Gold Republic

GoldRepublic Review over onze eigen ervaringen en de voor- en nadelen

Aug 16, 2023
Aanbieding: 

We beginnen met samenvatting van deze GoldRepublic Review over onze eigen ervaringen en de relatieve voor- en nadelen van dit edelmetaalplatform dat we al sinds 2015 actief gebruiken. Is GoldRepublic betrouwbaar?

Samenvatting:

Sinds 2015 gebruiken we actief het platform van GoldRepublic voor onze goud- en zilveraankopen. We zijn zeer tevreden over de geleverde dienstverlening. Tijdelijke actie: krijg nu gratis 1 gram goud cadeau t.w.v. ± EUR 56 bij een besteding van minimaal EUR 100.

Introductie tot GoldRepublic

GoldRepublic Review

GoldRepublic is een bekende en populaire edelmetaalspecialist in Nederland. Sinds 2008 is deze onderneming vanaf een kantoor in Amsterdam aan de Herengracht operatief met een volwaardige AFM-vergunning. GoldRepublic heeft al deze jaren hard gewerkt aan de verwezenlijking van een mooi en gemakkelijk te gebruiken handels- en beheerplatform voor edelmetaal. Het aangekochte edelmetaal wordt door professionele opslagbedrijven (Brinks en Loomis) veilig en verzekerd (Marsh) opgeslagen in Amsterdam, Frankfurt of Zürich. Alex Stewart International Corporation verzorgt de onafhankelijke audits van het opgeslagen vermogen in de respectieve kluiscomplexen van Loomis en Brinks. Het is verder super eenvoudig om het edelmetaal 24/7 weer te verkopen. De klantbeoordelingen zijn uitstekend en de eigen ervaringen met het GoldRepublic platform zijn ook prima. De opslagkosten bedragen jaarlijks 0.5% en er wordt 1% in transactiekosten gerekend over de afwikkeling van koop- en verkooporders. Dit is zijn competitieve tarieven. GoldRepublic heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. We kunnen onze lezers aanraden om het handelsplatform van GoldRepublic eens te testen. GoldRepublic is betrouwbaar.

Nieuwe tijdelijke actie!

Krijg nu gratis 1 gram goud cadeau t.w.v. ± EUR 56 bij een besteding van minimaal EUR 100.

Even ter zijde, GoldRepublic heeft ook een videokanaal genaamd Goud Koorts met edelmetaalspecialist Bart Brands. Hieronder kun je een video bekijken over de naderende komst van de goudstandaard.

Krijg nu gratis 1 gram goud cadeau t.w.v. ± EUR 56 bij een besteding van minimaal EUR 100: maak hier uw persoonlijke of zakelijke GoldRepublic rekening aan!

Waarom is GoldRepublic bijzonder?

GoldRepublic is een Nederlandse onderneming die wereldwijd beleggers bedient. Deze beleggers vertrouwen op GoldRepublic´s dienstverlening om hun vermogen tegen de risico’s van de financiële markten te beschermen met een belegging in goud en ander edelmetaal.

GoldRepublic begon bescheiden. De oprichters Marleen Evertsz en Kasper Luursema zagen in 2008 met eigen ogen tijdens de kredietcrisis hoe ‘veilige beleggingen’ toch niet veilig bleken. Ze gingen zij op zoek naar een alternatief.

Goud — met zijn enorme staat van dienst — sprong al snel in het oog. Maar de internationale goudmarkt werd gekenmerkt door louche praktijken, opdringerige verkopers en ondoorzichtige prijzen. Marleen en Kasper wilden daar verandering in brengen. GoldRepublic ontving in 2010 daarom als eerste edelmetaalverkoper ooit in Nederland een AFM-vergunning.

Wat is er bijzonder met de dienstverlening van GoldRepublic?

In de eerste plaats, GoldRepublic biedt op een eenvoudige manier kluis-edelmetaal aan voor elke particulier. Dit betekent dat alle edelmetalen die u koopt bij GoldRepublic veilig wordt opgeslagen in een onafhankelijke verzekerde kluis. U kunt zelf kiezen waar u uw edelmetaal wilt laten opslaan. Het voordeel is dat u goud- en zilverbaren altijd veilig en verzekerd staan opgeslagen in Nederland, Duitsland of Zwitserland. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de opslag van uw edelmetalen in een kluis in het buitenland.

gold republic

Dit is een belangrijk voordeel en is een belangrijke reden waarom GoldRepublic de beste keuze is voor iedere Nederlandse belegger. Elke rekeninghouder bij GoldRepublic is in staat om de aangekochte edelmetalen direct te verhandelen naar euro, zilver, goud en palladium. Niet onbelangrijk, het opgebouwde vermogen in edelmetalen wordt buiten de handen van de overheid in het buitenland beveiligd opgeslagen. Persoonlijk adviseren we onze lezers om GoldRepublic te gebruiken voor het online beheren van edelmetalen in een kluis in het buitenland. Bij Holland Gold kan iedereen voordelig edelmetaal kopen voor thuis in de kluis.

De voordelen van de dienstverlening van GoldRepublic:

 • Echt veilig: er is geen goud of zilver op de balans en geld dat klanten storten komt eerst op de stichtingsrekening (mocht er wat met GoldRepublic gebeuren, kunnen schuldeisers daar niet bij). Dus, ook in het geval GoldRepublic in (financiële) moeilijkheden verkeert, wordt het geld (cashsaldo) dat u aanhoudt bij GoldRepublic voor uw transacties niet ondergebracht bij GoldRepublic zelf, maar bij Stichting Beheer Derdengelden GoldRepublic (SBDG), die speciaal hiervoor is opgericht.
 • Nogmaals, de dienst van GoldRepublic is echt veilig opgezet. De rekening kan extra beveiligd worden met 2FA-mogelijkheden. Bovendien, bij het terugboeken van geld naar de bankrekening wordt er gebruik gemaakt van een tegenrekening die alleen geld overmaakt naar een gevalideerde rekening van de klant. Dit is ook de reden dat de klanten bij GoldRepublic eerst de account moeten valideren. Geen hacker kan de rekening plunderen.  
 • BTW-vrij zilver kopen! Door te beleggen in kluis-edelmetaal met GoldRepublic is het mogelijk om zilverbaren en platina BTW-vrij aan te kopen. Het aangekochte zilver en platina wordt geleverd en opgeslagen in een douane-entrepot in Zwitserland of Frankfurt.
 • Juridisch bezit: altijd opvraagbaar en 100% gealloceerd, klanten ontvangen de baar-nummers. Er is een dagelijkse eigendomsverificatie. Deze eigendomsverificatie geeft een volledige weergave van al het edelmetaal dat klanten bij GoldRepublic aanhouden. In onderstaand overzicht kunt u te allen tijde op baar nummer niveau controleren dat al het edelmetaal in de kluizen aanwezig is.
 • Na aankoop wordt het goud / zilver / platina direct verzekerd opgeslagen in zwaarbeveiligde kluizen in Zurich, Frankfurt of Amsterdam.
 • Onafhankelijke kluisbewaarders (geen belangenverstrengeling).
 • Op ieder moment verkopen en geld opnemen (gegarandeerde prijs) zonder enig ongemak
 • 24/7 kopen / verkopen!
 • Mogelijkheid tot limietorders
 • Mogelijkheid tot openen euro- of dollaraccount
 • Altijd nieuw gegoten goud- en zilverbaren van LBMA-gecertificeerde smederijen
 • Een directe lijn met de smederijen; er is dus een stuk minder leverrisico dan bij webwinkels
 • GoldRepublic ondersteunt zakelijke rekeningen.
 • GoldRepublic ondersteunt institutionele instellingen en vermogensbeheerders met de aan- en verkoop van edelmetaal en biedt ook een white-label oplossing aan.
 • Binnenkort zal er een kluis in Singapore beschikbaar zijn!

Over de terugkoop-garantie van GoldRepublic

Een belangrijk voordeel is de terugkoop-garantie. U kunt onmiddellijk uw goud en zilver weer verkopen aan GoldRepublic. Het is dus niet nodig om uw edelmetalen op te sturen per post om daar te laten checken op kwaliteit e.d. U bespaart veel tijd en geld wanneer van plan bent om uw goud en zilver weer te verkopen wanneer de prijs op zijn top is. GoldRepublic koopt altijd uw goud en zilver weer terug voor de actuele koersen. Dus, met een belegging in kluis-edelmetaal bij GoldRepublic geniet u van een volledige terugkoopgarantie op al uw edelmetaal in de kluis. Hierdoor kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week een gedeelte of uw volledige edelmetaal positie eenvoudig online of met de mobile Goldrepublic app verkopen. Het geld is direct beschikbaar in uw account en u kunt het direct terugstorten naar uw bankrekening.

In de tweede plaats heeft GoldRepublic in Nederland een vestiging aan de Herengracht in Amsterdam en heeft een vergunning bij de AFM. Daarnaast is er ook een robuuste eigendomsverificatie. Deze geeft een volledige weergave van alle edelmetalen die klanten bij GoldRepublic aanhouden. De kluisadministratie wordt opgemaakt door een onafhankelijke kluisbeheerder. Bij GoldRepublic staat uw goud en zilver veilig. In dit opzicht zeer vergelijkbaar met de dienstverlening van Doijer en Kalff. Het probleem bij Doijer & Kallf is dat de dienstverlening minder laagdrempelig is en geen opslagmogelijkheden in het buitenland aanbiedt.

Wat zijn de nadelen van de dienst van GoldRepublic?

Een nadeel is dat de GoldRepublic dienstverlening nog geen kluizen heeft in Singapore of een ander niet-europees land. Voor de argwanige goudinvesteerder is dit vaak een factor aangezien in een uiterst noodgeval alle kluizen in Europa kunnen worden leeggeroofd door de betreffende overheid. Wat dat betreft zou u ervoor moeten zorgen dat uw goud in een kluis in Zwitserland terechtkomt. GoldRepublic kan uw goud en zilver opslaan op verschillende lokaties. U kunt kiezen uit kluislocaties in Amsterdam, Frankfurt en Zürich. In Amsterdam wordt het edelmetaal opgeslagen door G4S en in Frankfurt en Zürich door VIAMAT. We raden u aan om uw edelmetalen via GoldRepublic op te slaan in een kluis in Zürich. De kans dat de Zwitserse overheid goud gaat confisceren is minimaal…..niet overtuigd? In dat geval zult u goud en zilver moeten kopen bij andere bullion dealers.

Een ander nadeel is dat u er niet de mogelijkheid heeft om anoniem goud en zilver te kopen. Dit kan weer wel met Holland Gold. Een gedeelte anoniem kopen is zeker nog zo gek nog niet, in het geval de overheid bij u komt aankloppen en een beroep doet op uw vaderlandsliefde om al uw geregistreerde goud in te leveren. Voor meer informatie: Holland Gold. Niettemin, kan ik zeker de dienstverlening van GoldRepublic aanbevelen.

GoldRepublic Review – conclusie

Is GoldRepublic betrouwbaar en levert het een goede dienstverlening? GoldRepublic heeft een veilige en gemakkelijk te gebruiken handelsplatform ontwikkeld voor edelmetaal. Onze ervaringen met GoldRepublic zijn uitstekend. Vooral voor die beleggers die van plan zijn om edelmetaal in een opslaglocatie op te slaan in Zwitserland biedt GoldRepublic een uitstekende dienstverlening. Een belegger die ook voordelig fysiek edelmetaal wil kopen en opslaan thuis, zou een GoldRepublic rekening kunnen combineren met een Holland Gold rekening.

Krijg nu gratis 1 gram goud cadeau t.w.v. ± EUR 56 bij een besteding van minimaal EUR 100.

Post Scriptum: deze GoldRepublic Review is als eerst op 18 april 2013 gepubliceerd. Sindsdien heeft de redactie de ontwikkeling van het bedrijf en platform gevolgd. Sinds 2015 is er ook actief gebruik gemaakt van het platform en is deze review gebaseerd op eigen ervaringen en bevindingen. Het is verder geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek en vergelijk verschillende diensten met elkaar. We raden onze twijfelende lezers het volgende artikel te lezen:

Waarom, hoe en waar zou ik goud kopen?

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min