binance

Binance betrouwbaar? Een kritische review

Jul 14, 2020
Aanbieding: 
binance bitcoin exchange

Is Binance betrouwbaar? Waarom zou ik Binance gebruiken? Wat is er zo bijzonder met Binance? Wat is er allemaal mogelijk?

Er zijn genoeg vraagtekens over Binance van onze lezers geweest. Dit artikel en recensie over Binance zal alle belangrijke vragen beantwoorden.

Inderdaad, Binance wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste crypto exchanges en cryptobedrijf in de wereld. De groei is ongekend snel gegaan. Tegenwoordig is Binance meer dan een handelsplatform, het is een eerder een crypto eco-systeem met onder meer een eigen blockchain en interne cryptomunt, de Binance Coin (BNB). Voor de meeste Nederlanders volstaat het om het dichterbij huis te zoeken. Inderdaad er is een beter Nederlands alternatief voor Binance.

binance vs bitvavo

Sinds 2019 beschikt Nederland over een echte cryptocurrency exchange met een eigen orderboek en zeer lage fees (max. 0.25%). Dit is de Bitvavo Exchange. Bitvavo heeft net zoals Binance een groot aanbod van cryptovaluta en beschikt over een mooi handelsplatform die elke trader kan bekoren. Bitvavo beschikt over een kantoor in Amsterdam en Nederlandse ondersteuning. Je kunt hier meteen met iDEAL geld op de handelsrekening storten. Wel zo gemakkelijk: Bezoek Bitvavo!

Waarom is de Binance exchange zo populair?

Binance is een jonge crypto-to-crypto handelsplatform die pas sinds juli 2017 actief is. De groei van het platform is exponentieel snel gegaan. In een razendsnel tempo hebben ze een uitstekend werkende crypto-handelsbeurs opgezet. De handelsomgeving is niet alleen werkend, maar ook nog eens netjes in het Nederlands vertaald, super snel in het verwerken van transacties en zeer goedkoop! De Binance exchange kan 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken en vraagt daar voor maar een handelscommissie van 0.1 %!

binance jersey

De crypto-handelsvolumes zijn daardoor enorm gegroeid door vooral groothandelaren uit Japan en heel Azië (vooral Korea en China). Ook meer en meer handelaren in Europa kiezen voor Binance aangezien ze een aparte onderneming in Jersey hebben gelanceerd: Binance Jersey. Via Binance Jersey is het nu makkelijk om via een SEPA-overboeking euro’s te storten op de handelsrekening. Verder beschikt Binance over een eigen betaalkaart die gekoppeld is aan de Binance wallets, de Binance Card. Iedere Binance gebruiker kan nu makkelijk in de winkel de crypto’s gebruiken voor het kopen van waren en diensten waar dan ook in de winkel. Door de groeiende populariteit kiezen steeds meer professionele handelaren over de hele wereld voor Binance’s handelsplatform voor cryptocurrency spot en futures trading. Waarom is dit het geval?

Een belangrijke reden heeft te maken met het feit dat de koop- en verkooporder volumes substantieel zijn in vele verschillende cryptoparen met een aanbod van meer dan 150 crypto assets. Door de grote volumes (handelstransacties per tijdseenheid) en als gevolg een enorme liquiditeit kan er zeer actief voordelig worden ingekocht en verkocht op basis van een technische analyse bij Binance.  

Vooral de volgende paren zijn hier prima om te verhandelen: NEO / BTC, GAS / BTC, ETH / BTC, EOS/ BTC en BNB / BTC. BNB staat voor de ticker en wisselkoers van de Binance Coin. De Binance Coin is een andere belangrijke reden waarom veel daghandelaren gebruik maken van dit handelsplatform. Binance heeft nu enorme dagelijkse handelsvolumes waar voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollars in crypto’s worden verhandeld. Het is nu de grootste crypto trading platform in de wereld met een enorme liquiditeit. Voor traders zijn liquide markten uiterst belangrijk. Hieronder in de Binance Acadamy video wordt dit belangrijk concept uitgelegd:

Voor meer informatie: Bezoek Binance!

Waarschuwing: op Binance worden heel veel crypto assets en ook zogenaamde shitcoins aangeboden. Het handelen met crypto’s is uiterst risicovol, is iets voor grote daghandelaren en leidt meestal tot grote verliezen. Ben je een beginner, begin met bitcoin op een Nederlandse exchange en een voorzichtige DCA-strategie. Leer eerst over de projecten en crypto trading alvorens je meer risico gaat nemen met de handel in andere crypto’s dan bitcoin op Binance. Voor meer informatie: Beste Bank beleggingsgids!

Tip voor de ervaren handelaar: combineer een Binance handelsrekening met de CryptoHopper crypto trading bot en de Bitcoin Live analyses met handelssignalen voor het beheren en uitvoeren van een handelsstrategie!

De Binance crypto futures & margin trading

Binance heeft een eigen Binance Futures platform. Inderdaad, op Binance is het ook mogelijk om in verschillende crypto en bitcoin termijncontracten te handelen en om hefbomen in te zetten (margin trading). Binance implementeert alle toeters en bellen die de handelaren wensen. De Binance Futures zijn zeer populair en het platform groeit enorm.

Verder heeft Binance een samenwerking met een innovatief handelsplatform, FTX, voor onder andere de handel in crypto index futures en ook BNB futures. Voor meer informatie: FTX exchange review!

Binance is meer dan een handelsbeurs voor cryptovaluta!

binance ico services

De naam Binance is een samenvoeging van Binary en Finance!  Het team ambieert om een compleet platform en crypto finance eco-systeem te verwezenlijken. De naam is geen toeval. Binance levert ICO services voor bedrijven die een token sale willen organiseren en lanceren op de Binance handelsbeurs. Zeer slim! Ze hebben een eigen Binance Launchpad waar het project worden gepresenteerd en beleggers kunnen investeren in de respectieve crowd token sale. Wanneer die succesvol loopt zal de token op de handelsbeurs worden geïntroduceerd. Met de Binance Launchpad kan gemakkelijk een crowd sale op de blockchain worden verwezenlijkt voor goede projecten en in de toekomst zelfs een complete beursgang worden opgezet. Binance heeft voor deze diensten ook een eigen ontwikkelde blockchain en cryptovaluta gelanceerd.  

Wat is de Binance Coin (BNB token)? Wat dient het voor een nut?

Het is de interne token van Binance die gebruikers kunnen gebruiken om de handelscommissies mee af te rekenen en daardoor 50 % korting krijgen op de handelscommissies. Vooral grote daghandelaren die vaak posities bijstellen en grote orders verwerken (de zogenaamde walvissen) kunnen hier van profiteren. De Binance Coins of BNB tokens worden door deze walvissen gekocht om hiermee de handelscommissies te betalen. De introductie van deze BNB token functionaliteit heeft vele grote daghandelaars aangetrokken, vooral ook omdat Binance een slimme strategie heeft om BNB tokens kwartaalwijs te verbranden.

Binance zal elk kwartaal 20 % van de winst gebruiken om de BNB tokens op te kopen en te verbranden tot dat er nog maar 100 miljoen van over zijn. Hierdoor wordt er een kunstmatige schaarste gecreëerd waardoor de waarde van de Binance coin zal stijgen bij een toenemende vraag en gebruik van het handelsplatform. Bovendien kan er worden gehandeld met de Binace coin waardoor de volumes en vraag/aanbod verhoudingen verder toenemen. De BNB tokens of Binance Coins zijn gebaseerd op het ERC20 protocol van Ethereum. Daarom gaat het hier om een token en niet om een cryptomunt met een eigen blokketen. De BNB tokens werden uitgegeven tijdens de ICO van Binance voor een bedrag van $0.1553 per token met een maximale hoeveelheid van 200 miljoen.

De Binance strategie heeft blijkbaar gewerkt. De Binance Coin is in de loop van 2017 in waarde geëxplodeerd en is naar de maan geschoten. De Binance coin staat nu in de top 20 qua marktkapitalisatie en maakt tevens de Binance exchange meer liquide. De BNB token of de Binance coin transacties worden afgewikkeld door Binance’s eingen blockchain, de Binance Chain.

De Binance Chain

Binance is aan het werk aan een eigen blockchain infrastructuur gebaseerd op de technologie van Cosmos voor het kunnen afwikkelen van grote transactievolumes. Binance heeft verder expressieve smart contract eigenschappen weggelaten. De Binance chain is ontwikkeld om schaalbaar te zijn en zonder problemen tokens en stablecoins uit te geven en te verhandelen. Het geeft ook verder aan dat Binance zich wil ontwikkelen als een echte globale crypto gemeenschap en gedistribueerd betalingsnetwerk (iedereen moet een Binance node kunnen opzetten) met niet alleen een tradingplatform, maar ook een DEX. De Binance coin zal worden verhuisd naar de Binance chain. Het is een enorm project waarvan we in 2019 meer zullen horen.   

Binance Venus Project 

Het Binance Venus project is een Binance initiatief voor het ontwikkelen van stablecoins voor lokale fiat valuta van vooral ook ontwikkelingslanden. Deze ‘stablecoins’ zullen gebruik maken van Binance’s blokchain technologie. Het is de bedoeling dat vele fiat-valuta’s als tokens op de Binance chain worden gelanceerd en kunnen worden gebruikt. Binance heeft zelf nu twee stablecoins uitgegeven op de Binance Chain: BUSD, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en BGBP, gekoppeld aan het Britse pond.

Heeft Binance een veilig handelsplatform ontwikkeld?

binance veilig

Ondanks het feit dat Binance nog een relatief jonge crypto exchange is, wordt er voortdurend gewerkt aan de waarborging van de veiligheid van het handelsplatform en haar gebruikers. Binance heeft onder meer een AI-systeem geïmplementeerd die alle transacties controleert op mogelijke malafide activiteiten ten gevolge van een hack van een gebruikersaccount. Dit AI-beveiligingssysteem van Binance kan bijvoorbeeld een verdachte SIM swap in combinatie met een 2FA en email hack van een klant detecteren en daardoor een opname blokkeren. Binance is onafhankelijk onderzocht geworden door de CER en scoort altijd top ratings. Binance beschikt over een A rating met 9.36 van de 10 punten.

Natuurlijk, er is geen garantie en het veronderstelt wel dat een klant alle veiligheidsmaatregelen implementeert in de Binance handelsrekening. Bovendien, Binance moet niet gebruik worden als een spaarrekening voor cryptovaluta. Tegoeden die niet worden gebruikt in de handel, moeten veilig worden geparkeerd op een hardware wallet. Binance werkt ook aan een extreem veilige decentralized exchange platform, de Binance DEX. Binance werkt hier aan een oplossing die elke Binance account houder in staat stelt om te handelen vanuit haar/zijn eigen hardware wallet. Dit is uitstekend nieuws! We hopen dat Binance in de toekomst ook de Yubikey  1 1. YubiKey is een goedkope hardwarematige "two factor authentication" sleutel die eruit ziet als een kleine USB stick × zal ondersteunen als een extra superieure veiligheidsoptie voor haar gebruikers.

In ieder geval, deze feiten geven aan dat Binance flink werkt aan het beveiligen van de handelsrekeningen en echt wil vermijden dat Binance negatief in het nieuws zou kunnen komen ten gevolge van een hack of een belangrijke hack van een handelsrekening door de onzorgvuldigheid en nalatigheid van de gebruiker.

De Binance OTC-Trading Desk

Voor grote walvissen met diepe portemonnees beschikt Binance over een OTC-desk. Dit is een afdeling die Binance klanten helpt met het voordelig en snel afwikkelen van grote orders boven de 20 BTC. Het grote voordeel van deze Binance OTC-trading desk is dat een handelaar voor zeer hoge bedragen in één keer voor een afgesproken vaste koers cryptovaluta kan verhandelen. De privacy van de klanten wordt hierbij in acht genomen en de inkoop/verkoop orders zullen niet op het orderboek verschijnen. Voor meer informatie: bezoek Binance.

De CEO van Binance: 

Binance staat onder leiding van Changpeng Zhao (CZ). Hij heeft een goed team opgezet voor het opzetten van multi-tier- en multi-cluster systeemarchitectuur voor de handelsbeurs waardoor het 1,4 miljoen transacties per seconde kan verwerken en de vele verschillende cryptomunten kan ondersteunen. Hieronder in de video kun CZ aan het woord zien tijdens een CNBC exclusive interview:

Hoe kan ik Binance het beste gebruiken?

  • Aangezien Binance pas net in Malta is gevestigd kun je de handelsrekening op dit moment het beste financieren met Bitcoin, Litecoin of Ether. Je maakt een gratis Binance handelsrekening aan en stort bijvoorbeeld een x aantal bitcoins op jouw Binance Bitcoin wallet. Deze kun je vervolgens gebruiken om te verhandelen voor een andere crypto op het handelsplatform. Wil je beschikken over een euro-handelsrekening, dan zul je eerst een handelsrekening moeten aanmaken bij Binance Jersey of een Nederlandse Bitcoin exchange. Dus, als je nog niet over Bitcoin of Litecoin beschikt, kun je deze crypto’s het makkelijkste kopen op een Nederlandse bitcoin handelsbeurs zoals de Bitvavo exchange of BTCdirect. Je kunt hier met iDEAL direct de Bitcoins naar je Binance wallet laten overschrijven. 
  • Bij Binance kun je de Bitcoins laten bijschrijven door in het menu naar FUNDS te gaan en vervolgens op DEPOSIT te klikken.  Je selecteert dan BTC (Bitcoin) als de cryptovaluta en dan verschijnt het BTC DEPOSIT ADDRESS. Dit adres plak je in bij de Nederlandse Bitcoin handelsbeurs die je gebruikt, je eigen Bitcoin wallet, of je euro-handelsrekening bij Binance Jersey (Binance.je) om van daaruit de bitcoins te verzenden naar je Binance.com rekening.

  • Zodra de bitcoins zijn aangekomen, kun je deze verkopen op de exchange voor een andere munt van keuze, bijvoorbeeld Lisk (LSK). Je selecteert dan de 1. Basic Exchange, 2. zoekt naar de LSK markt, 3. klikt op de LKS/BTC markt.

  • Vervolgens kom je op Lisk / Bitcoin marktplaats terecht waar je Lisk voor een bepaalde Bitcoin koers kunt kopen. Er zijn verschillende manieren waarop je een kooporder kunt plaatsen in het orderboek. Wanneer iemand de prijs accepteert zal de order automatisch worden uitgevoerd.

binance betrouwbaar

  • Het is eerst even oefenen, begin met kleine bedragen. Er is geen haast.

Belangrijke updates en weetjes: 

Binance Card

binance card

Vanaf augustus 2020 kunnen Binance gebruikers uit de EU een Binance Card aanvragen. De Binance Card wordt aangedreven door Swipe. Swipe is in 2020 door Binance opgekocht geworden om zodoende de Binance Card te ontwikkelen en aan te bieden. De Binance Card zal beginnen het ondersteuning voor Bitcoin (BTC), Binance’s BNB-token, Swipe’s SXP-token en Binance’s stablecoin: Binance USD (BUSD). De Binance Card werkt in principe als een traditionele bankpas, echter hoeven gebruikers niet eerst zelf de crypto’s te converteren naar euro’s om een betaling te kunnen verrichten. Dit proces wordt automatisch gedaan. Het is verder mogelijk om de Binance Card ook op te laden vanuit de Binance Wallets en kan er een voorkeursvaluta worden ingesteld.

Binance Jersey

Binance heeft een nieuwe fiat exchange en kantoor opgezet op in Jersey. Dit staat bekend als de Binance Jersey exchange (binance.je). Dit platform werkt onafhankelijk van het internationale Binance platform (binance.com). Binance Jersey dient als een wisselkantoor voor het omwisselen van euro’s naar bitcoins of ethers. Deze kun je vervolgens weer doorstoten naar je eigen Binance.com handelsrekening. Inderdaad, de Binance Jersey handelsrekening dient als een brug tussen de euro stortingen en het handelen in cryptovaluta op het handelsplatform. Het betekent concreet dat elke handelaar twee verschillende Binance accounts moet aanmaken. Zolang Binance geen iDEAL ondersteunt is deze brugfunctie omslachtig en kunnen Nederlandse handelaren veel gemakkelijker eerst bitcoins kopen op een Nederlandse exchange zoals Bitvavo of een wisselkantoor zoals BTCdirect.

De Binance Trading App

Er is ook een Binance smartphone trading app beschikbaar. Je kunt met deze app crypto’s verhandelen vanuit je smartphone. Binance heeft ondersteuning voor meerdere apparaten: Android, HTML5, WeChat en andere platforms. Trouwens, de Binance handelsomgeving is ook in de Nederlandse taal beschikbaar.

Binance ondersteunt Visa en MasterCard betalingen

Binance is in het begin van 2019 een samenwerking begonnen met de betalingsverwerker Simplex. Hierdoor kunnen gebruikers van Binance nu met een Visa of MasterCard BTC, ETH, en LTC kopen. Het is nu de snelste manier geworden om met Binance cryptovaluta te kopen, maar het is niet echt goedkoop. Er wordt een commissie van 3,5 % in rekening gebracht. Het is dan goedkoper om eerst bij een Nederlandse partij Bitcoin te kopen en te sturen naar je Bitcoin wallet op de Binance handelsrekening

Binance Lite

Binance investeert ook in eigen dochterondernemingen om bepaalde doelstellingen te behalen en concepten te testen. In Australië heeft Binance, de Binance Lite dienstverlening kunnen lanceren door de oprichting van een onafhankelijke dochteronderneming InvestbyBit. Binance Lite is een cash-to-bitcoin brokerage dienstverlening waarbij er met behulp van een netwerk van winkeliers met content geld bitcoins kunnen worden gekocht in heel Australië. 

Is er een goed Nederlands alternatief voor Binance?

binance exchange vs bitvavo

Nederlanders hebben geluk. Bitvavo beschikt over een eigen exchange platform en orderboek die zich kan meten met Binance. In feite, is Bitvavo dan een betere optie voor Nederlandse crypto traders vanuit het oogpunt van regelgeving, veiligheid en gebruiksgemak. Bitvavo is het beste alternatief voor Binance. Voor meer informatie:

Achtergrondinformatie en andere Binance initiatieven

De Binance handelsbeurs is nog geen drie jaar oud. Binance is in 2017 opgestart met behulp van financiering via een Initial Coin Offering in juli 2017. Ze waren nog niet opgestart of ze waren al gedwongen om te verhuizen. De Chinese wetgeving veranderde waardoor het Binance team de biezen pakte en naar Japan verhuisde. Het bedrijf verhuisde naar Tokio gevestigd en had daar een licentie verkregen voor het opbouwen van de handelsbeurs. Hoewel Japan een zeer vriendelijke jurisdictie is voor Bitcoin, maar als het gaat om tokens en ICO’s bestaat er nog veel onduidelijkheid en wantrouwen. Binance had een officiële waarschuwing gekregen van de Japanse financiële autoriteit de FSA en verliet vervolgens Japan. 

Binance is naar Malta vertrokken waar ze een kantoor openen en uiteindelijk een euro-bankrekening zullen krijgen om zo ook SEPA – stortingen te kunnen aanbieden aan de klanten. Wat verder bijzonder is om te vermelden is dat Binance zal verder samenwerken met de Malta Stock Exchange om fintech en blockchain start-ups te ondersteunen via het MSX FinTech Accelerator Programma.

Binance opereert decentraal met een zeer sterk globaal verspreidt team van echte crypto-enthousiastelingen. Ze werken aan allerlei initiatieven die leiden tot verdere crypto-adoptie. Binance werkt dan ook meer en meer samen met overheden in vooral ontwikkelingslanden en landen die openstaan voor innovatie op het gebied van blockchain en crypto adoptie. Binance heeft o.a. een samenwerking met het ministerie van arbeid en productie in Argentinië om te investeren in lokale blockchain startups. 

Binance incidenten – De Binance Hack van 7 mei 2019

Binance is het slachtoffer geweest van een geraffineerde hack-operatie. Hierbij zijn 7000 bitcoins uit een hot wallet van de Binance exchange gestolen geworden. De hackers wisten via een combinatie van hack-technieken meer en meer handelsrekeningen over te nemen zonder dat de gebruikers noch Binance het in de gaten hadden. De genomen veiligheidsmaatregelen zijn niet afdoende gebleken. Binance kan de financiële klap aan door de sterke financiële positie van het bedrijf en het SAFU-fonds voor calamiteiten. Hierdoor hoeven de Binance rekeninghouders geen zorgen te maken over de bitcoins op de handelsrekening. Niettemin, het geeft weer aan dat veel te veel rekeninghouders te veel vertrouwen hebben in de exchange. Het is van belang dat na elke handelsdag op Binance de bulk van de bitcoins en andere coins naar een hardware wallet in eigen beheer moeten worden gestuurd.  

Conclusie over Binance – Is het een betrouwbaar platform?

binance

Binance is een belangrijke speler geworden voor de ontwikkeling van de crypto sector met een zeer goede staat van diensten. Binance heeft een veilig handelsplatform ontwikkeld die uitermate geschikt is voor de dagelijkse handelen in vele verschillende cryptovaluta voor zeer kleine commissies. Technisch gezien is het allemaal prachtig opgezet. Problemen zijn er alleen met de klantenondersteuning. Daarover zijn nogal wat klachten geweest. Dit is een bekend probleem met de meeste cryptobeurzen en we hopen dat de CEO meer medewerkers zal aannemen om alle support tickets sneller te kunnen verwerken.

Vroegere problemen met het verkrijgen van licenties zijn verholpen. Binance heeft in Malta en ook andere jurisdicties een veilige haven gevonden en heeft verder bankrekeningen kunnen krijgen in Jersey. Dit betekent concreet dat iedere handelaar twee rekeningen zal moeten openen bij Binance.

  1. Ten Eerste zal de handelaar een handelsrekening bij Binance Jersey moeten openen om daar euro’s, dollar of andere valuta’s te storten via een bankoverschrijving. De handelaar kan daar de gestorte euro’s op de handelsrekening omwisselen voor Bitcoin of Ethers.
  2. Ten tweede zal de handelaar een handelsrekening bij het internationale handelsplatform van Binance moeten openen: Binance.com
  3. Nadat beide handelsrekeningen zijn geverifieerd kan de handelaar de aangekochte bitcoins in de Bitcoin wallet op de handelsrekening van Binance Jersey verder doorsturen naar de Bitcoin wallet op de handelsrekening van Binance.com. Wanneer de bitcoins zijn ontvangen op de handelsrekening aldaar kan de handelaar aan de slag gaan om met de bitcoins andere cryptovaluta te kopen op Binance.com.

Voor Nederlanders is deze procedure omslachtig en onnodig. Nederlandse handelaren die actief willen zijn op Binance kunnen beter Binance.com combineren met BTCdirect of Bitvavo. Bovendien, voor de meeste Nederlandse handelaren zal een Bitvavo handelsrekening afdoende zijn. We raden onze lezers aan om Bitvavo’s dienstverlening te evalueren en te vergelijken met die van Binance. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo.

Daarnaast, Binance heeft een super snelle stormontwikkeling doorgemaakt en is nog een zeer jong bedrijf. Vandaar, het is van belang dat je voorzichtig begint met het testen van de Binance handelsrekening voordat je er veel bitcoins naar toestuurt. Vergeet ook niet dat het niet verstandig is om je Bitcoin en andere cryptomunten te lang op de exchange te laten staan. Ga je niet actief handelen, haal de muntjes van de beurs en zet ze op een wallet in eigen beheer. Investeer in een hardware wallet. Zorg ook ervoor dat je alle belangrijke veiligheidsmaatregelen binnen je Binance handelsrekening activeert. 

Binance heeft niettemin een zeer veilige handelsomgeving ontwikkeld en heeft op het gebied van veiligheid een zeer goede reputatie. Binance heeft bovendien een enorm aanbod van tokens en beschikt ook over de Binance launchpad waardoor gebruikers al vroeg kunnen investeren in nieuwe tokens van crypto startups. Verder is de Binance Card een mooie extra die haar gebruikers in staat stelt om gemakkelijk met crypto’s te betalen in elke winkel die Mastercard/Visa-betaalkaarten accepteert.    

Ten slotte, het is niet onverstandig om ook een handelsrekening bij een aantal andere cryptocurrency exchange platforms te openen. Hierdoor heb je meer mogelijkheden in het geval de een of de andere handelsbeurs in de problemen komt. Je moet met handelsbeurzen altijd sceptisch zijn. We hebben een complete lijst opgezet met verschillende crypto handelsbeurzen. In ieder geval we raden het aan om Binance te testen. Voor meer informatie:

Wat is jouw waardering over Binance?

Lees verder

Dwarsdenker Rypke Zeilmaker over de Big Reset

Een tip om te bekijken dit weekend is het volgende gesprek op Blue Tiger Studio met Rypke Zeilmaker. Rypke is een zelfstandig wetenschapsjournalist en adviseur in ecologische zaken. Rypke heeft een enorme schat van kennis over onder meer de actualiteit, de politieke belangen en geopolitieke spelletjes. Hij biedt een volledig ander perspectief over de recente […]

Jul 10, 2020
1 min

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min