binance bitcoin exchange

Is Binance betrouwbaar? Waarom zou ik Binance gebruiken? Wat is er zo bijzonder met Binance? Wat is er allemaal mogelijk?

Er zijn genoeg vraagtekens over Binance van onze lezers geweest. Dit artikel en recensie over Binance zal alle belangrijke vragen beantwoorden.

Inderdaad, Binance wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste crypto exchanges in de wereld. De groei is ongekend snel gegaan en tegenwoordig Binance is meer dan een handelsplatform, het is een eerder crypto eco-systeem met een eigen blockchain en interne cryptomunt, de Binance Coin (BNB). Voor de meeste Nederlanders volstaat het om het dichterbij huis te zoeken.

binance vs bitvavo

Sinds Maart 2019 beschikt Nederland over een echte cryptocurrency exchange: Bitvavo Exchange. Bitvavo heeft net zoals Binance een groot aanbod van cryptovaluta en beschikt over een mooi handelsplatform die elke trader kan bekoren. Bitvavo beschikt over een kantoor in Amsterdam en Nederlandse ondersteuning. Wel zo gemakkelijk: Bezoek Bitvavo!

Waarom is de Binance exchange zo populair?

Binance is een jonge crypto-to-crypto handelsplatform die pas sinds juli 2017 actief is. De groei van het platform is exponentieel snel gegaan. In een razendsnel tempo hebben ze een uitstekend werkende crypto-handelsbeurs opgezet. De handelsomgeving is niet alleen werkend, maar ook nog eens netjes in het Nederlands vertaald, super snel in het verwerken van transacties en zeer goedkoop! De Binance exchange kan 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken en vraagt daar voor maar een handelscommissie van 0.1 % ! 

binance jerseySnel en goedkoop verkoopt. De crypto-handelsvolumes zijn daardoor enorm gegroeid door vooral groothandelaren uit Japan en heel Azië (vooral Korea en China). Ook meer en meer handelaren in Europa kiezen voor Binance aangezien ze een aparte onderneming in Jersey hebben gelanceerd: Binance Jersey. Via Binance Jersey is het nu makkelijk om via een SEPA-overboeking euro’s te storten op de handelsrekening. Meer en meer handelaren over de hele wereld kiezen nu voor Binance’s handelsplatform voor cryptocurrency day trading. Waarom is dit het geval?

Een belangrijke reden heeft te maken met het feit dat de koop- en verkooporder volumes substantieel zijn in vele verschillende cryptoparen met een aanbod van meer dan 150 crypto assets. Door de grote volumes (handelstransacties per tijdseenheid) en als gevolg een enorme liquiditeit kan er zeer actief voordelig worden ingekocht en verkocht op basis van een technische analyse.  

Vooral de volgende paren zijn hier prima om te verhandelen: NEO / BTC, GAS / BTC, ETH / BTC, EOS/ BTC en BNB / BTC. BNB staat voor de ticker en wisselkoers van de Binance Coin. De Binance Coin is een andere belangrijke reden waarom veel daghandelaren gebruik maken van dit handelsplatform. Binance heeft nu enorme dagelijkse handelsvolumes waar voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollars in crypto’s worden verhandeld. Het is nu de grootste crypto trading platform in de wereld met een enorme liquiditeit. Voor traders zijn liquide markten uiterst belangrijk. Hieronder in de Binance Acadamy video wordt dit belangrijk concept uitgelegd:

Voor meer informatie:  Bezoek Binance!

Tip: combineer een Binance handelsrekening met de Gunbot crypto trading bot en de Bitcoin Live analyses met handelssignalen voor het beheren en uitvoeren van een handelsstrategie!

Wat is de Binance Coin (BNB Token)? Wat dient het voor een nut?

Het is de interne token van Binance die gebruikers kunnen gebruiken om de handelscommissies mee af te rekenen en daardoor 50 % korting krijgen op de handelscommissies. Vooral grote daghandelaren die vaak posities bijstellen en grote orders verwerken (de zogenaamde walvissen) kunnen hier van profiteren. De Binance Coins of BNB tokens worden door deze walvissen gekocht om hiermee de handelscommissies te betalen. De introductie van deze BNB token functionaliteit heeft vele grote daghandelaars aangetrokken, vooral ook omdat Binance een slimme strategie heeft om BNB tokens kwartaalwijs te verbranden.

Binance zal elk kwartaal 20 % van de winst gebruiken om de BNB tokens op te kopen en te verbranden tot dat er nog maar 100 miljoen van over zijn. Hierdoor wordt er een kunstmatige schaarste gecreëerd waardoor de waarde van de Binance coin zal stijgen bij een toenemende vraag en gebruik van het handelsplatform. Bovendien kan er worden gehandeld met de Binace coin waardoor de volumes en vraag/aanbod verhoudingen verder toenemen. De BNB tokens of Binance Coins zijn gebaseerd op het ERC20 protocol van Ethereum. Daarom gaat het hier om een token en niet om een cryptomunt met een eigen blokketen. De BNB tokens werden uitgegeven tijdens de ICO van Binance voor een bedrag van $0.1553 per token met een maximale hoeveelheid van 200 miljoen.

De Binance strategie heeft blijkbaar gewerkt. De Binance Coin is in de loop van 2017 in waarde geëxplodeerd en is naar de maan geschoten. De Binance coin staat nu in de top 20 qua marktkapitalisatie en maakt tevens de Binance exchange meer liquide. 

Heeft Binance een veilig platform ontwikkeld?

Ondanks het feit dat Binance nog een relatief jonge crypto exchange is, wordt er voortdurend gewerkt aan de waarborging van de veiligheid van het handelsplatform en haar gebruikers. Binance heeft onder meer een AI-systeem geïmplementeerd die alle transacties controleert op mogelijke malafide activiteiten ten gevolge van een hack van een gebruikersaccount. Dit AI-beveiligingssysteem van Binance kan bijvoorbeeld een verdachte SIM swap in combinatie met een 2FA en email hack van een klant detecteren en daardoor een opname blokkeren. Er is geen garantie en het veronderstelt wel dat een klant alle veiligheidsmaatregelen implementeert in de Binance handelsrekening. Niettemin, Binance moet niet gebruik worden als een spaarrekening voor cryptovaluta. Tegoeden die niet worden gebruikt in de handel, moeten veilig worden geparkeerd op een hardware wallet. Binance werkt ook aan een extreem veilige decentralized exchange platform, de Binance DEX. Binance werkt hier aan een oplossing die elke Binance account houder in staat stelt om te handelen vanuit haar/zijn eigen hardware wallet. Dit is uitstekend nieuws! We hopen dat Binance in de toekomst ook de Yubikey  1 1. YubiKey is een goedkope hardwarematige "two factor authentication" sleutel die eruit ziet als een kleine USB stick × zal ondersteunen als een extra superieure veiligheidsoptie voor haar gebruikers.

In ieder geval, deze feiten geven aan dat Binance flink werkt aan het beveiligen van de handelsrekeningen en echt wil vermijden dat Binance negatief in het nieuws zou kunnen komen ten gevolge van een hack of een belangrijke hack van een handelsrekening door de onzorgvuldigheid en nalatigheid van de gebruiker.

De Binance OTC-Trading Desk

Voor grote walvissen met diepe portemonnees beschikt Binance over een OTC-desk. Dit is een afdeling die Binance klanten helpt met het voordelig en snel afwikkelen van grote orders boven de 20 BTC. Het grote voordeel van deze Binance OTC-trading desk is dat een handelaar voor zeer hoge bedragen in één keer voor een afgesproken vaste koers cryptovaluta kan verhandelen. De privacy van de klanten wordt hierbij in acht genomen en de inkoop/verkoop orders zullen niet op het orderboek verschijnen. Voor meer informatie: bezoek Binance.

De Binance crypto futures & margin trading

Op Binance is het ook mogelijk om in cryptovaluta en Bitcoin termijncontracten te handelen en om hefbomen in te zetten (margin trading). Binance implementeert alle toeters en bellen die de handelaren wensen. 

Binance is meer dan een handelsbeurs voor cryptovaluta!

binance ico servicesDe naam Binance is een samenvoeging van Binary en Finance!  Het team ambieert om een compleet platform en crypto finance eco-systeem te verwezenlijken. De naam is geen toeval. Binance levert ICO services voor bedrijven die een token sale willen organiseren en lanceren op de Binance handelsbeurs. Zeer slim! Ze hebben een eigen Binance Launchpad waar het project worden gepresenteerd en beleggers kunnen investeren in de respectieve crowd token sale. Wanneer die succesvol loopt zal de token op de handelsbeurs worden geïntroduceerd. Met de Binance Launchpad kan gemakkelijk een crowd sale op de blockchain worden verwezenlijkt voor goede projecten en in de toekomst zelfs een complete beursgang worden opgezet. Binance zou daarvoor ook de eigen ontwikkelde blockchain voor kunnen inzetten.  

BINANCE CHAIN

Binance is aan het werk aan een eigen blockchain infrastructuur gebaseerd op de technologie van Cosmos voor het kunnen afwikkelen van grote transactievolumes. Binance heeft verder expressieve smart contract eigenschappen weggelaten. De Binance chain is ontwikkeld om schaalbaar te zijn en zonder problemen tokens uit te geven en te verhandelen. Het geeft ook verder aan dat Binance zich wil ontwikkelen als een echte globale crypto gemeenschap en gedistribueerd betalingsnetwerk (iedereen moet een Binance node kunnen opzetten) met niet alleen een tradingplatform, maar ook een DEX. De Binance coin zal worden verhuisd naar de Binance chain. Het is een enorm project waarvan we in 2019 meer zullen horen.     

De CEO van Binance: 

Binance staat onder leiding van Changpeng Zhao (CZ). Hij heeft een goed team opgezet voor het opzetten van multi-tier- en multi-cluster systeemarchitectuur voor de handelsbeurs waardoor het 1,4 miljoen transacties per seconde kan verwerken en de vele verschillende cryptomunten kan ondersteunen. Hieronder in de video kun CZ aan het woord zien tijdens een CNBC exclusive interview:

Hoe kan ik Binance het beste gebruiken?

  • Aangezien Binance pas net in Malta is gevestigd kun je de handelsrekening op dit moment het beste financieren met Bitcoin, Litecoin of Ether. Je maakt een gratis Binance handelsrekening aan en stort bijvoorbeeld een x aantal bitcoins op jouw Binance Bitcoin wallet. Deze kun je vervolgens gebruiken om te verhandelen voor een andere crypto op het handelsplatform. Wil je beschikken over een euro-handelsrekening, dan zul je eerst een handelsrekening moeten aanmaken bij Binance Jersey of een Nederlandse Bitcoin exchange. Dus, als je nog niet over Bitcoin of Litecoin beschikt, kun je deze crypto’s het makkelijkste kopen op een Nederlandse bitcoin handelsbeurs zoals de Bitvavo exchange of BTCdirect. Je kunt hier met iDEAL direct de Bitcoins naar je Binance wallet laten overschrijven. 
  • Bij Binance kun je de Bitcoins laten bijschrijven door in het menu naar FUNDS te gaan en vervolgens op DEPOSIT te klikken.  Je selecteert dan BTC (Bitcoin) als de cryptovaluta en dan verschijnt het BTC DEPOSIT ADDRESS. Dit adres plak je in bij de Nederlandse Bitcoin handelsbeurs die je gebruikt, je eigen Bitcoin wallet, of je euro-handelsrekening bij Binance Jersey (Binance.je) om van daaruit de bitcoins te verzenden naar je Binance.com rekening.

  • Zodra de bitcoins zijn aangekomen, kun je deze verkopen op de exchange voor een andere munt van keuze, bijvoorbeeld Lisk (LSK). Je selecteert dan de 1. Basic Exchange, 2. zoekt naar de LSK markt, 3. klikt op de LKS/BTC markt.

  • Vervolgens kom je op Lisk / Bitcoin marktplaats terecht waar je Lisk voor een bepaalde Bitcoin koers kunt kopen. Er zijn verschillende manieren waarop je een kooporder kunt plaatsen in het orderboek. Wanneer iemand de prijs accepteert zal de order automatisch worden uitgevoerd.

binance betrouwbaar

  • Het is eerst even oefenen, begin met kleine bedragen. Er is geen haast.

De Binance Trading App:

Er is ook een Binance smartphone trading app beschikbaar. Je kunt met deze app crypto’s verhandelen vanuit je smartphone. Binance heeft ondersteuning voor meerdere apparaten: Android, HTML5, WeChat en andere platforms. Trouwens, de Binance handelsomgeving is ook in de Nederlandse taal beschikbaar.

BELANGRIJKE UPDATES:  BINANCE JERSEY

Binance heeft een nieuwe fiat exchange en kantoor opgezet op in Jersey. Dit staat bekend als de Binance Jersey exchange (binance.je). Dit platform werkt onafhankelijk van het internationale Binance platform (binance.com). Binance Jersey dient als een wisselkantoor voor het omwisselen van euro’s naar bitcoins of ethers. Deze kun je vervolgens weer doorstoten naar je eigen Binance.com handelsrekening. Inderdaad, de Binance Jersey handelsrekening dient als een brug tussen de euro stortingen en het handelen in cryptovaluta op het handelsplatform. Het betekent concreet dat elke handelaar twee verschillende Binance accounts moet aanmaken. Zolang Binance geen iDEAL ondersteunt is deze brugfunctie omslachtig en kunnen Nederlandse handelaren veel gemakkelijker eerst bitcoins kopen op een Nederlandse exchange zoals Bitvavo of een wisselkantoor zoals BTCdirect.

Binance ondersteunt Visa en MasterCard betalingen!

Binance is in het begin van 2019 een samenwerking begonnen met de betalingsverwerker Simplex. Hierdoor kunnen gebruikers van Binance nu met een Visa of MasterCard BTC, ETH, en LTC kopen. Het is nu de snelste manier geworden om met Binance cryptovaluta te kopen, maar het is niet echt goedkoop. Er wordt een commissie van 3,5 % in rekening gebracht. Het is dan goedkoper om eerst bij een Nederlandse partij Bitcoin te kopen en te sturen naar je Bitcoin wallet op de Binance handelsrekening

De Binance Hack van 7 mei 2019

Binance is het slachtoffer geweest van een geraffineerde hack-operatie. Hierbij zijn 7000 bitcoins uit een hot wallet van de Binance exchange gestolen geworden. De hackers wisten via een combinatie van hack-technieken meer en meer handelsrekeningen over te nemen zonder dat de gebruikers noch Binance het in de gaten hadden. De genomen veiligheidsmaatregelen zijn niet afdoende gebleken. Binance kan de financiële klap aan door de sterke financiële positie van het bedrijf en het SAFU-fonds voor calamiteiten. Hierdoor hoeven de Binance rekeninghouders geen zorgen te maken over de bitcoins op de handelsrekening. Niettemin, het geeft weer aan dat veel te veel rekeninghouders te veel vertrouwen hebben in de exchange. Het is van belang dat na elke handelsdag op Binance de bulk van de bitcoins en andere coins naar een hardware wallet in eigen beheer moeten worden gestuurd.  

Is er een goed Nederlands alternatief voor Binance?

binance exchange vs bitvavoNederlanders hebben geluk. Bitvavo beschikt over een eigen exchange platform en orderboek die zich kan meten met Binance. In feite, is Bitvavo dan een betere optie voor Nederlandse crypto traders vanuit het oogpunt van regelgeving, veiligheid en gebruiksgemak. Bitvavo is het beste alternatief voor Binance. Voor meer informatie:

Achtergrondinformatie en andere Binance initiatieven:

De Binance handelsbeurs is nog geen twee jaar oud. Binance is in 2017 opgestart met behulp van financiering via een Initial Coin Offering in juli 2017. Ze waren nog niet opgestart of ze waren al gedwongen om te verhuizen. De Chinese wetgeving veranderde waardoor het Binance team de biezen pakte en naar Japan verhuisde. Het bedrijf verhuisde naar Tokio gevestigd en had daar een licentie verkregen voor het opbouwen van de handelsbeurs. Hoewel Japan een zeer vriendelijke jurisdictie is voor Bitcoin, maar als het gaat om tokens en ICO’s bestaat er nog veel onduidelijkheid en wantrouwen. Binance had een officiële waarschuwing gekregen van de Japanse financiële autoriteit de FSA en verliet vervolgens Japan. 

Binance is naar Malta vertrokken waar ze een kantoor openen en een euro-bankrekening zullen krijgen om zo ook SEPA – stortingen te kunnen aanbieden aan de klanten en natuurlijk de EURO/BTC als een van de nieuwe valutaparen!

Wat verder bijzonder is om te vermelden is dat Binance zal verder samenwerken met de Malta Stock Exchange om fintech en blockchain start-ups te ondersteunen via het MSX FinTech Accelerator Programma.

Binance opereert decentraal met een zeer sterk globaal verspreidt team van echte crypto-enthousiastelingen. Ze werken aan allerlei initiatieven die leiden tot verdere crypto-adoptie. Binance werkt dan ook meer en meer samen met overheden in vooral ontwikkelingslanden en landen die openstaan voor innovatie op het gebied van blockchain en crypto adoptie. Binance heeft o.a. een samenwerking met het ministerie van arbeid en productie in Argentinië om te investeren in lokale blockchain startups. 

Binance Lite

Binance investeert ook in eigen dochterondernemingen om bepaalde doelstellingen te behalen en concepten te testen. In Australië heeft Binance, de Binance Lite dienstverlening kunnen lanceren door de oprichting van een onafhankelijke dochteronderneming InvestbyBit. Binance Lite is een cash-to-bitcoin brokerage dienstverlening waarbij er met behulp van een netwerk van winkeliers met content geld bitcoins kunnen worden gekocht in heel Australië. 

Conclusie over Binance – Is het een betrouwbaar platform?

binanceBinance is een belangrijke speler geworden voor de ontwikkeling van de crypto sector met een zeer goede staat van diensten. Binance heeft een veilig handelsplatform ontwikkeld die uitermate geschikt is voor de dagelijkse handelen in vele verschillende cryptovaluta voor zeer kleine commissies. Technisch gezien is het allemaal prachtig opgezet. Problemen zijn er alleen met de klantenondersteuning. Daarover zijn nogal wat klachten geweest. Dit is een bekend probleem met de meeste cryptobeurzen en we hopen dat de CEO meer medewerkers zal aannemen om alle support tickets sneller te kunnen verwerken.

Vroegere problemen met het verkrijgen van licenties zijn verholpen. Binance heeft in Malta een veilige haven gevonden en heeft verder bankrekeningen kunnen krijgen in Jersey. Dit betekent concreet dat iedere handelaar twee rekeningen zal moeten openen bij Binance.

  1. Ten Eerste zal de handelaar een handelsrekening bij Binance Jersey moeten openen om daar euro’s, dollar of andere valuta’s te storten via een bankoverschrijving. De handelaar kan daar de gestorte euro’s op de handelsrekening omwisselen voor Bitcoin of Ethers.
  2. Ten tweede zal de handelaar een handelsrekening bij het internationale handelsplatform van Binance moeten openen: Binance.com
  3. Nadat beide handelsrekeningen zijn geverifieerd kan de handelaar de aangekochte bitcoins in de Bitcoin wallet op de handelsrekening van Binance Jersey verder doorsturen naar de Bitcoin wallet op de handelsrekening van Binance.com. Wanneer de bitcoins zijn ontvangen op de handelsrekening aldaar kan de handelaar aan de slag gaan om met de bitcoins andere cryptovaluta te kopen op Binance.com.

Voor Nederlanders is deze procedure omslachtig en onnodig. Nederlandse handelaren die actief willen zijn op Binance kunnen beter Binance.com combineren met BTCdirect. Bovendien, Binance zal in 2019 flinke concurrentie krijgen van Bitvavo. Bitvavo zel een eigen crypto exchange platform aan haar klanten aanbieden die kan concurreren met die van Binance. Voor de meeste Nederlandse handelaren zal een Bitvavo handelsrekening afdoende zijn. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo.

Daarnaast, Binance heeft een super snelle stormontwikkeling doorgemaakt en is nog een zeer jong bedrijf. Vandaar, het is van belang dat je voorzichtig begint met het testen van de Binance handelsrekening  voordat je er veel bitcoins naar toestuurt. Vergeet ook niet dat het niet verstandig is om je Bitcoin en andere cryptomunten te lang op de exchange te laten staan. Ga je niet actief handelen, haal de muntjes van de beurs en zet ze op een wallet in eigen beheer. Investeer in een hardware wallet. Zorg ook ervoor dat je alle belangrijke veiligheidsmaatregelen binnen je Binance handelsrekening activeert. 

Binance heeft niettemin een zeer veilige handelsomgeving ontwikkeld en heeft op het gebied van veiligheid een zeer goede reputatie. Binance heeft bovendien een enorm aanbod van tokens en beschikt ook over de Binance launchpad waardoor gebruikers al vroeg kunnen investeren in nieuwe tokens van crypto startups.   

Ten slotte, het is niet onverstandig om ook een handelsrekening bij een aantal andere cryptocurrency exchange platforms te openen. Hierdoor heb je meer mogelijkheden in het geval de een of de andere handelsbeurs in de problemen komt. Je moet met handelsbeurzen altijd sceptisch zijn. We hebben een complete lijst opgezet met verschillende crypto handelsbeurzen. In ieder geval we raden het aan om Binance te testen. Voor meer informatie:

Wat is jouw waardering over Binance?

Footnotes

  1. YubiKey is een goedkope hardwarematige "two factor authentication" sleutel die eruit ziet als een kleine USB stick