binance bitcoin exchangeIs Binance betrouwbaar? Waarom zou ik Binance gebruiken? Wat is er zo bijzonder met Binance?

Er zijn genoeg vraagtekens over Binance van onze lezers geweest. Dit artikel en recensie over Binance zal alle belangrijke vragen beantwoorden.

Inderdaad, Binance wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste crypto exchanges in de wereld. Dit is nu inderdaad het geval, maar voorzichtigheid is geboden.

Waarom is de Binance handelsplatform zo populair?

Binance is een jonge handelsbeurs die pas sinds juli 2017 actief is. De groei van het platform is exponentieel snel gegaan. In een razendsnel tempo hebben ze een uitstekend werkende crypto-handelsbeurs opgezet. De handelsomgeving is niet alleen werkend, maar ook nog eens netjes in het Nederlands vertaald, super snel in het verwerken van transacties en zeer goedkoop! De Binance exchange kan 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken en vraagt daar voor maar een handelscommissie van 0.1 % !

Snel en goedkoop verkoopt. De crypto-handelsvolumes zijn daardoor enorm gegroeid door vooral groothandelaren uit Japan en heel Azië (vooral Korea en China). Ook meer en meer handelaren in Europa en Amerika kiezen nu voor deze beurs om te gebruiken als een handelsplatform voor cryptocurrency day trading. Waarom is dit het geval?

Een belangrijke reden heeft te maken met het feit dat de koop- en verkooporder volumes substantieel zijn in vele verschillende cryptoparen. Hierdoor kan er actief voordelig worden ingekocht en verkocht. Vooral de volgende paren zijn hier prima om te verhandelen: NEO / BTC, GAS / BTC, ETH / BTC, EOS/ BTC en BNB / BTC. BNB staat voor de ticker en wisselkoers van de Binance Coin. De Binance Coin is een andere belangrijke reden waarom veel daghandelaren gebruik maken van dit handelsplatform.

Wat is de Binance Coin (BNB Token)? Wat dient het voor een nut?

Het is de interne token van Binance die gebruikers kunnen gebruiken om de handelscommissies mee af te rekenen en daardoor 50 % korting krijgen op de handelscommissies. Vooral grote daghandelaren die vaak posities bijstellen en grote orders verwerken (de zogenaamde walvissen) kunnen hier van profiteren. De Binance Coins of BNB tokens worden door deze walvissen gekocht om hiermee de handelscommissies te betalen. De introductie van deze BNB token functionaliteit heeft vele grote daghandelaars aangetrokken, vooral ook omdat Binance een slimme strategie heeft om BNB tokens kwartaalwijs te verbranden.

Binance zal elk kwartaal 20 % van de winst gebruiken om de BNB tokens op te kopen en te verbranden tot dat er nog maar 100 miljoen van over zijn. Hierdoor wordt er een kunstmatige schaarste gecreëerd waardoor de waarde van de Binance coin zal stijgen bij een toenemende vraag en gebruik van het handelsplatform. Bovendien kan er worden gehandeld met de Binace coin waardoor de volumes en vraag/aanbod verhoudingen verder toenemen. De BNB tokens of Binance Coins zijn gebaseerd op het ERC20 protocol van Ethereum. Daarom gaat het hier om een token en niet om een cryptomunt met een eigen blokketen. De BNB tokens werden uitgegeven tijdens de ICO van Binance voor een bedrag van $0.1553 per token met een maximale hoeveelheid van 200 miljoen.

De Binance strategie heeft blijkbaar gewerkt. De Binance Coin is in de loop van 2017 in waarde geëxplodeerd en is naar de maan geschoten. De Binance coin staat nu in de top 20 qua marktkapitalisatie. Binance heeft nu enorme dagelijkse handelsvolumes waar voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollars in crypto’s worden verhandeld. Het is nu de grootste crypto trading platform in de wereld. Voor meer informatie:  Bezoek Binance!

Tip: combineer een Binance handelsrekening met de Gunbot crypto trading bot voor het automatisch beheren en uitvoeren van een handelsstrategie!

Binance is meer dan een handelsbeurs voor cryptovaluta!

binance ico servicesDe naam Binance is een samenvoeging van Binary en Finance!  Misschien ambiëren ze om een compleet platform voor crypto finance te worden? Inderdaad, de naam is geen toeval, ze leveren ICO services voor bedrijven die een ICO willen organiseren en natuurlijk lanceren op de Binance handelsbeurs. Zeer slim! Ze hebben een eigen launchpad waar de ICO worden gepresenteerd en beleggers kunnen investeren in de crowd token sale. Wanneer die succesvol loopt kan de token op de handelsbeurs worden geïntroduceerd. Inderdaad, Binance kan zorgen voor een complete beursgang op de blockchain.

Binance staat onder leiding van Changpeng Zhao. Hij heeft een goed team opgezet voor het opzetten van multi-tier- en multi-cluster systeemarchitectuur voor de handelsbeurs waardoor het 1,4 miljoen transacties per seconde kan verwerken en de vele verschillende cryptomunten kan ondersteunen. Hieronder in de video kun je hem aan het woord zien tijdens een Bloomberg interview:

Hoe kan ik Binance het beste gebruiken?

  • Aangezien Binance pas net in Malta is gevestigd kun je de handelsrekening op dit moment het beste financieren met Bitcoin, Litecoin of Ether. Je maakt een gratis Binance handelsrekening aan en stort bijvoorbeeld een x aantal bitcoins op jouw Binance Bitcoin wallet. Deze kun je vervolgens gebruiken om te verhandelen voor een andere crypto op het handelsplatform. Eind dit jaar 2018 zal Binance ook beschikken over een Maltese bankrekeningen en kun je de eigen handelsrekening van euro’s voorzien om deze te verhandelen voor een crypto van keuze. Inderdaad, crypto-fiat trading zal later bij Binance mogelijk zijn!
  • Als je nog niet over Bitcoin of Litecoin beschikt, deze kun je het makkelijkste kopen op een Nederlandse bitcoin handelsbeurs zoals BTCdirect. Je kunt hier met iDEAL direct de Bitcoins naar je Binance wallet laten overschrijven.
  • Bij Binance kun je de Bitcoins laten bijschrijven door in het menu naar FUNDS te gaan en vervolgens op DEPOSIT te klikken.  Je selecteert dan BTC (Bitcoin) als de cryptovaluta en dan verschijnt het BTC DEPOSIT ADDRESS. Dit adres plak je in bij de Nederlandse Bitcoin handelsbeurs of je eigen Bitcoin wallet vanwaaruit je de bitcoins wilt verzenden.

  • Zodra de bitcoins zijn aangekomen, kun je deze verkopen op de exchange voor een andere munt van keuze, bijvoorbeeld Lisk (LSK). Je selecteert dan de 1. Basic Exchange, 2. zoekt naar de LSK markt, 3. klikt op de LKS/BTC markt.

  • Vervolgens kom je op Lisk / Bitcoin marktplaats terecht waar je Lisk voor een bepaalde Bitcoin koers kunt kopen. Er zijn verschillende manieren waarop je een kooporder kunt plaatsen in het orderboek. Wanneer iemand de prijs accepteert zal de order automatisch worden uitgevoerd.

binance betrouwbaar

  • Het is eerst even oefenen, begin met kleine bedragen.
  • Je kunt ook crypto’s verhandelen vanuit je smartphone. Binance heeft ondersteuning voor meerdere apparaten: Android, HTML5, WeChat en andere platforms.
  • Sinds kort is Binance ook in de Nederlandse taal beschikbaar.

Achtergrondinformatie over Binance

Deze populaire handelsbeurs is nog geen anderhalf jaar oud. Binance is in 2017 opgestart met behulp van financiering via een Initial Coin Offering in juli 2017. Ze waren nog niet opgestart of ze waren al gedwongen om te verhuizen. De Chinese wetgeving veranderde waardoor het Binance team de biezen pakte en naar Japan verhuisde. Het bedrijf is nu Tokio gevestigd en heeft daar een licentie verkregen voor het opbouwen van de handelsbeurs. Hoewel Japan een zeer vriendelijke jurisdictie is voor Bitcoin, voor tokens gebaseerd op ICO’s bestaat er nog veel onduidelijkheid en wantrouwen. Binance had een officiële waarschuwing gekregen van de Japanse financiële autoriteit de FSA.

Binance is naar Malta vertrokken waar ze een kantoor openen en een euro-bankrekening zullen krijgen om zo ook SEPA – stortingen te kunnen aanbieden aan de klanten en natuurlijk de EURO/BTC als een van de nieuwe valutaparen!

Binance Nieuws update:

Wat verder bijzonder is om te vermelden is dat Binance zal verder samenwerken met de Malta Stock Exchange om fintech en blockchain start-ups te ondersteunen via het MSX FinTech Accelerator Programma.

Conclusie over Binance – Is het een betrouwbaar platform?

binanceBinance is uitermate geschikt voor het handelen in verschillende cryptovaluta voor zeer kleine commissies. Technisch gezien is het allemaal prachtig opgezet. Problemen zijn er alleen met de ondersteuning. Daarover zijn nogal wat klachten geweest. Dit is een bekend probleem met de meeste cryptobeurzen en we hopen dat de CEO meer medewerkers zal aannemen om alle support tickets sneller te kunnen verwerken. Eerder problemen met het verkrijgen van licenties zijn verholpen. Binance heeft in Malta een veilige haven gevonden en hier niet alleen samenwerking met een bank verkregen, maar ook met de officiële Maltese aandelenbeurs! Dit is een bijzondere ontwikkeling die we zullen blijven volgen.

Binance heeft een super snelle stormontwikkeling doorgemaakt en is nog een zeer jong bedrijf. Vandaar, het is van belang dat je voorzichtig begint met het testen van de Binance handelsrekening  voordat je er veel bitcoins naar toestuurt. Vergeet ook niet dat het niet verstandig is om je Bitcoin en andere cryptomunten te lang op de exchange te laten staan. Ga je niet actief handelen, haal de muntjes van de beurs en zet ze op een wallet in eigen beheer. Investeer in een hardware wallet. Zorg ook ervoor dat je alle belangrijke veiligheidsmaatregelen binnen je Binance handelsrekening activeert.

Het is ook niet onverstandig om ook een handelsrekening bij een andere cryptocurrency exchange platform te openen. Hierdoor heb je meer mogelijkheden in het geval de een of de andere handelsbeurs in de problemen komt. Je moet met handelsbeurzen altijd sceptisch zijn. We hebben een complete lijst opgezet met verschillende crypto handelsbeurzen. In ieder geval we raden het aan om Binance te testen. Voor meer informatie:

Wat is jouw waardering over Binance?