newmont goldcorp

Goud kopen

Mar 11, 2021
Aanbieding: 

Introductie en samenvatting: goud kopen is in tijden van financiële repressie (negatieve rentevoeten, geldverruimingspolitiek, inflatie) de beste conservatieve belegging ten dienste van koopkrachtbehoud. Goud is solide geld en heeft een lange geschiedenis die aantoont dat het als bemiddelend monetair goed de welvaart van een samenleving het beste beschermd.

is bitcoin betrouwbaar

In deze tijden is goud kopen een belangrijk component van verstandig vermogensbeheer. Nederlanders kunnen het beste goedkoop goud kopen bij de Nederlandse dienstverleners The Silver Mountain of GoldRepublic. Je kunt hier het goud kopen en veilig laten opslaan in een beveiligde kluis in Zwitserland. De Nederlandse overheid en de grenspolitie kan goud confisqueren tijdens een nieuwe financiële crisis. Een goedkoper alternatief is de innovatieve Bitpanda beurs Voor meer informatie: bezoek The Silver Mountain, bezoek GoldRepublic of bezoek Bitpanda beurs.

Bovendien, de Nederlandsche Bank beschikt zelf over een goudvoorraad als een vertrouwensanker wanneer het weer mis gaat.

goedkoop goud kopen

Goud is altijd het geld geweest van de vrije markt met de beste eigenschappen om als hard geld welvaart over generaties te behouden in een land. Sinds het definitief loslaten van de gouden standaard in 1971 is er een nieuw experiment begonnen waarbij een fiat-valuta op basis van schuld (krediet) functioneert. Dit heeft gezorgd voor een exponentiële kredietexpansie die wereldwijd anno 2019 voor enorme hoeveelheid (> $246 biljoen) slecht renderende schuld heeft gezorgd. Een onvoorstelbare globale schuldenberg die nooit kan worden terugbetaald. De exponentiële expansie gaat door en heeft gezorgd voor zeepbellen in vooral de effectenmarkten (aandelen, obligaties en ander waardepapier). Aan effecten zitten nu enorme tegenpartijrisico’s. Een volgende recessie en crisis zal enorme gevolgen hebben voor o.a. de koersen van effecten en ook vastgoed. Crisis of niet, goud behoudt altijd waarde.

Complete gids over het kopen van goud.

Er komen genoeg vragen op bij het kopen van goud. Sinds 2013 kunnen onze lezers hier alle informatie vinden over wat ze moeten weten over goud. Het is de meest complete Nederlandse gids over goud en het kopen van goud (AUX). De doelstelling van deze uitvoerige gids is om alle belangrijke lezersvragen te beantwoorden, waaronder:

 • Waarom zou ik goud kopen?
 • Hoe of op welke manieren kan ik goud kopen? Waarom kopen Nederlandse beleggers goud bij bullion dealers zoal The Silver Mountain of GoldRepublic?
 • Waarom zou ik gebruik maken van een digital asset exchange zoals Bitpanda, Bitcoin Meester of Kraken voor het online kopen van goud?
 • Wat is de geschiedenis van goud? Kan ik 1 gram goud kopen?
 • Hoe kan ik rente verdienen over mijn goud?
 • Zal ik goud kopen of bitcoin; of beide activa aanschaffen en verhandelen op een echte Zwitserse bitcoin gold exchange: Vaultoro?
 • Waarom zou ik bij Bullion Star in Singapore goud kopen?

In deze zullen we alle vragen over het kopen van goud uitvoerig bespreken. Hier is de inhoudsopgave met alle onderwerpen die aangeven waarom en hoe beleggers goud kopen:

Goud kopen – waarom zou ik beleggen in goud?

Goud kopen in deze tijden is een conservatieve belegging ten dienste van koopkrachtbehoud. In politiek onrustige en financieel onzekere tijden kijken verstandige beleggers naar waar ze goud kunnen kopen en opslaan. Nederlanders kunnen voordelig goud kopen en opslaan bij de Nederlandse goudhandelaars The Silver Mountain of GoldRepublic. Bij Gold Republic kun je vanaf 1 gram goud kopen. Hieronder kun je een aantal redenen lezen waarom mensen goud kopen:

 • Goud heeft intrinsieke waarde met een lange monetaire geschiedenis.
 • Goud is altijd een belangrijk schaakstuk op het speelbord van verstandig vermogensbeheer geweest.
 • Goud wordt ten onrechte niet meer door de meeste burgers in het Westen als gezond geld beschouwd, hoewel de centrale banken nog steeds met dit edelmetaal schaken
 • Centrale banken in vooral Rusland en China kopen nu zo veel mogelijk goud op. Goud is het geld van de markt en het vertrouwensanker. De totale Chinese goudvoorraad wordt op zo’n 20.000 ton geschat. De Nederlandsche Bank beschikt over 600 ton goud.
 • Goud is het solide geld van de vrije markt geweest en is door overheden en de centrale banken uiteindelijk opgeëist en uit circulatie genomen. Sinds 1914 zijn overheden gaan knoeien met de goudstandaard door deze ten tijden van oorlog op te heffen. Het is pas recentelijk in 1971 dat de Amerikaanse Dollar als wereldreservemunt definitief is losgekoppeld van goud. De Vietnamoorlog zorgde voor steeds meer oplopende schulden.
 • De goudstandaard limiteerde de Amerikaanse overheid om de oorlog te financieren zonder dat dit de status van de Dollar als reservemunt ondermijnde. Door het loslaten van de goudstandaard kon de Amerikaanse overheid, maar ook andere overheden in principe ongelimiteerd door inflatie goedkoper lenen.
 • Het Westen, maar ook China, heeft nu enorme schulden opgebouwd die niet meer terugbetaald kunnen worden. Geld wordt als schuld geschapen door commerciële banken en Centrale Banken.
 • Commerciële banken hadden voor de bankencrisis van 2008 steeds meer vrijheid en macht verkregen om de wereld te financialiseren en extreme risico’s te nemen. Dit culmineerde uiteindelijk tot de bankencrisis van 2008. Deze crisis is niet verholpen! Vele Europese banken leven nog steeds met de gevolgen. Bijvoorbeeld, de Deutsche Bank en de BNP  Parisbas bank, zijn anno 2020 zeer kwetsbaar (feitelijk bankroet) en kunnen een nieuwe bankencrisis veroorzaken.
 • Goud glanst in het licht van een nieuwe aankomende economische of geopolitieke crisis binnen de Europese Unie en de zorgwekkende globale financiële wanpraktijken van banken en overheden. Geldverruimingsprogramma’s, valuta-oorlogen met allerlei devaluaties, handelsoorlogen en nul tot negatieve rentetarieven zijn funest voor de lange termijn koopkracht van ons spaargeld. Koopkracht verlies door kruipende inflatie en belastingverhogingen maken het leven duurder. Elk jaar kunnen we steeds minder kopen voor het zelfde bedrag. De problemen zijn niet alleen voelbaar in Zuid-Europa, maar zeker ook in Frankrijk.
bitgold digitaal fysiek goud kopen
 • De opkomst van de Bitcoin als een alternatief gedistribueerd financieel systeem in bouw, en de bitcoins als een soevereine vorm van digitaal cryptogeld, heeft meer mensen aan het denken gezet over de werking van het huidige financiële systeem, het geld dat we gebruiken en goud. De werking van Bitcoin is geïnspireerd op de werking en functie van goud als een gezond financieel anker in de globale handel. Inzicht en kennis over de slechte staat van het huidige systeem zal leiden tot meer diversificatie naar veilige beleggingsinstrumenten zoals goud en Bitcoin. Het gaat niet om bitcoin of goud kopen, maar het gaat om diversificatie. Bitcoin en goud zijn in het huidige monetaire klimaat verstandige, maar verschillende type beleggingen binnen een gespreid beleggingsportefeuille. Goud kopen in Nederland bij The Silver Mountain of Gold Republic in combinatie met bitcoins kopen bij Bitpanda of Bitvavo, een goede Nederlandse Bitcoin exchange, wordt door meer en meer slimme beleggers en vermogensbeheerders gedaan. Onder andere de volgende Amerikaanse beleggers hebben zowel goud als bitcoin toegevoegd in hun portefeuille: Paul Tudor Jones, Raoul Pal, Dan Morehead, Micheal Novogratz, Dan Tapiero, Jim Rogers, Robert Kiyosaki, Mark Yusko, etc. kopen zowel goud als bitcoin.
 • Deze factoren betekenen dat het kopen van goud een wezenlijk bestandsdeel moet zijn van het vermogensbeheer van zowel slimme burgers als slimme overheden. Laat je niet afleiden door kleine prijsveranderingen. In onzekere tijden is er geen veiligere belegging dan goud.

Hoe en waar kan ik het beste goud kopen?

Wil jij goedkoop goud kopen om jouw vermogen te beschermen? Hier schets ik een aantal mogelijkheden over hoe jij voordelig en slim goud kunt kopen als een belegging:

Goud op rekening kopen en in een kluis in het buitenland opslaan:
kluis goud kopen

Een probleem waarmee de burger te maken heeft is de overheid. Centrale banken slaan baren goud op in een beveiligde kluis op geheime en zwaar beveiligde locaties. Ze gebruiken het als vertrouwensanker. Wanneer het misgaat zal de overheid en de Centrale Bank goud gaan gebruiken om haar financiële status bepalen ten aanzien van andere landen. Goud zal in dit geval een nationaal veiligheidsbelang zijn en het is goed mogelijk dat de overheid het goud van de burgers zal opeisen. Goud kopen doe je natuurlijk niet voor de overheid en de centrale bank. Daarom is het belangrijk dat je het grootste gedeelte van het goud opslaat in een jurisdictie in het buitenland, buiten de Europese Unie. Het is daarom niet zo vreemd dat er verschillende internationale edelmetaal handelaren, fintech bedrijven en digital asset exchanges zijn die innovatieve betaling- en handelsoplossingen hebben ontwikkelen voor goud.

Goud kopen met iDEAL bij GoldRepublic in Amsterdam.

Zoals eerder vermeldt, in Nederland verdient vooral de dienstverlening van GoldRepublic onze aandacht. Hier kun je voordelig goud kopen en laten opslaan in een beveiligde kluis in Zurich. Je kunt hier gemakkelijk vanaf 1 gram goud kopen. GoldRepublic is opgericht in 2010 en is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. GoldRepublic is het eerste en enige bedrijf in zijn soort, dat werkt onder toezicht van Autoriteit Financiële Markten (AFM) bij het aanbieden van fysiek edelmetaal als beleggingsproduct. Prima dienstverlening, veilig en voordelig met Nederlandse ondersteuning. Hieronder kun je een webinar met een presentatie over goud en GoldRepublic. 

Goud kopen met iDEAL op een digital asset exchange?

digitaal goud kopen

Traditioneel kopen beleggers goud bij een bekende en erkende goudhandelaar met een uitstekende reputatie en vergunning zoals GoldRepublic. Niettemin, anno 2019 hebben we al een behoorlijk financieel technologisch vooruitgang geboekt en zijn er gereguleerde digital asset exchanges en makelaars zoals de Bitcoin Meester waar je niet alleen edelmetaal zoals goud kunt kopen (Pax Gold), maar ook digitale (blockchain) activa, in het bijzonder Bitcoin. Bitcoin heeft veel gemeen met goud waaronder de hoge de voorraad-tot-productie verhouding (stock-to-flow) en een hoge Sharpe-ratio. Wanneer je interesse hebt voor goud, is het zeker interessant om Bitcoin nader te bestuderen en wellicht te includeren in je beleggingsportefeuille met behulp van onderstaande dienstverleners.

goud kopen crypto goud

Ten eerste, zoals al eerder vermeldt, is er de Bitcoin Meester in Nederland. Naast bitcoin, biedt deze Nederlandse makelaar gedigitaliseerd goud of beter gesteld tokenized goud aan van de Paxos Trust Company in New York. Elke Paxos Gold token (PAXG) die op de Ethereum blockchain wordt uitgegeven, is gedekt door 1 ons LMBA-gecertificeerd goud in de kluizen van Brink’s in Londen. Hieronder kun je een videopresentatie zien over Pax Gold die je nu makkelijk met iDEAL bij de Bitcoin Meester kunt kopen.

Rente verdienen over goud is nu mogelijk!

rente verdienen over goud

De Bitcoin Meester biedt naast Bitcoin (BTC) en Paxos Gold (PAXG) ook de Paxos USD stablecoin aan; en geeft hierover een rentevergoeding van 3 %. Verder kun je ook 4 % rente verdienen over je Paxos Gold (PAXG) bij BlockFi. Je zult dan de goud gedekte PAGX tokens in je Bitcoin Meester account versturen naar je BlockFi Interest Account.

goud kopen bij bitpanda digital exchange

Ten tweede, kan je ook gemakkelijk blockchain gecertificeerd goud kopen bij een gereguleerde digital asset exchange, zoalsd de Bitpanda handelsbeurs in Wenen. Je kunt hier met iDEAL goud kopen, ander edelmetaal en ook crypto assets zoals Bitcoin. Hieronder in de video kun je een video zien over de Bitpanda exchange.

Goud kopen met Bitcoin bij BullionStar in Singapore.

De beste jurisdictie voor goudopslag is Singapore. Goud kopen is hier mogelijk dankzij BullionStar. Dit edelmetaal bedrijf is door een Zweeds team opgezet en gevestigd in Singapore. Je kunt hier met bitcoins betalen om je financiële privacy verder te beschermen en goud buiten de Europese Unie veilig kunt laten opslaan. Een slimme manier is om eerst bitcoin te kopen op een Bitcoin exchange en vervolgens daarmee kluisgoud te kopen in Singapore. Hieronder kun je een video zien over hoe BullionStar werkt.

Goud kopen met cryptocurrency bij Vaultoro!

goud kopen bij vaultoro

Een andere nieuwe optie is Vaultoro. Vaultoro is een cryptocurrency gold exchange met onder meer een beveiligde goudopslag in Zwitserland. Je kunt hier het makkelijkste Bitcoin voor goud verhandelen en visa versa. Hieronder kun je een video bekijken over deze bijzondere nieuwe fintech dienstverlening:

Goud kopen bij Goldmoney in Jersey
goldmoney goud kopen

Een andere interessante jurisdictie is het kanaaleiland Jersey. Hier is GoldMoney gevestigd. Goldmoney beschikt over een complete dienstverlening waar je ook een MasterCard kunt aanvragen. Hieronder kun je een video zien over de Goldmoney rekening,

Fysiek goud kopen voor thuis in de kluis:

Holland Gold

Wil je voordelig goud kopen in Nederland en 100 % verzekerd thuis bezorgd krijgen? Dan is het aanbevelen om goedkoop fysiek goud te kopen bij Holland Gold. Het bijzondere van deze Nederlandse specialisten is dat deze ook palladium en platina kunnen leveren en Bitcoin als betalingsmiddel accepteren. Een andere goede optie is de eerder vermelde Silver Mountain

Crypto goud kopen (digitised gold) en gebruiken binnen een decentraal netwerk

goud kopen crypto goud

Zoals al eerder besproken. De ontwikkeling van een decentrale financiële sector (defi) is volop onder ontwikkeling. Goud kan ook op een blockchain ontwikkelingsplatform worden uitgegeven als een stablecoin (digitaal eigendomscertificaat) en worden verhandeld binnen een decentraal betalingsnetwerk. Het tokenizen van goud is populair geworden. Goede voorbeelden van gereguleerde goud gedekte tokens zijn de PAX Gold (PAXG) token van Paxos en DGLD van Coinshares. Het zijn gold backed crypto assets of makkelijker gezegd, digitale effecten over goud, die binnen een decentrale economie een steeds belangrijkere rol kunnen gaan spelen. Deze nieuwe digitale activa kunnen op een crypto exchange zoals de Bitcoin Meester en Kraken worden verhandeld als digitised gold of tokenized gold. Op de Bitpanda exchange kun je digitised gold kopen

Wil je alleen goud kopen voor korte termijn speculatie en winstbejag?

Voor pure goudprijs speculanten op zoek naar kortetermijnkoerswinst met flink rendement en grote risico’s kunnen we eToro aangeven als een goede broker. Deze vorm van speculatie kan tot flinke verliezen leiden. 

Hoeveel goud zou ik moeten kopen?

Voorzichtige vermogensbeheerders beleggen van 5 tot 10 % van hun vermogen in goud. Je zou als vermogensbeheerder hierbij ook andere edelmetalen in een zogenaamde risicospreidingsdriehoek kunnen includeren: we beleggen 70 % in goud, 20 % in zilver en 10 % in palladium of platina.

Goud kopen – wat is er zo bijzonder met goud?

goud kopenSinds de oudheid is goud erkend als geld en is het in bijna alle beschavingen een belangrijk betaalmiddel geweest. Los daarvan heeft de mens heeft altijd een voorliefde voor goud gehad. Goud heeft een bijzondere glans die als mooi  wordt ondervonden. Doordat goud zacht is, makkelijk vormbaar en smeltbaar, kon goud gebruikt worden voor het maken van waardevolle sieraden. Goud is een edelmetaal die niet onderhevig is aan oxidatie of zuur, hetgeen bijdraagt aan de duurzaamheid. Gouden sieraden worden nooit vies of geven niet af. Gouden sieraden waren bovendien duur om te maken en een belangrijk status symbool. Los van de meer subjectieve esthetische en sociaal-culturele waarde is er ook een duidelijke objectieve economische, intrinsieke waarde. Goud voldoet aan de klassieke definitie van geld. Puur goud is schaars, is moeilijk te vinden, moeilijk uit de aarde te halen en het kost veel tijd om tot een mooie, fijne munt of goud baar te smelten. Fijn goud is puur goud en wordt aangeven in delen van 24 (24 karaat) of in duizendste delen (999.9). Goud heeft bovendien een hoge dichtheid, waardoor het zeer zwaar is. Een literpak vol met goud weegt zo’n 19 kilo.

goud aanbevolen om te kopen door ex fed voorzitterToen Nederland nog een gouden standaard had en we in Gouden tientjes konden betalen, werden de grote betalingen met behulp van bankbiljetten gedaan in plaats van zware gouden munten of goudbaren. Geld was een waardecertificaat inwisselbaar voor goud. De waarde van een valuta was afhankelijk van de goudvoorraad. Goud was gewoon het geld, het papieren biljetje representeerde alleen maar het goud in de betalingstransactie voor het betalingsgemak. Men kon altijd het goud ophalen bij de bank. Echt geld = goud. Maar wat is geld nu, wat representeert onze Euro nu en hoe is dat gerelateerd aan de Amerikaanse Dollar? Alan Greenspan, een ex-voorzitter van de Federal Reserve legt dit mooi even uit tijdens een lezing aan de Council on Foreign Relations. Hij vertelt hier aan dit elite clubje dat goud de ultieme globale valuta is! 

 

 

Aanbevolen – open een rekening bij GoldRepublic!
———-

 

goedkoop goud kopen adviesDe heren aan de top in de (corrupte) bankwereld weten het allemaal, maar wij als burgers zijn gewoon onwetend gehouden als het gaat om de waarde van goud! Ik raad je aan om 1.goedkoop goud op rekening te kopen bij GoldRepublic of BullionStar en 2. bij Holland Gold fysiek goud te bestellen voor thuis! 3. Voor pure goudprijs speculanten op zoek naar korte termijn koerswinst kan ik het handelsplatform van eToro aanbevelen. Maar goed, waarom zou ik goud eigenlijk echt fysiek moeten kopen? Hier volgt een verdere argumentatie:

Goud kopen als bescherming tegen geldontwaarding bij een nieuwe schuldencrisis!

Sinds Nixon de Westerse wereld van de gouden standaard los koppelde, zijn we allemaal een nieuw fiat geld experiment begonnen. De Federal Reserve kreeg de mogelijkheid om geld uit het niets te scheppen en de staatsschuld verder te expanderen door helaas deze nieuwe Dollars te ‘beleggen’ in vernietigende oorlogen en het in stand houden van het Amerikaanse Imperium ten dienste van het industrieel-militair complex. President Eisenhower en ook Kennedy waarschuwde expliciet op televisie de Amerikaanse bevolking voor de groeiende macht van de militaire industrie, aanverwante corporaties en Wall-Street.

De Amerikaanse staat bedient tegenwoordig niet main street, maar de belangen van Wall Street. Het riekt nu naar corporatisme waarbij de burgerrechten steeds meer worden ingeperkt en geschonden. De burgers en nu vooral studenten worden opgezadeld met enorme schulden… niet alleen de enorme studieschuld, maar ook die van de staat. Eind 2018 zal deze 21 triljoen bedragen! Deze onbetaalbare schuld ziet er zo uit in nummers: $ 21,000,000,000,000,-. Met dit bedrag zijn nog niet alle kostenposten voor de toekomst meegerekend. Deze worden in totaal geschat op 127 triljoen. De financiële toekomst van de V.S. is ook doemscenario voor het gehele westen! Waarom kopen de landen in de BRIC-alliantie zo veel goud? We moeten ons als burgers voorbereiden, want Brussel volgt te veel Washington. Helaas, de Nederlandse overheid heeft een groot gedeelte van haar soevereiniteit al ingeleverd door ons te belazeren met het Verdrag van Lissabon. 

 

 

 

goud kopen als bescherming tegen inflatieDe Amerikaanse overheid heeft door alle oorlogen en bail-outs van de Wall-Street banken een onbetaalbare schuldenlast die op de schouders zal vallen van de gewone burgers. De corporaties hebben onder het mom van globalisering bijna alle industrie verhuisd naar lage-lonen landen. Miljoenen Amerikanen zijn afhankelijk van voedselbonnen. Dit proces van economische degradatie, het laten opbouwen en exploderen van zeepbellen is al lang gaande en de US Dollar is al enorm in waarde en koopkracht gedaald. Alleen mensen die al vroeg hun vermogen in goud hadden gestoken, hebben hun koopkracht behouden. Sinds 1932 heeft goud een totaal rendement van 4300 % gehad ten aanzien van de Dollar. Alleen goud beschermt op lange termijn jouw koopkracht. Op dit moment is er een valuta oorlog (currency war) gaande en de Amerikaanse Dollar wordt meer en meer losgelaten door het Oosten. De stijgende lijn van de Dollar dit jaar is geen teken van sterkte, maar uiteindelijk vergelijkbaar met hoe een ster in ons heelal als een supernova uiteindelijk uitdooft. We hebben te maken met een stervende Dollar als de wereldreservemunt.

goud als hedge tegen de petrodollarGoud kopen vooral in de vorm van goudbaren beschermt ons spaargeld gedurende deze onzekere tijden van overgang en de huidige digitale geldprinter van de centrale banken die systematisch hiermee het geld ontwaarden. Maar, heeft ons geld eigenlijk wel waarde? Waarop is de waarde van ons geld gebaseerd op dit moment? De US Dollar als de wereldreservemunt, schulden en dwang. We moeten de Euro aanvaarden om daarmee onze belastingen te betalen, schulden af te lossen en spullen te kopen. Niettemin, de waarde van de EU is mede-afhankelijk van de US Dollar, we zitten in het zelfde bancaire systeem en deze is afhankelijk van haar interne economie en vooral ook de oliehandel. Daarom wordt er vaak gesproken over de PetroDollar. Saddam in Irak wilde ‘zijn’ olie handelen in goud. Khadaffi wilde ‘zijn’ olie handelen in goud. Iran handelt olie voor goud…. ondanks al het geweld, laten meer en meer landen voorzichtig de Amerikaanse Dollar los als internationaal betaalmiddel. Voorzichtigheid is geboden aangezien handelsoorlogen, valuta oorlogen en proxy oorlogen in deze context kunnen leiden tot een Derde Wereldoorlog. Bij een voorbereiding voor zo’n vreselijk mogelijk scenario is goud kopen een verstandige zet.

silk road gold fundGoud kopen doet China, Rusland, Zuid-Korea en ook India. Dit in voorbereiding voor de val van de Dollar en de financiering van infrastructurele projecten met behulp van hun eigen Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). Recentelijk heeft de Shanghai Gold Exchange een speciale goudfonds opgericht als een component in de bouw van nieuwe Zijderoutes door Eurazië. Dit is de Silk Road Gold Fund. Goud kopen beschermt ons wanneer de US Dollar valt met daarbij de waarschijnlijke desintegratie en val van de Euro. Het investeren in goud is in het licht van bovenstaande feiten is een slimme en noodzakelijke zet in ieders vermogensbeheer. Vergeet ook niet dat je goud in tijden van ellende altijd als onderpand kunt gebruiken voor het lenen van geld. Net zoals een huis, representeert goud een echte hard asset op basis waarvan je geld kunt lenen. Voor meer informatie: goud verpanden.

Nogmaals, de US Dollar als de wereldreservemunt is geen lang leven meer beschoren. De Amerikaanse Dollar zal met geweld imploderen en daarmee de wereld in chaos storten of langzaam transformeren tot een reguliere handelsmunt binnen het systeem van de Special Drawing Rights in handen van het IMF. In beide scenario’s zal goud optreden als de redder in nood voor het vermijden van hyperinflatie. Voor meer informatie: Wat zijn Special Drawing Rights?

Hoe kan ik het beste goedkoop goud kopen?

goudbaren kopen en veilig opslaanKoop goud in de vorm van goudbaren met lage premiums die niet ver weg leggen van de spotprijs. Goudbaren kopen in de vorm van kluis-edelmetaal (goud op rekening) is het meest voordelig voor de doorsnee burger en ook een gebruikelijk bestandsdeel bij verstandig vermogensbeheer. De premies zijn hier super laag ook bij kleine aankopen. Normaal betaal je hogere premies wanneer je alleen kleine goudbaren koopt voor kleine bedragen. Zorg ook dat je een gedeelte van je kluis goud in kluizen in het buitenland ligt opgeslagen. Goud kopen en opslaan in Hong Kong, in Dubai, Singapore of Zurich is dankzij nieuwe financiële dienstverleners gemakkelijk en goedkoop geworden. Let wel even op. We raden je niet hier aan om al jouw geld in goud te beleggen. Dit moet je voor jezelf bepalen. Een richtlijn van de rijke elite is om zo’n 10 % van je vermogen in edelmetalen te beleggen.

Hoe kan ik goud kopen met altcoins en andere cryptomunten?

goud kopen met ether ETHBen je al een echte financiële watergeus en bezit je al verschillende altcoins zoals Ethereum, NXT, LiteCoin of DarkCoin. Beschik je over Ethers? In dat geval kun je het beste goud kopen met Ethers-ETH bij Uphold. Uphold ondersteunt ETH-transacties en je kunt jouw Ethers hier onmiddellijk omzetten in goud of een ander edelmetaal. Je maakt gewoon een Ether wallet / card aan in je Uphold account. Voor meer info: Uphold.

goud kopen met bitcoinsJe kunt met bijna andere altcoins supereenvoudig goud kopen via de ShapeShift dienst die zit ingebouwd in Vaultoro. Goedkoop goud kopen met NXT of goud kopen met Litecoins is super eenvoudig geworden met de handelsomgeving van Vaultoro. bij Vaultoro koop je echt fysiek kluis-goud dat in Zwitserland wordt opgeslagen.

Hoe kan ik goud kopen met derivaten?

goud kopen Met financiële instrumenten zoals derivaten koop je niet echt fysiek goud. Het is in feite een manier om te speculeren met de goudprijs met behulp van cfd-contracten. Je kunt op deze manier heel snel winsten boeken. Met de winst kun je vervolgens echt fysiek goud kopen ( : Vandaar, speculeer met de trends in de goudprijs en pak je winst in fiatgeld met behulp van derivaten bij brokers. Let wel, het speculeren op kortetermijnkoerswinst is snel een vorm van gokken als je niet weet wet je doet. 

Goud kopen in het licht van de Sharia gouden standaard. 

De noodzaak voor het kunnen beleggen in goud wordt nu ook onderkend door de Islamistische wereld. Sinds 2017 is de nieuwe Sharia gouden standaard geïntroduceerd. Deze nieuwe Sharia compliant wetgeving maakt het mogelijk dat alle financiële instellingen en particulieren in de Islamistische wereld in goudbaren kunnen beleggen. Dit wil zeggen zo’n 25 % van de wereld bevolking kan nu zonder problemen beleggen in goud! Er wordt ingeschat dat deze markt tot wel 5 triljoen Amerikaanse Dollars zal groeien in de komende 5 jaar en een grote impact zal hebben op de goudprijs.

Goud kopen in het licht van de Amerikaanse wetsvoorstellen over goud. 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft ook een positieve opvatting over de rol van goud in een hervormd internationaal monetair systeem en een negatieve opvatting over het huidige monetaire beleid van de Amerikaanse Centrale bank, de Federal Reserve. In de Amerikaanse staat Wyoming is goud en zilver een wettig betaalmiddel.  In vele andere Amerikaanse staten wordt ook al hard gewerkt voor het introduceren van goud en zilver als een wettig betaalmiddel. Texas (wetsvoorstellen HB78 & HB483 & SB 2097), Idaho  (wetsvoorstel HB206), Tennessee (wetsvoorstel HJR516), Kansas (wetsvoorstel HB2421) en Louisiana (wetsvoorstel HB396). Op federaal niveau wordt er ook gewerkt aan een wetsvoorstel (Mooney’s bill – H.R. 5404) voor het herintroduceren van een gouden standaard voor de Amerikaanse Dollar. Dit laatste wetsvoorstel heeft natuurlijk weinig kans op slagen, maar deze wetsvoorstellen geven een duidelijk signaal af dat er een ommekeer is in het sentiment over goud voor behoud van koopkracht. Over de laatste twee decennia is de koopkracht van de Amerikaanse Dollar met al meer dan 30 % afgenomen. 

Verdere lectuur:

deutsche bank

Lees verder

13-jarige Gajesh Naik uit India haalt $300K op voor DeFi-project

Maak kennis met de 13-jarige crypto geek Gajesh Naik uit Goa in India. Hij heeft onlangs $ 300.000 aan pre-seed-financiering opgehaald voor zijn meest recente DeFi-project, Taksh genaamd. Taksh is in 2021 is gelanceerd op het Ethereum-compatibele smart contract platform Avalanche. Het is bedoeld om gebruikers een beloningssysteem te bieden om hen te helpen hun […]

Oct 23, 2021
2 min

Meer Bitcoin en ETF nieuws

Cointelegraph bericht dat de ProShares ETF het eerste indexfonds is ooit dat in twee dagen meer dan $ 1 miljard aan activa onder beheer kreeg. Hiermee sneuvelde het 18-jarige record van een goud ETF, die dit bedrag binnen drie dagen ophaalde. Met dit opmerkelijke feitje vallen we in huis in een fase dat crypto een […]

Oct 23, 2021
2,5 min

De adoptie van bitcoin en crypto in Brazilië

De adoptie van crypto in Brazilië is in 2021 in een stroomversnelling gekomen. Volgens nieuwe gegevens van de centrale bank van Brazilië zal de bevolking in het land voor het eind van dit jaar meer dan 8 miljard dollar crypto kopen. De directeur over het monetaire beleid in Brazilië, Bruna Serra, gaf te kennen dat […]

Oct 22, 2021
2 min