beste hardware wallet

Wat is de beste multi crypto wallet?

Oct 14, 2021
Aanbieding: 

Samenvatting: het gemakkelijkste is om de coins op te slaan op een verzekerde opslagoplossing waar je ook automatisch rente kunt verdienen over je crypto-vermogen. In Nederland is dit uiterst goed verzorgd door de Bitvavo beurs. Hier worden de coins verzekerd opgeslagen op de crypto wallets van Stichting Bitvavo en verdien je automatisch een rentevergoeding. Voor meer informatie: Bitvavo recensie.

crypto wallet

Een ander bekend alternatief zijn de beheerde crypto wallets van Litebit. Litebit is een bekend Nederlands makelaarsplatform. Het grote nadeel is dat jezelf niet de controle hebt over de coins. Je beheert immers niet zelfs de sleutels. Je bezit in de private key noch de backup seed van de wallet. Dit wordt beheerd in dit geval door LiteBit. Controle over je backup en je private key heb je wel op bijvoorbeeld de Exodus crypto wallet. Deze crypto wallet is prima voor desktop en smartphone gebruik. De Exodus wallet kan ook extra beveiligd worden door deze af te grendelen met een hardware wallet. Inderdaad, de beste crypto wallet voor het opslaan en beheren van verschillende coins is een hardware wallet zoals de Ledger Nano X of de Trezor Model T. Deze kunnen vaak in combinatie met mobile of desktop wallets worden gebruikt.

Wat is een (multi) crypto wallet?

Een multicoin wallet of cryptocurrency wallet is een software programma voor de opslag van verschillende cryptomunten. Vele beleggers in cryptomunten zoeken naar een crypto-bewaarportemonnee die meteen veel verschillende cryptomunten ondersteunt. Ze zoeken in feite naar een multicoin wallet. Ze willen niet voor elke cryptomunt een specifieke wallet programma installeren, bijhouden en beveiligen.

Beheerde crypto wallets van exchanges.

De meeste beleggers en handelaren laten de aangekochte cryptomunten op een handelsrekening van een crypto exchange of een makelaar staan. Dit is gemakkelijk, maar ook zeer risicovol. Je bent afhankelijk bent van de kwaliteit van de werking en beveiliging van de handelsbeurs en de eerlijkheid van de eigenaars. Bijvoorbeeld, de Nederlandse makelaar Litebit is in feite de eigenaar van de crypto’s die je daar hebt opgeslagen. LiteBit beheerd de crypto´s voor je in jouw naam. LiteBit werkt hier in feite als een crypto-depositobank. 

Hoezo is dat? Not your keys, not your coins gaat het gezegde. In feite ben je niet de eigenaar van de cryptomunten, aangezien je niet beschikt over de privé sleutels van aangekochte cryptomunten. Deze private key kan worden betracht als een eigendomsrecht waarmee de eigenaar een uitgave kan verrichten. Er zijn vele malafide eigenaren geweest die misbruik hebben gemaakt van hun macht of zijn door slecht genomen veiligheidsmaatregelen zelf bestolen geworden.

Een ander risico is dat een handelsrekening kan worden geplunderd door slecht wachtwoordbeleid en andere slordige fouten door de gebruiker. Hierdoor kan een hacker de controle over de rekening krijgen van de gebruiker en de crypto’s doorsturen naar een andere wallet. Het is belangrijk om deze feiten te weten als je op zoek bent naar een goede crypto wallet. Je moet in feite de beste beheerde crypto wallet van een betrouwbare exchange combineren met de beste crypto wallet waarbij je de coins daadwerkelijk zelf in beheer hebt. Dit zullen we nu verder bespreken.

Wat is de best beheerde multi-crypto handelsrekening?

bitvavo beheerde crypto walletWil je meer controle en professioneel handelen? Dan is de Bitvavo handelsbeurs in Amsterdam de beste keuze. Bitvavo beperkt de risico’s voor haar gebruikers door alle financiële transacties onder de beheer van een stichting te plaatsen. Hierdoor wordt er een scheiding gemaakt tussen de financiële staat van de cryptobeurs als onderneming en de financiële tegoeden van de klanten op de beheerde cypto wallets van de beurs. Verder heeft Bitvavo een uiterst veilige ICT-infrastructuur opgezet en de benodigde veiligheidsmaatregelen waardoor Bitvavo een inbraakverzekering heeft kunnen verkrijgen. Alle crypto-tegoeden van haar gebruikers worden in koude opslag verzekerd opgeslagen! Dit is een bijzonder wapenfeit voor Bitvavo. Vandaar, de door Bitvavo beheerde crypto wallets van haar gebruikers zijn zeer veilig en verzekerd. Het veronderstelt wel dat alle veiligheidsmaatregelen door de gebruiker worden ingesteld. Dit is makkelijk voor elkaar te krijgen.

Het is een slimme oplossing van Bitvavo, maar uiteindelijk beschik je zelf niet over de sleutels over je crypto tegoeden. Vandaar, als je veel geld wilt beleggen in cryptomunten en je wilt hierover zelf de controle hebben, moet je de volgende belangrijke informatie even doornemen.

Belangrijke informatie over de werking van crypto wallets:

werking van een crypto walletHet is belangrijk om te beseffen dat de cryptomunten zelf niet in de crypto wallet staan, maar alleen de openbare en privé sleutels waarmee je de cryptomunten kunt beheren in de betreffende blokketens. Een crypto wallet beschikt over publieke sleutels voor het kunnen verkrijgen van een bepaalde cryptocurrency, bijvoorbeeld Litecoin. Je kunt de publieke of openbare sleutels vergelijken met een rekeningnummer. De privé sleutel kun je vergelijken met de geheime pincode voor het kunnen verzenden van de cryptomunten naar een andere wallet. Wanneer je bijvoorbeeld Litecoins verstuurd, gaat het om de transactie van eigendomsrechten van een unieke waarde in litecoins in de Litecoin blockchain. De nieuwe eigenaar verbonden aan het publieke adres heeft nu het recht om de verkregen litecoins uit te geven met de bijbehorende privé sleutel. Het zijn de privé sleutels die iemand het recht geeft om in dit geval de litcoins uit te geven. Hackers zijn op zoek naar deze informatie en proberen vooral multi crypto wallets te kraken.

Wat is de beste multi cryptocurrency of multicoin wallet?

Als je in vele verschillende cryptomunten wilt beleggen zul je waarschijnlijk een aantal crypto wallets met elkaar moeten combineren. Vooral als je verschillende crypto’s vanuit de wallet wilt gaan staken. Laten we beginnen.

 • Hardware crypto wallets!

trezor crypto walletDe beste multi crypto wallets zijn die programma’s die het beste de privé sleutels weten te beschermen. Aangezien servers, smartphones en computers kunnen worden gehackt is de beste crypto wallet een hardware wallet. De beste crypto wallet is een hardware crypto wallet die direct verzegeld geleverd wordt van een betrouwbare leverancier of de maker zelf. Dit betekent meestal dat ze een goede reputatie hebben verdiend als een Bitcoin hardware wallet fabrikant. Hier is een lijst van de beste hardware crypto wallets:

 1. TrezorTrezor Model T
 2. Ledger Nano X
 3. Keepkey
 4. Ledger Nano S – bekende klassieker, maar voldoet niet als een multi-crypto wallet, dus bij beheer van vele verschillende coins gelijktijdig.  
 5. Nieuw: NGRAVE ZERO – Review
 6. Nieuw: Arculus keycard 
 • Desktop Crypto wallets

Deze crypto wallet programma’s ondersteunen vele verschillende cryptomunten en worden op een computer of tablet geïnstalleerd. Het beste is om deze crypto desktop wallet te installeren op een toegewijde computer. Inderdaad, een aparte computer die je alleen gebruikt voor online financiën waarbij de internetcommunicatie veilig verloopt over een versleutelde VPN verbinding.

 1. De Exodus – crypto desktop wallet is de meest beproefde en beste desktop wallet aangezien deze nu met Trezor hardware wallet ondersteuning is voorzien! Exodus is een prachtig ontworpen multi-crypto wallet voor desktop computers en mobiele apparaten. Je kunt vanuit de wallet niet alleen crypto’s kopen, maar ook crypto’s staken. Voor meer info: Exodus Wallet Review.
 2. Jaxx – crypto desktop wallet (ook bekende speler en concurrent van Exodus)
 3. Atomic – multi crypto desktop wallet
 4. Zelcore – multi crypto deskopt wallet
 • Multi crypto smartphone wallet apps:

Een goede smartphone crypto wallet is ook een aardige optie wanneer je een smartphone hier specifiek voor inricht en voor gebruikt.  Het wordt dan een dedicated smartphone crypto wallet. Je kunt hier dan allerlei verschillende officiële wallets van elke munt op zetten en/of een multi crypto wallet applicaties die elkaar complimenteren. Dit zijn o.a. de volgende crypto smartphone wallets:

Online multi-crypto finance platforms:

Er zijn ook crypto finance oplossingen die andere lokale (buitenlandse) valuta’s en zelfs edelmetaal accounts ondersteunen. Bovendien werken ze aan de integratie van reguliere betaalkaarten en wisselkantoor dienstverleningen. Deze oplossingen zoeken ook naar banklicenties. Concrete voorbeeld zijn:

Let op, bij deze dienstverleners beschik je niet zelf voer de privé sleutels van de cryptomunten. Bovendien is het aanbod beperkt! Maar zeker de moeite waard om eens te bekijken. Het aanmaken van een crypto wallet account is gratis.

Smartphones met ingebouwde crypto wallet ondersteuning!

Momenteel wordt er gewerkt aan smartphones die crypto-assets en wallets ondersteunen:

Dedicated crypto wallet computer!

De lijst is beperkt en de relatieve ondersteuning van verschillende cryptomunten des te meer. Het is namelijk niet gemakkelijk om hardware matig de technologisch zeer verschillende cryptomunten toe te voegen. Het is daarom aan te raden om een speciale computer in te richten voor het beheer van je crypto wallets. Je moet op deze computer de officiële wallet van elke cryptomunt installeren. Je installeert vervolgens ook een VPN programma zodat je internetcommunicatie wordt versleuteld. Je gebruikt deze computer alleen voor het uitvoeren van crypto betalingen over een VPN-verbinding!

omnistaker multi crypto walletEr zijn ook toegewijde mini-computers (meestal Rasberry Pi’s) die je kunt koppelen aan je eigen computer en waar je crypto wallet software op kunt draaien. Een speciaal ontwikkelde mini-computer is de OmniStaker. Deze installeert via een script automatisch de laatste wallet versie en ondersteunt tot zo’n 4 Proof-of-Stake coins. Deze coins je vervolgens automatisch laten staken op de wallets op Omnistaker. Op deze manier beschik je niet alleen over een toegewijde computer met de gewenste wallet software, maar verdien je ook automatisch je favoriete PoS coin, zoals Stratis, Qtum, Pivx, Navcoin etc. Voor meer informatie: Omnistaker Review!

Conclusie:

Het gebruik van een crypto handelsrekening voor de opslag van cryptomunten bij handelsbeurzen voor cryptovaluta’s mag alleen van tijdelijke aard zijn. Beheerde crypto wallets komen altijd met risico’s. Er zijn risico’s verbonden aan het uit handen geven van het beheer van de privé sleutels. Een andere optie voor de meer eisende gebruiker is om de Bitvavo exchange in combinatie met een goede hardware wallet, zoals de Trezor, te gebruiken.

Het is verder aan te raden om zelf de cryptocurrency eigendoms- vermogensrechten (de private keys) zo goed mogelijk te beheren en te bewaren. Dit kun je het beste doen door hiervoor zelf een computer voor in te richten met de gewenste officiële desktop wallets en deze te complimenteren met de gewenste hardware wallet.

trezor crypto walletTIP: Elke installatie komt met een herstelbestand vaak in de vorm van een reeks woorden, de crypto wallet seed. Laat deze informatie niet op de computer staan. Schrijf deze informatie op een papiertje en leg deze in de kluis.  Aanbevolen oplossing: TREZOR crypto hardware wallet met de cryptotag voor het veilig bewaren van de wallet seed! Voor meer informatie:

TREZOR T is de beste multi-coin hardware wallet!

Bitpanda Crypto Exchange Wallets met Visa betaalkaart!

Bitpanda is een uitstekende en complete digitale beurs in Wenen waar je naast cryptovaluta, ook edelmetalen en zelfs aandelen kunt kopen en opslaan. Verder beschikt Bitpanda over Visa betaalkaart die je kunt koppelen aan de crypto wallet van je voorkeur.

Gerelateerde artikels over de wallets van specifieke cryptomunten:

Lees verder

Opmerkelijke opmars Shiba Inu in Venezuela

Als iets leuk is aan crypto is dat het letterlijk een never ending story is. Denk je net dat met de doorbraak van Bitcoin in El Salvador het niet anders meer kan of de Satoshi over Lightning wordt het betaalmiddel van de toekomst. Enter Venezuela: met een weifelende overheid hier breekt juist Shiba Inu Coin […]

Dec 7, 2021
4,5 min

Bitcoin crash: El Salvador koopt de dip

De CEO van El Salvador heeft op 4 december in de flinke dip van Bitcoin toegeslagen als de beste walvis op aarde. En hij tweet erover als een surfdude. Sinds Jack Dorsey weg is bij Twitter weten we dat de punks en surfdudes de planeet gaan overnemen. Want hetzelfde Geenstijl-artikel dat ons attent maakte op […]

Dec 5, 2021
5,5 min

Jack Dorsey gaat 100% Bitcoin met Block en Spiral

Ons eerste artikel over het vertrek van Jack Dorsey bij Twitter kreeg de titel: “Gaat Jack Dorsey na Twitter Bitcoin boosten“. Een dag later al kwam bevestiging voor onze voorzichtige hypothese dat de 45-jarige Jack Dorsey in een midlife crisis zit en dat hij de tweede helft van zijn leven zich wil richten op het […]

Dec 3, 2021
4 min