Goud kopen in deze tijden is een conservatieve belegging ten dienste van koopkrachtbehoud. In politiek onrustige en financieel onzekere tijden kijken verstandige beleggers naar waar ze goud kunnen kopen en opslaan. Nederlanders kunnen voordelig goud kopen en opslaan bij de Nederlandse dienstverlener GoldRepublic. In dit artikel zullen we alle vragen over het kopen van goud uitvoerig bespreken. Voordat we de inhoudsopgave tonen, geven we een korte puntsgewijze samenvatting over waarom en wanneer beleggers goud kopen:

 • goud kopenGoud heeft intrinsieke waarde met een lange monetaire geschiedenis.
 • Goud is altijd een belangrijk schaakstuk op het speelbord van verstandig vermogensbeheer geweest.
 • Goud wordt ten onrechte niet meer door de meeste burgers in het Westen als gezond geld beschouwd, hoewel de centrale banken nog steeds met dit edelmetaal schaken.
 • Centrale banken in vooral Rusland en China kopen nu zo veel mogelijk goud op. Goud is het geld van de markt. De totale Chinese goudvoorraad wordt op zo’n 20.000 ton geschat.
 • Goud is het solide geld van de vrije markt geweest en is door overheden en de centrale banken uiteindelijk opgeëist en uit circulatie genomen. Sinds 1914 zijn overheden gaan knoeien met de goudstandaard door deze ten tijden van oorlog op te heffen. Het is pas recentelijk in 1971 dat de Amerikaanse Dollar als wereldreservemunt definitief is losgekoppeld van goud. De Vietnamoorlog zorgde voor steeds meer oplopende schulden. De goudstandaard limiteerde de Amerikaanse overheid om de oorlog te financieren zonder dat dit de status van de Dollar als reservemunt ondermijnde. Door het loslaten van de goudstandaard kon de Amerikaanse overheid, maar ook andere overheden in principe ongelimiteerd door inflatie goedkoper lenen.
 • deutsche bankHet Westen, maar ook China, heeft nu enorme schulden opgebouwd die niet meer terugbetaald kunnen worden. Geld wordt als schuld geschapen door commerciële banken en Centrale Banken.
 • Commerciële banken hadden voor de bankencrisis van 2008 steeds meer vrijheid en macht verkregen om de wereld te financialiseren en extreme risico’s te nemen. Dit culmineerde uiteindelijk tot de bankencrisis van 2008. Deze crisis is niet verholpen! Vele Europese banken leven nog steeds met de gevolgen. Bijvoorbeeld, de Deutsche Bank en de BNP  Parisbas bank, zijn anno 2019 zeer kwetsbaar (feitelijk bankroet) en kunnen een nieuwe bankencrisis veroorzaken.
 • Goud glanst in het licht van een nieuwe aankomende economische of geopolitieke crisis binnen de Europese Unie en de zorgwekkende globale financiële wanpraktijken van banken en overheden. Geldverruimingsprogramma’s, valuta-oorlogen met allerlei devaluaties, handelsoorlogen en nul tot negatieve rentetarieven zijn funest voor de lange termijn koopkracht van ons spaargeld. Koopkracht verlies door kruipende inflatie en belastingverhogingen maken het leven duurder. Elk jaar kunnen we steeds minder kopen voor het zelfde bedrag. De problemen zijn niet alleen voelbaar in Zuid-Europa, maar zeker ook in Frankrijk.
 • goud kopen in combinatie met BitcoinDe opkomst van de Bitcoin als een alternatief gedistribueerd financieel systeem in bouw, en de bitcoins als een soevereine vorm van digitaal cryptogeld, heeft meer mensen aan het denken gezet over de werking van het huidige financiële systeem en het wezen van geld. De werking van Bitcoin is geïnspireerd op de werking en functie van goud als een gezond financieel anker in de globale handel. Inzicht en kennis over de slechte staat van het huidige systeem zal leiden tot meer diversificatie naar veilige beleggingsinstrumenten zoals goud en Bitcoin. Goud kopen bij Gold Republic in combinatie met bitcoins bij een goede Bitcoin exchange wordt door meer en meer slimme beleggers gedaan.
 • De noodzaak voor het kunnen beleggen in goud wordt nu ook onderkend door de Islamistische wereld. Sinds 2017 is de nieuwe Sharia gouden standaard geïntroduceerd. Deze nieuwe Sharia compliant wetgeving maakt het mogelijk dat alle financiële instellingen en particulieren in de Islamistische wereld in goudbaren kunnen beleggen. Dit wil zeggen zo’n 25 % van de wereld bevolking kan nu zonder problemen beleggen in goud! Er wordt ingeschat dat deze markt tot wel 5 triljoen Amerikaanse Dollars zal groeien in de komende 5 jaar en een grote impact zal hebben op de goudprijs.
 • De Amerikaanse president Donald Trump heeft ook een positieve opvatting over de rol van goud in een hervormd internationaal monetair systeem en een negatieve opvatting over het huidige monetaire beleid van de Amerikaanse Centrale bank, de Federal Reserve. In de Amerikaanse staat Wyoming is goud en zilver een wettig betaalmiddel.  In vele andere Amerikaanse staten wordt ook al hard gewerkt voor het introduceren van goud en zilver als een wettig betaalmiddel. Texas (wetsvoorstellen HB78 & HB483 & SB 2097), Idaho  (wetsvoorstel HB206), Tennessee (wetsvoorstel HJR516), Kansas (wetsvoorstel HB2421) en Louisiana (wetsvoorstel HB396). Op federaal niveau wordt er ook gewerkt aan een wetsvoorstel (Mooney’s bill – H.R. 5404) voor het herintroduceren van een gouden standaard voor de Amerikaanse Dollar. Dit laatste wetsvoorstel heeft natuurlijk weinig kans op slagen, maar deze wetsvoorstellen geven een duidelijk signaal af dat er een ommekeer is in het sentiment over goud voor behoud van koopkracht. Over de laatste twee decennia is de koopkracht van de Amerikaanse Dollar met al meer dan 30 % afgenomen. 

Deze factoren betekenen dat het kopen van goud een wezenlijk bestandsdeel moet zijn van het vermogensbeheer van zowel slimme burgers als slimme overheden. Laat je niet afleiden door kleine prijsveranderingen. In onzekere tijden is er geen veiligere belegging dan goud. Wil jij goedkoop goud kopen om jouw vermogen te beschermen? Hier schets ik een aantal mogelijkheden over hoe jij voordelig en slim goud kunt kopen als een belegging:

 • Fysiek goud kopen voor thuis in de kluis:

Wil je voordelig goud kopen in Nederland en 100 % verzekerd thuis bezorgd krijgen? Koop dan goedkoop fysiek goud bij Holland Gold. Het bijzondere van deze Nederlandse specialisten is dat deze ook palladium en platina kunnen leveren en Bitcoin als betalingsmiddel accepteren. Je kunt hier veilig in alle privacy een volledig gedekte portefeuille opbouwen voor thuis in de kluis. Het probleem is echter dat goud kan worden geconfisqueerd.

 • Goud op rekening kopen en in een kluis in het buitenland opslaan:

Inderdaad, GoldRepublic goud kopenis een veiligere optie. Je zou hier de edelmetalen in een zogenaamde risicospreidingsdriehoek kunnen kopen en laten opslaan in een kluis in Zwitserland: we beleggen 50 % in goud, 40 % in zilver en 10 % in palladium of platina. Deze edelmetaalbaren kunnen dan veilig in een Zwitserse kluis worden opgeslagen. kluis goud kopenGoud in de kluis thuis kan door de Nederlandse overheid worden geconfisqueerd. Het is daarom niet zo vreemd dat er ook meer internationale edelmetaal bedrijven zijn die innovatieve betaling- en handelsoplossingen hebben ontwikkelen voor goud. In Nederland verdient vooral de dienstverlening van GoldRepublic onze aandacht. Maar er zijn andere goede dienstverleners die goud op rekening aanbieden. Twee goede voorbeelden zijn GoldMoney en BullionStar.

goldmoney goud kopenGoldMoney beschikt over de meest complete dienstverlening waar je naast goud ook bitcoin kunt kopen. GoldMoney beschikt ook over een MasterCard. Voor meer informatie: GoldMoney Review.

goud kopen bij bullionstarBullionStar is gevestigd in Singapore waar je ook met bitcoins kunt betalen om je financiële privacy verder te beschermen en goud buiten de Europese Unie veilig kunt laten opslaan. Bezoek BullionStar!

Gouden DeFi alternatieven?

Goud kan ook op de blockchain worden uitgegeven als een token (eigendomscertificaat). Een nieuwe gereguleerde goud gedekte token is de PAX Gold (PAXG) token.

 • Wil je alleen goud kopen voor korte termijn speculatie en winstbejag?

Voor pure goudprijs speculanten op zoek naar kortetermijnkoerswinst met flink rendement en grote risico’s kunnen we 24Option en eToro aangeven als goede brokers. Deze vorm van speculatie kan tot flinke verliezen leiden. 

Waarom zou ik goud kopen, wat is er zo bijzonder met goud?

goud kopenSinds de oudheid is goud erkend als geld en is het in bijna alle beschavingen een belangrijk betaalmiddel geweest. Los daarvan heeft de mens heeft altijd een voorliefde voor goud gehad. Goud heeft een bijzondere glans die als mooi  wordt ondervonden. Doordat goud zacht is, makkelijk vormbaar en smeltbaar, kon goud gebruikt worden voor het maken van waardevolle sieraden. Goud is een edelmetaal die niet onderhevig is aan oxidatie of zuur, hetgeen bijdraagt aan de duurzaamheid. Gouden sieraden worden nooit vies of geven niet af. Gouden sieraden waren bovendien duur om te maken en een belangrijk status symbool. Los van de meer subjectieve esthetische en sociaal-culturele waarde is er ook een duidelijke objectieve economische, intrinsieke waarde. Goud voldoet aan de klassieke definitie van geld. Puur goud is schaars, is moeilijk te vinden, moeilijk uit de aarde te halen en het kost veel tijd om tot een mooie, fijne munt of goud baar te smelten. Fijn goud is puur goud en wordt aangeven in delen van 24 (24 karaat) of in duizendste delen (999.9). Goud heeft bovendien een hoge dichtheid, waardoor het zeer zwaar is. Een literpak vol met goud weegt zo’n 19 kilo.

goud aanbevolen om te kopen door ex fed voorzitterToen Nederland nog een gouden standaard had en we in Gouden tientjes konden betalen, werden de grote betalingen met behulp van bankbiljetten gedaan in plaats van zware gouden munten of goudbaren. Geld was een waardecertificaat inwisselbaar voor goud. De waarde van een valuta was afhankelijk van de goudvoorraad. Goud was gewoon het geld, het papieren biljetje representeerde alleen maar het goud in de betalingstransactie voor het betalingsgemak. Men kon altijd het goud ophalen bij de bank. Echt geld = goud. Maar wat is geld nu, wat representeert onze Euro nu en hoe is dat gerelateerd aan de Amerikaanse Dollar? Alan Greenspan, een ex-voorzitter van de Federal Reserve legt dit mooi even uit tijdens een lezing aan de Council on Foreign Relations. Hij vertelt hier aan dit elite clubje dat goud de ultieme globale valuta is!

Aanbevolen – open een rekening bij GoldRepublic!
———-
goedkoop goud kopen adviesDe heren aan de top in de (corrupte) bankwereld weten het allemaal, maar wij als burgers zijn gewoon onwetend gehouden als het gaat om de waarde van goud! Ik raad je aan om 1.goedkoop goud op rekening te kopen bij GoldRepublic of BullionStar en 2. bij Holland Gold fysiek goud te bestellen voor thuis! 3. Voor pure goudprijs speculanten op zoek naar korte termijn koerswinst kan ik het handelsplatform van 24Option aanbevelen. Maar goed, waarom zou ik goud eigenlijk echt fysiek moeten kopen? Hier volgt een verdere argumentatie:

Goud kopen als bescherming tegen geldontwaarding bij een nieuwe schuldencrisis!

Sinds Nixon de Westerse wereld van de gouden standaard los koppelde, zijn we allemaal een nieuw fiat geld experiment begonnen. De Federal Reserve kreeg de mogelijkheid om geld uit het niets te scheppen en de staatsschuld verder te expanderen door helaas deze nieuwe Dollars te ‘beleggen’ in vernietigende oorlogen en het in stand houden van het Amerikaanse Imperium ten dienste van het industrieel-militair complex. President Eisenhower en ook Kennedy waarschuwde expliciet op televisie de Amerikaanse bevolking voor de groeiende macht van de militaire industrie, aanverwante corporaties en Wall-Street.

De Amerikaanse staat bedient tegenwoordig niet main street, maar de belangen van Wall Street. Het riekt nu naar corporatisme waarbij de burgerrechten steeds meer worden ingeperkt en geschonden. De burgers en nu vooral studenten worden opgezadeld met enorme schulden… niet alleen de enorme studieschuld, maar ook die van de staat. Eind 2018 zal deze 21 triljoen bedragen! Deze onbetaalbare schuld ziet er zo uit in nummers: $ 21,000,000,000,000,-. Met dit bedrag zijn nog niet alle kostenposten voor de toekomst meegerekend. Deze worden in totaal geschat op 127 triljoen. De financiële toekomst van de V.S. is ook doemscenario voor het gehele westen! Waarom kopen de landen in de BRIC-alliantie zo veel goud? We moeten ons als burgers voorbereiden, want Brussel volgt te veel Washington. Helaas, de Nederlandse overheid heeft een groot gedeelte van haar soevereiniteit al ingeleverd door ons te belazeren met het Verdrag van Lissabon.

goud kopen als bescherming tegen inflatieDe Amerikaanse overheid heeft door alle oorlogen en bail-outs van de Wall-Street banken een onbetaalbare schuldenlast die op de schouders zal vallen van de gewone burgers. De corporaties hebben onder het mom van globalisering bijna alle industrie verhuisd naar lage-lonen landen. Miljoenen Amerikanen zijn afhankelijk van voedselbonnen. Dit proces van economische degradatie, het laten opbouwen en exploderen van zeepbellen is al lang gaande en de US Dollar is al enorm in waarde en koopkracht gedaald. Alleen mensen die al vroeg hun vermogen in goud hadden gestoken, hebben hun koopkracht behouden. Sinds 1932 heeft goud een totaal rendement van 4300 % gehad ten aanzien van de Dollar. Alleen goud beschermt op lange termijn jouw koopkracht. Op dit moment is er een valuta oorlog (currency war) gaande en de Amerikaanse Dollar wordt meer en meer losgelaten door het Oosten. De stijgende lijn van de Dollar dit jaar is geen teken van sterkte, maar uiteindelijk vergelijkbaar met hoe een ster in ons heelal als een supernova uiteindelijk uitdooft. We hebben te maken met een stervende Dollar als de wereldreservemunt.

goud als hedge tegen de petrodollarGoud kopen vooral in de vorm van goudbaren beschermt ons spaargeld gedurende deze onzekere tijden van overgang en de huidige digitale geldprinter van de centrale banken die systematisch hiermee het geld ontwaarden. Maar, heeft ons geld eigenlijk wel waarde? Waarop is de waarde van ons geld gebaseerd op dit moment? De US Dollar als de wereldreservemunt, schulden en dwang. We moeten de Euro aanvaarden om daarmee onze belastingen te betalen, schulden af te lossen en spullen te kopen. Niettemin, de waarde van de EU is mede-afhankelijk van de US Dollar, we zitten in het zelfde bancaire systeem en deze is afhankelijk van haar interne economie en vooral ook de oliehandel. Daarom wordt er vaak gesproken over de PetroDollar. Saddam in Irak wilde ‘zijn’ olie handelen in goud. Khadaffi wilde ‘zijn’ olie handelen in goud. Iran handelt olie voor goud…. ondanks al het geweld, laten meer en meer landen voorzichtig de Amerikaanse Dollar los als internationaal betaalmiddel. Voorzichtigheid is geboden aangezien handelsoorlogen, valuta oorlogen en proxy oorlogen in deze context kunnen leiden tot een Derde Wereldoorlog. Bij een voorbereiding voor zo’n vreselijk mogelijk scenario is goud kopen een verstandige zet.

silk road gold fundGoud kopen doet China, Rusland, Zuid-Korea en ook India. Dit in voorbereiding voor de val van de Dollar en de financiering van infrastructurele projecten met behulp van hun eigen Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). Recentelijk heeft de Shanghai Gold Exchange een speciale goudfonds opgericht als een component in de bouw van nieuwe Zijderoutes door Eurazië. Dit is de Silk Road Gold Fund. Goud kopen beschermt ons wanneer de US Dollar valt met daarbij de waarschijnlijke desintegratie en val van de Euro. Het investeren in goud is in het licht van bovenstaande feiten is een slimme en noodzakelijke zet in ieders vermogensbeheer. Vergeet ook niet dat je goud in tijden van ellende altijd als onderpand kunt gebruiken voor het lenen van geld. Net zoals een huis, representeert goud een echte hard asset op basis waarvan je geld kunt lenen. Voor meer informatie: goud verpanden.

Nogmaals, de US Dollar als de wereldreservemunt is geen lang leven meer beschoren. De Amerikaanse Dollar zal met geweld imploderen en daarmee de wereld in chaos storten of langzaam transformeren tot een reguliere handelsmunt binnen het systeem van de Special Drawing Rights in handen van het IMF. In beide scenario’s zal goud optreden als de redder in nood voor het vermijden van hyperinflatie. Voor meer informatie: Wat zijn Special Drawing Rights?

Hoe kan ik het beste goedkoop goud kopen?

goudbaren kopen en veilig opslaanKoop goud in de vorm van goudbaren met lage premiums die niet ver weg leggen van de spotprijs. Goudbaren kopen in de vorm van kluis-edelmetaal (goud op rekening) is het meest voordelig voor de doorsnee burger en ook een gebruikelijk bestandsdeel bij verstandig vermogensbeheer. De premies zijn hier super laag ook bij kleine aankopen. Normaal betaal je hogere premies wanneer je alleen kleine goudbaren koopt voor kleine bedragen. Zorg ook dat je een gedeelte van je kluis goud in kluizen in het buitenland ligt opgeslagen. Goud kopen en opslaan in Hong Kong, in Dubai, Singapore of Zurich is dankzij nieuwe financiële dienstverleners gemakkelijk en goedkoop geworden. Let wel even op. We raden je niet hier aan om al jouw geld in goud te beleggen. Dit moet je voor jezelf bepalen. Een richtlijn van de rijke elite is om zo’n 20 % van je vermogen in edelmetalen te beleggen.

Waar kan ik het beste goud kopen?

In de eerste plaats, bij de beste dienstverleners (bullion dealers) die kluis-goud aanbieden met opslagmogelijkheden buiten de grenzen van de EMU. Vooral de dienstverlening van GoldRepublic, GoldMoney, BullionStar en BullionVault zijn bijzonder goed en goedkoop!

goud kopen bij Gold republicIn Nederland is GoldRepublic het beste te vergelijken met BullionVault. GoldRepublic is opgericht in 2010 en is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. GoldRepublic is het eerste en enige bedrijf in zijn soort, dat werkt onder toezicht van Autoriteit Financiële Markten (AFM) bij het aanbieden van fysiek edelmetaal als beleggingsproduct. Bij GoldRepublic kun je zelf kiezen in welk land je het goud laat opslaan. Goud kopen in Singapore is met GoldRepublic ook mogelijk. Voor meer informatie: GoldRepublic Review.

goud kopen bij goldmoneyGoldMoney zit maar 1 % (premium) boven de goudprijs en telt geen kosten voor opslag en verzekering. BitGold heeft de ambitie om een betalingsnetwerk op te bouwen om goud als betaalmiddel weer te standariseren en te democratiseren. BitGold maakt goud voor iedereen beschikbaar, niet alleen maar een rijke elite. Voor meer informatie: GoldMoney.

waarom moet ik goud kopenWanneer je bij een Nederlands bedrijf je goud wilt kopen en thuis wilt laten bezorgen, kun je de dienstverlening van Holland Gold eens bekijken. Het is het goedkoopste alternatief wanneer je de goud baren zelf thuis wilt opslaan.

Hoe kan ik goedkoop goud kopen met bitcoins?

bitgold digitaal fysiek goud kopenGoud kopen kun je zeer voordelig doen met behulp van bitcoins. Goud kopen met Bitcoins gaat uitstekend en goedkoop in Nederland bij de ZilverGoudWinkel. De ZilverGoudWinkel accepteert bitcoins.

Trouwens, wanneer je ongerust bent voor mogelijk confiscatie en moeite hebt om je vermogen om te zetten in fysiek goud, moet je even stilstaan bij een nieuwe technologische innovatie die in 2014 is ontwikkeld in de vorm van Bitgold. Bullion Star stelt je in staat om goedkoop fysiek goud te kopen en veilig op te slaan in een kluis in Zurich en tevens jouw goud onmiddellijk voor zeer lage commissies om te zetten in een valuta van keuze en jouw goud direct te gebruiken voor online betalingen met Bitcoins. Deze bedrijven implementeren een gouden standaard voor Bitcoin. Ik weet het, als je dit leest, zullen waarschijnlijk jouw wenkbrauwen dansen, maar ik raad je aan om ons artikel te lezen over Bitgold. Bitgold is een revolutionair instrument om  jouw goud veilig in Zwitserland op te slaan en te gebruiken voor betalingen en onmiddellijk te converteren naar een valuta van keuze! Nogmaals, Bitgold vormt de brug tussen Bitcoin en het bezitten van echt fysiek goud dat wordt opgeslagen in een beveiligde kluis in het buitenland. Je investeert dus in Bitcoins en in goud en kunt je goud als bitcoins direct uitgeven. De gouden standaard is terug! Met Bitgold kunt u uw goud direct gebruiken voor het betalen van o.a. vliegtickets, maar ook het kopen andere valuta’s en zelfs andere grondstoffen zoals olie! Bekende bedrijven in London waarmee je met bitcoins goud kunt kopen zijn BullionStar, SpectroCoin en Vaultoro.

Hoe kan ik goud kopen met altcoins en andere cryptomunten?

goud kopen met ether ETHBen je al een echte financiële watergeus en bezit je al verschillende altcoins zoals Ethereum, NXT, LiteCoin of DarkCoin. Beschik je over Ethers? In dat geval kun je het beste goud kopen met Ethers-ETH bij Uphold. Uphold ondersteunt ETH-transacties en je kunt jouw Ethers hier onmiddelijk omzetten in goud of een ander edelmetaal. Je maakt gewoon een Ether wallet / card aan in je Uphold account. Voor meer info: Uphold.

goud kopen met bitcoinsJe kunt met bijna andere altcoins supereenvoudig goud kopen via de ShapeShift dienst die zit ingebouwd in Vaultoro. Goedkoop goud kopen met NXT of goud kopen met Litecoins is super eenvoudig geworden met de handelsomgeving van Vaultoro. bij Vaultoro koop je echt fysiek kluis-goud dat in Zwitserland wordt opgeslagen.

Hoe kan ik goud kopen met derivaten?

goud kopen Met financiële instrumenten zoals derivaten koop je niet echt fysiek goud. Het is in feite een manier om te speculeren met de goudprijs met behulp van cfd-contracten. Je kunt op deze manier heel snel winsten boeken. Met de winst kun je vervolgens echt fysiek goud kopen ( : Vandaar, speculeer met de trends in de goudprijs en pak je winst in fiatgeld met behulp van derivaten bij brokers zoals 24Option. Let wel, het speculeren op kortetermijnkoerswinst is snel een vorm van gokken als je niet weet wet je doet. 

Verdere lectuur:

deutsche bank