bitcoin etf

Zal ik de Jacobi Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund) BCOIN wel of niet kopen?

Aug 16, 2023
Aanbieding: 

Wat is de Jacobi Bitcoin ETF? Waarom zou ik deze Jacobi BCOIN ETF kopen? Waar kan ik deze ETF kopen, verhandelen en vinden?

Introductie

Nederlanders hebben geluk. Op de Euronext Exchange Amsterdam (AEX) kunnen Nederlanders sinds 15 august 2023 veilig en vertrouwd in bitcoin beleggen met behulp van een volwaardige bitcoin spot ETF (BCOIN).

Jacobi Bitcoin ETF

Beleggingsmaatschappij Jacobi Asset Management is verantwoordelijk voor de uitgave van dit unieke beleggingsproduct. Het Nederlandse advocatenkantoor Kenny Van der Laan heeft Jacobi juridisch bijgestaan met de notatie van deze nieuwe en eerste Europese Exchange Traded Fund voor Bitcoin. Het AFM heeft het beleggingsproduct goedgekeurd.

Jacobi Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) gegevens

De Jacobi Bitcoin ETF staat genoteerd op de Euronext in Amsterdam onder de ticker BCOIN met ISIN nummer: GG00BMTPK874. De opslag wordt verzorgd door vermogensbeheerder Fidelity Digital Assets met Flow Traders en DRW als market makers. BCOIN zal Europese institutionele en professionele beleggers de mogelijkheid bieden om op een eenvoudige manier blootstelling te krijgen tot bitcoin voor een jaarlijkse management fee van 1.5 %. Deze Europese bitcoin ETF staat onder toezicht van de financiële autoriteiten van Guernsey en Nederland. Voor meer informatie: Jacobi Exchange Traded Bitcoin ETF

Zal ik de Jacobi Bitcoin ETF (BCOIN) kopen?

Het is voor beleggers een zeer eenvoudige manier om blootstelling te krijgen tot bitcoin (BTC). Bitcoin kan nu als een effect worden verhandeld op de Euronext (AEX). Echter, het onderliggende bezit (de bitcoin in onderpand) kan niet zo maar worden gebruikt of ingezet. Er zijn derde partij risico´s verbonden bij een belegging in een bitcoin ETF. Verder stelt Jacobi eisen voor een belegger. Alleen een institutionele of professionele belegger mag instappen en zal minimaal 100.000 dollar moeten neertellen om mee te doen. Voor de doorsnee belegger is het uiteindelijk het beste om zelf bitcoin op een bitcoin exchange te kopen en te bewaren op een eigen bitcoin wallet.

De eerste Europese Bitcoin ETF (BCOIN) van Jacobi is een eerste zet voor een professionele belegger. De volgende zet is om bitcoin te kopen op een veilige en gereguleerde exchange. De beste zet is om uiteindelijk de aangekochte bitcoin zelf te bewaren. Dit kan trouwens ook op de zaak.

Conclusie

Het is bijzonder te noemen dat de eerste Europese bitcoin ETF op de Euronext in Amsterdam nu verhandelbaar is. Ondanks de strikte toezichtklimaat op o.a. de Nederlandse bitcoin exchanges en makelaren, gaat de adoptie van bitcoin in Nederland flink vooruit. De lancering van de Jacobi Bitcoin ETF zal institutionele adoptie van bitcoin in Nederland en Europa enorm vergemakkelijken. Niet alleen vanuit Nederlandse beleggers, maar vanuit heel Europa zal de Jacobi Bitcoin ETF kapitaal naar zich toe trekken.

Reguliere beleggers kunnen het beste naar een vertrouwde Nederlandse bitcoin exchange stappen en vervolgens leren hoe ze bitcoin het beste kunnen beheren met behulp van een eigen bitcoin wallet.

Voor meer informatie:

Waar kan ik het beste bitcoin kopen?

Waar kan ik zakelijk bitcoin kopen en een bedrijfsrekening openen?

Wat is een bitcoin ETF precies?

Lees verder

Wat is Maple Finance?

In dit artikel gaan we dieper in op Maple Finance. Lending en borrowing via het Maple protocol, hoe is dat mogelijk? Wat is Maple Finance en wat doen ze precies? Wat is Maple Finance en wat doen ze precies? Eerder hebben we het onderwerp van decentralized lending al licht aangesneden, en met dit artikel duiken […]

Feb 25, 2024
3 min

Wat is een layer 2? En specifieker nog: een Bitcoin layer 2?

Door de stijgende vraag naar BTC wordt het Bitcoin netwerk intensiever gebruikt. Dit vraagt om de hulp van layer 2s. Maar wat is een (Bitcoin) layer 2 eigenlijk? Wat is een Bitcoin layer 2 en waarom zijn deze extra ‘layers’ nodig? Bitcoin ($BTC) heeft zoals we weten een eigen blockchain: de Bitcoin blockchain. Daarnaast hebben […]

Feb 21, 2024
3,5 min

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min