SynFutures dex Review 2024

Apr 21, 2024
Aanbieding: 

SynFutures dex review 2024. Zeker voor inwoners van Nederland die op steeds meer buitenlandse exchanges worden geweerd, biedt een decentrale handelsbeurs een uitweg. De SynFutures dex is een interssante optie en is al groter dan Uniswap! In deze review over SynFutures duiken wat dieper in op wat deze dex (decentralized exchange) te bieden heeft.

Achtergrondinformatie over de SynFutures dex

De SynFutures dex is relatief nieuw, maar nu al immens populair De SynFutures dex draait op het moment van schrijven (21 april) een hoger handelsvolume dan Uniswap! Waarom is Synfutures zo populair en wat kun je precies op de dex?

De SynFutures dex is operationeel sinds 2021 en draait nu al meer dan een miljard dollar aan handelsvolume en het heeft ruim 13% marktaandeel van de decentrale handel! De exchange heeft vanaf moment één hoge ogen gegooid; investeerders/ backers van SynFutures zijn bekende namen: Pantera Capital, Polychain Capital, Dragonfly, Haskey, Bybit en meer. De meest recente audit ronde is gedaan door industry leader; Quantstamp. In een Series B investeringsronde heeft de dex destijds $22,- miljoen opgehaald; er was dus behoorlijk wat interesse vanuit investeerders, maar waarom?

Wat maakt de SynFutures dex zo bijzonder?

SynFutures heeft sinds haar oprichting halverwege 2021 al meer dan $52,- miljard aan cumulatief handelsvolume gedraaid, het bedient honderdduizenden traders en het heeft al ruim 277 handelsparen gelist. Een overzicht van interessante data van de exchange vind je overigens gewoon op de website van SynFutures. De dex is beschikbaar op meerdere blockchains, waaronder de populaire Layer-2 blockchain: Blast, waar het al meer dan $10,- miljard aan handelsvolume heeft verwerkt. Daarnaast is de dex beschikbaar via het Ethereum netwerk.

Hetgeen wat SynFutures zo interessant maakt is het (business) model van de dex: het werkt namens volgens een zogezegd “Amazon-like” model: waarbij het de traders van de exchange de mogelijkheid geeft om cryptocurrencies aan de dex toe te voegen en daarnaast ook de mogelijkheid geeft om arbitraire futures contracten te listen.

De voordelen van de Synfutures exchange?

De SynFutures dex staat voornamelijk bekend om haar tradingdiensten in “perps”, waarmee naar de perpetual futures trading wordt verwezen. Bij perpetual futures zitten er aan de contracten geen einddatum, hierdoor kunnen traders de positie van deze contracten oneindig lang aanhouden en dit is behoorlijk populair onder crypto traders.

 • Op de dex van SynFutures kan tot wel 100x leverage gehandeld worden en daarnaast zijn er een aantal andere voordelen van de dex:
 • Handelaren verdienen automatisch yield op hun crypto deposits
 • Gebruikers komen in aanmerking voor de Blast airdrop
 • De dex maakt gebruik van Automated Market Making (AMM) + Orderbook
 • De dex is volledig on-chain (decentralized)
 • Listen van cryptomunten is volledig ‘permissionless’
 • De rebates (kortingen) varieren tussen de 0.01% – 0.03% op limit-orders
 • Tradingpairs kunnen door gebruikers worden toegevoegd aan de dex

Wat is de SynFutures Oyster AMM?

Daarnaast kunnen gebruikers van de SynFutures dex zelf ook liquiditeit voorzien aan deze crypto exchange, namelijk middels de Oyster AMM: een nieuwe oplossing die het beste van de order books en de AMM- modellen volledig on-chain combineert voor verbeterde liquiditeit. Deze verbeterde liquiditeit komt tot haar recht in de verhoogde efficiëntie van de handel in de derivaten. Dit realiseert het Oyster AMM model, onder andere, door:

 • Verhoogde geconcentreerde liquiditeit (liquiditeit is hierdoor in specifieke prijsklassen te concentreren)
 • De limit-orders in de order books
 • Verhoogde kapitaal efficiëntie (vanwege de leverage)
 • Het brede aanbod van diverse cryptocurrencies (Bitcoin, altcoins, NFT’s etc.)

Hoe kan ik handelen op de SynFutures dex?

Om te handelen op de dex ga je naar de website van SynFutures. Ga naar “trade now” en koppel je web3 wallet (MetaMask, WalletConnect, Binance Web3 wallet & meer) en kies de blockchain (Blast of Ethereum). Vervolgens ga je naar ‘market’ en kies je jouw trading pair. De meeste trading pairs zijn in $WETH of $USDB (Blast stablecoin).

Zodra je op de exchange van SynFutures bent kun je je trade specifiek instellen, zoals je leverage, ordertype (market of limit) etc. De exchange is qua interface top en er is veel gedetailleerde info zoals de depth, funding, de fees, wallet adressen (onder ‘info’) en meer. De dex is vrij straight forward en specialiseert zich dus in de perpetual futures contracten. Het voordeel van deze specialisatie is dat de dex heel overzichtelijk is. Hieronder in de video kun je mooi zien hoe je een positie opent:

SynFutures versus de concurrentie

De belangrijkste concurrent als het gaat om crypto perps is dYdX. Hieronder in het overzicht zien we op welke punten SynFutures beter scoort. Vooral het feit dat SynFutures volledig onchain geïntegreerd is en daardoor niet is gevestigd op een eigen protocol of chain, maakt SynFutures bijzonder. SynFutures is hierdoor ook volledig permissionless. Het is een echte decentrale handelsbeurs voor crypto-derivaten.

logo whitedYdXHyperliquidGMX
Yield on Depositcheck Yes0%0%0%
Blast Airdropcheck YesNoNoNo
Designcheck AMM + OrderbookOrderbookOrderbookPeer to Pool
Decentralizationcheck Fully OnchainSelf-developed ChainSelf-developed ChainCentralized Order Feeder
New Asset Listingscheck PermissionlessGovernance VoteGovernance VoteGovernance Vote
Limit Order Rebatecheck 0.01% ~ 0.03%No0.002%No
Max. Leveragecheck 100x20x50x50x

SynFutures EARN

Tot slot heeft SynFutures ook nog een EARN programma waarbij je liquiditeit kan voorzien aan meerdere pools, waaronder Bitcoin, Ethereum, altcoins en stablecoin pools. De APY’s variëren hier van ± 1% tot 60%! Check per pool wel altijd eerst goed de voorwaarden.

SynFutures dex review, de conclusie

De decentrale handelsbeurs van SynFutures is prima opgezet en biedt cryptohandelaren over vele handelsopties en diepe liquiditeit. Het is een echte decentrale handelsbeurs waar iedereen aan de slag kan gaan. We kunnen onze lezers aanraden om deze decentrale cryptobeurs eens te testen.

Echter, deze aanrader geldt alleen voor de meer ervaren handelaar die al thuis is in de wereld van crypto en defi. Het blijft natuurlijk oppassen en goed uitkijken. Doe eerst voldoende kennis en ervaring op alvorens je hier gaat handelen. Daarnaast is het handelen in crypto uitermate risicovol. We raden onze lezers altijd eerst aan om zich eerst goed te verdiepen in de werking en handel van bitcoin. SynFutures is niettemin een veel belovend nieuw platform waar er in alle vrijheid zonder censuur en KYC kan worden gehandeld. Bijvoorbeeld met de USD stablecoin van Bancor (BUSD) kan hier met bitcoin perpetuals worden gehandeld: SynFutures BTC-BUSD-PERP.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min