kucoin

KuCoin Review 2024 – Is Kucoin een betrouwbare en veilige exchange?

Mar 26, 2024
Aanbieding: 

Kucoin Review – Samenvatting:

Belangrijke update 26 maart 2024 over Kucoin:

De crypto exchange KuCoin en twee van haar oprichters zijn door Amerikaanse federale aanklagers aangeklaagd wegens het overtreden van anti-witwaswetten.Special Agent Darren McCormack van Homeland Security Investigations noemde KuCoin “een naar verluidt miljarden dollars criminele samenzwering.” Voor meer informatie:

Kucoin in de problemen! Welk alternatief voor Kucoin is er? Wat moet ik doen?

We raden onze lezers aan om geen rekening te openen bij Kucoin. Voor meer informatie lees bovenstaande artikel of het volgende artikel:

KuCoin is de op drie na grootste crypto exchange wereldwijd met meer dan 29 miljoen gebruikers. Kucoin is een zeer complete en liquide crypto exchange. Het platform van KuCoin is veilig opgezet en betrouwbaar met vele verschillende producten. Het platform is vergelijkbaar met die van Binance, maar dan gebruiksvriendelijker. Het storten en opnemen van euro´s is op KuCoin niet zo gemakkelijk en KuCoin ondersteunt geen iDEAL. Het beste is om een KuCoin rekening te combineren met een Bitvavo rekening. Eigen ervaringen met het KuCoin handelsplatform zijn uitstekend. Online zijn er er wel veel klachten omtrent de klantenondersteuning van Kucoin. Een compleet en goed alternatief voor KuCoin is het handelsplatform van ByBit. Kucoin wordt aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouders en daarom raden we onze lezers af om een rekening te openen bij Kucoin.

Wat en wie is KuCoin ?

Laten we deze KuCoin review beginnen met een introductie. KuCoin, want wie kent deze exchange niet? KuCoin is een van de bekendste en grootste (op basis van het handelsvolume) crypto-exchanges. Op het moment dat wij deze review schrijven (juli 2023), is KuCoin de op drie na grootste crypto exchange wereldwijd. Op de KuCoin exchange kun je tot wel 771 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen. Waarvan Bitcoin natuurlijk de bekendste is.

KuCoin Review

Daarnaast kun je informatie vinden over wel ± 3.000 verschillende cryptocurrencies. Het platform telt ongeveer 29 miljoen gebruikers wereldwijd. KuCoin geeft op de website zelfs aan dat een op de vier cryptogebruikers KuCoin gebruikt! De exchange bedient klanten in wel 200 verschillende landen.

Het platform is officieel van start gegaan in 2017 en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. De exchange heeft in 2022 in een investeringsronde $150 miljoen opgehaald! Het platform is opgericht door Michael Gan, Eric Don en Top Lan. Op dit moment zouden er ongeveer 800 mensen in dienst zijn. Het hoofdkantoor is in Mahé, op de Seychellen. De Seychellen bevinden zich buiten de kust van Oost Afrika. Het bedrijf is hier gevestigd vanwege soepelere wet- en regelgeving. Veel crypto/ web3 bedrijven zijn in deze regio gevestigd om die reden.

In onze KuCoin review zullen we dieper ingaan waar de exchange voor staat, wat onze ervaringen zijn, welke diensten worden aangeboden en meer! Let’s go!

Waar staat KuCoin bekend om?

KuCoin noemt zichzelf “The people’s exchange”. Hierbij willen ze aangeven dat de exchange gemaakt is door, en voor, crypto liefhebbers. Ze geven aan de ‘stem’ van de community serieus te nemen en op basis hiervan het platform te optimaliseren.

Zoals gezegd is de exchange in 2017 van start gegaan. Een belangrijk ‘unique selling point’ (USP) van KuCoin is, dat zij hét platform zijn om crypto “gems” te vinden. Met een crypto gem wordt vaak verwezen naar ‘veelbelovende’, vaak jonge, crypto projecten die een hoog potentieel zouden hebben. Het zijn dus relatief nieuwe, kleine en onbekende coins. Deze coins worden relatief vroeg gelist (lees: aangeboden) op KuCoin, en daarna op de nog grotere exchanges zoals Binance etc.

Dit maakt KuCoin daarom een interessante crypto exchange om op zoek te gaan naar coins met potentieel hoge ‘returns’. Let op: deze coins kunnen wel een verhoogd investeringsrisico met zich meebrengen! Het is een zeer risicovolle bezigheid!

Is Kucoin een betrouwbare exchange?

Deze KuCoin review is niet compleet zonder het te hebben over de betrouwbaarheid van het platform. Vooralsnog hebben er nauwelijks problemen plaatsgevonden bij de exchange. In de periode tijdens de FTX en Terra Luna crash werd wel gezegd dat verschillende exchanges (waaronder ook Binance) liquiditeitsproblemen zouden kunnen hebben. Dit werd toen ook over KuCoin gezegd. Maar tot nu toe hebben zich hier dus geen problemen of incidenten voorgedaan. Anders dan bijvoorbeeld bij de FTX exchange, waar klanten geen toegang tot hun fondsen meer hadden. Zelf hebben wij overigens ook geen problemen ondervonden met de KuCoin exchange.

Zoals gezegd is KuCoin gevestigd in Mahé, Seychellen. KuCoin heeft dan ook geen registratie bij de De Nederlandsche Bank (DNB), wel mogen zij hun diensten hier aanbieden. Helaas kan de exchange om deze reden (vanwege haar vestiging op de Seychellen dus) geen betalingen aanbieden via iDEAL.

Enkele redenen voor KuCoin om zich te vestigen op de Seychellen zouden te maken kunnen hebben met:

 • Reguleringsomgeving van het land. De Seychellen staat namelijk bekend om haar crypto-vriendelijke beleid.
 • Belastingvoordelen. De Seychellen biedt cryptobedrijven belastingvoordelen. Dit doet ze om meer economische activiteiten naar het gebied te trekken.
 • Wereldwijde toegankelijkheid tot klanten. Door vanuit de Seychellen te opereren, heeft KuCoin toegang tot klanten over de hele wereld. Dit is omdat de regel- en wetgeving hier voordeliger is dan, bijvoorbeeld, in de Europese Unie of in de Verenigde Staten.

Ook heeft KuCoin een zogenaamde Proof of Reserves (PoR). Na het FTX ‘schandaal’ eisten zowel wetgevers, klanten, juridische instanties én de industrie zelf, dat crypto exchanges meer transparantie moesten gaan bieden omtrent de financiële reserves van het bedrijf. Dit houdt in dat het aantal tegoeden van alle klanten bij elkaar opgeteld, ook daadwerkelijk in ‘kas’ van de exchange moet zijn. En dit betekent op haar beurt weer dat wanneer alle klanten tegelijkertijd hun tegoeden willen opnemen, dit ook daadwerkelijk kan.

De PoR van KuCoin is door een onafhankelijke, derde, partij geverifieerd. De partij die dat voor KuCoin doet, is “Nansen”. Nansen is een blockchain analytics bedrijf dat on-chain data verrijkt met de gegevens van miljoenen wallets. Nansen wordt voornamelijk gebruikt voor het uitvoeren van ‘due diligence’. Nansen is een van de grotere spelers in haar vakgebied. Het onderzoek/ verslag omtrent de PoR van KuCoin, door Nansen, vind je hier. Daarnaast vind je hier de PoR van KuCoin zelf.

Welke andere producten biedt KuCoin aan?

Op KuCoin vind je verschillende financiële producten en diensten. Hieronder zullen wij een aantal van deze producten/ diensten kort uiteenzetten:

 • Spot Trading. Spot trading is een manier van handelen waarbij de transactie direct plaatsvindt. Jouw order wordt meteen uitgevoerd/ doorgezet en zodoende is jouw aankoop direct zichtbaar in je wallet. Let op: bij KuCoin moet je er voor zorgen dat je tegoeden in je ‘trading’ wallet staan, zodra ze daar staan kun je beginnen met handelen. Om de tegoeden weer in je ‘normale’ wallet te krijgen ‘transfer’ je de tegoeden van je ‘trading’ wallet, naar je ‘funding’ wallet. Vanuit je funding wallet kun je tegoeden bijvoorbeeld verzenden weer naar een andere exchange.
 • Margin Trading. Margin trading is een vorm van handelen waarbij er extra kapitaal geleend kan worden van de broker of de exchange. Hierdoor kun je als handelaar (lees: trader) een grotere financiële positie innemen. Dit met als doel om je winst te kunnen verhogen. **Let op: geld lenen kost geld en gaat gepaard met een verhoogd risico**
 • Convert. De convert tool is een makkelijke manier om tegoeden snel en simpel om te zetten naar een coin. Met deze tool hoef je niet te werken met een “orderbook”. Bij een order book zie je vaak grafieken, live koersen en vraag/ aanbod van desbetreffende coin. Met de convert tool zet je tegoeden om met een klik op de knop. Vaak zijn de % fees bij dit soort tools (tools die het makkelijker, en sneller, maken om te handelen) wel hoger!
 • Futures Trading. Met futures trading wordt bedoelt dat een product (lees: crypto) tegen een vooraf bepaalde prijs, op een toekomstige datum, verkocht wordt. Het is een soort ‘contract’ dat juridisch bindend is tussen de twee partijen: de verkoper en koper
 • Whale Watch. Met Whale Watch wordt bedoelt dat de KuCoin exchange het inzichtelijk maakt wat de laatste transacties zijn van de topgebruikers naar totaal vermogen. Grote aankopen en verkopen van deze gebruikers (whales) worden op alle markten inzichtelijk gemaakt. Deze informatie is zeer handig bij het bepalen van een nieuwe handel strategie voor een bepaalde activa.
 • Debit Card. Op de website geeft KuCoin aan dat ze met een eigen ‘debit card’ zullen komen; “coming soon” is de huidige status. De debit card zal in samenwerking met Visa worden afgegeven. Ze geven ook aan dat de debit cards verstrekt mogen worden aan inwoners van Nederland. Top dus! Door tegoeden in je wallet te hebben kun je de debit card gebruiken voor betalingen en verdien je tegelijkertijd, door gebruik te maken van de kaart, een “cashback” per transactie
 • Earn. Met het Earn programma wordt naar meerdere diensten verwezen; waaronder bijvoorbeeld staking. Met dit programma is het mogelijk om een vorm van % ‘rendement’ te verkrijgen over jouw crypto door deze bijvoorbeeld te staken. Je kunt in het programma kiezen voor een flexibele periode of een bepaalde (fixed) periode. Bij een flexibele periode kun je direct je crypto terug krijgen, terwijl bij een vooraf bepaalde periode je een tijdstermijn (denk bijvoorbeeld aan een of meerdere maanden) dient ‘uit te zitten’
 • Crypto Lending. Het woord ‘lending’ zegt eigenlijk al genoeg. Met dit ‘lending’ programma kun jij geld uitlenen aan andere gebruikers. Vraag naar, en aanbod van, kapitaal wordt in dit programma bij elkaar gebracht. Gebruikers die geld uitlenen worden hiervoor beloond in de vorm van ‘rendement’. Bij dit programma kun je alleen kiezen voor een bepaalde termijn. Door deze termijnen dien je dus af te wachten totdat jij je geld terugkrijgt. Het gaat hier om termijnen van 7, 14 of 28 dagen. Let op: dit soort programma’s komen met behoorlijke risico’s!
 • Trading Bot. De trading “bot” (lees: handelsrobot) is een tool die gebruikt kan worden om een bot voor jou te laten traden. Het hoofddoel van de bot is natuurlijk om jou winst te laten maken en het zou verschillende voordelen hebben; het scheelt tijd en energie en je laat de bot de hele dag traden terwijl jij andere dingen kan doen. Ook deze tool is niet zonder risico’s

Zoals je ziet biedt KuCoin veel verschillende producten/ diensten aan. Dit zijn overigens niet alle diensten die het platform rijk is. Voor alle diensten verwijzen we je graag door naar KuCoin. Lees je wel goed in voordat je aan de slag gaat met een van deze producten, zoals gezegd zijn veel van deze producten namelijk behoorlijk risicovol.

Is Kucoin een veilige exchange?

KuCoin geeft de hoogste prioriteit aan haar beveiliging. KuCoin, net als elke andere crypto exchange, heeft namelijk een behoorlijke verantwoordelijkheid ten opzichte van haar klanten.

Hieronder zullen wij kort samenvatten hoe KuCoin haar platform, en de funds van haar klanten, beveiligt:

Veilige opslag van de activa. De activa van KuCoin (lees: KuCoin’s klanten) zijn veilig, en volledig onafhankelijk van elkaar, opgeslagen op meerdere plekken. De activa worden zowel in “cold, warm en hot” wallets opgeslagen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een “multisig technologie”, geavanceerde private key management en een vertrouwde computeromgeving

Meerlaagse gebruiker authenticatie. Hierbij verifieert KuCoin op meerdere manieren de identiteit van haar gebruikers wanneer zij gebruik maken van het platform. Dit kan middels een e-mail, sms of 2FA verificatie zijn. Er wordt dus gebruik gemaakt van verschillende apparaten om de identiteit van de gebruiker te verifiëren

Privacy beveiliging. KuCoin verzamelt alleen privégegevens van haar gebruikers die strikt noodzakelijk zijn. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van geavanceerde systemen die ongeautoriseerde toegang tot de accounts moet voorkomen

Geavanceerde encryptie. Dit systeem zorgt ervoor dat data volledig beschermt is tijdens de opslag, gebruik en (eventuele) verzending

Robuust beheersingssysteem. Tot slot maakt KuCoin ook gebruik van de meest geavanceerde technologieën om het platform en de accounts te beschermen. Dit varieert van gebruikersidentificatie-systemen tot het alarmeren van gebruikers tijdens verdachte inlogpogingen of transacties.

Goede CER-rating en top Trust Score. De CER-rating van Kucoin is hoog en heeft een A verkregen voor de genomen veiligheidsmaatregelen. De Trust Score op Coingecko is uitstekend met een score van 10. Trust Score is een beoordelingsalgoritme dat is ontwikkeld door CoinGecko om de legitimiteit van het handelsvolume van een beurs te evalueren. De vertrouwensscore wordt berekend op basis van een reeks statistieken, zoals liquiditeit, schaal van operaties, cyberbeveiligingsscore en meer.

Liquiditeit en handelsvolume op KuCoin

Zoals eerder aangegeven in deze review is KuCoin een van de grootste exchanges wereldwijd als het gaat om het handelsvolume. Op het moment dat wij deze review schrijven (19 juli 2023) ligt het 24 uurs spot- handelsvolume rond de €420,- miljoen. Het totale handelsvolume op de exchange, alle trading diensten gecombineerd, ligt rond de €1,64 miljard!

Hieronder een overzicht van de top 10 coins met het hoogste 24 uurs spot- handelsvolume op KuCoin:

 1. Ripple (XRP) → €72.78 miljoen
 2. Bitcoin (BTC) → €42.12 miljoen
 3. Ethereum (ETH) → €21.70 miljoen
 4. Solana (SOL) → €16.75 miljoen
 5. Stellar (XLM) → €5.44 miljoen
 6. Shiba Inu (SHIB) → €4.60 miljoen
 7. Polygon (MATIC) → €4.51 miljoen
 8. Cardano (ADA) → €4.21 miljoen
 9. Terra Classic (LUNC) → €3.27 miljoen
 10. KuCoin token (KCS) → €472 k

Vorig jaar (2022) is een bijzonder jaar geweest voor crypto. De oorlog in Oekraïne heeft wereldwijd gezorgd voor hoge inflatie en andere onzekerheden. Daarnaast zijn er ook verschillende crypto crashes geweest, zoals de FTX, Terra Luna, Celsius crash en meer. Toch heeft KuCoin een groei gezien van ruim 52% (jaar op jaar) in het handelsvolume, zowel op de spot- en als op futures trading markt: in totaal ruim $3.6 biljoen!

Op het hoogtepunt in 2022 (mei) bereikte het dagelijkse handelsvolume op de futures trading markt een piek van $23 miljard. In diezelfde maand bereikte de spot trading markt eveneens een hoogtepunt van $12 miljard! Geen magere cijfers voor een ‘slecht’ jaar lijkt ons..

De liquiditeit op de KuCoin exchange is, zoals te zien, enorm hoog. Dit zorgt ervoor dat traders (en professionele traders) goed, snel en efficiënt kunnen handelen zonder daarbij te veel (lees: tot een minimum beperkt) invloed uitoefenen op de prijs van crypto.

Daarnaast heeft KuCoin, in 2022, een groei in haar klantenbestand (jaar op jaar) gezien van 102%. Dat staat gelijk aan 13 miljoen nieuwe gebruikers! En in de eerste zes maanden van dit jaar (2023) heeft KuCoin al weer een gebruikers groei van 26% (jaar op jaar) gezien. Dit brengt het totaal aantal klanten van de exchange op 29 miljoen gebruikers!

En voor wat betreft het handelsvolume in de eerste zes maanden van 2023; KuCoin deelt op dit moment alleen cijfers van haar trading bot: de bot heeft de afgelopen zes maanden meer dan $5.7 miljard in handelsvolume gedraaid. Dit geldt voor zowel op de spot, als op de futures, markt.

Tot slot heeft KuCoin ook haar reserves (PoR) fors verstevigd:

 • Bitcoin (BTC) heeft een reserve ratio van 104%
 • Ethereum (ETH) heeft een reserve ratio van 115%
 • Tether (USDT) met heeft reserve ratio van 105%
 • USD Coin (USDC) heeft een reserve ratio van 104%

De handelskosten (fees) van KuCoin

Hoe hoog zijn de fees op KuCoin om crypto te kopen, verkopen en te verhandelen?

Crypto exchange KuCoin staat over het algemeen bekend om haar lage fees. KuCoin heeft hoog ingezet op het winnen van klanten en is zodoende dus behoorlijk competitief. En daar horen natuurlijk ook concurrerende prijzen bij als het gaat om de fees.

De fees van het “maker and taker” niveau liggen op maximaal 0.1%/ 0.1%. Hoe meer jij trade, hoe lager jouw trading fees zullen zijn. Daarnaast kun je ook een hoger ‘level’ bereiken. Hoe hoger jouw level, des te lager de trading fees zullen zijn. Echter, het gaat hier wel om forse bedragen; om bijvoorbeeld level 1 te bereiken dien je een minimum van 1.000 KuCoin tokens (KCS) aan te houden in je KuCoin wallet. De KCS token staat op het moment van schrijven (juli 2023) op ± $6,-

Tot slot: als jij jouw trading fees betaald met de KuCoin token (KCS) krijg je 20% korting op de trading fees. Check via deze link hoe je deze korting kan activeren!

Hoe kan ik crypto kopen en verkopen op KuCoin?

KuCoin biedt verschillende opties om crypto te kopen op het platform. Helaas is iDEAL niet een van die opties. Doordat KuCoin geen registratie bij de DNB heeft is dit helaas niet mogelijk. Wel zijn de volgende opties mogelijk:

 • Apple Pay
 • Bank Transfer
 • SEPA
 • Creditcard (Visa, Mastercard etc.) Let op: in sommige gevallen kan jouw creditcard beperkt zijn door jouw bank en is het dus niet mogelijk om deze bij KuCoin te gebruiken
 • Paypal
 • Easy Bank Transfer (direct euro’s van jouw IBAN bankrekening storten op KuCoin). De betaling wordt verzorgd door het Nederlandse bedrijf Plaid B.V. (Amsterdam)
 • Uiteraard kun je natuurlijk ook gewoon crypto (Bitcoin) vanaf een andere exchange naar KuCoin sturen. We raden onze lezers aan om hiervoor een Nederlandse exchange te gebruiken: Bitvavo.
 • Ook geeft KuCoin op de website aan dat er een “third party payment” mogelijk zou zijn via BTCDirect Nederland. Wij weten dat dit in het verleden gewerkt heeft, maar op dit moment (juli 2023) ziet het ernaar uit dat deze optie niet beschikbaar is.
 • KuCoin ondersteunt geen iDEAL.
 • Voor het uitbetalen van crypto naar jouw bank kun je SEPA of SEPA-Instant gebruiken.

Voor het verkopen van crypto zijn veel opties “uitgeschakeld”. Een andere optie (anders dan SEPA) voor het verkopen van crypto (lees: uitbetalingen in euro’s op je bankrekening) zou kunnen zijn om jouw crypto te versturen naar een Nederlandse broker of exchange. Wij bevelen aan om in dit geval een KuCoin met een Bitvavo rekening te combineren. Voor alle betaalmethoden, check deze pagina.

De voor- en nadelen van de KuCoin exchange

KuCoin Review – de voordelen van KuCoin

 • Zeer hoog spot- handelsvolume op de exchange (± €420,- miljoen op 19 juli 2023)
 • Rond de 800 verschillende cryptocurrencies aangeboden
 • Makkelijk en snel crypto kopen met creditcard (Visa, Mastercard etc.), SEPA, Paypal, Easy Bank Transfer, Apple Pay en meer!
 • Makkelijk euro’s storten op je KuCoin account via Easy Bank Transfer of SEPA
 • Makkelijk euro’s laten uitbetalen op je bank via SEPA of SEPA- Instant
 • KuCard, de debit card van KuCoin, komt snel uit. Te gebruiken voor betalingen met crypto
 • Volledige transparantie omtrent de financiële gezondheid van het bedrijf middels een ‘Proof of Reserves’ (PoR). De PoR is tevens ook geverifieerd door (onafhankelijk) blockchain analytics expert; “Nansen”
 • Meerlaagse account- en privacy beveiliging
 • Korting mogelijk op trading fees door de KuCoin (KCS) coin vast te houden (hodlen)
 • Concurrerende tarieven voor wat betreft de trading fees
 • Bij registratie, via deze link, maak je direct kans op een welkomstbonus tot wel 3.200 USDT
 • De tools/ producten van het platform lenen zich goed voor zowel beginnende crypto handelaren, als voor professionele crypto handelaren
 • Grote diversiteit aan producten en diensten (spot trading, margin trading, futures trading, trading bot, staking, lending, leveraged tokens en meer!)
 • “Economic calendar”. Een super handige tool om de stand, en gebeurtenissen, van de macro-economie in de gaten te houden. Dit middels een handig kalender overzicht
 • Super fijne exchange op zowel je desktop als op de mobiele applicatie
 • Handige belasting tool om jouw (eventuele) belastingaangifte voor de belastingdienst voor te bereiden/ de belasting over crypto te berekenen. Met deze tool van KuCoin kun je makkelijk een csv. bestand uittrekken.
 • Fijne customer support chat optie: live chat mogelijk met een medewerker van KuCoin.
 • Top Trustscore (10) en goede CER-security rating (A)

KuCoin Review- de nadelen van KuCoin

 • Geen registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), Kucoin is een ongereguleerde exchange en daardoor meer risicovol.
 • Geen betalingen/ uitbetalingen mogelijk via iDEAL
 • Customer Support heeft geen telefonische ondersteuning en tevens niet beschikbaar in het Nederlands (NL niet mogelijk via de chat)
 • KuCoin is gevestigd nabij Oost Afrika, op de Seychellen
 • KuCoin Nederland? Nee, er is geen kantoor in Nederland en is er geen goede Nederlandse klantenondersteuning

Onze ervaring met de KuCoin exchange

Zelf hebben wij veel ervaring met de KuCoin exchange, voornamelijk positieve ervaringen. Persoonlijk vinden wij de interface en de kleuren gewoon super tof. De hele “user experience” (UI) van KuCoin is zo strak, gelikt en vooral heel ‘smooth’ dat het je echt dat professionele gevoel geeft wanneer je gebruik maakt van het platform. Tijdens het traden, kopen en verkopen van crypto wil het oog wil natuurlijk ook wat 😉 en dat heeft KuCoin maar al te goed begrepen. KuCoin is o.a. veel meer gebruiksvriendelijk dan Binance.

Daarnaast hebben zij, vanwege hun aankomende zesde verjaardag, aangegeven (juli 2023) dat zij een volledige visuele “makeover” zullen doen. Zij gaan hun design dus volledig updaten conform de tijd waarin we leven. En KuCoin kennende zullen ze met een heel strak (re)design komen; can’t wait! Het design wordt geïnspireerd door deze drie thema’s: Blockchain, Artificial Intelligence en Metaverse. Lees er hier meer over!

De exchange is snel vanwege de software en de up-to-date technologieën die worden gebruikt. Ook is er ruimschoots voldoende liquiditeit, waardoor het handelen snel gaat. Door de hoge liquiditeit leent het platform zich goed voor zowel professionele handelaren, als voor beginnende handelaren.

Daarnaast speelt KuCoin goed in op de laatste en populairste trends, heeft het een ruim aanbod van uiteenlopende producten en listen ze vele crypto coins die op andere exchanges niet (of pas later) te vinden zijn. Het is in die zin jouw ‘one stop shop’ als het om crypto, en handelen in crypto, gaat.

Zoals eerder aangegeven hebben wij tot op heden geen problemen ondervonden op de exchange. Overigens hebben wij weleens contact gehad met customer support. Dit contact is destijds via een chat gegaan, hier heb je live contact met een medewerker van KuCoin. Wij kregen snel contact met de support afdeling en zijn tevens snel geholpen, ook gewoon top dus!

Echter, onze eigen ervaring botst met de bevindingen van vele andere. Er zijn genoeg gebruikersreviews te vinden die negatief zijn over de klantenondersteuning. Kucoin heeft geen Nederlandse klantenondersteuning. Op Trustpilot waar er meer dan 838 comments zijn te vinden over het platform scoort Kucoin gewoon zeer laag met maar 1.5 punten van de 5. De meeste klachten gaan over de klantenondersteuning, de KYC-procedure en SEPA-ondersteuning.

Wat is een goed alternatief voor KuCoin?

Voorheen was Binance de grootste concurrent voor KuCoin. Echter, Nederlanders kunnen hier geen rekening meer aanmaken. Binance is verder minder gebruikersvriendelijk opgezet. Een mogelijk goed ander alternatief voor KuCoin is ByBit. ByBit beschikt over een Nederlandstalige klantenondersteuning en beschikt via SATOS in Nederland over een euro-gateway. Je kunt makkelijk euro´s storten via iDEAL naar de ByBit handelsrekening. Dit is bij KuCoin niet mogelijk. Voor meer informatie: lees onze Bybit vs KuCoin vergelijking. Wil je alleen gebruik maken van de spothandel, dan zou gewoon een rekening bij Bitvavo volstaan. Bitvavo heeft o.a. een zeer liquide euro-bitcoin spotmarkt.

KuCoin Review – Conclusie

Onze conclusie voor wat betreft de KuCoin exchange is positief, zeer positief zelfs. Naast het feit dat we ruim 2 jaar ervaring hebben met KuCoin, hebben we de crypto exchange geanalyseerd op verschillende, en belangrijke, onderdelen.

Het zwaarst weegt uiteraard de beveiliging en daarnaast ook de transparantie van de exchange. Als klant mag je verwachten dat de beveiliging op en top is en dat de exchange daarnaast geen probleem heeft met transparantie (denk aan de Proof of Reserves).

Als gebruiker wil je zeker zijn dat jouw crypto veilig is opgeslagen op de betreffende exchange. Wat wij overigens wel altijd aanraden is om jouw cryptocurrencies in een externe wallet op te slaan waarvan alleen JIJ de private keys hebt. Je kent het gezegde “not your keys, not your coins” vast wel.

KuCoin is een fijne exchange die wat ons betreft hoog scoort op gebruikersgemak, coin aanbod, snelheid, diverse producten, veiligheid, concurrerende trading fees, liquiditeit en transparantie. KuCoin is het beste vergelijkbaar alternatief voor Binance en concurreert in Nederland vooral nu met ByBit. Het probleem is wel dat het als een ongereguleerde exchange opereert en daardoor in de problemen kan komen. Dit heeft zich wel weer uitgewezen. 26 maart 2024 werd bekend dat Kucoin door de Amerikaanse autoriteiten wordt aangeklaagd. De oprichters kunnen achter de tralies komen voor het overtreden van allerlei Amerikaanse en internationale witwasregels. Voor meer informatie: Kucoin in de problemen! Wat is een goed alternatief voor Kucoin?

Keep it simple stupid, maak gebruik van gereguleerde exchanges voor de handel in bitcoin en andere digitale activa. Onze voorkeur: Bitvavo.

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min