kucoin

KuCoin Review – Is Kucoin betrouwbaar?

May 16, 2022
Aanbieding: 

Op de crypto exchange van KuCoin kun je terecht voor de handel in cryptocurrencies. Al in 2013 ontstond het idee voor KuCoin, terwijl de exchange pas in 2017 werd gelanceerd. Vanaf dat moment is Kucoin uitgegroeid tot een populaire crypto exchange die door steeds meer handelaren wordt gebruikt. Toch zien we dat veel mensen in Nederland en België liever voor andere exchanges kiezen, vooral Bitvavo. In deze KuCoin review lees je alles dat je moet weten over KuCoin, voordat je begint met handelen op deze exchange.

Wat is KuCoin?

KuCoin is een digitale crypto exchange dat vanuit de Seychellen opereert. Het is in 2017 opgericht door de Chinese ondernemers Johnny Lue en Kent Li. Sinds de start hebben ze hulp gehad van een groot aantal andere ondernemers die werkervaring hebben opgedaan bij GF Securities, Ant Financial, Youling, Jianbang Communication en iBOX PAY.

Open hier een gratis KuCoin handelsrekening

KuCoin Shares (KCS)

Een zeer innovatief concept was de introductie van de KuCoin Shares (KCS). Dit is een van de eerste dividend coins / tokens. Door het verkopen van de KuCoin Shares verwierf de handelsbeurs financiering van haar eigen gebruikers. Gebruikers kregen voor het ingelegde bedrag een X aantal KuCoin Shares die recht gaven op een dagelijkse commissie. 50% van de handelscommissies die KuCoin verdient werd dagelijks uitgekeerd aan de KuCoin Shareholders.

Vandaag de dag kun je KCS-tokens nog steeds gebruiken op de crypto exchange van KuCoin. Dat kan bijvoorbeeld voor het betalen van transactiekosten. Natuurlijk kun je ook speculeren op de prijs van KuCoin Shares.

Hoe kun je een account aanmaken op KuCoin?

Het is niet lastig om bij KuCoin te starten als crypto handelaar. Je kunt vrij snel en makkelijk een account aanmaken:

  • Klik hier om een account aan te maken bij CuKoin;
  • Vul je e-mailadres of telefoonnummer in;
  • Valideer je e-mailadres/telefoonnummer door middel van de verificatiecode;
  • Kies een sterk wachtwoord;
  • Meld jezelf aan;
  • Doorloop de KYC-procedure door je persoonlijke gegevens in te vullen;
  • Begin met handelen.

Welke functies en tooling biedt KuCoin?

Het KuCoin-team heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten. Ze zijn druk bezig geweest met de ontwikkeling van verschillende functies op het platform van Kucoin. Als handelaar kun je op KuCoin van de volgende functies, toolings en producten gebruikmaken:

  • KuCoin app – Door de mobiele applicatie te installeren op je smartphone ben je altijd in controle over je portfolio. De app is voor zowel Android als iOS beschikbaar.
  • Leverage trading – Naast spot trading kun je ook voor leverage trading (handelen met een hefboom) terecht bij KuCoin.
  • Margin en futures trading – Gevorderde handelaren kunnen ook van margin en futures trading gebruik maken.
  • KuCoin Lending – Je kunt jouw cryptomunten op het platform van KuCoin uitlenen, om zo een rendement te verdienen over jouw crypto assets.
  • Staking – Het is mogelijk om vanuit je KuCoin-wallet cryptomunten in te zetten voor staking.

KuCoin cryptocurrency aanbod

KuCoin is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en behoort nu tot een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Je kunt bij KuCoin dan ook niet alleen voor Bitcoin terecht. Het aanbod van KuCoin bestaat uit meer dan 990 verschillende handelsparen. Je kunt voor vrijwel iedere cryptocurrency bij KuCoin terecht.

Het aanbod van Kucoin bestaat uit een groot aantal bekende cryptocurrencies: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Neo (NEO), USD Coin (USDC), Tether (USDT), Maker (MKR), Ripple (XRP) en Cardano (ADA). Ook voor een groot aantal onbekende en exotische cryptomunten kun je bij KuCoin terecht. Het is echter niet aan te bevelen om te handelen in exotische tokens en crypto in het algemeen. Voor meer informatie: welke crypto zal ik kopen?

Welke betaalmethodes ondersteunt KuCoin?

Het is helaas niet mogelijk om crypto met iDEAL te kopen op de KuCoin exchange, wat handelen op KuCoin lastig maakt. Het lijkt erop dat KuCoin zich niet voldoende heeft gefocust op Nederland. Je kunt op de crypto exchange van Kucoin wel gebruik maken van de volgende betaalmogelijkheden:

  • SEPA;
  • Creditcard (zowel Visa als Mastercard);
  • Apple Pay;
  • Google Pay.

KuCoin handelskosten

Wanneer je KuCoin gebruikt, zul je handelskosten en opnamekosten moeten betalen. De transactiekosten voor de maker en taker fee bedragen in beide gevallen 0,1% van de prijs. Dat is erg laag, vergeleken met andere crypto exchanges. Bij veel andere exchanges liggen de transactiekosten gemiddeld op 0,25%.

De transactiekosten vallen lager uit wanneer je betaalt met de KCS-token. In dat geval betaal je 0,08% aan transactiekosten over de spotprijs.

Voor het gebruik van de betaalmethodes, ook wel stortingskosten genoemd, betaal je niks. Wel betaal je opnamekosten. Deze zijn afhankelijk per cryptocurrency en worden bepaald door het netwerk. Hier heeft Kucoin dus geen invloed op.

Is KuCoin betrouwbaar en veilig?

KuCoin is in een groot aantal landen actief en heeft meer dan 300 medewerkers voor zich werken. Toch heeft het geen enkele kantoren. Het zijn slechts postbusadressen, waarvoor KuCoin niet lang geleden nog slecht in het nieuws kwam. Op dit moment heeft het bedrijf zich gevestigd in de Seychellen. Dit werkt natuurlijk niet mee aan de betrouwbaarheid van KuCoin.

Volgens een rapport van CryptoCompare heeft Kucoin een BB-ranking behaald met slechts 61,15 van de 100 punten. Ter vergelijking: Coinbase heeft een AA-ranking van 89,11 van de 100 punten behaald. Binance heeft ook een AA-ranking met 77,23 punten behaald.

In 2020 is er nog een succesvolle aanval uitgevoerd op de KuCoin-exchange. Bij deze hack werd voor meer dan $275 miljoen aan cryptocurrencies gestolen. KuCoin ving de schade zelf op en betaalde gebruikers hun geld terug. Vanaf dat moment heeft KuCoin een speciale afdeling voor veiligheid.

Daarbij kun je als gebruiker gebruik maken van two-factor authentication (2FA) om jouw account beter te beveiligen.

Heeft KuCoin een goede support/klantenservice?

Gebruikers met vragen en problemen kunnen terecht bij de klantenservice van KuCoin. Hier worden ze 24/7 geholpen door middel van een FAQ en live chatrobot. Wil je in contact komen met een mens, zul je een ticket moeten aanmaken. Per e-mail ontvang je een antwoord op je opmerking/vraag. Het is niet mogelijk om Nederlands te praten met de klantenservice van KuCoin.

Volgens ons zou KuCoin zichzelf nog kunnen verbeteren op dit gebied. Klanten willen het liefst zo snel mogelijk in contact komen met een medewerker van KuCoin. Daarbij zou een crypto exchange klantenservice medewerkers moeten aannemen die verschillende talen beheersen. Alleen zo kun je op de juiste manier actief zijn in een groot aantal landen.

KuCoin vs. Binance – Wat is een betere crypto exchange?

Jaren geleden zouden we je vertellen dat het beter is om van Binance gebruik te maken. Hier kon je namelijk betalen met iDEAL. Ook was het handelsvolume op Binance fors groter dan dat van KuCoin. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Binance mocht geen SEPA meer gebruiken, waardoor je alleen op omslachtige manieren geld op Binance kunt storten.

Op dit moment zijn Kucoin en Binance aan elkaar gewaagd. We zouden je nog steeds aanraden van Binance gebruik te maken, al is het verschil tussen deze twee exchanges niet groot. Beide exchanges bieden een groot aantal functies en hebben een mobiele applicaties. Binance heeft echter wel een groter aanbod cryptocurrencies dan KuCoin. Ook is Binance wat ons betreft een stuk veiliger en betrouwbaarder dan KuCoin.

Wanneer je toch liever gebruik maakt van een crypto exchange waar je iDEAL-betalingen kunt uitvoeren, is het beter om uit te wijken naar een Nederlandse exchange, zoals Bitvavo. De transactiekosten liggen iets hoger, maar het platform is voor zowel beginnende als gevorderde crypto beleggers makkelijk te gebruiken.

De voor- en nadelen van KuCoin

Voordelen

  • Groot aanbod cryptocurrencies, bestaande uit meer dan 990 handelsparen;
  • Slechts 0,1% aan transactiekosten (en 0,08% wanneer je afrekent met KCS-tokens);
  • Je hoeft geen stortingskosten te betalen;
  • Er is een mobiele applicatie beschikbaar;
  • Het is mogelijk om contact te komen met de support;
  • Creditcard-betalingen worden geaccepteerd.

Nadelen

  • Het is niet mogelijk om met iDEAL te betalen;
  • KuCoin zit gevestigd in het buitenland;
  • De klantenservice van KuCoin kan je niet in het Nederland te woord staan;
  • Je kunt niet direct in live contact komen met de klantenservice.

Conclusie

Kucoin wordt steeds populairder onder Nederlandse en Belgische crypto handelaren. Je kunt een groot aantal cryptocurrencies op KuCoin verhandelen en gebruikmaken van verschillende functies. Het aanmaken van een account kan snel, waardoor je vrij direct aan de slag kunt bij KuCoin.

Op KuCoin betaal je lage handelskosten: slechts 0,1% (en 0,08% wanneer je KCS gebruikt). Toch kent KuCoin volgens ons ook veel nadelen. Zo is het niet mogelijk om met iDEAL te betalen en scoort KuCoin niet super hoog volgens het rapport van CryptoCompare. Dit komt mede doordat het bedrijf geen enkele kantoren heeft, in de Seychellen zit gevestigd en geen klantenservice heeft waarmee je direct in contact kunt komen. Het beste alternatief voor KuCoin is het handelsplatform van Binance of die van Bitvavo.

Voor meer details over de werkint van de exchange, raadpleeg de Kucoin Whitepaper en bezoek Kucoin .

  • Selectie van crypto exchanges!
  • Bezoek KuCoin
  • Lees verder

    Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

    Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

    May 24, 2023
    5 min

    First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

    De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

    May 1, 2023
    4,5 min

    Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

    We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

    Apr 17, 2023
    2 min