goud kopen

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Jun 27, 2022
Aanbieding: 

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in elke vorm van oorlogsvoering en verdere machtsconcentratie dan ook. Dit zien we duidelijk terug in de manier waarop de goudprijs tot stand komt, de London Gold Fix.

Wat is de London Gold Fix? Een korte uitleg

De prijsvorming van goud via de London Gold Fix hangt te maken met het falen van de gouden standaard binnen een globale handelseconomie met moderne telecommunicatie- en verkeersmiddelen. Een gouden standaard in een wereldeconomie veronderstelt machtsconcentratie.

lbma london gold fix

De London Gold Fix is het ultieme bewijs dat goud als sound money nog steeds wordt en is misbruikt geworden door de financiële elite. De term fix verwijst naar de manier waarop de LBMA-goudprijs tot stand komt. LBMA is een afkorting van de London Bullion Market Association. Londen is het centrum voor de mondiale handel in goud en zilver. Handelen op de LBMA-goudmarkt is alleen mogelijk als je bent aangemeld. De LBMA stelt twee keer per dag de koers van zilver en goud vast. Dit is de zogenaamde London AM en PM fixing. De Rothshild bankiers speelde bij het instellen van de London Gold Fix een sleutelrol.

Rothschild bankiers, goud en macht

Verantwoordelijk voor deze koersvaststelling waren van oorsprong de belangrijkste bullion dealers en systeembanken onder leiding van de Rothschild bankiers. De Rothschild bankiers hebben sinds de Napoleontische oorlogen uiteindelijk een monopolie verkregen over het delven van goud, het slaan van goudbaren en het prijsvormen van goud. Deze controle over in feite het geld en internationale betalingsverkeer was mogelijk gemaakt door Nathan Rotschild en de N.M. Rotschild bank in Londen. Hij was verantwoordelijk voor de succesvolle financiering van de legers van Wellington waardoor het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk als onbetwiste hegemonie over de wereld kon heersen. N.M. Rotschild. Voorkennis over o.a. de slag bij Waterloo in 1815 stelde de Rotschild familie in staat om een enorm vermogen te vergaren en uiteindelijk de Britse centrale bank in 1825 van een naderend bankroet te behoeden. De Rotschild bankiers vergaarden een enorme macht over de City of London. Engeland, of beter gezegd, het Britse bevolking, heeft tot op heden geen onafhankelijk soeverein financieel centrum. Voor meer informatie over dit bijzonder feit: de onafhankelijke macht van de City of London.

Andere belangrijke partijen aan de Gold Fixing tafel waren Mocatta & Goldsmid, Samuel Montagu, Sharps & Wilkins, en Pixley & Abell. N.M. Rothschild verkochte in 2004 de zetel aan Barclays. Deze opzet wordt de London Gold Fix genoemd en is sinds 2019 operatief.

Het goudkartel manipuleert de goudprijs

De London Gold Fix maakt deel uit van een goudkartel van banken. Ze nemen deel aan een goud­pri­js onderdrukkingsprogramma en kunnen ook de goudprijs manipuleren voor eigen doeleinden. Verder is het van belang dat de goudprijs niet te hoog wordt om zodanig te verbloemen hoe veel schuld er is opgebouwd en hoeveel de fiat valuta’s zijn ontwaard. Een te hoge goudprijs zou het vertrouwen in het bankenstelsel en het financiële systeem schaden. Natuurlijk zal dit ten stelligste ontkend worden. Toch, een aantal bekende schandalen hoe banken de Gold Fix hebben misbruikt voor eigen gewin zijn al naar boven gekomen:

Er zijn genoeg analisten die over de gold fix prijsschandalen rapporteren, waaronder Wall Street for Main Street:

Voor een uitgebreid artikel over de Gold Fix operatie en geschiedenis, kunnen we het volgende artikel aanbevelen:

Hoe kunnen we ontsnappen aan deze manipulerende machtsstructuren?

london gold fix

Dit probleem geeft weer eens aan hoe macht corrumpeert en macht over het ultieme geld, goud, al helemaal. Dit structureel menselijk probleem kan onschadelijk worden gemaakt door de macht van geld kapot te slaan door deze gelijkwaardig te distribueren over een onverwoestbaar peer-to-peer netwerk van gelijke peers. Dit netwerk is Bitcoin. Het is een nieuwe decentrale financiële orde is onder opbouw en biedt voor de mensheid een unieke mogelijkheid om het financieel systeem op een nieuwe en betere orde te zetten. Doordat het huidige gecentraliseerde systeem volledig is misbruikt geworden door de financiële elite waardoor we elke burger nu met financiële repressie te maken krijgt, is het zaak om eens na te denken aan een financiële verhuizing. Wie durft uit het huidige bankroet en corrupt financieel systeem te stappen? Leer de eerste stappen te zetten door vooral eerst kennis op te doen!

Leer alles over de vreedzame financiële revolutie!

Wees geen kikker die langzaam financieel wordt dood gekookt.

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min