland Gold voor de beste prijzen in Nederland edelmetaal kopen en verzekerd laten opslaan.

Holland Gold is een handelsnaam en onderdeel van de Aunexum Precious Metals Group. Deze conglomeraat concurreert in Nederland onder meer met GoldRepublic (sinds 2010 AFM-gereguleerd) en BullionStar. Deze partijen zijn een goed alternatief voor het opslaan van edelmetaal op eigen naam buiten Europa. Tegenwoordig krijgt Holland Gold ook concurrentie van, je leest het goed, crypto exchanges. Cryptobeurzen waaronder Bitpanda, bieden goud aan en met goud afgedekte tokens zoals Tether Gold en Paxos Gold.

Ondanks alle concurrentie en nieuwe alternatieven voor Holland Gold, is Holland Gold anno 2023 nog steeds de vertrouwde partij in Nederland om edelmetaal te bemachtigen en te laten opslaan in o.a. Singapore. We maken zelf met grote tevredenheid gebruik van de dienstverlening van Holland Gold. Hieronder kun je een mooie introductievideo bekijken over de werking en dienstverlening van Holland Gold:

Aanbieding Holland Gold

Verkrijg 25 euro korting op de eerste bestelling boven de 1000 euro met de code: BESTEBANK

Waarom heeft Holland Gold een unieke positie?

Deze unieke positie van Holland Gold kentekent zich onder andere in een concrete samenwerking met de Beste Goudprijs. Hierdoor worden inkoop- en verkoopactiviteiten gecombineerd en het voordeel wordt vervolgens doorberekend naar de klant. Recentelijk heeft Holland Gold ook opslagmogelijkheden. Het kopen van goudbaren in de vorm van kluis-goud is volgens mij een zeer belangrijk component bij slim vermogensbeheer.

Holland Gold (Bullion group BV) heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van edelmetaal in combinatie met opslag in o.a. Zwitserland en Singapore. Voor het kopen van kluis-goud zijn toch de concurrenten van Holland Gold, de GoldRepublic en BullionStar alternatieve opties. Holland Gold is ideaal voor het anoniem kopen van fysiek goud, palladium, zilver en platina. Holland Gold biedt haar klanten zeer goede prijzen en uitstekende privacy bescherming! Dit gaan we eens verder deze voordelen uitspitten:

Holland Gold’s voordelen – Holland Gold Safe

Risicospreiding is niet onverstandig. Edelmetalen opslaan thuis komt met een behoorlijk risico op diefstal en zijn moeilijk transporteerbaar. Veel vermogende particulieren en zakelijke partijen kiezen daarom ook om gebruik te maken van de Holland Gold Safe dienstverlening. Holland Gold Safe biedt veilige en verzekerde opslag van fysiek goud, zilver, platina en palladium in Nederland, Zwitserland en Singapore. Holland Gold Safe kent hierbij de volgende voordelen:


✔ Volledig verzekerde opslag op de eigen naam

✔ Opslag van goud, zilver, platina en palladium (óók BTW-vrij edelmetaal)

✔ Met het klantenportaal altijd online toegang tot de aangekochte edelmetaal

✔ Beveiliging op het hoogste niveau (K10)

✔ Mogelijkheid tot bezichtiging van het edelmetaal

✔ Periodieke audit door een onafhankelijke accountant

✔ Bescherming bij verkoop en uitslag door Holland Gold Safte Stichting Derdengelden

✔ Laagste opslagkosten in Nederland. De opslagkosten van Holland Gold Safe zijn 0,5% per jaar (0,125% per kwartaal). Voor meer informatie bezoek Holland Gold.

Wat als er iets gebeurt met Holland Gold Safe of de opslagpartner?

Aangezien alle producten worden opgeslagen op naam van de klant heeft ook een faillissement geen invloed op het fysieke eigendom van de klant. Schuldeisers van Holland Gold Safe of de opslagpartner kunnen nooit en
te nimmer aanspraak maken op het fysieke eigendom van een klant.

Klanten kunnen verder het goud en zilver in opslag altijd, per direct, fysiek laten
uitleveren naar het adres van keuze. Wanneer uw goud en/of zilver bij Holland Gold Safe ligt opgeslagen kan een klant altijd aangeven dat deze zijn edelmetaal uit opslag wilt halen. Hiervoor rekent Holland Gold Safe
enkel kosten voor uitslag en de kosten voor eventuele verzekerde verzending door.

De Holland Gold terugkoopgarantie

De verkooppartijen van edelmetaal waarmee Holland Gold werkt hebben een terugkoopgarantie. Omdat het goud en zilver (platina en palladium) in opslag de kluis niet heeft verlaten staat Holland Gold Safe in voor de kwaliteit daarvan. Hierdoor hoeft het goud en/of zilver bij verkoop niet eerst gecontroleerd te worden.

Holland Gold Review – Wat is nog zeer bijzonder en uniek bij de dienstverlening van Holland Gold?

Holland Gold is een van de weinige, misschien wel de enige die de privacy van haar klanten daadwerkelijk beschermt en de mogelijkheid biedt om anoniem goud en zilver te kopen!

Waarom is het anoniem kopen van zilver en goud verstandig?

Holland Gold

Kijk, de overheid wil natuurlijk goed bijhouden wie wel of niet goud in bezit heeft. In tijden van crisis kan de overheid vervolgens het lijstje afgaan en het goud van haar burgers opeisen. Dit is al vaak voorgekomen in het verleden! Doordat je anoniem goud koopt, weet de overheid niet hoeveel je bezit en kan dit vervolgens ook niet opeisen. Je kunt per keer tot €10.000 in contanten in edelmetalen aankopen bij Holland Gold. Daarboven is een legitimatiebewijs verplicht. Anonieme afspraken inboeken op haar kantoor in Alkmaar of Rotterdam is mogelijk voor de meest veeleisende klanten als het gaat om discretie, veiligheid en privacy. In deze tijd is dit absoluut geen overbodige luxe!

De Holland Gold Podcast & YouTube kanaal

Namens Holland Gold interviewen Paul Buitink (directeur van Holland Gold), Joris Beemsterboer en Sven Kuijpers verschillende economen en experts op macro-economisch gebied. Het doel van de podcast is om de kijker een beter beeld en houvast te bieden in een steeds sneller veranderend macro-economisch en monetair landschap. Onderwerpen die worden besproken zijn o.a. de rol van goud in het monetaire systeem; rente en inflatie, de ontwikkeling van Bitcoin, Central Bank Digital Currencies, vermogensbescherming en andere ontwikkelingen op macro-economisch gebied.

In onderstaande aflevering zijn financieel journalist Arno Wellens en economisch analist Bert Slagter te gast. Arno staat bekend om zijn uitgebreide kennis over de economie en de achterliggende vormgeving van Central Bank Digital Currencies. Bert Slagter bestudeert complexe systemen, risico en onzekerheid. Ze zullen het hebben over CBDC´s.

Aanbieding Holland Gold

Verkrijg 25 euro korting op de eerste bestelling boven de 1000 euro met de code: BESTEBANK

Over de bedrijfsstructuur van Holland Gold

Holland Gold is gespecialiseerd in de handel, opslag en transport van edelmetalen. Dit worden ook wel high value services genoemd. Holland Gold Safe BV valt als een zusterbedrijf onder de Bulliongroup BV (handelend onder de naam Holland Gold). Beide bedrijven zijn onderdeel van de Aunexum Precious Metals groep, welke de hele logistieke keten in het edelmetaal bedient.

Onder Aunexum vallen de merken: Holland Gold, Goudstandaard, BGP Edelmetaal, Holland Gold Safe en Elephant Refinery. Het bedrijf is opgericht door Vincent Kersten en de dagelijkse leiding is in handen van Paul Buitink..

Voor de opslaglocaties werkt Holland Gold samen met Brink´s en Loomis. Met haar partner Brink’s Global biedt Holland Gold Safe een opslaglocatie in Amsterdam met het hoogste beveiligingsniveau in Nederland, gelijk aan die van De Nederlandse Bank (DNB). De opslag van edelmetaal in Zwitserland en Singapore vindt plaats bij Loomis. Loomis is de marktleider in Zwitserland op het gebied van waarde transport en –opslag.

Bedrijfsgegevens van Holland Gold:

Arcadialaan 16B (Victory building)
1813 KN Alkmaar

Coolsingel 104 (Erasmushuis)
3011 AG Rotterdam

+31(0)88 468 8400
klantenservice@hollandgold.nl

Voor meer informatie bezoek Holland Gold

Holland Gold Review – Conclusie

Holland Gold levert een complete dienstverlening voor elke particuliere en zakelijke belegger die een gedeelte van zijn vermogen in edelmetaal wil vastleggen. Holland Gold biedt haar klanten verder kluisopslag in Singapore aan, de beste jurisdictie voor de handel en opslag van edelmetaal en anonimiteit tot een bedrag van 10.000 euro. Fysiek edelmetaal kopen is ook voordelig door de Holland Gold prijsgarantie. Dus, bij Holland Gold is een gespreide belegging in edelmetaal mogelijk, waarbij er bijvoorbeeld fysiek goud voor thuis, anoniem fysiek goud voor thuis of elders en kluis-goud buiten Europa kan worden gekocht. Onze eigen ervaringen met Holland Gold zijn uitstekend. We kunnen deze Holland Gold Review afsluiten met een aanbeveling om bij Holland Gold een rekening te openen.

Aanbieding Holland Gold

Verkrijg 25 euro korting op de eerste bestelling boven de 1000 euro met de code: BESTEBANK

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min