deribit

Deribit Review – handelsbeurs voor opties en futures!

Apr 4, 2024
Aanbieding: 

Samenvatting van deze Deribit Review: Deribit is een van de meest gevestigde en vertrouwde crypto-derivatenbeurzen in de wereld.

deribit review

Sinds 2016 wordt er aan het handelsplatform gesleuteld met o.a. nieuwe trading opties. Zo heeft Deribit recentelijk een Bitcoin Implied Volatility Futures (BTC DVOL) contract gelanceerd op het platform voor het afdekken van bitcoin volatiliteitsrisico´s. In 2024 heeft Deribit haar hoofdkantoor verhuist naar Dubai waar het een felbegeerde VASP-licentie heeft verkregen. Het platform van Deribit is ideaal voor de geavanceerde handelaar die wil handelen in bitcoin opties en termijncontracten. Deribit kan het beste gebruikt worden met een gereguleerde spot exchange (Bitvavo) voor het voordelig omzetten van euro voor bitcoin of een stablecoin. De aangekochte bitcoin stort je vervolgens op de Deribit rekening als bijvoorbeeld onderpand voor de optie- en termijnhandel. Deribit verziet ook in een gratis cursus voor de beginner over hoe je kunt handelen in bitcoin derivaten. Hieronder kun je zien hoe je een options trade kunt instellen op het handelsplatform:

We kunnen onze lezers die willen handelen in opties en termijncontracten aanraden om de Deribit exchange eens te testen.


Geïnteresseerd?

Verhandel vertrouwd met Bitcoin derivaten met Deribit in Amsterdam!

Introductie tot Deribit

Deribit is een handelsplatform voor het handelen in Bitcoin en Ethereum derivaten. Het handelsplatform is volledig ingericht voor Bitcoin en ETH. Het ondersteunt geen euro-stortingen of opnames. Vandaar, Bitcoin daghandelaren kunnen het handelsplatform van Deribit prima combineren met een vertrouwde Bitcoin Euro exchange zoals Bitvavo. Hieronder kun je een videopresentatie zien over het verhandelen van Bitcoin derivaten bij Deribit:

Voor vooral beginnende handelaren is het goed om te beginnen op een goed ontwikkeld handelsplatform met Nederlandse ondersteuning. Het is echter zeer belangrijk om te onderstrepen dat de handel in bitcoin derivaten met hefbomen zeer risicovol is en alleen geschikt is voor ervaren handelaren.

Deribit Review – Waarom zou ik Deribit gebruiken?

Ethereum en Bitcoin derivaten zijn zeer geschikt voor speculatieve doeleinden waarbij je met weinig kapitaal flinke long of short posities kunt openen met behulp van grote hefbomen. Bitcoin derivaten zijn ook geschikt om te kunnen arbitreren op relatieve prijsverschillen tussen de Bitcoin Futures en de Spot prijs. Niettemin, Bitcoin termijncontracten zijn vooral geschikt voor hedging.

Bij hedgen of hedging (van het Engelse to hedge) gaat het om het afdekken van een financiële risico’s van een investering door middel van een andere investering. Een Bitcoin bedrijf of handelaar kan marktrisico’s afdekken (ten gevolge van onberekenbare schommelingen in de Bitcoin koers). Termijncontracten en opties zijn dan een gebruikelijke manier om risico’s af te dekken en mogelijke verliezen te vermijden. Deribit heeft een prachtig handelsplatform ontwikkeld voor zowel de Bitcoin termijncontracten als de Bitcoin opties (Vanilla Style).

Een derivaat is een financieel instrument dat de waarde herleid van een ander onderliggend beleggingsinstrument, in dit geval Bitcoin of indien gewenst Ethereum. Het werkt als een voorspelling of weddenschap in de vorm van een contract tussen twee partijen over de toekomstige koers verwachting van de onderliggende instrument (Bitcoin) waarbij het contract in bitcoins of fiat geld kan worden uitgevoerd.

bitcoin futures trading

Bij Deribit beschikken handelaren over de mogelijkheid om het contract te laten vervallen per maand of per kwartaal. De relatieve bied/laat spreads op de termijncontracten zijn laag en bedragen zo’n $1,- tot $2,- per bitcoin. Er kan worden gehandeld in kleine contracten met een waarde van $10,-  waarbij er meteen met een 1:10 hefboom kan worden gehandeld. De maker fee ligt rond -.02% tot 0%, de settlement fee ligt rond .025% .02% en wordt op vaste tijden uitgevoerd: 8:00 UTC. De contractwaarde wordt vastgesteld op een gemiddelde index koers van de vijf belangrijkste Bitcoin exchanges.  Hierboven kun je zien hoe het orderboek er uit ziet: 

Bovendien beschikt Deribit over vele verschillende handige tools om succesvol te worden.

De Deribit handelsgereedschappen

  • Deribit Calculators. Handelscalculators, waarmee handelaren handelsparameters kunnen invoeren en berekeningen kunnen bekijken zoals de hefboomwerking, stop loss-prijs op basis van het bedrag dat een handelaar wil riskeren, liquidatieprijs en potentiële winst.
  • Deribit Bitcoin Call Options (European Style). Op het handelsplatform kunnen er callopties worden ingesteld. Een Europese calloptie is een termijncontract dat de koper het recht geeft, maar niet de verplichting, om bitcoin voor een vastgestelde prijs op een vaste afloopdatum te kopen. Handelaren kunnen in de tussentijd zeker wel de optie doorverkopen.
  • Deribit Options Discovery Tool. Met deze tool kan de handelaar een valuta selecteren, in welke richting deze vervolgens denkt dat de prijs van die valuta zal bewegen en binnen welk tijdsbestek de handelaar verwacht dat deze zal bewegen. De tool zal dan 3 verschillende opties aanbevelen waarmee de handelaar´s voorspelling kan uitdrukken als een optiepositie en transactie.
  • In, At and Out Of The Money Options (ITM, ATM + OTM). Het is vaak handig om aan te geven waar de uitoefenprijs van een put- of calloptie zich bevindt ten opzichte van de huidige prijs van de onderliggende waarde. Je kunt een optie omschrijven als ‘in the money’ (ITM), ‘at the money’ (ATM) of ‘out of the money’ (OTM). Dit wordt door het handelsplatform zeer inzichtelijk gemaakt.
  • BTC DVOL. Specifieke termijncontracten voor het beheren van volatiliteitsrisico´s: Bitcoin Implied Volatility Futures (BTC DVOL).

Deribit Review – de risico’s en het verzekeringsfonds!

Wat verder zeer verantwoordelijk is opgezet door Deribit is een eigen verzekeringsfonds voor verliezen. Het handelen in Bitcoin en Ethereum termijncontracten met hefbomen komt met grote risico’s. De posities van handelaren kunnen worden geliquideerd met flinke verliezen. Deribit heeft een verzekeringsfonds opgezet voor het afdekken van de verliezen van bankroete handelaren. Bovendien Deribit heeft een stapsgewijze liquideer-mechanisme waardoor de posities van handelaren worden afgesloten voordat een bankroet ontstaat. Het verzekeringsfonds wordt automatisch gefinancierd door het heffen van een extra 0.30% fee op liquidaties. Wanneer het Deribit verzekeringsfonds volledig is verbruikt zullen de verliezen van bankroete handelaren proportioneel worden gesocialiseerd onder de winnaars.

Het is verder van belang om stop-loss orders in te zetten om risico’s op verliezen te vermijden. Hieronder is een videopresentatie over hoe je stop-loss orders kunt instellen bij Deribit:

Over een geschikte Deribit Futures & Options Trading Bot

Een van de gereedschappen voor goed risicobeheer uit te voeren is om de bitcoin future- en optiehandel te beheren via een handelsbotplatform. Een crypto trading bot die ontwikkeld is voor het Deribit handelsplatform en ook bitcoin opties kan verhandeld wordt aangeboden door 3Commas. Inderdaad, de bitcoin optiehandel kan met behulp van een goede handelsbot worden beheerd op het Deribit handelsplatform.

Over Deribit

Deribit is al een paar jaren onder ontwikkeling. Het platform is in juni van 2016 gelanceerd door een klein team: John Jansen, Marius Jansen, Sebastian Smyczýnski en Andrew Yanovsky. Het handelsplatform is gebouwd voor het ondersteunen van liquiditeit en is prima schaalbaar met ultra lage latentie (<1 ms).

Anno 2024 is Deribit verhuist naar Dubai na het verkrijgen van een felbegeerde VASP-licentie. De voormalige CCO (chief commercial officer) Luuk Strijers is nu actief als de CEO (chief executive officer) van Deribit. Vervolgens is ook Dennis Dijkstra als een Non-Executive Director aangesteld. Dennis Dijkstra is jarenlang CFO (chief financial officer) van Flow Traders geweest, na zijn periode als CFO heeft hij Flow Traders bijna ±10 jaar geleid als CEO en heeft hij Flow Traders in 2015 naar de Euronext beurs gebracht. Dennis Dijkstra aanstelling en ervaring is een belangrijke aanwinst voor Deribit. Deribit is het beste platform voor het verhandelen van crypto derivaten. Het is zeer eenvoudig om een handelsrekening te openen met een email. Hieronder kun je John Jansen aan het woord zien tijdens Vincent Evert’s bezoek op het kantoor van Deribit, toen Deribit nog werd ontwikkeld op een zolderkamer in Amsterdam:

Deribit Review – is er een alternatief voor Deribit?

bitmex vs deribit

Er zijn vele verschillende alternatieven. ByBit is het beste alternatief aangezien deze niet alleen zeer liquide is, maar ook over een MT4-account beschikt. Andere bekende spelers zijn Bitmex, Binance en Bitfinex . Dit zijn ook goede alternatieven voor Deribit met vaak ook een groter aanbod in crypto derivaten. Niettemin, Nederlanders kunnen beter gebruik maken van Deribit als het gaat om het verhandelen van Bitcoin Futures en Bitcoin Options.

Deribit Review – Conclusie

Deribit is een professioneel handelsplatform voor bitcoin-derivaten. Deribit behoort tot de beste derivatenbeurzen in de wereld en verdient als een specialist de voorkeur boven een grossist zoals Binance. Het handelsplatform beschikt over alle gereedschappen die een professionele handelaar in staat stelt om goed risicobeheer uit te oefenen in de handel met o.a. bitcoin call- en putopties. Het verkrijgen van de VASP-licentie in Dubai zal Deribit goed positioneren om uit te groeien tot een van de meest prominente crypto-derivatenbeurzen in de wereld. We kunnen Deribit aanbevelen voor handelaren die op zoek zijn naar o.a. een betrouwbaar platform voor de handel in bitcoin futures en opties. Klik hier om Deribit te bezoeken. Zoek je naar een alternatieve exchange voor Deribit? Bitmex is een goed alternatief voor Deribit.

Risico waarschuwing: het beleggen of speculeren met bitcoin termijncontracten en hefbomen is uiterst risicovol. Investeer alleen in geld dat je kunt veroorloven om te verliezen en vergaar eerst kennis over de Bitcoin met behulp van onze gratis Bitcoin cursus.


Geïnteresseerd?

Verhandel vertrouwd met Bitcoin derivaten met Deribit in Amsterdam!

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min