goud kopen

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Jun 27, 2022
Aanbieding: 

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in elke vorm van oorlogsvoering en verdere machtsconcentratie dan ook. Dit zien we duidelijk terug in de manier waarop de goudprijs tot stand komt, de London Gold Fix.

Wat is de London Gold Fix? Een korte uitleg

De prijsvorming van goud via de London Gold Fix hangt te maken met het falen van de gouden standaard binnen een globale handelseconomie met moderne telecommunicatie- en verkeersmiddelen. Een gouden standaard in een wereldeconomie veronderstelt machtsconcentratie.

lbma london gold fix

De London Gold Fix is het ultieme bewijs dat goud als sound money nog steeds wordt en is misbruikt geworden door de financiële elite. De term fix verwijst naar de manier waarop de LBMA-goudprijs tot stand komt. LBMA is een afkorting van de London Bullion Market Association. Londen is het centrum voor de mondiale handel in goud en zilver. Handelen op de LBMA-goudmarkt is alleen mogelijk als je bent aangemeld. De LBMA stelt twee keer per dag de koers van zilver en goud vast. Dit is de zogenaamde London AM en PM fixing. De Rothshild bankiers speelde bij het instellen van de London Gold Fix een sleutelrol.

Rothschild bankiers, goud en macht

Verantwoordelijk voor deze koersvaststelling waren van oorsprong de belangrijkste bullion dealers en systeembanken onder leiding van de Rothschild bankiers. De Rothschild bankiers hebben sinds de Napoleontische oorlogen uiteindelijk een monopolie verkregen over het delven van goud, het slaan van goudbaren en het prijsvormen van goud. Deze controle over in feite het geld en internationale betalingsverkeer was mogelijk gemaakt door Nathan Rotschild en de N.M. Rotschild bank in Londen. Hij was verantwoordelijk voor de succesvolle financiering van de legers van Wellington waardoor het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk als onbetwiste hegemonie over de wereld kon heersen. N.M. Rotschild. Voorkennis over o.a. de slag bij Waterloo in 1815 stelde de Rotschild familie in staat om een enorm vermogen te vergaren en uiteindelijk de Britse centrale bank in 1825 van een naderend bankroet te behoeden. De Rotschild bankiers vergaarden een enorme macht over de City of London. Engeland, of beter gezegd, het Britse bevolking, heeft tot op heden geen onafhankelijk soeverein financieel centrum. Voor meer informatie over dit bijzonder feit: de onafhankelijke macht van de City of London.

Andere belangrijke partijen aan de Gold Fixing tafel waren Mocatta & Goldsmid, Samuel Montagu, Sharps & Wilkins, en Pixley & Abell. N.M. Rothschild verkochte in 2004 de zetel aan Barclays. Deze opzet wordt de London Gold Fix genoemd en is sinds 2019 operatief.

Het goudkartel manipuleert de goudprijs

De London Gold Fix maakt deel uit van een goudkartel van banken. Ze nemen deel aan een goud­pri­js onderdrukkingsprogramma en kunnen ook de goudprijs manipuleren voor eigen doeleinden. Verder is het van belang dat de goudprijs niet te hoog wordt om zodanig te verbloemen hoe veel schuld er is opgebouwd en hoeveel de fiat valuta’s zijn ontwaard. Een te hoge goudprijs zou het vertrouwen in het bankenstelsel en het financiële systeem schaden. Natuurlijk zal dit ten stelligste ontkend worden. Toch, een aantal bekende schandalen hoe banken de Gold Fix hebben misbruikt voor eigen gewin zijn al naar boven gekomen:

Er zijn genoeg analisten die over de gold fix prijsschandalen rapporteren, waaronder Wall Street for Main Street:

Voor een uitgebreid artikel over de Gold Fix operatie en geschiedenis, kunnen we het volgende artikel aanbevelen:

Hoe kunnen we ontsnappen aan deze manipulerende machtsstructuren?

london gold fix

Dit probleem geeft weer eens aan hoe macht corrumpeert en macht over het ultieme geld, goud, al helemaal. Dit structureel menselijk probleem kan onschadelijk worden gemaakt door de macht van geld kapot te slaan door deze gelijkwaardig te distribueren over een onverwoestbaar peer-to-peer netwerk van gelijke peers. Dit netwerk is Bitcoin. Het is een nieuwe decentrale financiële orde is onder opbouw en biedt voor de mensheid een unieke mogelijkheid om het financieel systeem op een nieuwe en betere orde te zetten. Doordat het huidige gecentraliseerde systeem volledig is misbruikt geworden door de financiële elite waardoor we elke burger nu met financiële repressie te maken krijgt, is het zaak om eens na te denken aan een financiële verhuizing. Wie durft uit het huidige bankroet en corrupt financieel systeem te stappen? Leer de eerste stappen te zetten door vooral eerst kennis op te doen!

Leer alles over de vreedzame financiële revolutie!

Wees geen kikker die langzaam financieel wordt dood gekookt.

Lees verder

Credit Suisse is in de problemen, failliet en overgenomen door UBS? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Samenvatting: Credit Suisse is omgevallen en bankroet. Om verdere besmettingsgevaar te beperken is er een merger-overeenkomst getekend met de UBS door de interventie van de Zwitserse ministerie van financiën, de Zwitserse centrale bank en de Zwitserse financiële toezichthouder (FINMA). In de praktijk betekent dit dat UBS op zondagavond 19 maart 2023 Credit Suisse heeft opgekocht […]

Mar 19, 2023
8,5 min

SoftWar boek over oorlogsvoering in het digitale informatietijdperk

Jason Lowery is een Amerikaanse majoor uit de Amerikaanse Space Force en een MIT-medewerker die een spraakmakend nieuw boek heeft uitgebracht met de titel ‘Soft War’: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin. Hij heeft zijn boek en thesis ook ingediend bij het secretariaat van de Amerikaanse president, de […]

Mar 15, 2023
1,5 min

Saoedi-Arabië en Iran sluiten een akkoord en hervatten diplomatieke betrekkingen

Saoedi-Arabië en Iran sluiten een historisch samenwerkingsakkoord. Terwijl de Verenigde Staten met de NAVO zich bezighoudt met een proxy-oorlog in de Oekraïne tegen Rusland, heeft China een uitermate belangrijk geopolitiek akkoord beslecht tussen Iran en Saoedi-Arabië. Beide landen gaan de relaties normaliseren en de diplomatieke betrekkingen hervatten. Twee aartsvijanden worden bondgenoten? Sinds 2016 zijn de […]

Mar 10, 2023
3 min